Jong Ajax verliest nipt van De Graafschap

FinnDekker, 10-03-2017 om 22:10, 49534 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jong Ajax heeft het uitduel met De Graafschap met 3-2 verloren. De beloften kwamen op achterstand, kwamen terug in de eerste helft, maar verloren vervolgens door een hattrick van Anthony van der Hurk. Dit ondanks de aanwezigheid van David Neres en vier andere leden van de A-selectie.

Jong Ajax stichtte het eerste gevaar van de wedstrijd via Mateo Cassierra. De Colombiaan kon uit een hoekschop vrij inkoppen, maar zag zijn inzet makkelijk gekeerd worden door keeper Filip Bednarek. Een paar minuten later was De Graafschap effectiever. De degradant van vorig seizoen scoorde dankzij Van den Hurk, die een lage voorzet behendig binnenschoot.

De beloften hadden echter niet lang nodig om weer langszij te komen. Vaclav Cerny werd fraai weggestuurd door Noussair Mazraoui, kapte de keeper uit en schoot daarna knap binnen in de korte hoek. Tien minuten voor tijd kwam Jong Ajax zelfs op voorsprong, nadat een geweldige aanval werd afgemaakt door Frenkie de Jong. Neres, die mocht ‘debuteren’ bij Jong Ajax, stond met Cassierra aan de basis van de goal.

Na de thee hadden de Superboeren vervolgens weinig tijd nodig om terug te komen. Een kopbal werd niet vastgeklemd door Alblas, waardoor Van den Hurk uit de rebound zijn tweede van de avond kon maken. Tot het slot van de wedstrijd gebeurde er weinig, totdat De Graafschap via opnieuw Van den Hurk doelman Alblas wist te verschalken. Een prachtige kopbal van de linksbuiten dwarrelde prachtig achter de goalie het doel in.

Toen Jong Ajax weer op achterstand stond, werd het pas weer gevaarlijk. Via Cassierra werd de onderkant van de lat geraakt, maar ging de bal niet over de doellijn. De Graafschap had daarna een levensgrote kans via Piotr Parzyszek, maar zijn bal ging net over het doel. Na die kans kwamen beide ploegen niet meer tot grote kansen, waardoor de derde van Van den Hurk de laatste van de wedstrijd bleef. Eindstand: 3-2.

Opstelling De Graafschap: Bednarek, Will, Lammers, Diemers, Parzyszek, Smeets, Driver, Van den Hurk (Van Mieghem 83'), Linthorst (Cicek 46'), Klaasen (Koolhof 74'), Van Diermen
Wissels: Heusinkveld, Verstappen, Straalman, Cicek, Kaak, El Jebli, Van Mieghem, Koolhof

Opstelling Jong Ajax: Alblas; Dankerlui, Lartey Sanniez (Walian 83'), Bergsma, Savastano; Mazraoui, Nouri, De Jong; Neres (Bay 63'), Cassierra, Cerny
Wissels: Van Bladeren, Leyder, Gudelj, Eiting, Bay en Walian

Doelpunten:
1-0 Van den Hurk (13')
1-1 Cerny (22')
1-2 De Jong (37')
2-2 Van den Hurk (52')
3-2 Van den Hurk (81')

