[Update V] Herstelduur Dolberg nog onbekend

BVeenstra, 23-03-2017 om 11:25, 83267 views, NOS / Ekstrabladet |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Peter Bosz heeft in gesprek met De Telegraaf gereageerd op de blessure van Ajax-spits Kasper Dolberg. De jonge puntspeler kon zondagmiddag tegen Excelsior niet meedoen wegens een blessure aan de lies.

'En wij houden Kasper het liefst hier', begint Bosz. 'Maar of dat kan, ligt aan de Deense bond. Die heeft het recht om Dolberg naar Denemarken te laten komen en hem daar te onderzoeken.' Denemarken speelt volgende week een WK-kwalificatieduels met Roemenië, inzet is de derde plaats in de groep.

Update - 11.13 uur (20 maart)
Kasper Dolberg gaat zich maandag toch melden bij de Deense selectie, zo meldt NOS. De spits van Ajax liep in het duel met FC Kopenhagen een kneuzing in zijn lies op en Bosz had hem graag in Amsterdam willen houden. Echter, de teamarts van de nationale ploeg van Denemarken wil Dolberg zelf onderzoeken om er een oordeel over te vellen.

Update II - 17.36 uur (20 maart)
Peter Bosz baalt dat Kasper Dolberg ondanks zijn blessure is opgeroepen door de Deense voetbalbond. 'Wij mogen hem niet hier houden. De bond kan altijd een speler opeisen om hem te zien. Wij hebben heel duidelijk aangegeven dat hij goed geblesseerd is, desondanks willen zij hem zien. Dat is vervelend, want dan moet je toch het vliegtuig in en reizen. In de tussentijd hadden wij hem graag behandeld hier', aldus de trainer via de officiële kanalen van Ajax.

Update III - 18.54 uur (21 maart)
Age Hareide, coach van het Deense nationale voetbalelftal, heeft gereageerd op de klachten van Ajax en Feyenoord over het oproepen van Kasper Dolberg en Nicolai Jorgensen, die beiden last hebben van liesblessures.

'Ik begrijp de zorgen die Ajax en Feyenoord hebben over hun topscorers, maar wij hebben goede hoop dat ze op tijd hersteld zullen zijn. Daarom gaan ze ook mee op trainingskamp naar Duitsland', zegt Hareide tegen Ekstrabladet.

Update IV - 20.42 uur (22 maart)
Kasper Dolberg zal toch niet in actie komen voor Denemarken. De geblesseerde spits reisde toch mee naar zijn nationale elftal, maar heeft te veel last van zijn lies. Ook heeft de Deen last van koorts en keelpijn. Zodoende keert Dolberg donderdagmorgen terug naar Amsterdam, zo melden Deense media.

