Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

Hemeltergend Ajax morst punten in Kralingen

SJvanveen, 19-03-2017 om 16:20, 93040 views, Ajax Showtime | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Een uiterst slecht Ajax heeft kostbare punten verspeeld bij Excelsior. Men haalde niet het niveau als tegen Kopenhagen en dus werd het een lastige middag: 1-1. 

De Amsterdammers begonnen zwak aan het duel met Excelsior. Op een slecht kunstgrasveld van de Kralingers, in een tevens andere entourage dan afgelopen donderdag, speelde Ajax in de beginfase niet veel klaar. Met Sinkgraven terug in de basiself, Tete op rechtsback en Kluivert als rechtsbuiten, kwam Ajax nauwelijks tot gevaar. Een vrije trap van Ziyech werd half gekeerd door Hahn, maar dat was het. 

Even later maakte De Ligt zijn uitverkiezing voor Oranje waar door met een geweldige tackle Van Duinen van het scoren af te houden. Was het niet dat De Ligt daarna erg in de fout ging. De zeventienjarige verdediger leverde zomaar de bal in na een gewonnen defensieve actie, Sanchez zat ook niet op te letten, waarna Van Duinen via het been van Tete binnen kon werken: 1-0. 

Na een half uur spelen nam Ajax het heft in handen. Via een inworp brak Ziyech door op links, hij gaf voor, de bal ging langs alles en iedereen, waarna Kluivert zijn eerste goal in de Eredivisie maakte. Vlak voor rust kon De Ligt nog zijn fout goedmaken door goed in te koppen uit een corner, Hahn redde echter stijlvol. Zo was de ruststand 1-1.  De tweede helft was even slecht als de eerste van Ajax. Geen strijd, geen tempo, werkelijk niets speelde de nummer twee van de competitie klaar. In tegenstelling tot de Amsterdammers speelde Excelsior goed. De thuisploeg stond compact en was in de tegenstoot af en toe gevaarlijk.

Toch had Ajax de eerste grote kans van de tweede helft. Een bal van Schöne werd ingebracht, de bal belandde bij de tweede paal, waar Sinkgraven over kopte. Bosz bracht Cassierra voor de tegenvallende Traoré, maar veel veranderde dat niet aan het spelbeeld. De grootste kans van de tweede helft kwam zelfs op naam van Faik, die na een leep balletje van Koolwijk, die rood had verdiend na een charge op Schöne, Onana op zijn pad tegenkwam. Het schot van heel dichtbij werd gekeerd door de Kameroener. Verder dan een afstandsknal van Schöne kwamen de Ajacieden niet, waardoor de nummer twee van de Eredivisie kostbare punten verspeelde in de titelstrijd. Het gat met Feyenoord bedraagt nu zes punten.

Opstelling Excelsior: 
Hahn, Karami, Hadouir (66' Vermeulen), Koolwijk (83' Fortes), Elbers (75' Hasselbaink), Mattheij, Ribeiro, Massop, Faik, Van Duinen, De Wijs. 
Wissels Excelsior: 
Kuipers, Hasselbaink, Ondaan, Fortes, Damen, Havekotte, Vermeulen, Brito, Pantic. 

Opstelling Ajax: 
Onana; Tete, Sanchez (46' Viergever), De Ligt, Sinkgraven (83' Nouri); Schöne, Klaassen, Ziyech; Kluivert, Traoré (67' Cassierra), Younes. 
Wissels Ajax: 
Boer, Veltman, Riedewald, Westermann, Viergever, Van de Beek, De Jong, Nouri, Neres, Cassierra.

Doelpunten: 
1-0 Tete e.d. (26')
1-1 Kluivert (32')

Bijzonderheden: 
- In tegenstelling tot FC Kopenhagen-thuis, zitten Davy Klaassen, Jairo Riedewald en Abdelhak Nouri weer bij de wedstrijdselectie. 
- Kasper Dolberg mist het duel met Excelsior door een kneuzing bij de liesstreek. 

Volg de wedstrijd via Twitter:

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Morrissey
Het is jammer dat ons Ajax dit jaar geen kampioen wordt. Daarintegen zal ik de CL niet missen. De Europa L is leuker, minder corrupt en minder voorspelbaar. Het wordt tijd dat supporters van clubs die spelen in de CL gewoon niet de wedstrijden bezoeken. Fuck de CL.

0 0
JanTa
Wanneer komt er eindelijk een verbod op plastic velden en wanneer komt er 1 standaardmaat voor velden qua afmetingen. Ik gebruik het niet als excuus want daar speelde Ajax te matig voor maar hobbyclubs als b.v. Excelsior horen niet meer thuis in de eredivisie.
0 0
maikelklaassen
het grote probleem is de naam: AJAX.
tegenstanders, scheidsrechters en vooral onze eigen spelers kunnen er niet mee omgaan. die denken dat ze de beste zijn, en zo voetballen ze ook. in 95 voetbalden ze ook wel eens op 70% maar die hadden wel de kwaliteit om in 10 minuten de boel om te draaien. ik heb de laatste jaren niet 1 van de 34 wedstrijden dat ik rustig zit, pas na de 1-0 thuis in de Arena gaat het pas weer. en excelsior is geen incident, want roda-uit sparta-thuis en groningen-uit was ook niet om aan te gluren. we zien toch nooit meer een eerste helft dat we 2, 3-0 voor staan. vanaf minuut 1 de tegenstander bij de strot pakken. ik zie het helaas nooit meer...
5 0
afca95
Klopt! Ook dit Ajax is een matig elftal. Leuk al die talentjes. Maar dit wordt het 3e jaar geen prijs op rij voor Ajax. Ze zakken continue door de ondergrens tegen clubjes met een begroting dat 20x zo klein is.
1 0
Catenaccio
Als je zoveel kan investeren en kwa routiniers alleen schone en westerman hebt.....als je zoveel jonkies hebt waarvan slechts 1 Vd 5 het gaat redden( zeer positief ingeschat op basis van de afgelopen 20 jaar) per seizoen. Dan bedoel ik vaste waarde in het 1e. Logisch dat het de ene keer alles is en soms niets.
Blijft de trainer: blijkbaar kan hij toch niet een stabiele ploeg neerzetten endenkt hij een goede selectiever hebben.
Nee peter er ontbreken spelers die eennwedstrijd kunnen kantelen.
Zie Heerenveen- Feyenoord!
Volgend jaar maar weer proberen he?
En weer, en weer....
3 -2
Hammerzeit
Je eerste zin slaat de spijker op zijn kop. Lachwekkend inderdaad.
1 0
Blankenburg
Peter Bosz, ik geef toe dat we zo'n wedstrijd als tegen Kopenhagen lang niet meer gezien hebben. Een ouderwetse avond. Maar dan raakt Dolberg gebleseerd en moet Traore in de spits. Nog 1x dan: Traore is geen spits!!! we zijn toch geen pupillenelftal waar dan maar iemand anders in de spits gaat. Je pakt je 2e echte spits. Had voor mijn part Sierhuis er in gezet maar geen Traore. Die heeft het het hele seizoen al moeilijk genoeg op zijn eigen positie. Door het inzetten van Traore als spits zeg je tegen al je andere spitsen dat ze er niks van kunnen. Het was ook nog eens tegen Excelsior......... En dan Klaassen. Die is zo overactief dat ie in elk gat wil duiken maar op die manier voor anderen alles dichtloopt. We hebben donderdag gezien wat er gebeurd als Zijech die ruimte kan benutten. Klaassen en Zijech samen loopt veel stroever. Kampioenschap kunnen we definitief vergeten.
3 -2
blava
Volgens mij heeft de uitspelende club het recht om de dag voor de wedstrijd op het kunstgras van de tegenstander te trainen. Het is mij een raadsel waarom Ajax dat nooit doet. Nu duurt het een uur voordat Ajax aan het stroeve kunstgras gewend is. Maar ja dan moet je op zaterdag naar Rotterdam reizen. Dat kost blijkbaar te veel tijd.

Amateuristisch en dit soort gestuntel van de technische staf kost Ajax het kampioenschap.
1 -1
Lewis Hamilton
Het is eigenlijk te gek voor woorden wat Bosz heeft gepresteerd tov Feyenoord met de middelen die hij tot z'n beschikking heeft. Geen trainer zit er zo warmpjes bij in Nederland en kan even een aankoop van 12 miljoen op de bank houden.

Bestuur moet helder zijn: of je wordt volgend jaar kampioen of het is over en uit met Bosz. Financieel en qua achterbangrootte hoort Ajax in de zoveel jaar zeker een aantal keer kampioen te worden met de gedane investeringen. Dit is een ramp, zeker als het volgend jaar zo vrolijk verder gaat.
3 -1
geDaante
Wat zit je nou allemaal te bazelen man, met je geëis, opportunistisch gelul. Bosz heeft vooral punten laten liggen in de eerste wedstrijden, waarin de zware erfenis van De Boer (vooral mentaal en qua spelers) zo snel mogelijk weggewerkt diende te worden. Daarna vrijwel alles gewonnen met spel dat steeds beter werd, de laatste wedstrijden in de eredivisie is het alleen iets minder, maar dat is het bij Feijenoord al helemaal, toch de druk, en dat voelt een jonge ploeg meer dan een ervaren ploeg.
Met zo'n jong elftal verder in de kwartfinale van de Europa League staan, is best ongekend. Eist ook zijn tol in de eredivisie, met zoveel jonge spelers die veel wedstrijden spelen met ook nog eens flink drukzetten. Het steeds mentaal weer opleiden voor halve amateurclubs qua uitstraling maar nog best kunnen ballen, speelt ook mee.

Feijenoord kon bij aanvang van dit seizoen gewoon voortborduren op het seizoen en seizoenen daarvoor; zelfde trainer, spelersgroep vrijwel intact, met een paar versterkingen. Dit seizoen plukken ze de vruchten, pieken ze, met een zeer goede teamgeest, en veel degelijke spelers die mentaal vrij stabiel zijn, en hard werken. Het voetbal is veel minder dan Ajax, maar men is effectief. Dit is het beste Feijenoord sinds 10 jaar of meer. Niet zo gek dat een Ajax dat een nieuwe coach heeft, en een totale cultuuromslag moest maken, en nog Europees speelt, daar net even achteraan loopt.

Wat zegt 12 miljoen verder? Alsof Ajax bekend staat om goede aankopen. Blijkbaar is Neres niet verder dan Kluivert, dus is Kluivert waar je het mee moet doen.

Gewoon eens kappen met dat eisen en dat onnodig druk opleggen, waardoor met name in het verleden er ieder jaar een andere trainer voor de groep stond, paniekaankopen zijn gedaan, en geen lange termijnvisie werd aangehouden, omdat het allemaal korte termijn overleven voor bestuurders en directie was, door druk van buitenaf.

Bosz heeft de juiste visie, en je vindt niet iemand die diezelfde, juiste visie heeft. Ja Jonk, maar die komt niet meer terug. Misschien als je Bosz 5 jaar laat zitten, en eens echt wil bouwen en oogsten met de talenten die er aan komen, wint ie misschien de eerste twee seizoenen niet het kampioenschap, maar de drie jaar daarna wel, daar kan je niks van zeggen vantevoren.

Ajax moet het altijd van pieken hebben, dan wordt je weer leeggekocht, en moet je weer toewerken naar pieken. Ik verwacht dat Ajax over twee seizoenen die piek kan maken, met tegen die tijd Nouri, De Jong en Sinkgraven/Eiting/Van de Beek basis en ingespeeld, De Ligt, Kluivert en Dolberg twee jaar ouder en meer ervaren, en dat aangevuld met zeer gerichte aankopen/ervaring. Bosz hanteert de speelwijze waarin deze jongens zijn opgeleid, en dat moet doorgetrokken worden.

En gedane investeringen? Die moeten ook allemaal wennen en aanpassen, en Ziyech is Bosz door de strot geduwd, en past niet goed in de speelwijze die Bosz voor ogen heeft. Verder is alleen Sanchez erbij gekomen die wat toevoegt. Cassierra is gehaald om Sanchez gezelschap te houden, en Neres is nog niet zover blijkbaar, als ie dat al ooit zal zijn.

De Boer heeft vijf jaar mogen zitten met zwaar anti-voetbal, met Lucky kampioenschappen door concurrentie die totaal op zijn gat lag, werkelijk elke concurrent zat in een flinke dip, met name Feijenoord, maar ook PSV, AZ post Scheringa, etc. PSV herpakt zich een beetje, en meteen geen kampioen meer geworden sindsdien.
Laat Bosz dan ook maar vijf jaar zitten, en dan maken we de balans op. Overigens is aantrekkelijkheid van het spel, spel spelen dat bij je identiteit past en hoort vele malen belangrijker dan kampioen worden. Is daar geen sprake van, van geen visie en identiteit, dan ben je namelijk helemaal niks, dan ben je een visieloze grijze muis die teert op zijn verleden.
5 -3
Web
De kop boven dit stuk klopt, Hemeltergend Ajax, al het hele seizoen, komt dat Bosz de spelers niet kan raken, alleen in Europa gaat het goed, want dan komt de motivatie uit de spelers zelf, droom verder.
0 0
Web
Jij bent wel zo ongelooflijk naïef, Toem Feyenoord de wedtrijden speelde tegen, Utrecht en Go-Aead stonden wij nog maar 1 punt achter, dus onzin.

