Dolberg mist ook AZ, Younes lijkt wel fit

BvdPloeg, 04-04-2017 om 07:06, 19526 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Peter Bosz kan in de competitiewedstrijd tegen AZ ook niet beschikken over Kasper Dolberg. De spits miste door een liesblessure ook al de Klassieker tegen Feyenoord en daar is hij nog onvoldoende van hersteld. Joël Veltman is niet van de partij door een schorsing.

Voetbal International meldt dat Amin Younes wel op tijd fit lijkt voor de belangrijke thuiswedstrijd tegen AZ. De Duitser haakte tegen Feyenoord voor de wedstrijd af, maar wordt dinsdag op de laatste training getest. Tegen Feyenoord werd zijn plek met succes ingevuld door Justin Kluivert, die werd uitgeroepen tot Ajacied van de wedstrijd.

Younes, die last heeft van een knieblessure, kan doorgaans wel rekenen op een basisplaats onder Bosz. De trainer moet woensdag wel puzzelen. Zondag koos hij voor Bertrand Traoré als spits en David Neres als rechtsbuiten. Kenny Tete lijkt zich in ieder geval al op te kunnen maken voor een basisplaats als vervanger van Veltman.

Met deze WZAWZDB-zonnebril ben je helemaal klaar voor de zomer! 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NouridolbergNeres34
Zelfde opstelling en knallen morgen ! Doelsaldo opkrikken.
0 0
echtgras
Ik zie nog geen artikel maar lees net dat Nijhuis NEC-Ajax fluit?
Hoe is dat mogelijk? Ik neem aan dat Ajax hier protest voor aan gaat tekenen. Het was overduidelijk dat in Groningen hij verkeerde beslissingen nam en het ergste was dat hij daarna bij VI uitleg gaf waarbij hij zn fouten niet toe wilde geven (vragen werden ook niet gesteld) maar zich eruit kon lullen. Sanchez was een 1000% strafschop (wel een mooie Ippon) maar daar werd niet over gesproken. Los vh feit dat hij niet een podium moet krijgen zonder dat hij kritische vragen krijgt is het absurd dat hij nu weer Ajax mag fluiten....
4 0
SnakeDoc
Younes mag op de bank zitten. Ging toch prima zondag?
2 0
luiszwaaris
gewoon weer Kluivert Traore Neres
4 0
ram
Jammer. Maar laten we Younes gewoon op de bank houden en vasthouden aan de aanval van afgelopen weekend; lijkt mij het beste...
0 0
Ajaxbrl
inderdaad bewaar younes maar voor zondag of volgende week
0 0
Ajax95Duivendrecht
Jammer, maar zondag hebben we laten zien dat we absoluut niet afhankelijk zijn van alleen Dolberg. Gewoon met dezelfde voorhoede spelen:

Kluivert---------Traoré---------Neres
----------Ziyech-----Klaassen----------
-------------------Schöne-----------------
Sinkgraven--Viergever--Sanchez--Tete

Traoré speelde gewoon goed zondag. Alleen morgen wél 2 in het mandje leggen
2 -2
godezonensuper
Dus wel afhankelijk van Dolberg.
Cassierra kostte ons 2 punten tegen psv en Traore een paar goals zondag.
Waar Dolberg gewoon een killer is.
1 0
ram
Precies.

Volgens mij is het vrij simpel: volgend jaar Cassierra verhuren (opvolger van Unal?) en een ervaren spits halen. In mijn ogen is die ervaren spits héél belangrijk voor het succes van volgende seizoen, om een aantal redenen.

Ten eerste werd halverwege het seizoen duidelijk dat Dolberg moe werd van de vele wedstrijden. Hij moet ontlast kunnen worden door een goede vervanger. Daarbij is een goede vervanger, iemand die er direct staat, natuurlijk belangrijk bij blessures en schorsingen.

Ten tweede kan Dolberg leren van deze ervaren spits. Hetzelfde geldt voor de andere jonge spelers in de selectie. Eén van de uitgangspunten voor de komende transferperiode moet vind ik zijn: de gemiddelde leeftijd verhogen.