Update V - 11.25 uur (23 maart)
Het is nog niet bekend hoe lang Ajax het moet stellen zonder zijn spits Kasper Dolberg, zo meldt de Amsterdamse club op Ajax.nl. De Deen keert donderdag vanwege zijn liesblessure en zijn griep eerder terug naar Amsterdam, nadat hij toch moest komen opdagen bij de Deense nationale ploeg.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
blessure
Dolberg probleem oplossen, door Klaassen in de spits te zetten.
van de Beek erbij op het middenveld.
Traore in de spits, is een gepasseerd station.
Cassierra , komt voorlopig, tekort.
1 -1
Alexander40
Gewoon Traore in de spits. Iedereen was slecht tegen Excelsior en Traore is na Dolberg nog altijd de beste optie in de spits.
0 0
amsterdammer89
Het missen van Dolberg is niet het grootste probleem!
De opstelling is het probleem... Het middenveld staat niet goed en kan de bal niet langer dan 20 seconde in de ploeg houden. Waarom spelen wij Kopenhagen helemaal weg in de Arena, en spelen wij dramatisch tegen Excelcior, Groningen en tegen nog veel meer kleine clubs? Dit komt doordat Klaassen meedoet. Volgens mij bouwt Bosz het team om Klaassen heen, waardoor Bosz in mijn ogen totaal door de mand valt. Onze aanvoerder staat veelste diep (hij loopt onze spits vaak in de weg), loopt constant weg van de bal en laat elke bal van zijn voeten afspringen. We hebben een uitstekende voetballer klaar staan om het stokje over te nemen! Van de Beek lijkt geen wereld voetballer, maar hij is ontzettend belangrijk! Zijn pass is zoveel zuiverder dan die van Klaassen. Waardoor je veel beter het positie spelletje kan spelen. Daarnaast kan Ziyech op de 10 positie spelen, dan komt hij ook veel beter tot zijn recht.
0 -1
Ajax27
Definitieve streep door kampioenschap als ie er een paar weken uit ligt.
1 0
Pierre Heno
nog definitiever?
3 0
Ajax27
Genoeg gekkigheid in de competitie gezien.. maar als het toptalent die weer in een goeie flow kwam en weer begon te scoren uitvalt, tja. Van Traore en Younes hoeven we iig geen goals te verwachten.
0 0
Pierre Heno
Gelukkig kunnen we de KNVB (incl scheidsrechtercorps) sinds de uitspraken van voorzitter Gijs de Jong en bondscoach Danny Blind nog altijd de schuld van het missen van de titel in de schoenen schuiven. Ajax- Feyenoord zal n.a.w. (via de scheids) maximaal een gelijkspel = 1 punt opleveren en PSV wint natuurlijk bij Sparta en dan staan we al meteen 3e. Spaar Dolberg liever maar voor de wedstrijden die er nog ècht toe doen dit seizoen = tegen Schalke en uit tegen PSV.
0 0
legendslive4eva
Dolberg is onze absolute (en enige eigenlijk) nummer 1 in de spits. Als hij niet fit is moet Klaassen doorschuiven naar de spits, dan kan vd Beek het middenveld aanvullen. (zo zie ik dat tenminste)
1 -2
RaynoFischer
Als we hem lang moeten missen en het met Traore gaan doen kunnen we beter het seizoen staken, dan maar gewoon Sierhuis
2 0
Sampaoli
Geef Cassierra nou eens 3 wedstrijden, hij wordt al afgeschreven omdat ie tegen PSV kansen mistte; heel apart.
3 0
RaynoFischer
Niet alleen daarom, hij valt veel vaker tegen bij invalbeurten en jong Ajax ook zoals hieronder al gezegd wordt ...
0 -1
Wereld
Ik vind Cassierra ook niet echt een type speler die je moet inbrengen in de slotfase. Ik denk echter dat hij als basisspeler wel degelijk toegevoegde waarde heeft. (Denk wel dat hij (nog?) minder is dan Dolberg) Ook tegen PSV zag je dat hij uitstekend speelde, met toch een halve assist op Klaassen (overstapje) en veel kansen. Als hij er ook nog 1 of 2 had ingeschoten, had het hele forum hier waarschijnlijk, in de periode waarin Dolberg het lastig had, om Cassierra geroepen.
1 0
godezonensuper
Helemaal niet. Hij valt ook bij Jong vaak gewoon tegen. Hij heeft niets specifieks.
Hij is niet bijzonder snel, geen echt neusje voor de goal, voetballend is het echt te beperkt en het is ook geen aanspeelpunt.
Maargoed laten we hem nog even de tijd geven, 8 maanden is blijkbaar niet genoeg...
1 -1
Sampaoli
Bazoer, El Ghazi, Neres, Tete, Riedewald; bij Jong vallen ze allemaal tegen. Die gasten zien dat als een stapje terug.
0 -1
RaynoFischer
Ik vond Neres prima spelen tegen NAC hoor.
1 -1
RaynoFischer
Naja niet iedereen is zoals Sanchez die er meteen staat ;)
Ik vind hem ook zwaar tegenvallen, volgend seizoen is het erop of eronder voor hem, Kasper speelt hij er niet uit.
1 -1
iammike
Als die 2 april maar erbij is!
0 0
El
Hij heeft tot 2 april de tijd om wedstrijdfit te worden
1 0
Panama
Ajax feyenoord
29' sierhuis 1-0
44' sierhuis 2-0
78' sierhuis 3-0