Bazoer word een onomstreden voetballer in Oranje, maar heeft ( had) een terug slag, jij denkt dat het gaat lukken met een middenveld Nouri- de Jong - vd Beek, hoe naïef ben je, een type Bazoer staat op ieder middenveld.

Weet je wat jij moet doen, in de speeltuin gaan spelen, echt te gek voor woorden Iedereen zijn mening, maar voor mij ( niet belangrijk) ben jij het persoon die het minst verstand heeft van voetbal, waar ik ooit mee gesproken mailt heb, jij weet totaal niet wat er komt kijken met top voetbal, alle echte Ajax mensen afkraken, alleen Jonk weet het, ongelooflijk
0 0
Bijgoochem
Precies dit
0 0
Web
Ja, kampioen is niet belangrijk, goed lezen, of denk je net zo?
0 0
Dexy
Nog liever 3e en rechtstreeks de EL in dan opnieuw 2e worden met voor het zoveelste jaar op rij die hemeltergende voorrondes Champions League al in juli.

Laten de spelers en technische staf maar eens een lange zomer de tijd nemen, om te analyseren wat er tactisch mis is met Ajax. Met vCL is daar geen tijd voor.
2 0
Rob1706
Het was weer een draak van een wedstrijd. Neem aan dat er regels zijn voor profclubs die een kunstgrasveld aanleggen? Moet dat veld dan ook niet optimaal voorbereid zijn op een wedstrijd, denk aan sproeien? Door dit dan niet te doen beïnvloed club de wedstrijd. Maak kunstgrasveld stroef en ploegen die snel willen spelen hebben duidelijk een nadeel. In plaats van praten over nieuwe competitie opzet zou KNVB er goed aan doen regel in te voeren dat alle eredivisie clubs op normaal gras dienen te spelen incl. veldverwarming. Kan/wil een club daar niet aan voldoen dan niet in de eredivisie voetballen.

Ik woon in Thailand en de 14.30/16.45 uur wedstrijden zijn voor mij dus avond wedstrijden. Heb mij gisteren weer zo erg zitten ergeren aan de instelling en gemakzucht van sommige spelers. Heeft zelfs invloed op mijn nachtrust. Kan er werkelijk met mijn pet niet bij dat de technische leiding klaarblijkelijk niet in staat is om team op scherp te zetten of in de rust de juiste maatregelen te nemen. Traoré was drama en had veel eerder gewisseld dienen te worden, Cassiera had vrijdag dus niet moeten spelen, blessure Dolberg had al bekend moeten zijn bij de medische staf. Kortom amateurisme in top.
Ik heb een hekel aan Feyenoord maar daar ging na de rust wel de knop om waarom kan dat bij Ajax niet?

Laatste opmerking: Sinkgraven als linksback kan echt niet meer, dekt veel te ver weg.
3 0
trooop
Het probleem is dat deze wedstrijd niet op zichzelf staat. Het spel in de competitie is nu al maanden afzichtelijk. Donderdag was het genieten, maar zulke potten zijn tot nu toe op 1 hand te tellen. 'Incidenten' zoals frank het zou zeggen. Dat we meer punten hebben dan vorige jaren is niet zo relevant. Bij Ajax gaat het er juist om op welke manier je die punten vergaart.

Bosz heeft geweldige bedoelingen. Iedereen met een voetbalhart zou zijn ideeën moeten toejuichen. Al zijn aanpassingen zijn erop gericht ons supporters na die bittere jaren weer te laten genieten. Technische spelers in de basis, (redelijk) hoog druk zetten, hoge achterste lijn, middendoor proberen op te bouwen, verplicht binnendoor passen waar mogelijk, en ga zo maar door. Maar als de praktijk ondanks goede ideeën en de beste bedoelingen steeds opnieuw tegenvalt, dan zitten er kennelijk toch dingen structureel niet goed.

Wat precies, dat doet er niet zoveel toe. Waar het op neerkomt is dat het steeds weer niet lukt. Moet je een trainer de hand boven het hoofd houden, alleen omdat hij zulke leuke ideeën heeft? Neen. Ajaxsupporters willen gewoon goed voetbal zien, zijn daar elke dag druk mee en betalen daar geld voor. Als de club en de trainer in interviews zelf dan ook nog eens vrij hoog van de toren blazen, dan mag je als supporter gewoon eisen stellen.

Maar je moet de dingen wel in perspectief blijven zien. We hebben net 3 bittere jaren achter de rug waarin we week in week uit gemarteld werden, waarin we thuis bewust inzakten als nac de bal had, waar types als gudelj de belangrijkste pionnen in het elftal waren. En waarin we het lachtertje van europa waren. Alleen al het feit dat we dit seizoen bij vlagen weer kunnen genieten van het spel is grote vooruitgang.

Maar er is meer. Dit is bosz' eerste jaar bij een grote club. Hij heeft laten zien open te staan voor ideeën van anderen en terug te kunnen komen op verkeerde beslissingen. We zitten voor het eerst in 14 jaar in de kwartfinale van een Europees toernooi (voor mij veel belangrijker dan de competitie), door middel van wel degelijk leuk en gedurfd voetbal. Dat 'tussenjaar' waar sommigen het over hebben valt zo bezien dus nogal mee.

Het zit er dus wel degelijk in. Het komt er in de meeste competitiewedstrijden alleen nog niet uit. Zoiets mag bij een club als Ajax nou eenmaal niet te lang duren. Maar er zijn meer dan genoeg gegronde redenen om bosz nog even rustig de tijd te geven.

Als we volgend seizoen halverwege de eerste competitiehelft, zeg ergens in november, nog steeds naar dit stroperige gekloot zitten te kijken, pas dan mag je voorzichtig gaan concluderen dat bosz misschien toch niet de juiste man op de juiste plaats is.
Nu nog niet.
7 0
geDaante
Bosz is de enige optie, er zijn geen andere nederlandse trainers die visie Cruijff nastreven. Bovendien zijn Klaassen en Ziyech niet geschikt voor het voetbal dat hij nastreeft. Met Nouri en De Jong straks een jaar verder en idealiter als hun vervangers, wordt het al snel minder stroperig.

De intentie van de trainer is nog altijd veruit het belangrijkst, en die van Bosz is perfect, dus krijgt hij van mij de komende seizoenen van mij sowieso het vertrouwen.
5 0
Web
Je moet het middenveld eens goed neer zetten, maar daar snap jij niets van.
Ziyech is de beste, HET MIDDENVELD staat te diep

Kom eens met voetbal technische dingen, geef eens aan wat beter moet.

Weet je wat Johan over Klaassen zij, je bent helemaal niet op de hoogte
Een voorbeeld voor iedere speler, functionele techniek , en dan zeggen dat het geen Ajax voetballer is. Je moet hem goed gebruiken
0 0
trooop
Van mij in principe ook. Maar ik denk van de meeste supporters niet, en dat kun je ze niet kwalijk nemen. Als ziyech en klaassen van hun posities verdwijnen lost heel veel zich al vanzelf op. Zo niet, dan zie ik het spel niet zomaar veranderen. Zijn alleen zijn goede intenties dan wel genoeg? Ik ben bang van niet.
0 0
geDaante
Dat kan je die ´supporters´ juist wel kwalijk nemen, het is kortzichtigheid en opportunisme ten top. Een andere trainer had ook Ziyech en Klaassen opgesteld, vertegenwoordigen veel waarde, de clubleiding wil ook dat zij spelen, brengen ook wat ervaring. De selectie is al flink opgeruimd na vertrek De Boer, maar nog niet genoeg. Klaassen zal wel vertrekken na dit seizoen, Ziyech hopelijk misschien ook wel.
0 0
Web
Klaassen niet zo moeilijk, daar staan de clubs voor in de rij.
Heb je gelezen wat je vriendje Bosz over Klaassen zij?
hij mag de penalty missen, hij is zo goed
Ziyech is echt niet bij Bosz door de strot gedrukt, is naar Wiiem 11 en Roda in overleg opgehaald, zo is het.
Jij kraamt alleen maar onzin uit, kampioen is niet belangrijk, daar gaat het om, jij wil speeltuin voetbal
0 0
Dexy
Ziyech is een creatieve speler en prima geschikt voor Ajax, alleen niet geschikt voor linkshalf. Hij is echt een hangende rechtsbuiten, die het van zijn goals, dribbels en passjes in de 'final third' moet hebben. Hij leidt veel te veel balverlies voor een linkshalf.
4 -1
Web
Zo is het, hij speelt bijna alles vooruit, nooit Breed, geweldige speler, word verkeerd gebruikt, kan prima op het middenveld, maar staat te diep
0 0
Truth
Met je eens, hoor. Alleen herinner ik je ook wel aan de eerste paar wedstrijden van het seizoen, toen Ziyech "moest wennen" en door Bosz rechtsbuiten werd neergezet. Iedereen schreeuwde toen moord en brand dat hij naar het middenveld moest. Toen hij daar voor het eerst speelde, was het ook meteen raak en riep niemand meer dat hij rechtsbuiten moest staan. Ik denk dat Ziyech gewoon de tol betaalt voor een zwaar seizoen en dat hij het niet allemaal meer kan belopen op zijn huidige positie. Als hij gewoon fit is rendeert hij prima als middenvelder, maar nu hij op zijn achterste benen loopt, zou rechtsbuiten geen kwaad kunnen. Temeer omdat je Bertje er dan gewoon lekker af kunt halen en Nouri op linkshalf kunt zetten. Daar word je sowieso niet slechter van, zeker in de competitie niet...
0 0
J00DT0TMIJND00D
Eens!
0 0
Dexy
Mee eens!
0 0
gras
Ik weet niet of je Bosz dit kunt aanrekenen. Ik neem hem bepaalde sportieve keuzes kwalijk en vooral de omgang met talenten die vorig jaar oranje haalden, niet zo zeer een zeperd na een Europees duel. Maar het is nu wel gedaan in alle objectiviteit. Het gat is 6 punten doelsaldo.

We spelen nog twee veeleisende Europese wedstrijden. Van meer ga ik niet uit, zeker niet gezien het structureel armoedige spel in de eredivisie.

No way dat wij alles winnen en Feyenoord 3x verliest of 8 punten verspeelt. Zonde. Maar en bij grun en bij excelsior zo in gebreke blijven, is teveel tegen dit Feyenoord.
2 0
Tufono
Dit verliespunt van vandaag is te danken aan:

