Bosz: 'Geen boodschap aan vermoeidheid'

NielsE, 19-03-2017 om 17:36, 8647 views, NOS | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?

Peter Bosz heeft in gesprek met de NOS gereageerd op de absolute wanprestatie die zijn ploeg leverde in duel met Excelsior. De oefenmeester zag een zwak Ajax, maar wil dat niet wijten aan vermoeidheid. 

'De wedstrijd van afgelopen donderdag (tegen FC Kopenhagen, red) kan meegespeeld hebben, maar ik heb geen boodschap aan eventuele vermoeidheid', begint de Apeldoornse coach ietwat geprikkeld. 'Ik vind dat je hier gewoon moet winnen. We waren niet goed genoeg, op alle fronten. Dan speel je een wedstrijd zoals we vandaag hebben kunnen zien.'

Bosz gaat verder: 'Ik geloof niet dat dit een probleem was met de instelling. De jongens waren er echt wel van doordrongen dat we moesten winnen hier vandaag. Dus ik geloof er niet in dat men hier makkelijk over dacht. Ik heb een heleboel verklaringen voor het spel vandaag, maar die ga ik niet zeggen. Dan klinkt het weer als een excuus, en er is geen excuus. We hadden gewoon moeten winnen.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
brullie
Wanneer horen we nu eens..."tja mijn opstellingen zijn dit seizoen niet zo best"...pannenkoek!!
0 0
hetzijnmaar
Zet een trainer voor de groep die deze jongens kan motiveren,er lopen elke week spelers op het veld die niks geleerd hebben van de Graafschap uit
zorg dat je voor het seizoen begint je selectie klaar hebt
degene die deze havenslaaf voor de groep heeft gezet eruit
Ga als bestuur eens kijken hoe ze in Duitsland met hun supporters omgaan
hoe de catering in en om het stadion geregeld is, het kwam jullie zeker prima uit dat de Kakkerlakken het honk in de fik hebben gezet. na overwinning op topclub Kopenhagen tegen de nr 11 van Duitsland de toegangsprijzen verhogen met 45%

0 0
trainerdv
Beschermt zijn spelers terecht, maar is natuurlijk 100% de reden. Excelsios is veel minder dan Kopenhagen. Deze kerels kunnen niet donderdagavond laat een top-prestatie (ja echt een top-prestatie leveren) en dan zondag 100% fris zijn. Neem van mij aan dat ze vrijdag en zaterdag behoorlijk gesloopt waren. Ook mentaal is dit loodzwaar. Bosz had gewoon eenmalig zoveel mogelik 'wissels' moeten opstellen. Die speelden begin dit seizoen in de beker en waren behalve tegen cambuur gewoon erg goed. Daar hebben we nou ook die grote selectie voor....Het ergste wat kon gebeuren was puntenverlies en dat is nu ook zo. Hij kan zich nu verschuilen achter het feit dat 'de beste 11' speelden, maar dit is wel een miskleun als trainer geweest. Cerny, Riedewald, Cassieira, Neres ze hadden allemaal moeten spelen en de Kopenhagen-selectie had met de bentjes ophoog gemoeten.
0 0
JanTa
Mooi hoor die krachtige uitspraken van Bosz maar Je kan een 17 jarige geen 2 wedstrijden achterelkaar laten spelen want dan ga je een talent kapot maken. Riedewald of Viergever hadden daar moeten staan en ik begin steeds meer te twijfelen aan Sinkgraven.
1 0
vak114
Kwaliteit.
0 0
Rood Gevaar
had je er maar wel wat meer boodschap aan, dan had je vaker gerouleerd en hiermee je team fit gehouden en je bankspelers gretiger.
2 0
EVH
Afgelopen donderdag liepen ze hier allemaal de polonaise op dit forum.
Maar nu willen de meeste "supporters / fans" ineens Bosz ontslagen hebben of stellen zijn functioneren ter discussie.
Sterker nog, er is zelfs een grapjas die nu oppert of AJAX niet toch Siem de Jong had moeten halen afgelopen zomer want hij heeft er al vier ingeprikt de afgelopen tijd.

