Bosz: 'Juiste moment voor Neres'

NielsE, 02-04-2017 om 17:19, 14859 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Peter Bosz heeft na afloop van het duel tussen Ajax en Feyenoord uitgebreid teruggekeken op het treffen tijdens de persconferentie. De Apeldoornse oefenmeester zag een superieur Ajax, maar spreekt ook over een verloren punt. 

'We wisten voor de wedstrijd dat, als we zouden verliezen, het gedaan zou zijn', begint Bosz. 'Bij een gelijkspel konden we het kampioenschap ook wel uit ons hoofd zetten. We moesten dus winnen en dat hebben we gedaan. We verdedigden heel erg goed naar voren en we klapten er vol op.' Ondanks het goede spel is de coach van Ajax toch nog niet tevreden. 'Je had vandaag nog een extra punt in kunnen lopen. Dat hebben we niet gedaan, dat is jammer. Maar het gaat nog leuk worden de komende wedstrijden.'

Bertrand Traoré was één van de redenen dat Ajax niet met grotere cijfers won, echter benoemt Bosz ook het positieve aspect. 'Ik vond hem geweldig spelen. Bertrand beloonde zichzelf en daarmee Ajax alleen niet.' Opvallend was dat Ajax startte met jongelingen Justin Kluivert en David Neres. 'Ook Kluivert speelde geweldig. Alleen is dit niet iets wat je over 34 wedstrijden van hem mag verwachten. Je moet doseren. Neres is ondertussen alweer een tijdje bij ons. Hij krijgt steeds meer door hoe wij willen spelen. Als je dan noodgedwongen wijzigingen moet maken, dan vind ik dat dit het juiste moment was.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Wat is het juiste moment , beetje onzin verhaal, Kluivert dan? Die had normaal niet gespeeld, zo lus ik er nog wel een paar.
2 -1
blava
Bosz is pas een goede coach als Ajax tegen AZ (woensdag) en de mindere ploegen met dezelfde mentaliteit speelt.
3 0
foensai
Weet je wat ik nu echt fijn vind... nu heerlijk kunnen gaan slapen met de gedachte ''ik ga mij morgen niet inhouden op de zaak, en eens flink wat mensen te kakkie zetten'' ohhh wat heerlijk.....
3 -1
Schöne82
Had liever van Willem II, Roda en Excelsior gewonnen en gister verloren.
Kampioen worden doe je tegen de kleintjes
0 0
RaynoFischer
https://twitter.com/ajaxlife/status/848615152706621440

Haha heerlijke reactie van Neres
lekker droog =D
3 0
jollie18
Ach ja ik denk dat hij woensdag weer op de bank begint
0 0
Restored
Traoré speelde gewoon een prima wedstrijd, het enige probleem is dat hij de ballen niet afmaakt... en als spits wordt je natuurlijk maar op één ding afgerekend: het aantal doelpunten. Hij heeft wel degelijk voetballende kwaliteiten als hij nu ook nog ff de ballen erin schiet dan is het een topaanvaller
6 0
klopper
Onzin het probleem is dat hij niet kijkt. Niet naar zijn medespeler, niet naar de keeper. Speelde prima, maar was duidelijk de zwakste schakel bij Ajax. Met Dolberg op zijn plek was het 5-0/6-0 geworden. Die kijkt namelijk wel.
4 -2
AjaxCitizen
Ja, wel jammer dat hij niet weet af te ronden.
Als hij dat verbetert, dan is het voor Eredivisie begrippen een uitstekende speler. Die kans in de 1ste helft. Hoe hij wegdraait. Het oogt zo makkelijk en zo mooi. Maar daartegenover is de afronding dan weer veel te wild en niet doelgericht. Zonde.
0 0
R.F.
Ja oke Rene van Rijswijk. Maar topaanvaller ben je dus niet als je niet scoort. Waar krijg je nu zulke mogelijkheden (kansen, vertouwen) als bij Ajax? Daarbij zie je dit hele seizoen al dat hij oogkleppen op heeft, dit is geen gebrek aan vorm.
0 0
NouriVandeBeek
Hij deed prima mee in het positiespel, maar zijn acties waren nog wat ongelukkig. Gaat nog wel goedkomen
2 0
AjaxCitizen
"Wordt Ajax kampioen?"
Neres: "Zeker weten."
"Merci."
Neres: "Dank je wel." (In het Nederlands)