Kaarten:
Geel: Linthorst, Smeets, Dankerlui, Cerny, Mazraoui

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ellende
Weet iemand hier misschien hoe het er met de blessure van Clement staat? Wanneer kunnen we hem terug verwachten
0 0
Ozymandias
Het probleem van Jong Ajax is dat ze regelmatig een wedstrijd met een dramatische verdediging moeten spelen. Tegen De Graafschap stond er geen enkele verdediger in de basis die een redelijke kans maakt het eerste van Ajax te halen. Savastano had dat misschien kunnen doen als hij niet zo blessuregevoelig was geweest maar dit seizoen heb ik hem nog geen goede wedstrijd zien spelen. Sanniez had het misschien ook kunnen halen als hij vast op rechtsback was gebruikt en niet voorbij was gestreefd door Zeefuik.
0 0
romano13045
Was aanwezig in doetinchem en ben echt geschrokken van het niveau van sommige spelers. Met name de backs Sevastano en dankerlui hebben ongelofelijk veel fouten gemaakt. De 2 jongens in het centrum zijn overigens echt te klein en fysiek te slap. Onze Aankoop van 12 mil heeft 63 minuten meegedaan maar werkelijk geen knikker geraakt kwam ook heel de bal halen, anderzijds werd hij ook vaak veel te laat aangespeeld. Maar ik had gehoopt toch een glimp van zijn talent op te vangen. Nouri een paar leukse dribbels en een paar goede passes maar vaak tocg wel zonder rendement. Het enige echte lichtpuntje vind ik toch Frenkie de jong. Die stijgt er wat mij betreft bijna wekelijks bovenuit. Altijd aanspeelbaar, goed overzicht, goede passing en leuke acties, staat ook verdedigend zn mannetje voor mij ajaxcied van de wedstrijd
1 -1
Ozymandias
Inderdaad, Nouri heeft maar weinig rendament met gemiddeld een doelpunt of assists elke 113 minuten. Sowieso hebben de toptalenten van Jong Ajax allen een redelijk hoge productiviteit: Cassierra (67.5 minuten per doelpunt/assist), Sieruis (75 minuten per doelpunt/assist), Cerny (93 minuten per doelpunt/assist), Kluivert (107 minuten per doelpunt/assist) Vd Beek (111 minuten per doelpunt/assist) en De Jong (158 minuten per doelpunte/assist) een betere productiviteit.
0 0
blava
Het is tijd dat de technische staf zich zorgen gaat maken over de ontwikkeling van Ajax 1 en Jong Ajax.

De talenten blijven hangen doordat zij geen speeltijd in Ajax 1 krijgen of zoals van de Beek afgelopen donderdag op een positie waar hij normaliter niet staat. het is een onzinnig idee dat Nouri en sommige andere spelers eerst naar Denemarken moeten en daarna direct in de bus naar Doetinchem terwijl zij eigenlijk zondag Schone moeten vervangen.

Technisch is het redelijk maar fysiek wordt Ajax weggeblazen. De huidige weg leidt naar nergens. Het is elke wedstrijd meer van hetzelfde. Ik weet het niet maar Bosz wordt per wedstrijd ongeloofwaardiger
2 -4
Nozzi
Straftraining!
0 -1
Bastafa
Ligt het aan mij of is het met Lartey achterin altijd een feest voor aanvallers van de tegenpartij?
3 0
Maxwell5
Dat ligt niet aan jou. Lartey stagneert al sinds zijn komst bij Jong Ajax. Terwijl ik m in de A1 juist zo goed vond. Enfin, talenten pieken wel vaker alleen in de jeugdopleiding.
0 0
Boer
Sommige technisch/tactisch mindere talenten profiteren in de jeugd nog van hun fysieke voorsprong. Eenmaal bij de senioren kunnen ze daar niet langer op terugvallen. Dankzij de JL vallen dit soort spelers eerder door de mand. Voor veel zogenaamde sterren uit o19 is zelfs het rechter rijtje van de eredivisie nog te hoog gegrepen.
0 0
Ozymandias
In zijn eerste halve seizoen in Jong Ajax deed Sanniez het als back wel (erg) goed. Het ligt volgens mij dus niet aan het feit dat hij niet meer van zijn fysieke voorsprong gebruik kan maken. Volgens mij ligt het er voornamelijk aan dat hij gewoonweg geen centrale verdediger is. Het probleem voor Sanniez is dat Zeefuik hem voorbij gestreefd is en dat ook Mazraoui op rechtsback een betere indruk heeft gemaakt.