Ter derde vind ik dat de spits die wij dan halen als breekijzer moet kunnen dienen. Ik vind het noodzakelijk dat we volgend jaar een 'plan B' ontwikkelen. Het is in mijn ogen gewoon amateurisme als je, als het tegenzit, niets 'anders' kunt gaan doen. Vorig jaar hadden we Mighty Mike. Nu is het handig als we daar gewoon een spits kunnen neerzetten.

Namen heb ik niet. Alleen Huntelaar comes to mind. Al weet ik niet of dat ideaal is. Wel een groot voordeel dat hij Nederlands is, Ajax kent en gewoon een doelpuntenmaker is (ook als hij een stuk minder is geworden, lukt dat bij Ajax echt nog wel).
Maar hier hebben we, als het goed is, fulltime scouts voor. Lijkt mij echter vrij duidelijk, om beschreven redenen, dat dit een zéér noodzakelijke aankoop is.
0 0
Web
Kluivert en Neres nog niet twee wedtrijden in een week, maar ze deden het erg goed, vooral Kluivert
0 0
RaynoFischer
Qua scorend vermogen zijn we dus nog steeds redelijk afhankelijk van Dolberg ....
Hij had er minimaal 2 ingeschoten
0 -1
A-west
Alle verhalen leuk hoor, maar laten we nou eens beginnen met dezelfde elf van afgelopen zondag.
Wie weet komen er automatismen in en heb je kans dat Traore zijn vizier eens wel op scherp heeft staan. Zyech komt prima tot zijn recht als hij ballen kwijt kan op bewegende spelers op de vleugel die niet staan te wachten maar al weg zijn. Daar reageert Zyech op. Prima.
Als de vermoeidheid komt is de selectie goedgenoeg voor wissels. Keus zat. Vreselijk zeg, we hadden al lang tien punten voor moeten staan op de concurrentie met deze selectie. En met dezelfde inzet als tegen 010.
0 0
Koenniiee
Zolang Kluivert maar niet op rechtsbuiten staat. Dan verkracht je namelijk Tete, die aanvallende loopacties zonder bal als enige toegevoegde t.o.v. Veltman heeft. Kluivert speelt op rechts als een klassieke buitenspeler, ver aan de lijn en altijd buitenom. Dan kan Tete er niet door. Op links krijgt hij een bal en tikt hij 'm vaak ineens naar binnen en is zijn man kwijt. Links is sowieso zijn beste plek, Younes op rechts gaat (ook) niet werken.
3 -2
Web
Jij slaat de aanvallende acties van Tete veel te hoog in, wie heb jij afgelopen zondag in de beste wedstrijd van Ajax buitenom zien komen, geen een, Sinkgraven gaat altijd binnen door loopt alles vast, of heb jij hem wel om Kluivert zien komen? ik niet, Viergever deed dat zelfs nog beter, dat zegt genoeg, Tete kan dat redelijk, maar wat is de meerwaarde, nihil

Tete kan veel beter verdedigen dan Veltman, en ietsjes beter aanvallen.

Eerst naar de aanvalers kijken wat daar gaat het mis, onze aanvallers scoren te weinig.

Maar met Kluivert liefst op links, zo veel meerwaarde dan de dribbel koning binnendoor, maar dat zeg ik het hele jaar al, bovendien komt Ziyech dan veel meer tot zijn recht, twee vlogen in een klap.

Dit keer ben ik het nergens mee met jou eens
0 0
Koenniiee
Moet ik jou de meerwaarde van lopende mensen uit leggen? Zelfs als krijgen ze de bal niet dan heb je er veel aan. De tegenstander moet elke lopende in de gaten houden en wordt terug gedrongen tot ver op de eigen helft.

Tete kan helemaal niet veel beter verdedigen. Dat is absolute kul. Aanvallend maakt hij betere acties (zonder bal). Voetballend is hij de mindere, als het aankomt op aannames, snelle passing (vooruit), etc.

