'Maakten geen aanspraak op de overwinning'

FinnDekker, 20-03-2017 om 16:35, 14608 views, Ajax.nl | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?

Peter Bosz heeft toegegeven dat het collectief zondagmiddag gefaald heeft tegen Excelsior. Tegenover Ajax TV vertelt de oefenmeester dat Ajax ten koste van alles drie punten had moeten halen op Woudestein. Iets wat niet lukte, waardoor de achterstand op titelconcurrent Feyenoord groter is geworden. 

'We geven niet op. Het enige wat wij nu moeten doen is winnen in de ArenA van Feyenoord, want dan kom je op drie punten', begint Bosz over de titelrace. 'Ik vind dat Ajax altijd moet winnen van Excelsior, onder alle omstandigheden, daar zijn geen excuses voor. Dat gebeurde gister niet. Terecht, want ik vond dat we niet aanspraak maakten op de overwinning.'

'We waren slecht in de passing, we speelden geen goed positiespel, een goede opbouw was er gister niet', aldus de trainer, die niet weet of het door vermoeidheid komt. 'Als dat zo is, is dat natuurlijk slecht, want dat mag niet. Wij moeten in staat zijn twee wedstrijden in de week te spelen. Ondanks dat we donderdag speelden, moeten we van Excelsior kunnen winnen.'

Met een aanvallende wissel in de vorm van Abdelhak Nouri probeerde Bosz nog wat te forceren. 'We hebben een extra middenvelder gebracht, waardoor Klaassen bij de spits kwam te spelen, in de hoop dat we in de zestien nog ballen zouden krijgen.' Echt gevaarlijke situaties leverde het echter niet op. 'Maar goed, dan hoop je dat het ons ook een keer meezit in de laatste minuut.' 

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
darinho
Winnen van Feyenoord, en alles ligt weer open hoor!

Ongekende druk komt er dan op Feyenoord, die gaan nog rare dingen doen
0 0
HansBeus
Nou zou dat ook graag zien maar.... de enige die tot nu toe niet met de druk om konden gaan waren wij hoor!... en als ze verkeerd beginnen dan trekken ze dat na de rust wel weer recht kijk maar naar afgelopen zondag.. nee dit is voorbij en we moeten vol gaan voor de 2e plaats dat zal al moeilijk zat worden want die lampies ruiken bloed en daar moeten we nog naar toe... en onze uitwedstrijden.... poe poe..
0 0
Johan1
Ja Bosz, zo gaat het al weken, maar verandern ho maar. Waardeloze trainer ben je.
1 -2
zivkabrimovic
Nigel de Jong op 6. Schone en Ziyech er voor. Huntelaar back up voor Dolberg.

Ik zeg doen
0 -1
Catenaccio
Mijn advies aan de spelers: wordt 3e!
Voordeel; bosz weg. Nadeel Europa league. Hoewel , voor jong Ajax is dat al een plafond kwa niveau.
Nieuwe trainer zal door moeten selecteren.
Denk ook dat er nog wel jaartje bijkomt , dat we dus geen kampioen worden.
Hou eerst Tete en Riedewald maar binnenboord!
0 -2
JPC40
heeft iemand ooit bij stil gestaan dat, er nog altijd te veel, en veel te jonge spelers op het veld staan ?
2 -1
gras
Als je 12 mj in een 19 jarig joch stopt in plaats van een kwaliteitsroutinier in de as, krijg je dat al snel.

Je moet een bepalende centrale middenvelder hebben. Zoals Guardado 2 jaar terug, of Ahmadi dit jaar. Schone is in de eredivisie heel erg bleu geweest in de 2e seizoenshelft.

Dat is geen routinier, die het elftal aanstuurt en aanjaagt zoals die andere twee. Poulsen was voetballend beperkt, maar hij las wedstrijden wel en was een leider. Er moet toch wel een sterke 6 te vinden te zijn die net niet slaagt in de PL of in Spanje zoals Guardado.
4 0
BrandjeXL
Prima verwoord. Schöne mist elke eigenschap die zes van Ajax hoort te hebben.
1 -1
deKlenne
Eindelijk iemand die het begrijpt
3 0
gras
Zonder zwartgallig te doen, vrees ik toch voor een derde plaats als je het puntverlies om Europese wedstrijden incalculeert en in de toppers ook.

Punt is dat Bosz een heel seizoen met een prima selectie heeft mogen werken en nog steeds staat er geen overtuigend team, dat altijd kan terugvallen op automatismen, ook als het even niet loopt. In die fase zitten we echter wel.

Tegen Excelsior had ik een worstelwedstrijd verwacht, maar wel eentje die je op individuele klasse en wilskracht wint. Zoals de kakkies deden tegen H'veen.