Toch zou ik hem nog niet helemaal afschrijven en hoop ik dat hij volgend seizoen aan een ploeg wordt verhuurt waar hij elke wedstrijd als rechtsback in de basis staat. Hetzelfde geld voor Owusu die ook genoeg talent heeft om een goede speler voor de Eredivisie te worden maar nu is gestokt in zijn ontwikkeling door een gebrek aan speeltijd.
0 0
godezonensuper
Hoe speelde de aankoop van 12 miljoen die eerst 2 jaar aan Europa moet wennen van Boz?
3 -6
Ajax#1900
Vergelijkbaar als bij z'n debuut. Is goed in de combinaties en veel diepgang.
2 0
SoAFCA
verder geen 1 tegenstander voorbij gegaan waarvan je kon zeggen die is 12ilj. waard
0 -2
ARUCAMBA
ik denk dat neres zich steeds miserabeler gaat voelen, hele overgaan vanuit brazilie naar Nederland en dan ook nog niet serieus worden genomen, moet verschikkelijk zijn, hij zal stilaan gaan denken waar ben ik aan begonnen had beter nog even in sao Paulo kunnen blijven.
Als je zoiets van horen zeggen hebt zou je het niet geloven, 13 miljoen en dan bij een verdeld jeugd elftal spelen, JUPILER LEAGUE
6 -14
Ajax#1900
Haha, en nu weer terug naar 010 aub.
5 -4
ajax4ever01
Wat jij hier zegt zijn weer van die kansloze aannames.
9 -2
Ajax#1900
Sinds het verlies bij Kopenhagen zijn er weer een hoop troll accounts bij gekomen haha. De cyclus begint steeds weer opnieuw. Wordt tijd dat we gewoon alles winnen, hebben we daar ook geen last meer van.
4 -2
didierajax020
Ben benieuwd naar de samenvatting. Zo maar overschakelen naar Veronica!
0 0
Bertus2002
Nou nou, wat slecht zeg.
1 -3
JPC40
Waarom hebben wij een speler van 12 a 15 miljoen bij de jeugd spelen ??? daar hebben we hem toch niet voor gehaald ??.
2 -3
Boer
Heb geduld. Die jongen is 19. Spreekt Nederlands noch Engels, moet aan alles wennen. Het klimaat, het voedsel, het gemis van zijn familie. Vergeet even die 12 miljoen, die jongen moet zich hier eerst prettig voelen. Het is geen verdediger, maar een aanvaller. Cassiera heeft ook langer nodig dan Sanchez.
1 0
Ajax27
Cassiera langer tijd nodig, of gewoon niet zo goed als Sanchez? Ik zie hem Dolberg van z'n lang zal ze leven niet uit de basis spelen. Een buitenspeler is het ook niet. Achter ieder talent zou voor dezelfde positie iemand met ervaring moeten staan. Ervaring kan iemand van 22 zijn die al 4 jaar op het hoogste niveau meedraait of ervaring in de vorm van 27-32 jaar die of bij Ajax aan hun top zitten zoals Viergever en Schöne, of die terugkomen na een glansrijke carrière in het buitenland. De grote reden in mijn ogen waarom het achterin en op het middenveld ontzettend goed staat en voorin matig. Voorin staan 3 talenten, en als backup staan er nog 3-5 talenten. Geen ervaring voorin, de achilleshiel van het huidige Ajax.
1 0
Rsv
Pas 20 geworden
0 0
insectenverdelg
Niet te ongeduldig. Pas als hij volgend jaar nog geen basisspeler is, kunnen we echt oordelen.
0 0
JPC40
daar mee geef je al een signaal af dat er geen vertrouwen in hem is.
Althans Peter Bosz doet dat.
0 -4
Koenniiee
Grapjas.
3 -1
Ricbun
Dit is puur om die jongen wat wedstrijd ritme te geven. Hij is ook de 63ste min gewisseld dus zal zondag ook wel weer minuten krijgen in het eerste.
1 0
Wilbert
wat een kutvolk zingen ze helemaal niets in Amsterdam, wtf man je speelt in de Jupiler League
13 -2
Koenniiee
Dankerlui speelde zijn slechtste wedstrijd van het seizoen en Savastano was de slechtste speler van het veld. Tel daarbij op dat Lartey echt schrikbarend slecht als CV speelt en je hebt drie spelers in de verdediging die niet voldoen, naast een hele matige Alblas.