2 0
TinussOptioneel
Mijn akkoord heb je!
0 0
FlyingDutchMan
Waar kan ik tekenen! Als hij de kans zou krijgen, zou het er nog in kunnen zitten ook :)
1 0
Jornnn
Toch lekker dat je zo'n brede selectie hebt. Ow wacht...
2 -1
Marcoryn
Lekker de hele maand april Traore in de spits.
Heerlijk om Ajacied te zijn..nooit saai.
1 0
Joseph
2 april, dan moet hij er weer staan, dus hij heeft nog wel even de tijd. Het is wel duidelijk dat we hem niet kunnen missen, die clown is net zo waardeloos in de spits als op de zijkanten en Cassierra moet ook nog een stap maken, voor hij van toegevoegde waarde kan zijn voor het eerste.
0 0
AfcaYid
Niks gaan forceren en gewoon Cassierra opstellen tegen feyenoord als het niet gaat met Dolberg. Viel goed in tegen psv... Ja hij miste grote kansen maar dat betekent dat hij ook in goede posities kwam. Verdedigers weten ook geen fuck van hem. Schalke is belangrijker. De topwedstrijden zie ik ze nog wel winnen maar vervolgens kunnen ze het niet opbrengen tegen de kleintjes. Halve finale EL snak ik persoonlijk meer naar.
1 0
Jornnn
Ik waardeer je positivisme. Maar Cassierra speelt niet voor niks zo weinig. Hij is niet goed genoeg. Dat is niet erg. Niet iedereen kan zulke snelle stappen maken, maar laten we dan wel reëel blijven en hem volgend jaar verhuren aan Racing Santander oid.
0 0
Ajacied33
Als hij Feyenoord mist zou dat wel een kleine ramp zijn
1 0
FlyingDutchMan
Gijp zou zeggen, als Dolberg geblesseerd is tegen die kakkies dan gewoon niet aftrappen.
0 0
Youp020
Lekker uitzieken en de lies rust geven en dan volgende week richting het eind van de week weer helemaal boven jan en fit
0 0
insectenverdelg
Laten we t hopen, dat hij de klassieker gaat halen. Wel jammer dat de Deense bond m toch liet opdraven en zelfs dacht dat hij wel kon spelen. Dat helpt natuurlijk niet mee aan het herstel.
0 0
martijnmartijnk
Ik ben geen medisch specialist, dus ik speculeer nu. Is er met deze symptomen(last vd lies + koorts) niet wat ergers aan de hand?.Nogmaals dit is pure speculatie.
0 0
4EVERAJAX
die korneliusz is wel wat imo
0 -2
Dexy
Heeft al helemaal aanvoer van de backs en vleugelspelers nodig. Misschien ook wel als stormram (lange ballen) nuttig, maar absoluut ongeschikt voor voetbal over de grond. Maar datzelfde geldt in iets mindere mate ook voor Huntelaar.
1 0
AFCSANCHEZ
Lekker dan pfff, spelen we straks tegen Feyenoord met weer die Traore in de spits. Of Cassiera, maar die komt ook zwaar tekort. We hebben echt een spits nodig aankomende zomer.
7 0
JPC40
Daar ben ik wel mee eens, als dit geen echte geluid van een noodklok is weet ik het ook niet meer.
0 0
JPC40
Hier mee wordt dus al weer pijnlijk manier onze kwetsbaarheid getoond, we hebben nu dus geen goeie opvolger voor kasper.
3 0
Ajax#1900
Klopt, Dolberg is onze enige scorende aanvaller.
3 0
Leviathan
39 graden koorts las ik ergens dan is hij goed ziek, maar meestal is dat na een paar dagen wel over heb t zelf paar weken geleden ook gehad dan heb je nog paar dagen nodig om weer fit te worden denk dat hij Feyenoord wel redt dan
3 0
PJK54
en niet te vergeten een liesblessure die hopelijk dan over is dat kan ook lang duren
0 0
IDJosh
Poeh, als hij nu nog last heeft van zijn lies dan kan het nog best gemeen gaan uitvallen, tel daarbij op dat hij goed ziek is dan zal het niet eens zo gek zijn dat hij Feyenoord niet haalt..
5 0
3*stars*3
Dolberg moest Excelsior uit al missen en er werd al aangegeven dat hij beter in Amsterdam kon blijven maar Deense bond heeft waarschijnlijk geld teveel en liet hem toch voor niets naar Denemarken komen.