Voorlopig hopen dat de rest nu ook eens punten laat liggen. In die situatie zitten we weer.
0 0
RvhC74
Volgend seizoen Bosz kan alleen áls er directe versterkingen komen. Hij blíjft diezelfde fouten máken door oa Traore én Younes op te stellen. Talenten áls bv Bazoer , Tete én Riedewald te verpesten. Hij heeft nóg géén enkele speler béter gemaakt. Hét vertoonde spel is écht niét véél beter. Wíj haken vroegtijdig af vóór hét kampioenschap én moeten nog vrezen voor de 3e plaats. Alléén europees doet hij hét béter. Jammer dát thuis tegen Kopenhagen eenmalig was. Heb je dát gif in de ploeg hét hele seizoen dán wordt je kampioen én overwinter je in de champions league met beetje goede loting. Peter werk aan de winkel. Zelf kritisch worden én óók je ongelijk toegeven is menselijk maar waarschijnlijk denk je zelf dát je het erg goéd hébt gedaan.

Verandert er niks dán vrees ik volgend seizoen dát wíj zónder prijzen zijn.....
5 -1
BvD27
ééééééééééééy mán. Mag hopen dat je dit op je mobiel getypt hebt en die mobiel zelf de streepjes er op zet. Is dit niet het geval dan mag je snel een cursusje accenttekens gaan volgen.
0 0
RvhC74
Idd k....correctie mobiel
0 0
Web
Over 14 dagen volle bak, zelfde instelling als tegen Kopenhagen, zelfde verdediging.

Dat je in iedergeval deze wedstrijd wel wind, uitstralen dat je wild winnen.
0 0
Web
Zet je middenveld eens goed neer, en Traore uit de sectie, tribune

Ik lees dat de supporters zich ergeren aan VI of zeg maar 010' lekker omspannen kijken, zal mij ene zorg zijn wat ze er van vinden, ik kijk wel, en maak mij er totaal niet druk om. Soms hebben ze gelijk, en soms niet prima., laat gaan
2 -1
JPC40
AL ZOUDEN WE Winnen van Feijenoord, dan nog hebben zij hogere doelsaldo, wat nou al zo vaak gezegd is, dit Feijenoord is ZO gedreven en fanatiek om die prijs te winnen, dat men bereid is een suïcidale, ratrace te beginnen om te winnen.
Ajax heeft 4X GEWONNEN !! die honger en drive is niet meer aanwezig, behalve nog in EL, bosz moet tegen elke prijs dit gaan winnen KOST WAT HET KOST.
Ook voor eigen belang van bosz.
1 -3
Dexy
Tenzij we over twee weken met 6-0 winnen. Dan staan Ajax en Feyenoord in doelsaldo gelijk en is 1x verlies voor Feyenoord dodelijk. Dromen mag, haha!
1 0
Web
Maar toch heel graag winnen
1 0
Robinjo1988
Peter Bosz valt me tot nu toe erg tegen. We spelen nu al een half jaar met hetzelfde team en er is nauwelijks vooruitgang.

Elke uitwedstrijd winnen we met de grootste moeite(als we al winnen). We beginnen altijd slap aan een wedstrijd. We scoren bijna nooit voor rust. De opbouw verloopt veel te traag. De aanvallers hebben veel te weinig rendement. Bosz wisselt altijd veel te laat en zijn wissels hebben zelden een positief effect.

Het wordt tijd dat bosz ingrijpt en Schone van de 6 haalt voor Frenkie of Riedewald. Traore terug naar Londen. Neres of Kluivert in zn plaats. De verdediging neerzetten zoals tegen Kopenhagen, dus kappen met een middenvelder als linksback. Nouri meer speeltijd geven want Ziyech is ook zo wisselvallig als wat.
8 -1
JPC40
Wat als Peter door zeer tegenvallende resultaat wordt ontslagen, wie wil jij dan graag als opvolger zien ?
0 0
RvhC74
Ik ben voorstander van Jonk. Jordi Cruijff ipv Overmars zal ik óók niet verkeerd vinden. Overmars kan goed verkopen maar kopen is een probleem. Keije Molenaar op positie van de bleue Vd Sar zál ik ook niet verkeerd vinden. Jammer dat van Gaal niet beetje op de achtergrond kan treden.....anders perfect voor jeugd. Beetje mentaliteit kweken!!!
0 0
sepafca
Van Gaal was 100% anti Cruijff, zou werkelijk waar verschrikkelijk zijn als hij invloed krijgt bij Ajax
0 0
JPC40
dat is nogal overdreven, dat hij niet meer in het huidige beleid past daar geef ik je gelijk in.
0 0
BrandjeXL
Klopt van Gaal was anti Cruijff en kwam daar voor uit. De engnekken die er nu zitten volgen zogenaamd de lijn Cruijff terwijl dat lulkoek is. Dat vind wellicht nog erger
0 0
Robinjo1988
Ik ben fan van Jonk maar ik heb geen idee of hij een goede hoofdtrainer zou zijn.
vd Brom zou kunnen maar coach van az is natuurlijk wat anders dan coach van Ajax.