1. Arrogantie van Ajax, ach ja het is Excelsior een makkie
2. De wil is er niet om kampioen te worden
3. Bepaalde spelers zien zich meer in loondienst dan als echte Ajacieden die voor de club strijden
4. Excelsior is een verlengstuk van de kakkerlakken, die willen niets lievers dan dat de kakkerlakken kampioen worden, voetbal is politiek!
5. Al vanaf het begin van de wedstrijd zag je het aankomen!
6. De kakkerlakken hebben gewoon ook alle geluk van wereld dit seizoen! Ook vandaag tegen de Friezen, ze waren echt niet beter echter, maar door stom geklooi bij de Friezen 1 minuten lang kregen de kakkerlakken door stomme brute krachtvoetbal 2 goals erin!!
7. Wie kampioen wil worden moet ook strijd leveren
8. Er is geen leider bij Ajax
9. Er werd weer ouderwets te veek naar achteren gespeeld
10. Je moet van te voren al weten dat een tegenstander zeer vajandig is tegen Ajax, de kakkerlakken zijn zeer vajandig tegen Ajax en zo ook Excelsior, zag je niet die trappen tegen klaasen en tegen Schöne, die waren bedoeld om ze knockout te slaan voor de kakkerlakken om vrijbaan te makken voor de kakkerlakken feest!!
5 -1
A-west
Je kunt lullen wat je wilt, maar Bosz pleegt willekeur met zijn wissel en opstelbeleid. Dat is smerig naar andere spelers. Traore is het grote voorbeeld van een speler die wekelijks faalt maar gewoon wordt opgesteld.Veltman idemdito.
2 0
geDaante
Iedere trainer heeft zijn favorietjes. ook De Boer hield vast aan spelers die wekelijks faalden, waaronder ook Klaassen lange tijd.
0 0
1eringzuid2
Zo! En klaar is Ajax. Dat wat er al een poosje in de lucht hing is vanmiddag gebeurd. Simpel punten verspelen in het gat van de aanstaande landskampioen. Hebben de heren wat geleerd van vorig seizoen? Het antwoord is opnieuw nee! Weer liep het elftal zonder motivatie, discipline en absolute wil om te winnen over het veld. Na 95 minuten strijd afgelopen donderdag, dacht Ajax wederom een wedstrijd op 60% en op nonchalante wijze naar zich toe te kunnen trekken. De spelers die Ajax op scherp moeten zetten en bij de hand moeten nemen gaven opnieuw niet thuis. Schone, Ziyech, Klaassen...... het was onthutsend. Meer verdien je ook niet als je zo lankmoedig een wedstrijd denkt te kunnen gaan spelen. Ook typisch Ajax om weer naar het veld te wijzen of een scheidsrechter de schuld te geven...... bijzaken zijn dat. De hoofdzaak is dat je zelf als 11 strontzakken hebt rondgelopen vanmiddag. Vanmiddag hebben er 15 man gespeeld. Ik kom niet verder dan 2 voldoendes.
6 0
A-west
Ik ben het toch weer met Johan 1 eens. Het gaat hier niet om het afbranden van een trainer. Of omdat we weer negatief zijn. Maar zeg eens eerlijk, hebben we vaak op ons puntje van de stoel gezeten? Haalt deze trainer het maximale uit de selectie. Of doet hij aan een selectief selectiebeleid.
Halstarrig vasthouden aan een speltype die geen verbetering geeft.
Als je niet tegen serieuze en onderbouwende kritiek kunt, is dat jammer.
We hebben wedstrijden gezien, huiveringwekkend slecht. Spelers die de club de rug toekeren.
Als je Traore ziet klungelen, Veltman die negen van de tien keer faalt. Kluivert en Tete moeten zich in hun kruis getast voelen. Niet veranderen , maar elke week aanklungelen met afen toe een opleving.
Als een heel stadion baalt, hebben zij allemaal ongelijk?
Er is veel meer uit deze selectie te halen. Bosz krijgt het er niet uit.
Het is dat Veltman afgelopen donderdag geblesseerd raakte , anders had Tete lekker weer toegekeken. Neres warm laten lopen en vervolgens mag hij weer gaan zitten. Wat probeert Bosz te bewijzen.? Nee, dit seizoen valt met Bosz bitter tegen. Hij doet te weinig met de door Wim Jonk opgeleide spelers.
2 0
Warrior
Zielig gezever... We zijn gewoon niet goed genoeg om Feyenoord van de titel af te houden. Klaar. Ook simpel om dat weer in de schoenen van Bosz te schuiven. Als deze elf het niet kunnen, zijn we snel klaar. Zo gemakkelijk om telkens met andere spelers te komen. Welk elftal je ook op stelt...ze moeten gewoon winnen...ook zonder trainer. Op naar het volgende seizoen.
0 0
Koenniiee
Laat ik jou een voorbeeld geven. Bosz komt naar Ajax omdat hij graag de uitdaging aan gaat. Hij wil aanvallend voetbal gaan spelen met de welbekende 'vijf secondenregel'. Dat is zijn visie en daar staat hij achter. Of toch niet?

Hij krijgt in de eerste plaats te maken met een betonelftal dat louter bestaat uit degelijke spelers. Spelers die met name uitblinken zonder bal en niets te maken hebben met technisch en combinerend voetbal. Daarnaast stond Bosz met '2-0' achter bij een deel van de fans. Hij speelde op safe door toch te starten met de 'De Boer keus' - ondanks dat in de voorbereiding al te zien was dat de tweede keus het elke wedstrijd beter deed - en dat resulteerde in geen CL, maar ook vijf verliespunten.

Bosz had eerder moeten switchen naar de 'echte voetballers'. Maar had hij dat eerder gedaan en verloor diezelfde wedstrijden (of punten), dan had hij nooit de supporters aan zijn kant gekregen. Dan was het 'een eigenwijze professor die het wel even beter zou weten dan Frank de Boer'.

Valt Bosz dan helemaal niets aan te rekenen? Zeker wel. Maanden later is er niets meer waar te nemen van de vijf secondenregel. Is dit de keuze van Bosz? Mwah. Liever niet, maar na geklaag van meerdere spelers is er in overleg besloten op de huidige wijze druk te zetten. Niet meer allemaal samen, maar juist met een voorganger: één voor één zet druk. Ook is het spel nog stroperig - vooral tegen defensieve teams met veel kleine ruimtes - omdat er weinigs bewegingsvrijheid is. Tegenstanders weten nog te makkelijk wie ze moeten verdedigen omdat er geen verrassing, overtallen of (te weinig) diepte gecreëerd wordt.

Met andere woorden; Bosz luistert (ook) naar zijn selectie. Hij wil best op een andere manier druk zetten, maar de selectie niet. In hoeverre kun je dan alles op Bosz afschuiven? Misschien wil hij ook wel dat Klaassen veel meer in de opbouw betrokken wordt, maar dan zeg ik jou dat het rendement snel af zal nemen. Dan blijft er werkelijk helemaal niets over van die 'o-zo goede Klaassen'. Je kunt zeggen wat je wilt, maar hij zorgt nu wel dat Klaassen van waarde is omdat hij zo dicht bij het doel mag voetballen.
6 -1
Dexy
Het statische flankspel is Bosz zeker wel aan te rekenen. Wat dat betreft kan hij een voorbeeld nemen aan Keizer bij Jong Ajax. Keizer geeft de vleugelspitsen de vrijheid om overal op het veld te lopen en van kant te switchen.

Waarom konden Kluivert, El Ghazi (in de 'strafwedstrijden' in Jong Ajax) en Cerny in Jong Ajax wel in de halfspaces lopen en bij Ajax 1 niet? Puur erin gestampte opdrachten "jij moet aan de zijlijn blijven" en falende tactische keuzes van Bosz. Natuurlijk is niet alles bij Jong Ajax zaligmakend, met name de verdedigingslinie en de keeper laten te wensen over. Maar het spel aan de bal is daar momenteel zoveel dynamischer dan Ajax 1.
1 0
geDaante
Keizer speelt zo vanwege Bosz, laat dat wel duidelijk zijn. Wel gelijk dat het in Jong dynamischer is, maar dat heeft ook te maken met minder ingravende tegenstanders, spelers die meer geschikt zijn voor dat spelletje.
0 0
Koenniiee
Dat is zeker zo. Maar Bosz zit met een aanvoerder en een gehaalde spelmaker waarvan ik betwijfel of hij Ziyech wel echt wilde hebben. Dit zijn spelers die helemaal niet geschikt zijn om de opbouw te verzorgen, spelers te lanceren en technisch combinatievoetbal te spelen. En eigenlijk zijn het ook spelers die moéten spelen!

Het voetbal is nu vooral gericht op het in scoringspositie brengen van Dolberg en Klaassen. Dat is prima gelukt, toch? Om Klaassen aan deze doelpuntenproductie te helpen is deze positionering nodig, met een breed spelende rechtsbuiten. Als Klaassen dit rendement niet had dan was het allemaal wel heel erg droevig geweest.

Tuurlijk zou je het op links wel helemaal anders in kunnen vullen. Ik praat niet alles goed, maar ik snap het ergens wel waarom Bosz zo wil spelen. Ik zou het liever ook anders zien.
2 0
trooop
Die eerste alinea, dat lijkt me inderdaad ongeveer het belangrijkste probleem. Wij kunnen die spelers alleen niet ergens anders neerzetten of laten banken. Bosz kan dat wel. De vraag is of hij dat ook zo ziet en ook aandurft. Tot nu toe in elk geval niet, maar hij heeft al wel aangetoond aardig rigoureuze aanpassingen te durven doen en terug te komen op zijn eigen woorden. Als je er als trainer van overtuigd bent dat het zal gaan marcheren als je een paar pijnlijke beslissingen gaat nemen, dan ben je verplicht het mogelijke gekloot dat daarvan komt op de koop toe te nemen. Daar ben je nou precies voor aangesteld. Ook al betekent dat dat je je boegbeeld en aanvoerder moet slachtofferen.

Ziet hij dat niet zo of durft hij dat niet aan, en blijft klaassen per ongeluk nog een jaar extra, dan zie ik het eerlijk gezegd nogal somber in voor ons en voor bosz.
1 0
Koenniiee
Helemaal met je eens Trooop!
0 0
Dexy
Uiteraard. Maar als het doel van ons veldspel per se is om Dolberg en Klaassen (en in iets mindere mate Ziyech) in stelling te brengen, waarom zet je deze spelers dan niet in de voorhoede. Met een iets andere formatie zou Bosz met deze selectie veel dynamischer kunnen voetballen.

Bijvoorbeeld:

-----Dolberg----Klaassen----Ziyech------
----------Nouri-----------------De Jong-------
--------------Schöne/Riedewald-------------
Sinkgraven--Viergever--Sanchez--Tete

Schöne alleen op '6' in (thuis)wedstrijden wanneer de tegenstander massaal inzakt en geen enkele druk vooruit zet, in de overige wedstrijden Riedewald op '6'. Vind ik in alles meer een echte CVM en deed het begin dit seizoen ook gewoon goed op die positie.
0 0
Koenniiee
Ziyech zou bij mij ook rechtsvoor spelen. Klaassen heb ik ook altijd als spits gezien. Daar speelde hij vorig seizoen een paar wedstrijden, maar dat ging niet van harte. Ik zou het wel weer willen zien, al vind ik Dolberg daar prima. Klaassen moet gewoon weg van het middenveld.

Maar klopt, dat is wel het doel. Zie dat doelpunt van Neres in Breda, die loopt diagonaal tussen de verdedigers. In Ajax 1 kan/mag dat alleen als Klaassen ver van die zone weg is, maar dat is niet vaak. Doel: Klaassen aanspelen zoals bij Kopenhagen uit, die steekbal van Traoré, assist Davy.
1 0
Warrior
Ja, maar daarom spelen zij ook in de Jupiler League
0 0
zaalberg
Ronduit schandalig. Weg titelkansen. Kan zo maar zo zijn dat 2 april Feijenoord in ArenA karwei gaat afmaken. Schoffelend, werkend, zwoegend, strijdend, bikkelend enz. Kortom al die elementen die minstens zo belangrijk zijn als aardig tegen een balletje kunnen trappen.
1 0
blessure
Juist gezegd,
Dat zijn precies de elementen, die bij de huidige selectie, ontbreken.
0 0
EVH
Afgelopen donderdag liepen ze hier allemaal de polonaise op dit forum.
Maar nu willen de meeste "supporters / fans" ineens Bosz ontslagen hebben of stellen zijn functioneren ter discussie.
Sterker nog, er is zelfs een grapjas die nu oppert of AJAX niet toch Siem de Jong had moeten halen afgelopen zomer want hij heeft er al vier ingeprikt de afgelopen tijd.

Ik schaam me diep voor de labiliteit en het gebrek aan loyaliteit van die "fans".
Het is te genant voor woorden dat we de trainer die amper 1 seizoen aan het werk is, al meer punten heeft behaald dan onze vorige trainer in 5 van zijn 6 seizoenen, tot de kwartfinale van de Europa League is geraakt, nu wordt gedumpt door onze "supporters". De trainer die jaren en jaren van anti-AJAX voetbal en dramatische aankopen tracht om te buigen naar aanvallend AJAX voetbal en een uitgebalanceerde selectie.

Het is te triest voor woorden en ronduit schandalig en genant.
3 -3
wladimir
Dude, we hebben niet gewonnen vandaag. Dan gaat een Ajacied nou eenmaal zeiken. Er zijn een aantal beslissingen van Bosz waar je over kunt discussiëren, desalniettemin heb je gelijk dat we Europees verder zijn dan ooit en dat er een kans is meer punten te halen in de eredivisie dan onder de Boer. Allemaal leuk, maar vooralsnog ziet het ernaar uit dat Feyenoord kampioen gaat worden. Prima reden voor een Ajacied om ongelooflijk chagrijnig te zijn.
1 0
Web
Hij krijgt ze in de competitie niet scherp, daar is hij verantwoordelijk voor, in Europa niet zo moeilijk dat lukt het wel, moet je eens kijken naar zijn materiaal, als je de selecties van Ajax en Feyenoord naast elkaar zet, is er1 ja echt 1 speler die beter is dan bij Ajax, Karsdorp, dus 10 minder, en ze hebben 6 punt meer, weet je hoe dit komt, voetballen naar de mogelijkheden van je spelers, passie en de wil om te winnen overbrengen , en niet in een keurslijf lopen met opdrachten, echt wij hebben gelijk gespeeld tegen Excelsior en dat een wedstrijd voor de klassieker, ik knijp telkens in mijn arm hoop dat ik droom, maar het is werkelijkheid.
0 0
wladimir
Misschien heeft Feyenoord ook wel iets meer mazzel.