0ff-Marokkaanse bondscoach heeft Amrabat van Utrecht geselecteerd.
Als Ziyech nu niet inziet dat hij beter kan bedanken, zolang die bondscoach daar zit....
1 0
wolterx
Dolberg was toch al naar Denemarken aan het gaan om die prijs in ontvangst te nemen lijkt me, kan je net zo makkelijk even daar stoppen dan hoeven hun niet hierheen te komen voor die testjes.
0 0
3*stars*3
Daar heb je gelijk in.
0 0
Dexy
Mooi zo! Lekker hier laten revalideren. Hopen dat hij de Klassieker haalt, want we hebben hem in die wedstrijd hard nodig.
0 0
NouridolbergNeres34
Goed nieuws, lekker uitrusten Kasper we hebben je nog heel hard nodig.
0 0
klopper
Het is natuurlijk belachelijk dat werkgevers hun kapotaal moeten afstaan aan een nationale bond. Als het kapitaal tijdelijk arbeidsongeschikt wordt, krijg je daar een kleine vergoeding voor. In geen enkele werkgever/werknemer samenwerking zou dit geaccepteerd worden. Erg vreemd.
0 0
RusselWestbrook
Verzekering.
0 -1
Ajaccus
Je hebt een punt maar dan moet je ook inzien dat Arjen Robben in de afgelopen jaren geen enkele wedstrijd voor Oranje gespeeld zou hebben.
0 0
hakkietjakkie
Voordeel in dit is misschien wel dat waarschijnlijk eerder Jorgensen echt speeltijd krijgt boven Dolberg. Ofwel meer kans op een terugval (niet dat ik dat hoop voor wie dan ook verder
0 -1
iammike
We hebben toch traore..
0 0
Web
Moet je eens voorstellen, Dolberg verraste iedereen, ook Bosz, want hij had Traore voor de spits gehaald. Daar moet je niet aan denken.
1 -1
Lazell
Ik vraag me af wat de daadwerkelijke invloed van Bosz is geweest op het halen van Traore. Bosz zegt/zei altijd niks te maken te (willen) hebben met transfers.
1 -1
wladimir
Natuurlijk is Traore gehaald dankzij Bosz en waarschijnlijk een contract dat als hij fit is dat hij moet spelen. Sanchez en Cassierra komen vanuit de scouting. Westermann vanuit van der Vaart. Met name met die laatste speler heb ik moeite. Lijkt een inspiratieloze copy cat actie. Als PSV een ouwe Duitser haalt doen wij het ook.
0 -1
Panama
Dat is idd ook leuk, je hoort nooit iemand over die vreselijke schwaab hhaha
0 0
Web
Dat is nou net het probleem met Bosz, veegt zijn hele straatje schoon.
Traore heeft zelf gezegd, dat Bosz de doorslag gaf.
1 0
gi0vanni
Dat zegt niets als Ajax aan Traore heeft doorgegeven dat Bosz zijn trainer zou worden dan kan dat de doorslag hebben gegeven zonder dat Bosz er zelf wat mee te maken had.
0 0
Lazell
Idd zo dacht ik dus ook. Maar iedereen heeft hier zijn conclusie al klaar liggen zonder enige vorm van twijfel. Merkwaardig.
0 0
pinballmagic
Waarom komt de Deense voetbalbond in dit geval niet gewoon naar Amsterdam om hem te controleren.
Ik neem aan dat ze bij Ajax ook alle benodigde apparatuur daarvoor hebben.
Lijkt mij ook veel beter te werken als ze samenwerken met Ajax
Dit werkt alleen maar wrevel op
7 0
wolterx
Dolberg is toch in Denemarken ivm prijsuitreiking, maakt uiteindelijk niet veel uit en vorige keer deed de Deur de lucht hem ook goed, hopen maar ;)
1 -1
JPC40
dat vond ik ook al.
1 0
Leviathan
En konden ze gelijk door naar Rotterdam voor Jurgensen die blijkbaar ook geblesseerd is dan. 2 vliegen in 1 klap
2 0
Pierre Heno
Omdat Ajax FC Kopenhagen uit de EL heeft gekegeld kunnen ze Ajax zo even toch nog lekker terugpakken zonder dat je dat kunt bewijzen. Net als met scheidsrechterlijke beslissingen. Je bent niet verplicht iets ook daadwerkelijk te zien en n afloop trek je dan even het boetekleed aan maar...wèl mission completed conform de in het openbaar geuite voorkeur van de KNVB preases.
2 -16
Cali
AAH NEE HET IS EEN COMPLOT!!!!!!
2 -1
RusselWestbrook
Durf jij nog wel naar buiten?
17 -4
FrankRijkaard4
Ik baal van Bosz
10 -24
RusselWestbrook
Die interland periodes constant door het clubseizoen heen vind ik vrij irritant om eerlijk te zijn.

En volgens mij moet het ook helemaal geen punt zijn om dit anders te regelen

Januari -- Interlandvoetbal.
Februari - mei -- clubvoetbal
Juni - vakantie/transferperiode
Juli - half augustus -- Interlandvoetbal
Half augustus - half december -- clubvoetbal
half december - eind december -- vakantie.

