O19 wint van NEC/FC Oss, O16 verslaat Sparta

BartVeenstra, 18-03-2017 om 16:40, 27247 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ajax O16 en Ajax O19 hebben zaterdagmiddag goede zaken gedaan tijdens hun competitiewedstrijden. Om 12.00 uur trapte Ajax O16 af op sportcomplex De Toekomst tegen de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam. De jongelingen van Ajax wisten de wedstrijd eenvoudig te winnen: 3-1. Om 14.30 uur speelde Ajax O19 thuis tegen NEC/FC Oss O19. Ook deze wedstrijd werd relatief gemakkelijk gewonnen, al was er de eerste helft meer te genieten dan in de tweede helft. Dit livetopic werd mede mogelijk gemaakt door onze partners Mercedes-Benz en Stern Auto.

FT | Ajax O16 - Sparta Rotterdam O16 (3-1)
Ajax O16 heeft zaterdagmiddag een eenvoudige en meer dan verdiende 3-1 overwinning geboekt op Sparta Rotterdam. Al na een minuut of zes in de wedstrijd was het Kees de Boer die uit een vrije trap voor de 1-0 zorgde. Diezelfde De Boer was ook betrokken bij de 2-0. Opnieuw nam hij een vrije trap en dit keer was het Jurriën Maduro die het laatste zetje gaf.

Ajax O16 kreeg nog wel kansen op meerdere treffers, maar De Boer, Richonell Margaret en Brian Brobbey hadden pech in de afronding. Luc de Kruys had aan de andere kant wat meer geluk toen hij een vrije trap rechtstreeks in de kruising schoot.

Na rust was het voornamelijk Ajax dat kansen creëerde en via Elikia Mbinga, op aangeven van Margaret, al snel op 3-1 kwam. Ook hierna bleef Ajax kansen krijgen. Zo werd een kopbal van Hossein Zamani van de lijn gehaald en miste Margaret ook nog een aantal goede kansen.

Opstelling Ajax O16: Ruijgrok; Mbinga, Llansana (Omzigtig 54'), J. Maduro, Musampa; De Boer, Taylor, Margaret; Hernandez (Illalouchen 54'), Brobbey (Ben Sallem 51'), Zamani;
Wissels Ajax O16: Raatsie, Trustfull, Mhassani, Ben Sallem, Omzigtig, Iallouchen;

Doelpunten:
1-0 Kees de Boer (6')
2-0 Jurriën Maduro (18')
2-1 Luc de Kruys (37')
3-1 Elikia Mbinga (58')

FT | Ajax O19 - NEC/FC Oss O19 (3-0)
Ajax O19 heeft zaterdagmiddag een relatief eenvoudige zege geboekt op de leeftijdsgenoten van NEC/FC Oss O19. Ajax begon de eerst helft goed, met een aantal schoten op en net naast het doel. Echter, via onder anderen Noa Lang en Navajo Bakboord werd het net niet gevonden. Het duurde uiteindelijk tot de 34ste minuut voordat Ziam Flemming de doelman wist te verschalken via een stift. Kort daarna stuurde Lang aanvaller Anderson López weg en die faalde niet oog in oog met de keeper.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd het veld op voor de tweede helft, die een stuk minder goed zou zijn van de zijde van de Amsterdammers. Dani de Wit raakte vrijwel meteen geblesseerd en moest zich laten vervangen door Reda Boultam. In de periode daarna gebeurde er vrijwel niets voor beide doelen, totdat de spits van de Nijmegenaren Ajax wakker schudde met twee behoorlijke kansen voor het doel van de Amsterdammers, maar hij faalde. Ajax reageerde met een felle tegenstoot, maar Flemming miste de voorzet maar net na een mooie snoekduik. Slechts een paar minuten daarna scoorde diezelfde Flemming wel. Hij schoot de 3-0 binnen na een goed ingestudeerde vrije trap van Ajax. In de slotfase waren er nog twee kansjes voor Ekkelenkamp en Kaars, maar zij wisten de eindstand niet te veranderen.

Opstelling Ajax O19: De Lange; Bakboord, Sidoel, Doekhi, Kemper; Ter Heide (Benninga 79'), Lang (Ekkelenkamp 68'), De Wit (Boultam 51'); Lopez (Kaars 68'), Flemming, Nunnely;
Wissels Ajax O19: Plomper, Blöte, Struijk, Boultam, Benninga, Kaars, Ekkelenkamp.