Daarnaast is de gemiddelde leeftijd van de Feyenoord selectie aanmerkelijk hoger, zijn ze niet meer actief in Europa en in de beker.

Winnen we van Feyenoord moet ik het allemaal nog maar zien. Hoe je het ook ziet. Dit seizoen doen we wederom serieus mee om de titel. Europees overwinterd, meerdere talenten uit eigen jeugd hebben hun debuut gemaakt en we maken meer winst dan de concurrentie.

Geen heel slecht seizoen.
1 0
Web
Niet alleen geluk, vanmiddag de eerste helft dramatisch, maar daarna er voor gaan, mouwen opstropen. En daar is geen plaatst voor een Traore, had al lang op de tribune gezeten
0 0
wladimir
Vorig seizoen in deze tijd kregen we wel (onterechte) penalty's. Feyenoord speelt prima hoor. Gun ze best het kampioenschap, maar het zit ze niet tegen.
0 0
ram
Klopt. Werkelijk alles zit ze mee. Het 'geluk van de kampioen'. Al vind ik ze ook gewoon sterker dan PSV en Ajax - in vrijwel alles.
0 0
Juichtoon
Neen hoor. Het zit ze gewoon mee en dat heb je weleens. Vorig jaar met vrijwel dezelfde spelers nog 7 nederlagen op rij.
0 0
HansBeus
En ze laten ons het hele seizoen al achterin kijken met nu zes punten voorsprong en plus 12 doelgemiddelde kan je nagaan hoe zwak wij eigenlijk zijn......
0 -1
Johan1
Onzin, je moet alles in proporties zien. Afgelopen donderdag was 1 goede wedstrijd tegen een middelmatig team. De afgelopen maanden heb ik nauwelijks van opwinding op het puntje van mijn stoel gezeten tijdens een wedstrijd van Ajax. Er zit geen herkenbaar systeem in, het middenveld vaak onzichtbaar, de voorhoede hangt als los zand aan elkaar, hopen op een bevlieging van Dolberg. Het wisselbeleid van Bosz is van een 4-jarige kleuter. Vergeet niet, Bosz heeft de beschikking over veel betere spelers dan De Boer. Zie jij ooit die 5-secondenregel? Zie jij goed positiespel? Zie jij Younes en vooral Traore weer aan een hopeloze actie beginnen? Het is toch eigenlijk te triest voor woorden dat een Viergever gemist wordt. Dat is een teken dat het voetbal niet vooruit gaat, niet beter wordt. We worden uitgeschakeld door Cambuur, zijn kansloos voor de titel en zitten door een gunstige loting in de kwartfinale EL. Verder zijn veel talenten weg en houdt Bosz vast aan spelers als Schone, Traore en Viergever. Is dat de toekomst van Ajax? Ga dan voor echte Ajaxspelers als De Jong, Nouri en Kluivert. Waarom hebben we overigens 15 miljoen uitgegeven aan een speler die bij Jong Ajax voetbalt? Had Neres het echt slechter gedaan dan Traore? Bosz pretendeert het Ajaxvoetbal te kennen, maar dit is het Ajaxvoetbal niet.
2 0
Koenniiee
''Maar hij heeft een veel beter team.''
''Veel meer te besteden gehad.''
''#BoszOut''

Beste supportersschare hebben wij!
3 -3
EVH
Ja het is om je kapot te schamen.
Als zoiets op FR12 gebeurt lachen we ons hier zogenaamd slap maar die slapjanussen van "fans/supporters" hier op dit forum zijn geen haar beter. Sterker nog .....

Allemaal gelijk in paniek, meteen beginnen te gillen en roepen om het ontslag van onze trainer.
3 -2
Biss
Inderdaad, je haalt me de woorden uit mijn vingers
0 0
Web
Begrijp ik die denken, wat een materiaal heeft Ajax, en wij worden kampioen, ze snappen er niks van, nee niet kritsch zijn op Bosz, mee lopen in de polonaise, slaap verder
1 0
Koenniiee
Kritisch zijn er genoeg op Bosz. Roepen om ontslag is van de zotte, Op basis waarvan zou hij ontslagen moeten worden? Een seizoen geen kampioenschap?
1 0
HZMKK
Daar komt nu dus ook de naam: successupporter vandaan;) het is gewoon de waarheid
1 0
DaishRedan
Ik hoop dat PEC Zwolle kampioen wordt.
0 -1
4xbestevaneurop
Toch mooi als je roept dat je wel 40 mil heb uitgegeven dit jaar aan de selectie, en dus niet gierig bent zoals velen over marc zeggen, maar niet kampioen kan worden. Terwijl wat wij investeerde 40 mil, de selectie van 010 is hooguit de helft waard!!!!
5 spelers van ons worden gevolgd door Barca, maar elia-jorgensen-berghuis staan hoger als wij..
Voor het eerst dit seizoen verloren thuis van willem 2, nooit eerder gebeurd in de historie, verdien je dan de schaal nog?
1 0
A-west
Ik verlang nog een keer naar Louis van Gaal als trainer. Zou mooi zijn, als afsluiting van zijn trainersloopbaan. Maakt van die slapjanussen weer kerels.
1 0
Koenniiee
Van Gaal speelt net zo'n statisch voetbal als Frank. Hoewel ik dit Ajax ook dramatisch vind tegen teams die heel verdedigend spelen, lijkt me Louis absoluut geen goede optie.
0 0
A-west
Einde oefening Traore. Exit. En maar vallen de hele tijd. Weg ermee. Wat is hij me tegengevallen.
4 -1
Juichtoon
en dat zagen we al in september en deze man staat nog steeds in de basis....
0 0
Louisnogeenkeer
Wat is het toch jammer dat Marc Overmars in september is gezwicht voor de publieke opinie en tot paniekaankoop Ziyech heeft besloten. Hij kostte veel geld dus móet nu spelen. Gelukkig geeft hij aan dat Ajax een tussenstation is. Wat een waardeloze egoistische zichzelf overschattende niet-teamspeler is dat. Vandaag maar weer eens geteld: meneer leed ACHTTIEN keer balverlies....En Nouri maar laten wachten.....
0 -3
4xbestevaneurop
Leuke naam, hij zei nooit meer bij Ajax te willen werken, maar toen kon hij Cruijff een mes in zijn rug steken en toen wilde hij opeens wel. Door zijn aanstelling zonder Cruijff's medeweten gooide hij een bom de Arena in, terwijl hij zelf lekker buiten stond...ff later werd hij bondscoach. Louis'tje deed dus mee met Ten have, je weet wel, die voorzitter van de rvc die op nationale tv met Davids de grootste Ajacied ooit voor racist wilde wegzetten, daarmee wilde Louis samenwerken..
0 0
Mung
Uithuilen, conclusies trekken en opmaken voor Schalke.
5 0
Ajaciedvooraltijd
Knop om. Winnen van Feyenoord en met inzet de rest van het seizoen afmaken. In de EL knallen tegen Schalke en dan zien we wel.
Ajax de grootste trots van Mokum
3 0
Tomvdvelde
Idd als je fey wint is het 3 punten! Die hebben nog utrecht vitesse pec voor de boeg. Kan nog steeds spannend worden!
0 0
ram
De wedstrijden tegen Schalke en de strijd om de tweede plaats worden spannend... Meer niet.
0 0
BvD27
En ondertussen Traoré bij de volgende wedstrijd weer basis. Die man gaat huilen omdat mensen hem uitfluiten. Laat hij zichzelf heel even zien tegen kopenhagen, en vervolgens gaat ie weer slap spelen omdat ie denkt dat hij er toch wel iets van bakt door dat doelpunt.. je zou zeggen dat prestaties boven contractuele verplichtingen gaan. Als iemand bij een andere baan zwaar ondermaats presteert wordt daar ook over gesproken.
9 0
Daneman
gebrek aan mannelijkheid, sluwheid. met schone win je geen oorlog
1 -1
maikelklaassen
ze hebben het WEER voor mekaar!!! na de graafschap en rostov, nu de titel verspelen tegen excelsior. wat een slappe instelling weer. dit had niks met topsport te maken!! ze denken het wel op 60% te doen, en dat is niet voor het eerst. die kakkies vanmiddag gingen wel vol voor de winst, en wij lieten het collectief afweten. wat een K..zondag
2 -1
DeKes
Oh, ja! Die Traoré hoeft ook niet meer! Ligt bij elk duel op de grond te mekkeren. Ze zullen in Engeland straks wel blij met hem zijn!
7 0
DeKes
Wat voor een invloed heeft die Bosz nou eigenlijk op die spelers? Een heleboel gelul en bespiegelingen? Maar kan hij ze wel motiveren? Deze wedstrijd moet toch een walk-over zijn?
Ik snap hier helemaal niets meer van! Dit kan je toch niet Verkopen! Én maar lullen?
1 0
ram
Het was al 90% zeker maar nu is het wat mij betreft 99% zeker: Feyenoord is kampioen.

En zéér verdiend. Zelfs een beetje gegund wat mij betreft. Ze hebben zich vrij snel teruggevochten van de rand van de afgrond en zijn nu gewoon beter dan wij (in vrijwel alles). Ik heb daar respect voor.

Daartegenover staat Ajax: jaren op rij kampioen, zeeën van geld maar er toch in slagen niet sterker te worden.
3 -4
Juichtoon
Verdiend zeg je, op de sterfdag van Carlo? Ga toch weg. Ik gun die gasten echt helemaal niks..
Daarna hebben er nog jarenlang spandoeken tijdens de klassieker gehangen met verwijzingen naar Beverwijk (dus met instemming van hun bestuur!). Ik gun Fnoord he le maal niks.
1 0
ram
Waarvan akte.
1 0
liefhebber1
Je zult toch kaarten voor ajax tegen Feijenoord hebben....dat gaat nu echt nergens meer over.
Helaas !
2 0
Murph
ja hoor winnen van die gasten.
0 0
Rsv
Hahaha echt he, de selectie heeft er vandaag voor gezorgd dat die wedstrijd grotendeels van z'n spanning beroofd is, de slappe zakken.
2 0
Ajacied33
Waarom dan? Ajax wint thuis van Feyenoord, dat is vaak een zekerheidje en dan loop je met nog 6 wedstrijden te gaan 3 punten achter....
0 -1
Dexy
Dat betekent dat Feyenoord na de Klassieker nog minimaal 2 keer gelijk moet spelen. Niet heel kansrijk. En dan moeten wij tegelijkertijd alles winnen in die zware aprilmaand die we voor de boeg hebben.

Natuurlijk kan alles nog in theorie, maar ik zie het eerlijk gezegd niet meer zo snel gebeuren. Trouwens, laten we eerst maar eens zelf winnen van Feyenoord voordat we weer over zulke scenario's mogen denken.
2 0
Biss
Volgens mij zag ook niemand het gebeuren dat Ajax door cambuur werd uitgeschakeld in de beker, of in de kwartfinale van de EL zou komen, of vandaag zou gelijkspelen tegen Excelsior...
de wonderen zijn de wereld nog niet uit
0 0
Ajacied33
Wordt erg moeilijk, niet onmogelijk. Zij spelen Vitesse en Pec uit. Utrecht thuis is ook niet123 gewonnen
0 0
jollie18
Weet nu al dat het een saaie klassieker word. Ajax moet en Feyenoord mag dus gaan voor een gelijkspel. probeer daar maar als Ajax zijnde door te komen.
1 -1
liefhebber1
Ervaring.
Dat missen we !
3 0
EVH
Vlug Zimling weer terughalen dan.

Of...???
1 -1
ram
En dan zijn er nog talloze mensen die denken het alleen met jeugd te kunnen doen... Dat soort idee slopen Ajax.