Wat een baas, haha.
6 -1
ST
Ik zou deze opstelling gewoon laten staan. Alleen Tete voor Veltman.
3 0
insectenverdelg
Das tegen AZ sowieso het geval. Maar Veltman was heel sterk vandaag.
2 -2
NouridolbergNeres34
Hopelijk een grote uitslag tegen AZ hebben wat goals in te halen nog. Opstelling mag blijven staan zo inderdaad.
0 0
Ajacied33
Speelde niet super of zo Neres, maar wel heerlijk om te scoren tegen de kakkies in je 1e basiswedstrijd
2 0
DelPiero
Vraag me af wat de boete gaat zijn...
0 -1
020bornraised
Vond het mooi hoe hij naar Berghuis afstapte nadat die een bal het publiek in schopte
10 0
Labrador
haha ja dat viel mij ook op. Domme actie van berghuis maar wel vermakelijk
3 0
mickey2602
1 dingetje wat ik vreemd blijf vinden aan Bosz. Hij zei nu ook weer dat Dolberg ook zo'n speler is die je gedoseerd moet laten spelen vanwege zijn leeftijd en dat hij dat aan het begin van het seizoen ook al zei,toch laat ie hem iedere wedstrijd weer starten met als gevolg dat die jongen nu geblesseerd is,net in het belangrijkste deel van het seizoen.
Kan me er op zich in vinden dat je jonge spelers gedoseerd moet brengen maar doe dat dan bij iedere jonge speler,niet bij de een wel en bij de ander niet.
1 -6
Maxwell_5
Dolberg is geblesseerd vanwege die trap die hij opliep tegen Rosenborg. Niet door te veel wedstrijden, al ben ik het met je eens dat Bosz meer (met hem) mag rouleren.
7 -1
mickey2602
Oke,daar heb jij een punt. Al was het Kopenhagen en niet Rosenborg;-)
4 -1
Maxwell_5
Dat zeg ik toch? Kopenhagen! :p
2 -1
mickey2602
Ik ga met jou niet bekvechten vandaag. We hebben gewonnen van die havenslaven en dus kan deze dag niet stuk.;-)
3 -1
Maxwell_5
Tik um aan ouwe!
3 -2
Maxwell5
Hallooo, omdat niet iedereen hetzelfde is!
0 0
gras
Beetje makkelijke opmerking van Bosz. Hij moest hem nu inzetten, Neres scoort gelijk vrij eenvoudig zoals hij in Jong ook vrij kordaat scoort en dan is dit het juiste moment. Je kunt voor hetzelfde geld zeggen: hadden we die vleugels maar eerder vervangen...


Anyway, leuk voor Neres. Dit geeft een enorme boost, zeker in zo'n wedstrijd, voor zoveel man publiek. Dat is het beste recept om je thuis te gaan voelen.
6 0
suitie
Pfff jij staat ook elke dag met die gasten op het veld of niet?
1 -1
hallo1
Mooi hoe hij die goal vierde.

Dat temperament kunnen we goed gebruiken. Evenals dat van Kluivert. Twee jonge jongens die nog echt creatief durven te zijn, hoewel Neres vandaag niet geweldig speelde zie je wel direct de potentie. En we kunnen ze de komende, drukke weken mooi veel laten spelen.
4 0
Nieuwegein
deze 2 zijn toch een verademing ten op zichte van younes en traore op de flanken. off topic: werd op utrecht cs aan mn shirt getrokken door een 35 jarige man die zei wat heb je een k...r shirt. tokkie volk daar
2 0
AmsterdamseRaaf
Herkenbaar, toen ik een keer terug kwam van een ajax wedstrijd liepen we bij utrecht centraal en liep er z'n gozer met een oortje in te vertellen waar mensen met ajax kleding heen liepen.

Triest volk ja
0 0
vdvaart23
Heel herkenbaar. Ik ben eens via utrecht naar Arena gegaan met mijn tienjarige broertje. Hij natuurlijk in vol tenue. Dat werd niet gewaardeerd door twee veertigers en we werden uit de trein geduwd en uitgescholden. "Als hij twee jaar ouders was hadden jullie een paar kankerklappen gegeven". Het is erg treurig allemaal wat er in dat soort mensen omgaat. Zal vooral een uitlaatklep voor hun zielige leventjes zijn vermoed ik.
5 0
afcas
toch vreemd, heb een half jaar op dat utrecht centraal over moeten stappen op de bus doordeweeks, maar nooit gezeik over me schoenen/pet/muts/shirt. droeg altijd wel minimaal 2 kledingstukken waar ajax herkenbaar op aanwezig was. misschien durven ze niet als je ouder dan 20 bent ofzo...
0 0
DaenerysTargaryen
Ajax schoenen?
2 0
afcas
nja, afca schoenen. weet niet of je die kent, maar typ het in bij google en je ziet ze. toentertijd had ik geloof ik alleen nog die witte. heb ze nu beide.
0 0
hallo1
Met dat soort mensen kun je enkel medelijden hebben. Als iets zo zielig en gefrustreerd is moet je enkel medelijden hebben. Zo heb ik al tig jaren medelijden met Feyenoord... Of ja met een lach erbij dan!
4 0
Marcoryn
Younes en Traore banken..man man wat heb ik me weer aan hem geërgerd. Heeft echt super acties, maar zijn afronding is om te janken.
Dat doet de gemiddelde huisvrouw toch echt beter.
0 -1
Maxwell_5
Alleen weet de gemiddelde huisvrouw zich niet in de scoringspositie te manoeuvreren zoals hij dat doet. Traoré heeft gewoon heel goed gespeeld tussen twee verdedigers die het van hun fysiek moeten hebben. Zoals Bosz zegt: het is jammer dat hij zichzelf én Ajax niet beloond, dat is eeuwig zonde.

Los van zijn missers (blunders) van vandaag was dit wel de Traoré die iedereen verwachte toen bekend werd dat Ajax hem hierheen wilde halen. Balbehandeling was perfect ver van het doel. Door zijn versnelling was hij ongrijpbaar, maar miste overzicht en koelbloedigheid voor het doel.
9 0
Afcagauke95
Tuurlijk speelt hij een goeie wedstrijd, maar als hij maar een paar doelpunten meer had.. was je nu gewoon zelf wss al eerste. Niet normaal hoe veel kansen hij heeft verziekt dit seizoen
0 0
hallo1
Ik heb juist genoten van Traore vandaag. Ik vond hem erg goed. Botteghin en Vd Heijden kregen geen vat op hem, maar scoren is bij hem inderdaad wel een structureel probleem zoals dat eigenlijk voor onze gehele aanval geldt. We maken te weinig goals, maar ik heb erg genoten van Traore vandaag.
8 -1