Ik schaam me diep voor de labiliteit en het gebrek aan loyaliteit van die "fans".
Het is te genant voor woorden dat we de trainer die amper 1 seizoen aan het werk is, al meer punten heeft behaald dan onze vorige trainer in 5 van zijn 6 seizoenen, tot de kwartfinale van de Europa League is geraakt, nu wordt gedumpt door onze "supporters". De trainer die jaren en jaren van anti-AJAX voetbal en dramatische aankopen tracht om te buigen naar aanvallend AJAX voetbal en een uitgebalanceerde selectie.

Het is te triest voor woorden en ronduit schandalig en genant.
9 -6
BRAMHOUTEN
Agossie, zijn er van die vervelende supporters die je vriendje bosz kritisch benaderen. Wat ben jij een hypocriete eikel zeg. Degene die al meerdere seizoenen op klaassen loopt te zeiken, die de vorige trainer met alles en nog wat vergelijkt. Bosz weet blijkbaar de juiste snaar niet te raken bij deze jongens. Veel talenten ontevreden. Hij maakt er een zooitje van. Wordt 3e dit seizoen terwijl je gewoon met deze selectie kampioen had moeten worden. Het voetbal is echt niet beter als onder frank de boer. Het enige ten op zichte van vorig jaar is dat hij veel betere spelers toch zijn beschikking heeft. Als team spelen wel echt niet goed.
7 -2
Ajax27
dit dus.
0 0
klopper
Bosz kan niveau gewoon niet aan. Laat te veel verkeerde spelers te lang staan. Zelfs binnen een wedstrijd. Voor de rest ben ik het wel met je eens. Ik denk wel dat Ajax heel dicht tegen een geweldig niveau aan zit. Er is echt veel talent.
2 -2
Ajaxtrouw
Op zich wel met je eens maar ook jij moet toegeven dat het verschil met donderdag en vandaag gewoon te groot is....
0 0
jackwolf
Welkom op dit forum....
0 -1
Marcoryn
Het is gênant dat jij hier supports afzeiken, terwijl Ajax het hele seizoen al als een natte krant speelt (een enkele wedstrijd daargelaten).
Ook Bosz gaat de boel niet aan de gang krijgen..nog steeds mis ik het plezier, de drive om te winnen en het team belang. Als ik wedstrijd op wedstrijd Traore zie stuntelen en alleen op de goal zie afgaan, dan heb je volgens mij alle reden er op een gegeven moment van te balen.
En dan heb je altijd zuurpruimen als jij die dat gaan afzeiken.
2 -3
Pauw
+
0 0
Ajaxbrl
Gewoon ff de EL winnen en iedereen is weer pro Bosz ;)
0 -1
RvhC74
Dezelfde supporters zagen vóór het eerst dit seizoen hoe ze Ajax graag willen zíen. Ze hadden de hoop dat ze deze instelling vaker hadden. Vandaag heeft de trainer bewezen dát hij de spelers niét op scherp kan zetten iig....
1 -1
RvhC74
Celta de Vigo én Schalke 04 winnen wél hun wedstrijden. Op basis van mentaliteit én ervaring laten we het telkens winnen. Schone is onze ervaren man....maar met alle respect...... die maakt echt niét élke keer het verschil. Waar is trouwens de achtervang van Dolberg. Héél véél mensen vinden Huntelaar niét goéd genoeg. Als ze in de zomer wat vastberadenheid hadden getoond had hij vandaag én bij Groningen uit het verschil gemaakt. In onze "topcompetitie" kan Huntelaar makkelijk mee.... én is stukken béter dán één Traore én Caissière.
5 0
Ajaxbrl
Van mij mogen ze Huntelaar en Sneijder er bij halen , alleen maar talentjes red je het niet mee dat zie we nu wel al 3jaar op rij zonder prijzen
2 0
RvhC74
Volledig mee eens!!!!
1 0
RvhC74
afweten
0 0
ambtenaar
Peter Bosz kan niet wisselen, nog nooit een wissel gezien waar ik van dacht ..WoW.
Ik begin zelfs aan zijn kwaliteiten te twijfelen, deze selectie barst van de kwaliteiten.
7 0
Sammy Sosa
Als de wissels het verschil niet maken is het achteraf nooit wow. Diederik Boer in de 85e minuut in de spits dan krijg je idd het wow effect. Hij moet dit soort potten vanaf de start met andere spelers beginnen.
0 0
ambtenaar
Dan begrijp je mij niet goed. Heb het over die tactische zet waardoor het spelbeeld kantelt. En niet een wissel in de 85 e min.
0 0
JCSuperstar
Wel degelijk een instellingsprobleem. Kleuterklas.. Bosz oprotten.
2 -1
AFCsince98
Soms vind ik het jammer dat je bij voetbal maar 3x mag wisselen. Ik zag vanmiddag minstens 7 spelers die door de mand vielen.
0 0
DeKes
Pfffff! Babbels! Een ouwehoer is het! Meneer weet het allemaal zo goed? Ikheb zware twijfels!
3 0
AjaxAddicted
Donder op Bosz met je kleuterklas. Ga maar met Overmars nadenken hoe je dit volgend jaar gaat oplossen en begin er nu maar vast mee. Slappe hap kindergarten
5 -1
Duif63
Twee weken geleden werd Ziyech nog de hemel in geprezen toen hij aangaf vermoeid te zijn en nu zegt Bosz dat hij geen boodschap heeft aan vermoeidheid. Hij spreekt zichzelf dus heel erg tegen en dat is meestal een teken dat een trainer het niet meer weet.
3 -2
Labrador
En toch, ergens heb ik nog dat hele, hele kleine beetje hoop op een scenario zoals in 2011. 6 punten achter en 1 week later starte Psv een dramatische reeks. Het verloor 2x en speelde 2x gelijk.
1 0
JCSuperstar
Droom jij maar lekker verder. Oprotten met die kleuterklas.
1 -2
Ruff Rhythim
"Er was geen probleem met de instelling. "