Doelpunten:
1-0 Zian Flemming (34')
2-0 Anderson López (40')
3-0 Zian Flemming (81')

Overige duels:

FT | FC Twente O15 - Ajax O15 (1-7)

Doelpunten: Sontje Hansen 4x, Naci Unuvar 2x en Joshua Pynadath

FT | NAC Breda O14 - Ajax O14 (0-1)

Volg de wedstrijden via Twitter:


Dit livetopic wordt mede mogelijk gemaakt door Mercedes-Benz en Stern Auto!
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DaishRedan
Nu zien mensen dat Brobbey maar een beperkte kracht speler is Sontje Hansen is veel beter.
0 0
jeugdvolger
In potentie vind ik Hansen ook een betere spits dan Redan.
Maar goed, het blijft altijd lastig want de echte test moet nog komen, namelijk of ze dit ook kunnen laten zien in Jong.
0 0
DaishRedan
Redan was vorig jaar al B1, Sontje Hansen heeft het zo makkelijk omdat hij geen lichtingen overslaat. Terwijl Redan altijd bij een of twee lichtingen ouder speelde, kijk naar de feiten he. Maar ik schat Sontje wel hoog in, hij en Redan hebben veel meer snelheid en techniek dan Brobbey
0 0
Minsc
Kees de Boer, wat een geweldige Hollandse naam!
0 0
altijdwelwat
Kan geweldig voetballen ook , heeft alleen de pech dat zijn huidige trainer fysiek veel belangrijker vind dan voetballen.
0 0
DaishRedan
Gery Vink vindt houte spelers met fysiek altijd geweldig, terwijl dat geen Ajax spelers zijn. Maar ik snap niet waarom Kees als 2e jaars B junior voor de o16 lichting uitkomt, want zo maak je 0.0 % kans om zelfs Jong Ajax te halen.
0 0
wolterx
Kees zou zonder zijn blessureleed in de o19 hebben gespeeld denk ik, geweldige voetballer vind ik dat. Alles op techniek waar ik sowieso fan van ben, doodzonde dat hij er zolang uit heeft gelegen. Is niet slecht dat hij wedstrijdritme opdoet in de o16.
0 0
DaishRedan
Heeft hij potentie voor het eerste?? En is Bas De Jager weggestuurd?? Ofwat??
0 0
wolterx
Ik gaf hem voor zijn blessureleed een goede kans, van het echt een leuke speler om te zien. Nu is het kijken hoe hij zich kan terugknokken tot een dragende speler. Hoop dat hij volgend jaar de kans krijgt het in de u19 te laten zien en als hij fit blijft en fysiek aansterkt zie ik hem zeker tot Jong Ajax komen, vanaf daar kan het alle kanten uit.
0 0
wolterx
NAC - Ajax o14 is 0-1 geworden volgens Voetbal.nl, geen 0-0 dus.
0 0
wolterx
De u15 heeft 7-1 gewonnen IPV 4-1, Hanssen 4x, Unuvar 2x en Pynadath de andere.
1 0
jeugdvolger
Unuvar nu al 15 doelpunten?
Meest scorende middenvelder en dodelijk in de combinatie met Hansen
1 0
wolterx
14-16 zoiets ja, net zoveel als Brobbey. Hanssen zal de 30 nu naderen, enkel Sierhuis heeft er meer dit jaar.
1 0
J00DT0TMIJND00D
Hopelijk blijft hij gewoon als aanvallende middenvelder spelen en wordt hij niet omgeturnd tot spits omdat hij zo makkelijk scoort.
0 0
wolterx
Vast wel, helpt ook dat Hanssen, Brobbey en Redan elkaar perfect opvolgen dus weinig ruimte in de punt. Die jongen kan het gaan maken op CAM, heeft de techniek, controle, inzicht en trap ervoor.
0 0
DaishRedan
Brobbey is maar een beperkte spits doet niks voor de o16 laatste tijd. Doet alles op fysiek, dus als hij een gelijkwaardige verdediger tegen krijgt is hij vaak machteloos.
0 0
Murph
wedstrijd niet op ajax tv?
0 0
Mikes
Hahaha nee dat gebeurd niet meer om een of andere reden.
1 0
Murph
zuinig daar jammer.
0 0
Mikes
Overigens ook totaal belachelijk dat Pasquali, szabolcs en trograncic nog steeds niet speelgerechtigd zijn. KNVB wil wat aan niveau eredivisie doen, nou versoepel instroom van buitenlandse talenten eens.
7 0
Mikes
Waar is Sierhuis? Morgen bij selectie van 1 ofzo?
0 0
MokumsTrots-
Heeft last van z'n knie, al sinds de wedstrijd tegen Feyenoord
0 0
iammike
Balen. Ik had ook al gehoopt op Sierhuis bij de selectie morgen..
1 -1
DaishRedan
Nog lang niet klaar voor.
0 0
Mikes
Ooh kijk aan dat is mij ontgaan.
0 0