Je zegt 'aanvallers scoren te weinig'. Maar dat bedoel ik juist. Als Kluivert alleen maar op de zijlijn aan het voetballen is (vanaf rechts) dan is de weg naar het doel lang. Zorg je voor een betere wisselwerking met je back, kan je dus van de lijn af en kan je dichter bij het doel gaan spelen!

Nee, zondag zijn ze niet buitenom gekomen. Maar lag die mogelijkheid er wel. We waren absoluut gevaarlijk, maar het is wachten op het moment dat ze Kluivert en Neres door hebben en dan zul je met meer lopende mensen en variatie moeten komen: zoals backs.

Btw; je bent aan het zoeken om het met mij oneens te zijn en je slaat door: ik zie namelijk Kluivert ook het liefst vanaf links en jij ook. Hou het overzicht, kerel!
0 0
Web
Ik zij toch ook Kluivert liever op links, maar op rechts mag ook best wel eens

Wat komt er uit de voorzetten van Veltman en Tete niets.

Als wij zulke backs hadden, zag ik ook dat liever, maar die hebben wij niet, noem eens een goal uit een voorzet van Tete of Veltman.

Vandaar dat ik ook wel eens zeg, ik zou wel een speler van Fyenoord willen hebben, en dat is Karsdorp, ook de enigste hoor, en dan ben ik het met jou eens, maar je moet voetballer naar je materiaal

Ik neem aan dat ze daar op aan het scouten zijn

0 0
AmsterdamseRaaf
Van Veltman weet ik het zeker. Iig met rechts een keer een opening (denk halve assist )en met zijn linker naar de rechtsbuiten waar volgens mij uit gescoord werd. Welke wedstrijden dat waren is mij even ontglipt.
Serieus? Ik zij?...
0 0
iammike
Hopelijk is Dolberg er volgende week bij tegen Schalke en zou die zaterdag weer bij de selectie kunnen zitten.
1 0
StoepOpDePoep
Gewoon de laatste opstelling laten staan en alleen aanpassen waar het echt moet ( dus Tete, die er in mijn ogen sowieso in moet staan, erin voor veltman). Het team wat heeft gespeeld heeft namelijk ook een mentale opsteker gehad door die kutkakkerlakken zo van het veld te spelen. Als je dat kan vasthouden krijg je het beste resultaat. In de tweede helft Younes, Nouri, de jong, van de beek erin tegen de vermoeidheid. Nu maar hopen dat we niet terug gaan naar de betonaanval van voor de klassieker.
2 0
wt4ajax
Je weet dat je maar 3 keer mag wisselen hè?
2 0
Web
Met Tete voor Veltman ben je sterker, Kluivert moet je nog niet twee wedstrijden in de week laten spelen, maar heeft aangetoond veel beter te zijn dan Younes, dat lijkt allemaal mooi, kan prima een man uit spelen, maar altijd in de voet aanspelen, en weer naar binnen mist het overzicht enz, in de diepte kan niet bij hem.

Misschien zie ik daar nog liever , Cerny en Nouri, veel effectiever, het rendement is zo matig bij Younes, iedereen kent hem nu wel.

0 0
Kikke
vind dat zo'n onzin, Kluivert is hartstikke jong, zijn herstellen van zijn lichaam is zoveel sneller dan bij een ouder iemand. Heb liever Kluivert in het team dan Younes. Zeker als Dolberg er nog niet is. Ik zou niets veranderen aan het team van zondag. Alleen als het echt moet... zoals Tete voor Veltman... die voetballers zijn zulke watjes niet te geloven....
0 0
Web
Maar het is niet alleen herstellen , komt meer bij kijken, maar ik zie natuurlijk ook liever Kluivert.
0 0
Flarkow
Haha dude heb je m gezien tegen 010 geen bal gehad die cerny komt gewoon tekort hoor
0 0
Web
Maar ik heb hem nog niet afgeschreven, heel veel blessures gehad.
0 0
A Cohen
Tete voor Veltman, zo zou het altijd moeten zijn.
Veltman was zondag tegen de kakkerlak de "zwakste" schakel.