Goedenavond......dat IS juist het probleem al jarenlang!
1 0
Duif63
Misschien wel, maar tegen Twente (Viergever), Groningen (Onana) en nu weer met de Ligt zijn het vooral individuele fouten die ons punten kosten.
0 0
Siemmie
Die fout van De Ligt gister was nog begin eerste helft, dus genoeg tijd om het om de draaien. Als je dan niet in staat bent om in 80 minuten nog 2x te scoren tegen Excelsior, dan is er iets goed mis. En bovenal heeft De Ligt ons geen punten gekost, als er iemand was die gister niet door de mand zakte was hij het wel. 17 jaar.
0 0
Professor
Bosz heeft een heleboel verklaringen voor het spel vandaag maar hij gaat ze niet noemen.
Ik wil hem wel een beetje helpen, Ten eerste op sommige plekken in het elftal staan spelers die niet Ajax waardig zijn. Linksback Sinkgraven leuke voetballer maar als linksback komt hij echt tekort. middenveld Schone komt op die plek schromelijk tekort. Af en toe een doelpuntje is niet genoeg. Traore hoef ik niet veel over te zeggen. Youness is af en toe goed maar het zou beter zijn als hij meer concurrentie zou krijgen op de linksbuitenpositie. Is te weinig wedstrijden echt goed aanwezig. Ten tweede teveel spelers kunnen het gewoon niet opbrengen om 110% te gaan. Er wordt zonder bal veel te weinig bewogen. Het spel is vaak te statisch. Ten derde het middenveld staat nooit goed bij Ajax zowel positioneel als qua spelers. Maar nu genoeg pessimisme we moeten vooruit en volgend seizoen zullen we er uiteindelijk elke wedstrijd moeten staan.
Moet je nog wel een beetje doorselecteren. Een nieuwe linksback dan Ligt en Sanchez in het midden. En Tete rechtsback. Middenveld Ziyech, Frenkie de Jong en neem aan dat Klaassen weggaat en dus ook nog een box to box middenvelder erbij. En dat is in mijn ogen geen vd Beek.
Een extra linksbuiten erbij, Dolberg in de spits en dan Neres en Kluivert voor de rechtsbuiten positie.
6 0
ST
Siem de Jong afgewezen. We hadden hem vandaag goed kunnen gebruiken.
4 -11
EVH
Ow nu in 1 keer gaan we net doen alsof we toch Siem de Jong hadden moeten halen???