Ofzoiets. Beetje offtopic ook, dat wel.
10 -1
chrisjuhhh
bijna eens enkel ik mis de voorbereiding clubs .
0 0
RusselWestbrook
Ik roep hier maar wat hoor, maar het gaat om het idee. Dat je over de hele wereld dezelfde competitie en interland periodes hebt.

Zitten ook 6 weken vakantie in, wat volgens mij rijkelijk veel is.

Bijkomend voordeel is ook dat spelers die niet op hun eigen continent clubcompetitie spelen véél minder met jetlag te maken krijgen, omdat ze niet meer constant van continent naar continent moeten.
0 -1
babeldeman
Beetje apart blijft het wel, net of de bonden de clubs niet geloven als ze zeggen hij is geblesseerd,
Ik snap het wel dat ze Kasper willen checken maarja hoever ga je...
2 0
Lekiam
Dat moet toch ook wel een beetje aan de speler liggen toch. Als hij belt met de bond en zegt jongens ik ben echt geblesseerd en ga zeker niet spelen. Sterker nog ik heb er erg veel last van als ik moet gaan reizen, dus als je me wil controleren stuur maar effe een arts deze kant op. Ajax betaald het hotel en de vliegticket wel.
0 0
Afca_126
Als je voor je land moet uitkomen dan trap je er wel een pinnstillertje in maja hopen dat die verstandig is en alleen speelt als die fit is
1 0
IDJosh
Wat een gezeik joh. Wij wilden in 2010 toch ook gewoon Robben hebben voor het WK terwijl hij erg geblesseerd was. Dan moet de Deense bond dat ook gewoon kunnen met Dolberg. Als club en trainer weet je dat je er niets in tegen te brengen is en hun gewoon het recht hebben om die jongen zelf te onderzoeken.
4 0
jariafca020
Toen was Bayern ook over de zeik. Maar je hebt wel gelijk.
4 0
Rujar
Joh lekker belangrijk als hij e 13de maar fit is.
0 0
ajaxminimax
Als hij de 2e ook maar weer fit is... ik wil die klassieker ten aller tijden winnen!
2 0
JPC40
Waarom komen zij niet hier heen ??, een ritje van 9 uur of even prive jet +- 2,5 uur ??
1 0
Saren
Ik snap het niet met een liesblessure kan je toch niet spelen nog trainen. Bijna nooit ernstig maar oh wat doet je been bewegen pijn als je een goede liesblessure hebt.
1 0
NouridolbergNeres34
Klote, had gehoopt dat hij lekker kon uitrusten.
1 0
robert R.
Eigenwijze kut Denen. Straks kunnen wij nog een paar weken naar die loser met dat dooie vogelnestje op zijn hoofd kijken in de spits, omdat Dolberg zijn blessure erger is geworden.
11 0
trodat4030
Waarom zou zijn blessure erger worden van een vliegreis van 2 uur en een doktersonderzoek? Zodra de bondsarts de blessure bevestigd kan ie weer naar huis, daar raak je echt niet erger geblesseerd van.
2 0
Wereld
Dat is de schuld van Peter en Marc die erin mee ging.

Edit: ik bedoel dat we dan naar Traoré moeten kijken, als Dolberg er niet bij is.
Dus dat we geen fatsoenlijke vervanger hebben.
1 -3
trodat4030
Is gewoon een regel van de FIFA, de nationale bonden mogen alle spelers oproepen tijdens interlandweken (mits die zo zijn aangegeven op de FIFA-kalender), ook geblesseerde spelers. Zij hebben het recht om de speler zelf medisch te onderzoeken en mogen de speler zelfs geblesseerd en al aan hun selectie toevoegen als zij daar reden toe zien.
2 0
Jaimie108
Helemaal niet, daar hebben zij niks over te zeggen
1 0
Jappindo
Kasper moet gewoon hier blijven. Grootse onzin om hem nu te laten spelen in die interlands, maar goed daar heeft Ajax niet zoveel over te zeggen. Van mij mag ie naar Denemarken maar dan wel om vakantie te houden. Triest om te zien hoe belangrijk hij is en hoe afhankelijk Ajax is van een 19-jarige spits. Puur omdat er geen spits achter zit, want aan Traore heb je niks, en Cassierra is kennelijk niet goed genoeg....
3 -4
Suarez16_
Moet je nagaan als Dolberg niet de kans had gekregen omdat Milik wel op tijd terug was. Hadden we nu al 17 punten achter gestaan en uit Europe gelegen.
5 -7