De Ligt en Kluivert: top! Maar wel in een team waarvan de gemiddelde leeftijd vele jaren hoger ligt. Op deze manier verlies je én wedstrijden (en dus prijzen) én je verneukt al de goede opgeleide/aangekochte jeugd. Topbeleid...
0 0
Daneman
juist!
1 0
Duif63
We missen vooral kwaliteit ! Al jaren trouwens.
1 0
Ajaciedvooraltijd
Motivatie is echt een probleem en waarom vraag je je af. Je had vandaag niet moeten beginnen met als doel om te winnen maar het doel hebben om op doelsaldo in te lopen. Op deze manner verander je als coach de insteek van de wedstrijd en ik denk dat dat vandaag wellicht had kunnen helpen.
0 0
liefhebber1
Volkomen mee eens.
0 0
HenryVakH1972
Naar mijn idee hebben we het kampioenschap al tegen Groningen verspeeld.
0 0
Duif63
Nee, al tegen Roda en Willem 2. 5 punten in 2 thuiswedstrijden !
0 0
AjaxDaniel
Dit was gewoon een wanprestatie.
1 0
A-west
Iedereen roept hier dat Kluivert op links 30 % beter rendeert. Zet Younes op rechts. Dan komen er meer voorzetten voor Dolberg. Loopt die voorhoede beter.Met voorzetten is het veel gevaarlijker.Dat zag je af en toe met Kluivert. Maar die eigenwijze kut Bosz volhard met die druiloor van een Traore. De opmerkingen van de Ligt na de wedstrijd zijn verstandig en vele malen beter dan die uitlating van Bosz. Geef nou godverdomme toe dat je gefaald hebt met het halen van die kut Traore. Kijk naar Menig van Zwolle, is tien keer beter dan Traore, maar ajax doet hem weg. Vervolgens haalt hij Neres die niet opgesteld wordt omdat hij moet wennen. Nou, de bal is hier ook rond hoor en het gras net zo groen. Dat pappen en nathouden, gek wordt je ervan.
Nou , Traore is nog steeds niet gewend. Wordt niet beter.
Is er nou niemand in de technische staf die deze trainer tot de orde roept.?
0 -1
Afcascheme015
Vol gas op schalke als ajax de halve finale speelt in de EL heb j gewoon goed gepresteerd. Dit vandaag slaat nergen op. Traore is egt een probleem. KlaasSen is ook niet best. En ook youness, die is alleen goed in grote wedstrijden. Bosz mag van mij volgend seizoen afmaken. Dan kunnen we pas de balans opmaken. Donderdag nog jaren 90 achtig goed..En nu dit.
1 -1
Koenniiee
Ja wijt het maar lekker aan mentaliteit. Wat een onzin. En ook nog de instelling prijzen van Feyenoord.

Zonder bal geeft Bosz de boys niet genoeg bewegingsvrijheid en al maanden zijn we afgestapt van de vijfsecondenregel. Sterker nog, Ajax zet nu druk via een zijwaarts treintje waardoor het telkens wachten is op de voorgang.

Feyenoord speelt wel met veel bewegingsvrijheid en zet anders druk, met meer spelers tegelijk. Bij Feyenoord voetbalt men ook veel centraler, waardoor je gelijk compact druk kan zetten. Ajax voetbalt heel breed met de voorsten en dan is het sowieso al lastig om snel compact druk te zetten.

Maar hier wordt gedaan alsof er een aantal geen zin in hadden. Denk je dat nou werkelijk? Het verschil met Tete DO en vandaag was schrijnend en veelzeggend: nu stond Kluivert (met kalk aan de schoenen) voor zijn neus waardoor 'ie er niet door kon. Dus Tete loopt niet omdat de mentaliteit slecht is, maar omdat hij er tactisch niet door kon.

En meest cynische is nog dat we scoren dankzij Ziyech die lak heeft aan Bosz en over de linkervleugel gaat voetballen, wat Bosz niet wil.
2 -2
Dexy
Precies! Eigenlijk speelt Ajax al sinds GAE-uit eind augustus weer 'à la Frank de Boer'. Niet opbouwen door de as, middenveld dat te diep staat, weinig bewegingsvrijheid in de voorhoede etc.

In het hedendaagse voetbal is het juist de kunst om in balbezit uit de zone te spelen (kijk naar Liverpool) en uit balbezit juist in de zone (zonedekking, gegroepeerd drukzetten hoog op het veld). Ajax doet beide niet.
0 0
..::Rootje::..
Het lag ook deels aan de mentaliteit.
Het lijkt langzamerhand wel een trend te worden dat Ajax barslecht speelt in uitwedstrijden.
Al de elfde keer puntverlies in tweeëntwintig uitwedstrijden, dat ligt toch ook wel aan de mentale kwestie, aangezien ze dit seizoen thuis alleen van Willem II hebben verloren.

Verder ben ik het wel met je eens. Alleen weet ik niet of je het precies verwoord, zoals ik denk.
Ik vind namelijk dat de linies veels te ver uitelkaar staan, waardoor er veel meer meters gemaakt moeten worden. Als ze compact staan, dan hoef je minder te lopen en zijn je medespelers makkelijker en sneller bereikbaar. En dan is het drukzetten ook directer. Maar zoals je al zei, is er weinig bewegingsvrijheid, daardoor ziet het er soms ook stroperig uit. Maar of dat door Bosz komt ? Dat zou ik niet zeggen.
(Bedoelde je het zo, of anders?)

Heb Tete wel een paar keer zien opkomen, gaf nog een goede voorzet, als ik het me goed herinner. Maar wat was de reden dan, dat Tete er donderdag wel overheen kon en vandaag weer niet ? Traore is ook een buitenspeler, die alsmaar geplakt staat aan de zijlijn.
1 0
Koenniiee
Je vult het prima aan. De lengte van de onderlinge passes zijn vaak heel lang, je ziet weinig (geniale) snelle combinaties en zeker niet via het middenveld. Doordat we zo breed staan kunnen we nooit snel en compact druk zetten, creëer je geen overtalsituaties (want iedereen staat in de eigen zone) en ziet het er allemaal stroperig en voorspelbaar uit. Dat heeft zijn weerslag op onderstaand voorbeeld:

Tete speelt Kluivert in en maakt de loopactie richting Kluivert om buitenom te gaan. Kluivert draait open en zoekt zijn directe tegenstander op en gaat buitenom. Tete moet inhouden omdat hij net de loopactie buitenom maakt. Hij kan er dus niet door. Het verschil met donderdag was dat Traoré de bal kreeg en de zijn man opzocht door te dribbelen kaarsrecht naar het doel en van de lijn af: dan komt er ruimte om buitenom te gaan. Kluivert dribbelt richting cornervlag en dan is het onmogelijk om buitenom te gaan.

Het liefst heb ik dat ze helemaal van de lijn af gaan om overtallen te creeren in het centrum, ook zonder bal. Maar onze Godenzoon Davy Klaassen moet de ruimte krijgen bij het zestienmetergebied van Bosz. Wat ik ook wel een beetje snap, geeft 'ie geen assist of doelpunt heb je werkelijk niets aan 'm. Maar het verklaart wel het zwakke rendement van de buitenspelers en goede rendement centrale spelers, daar is ons spel namelijk op gericht.
1 0
Pierre Heno
Ziyech is daardoor zo moeilijk te verdedigen: hij bedenkt de oplossingen in het veld ter plekke. Gelukkig is hij rebels want met al dat ideale schoonzonen robotvoetbal wordt het Ajax spel veel te steriel. Excelsior, de nr 15 .......maar goed ..gelukkig geen Vijverbergje dit jaar. Dàt was pas ècht èrg!!
0 0
Lewis Hamilton
Ajax met een goede leiding, zou het Bayern München van Nederland moeten zijn, het zou niet de vraag zijn of we kampioen worden, maar hoevaak in hoeveel jaar.

Gewoon triest dit, het kleine Excelsior is ons te machtig....
3 0
Pierre Heno
Dag vogels , dàg bloemen, dàg landstitel! Maar moeten we soms ook nog gaan vrezen voor de 2e plaats? Zou zo maar ineens kunnen.
2 0
Ajaccus
Op een gegeven moment weet je niet meer waar je het moet zoeken. Je speelt de beste wedstrijd in jaren tegen Kopenhagen en dan dit. Wat zwaar weegt is dat Schone al weken heel matig speelt en als anderen dan ook geen niveau halen wordt het heel erg moeilijk.
0 0
Juichtoon
Het was het 1e half uur ook tegen Kopenhagen niet best, maar de 2-0 verbloemde veel. We kwamen voetballend niet onder de deense druk uit en gingen toen de lange bal hanteren. Wel een fraaie oplossing maar schrijnend tegelijk.
0 0
HansBeus
Vanmiddag de wedstrijd en nu net de samenvatting van 010 gezien, nee dat is voetballend ook helemaal niks, voor het zelfde geld had Heerenveen er overheen gelopen maar puur op inzet keihard werken voor elkaar en hun drive slepen ze de drie punten er uit behalve donderdag is dat bij Ajax iets wat er gewoon niet is.. dat is het verschil tussen in maart al kampioen zijn en voor de derde keer op rij helemaal niks in Amsterdam,, ja kom maar met de minnetjes
1 0
Ajacied33
Wie is er in maart dan al kampioen geworden?
0 0
Duif63
Wij zelf regelmatig eind maart begin april in het verleden.
0 0
AbdelhakNouri22
Onder Bosz zou alles anders worden. We zouden weer kampioen worden en vermaakt worden. Nou, hier is het resultaat: 6 punten achter op de koploper (zelfs de kakkerlakken) met nog 7 wedstrijden te gaan (waarvan 2 tegen de nummer 1 en 3). En voor de mensen die me willen wijzen op het feit dat we in de kwartfinale van de EL staan: Leuk, maar de kans dat we deze winnen is heel klein en de kans dat we het seizoen eindigen met hele niks heel groot.

Edwin van der Sar (al een tijd een kut bobo in opperste vorm) vond het een goed idee om gehoor te geven aan de gemiddelde lange zijde fan door Bosz aan te stellen. Je weet wel, het type fan dat zijn eigen spelers uitfluit en in de 85e minuut zijn club in de steek laat zodat ze 15 minuten eerder thuis zijn.

Het resultaat van de keuze voor Bosz is een trainer die de verwende profvoetballers niet kan motiveren zoals Frank de Boer dat wel kon.

Schaam je diep Edwin!

Overmars vond het een goed idee om het seizoen in te gaan zonder fatsoenlijke linksback. Hij vond het daarnaast een goed idee om de enige echte linksback te verhuren aan Norwich city.

Schaam je diep Marc!

De laatste groep die zich diep moet schamen zijn de spelers. Jullie zijn zo ongemotiveerd als wat en beseffen jullie niet wat dit met de supporters en de club doet.

Ik zelf ben dit seizoen naar Groningen en Alkmaar afgereisd voor wanvertoningen en heb vandaag de hele wc rol nodig gehad om mijn tranen weg te vegen. Zó diep zit het dus. Dat jullie het niet op kunnen brengen om 90 minuten jullie best te doen tegen Excelsior is dramatisch.

SCHAAM je diep...De mensen in het stadion die Traoré uitfloten mogen wat mij betreft opgesloten worden in een bioscoop tijdens AJAX wedstrijden. Als ze niet vermaakt worden dan kunnen ze de hoofdrolspelers van de film uitfluiten. Die hebben daar geen last van aangezien ze toch niet bij de film er zijn.
3 -4
luiszwaaris
Volgend jaar beter
0 0
Ricardo25092001
Onana 6
Tete 7
Sanchez 5
De Ligt 6,5
Sinkgraven 6
Schone 6
Klaassen 5,5
Ziyech 6
Younes 5,5
Traore 3
Kluivert 6
Viergever 6,5
Cassierra 5,5
Nouri 5
0 -1
DemBaBa
Onana 6, Tete 6,5, De Ligt 6, Sinkgraven 5, Schöne 5,5, Ziyech 6, Klaassen 4, Younes 4,5 Traore 3, Kluivert 6 Viergever 6, Cassierra 6, Nouri 5
0 0
Youri08
Onana 7 en de Ligt ook 7. De rest kan ik me wel in vinden.
0 0
Ricardo25092001
En Sanchez?
0 0
DemBaBa
Oh ja, een 5.
0 0
luiszwaaris
Allemaal te hoog
0 0
Ricardo25092001
Hoezo?
0 0
idefixion
de enige manier om dit goed te maken is om die EL beker te pakken of iig de finale te halen.
0 0
ferrari2009
Wat ze zeggen op fr12, gewoon gelijk spelen dan gaat psv er overheen zo zie je hoe zielig ze daar zijn.
1 0
Dexy
Achteraf kun je zeggen: we hebben het kampioenschap in de beginfase van het seizoen verspeeld tegen Roda en Willem II. Misschien is het sec gezien ook wel zo dat dat de doorslaggevende 5 punten waren. Dan had je een heel ander seizoen gehad, want in feite heb je er al vanaf dat moment achteraan gelopen.

Maar ook daarna waren er toch zat wedstrijden die we zomaar uit handen hebben gegeven. Denk aan Feyenoord-uit, AZ-uit, Twente-uit, PSV-thuis, Groningen-uit. Dat zijn te veel verliespunten in de Eredivisie van dit jaar. Onder normale omstandigheden wordt je met 80+ punten makkelijk kampioen, maar nu niet. Verschil tussen top 3 en subtop/middenmoot is zelden zo groot geweest.
0 0
eric76
En iedereen maar lullen dat 010 de druk niet aan kan maar ondertussen verspelen wij punten tegen Groningen en Excelsior. Sta morgen weer lekker voor lul op m'n werk. Weer een verloren jaar want in de EL geloof ik ook niet. Een keer je geld investeren in goede spelers ipv een gapende Braziliaan zou wel fijn zijn. Daarmee zetten we alle clubs in Ned voorgoed op achterstand. Daar in 010 investeren ze een paar miljoen en staan 6 punten los. Het is toch absurd.
2 -1
Juichtoon
Wat een nonsense. Die hebben vorig jaar 10 spelers aangetrokken met 0 rendement. Nu winnen ze ms iets en nu doen zij het goed. Ga toch weg.
1 0
liefhebber1
Laten we eerlijk zijn,

Wanneer je het niet kunt opbrengen om 100 % inzet en passie te tonen tegen Groningen en Excelsior uit verdien je het niet om kampioen te worden.