Maar nu lopen we wel erg op de zaken vooruit he.
1 0
JPC40
het is inderdaad koffie dik kijken, maar ik zelf marcel Keizer.
0 0
Robinjo1988
Kan ook ja. Doet het heel goed met Jong!
0 0
sepafca
vd brom deed aantal jaren geleden bij ADO nog vrolijk toe te kijken hoe de spelers daar anti semistische liedjes zongen, grootste huichelaar ooit
0 0
afca-mark1990
ben bang dat er toch nog steeds teveel frank voetbal inzit, maar inderdaad dit jaar moet je zien als leer jaar, volgend jaar kan je pas echt een oordeel geven over de selectie en Bosz
1 0
Pauw
Je moet wachten tot volgend seizoen vrees ik.
0 0
Robinjo1988
Denk ik ook. Na volgend seizoen kunnen we Bosz pas echt beoordelen. Maar zoals ik zei valt hij me tot nu toe erg tegen.
6 0
Brently
na donderdag had ik persoonlijk de Jong en Nouri laten spelen ipv Lasse en Hakim.
4 -3
afcas
na zondag zeg ik gewoon hele middenveld vervangen door appie, donny en frenkie. (zeg k eigenlijk al een tijdje, maar zondag werd t wel erg duidelijk)
0 0
Mr.P.
ehh deed te weinig om de overwinning binnen te halen? ik snap ook nog steeds niet waarom ziyech de vrije trappen neemt als schone dat altijd erg goed deed, ziyech bakt er helemaal niks van qua afstandsschoten en vrije trappen, laat hem lekker corners nemen en passes geven.
2 0
WyZynDeBeste
Begin eens met die Traoré eruit te knikkeren en Frenkie de Jong te laten spelen als Schöne zo achter de feiten blijft aanlopen.
5 -1
Lewis Hamilton
Ja en jij wisselt ook nooit een keer eens goed, dus het is altijd maar op hoop van zegen, man man armoedig zooitje.
8 0
afca-mark1990
wie had jij er gisteren ingezet dan inplaats van de 2/3 wissels
0 0
WyZynDeBeste
Nouri, De Jong, Viergever. Begin tweede helft.
2 0
Tpes
EERDER WISSELEN!!!
7 0
Suarez16_
Helaas lijkt ons seizoen in de Eredivisie over, maar ik geef de "hoop" niet op tot dat de schaal is uitgereikt. Wij moeten de kakkies gewoon oprollen in de Arena. 3 punten achterstand. feyenoord krijgt nog pec, excelsior, vitesse uit en utrecht thuis. 1'tje gelijk en de druk komt er weer op. Vorig jaar leek het na 33 wedstrijden ook al beslist. Niet dus. Het leek er heel lang op dat we met 5 punten achter de klassieker gingen spelen, dus mochten ze sowieso nog 1x gelijkspelen als we wonnen. Spelen ze nu weer gelijk ben je even ver van huis als je 2 weken geleden voor groningen uit dacht. Als we de halve finales van de EL bereiken dan maakt de Eredivisie mij niet veel meer uit. Dan zou ik alles op alles zetten voor een finale. Ook al winnen we de finale niet ik vind dat mooier dan een titel. Dan krijgt de naam Ajax weer bekendheid en worden onze spelers veel meer waard.
2 0
Mr.P.
7 wedstrijden: 2 verliezen feyenoord en ajax 2 overwinningen en de verhoudingen zijn ineens helemaal anders
0 -1
MSwertz92
Wij worden alleen nog kampioen als wij feyenoord gaan afdrogen in eigen huis met een 7 a 8 0. Dan moeten onze buitenspelers wel gaan snappen dat Ajax moet scoren, en niet FC Younes of Traore Atletico.
1 0
Web
Kan mij niet voorstellen dat Traore nog speelt, Kluivert
1 0
NouridolbergNeres34
Laten we het hopen, ik zie bosz tegen die kakkies traore er gewoon weer doodleuk inzetten, die man is er eigenwijs genoeg voor.
0 0
RvhC74
Reken daar maar wel op!!! Stel je voor dat professor Bosz zíjn eigen ongelijk aantoont....dan valt hij door de mand ivm zijn eigen onkunde....
1 -1
Jaimie108
Ben ik het mee eens, de EL finale halen is wel echt een droom!
2 -1
Mr.P.
sinds az halve finale is dat niet meer gelukt dus mag wel weer eens
1 0