Verder niets veranderen.
Misschien dat "Klaaroré" morgen wel kan scoren ????
0 -5
Nieuwegein
dubbel pech
0 0
jackwolf
Younes en Kluivert . Neres laten invallen .
1 -4
Ajaxamersfoort
andersom
2 -1
Ajaxbrl
ik zeg zelfde opstelling!
1 0
de-Ajacied
Traore tegen Vlaar lijkt me een goede optie.
Cassierra en Cérny komen kwaliteit tekort.
Ook in Jong Ajax kunnen ze niet echt meekomen met het niveau van de Jong en Nouri.
1 0
ProfessorX
Cerny heeft al meegedaan gisteren die val dus af .
0 0
RaynoFischer
Kutzooi ....
Maar dan gewoon weer Kluivert - Traore - Neres
Younes rustig brengen ;)
4 0
FlyingDutchMan
Walian in de spits, in bloedvorm!
1 -1
zuidzuid
Wellicht beginnen met youness cassiera en traore?

Ging super zondag. Maar na kopenhagen was iedereen opgebrand tegen excelsior en dat was niet t eerst na een europees potje.
Wellicht Vd Beek ook laten spelen ipv klaassen? Die heeft ook wat interlands in de benen. Of Nouri. Viel prima in. Of op de plek van Zyech.

Mocht t na een uurtje nog 0-0 staan kan je die 3 r alsnog ingooien
0 -3
Flarkow
Cassiera haha die is ook nog te ligt vriend je hebt er echt geen kijk op
0 0
RaynoFischer
Az zijn geen koekenbakkers je kan beter zo snel mogelijk scoren en als het gedaan is met die voorhoede spelen....
0 0
zuidzuid
Neres tegen haps...kan je m na 30 minuten wisselen. Of vlaar tevenover traore. Kan ook leuk worden als je ziet hoe ie die 2 lantaarnpalen zondag 5 keer liet staan.
1 0
RaynoFischer
Traore in deze vorm zie ik Vlaar idd wel gek maken, nu alleen nog ff ballen in het doel schieten, Loop ze er anders in, mis je niks meer ;)
1 0
tonniehermans
super dien
0 0
Causio
Traore gaat even zitten met Dennis Bergkamp om te begrijpen en te leren wat een spits kan en moet doen wanneer die op snelheid op een lege goal met alleen een keeper ervoor afgaat.
0 0
ProfessorX
Waarom ?
En zeker dat hij na dit seizoen weg is , snap ik het helemaal niets van je reactie .
0 0
Causio
Traore gaat even zitten met Dennis Bergkamp om te begrijpen en te leren wat een spits kan en moet doen wanneer die op snelheid op een lege goal met alleen een keeper ervoor afgaat.
0 0
Ajax27
Neres kwam er nog wat weinig doorheen maar ik zou Kluivert sowieso laten staan. We hebben ook nog Cerny die makkelijk op rechts kan staan en na een heerlijke interlandperiode voor hem is teruggekomen.
1 0
Leviathan
Op basis van wat moet Cerny spelen? Cerny valt me echt zwaar tegen voor iemand die een groot talent moet zijn. In Ajax 1 maar 1 goed moment gehad en JA ook niet altijd even goed.. Kijk naar Nouri die laat gewoon zien te goed te zijn voor JA.. die verdient dan ook een plek in de selectie
0 0
Ajax27
Cerny hebben we vorig jaar al mooie dingen zien doen. Dat ie nu totaal geen kans meer krijgt bij Bosz is gewoon raar. En wanneer je vorige week in een interlandperiode 4 keer scoort, dan kom je gewoon lekker terug. Nouri is ontzettend goed, begrijp me niet verkeerd, maar het is gewoon geen buitenspeler. Hij is gewoon de natuurlijke opvolger van Ziyech. Of wellicht volgend seizoen wel samen met Ziyech wanneer Klaassen vertrekt. Per wedstrijd kun je daar bekijken of je 2 creatievelingen kunt neerzetten, of wat meer zekerheid met Donny of de Jong.
1 0
OlavMokum
Neres speelde best redelijk en maakt al een goal. Stel hem anders als linksbuiten op. Hij heeft dit seizoen 82 minuten gespeeld en 1 goal gemaakt. Younes 2054 minuten en 2 goals