Ik feliciteer Feijenoord met dit verdiende kampioenschap.
Ze hebben niet de beste spelers, maar tonen wel inzet en passie. Des te knapper .
1 -1
jarenfan
Helemaal mee ,eens mag je hier niet zeggen.
0 0
jarenfan
Met deze instelling verlies je van iedereen.
Dat gebeurde met de Boer,en met Bosz ook.
Met de volgende pietje puk gebeurt dat weer,
Mentaliteit heet dat,en dat ontbreekt er vaak aan.,bij 'mindere tegenstanders "
Of is het arrogantie,....'.
1 0
Morrissey
Nee, dat heet branie niks mis mee. Clubs zijn zo gemotiveerd om tegen Ajax te winnen ze geven zo ongeveer 400 %. Over de 2 doodschoppen maar te zwijgen.
0 0
jarenfan
Door de jaren heen zijn de clubs gemotiveerd,niets nieuws
onder de zon,dat moet inmiddels wel bekend zijn.
0 0
A-west
Schijnbaar kunnen we het alleen opbrengen tegen zware tegenstanders. Anders is de mentaliteit ver te zoeken. Wat een topsportmentaliteit. Traore in de spits laat me niet lachen. Wanhoopshuur de afgelopen zomer. Lekker dan .
1 0
Dusbaba
En Excelsior was niet eens goed. Dat maakt het nog erger.
2 0
JQ452
Op afgelopen donderdag na ben je de laatste weken volledig afhankelijk geweest van Klaassen. Zeker als Dolberg geblesseerd is heb je niemand waar je fatsoenlijk een bal aan kwijt kan en die hem aan de goede kleur kaatst. Vandaag was er alleen de hoop dat Kluivert iets goed deed voorin. Voor de rest was het lachwekkend.
1 -1
A-west
Vooral diet opmerking : blijven winnen. Dat betekent dat je aan het winnen bent , toch?
Hij moet zeggen: we moeten alles winnen , dat klopt wel. De lullo. Het is beter als Klaassen de bus in gaat en zijn muil houdt.
6 -2
Ajaxtrouw
Waarom klopt het toch altijd dat na een goeie Europese wedstrijd er punten worden verloren, je weet het van te voren!
0 0
mickey2602
Maar daar heeft niet alleen Ajax last van,dat hebben PSV en Feyenoord en andere clubs in Nederland die Europees speelden ook last van gehad. Zelfs in het buitenland hebben sommige clubs er last van.
En buiten dat,het is dit seizoen o0ok al geregeld gebeurd dat we geen punten verloren na een wedstrijd midweeks.
Maar na dit gezien hebbende,ben ik wel benieuwd hoe dit Ajax er volgende maand staat in Eindhoven na de uitwedstrijd op donderdag tegen Schalke.
1 0
Ajaxtrouw
En als je het goed bekijkt is EL spelen na de winterstop altijd foute boel. Kampioenschap en daarmee cl zijn veel belangrijker.
0 -1
A-west
We hebben alle punten verspeeld aan laaggeklasseerde ploegen. Dat zegt ook genoeg toch?
Bosz voor de camera: we hebben niets weggegeven. Hoezoo niets, ja sorry hoor, wat een droeftoeter.
4 -2
Duif63
Onzin. We hebben gelijk gespeeld tegen AZ, PSV en Feyenoord en verloren van Twente. Dat zijn 9 punten tegen 4 ploegen uit de top 6.
1 0
A-west
Klaassen voor de camera: we moeten alles blijven winnen, hoezo blijven winnen?
Wat heb je vandaag gedaan joh. Wat een instelling. Neem je medicijnen in man.
4 -4
falonso
Misschien moet je dat eerst zelf even doen. Hij heeft toch gelijk? Ajax moet alles blijven winnen en hopen dat Feyenoord nog wat laat liggen. Ik zie het niet gebeuren, zowel dat Feyenoord punten laat liggen (buiten misschien Ajax-Feyenoord, maar ook dat betwijfel ik), als dat Ajax alles gaat winnen. Maar mocht Ajax alles winnen, ben je wel hoe dan ook 2e en speel je voorronde CL, toch prettiger dan voorronde EL.
2 -3
munser
ach, je kunt beter 3de worden... vCL begint als de selectie nog niet rond is, zorgt voor verlies punten in de competitie en je komt er toch niet doorheen, 3de vEL is iig 1 voorronde minder en makkelijker...
1 0
Inhartennieren
Ajax verliest helaas van psv.
Net na Schalke.
2 0
jollie18
De competitie gaat toch nog spannend worden als wij van Feyenoord winnen dan doet PSV ook nog mee
1 0
Murph
en worden wij 3e
1 0
DaishRedan
Hoop dat psv wint
0 -3
Dexy
In mijn eigen ogen is er maar 1 hoofdoorzaak voor het matige spel van Ajax: tactisch falen. Na de zeperd van vandaag mag Bosz wel eens zijn eigen beslissingen onder de loep nemen. De falende tactiek is lang goed gegaan, maar begint Ajax nu punten de kosten (eerst Groningen-uit en nu Excelsior-uit).

Het probleem heet: statisch voetbal. Statisch voetbal leidt tot voorspelbaarheid. En daar kunnen veel ploegen zich sinds kort op instellen en makkelijk onderuit voetballen.

Sinds de bekerwedstrijd tegen Willem II voetbalt Ajax met het middenveld Ziyech-Schöne-Klaassen. Een middenveld dat uitblinkt in creativiteit in de 'final third', maar tegelijk heel slecht kan opbouwen waardoor ze makkelijk vast te zetten zijn door de tegenstander. Technisch gezien een uitstekend middenveld, maar tactisch verschrikkelijk slecht. Alledrie de middenvelders staan veel te diep voor hun positie. Ziyech en Klaassen lopen te vaak in de spits en op de vleugels, Schöne voetbalt te veel als een '10' ipv als een '6'. In de 1e helft van het seizoen was het de creativiteit van m.n. Schöne en Ziyech waarmee Ajax wedstrijden naar zich toe trok, maar sinds een paar weken zijn tegenstanders zich gaan instellen hierop. Door beide (Schöne en Ziyech) vroeg vast te zetten, kun je Ajax dwingen over de flanken te spelen.

En laat daar nou net probleem 2 liggen: op de flanken. Want ook daar speelt Ajax heel voorspelbaar. In het systeem van Bosz krijgen de vleugelspitsen de opdracht om het veld breed te houden. Waarom? Je wilt toch niet richting de cornervlag voetballen, maar richting het doel. Daardoor wordt het voor Sinkgraven op links en Veltman/Tete op rechts heel moeilijk om eroverheen te gaan. Het gevolg: de vleugelspitsen worden dubbel gedekt en kunnen niet naar binnen dribbelen. Ook het geven van een beslissende pass op de andere buitenspeler of spits wordt zo ontzettend moeilijk.

Om Ajax tactisch beter te laten voetballen, moet je meer middenvelders opstellen die achter de bal kunnen spelen en goed zijn in de eerste 2 fasen van de opbouw (denk aan Nouri/De Jong). En vleugelspitsen die zwerven over het veld en continu van positie wisselen (denk aan Neres/Cerny). Hiermee breng je verwarring bij de tegenstander. Die weet niet waar en wanneer hij moet dekken als de voorhoedespelers zwerven. Bovendien krijg je weer grip op het middenveld. Win-win-situatie.

Eén ding is zeker: doorgaan met deze tactiek leidt nergens toe.
3 0
ajaxrulesz
Vergeet niet dat hij gewoon ook niet de benodigde kwalitatieve ervaring krijgt hij krijgt enkel 18en 19 jarige uit zuid amerika en nederland. er moet echt een drastisch iets veranderen aan scouting dit is bet belangrijkste probleem binnen ajax men lukt het maar niet om enkele kwalitatieve ervaren spelers aa te trekken.
1 0
Fieldman
Precies.
0 0
Causio
Stink
0 0
jollie18
Zo zie je maar weer dat de meeste hier nog gelijk gaan krijgen dat we geen kampioen gaan worden. Als je deze wedstrijden al niet wint
1 -1
A-west
Met Traore in de voorhoede ga je het niet redden. Heel die voorhoede heeft er onder te lijden.
Dolberg is hierdoor verkloot. Ja , en als Klaassen dan ook niet thuisgeeft, verlies je punten. Waarom Bosz toch steeds die Traore opstelt is mij een raadsel. Dit is. Toch echt de schuld van Bosz. Je ziet toch dat Kluivert meer brengt, geeft meer assists dan Traore in een heel seizoen. Bosz ziet het als zijn ongelijk als hij Traore niet opstelt. Bizar!
8 -1
DaishRedan
Pfff ben hier klaar mee... Liever een geblesseerde Suarez dan Cassiera en Traore in de spits wat zijn dat matige voetballers zeg. En Neres tijd gunnen?? Kostte verdomme wel 15 miljoen en heeft nog niks bewezen kon je beter een jaar oudere Lozano halen die zich al overal heeft bewezen, en een van de betere in het Mexicaanse elftal. Ajax moet spelers is halen dan alleen maar verkopen
2 -3
afcas
je praat alsof lozano een routinier van 29 is man... "heeft het overal laten zien." hij heeft op clubniveau nooit buiten mexico gevoetbald...
0 -1
DaishRedan
Hahaha Neres speelde leuk bij Brazilië o20 en dan 15 miljoen neerleggen voor die niet eens 20 wedstrijden heeft gespeeld, bij zijn oude club. En niet eensbij Jong Ajax heel erg uitblinkt.
0 -2
afcas
gelukkig had ik het ook over neres in mijn reactie...
0 0
Fieldman
Bosz hoeft niet weg hoor, maar je hoopt toch wel dat hij inziet dat we door zijn vele foute opstellingen het kampioenschap mislopen.

Younes heeft een halfjaar voor lul gelopen op linksbuiten. Bosz deed niks.
Veltman heeft een lange, zwakke periode gehad. Geen Tete.
Ziyech loopt al het hele seizoen op de verkeerde plek. Omdat hij zoveel talent heeft maakt hij er soms nog wat moois van, maar daar zou Bosz veel meer uit moeten halen.
Kluivert speelde zijn beste wedstrijden als invaller op linksbuiten tegen Zwolle uit. Sindsdien draaft hij alleen nog op als rechtsbuiten, waar hij 40% minder is.

En dan nog het gebrek aan rouleren. Iedereen kon zien aankomen dat spelers vandaag geen 100% zouden kunnen brengen. Daarom had je puur voor vandaag Ziyech, Traore en Schone op de bank moeten houden. En frisse, scherpe spelers als Nouri, Frenkie en Cassiera moeten brengen.

En dit is al de zoveelste keer dat Bosz niet genoeg wisselt in een druk programma. Overigens hebben we ook zonder EL genoeg slechte (uit)wedstrijden gespeeld waarin we nauwelijks kansen creëren. Omdat ons middenveld gewoon nooit soepel loopt.

Anyway, Feyenoord heeft toch een Leicester-seizoen. Had misschien weinig uitgemaakt. Nu kiezen of je tweede wilt worden of vol voor de EL wilt gaan. Want 120% tegen Schalke, en daarna 120% tegen PSV kan niet. Wel als je rouleert, maar dat doet Bosz niet.
9 0
Caparzo
Alleen een wonder kan ons nog kampioen maken, maar ik ben realistisch genoeg om in te zien dat dit rein theoretisch is. Winnen moeten we hoe dat ook in de volgende pot, want dit is het laatste seizoen dat we als 2e recht hebben op voorronde CL. P$V moet tenminste een gelijkspel opleveren (beter winnen), ik denk ook dat we beide gaan doen. Volgend seizoen dan maar weer, P$V loopt tenminste niet in op ons qua behaalde titels, en 010 moet hierna weer even wachten..