Schei toch uit
2 0
foroloca
Nou daar heb je een punt, hij heeft er al 4 in liggen hij kan wel wat. Pisvee had zonder hem veloren van ons en Vitesse misschien vergeet ik er nog één.
2 -1
Sampaoli
Om je ogen uit je kop van te schamen, echt waar. Sinkgraven kan niet als back, Schone kan het als 6 niet belopen, deed Klaassen mee?, Ziyech en Traore grossieren in balverlies en Sanchez dacht ff een dagje vrij te nemen. Kansloze instelling en we hebben het kampioenschap door instellingsproblemen weggegooid.
1 0
3sterrenAjax1
bosz out. jonk in! jonk is de enige die onze club van de afgrond kan redden!
4 -12
john67
helemaal mee eens. laten ze bij ajax eens kijken wat hij allemaal voor talenten heeft gebracht en ook in de film destijds over de jeugd, liet hij merken echt verstand van het spelletje te hebben. krijgen we ook weer eens mooi voetbal te zien. Bosz is net als Rutten een trainer die nooit iets zal winnen. Cruyff moest al flink ziek zijn geweest toen hij adviseerde om Bosz trainer te maken. Hij doet precies alles wat cruyff niet wilde. Nu vaak nog maar 2 of 3 spelers uit de eigen jeugd en hij jaagt alle ajax jeugd weg, volgend seizoen ook nog riedewald en tete weg. En waarschijnlijk denkt Neres ik ga maar ook weg, deze trainer heeft totaal geen vertrouwen in mij. bosz moet niet na de wedstrijd maar voor de wedstrijd eens slim zijn.
1 0
godezonensuper
Jonk in, bosz blijven.
0 -1
sanchezsamuelso
jonk out, bosz in. lekker met bosz verder, voor de eerste keer in bijna 15 jaar weer eens kwartfinale europees toernooi, of ben je dat vergeten?
9 -2
Dennis126
Wanneer heeft hij laten zoen een goede hoofdtrainer te zijn?
4 0
RvhC74
Op 1 wedstrijd van afgelopen donderdag kunnen we niét teren. Daar winnen wíj géén prijzen mee. Frank is 4x kampioen geworden. Begonnen bij de A1. Iemand die de club en cultuur kent. Niét zo'n betwetere professor die volhard in zijn eigen falen.... Bosz is echt niet de geschikte trainer.......wie wél.... Misschien was Jonk niét zo'n slechte keuze geweest....
4 -10
Juichtoon
Onzin. Van Bronckhorst verloor met bijna dezelfde ploeg vorig jaar 7 maal op rij en kreeg Dickie naast zich. Nu de trainer die Fnoord na 18 jaar weer kampioen maakt. Jouw Frank stond een paar maal in december een straat achter. Geduld is een schone zaak.
1 -3
ElFlaco14
Hoe zit het met Youness Bosz?
Is Youness Messi of zo, wat voor trainer ben je dat je deze speler nooit wisselt?
Niet te bevatten en erg slecht van Bosz, onbegrijpelijk.
3 -1
JPC40
ik vindt dat echt grote onzin, om vermoeidheid niet als hoofdreden te benoemen, dit zou terecht zijn als Ajax jaar in jaar uit CL een hoofdrol zou spelen, dan mag je toch verwachten dat Ajax gewend zou moeten zijn, maar dat is niet het geval mede omdat we altijd uitgeschakeld worden, een club als Bayern mag het excuus *vermoeidheid* niet gebruiken.
Maar goed dat vind ik,
0 0
Joseph
Als de instelling niet het probleem is, waarom is er dan niet met 8-0 gewonnen? Dit is 100% een instellingsprobleem, op elke positie in het veld staat een veel betere speler dan bij excelsior en tegen Kopenhagen en wel vaker dit seizoen, blijkt dat het team in staat is goed voetbal te spelen.

Kwartfinale EL behaald en nu niet gemotiveerd tegen Excelsior. Wanneer gaat Bosz nou eens gebruik maken van de mega gemotiveerde Nouri en de Jong ?!
4 0
hallo1
De Boer werd hier altijd afgeserveerd....