Goals gemiddeld per minuut
Neres: 82/ 1 = 82
Younes: 2052 /2 = 1027

Hmmmm wat een lastige keuze zeg.
0 0
Ajax27
Gemiddelde aan de hand van 1 wedstrijd... werkelijk... zucht. Ik kijk eerder naar hoe vaak hij echt gevaarlijk was, z'n man uitkapte, een actie maakte waardoor hij een voorzet kon geven, ervoor zorgede dat ze directe tegenstander z'n handen vol had aan hem. Kluivert was daarin echt overtuigend, Neres een heel stuk minder. En je kan zeggen wat je wilt, maar voor 12 miljoen mag je toch echt wel verwachten dat er net zoveel of nog meer in Neres zit, dan in Kluivert.
1 -2
Kikke
Vond Neres prima spelen. Kijkt tenminste als hij passt, verdedigt mee terug en scoort ook nog....
0 0
OlavMokum
T geniddelde van Younes is obv 25 wedstrijden :-)) daar prpbeerde ik meer het accent op te leggen. Misschien niet helemaal duidelijk uitgelegd waarvoor mijn excuses

Je ziet nu al dat Neres qua balaanname en overzicht meer in zijn mars heeft dan Younes...los vd statistieken
0 0
Ajax27
Luister... begrijp me niet, ik sta hier echt niet Younes te verdedigen. Die heeft gewoon een heel matig seizoen al vond ik 'm de laatste wedstrijden weer stilletjes aan naar z'n niveau van vorig seizoen groeien. Maar als je dan Kluivert ziet, werkelijk waar prachtig. Dus links zou ik het gewoon zo laten staan.

Het gaat mij om die rechterkant. Ja Neres scoort een goal tegen Fayenoord, dat is top. Maar goed, alleen Traoré zou die kans hebben gemist, verder zou iedereen die bal hebben gescoord. Ziyech was dé grote man achter die goal. Ik kijk veel meer naar wat ik tot nu toe van Neres zie en vergelijk dat met de andere kant, in dit geval was dat Kluivert. Als ik zie op wat voor manieren Kluivert de bal aanneemt, doortikt, z'n man uitspeelt, naar de achterlijn sprint of juist naar binnen komt, dan zit daar enorm veel variatie in en laat ie veel verschillende kwaliteiten zien. Neres was in dat opzicht veel onopvallender. Die komt z'n man (nog niet) zo gemakkelijk voorbij, kiest in de kleine ruimte nog niet echt de juiste keuzes en toont in mijn ogen nog niet dat sprankelende wat je van een Braziliaans toptalent van 12 miljoen zou verwachten.

Maar goed, hij is pas 1 wedstrijd onderweg plus wat korte invalbeurtjes, dus ik ga 'm zeker niet afschrijven. Maar ik blijf er een raar onderbuikgevoel bij hebben.
0 0
ProfessorX
wat een analyse lastig hoor .
Iemand beoordelen op goals als buitenspeler , of we enkel messi of ronaldo's in de gelederen hebben ?
Leer nu eens dat een buitenspeler assist moet geven en de verdediging uit elkaar moet spelen .
Kijk stats na van een Keizer , Olsen , Gigs etc ec etc
0 0
StoepOpDePoep
Een buitenspeler van ajax moet er met gemak 10-15 in prikken in een seizoen hoor, dat is echt niet teveel gevraagd.
0 0
ProfessorX
Noem ze maar eens uit het verleden .
0 0
OlavMokum
Buitenspelers hoeven dus alleen assist te maken volgens jou? Nou geef mij maar een buitenspeler die en goals en assist maakt. Moet in de Mickey mouse competitie toch niet zo moeilijk zijn
Je bent continu excuses aan t verzinnen om Younes te verdedigen..
0 0
ProfessorX
Omdat ik Younes anders beoordeel dan menig ander hier en afgelopen seizoen hij wel rendement had en nu even wat minder , wil niet zeggen dat hij er geen kut meer van kan .
Dat noem ik juist dom redeneren op basis van een seizoen voor een 21 jarige .