(het goede nieuws is, hoe zuur nu ook maar wel waar, we hebben weer 3 topclubs in NL)
6 -1
Jan60
Ik lees hier toch wel erg veel primitieve reacties. Natuurlijk is het zeer teleurstellend om punten te verspelen tegen Excelsior. Na de schitterende prestatie van afgelopen donderdag was ik hier al een beetje bang voor. Helaas uitgekomen, en normaal gesproken is het kampioenschap verkeken. Op het wisselbeleid van Bosz is zeker wel wat aan te merken, maar ook de spelers kunnen het blijkbaar niet opbrengen om zich na donderdag voldoende op te laden om deze wedstrijd te winnen. Maar de volgende wedstrijd allemaal weer achter onze club staan en winnen van F. Wie weet.
5 -1
JPC40
Ben mee eens dat er niet goed gespeeld is, veel te ruw en ongecontroleerd, los van dit ben ik van mening dat de vermoeidheid nu ons een parten begint te spelen.
Het idee om Huntelaar te halen, ik denk dat dit jammer genoeg niks zal uitmaken, Klaas Jan is geen aanvallend spits, hij moet het veel meer van statisch aanval hebben.
Los van de feit dat ik geen fan ben van Bosz heeft hij wel dit team verder gebracht dan Frank in EL, en die Landstitel dat was al een gelopen race.
Ik denk dat Bosz zelf ook wel geschrokken is van slecht resultaat van Traore, hij haalt hem niet voor niets vroegtijdig van het veld vandaag.
En het door selecteren het belangrijkste is om Davey en Lasse te kunnen vervangen, dit MOET echt wel oudere ervaren spelers zijn, die de Ligt kunnen ondersteunen, Ligt Kluivert Nouri Cassierra zijn veel te jong om nu echt een rol van betekenis te zijn, ook al spelen ze nu nog zo leuk.
1 -1
Hillie99
Maw we hadden wat centjes moeten uitgeven voor een ervaren kwaliteitsspeler die zal voor 12 miljoen toch wel te vinden zijn?
Vroeger was ik zo trots op onze buitenspelers Roy, van t' schip, overmars, finidi zonder de praten over ling, olsen , keizer etc.
0 -1
JPC40
Dat zal niet makkelijk zijn, maar wat bij Neres al bleek, Ajax zit nu op een positie dat we geen enkele redelijk goeie speler voor minder dan 5 miljoen nog krijgen, buitenlandse clubs zijn niet gek.
ben zelf van mening dat we onze twee aards rivalen moeten verzwakken door hun spelers weg te kopen.
0 0
EVH
Ik schaam mij diep en geneer me voor het niveau van mijn mede-Ajacieden hier op dit forum.

Allemaal paniekreacties en roepen en gillen om het ontslag van Bosz etc.

Niveau nul.
13 -1
Am*dammer
Niveau nul:

Gehele team hoeft van mij niet.
Maar spelers als Klaassen Younes en Traore mogen in elk geval van mij hun CV op Monsterboard.nl zetten.

Maar that's just me
1 -1
EVH
Goed heh!

Thanx
0 0
mickey2602
Als het nou nog alleen het ontslag was van Bosz maar sommigen gaan zover dat het gehele team maar weg moet.
0 0
EVH
Gehele team hoeft van mij niet.
Maar spelers als Klaassen Younes en Traore mogen in elk geval van mij hun CV op Monsterboard.nl zetten.

Maar that's just me
0 0
BRAMHOUTEN
Maar je vriendje bosz doet het echt heel goed hoor! Vooral niks negatiefs over bosz blijven zeggen. Onze professor doet het fantastisch
0 -3
EVH
Hey Brammetje pal of mine!!

Ik lees dat je het eindelijk begrijpt. Proficiat en ga zo door Bram. Je kunt meer dan je denkt. Als je maar hard werkt en de wil hebt om door te gaan.

Carry on.
0 0
BRAMHOUTEN
Als jij het nou ook eens gaat begrijpen zou het helemaal een dolle boel hier worden!
0 -1
EVH
Hallo??

Bram....????
0 0
EVH
Probeer eens te ageren i.p.v. te reageren, Bram.

Zet je eigen mening eens neer zodat andere mensen zich een beeld kunnen vormen van wat er zich werkelijk afspeelt in die grijze massa tussen je oren.

Nou, geef je visie en filosofie eens en dan niet onder andermans berichtje. Maar gewoon helemaal zelf en niet afhankelijk van een ander.

Toe maar ..
0 0
mickey2602
Younes is te wisselvallig,begon net weer een beetje beter te spelen maar was vandaag weer triest.
Klaassen zou je meer van hebben verwacht op basis van rust afgelopen donderdag maar bracht het niet. Zal waarschijnlijk gewoon blijven want heeft zelf gezegd dat hij de eredivisie nog niet ontgroeid is en zal bovendien afscheid willen nemen met een schaal.
Traoré mag van mij per direct terug naar Chelsea,laat hem zich daar maar bewijzen.
1 0
EVH
Niet te hopen dat ie blijft. Ik vind Klaassen voetbaltechnisch bedroevend.

Houdt onder meer en onder andere de doorbraak van De Jong Van den Beek Nouri een beetje tegen. Bovendien zou ik Riedewald ook graag op het middenveld zien.
0 0
mickey2602
Voor al die supporters die nu Bosz weg willen hebben,geef een naam van een trainer die hetzelfde of meer had bereikt als Bosz tot nu toe heeft gedaan. En daarbij tevens regelmatig jeugd erin brengt,de levensader van Ajax.
Ik weet in ieder geval wel zeker dat dit niet bereikt was onder de Boer.
En wat andere trainers betreft,dat kan niet gezegd worden want dat is dan puur giswerk.
4 -1
Web
Morgen is de emotie weg, competitie is verloren, klaar.

Goed evalueren waar het fout gaat.

Traore niet meer opstellen, ( kan zich alleen motiveren als publiek hem uit fluit)

2e plaatst leuk, maar wij hebben niets te zoeken in de Champion League, ga je alleen maar af, 3e plek is genoeg voor weer Europa League.

Alles op Europa nu, wie weet lukt dit wel, Excelsior kan Ajax afstoppen, wie weet wat kunnen wij?

Wel vol gaan tegen Feyenoord, dat zal toch ook wel lukken hoop ik.
7 0
mickey2602
Ben het eigenlijk helemaal eens met jou.
Wat betreft Traoré,Bosz blijft toch vasthouden aan hem helaas. Met die jongen zullen we het dit seizoen moeten doen en vanaf volgend seizoen kan Neres daar staan.
0 0
AjaxAddicted
Derde jaar op rij helemaal niets. Tijd voor Overmars om op te stappen. Falen bij heel Ajax.
3 -3
Ajacied023
Wat een quatsch, alsof Overmars er iets aan kan doen dat de spelers vandaag als een stel zoutzakken op het veld staan. Technisch zijn al onze spelers beter dan hun directe tegenstander in 99% van de wedstrijden, waar het ze echter aan ontbreekt is de absolute wil om te winnen. Ook de kritiek op de opstelling (m.u.v. Traoré, die had al lang een keer op de bank moeten zitten) vind ik kortzichtig. Van een profvoetballer mag verwacht worden dat je ook na een Europese wedstrijd de daaropvolgende wedstrijd in ieder geval laat zien dat je gekomen bent om te winnen.
1 -1
Hillie99
Financieel gaat het goed dus voor de heren aandeelhouders etc hete aardappelen in den strot gaat het prima. Ik blijf het roepen selectie is niet in balans. Als er dan een keer grof geld betaald wordt is her voor iemand die niemand kent . Dat tot daar aan toe maar die moet nog wennen.....
1 -2
Marcoryn
Niet alleen Overmars. Tijd voor de grote schoonmaak 2.0.
Tijd om weer een kampioenselftal te bouwen, met winnaars en mensen met verstand van voetbal.
1 -4
JPC40
En wie wou je daar voor halen ?
1 0
Fredschuit1
Haha
0 0
SnakeDoc
Nog 7 wedstrijden. Thuis van 010 winnen en dan maar hoop blijven houden.
1 0
Myers
6-0 winst, anders kansloos vanwege het doelsaldo. Maar ik zie het niet meer gebeuren, winst op feyenoord wel, maar ik denk niet dat die nog in paniek gaan raken.
0 -1
Ajacied33
1-0 is ook genoeg joh. Met 3 punten en nog 6 wedstrijden krijg je wel een soort paniek daar. Pec uit kunnen ze gelijkspelen,Utrecht thuis ook. Dan sta je al bovenaan als dit gebeurd,met winst in Ehv natuurlijk Of ben ik te positief nu?
0 -1
Myers
Ik zie het helaas niet gebeuren. Ik had op zeker puntverlies voor ze verwacht vandaag. Helaas was dat een utopie. Die honger daar is zo sterk dat ze als dopinggevallen maar kunnen blijven gaan. Maar als we thuis winnen, heb ik nog een kleine hoop, dat zeker.
1 0
Ajacied33
Juist ja,positief blijven. Er zijn gekkere dingen gebeurd. Dat Feyenoord moet je thuis echt hebben. En dan weet je het maar nooit. 3 punten en nog 6 wedstrijden dan...
2 0
SnakeDoc
Precies, als wij winnen van 010 gaan ze nog wel druk voelen, hoop ik. Maar dan moeten we ook nog bij die lampjes winnen..
1 0
blava
De instelling is al vanaf het begin van het seizoen niet goed. Ik kreeg mijn twijfels tijdens de wedstrijd tegen AFC en op enkele incidenten na is die insteling niet verbeterd, eerder slechter geworden.

Verder speelt Ajax het voetbal van 30-40 jaar geleden met Schone als exponent, is fysiek zeer zwak en conditioneel bijzonder matig. Schone en Traore opstellen kan echt niet meer.

Bosz en de spelers hadden moeten beseffen dat Excelsior uit een moeilijkere wedstrijd is dan Kopenhagen thuis.

Terecht wordt opgemerkt dat Ajax niet structureel beter is gaan voetballen dit seizoen. Dat moet Bosz zich aanrekenen. Potentiele toppers werden/worden niet beter. De ontwikkeling van Dolberg, de Ligt en Kluivert is niet te danken aan Bosz maar aan de trainers van de Toekomst.
4 -1
Hillie99
Laatste Alinea is wel waarheid...
0 0
De_Realist
Dit was dus echt zo'n typische Frank de Boer wedstrijd van vorig jaar, de enige wedstrijd van de laatste tijd waar we echt goed speelde was tegen Copenhagen zonder Klaassen
2 0
AmSTERdamzuid
waarom geen vd beek en klaassen spits , weer traoneeee
1 -1
meerzicht
Allemaal kleine Leo Derksjes hier. Wat een nepsupporters. Die staan straks allemaal vooraan als, Ajax met De EL beker in handen staat.
3 -9
PJK54
helaas niets meer aan te veranderen dus accepteren en op naar de volgende partij en hopelijk gaan we die winnen 010 thuis moet toch kunnen ik ga voor 3-1
0 0
Suarez16_
Ten eerste vind ik dit gelijkspel tactisch falen van Bosz. Beginnen met De Ligt en Tete vond ik gewoon een domme zet. Waarom Viergever op zo'n moment op de bank zetten? Ik begrijp het niet. Verder vond ik het ook dom dat Cassierra niet startte, want wat laat Traore zien om in de spits te mogen staan? Naja al met al 1-1 in de rust. Dat kan gebeuren, maar waarom haal je Sanchez met zijn lengte er uit die als stormram kan fungeren, maar laat je een speler van 17 die een grote fout maakt wel staan? Dom. Echt dom. In de rust kan je het ook nog omzetten. Maar de spelers kwamen echt als een stel ZOUTZAKKEN het veld weer op. Vgm hebben we 0x op goal geschoten in de 2de helft. De afgelopen weken kwamen ze bij een gelijke stand met gif in hun lijf de kleedkamer uit, maar vandaag was dat niet te zien. Zo jammer dit. Volgende week kon je de druk er weer vol opzetten door op 1 punt te komen. Oke met 3 kan het nog steeds wel, maar ze mogen minimaal 1x punten verspelen. Dan kom je 5 minuten voor tijd met Nouri 1.68. Waarom niet Westermann 1.90 en ballen pompen? Sinkgraven is een zelfde type als Appie. Al met al een hoop onlogische keuzes. Nu maar hopen dat we Schalke uitschakelen, want wie weet?
0 0
mickey2602
Viergever op de bank ben ik het mee eens dat dat niet had gemoeten. Cassiera niet straten vond ik logisch,die heeft vrijdag 90 minuten gespeeld.
Verdediger als stormram gebruiken,waren we het niet erover eens dat dat een teken van armoedigheid is(zie seizoen onder de Boer met Hoorn als stormram)?
De Ligt eruit halen na 1 fout(wel een bepalende fout),daar kan je die jongen mee breken dus laten staan,daar leert ie van(dat hebben we ook gezien in de wedstrijd tegen Kopenhagen).
Voor de rest ben ik het met je eens.
2 0
Fredschuit1
Westerman en ballen pompen. Het grote Ajax is met deze opmerking gedegradeert tot kleintje.
2 0
meerzicht
Lekker makkelijk na afloop.
0 0
Suarez16_
Lol ik zei voor de wedstrijd al dat ik het een fout vond om niet met Viergever te beginnen. En ja laatste 10 minuten alles of niet met Westermann als extra spits leek me niet onlogisch.
0 0
D81NA
Ik heb nooit de illusie gehad dat we Feyenoord zouden inhalen. Om de dood eenvoudige reden dat we zelf niet goed genoeg zijn.