En Bosz mogen we niet ter discussie stellen?

Ik vind dat heel raar. Bosz heeft namelijk een goede selectie tot zijn beschikking en er is vanalles op het spel als wel op de prestaties aan te merken:

- vrijwel kansloos voor kampioenschap en het is nog geen eens april
- uit de beker
- eigen talenten worden achtergesteld (riedewald, tete, bazoer, el ghazi)
- te weinig roulatie in basiself in drukke programma's (vd beek, nouri, etcetera)
- veel goede spelers erbij gekregen vaak voor veel geld (ziyech, sanchez, dolberg, neres?)

Tsja, de enige hoop is nu nog de Europa League, maar als je daar eruit vliegt tegen een toch wel middelmatig Schalke (middenmoot Bundesliga) dan kun je van een totaal mislukt seizoen spreken...
7 -4
sanchezsamuelso
eigen talenten worden achtergesteld? wat een onzin zeg! zie je dan echt niet dat de Ligt en Kluivert net in de basis stonden? Daarna kwam Nouri er nog in. riedewald, tete, bazoer en el ghazi zijn/waren gewoon niet goed genoeg of zitten er dicht tegen aan. Wat een onzin schrijf je toch. als we de Europa league winnen dan vind je Bosz zeker weer een held?
3 -3
hallo1
1. Europa League winnen we niet
2. Riedewald is niet minder dan Viergever of Sinkgraven
3. Nouri en Vd Beek krijgen veel te weinig speelminuten in Ajax 1 terwijl er meer dan genoeg wedstrijden gespeeld worden
2 0
31xAjax
1. Eens
2. Zwaar oneens
3. Eens
0 0
carel romijn
Het wordt met de week slechter met de motivatie Proffessor Bosz doe daar iets aan.
3 -3
Maxwell5
Daar was donderdag anders niets van te merken. ..Althans niet vanuit jouw oogpunt. #opportunist.
1 -1
Salamis
Dit soort wedstrijden heb je er gewoon tussen zitten. Het seizoen is best goed qua spel en punten, maar helaas zit het bij Feyenoord allemaal net iets meer mee. De twee fouten van Bosz zijn het consequent blijven opstellen van Traore, die geen goede mentaliteit heeft, en Veltman die voetballend te kort komt en teveel blunders maakt. Kluivert en Tete is veel beter. Daarbij zou Sinkgraven ook wel permanent vervangen kunnen worden door Viergever. De grote fout van Overmars is dat er aan het begin van het seizoen en in de winterstop geen grote sterke pinchhitter is gehaald. Zo'n speler heb je in dit soort wedstrijden gewoon nodig. Wat moet je nu met een Neres voor 12 miljoen die mogelijk pas volgend jaar goed genoeg is om te spelen en wat moet je met Cassiera, die nu alleen nog een beetje voldoet in de Jupiler League.
2 -2
Dexy
Waarom waren we (voor de zoveelste keer) op alle fronten niet goed genoeg, Bosz? Ga je daar eens in verdiepen.

Ziyech-Schöne-Klaassen: een middenveld dat meer aanvalt dan opbouwt.