up date Jesper Olsen 85 wedstrijden 23 goals , Piet Keizer 365 wed 146 goals , Sjaak Swart 463 wed 175 goals TL Ling 172 wed 54 goals , Younes 44 wed 8 goals (21 ) , kan er nog meer op zoeken hoor bv Vanenburg 173 wed 64 goals .
Dus zoals je zie die vergelijk ga niet op waar jij het op baseer 4 wedstrijden tegen over over de 100 wedstrijden
0 0
loempia
Hey Frankie jij ook hier...
0 0
Gijzz
Eens als het gaat om spelers die niet naar binnen trekken. Younes en Traore trekken vaak naar binnen en dan mag je ze best afrekenen op goals (of het gebrek daaraan).
0 0
ProfessorX
Is een opdracht of dacht jij dat zei zelf willen spelen zoals het nu ga ?
0 0
Alexander40
Je hebt blijkbaar gisteren niet gekeken. Cerny speelde weer als een natte krant
0 0
Ajax27
Cerny is denk ik net als Bazoer iemand die het moet hebben van de grote wedstrijden. Het hoogste niveau waar hij zich echt kon opladen. Bazoer liet ook erg weinig zien in JA. Maar zo gauw ie in het eerste werd gezet, groeide hij in het eerste jaar echt uit tot een toptalent. Jammer voor hem heb je maar 1 zo'n knokker nodig op je middenveld. Met hem, Gudelj en Klaassen hadden we 3 dezelfde types. Klaassen doet het gewoon geweldig, dus die verdient nu een mooie transfer. Maar ik weet zeker dat een middenveld met Ziyech, Schone en Bazoer dit jaar ook megasterk was geweest.
1 0
Ajaxbrl
Cerny is gewoon te ligt dat weten we allemaal toch wel , gewoon een gevalletje Andersen..
0 -1
zuidzuid
Laat dat ventje eerst s uitgroeien. Is fysiek nog n ventje. Maar je ziet vooruitgang
1 0
iammike
Zou je niet met Walian en Clement naast je
0 0
FlyingDutchMan
Inderdaad was matig
0 0
DannTheDon020
Beginnen met Kluivert - Traore en Neres en Younes inwisselen als Kluivert niet meer kan! Plus Cerny erin voor Traore als Traore z'n kansjes niet afmaakt
0 0
Restored
jammer dat younes fit is... we hadden eindelijk diepgang op fe vleugels. Waarom denk je dat Ziyech zo goed speelde?? hij kan eindelijk iemand diep sturen
2 -1
AFCAsphere
Beetje een nare opmerking "jammer" als je het mij vraagt.
0 -1
Siemmie
Klopt, Ziyech komt met Kluivert en Neres op de vleugels veel beter tot zijn recht. Maar je moet je afvragen of je Kluivert nu al een vaste basisplaats moet geven, hij moet wel met beide benen op de grond blijven staan namelijk.
0 0
Labrador
Of je moet me afvragen dat je op basis van 1 wedstrijd deze conclusie kan trekken. Ik zou Younes niet laten beginnen en hem na een uur laten invallen. Niet meteen overbelasten
0 0
OlavMokum
Ja Younes is onze sterspeler. Die moeten we sparen. 2 goals in 25 wedstrijden in de Mickey Mouse competitie
0 0
RuffRhythim
Younes weer basis zetten en Kluivert op de bank zeker?
0 -1
WestlandforAjax
gewooon kluivert en neres op de vleugels.
0 0
Ajacied33
Gewoon weer Traore in de spits. Hij creëert kansen genoeg voor zichzelf,nu hopen dat de kansen die hij krijgt wel afmaakt
0 0
TOOL
Gelukkig hebben we Traore in de spits
0 0