Als je het vergelijkt met het jaar waarin Twente kampioen werd en wij volgden, wonnen we de wedstrijden zo makkelijk en kwam je in een flow. We hebben nu een zo kansloze voorhoede (met uitzondering van Dolberg) die amper scoort. Elke wedstrijden winnen we door een lucky van Klaassen of de individuele klasse van Dolberg.

Het is aan een coach om dit op te lossen, maar aangezien peter weigert in te zien dat zijn vleugels niveau te kort komen blijven we moeizaam spelen. Ik vind het al knap dat we het zo lang volhouden.

Triest om te zeggen, maar Feyenoord is kwalitatief gewoon beter, scoren meer, houden vaker de nul en die eikel van een Van Geel heeft het beter gedaan dan Overmars.
6 0
joodje!
Wie wilde je dan op de vleugels posteren? Nouri zou evt kunnen, maar kun je ook nog niet op bouwen, zelfde geldt voor Neres en de dit seizoen minder presterende Cerny. Het probleem op de flanken speelt al langer en is gewoon structureel genegeerd onder FdB.
0 0
..::Rootje::..
In 11 van de 22 uitwedstrijden van dit seizoen punten laten liggen. Dat is toch wel extreem als je het vergelijkt met de uitstekende statistieken die zijn weerlegt in de thuiswedstrijden(21wed, 16win).

En ik geloof er vrij weinig van dat de spelers moe zijn van de wedstrijd van donderdag, omdat ze zelfs met een week rust enorm matig kunnen presteren.

Erg spijtig. Kampioenschap zit er helaas niet meer in, of er moet echt een wonder gebeuren.
Nu alles zetten op de EL.
1 0
Multi
Ik snap al die reacties hier op Bosz niet. Heb je de instelling gezien waarmee de spelers vandaag op het veld stonden? Die van Feyenoord knokte gister op een gegeven moment voor iedere meter en gaven niet op, ondanks dat ze achter stonden. Ze gaven alles om die winnende te maken.

En wij, wij mogen het doen met spelers waarvan de nonchalance afstraalt en waar de inzet ver te zoeken is en de concentratie een dieptepunt heeft bereikt. Het tempo waar vandaag de bal mee rond werd gespeeld was het tegenovergestelde van afgelopen donderdag. Nee het is spijtig te zien dat zij zich alleen kunnen opladen voor een duel zoals donderdag, maar dat het kampioenschap ze blijkbaar niet genoeg kan motiveren. Hier had je de hele bank op moeten kunnen stellen en alsnog kunnen winnen.
1 -1
HansBeus
Is dit nu een topclub? goed beleid ook!... 12 miljoen uitgeven aan een speler die net geen A-junior is, terwijl we zelf busladingen vol hebben van die talentjes tussen de 17 en 19 jaar oud!... en hem vervolgens niet gebruiken. en een trainer aantrekken die koste wat het kost een huurling die de zelfde talentjes van ons iedere week in de weg loopt en overal gaat liggen maar verder helemaal niks brengt.... geen één speler hebben die de kar kan en wil trekken en iedere week lezen de hondstrouwe supporters die een vermogen per jaar uitgeven om hun cluppie te steunen dus lezen in de media van Hemeltergend Ajax, of stroperig Ajax, totaal niet schep Ajax...en nog veel meer van die kreten en ze zijn nog waar ook!.... dan hoor je nu half maart alweer de liederen zoals helemaal niks in Amsterdam oléé oléé..... en als ik goed telt,.. is dit alweer voor het derde jaar op rij!..... en dan ben je een topclub?....... wat zijn die andere cluppies dan met een begroting die vele malen minder is dan die van ons.... we maken de spelers van 010 overal voor uit maar voorlopig staan ze 7 punten voor met nog 7 wedstrijden te gaan.. jaja 1 punt extra voor het doelgemiddelde plus 12
maar wij zijn de beste alleen de laatste drie jaar ff niet!... waar ligt dit nu aan?....
1 -1
IDJosh
Mensen die nu al Peter Bosz weg willen hebben zijn zeker fan geworden in de tijd dat we 4x achter elkaar kampioen werden? Ik zit niet bepaald te wachten op weer een beleid waar we elke seizoen een ander trainer hebben zoals in de 7 jaren droogte waardoor we financieel keihard koppie onder gingen.
5 -2
Lewis Hamilton
Die droevige instelling kost Ajax ieder jaar weer een kampioenschap. Ze beginnen de wedstrijden rustig aan alsof Messi, Suarez en Neymar hier in de voorhoede staan. Met alleen talent kom je er niet!
3 0
Hillie99
Zie mijn eerdere post, wat missen we? We haalden gudelj 3 jaar terug voor body dat was geen succes. Missen we nog beter flank spelers? Nog dominatere oudere middenvelder ?
0 -1
mickey2602
Ik vind de reacties hier net zo lachwekkend als wij vaak lachwekkend doen over reacties op FR12.
4 0
AFCAsphere
Het is echt schrikbarend erg ja. Altijd lacherig doen over "hoe dom die kakkerlakken wel niet zijn", en dan krijg je vervolgens zulk gedrag te zien.
0 0
EVH
Ja het niveau is eng laag hier.
3 0
Runnerlex
denk dat met leeftijd temaken heeft..
1 0
Meinders
As bosz zijnde pas in de 85e minuut wisselen als het zo slecht loopt. Dat hij younes en traore erin zet oke, maar als je niet wisselt ben je gewoon een klote trainer.
4 -3
meerzicht
Bizar. Wat een supporters. Donderdag deint iedereen mee op succes en in geval van minder resultaat sta je als spelers er alleen voor. Flikker ff op. Stelletje mooi weer supporters.
Ik ben trots op mijn, nee ons, Ajax. Een club die het presteert om ook Europees een woordje mee te spreken. In Rotterdam en Eindhoven richten ze zicH slechts op maar een doel. Lekker makkelijk allemaal. Steun die gasten juist in mindere tijden. in goede hebben ze je nl minder nodig.
5 -4
HansBeus
Donderdag was welgeteld de eerste wedstrijd van het hele seizoen die goed was, waar gestreden werd voor iedere meter... ja ook ik heb lopen springen en dacht hé hé eindelijk en drie dagen erna krijg je dit tegen Exelsior.... pak een voorbeeld aan Sparta die hadden ook een door de weekse wedstrijd om vervolgens s'zondags 010 er op te zetten.. wetende dan puntverlies dodelijk is en krijgen we dit voorgeschoteld,,,, ja gek hé dat de mensen dan anders reageren!
1 0
meerzicht
Ja dat vind ik heel erg gek. Gek he ?
0 0
Raoul14
Er hoeft zeker niet gescholden te worden, maar kritiek op wissel beleid, gebrek aan progressie en zeker aan instelling mag en moet er toch wel zijn. Als je zo goed kan spelen als afgelopen donderdag en je kan nog steeds kampioen worden, moet je gewoon winnen van een simpel ploegje als Excelsior.
0 0
Hillie99
Deels mee eens, steun geven moet sowieso. Alleen de instelling leek nergens op dat mag ook benoemd worden toch?

Wat mist dit Ajax nou? Missen we een bepaald type speler ? Ervaring wat is het?
2 0
PJK54
een LEIDER eentje die de andere terecht durft te wijzen als ze het niet goed doen gewoon een baas in het veld en dat mist Klaassen
0 0
meerzicht
We missen vechters. Te veel technische voetballers maar te weinig knokkers. Het is soms net even te mooi ipv simpel knokken. Aanjagers die ook de beuk er in kunnen gooien als hetbwat vast zit. Dat is volgens mij wat we missen.
0 0
Hillie99
Wie is nou in de combinatie voor Ziyech een goeie partner? Klaassen zijn doorzettingsvermogen en goals zijn meer dan welkom alleen in de combi met een technicus zoals Ziyech laat iehet afweten .
Een vechter op welke positie
0 0
Wiet1900
GUDELJ!
0 0
PJK54
Ik erger me nogal eens aan opmerkingen van arrogant maar denk dat dit nu het geval is bij veel van onze jongens het spreekwoord is niet voor niets "hoogmoed komt voor de val".
2 -1
Rsv
Als je in drie jaar geen enkele prijs wint dan is het niet vreemd om de directie eens te evalueren.
13 -1
WyZynDeBeste
Ergste is dat ik geen progressie meer zie vanaf medio december. Het is gestokt. Alleen maar minder geworden.

Alleen de EL kan dit seizoen redden.
8 0
meerzicht
Heb je donderdag wel gekeken makker. ik denk het niet anders lulde je wel anders
1 0
WyZynDeBeste
Ik was er gelukkig bij in de Arena. Europees is altijd een uitzondering waar we bijna altijd boven onszelf uitstijgen. Hele mooie avond.

In de eredivisie is het echter al maanden minder en minder..
1 0
Mr.P.
te weinig inzicht en ervaring
1 -1
dumperPattiruhu
Alarmfase 3. Pannenkoeken kampioenschap weg!
Tjonge dadelijk wordt ajax 3e.

Bosz leuke trainer met een visie maar geen prijzen.
4 0
Mr.P.
leuke middenmoot trainer maar dat was het
7 -3
Raoul14
Eerlijk is eerlijk, we verdienen geen kampioenschap. Het is voor deze selectie te veel gevraagd om elke week tot het uiterste te gaan. Eigenlijk net zoals het de voorgaand seizoenen ging. We zijn er eigenlijk geen stap op vooruit gegaan.
10 -1
Ajaxbrl
Nee idd , met FdB hebben we mazzel gehad dat de rest nog slechter was anders hadden we nog steeds op de 3e ster gewacht , we zijn weinig opgeschoten zo , we zijn wel heel rijk maar goed daar word geen gebruik van gemaakt.. TRIEST
5 0
Ajaxbrl
150M op de bank al 3 jaar geen prijzen , dan gaat het niet helemaal lekker geloof ik , WANBELEID TREK JE CONCLUSIES AUB
4 -1
EVH
Er staat geen 150 miljoen op de bank.

Ga eens googlen en lezen hoe het werkelijk financieel voorstaat. Hup!!
0 0
AFCAsphere
Ho ho ho, dat is teveel gevraagd.
0 0
Ajax#1900
Selectie is niet in balans idd. Bosz pakt net zo veel punten als Fdb en is pas net begonnen aan het wegwerken van de erfenis van Fdb.
2 0
Ajax#1900
Selectie is niet in balans idd. Bosz pakt net zo veel punten als Fdb en is pas net begonnen aan het wegwerken van de erfenis van Fdb.
1 -1
ajaxrulesz
Dat klopt wel de ervaring ontbreekt dit mag je Overmars kwalijk nemen. Dathij Bosz opzsdelt met de. Wel heel jonge selectie je moet geeoon een aantal er waren spelers. Er skills hebben in je team en nee dan bedoel ik niet schone om met name Europees succes tekunnen hebben Overmars heeft ook zeker gefaalten moet vervangen worden
1 -1
Stefanaladin
Er zal zoals altijd niets veranderen aan de instelling van de spelers en het beleid van de club.
3 0
Lewis Hamilton
Eigenlijk triest dat je niet eens de druk op Feyenoord hebt kunnen houden tot het einde, nee Bosz je bent flink door het ijs gezakt dit jaar.
5 -5
Ajax418
Als ik kijk naar volgend seizoen mag Overmars wat mij betreft wel weer doorselecteren. Klaassen kan verkocht worden (25 miljoen) , Traoré terug , Younes weg , Veltman bij interesse verkopen .

Dan heb je wat geld over voor een fatsoenlijke rechtsback + evt een vleugelspeler en een back-up spits.
2 0
A-west
De reacties hier op dit forum zijn prima. Als sommigen zich hieraan storen, prima, maar wij zijn ajax,
En ajax hoort de beste te zijn. Geen slappe hap, ook niet op dit forum.
Slappe Bosz, voorkeurs schoolmeester die ajax talenten verkwanselt en dure aankopen niet gebruikt. Dit hoort niet bij ajax. Opstappen en wel zo snel mogelijk. Daar heeft Wim Jonk zijn talenten niet voor opgeleidt, om ze niet te gebruiken. Wegwezen Bosz!!
6 -1
Wiet1900
De talenten van jonk zoals jij ze dan noemt hadden hier ook niet gewonnen.
0 -1
Ajaxbrl
heerlijk hoe de zondag weer voor je verziekt kan worden door een paar van die slapjanussen , volgend jaar huntelaar en sneijder er bij zou geen overbodige luxe zijn om die slappe snotjongens een beetje te ondersteunen en die Bosz is affenroe ook een malloot
2 0
Toon meer reacties