Buitenspelers aan de zijlijn zetten: dodelijk voor het aanvalsspel. Je haalt de angel volledig uit je buitenspelers op deze manier.
2 0
HansBeus
Je krijgt ze gewoon niet scherp aan de wedstrijd Bosz, dat zien we bijna het hele seizoen al met een hele zwakke eerste helft en dan met wat geluk komt het dan vaak nog net goed aan het einde.
4 -1
Elflashy
Motiveer je team eens man.
5 -1
Dennis126
Als je een trainer nodig hebt om je te motiveren in deze fase van het seizoen met deze stand mag je het Ajax shirt nooit meer aantrekken.
7 0
WyZynDeBeste
Allemaal mooi achteraf, maar keer op keer gebeurt het weer. AZ-uit, Twente-uit, Cambuur-uit, Groningen-uit en Excelsior-uit.
2 0
Duif63
Inderdaad, er is niets geleerd en verbeterd tov vorig seizoen.
0 0
Johan1
Geen boodschap aan Bosz. Met deze trainer worden we nooit kampioen.
5 -2
Arie Vink
Het is al jaren k*t. Ook dit jaar is een verloren jaar. En dat na al die miljoenenaankopen. Ajax en mentaliteit..wat een ramp
1 0
10Sneijder10
Lullen als brugman maar een selectiebeleid van lik me lul.
Elke keer maar weer die traore opstellen, dan snap je er niet veel van...
4 0
..::Rootje::..
En die andere negen dan ? Zijn die allemaal afhankelijk van Traore ?
0 0
NouridolbergNeres34
Een spits moet een bal vasthouden of zelf scoren , heb jij dat traore zien doen vandaag dan? Ik heb hem alleen maar op de grond zien liggen.
0 0
JubbegaAFCA
Traore moet godverdomme lekker terug naar londen gaan en niet weer terugkeren! Brengt helemaal niets, die kopbal afgelopen donderdag had iedereen gemaakt
1 0
Marcoryn
De grote vraag is eerder..is Bosz de trainer die Ajax nodig heeft?
Wat mij betreft is Frank 2 seizoenen te lang doorgegaan. De kans is groot dat er dit seizoen weer geen prijzen zijn. Gaan we volgend jaar wederom op dezelfde voet verder? Er moet wat gaan veranderen, want ik heb het idee dat de huidige trainer onze mannen niet aan het swingen krijgt.
3 -6
..::Rootje::..
"niet aan het swingen krijgt" Waar heb jij het nou weer over ?

Bosz verricht uitstekend werk. Hij heeft de naam Ajax weer wat kleur gegeven en een spel waar je trots op kan zijn.
Het zijn vandaag de volwassen spelers die door de mand vielen. Het hele middenveld was onzichtbaar en er was zelden een aanspeelpunt om goed op te bouwen. Je verwacht dat een Schöne of Klaassen wel even de voortouw neemt in zo'n wedstrijd, maar nee. Die durfden helemaal niets en liepen er nonchalant bij. Net als die overige acht veldspelers trouwens.
2 -4
Duif63
Bosz verricht uitstekend werk ? Waar leidt je dat uit af, want ik zie het niet. Niet qua punten/prestaties en ook niet qua aantrekkelijkheid van het spel want dat is 9 van de 10 keer niet om aan te zien.
1 0
NouridolbergNeres34
En daar heb je dan een coach voor , die dan vervolgens wisselt maar daar heeft petertje professor bosz een allergie voor.
0 0
godezonensuper
Want Bosz was afgelopen donderdag niet de trainer?
2 -1
Jappindo
Bosz heeft ook gefaald, laat wisselen als het niet loopt word ik gek van (op een centrale verdediger na). Schone, Sinkgraven en nog een paar waren rijp voor een wissel. De gehele 2e helft liep het niet maar hij weigert in te grijpen. Dat Traore maar blijft spelen helpt ook niet mee. Die vent ligt meer tegen het gras dan dat ie op zn benen staat, moedeloos wordt je ervan. Waarom wisselt ie in de rust nooit aanvallen? Die levert keer op keer gewoon een wanprestatie al het gehele seizoen....
5 -1
insectenverdelg
Niet alleen laat wisselen als t niet loopt. gewoon te weinig wisselen. Juist de laatste 30 minuten gaan spelers in rood. Daar had hij veel eerder rekening mee moeten houden. Dan doel ik niet op vandaag, maar al de hele 2e seizoenshelft.
3 0
Horrontelli
Opnieuw sterk.
1 0
FlyingDutchMan
Klopt, toch had ik een half uur voor tijd weinig vertrouwen dat de winnende nog gemaakt ging worden, terwijl ik eerder op de dag wel het gevoel had dat een wedstrijd zou kenteren..
1 0
didierajax020
Ondanks ik pislink ben, kan ik zijn woorden altijd goed waarderen
6 -2
FlyingDutchMan
Ben meer verdoofd en teleurgesteld dan boos, omdat dit geheel aan onszelf lag. Had het idee dat als we 120 minuten ballen, er nog niet gewonnen ging worden
2 -1