Al met al wat pech gehad. Cassiera's eerste kopbal moest er gewoon in, tweede was pech. Doelpunten van DGS komen allemaal voort uit hoge ballen/voorzetten. Dan is deze ploeg, zonder De Ligt, gewoon heel erg kwetsbaar.
3 0
Ajax95Duivendrecht
De verdediging mag dan wel lengte ontbreken, ik denk toch dat Jong Ajax met een goede keeper de helft minder tegendoelpunten nu zou hebben gehad. Alblas kan er vrij weinig van en Krul was in de eerste seizoenshelft ook verre van goed.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Weer zo'n kutbal het veld in vanaf de tribune.
1 0
FlyingDutchMan
Probeer in de laatste secondes op zijn minst nog een tijdrekkende Superboer de tribunes in te jagen..
0 0
ovomar
Jezus gaan ze zo kinderachtig tijdrekken en dat schijt honden klote publiek daar dat telkens een bal in het veld gooit $#^*#%!!!!!
1 0
SanchezBeastOfAjax
Dat vond ik ook erg bizar ja, bij elke kans voor ons gooiden ze een extra bal het veld op.

Lijkt me dat je gewoon een boete hoort te krijgen voor dat soort geintjes? Verwacht dat je dit in de EL ofzo niet hoeft te proberen.
1 0
J00DT0TMIJND00D
Hoe lang nog? Er zit z'n balkje in het beeld dat ik niet weg kan klikken.
0 0
AjaxBaggio
Rare ploeg dit Jong Ajax.

Aanvallend zoveel kwaliteit. Maar verdedigend ohhh zooooo zwak

Kan Ajax afgezien van De Ligt geen verdedigers opleiden ofzo ?

Bergsma is nog redelijk... de rest is van hoofdklasse niveau.
4 0
Onpartijdig
Ach dat hoort gewoon bij opleiden, je hebt niet altijd de beste linie ieder jaar. We hebben in Ajax 1, Tete, Veltman, Riedewald en de Ligt. Dus blijkbaar kunnen we het wel
0 0
Ajaciedforever
Mooie kut week zo... zondag, dinsdag, donderdag en vandaag. Hopelijk zondag een goed resultaat
2 0
Duif63
Mmja zo 'n week hebben we ook in augustus en in december gehad. Duimen maar dan dat het nu op zondag wel goed afloopt.
0 0
vak114
Gehele verdediging op Bergsma na mist talent en intelligentie om bij Ajax te voetballen.
1 0
altijdwelwat
Ook Bergsma is niet van het niveau wat je bij Ajax nodig hebt
2 -1
vak114
Klopt,maar is de enige met een beetje talent.
Rest zijn lompe kansloze hiuthakkers met de keeper voorop.
0 0
insectenverdelg
zoals ik al zei Viergever was Elfsteden op z'n 20e al verder. En we gaan niet in Jong Ajax wachten tot Leon 25 is. Alleen als hij elders doorgroeit, maar acht de kans erg klein.
0 0
insectenverdelg
zelfs
0 0
Pauw
Nouri kan ook opeens een tempo hoger spelen. Tis me volstrekt duidelijk. Hij begint last te krijgen van t gebrek aan ontwikkeling van zijn status bij Ajax1.
2 0
Ajax95Duivendrecht
Doellijntechnologie...
0 0
DannTheDon020
Haha op FOX uit een hoek waar je de bal niet eens zag
0 0
Onpartijdig
deze verdedigers zijn ook niet goed genoeg meer, ik ben dit seizoen geschrokken van Savastano, maar kan je het die jongen kwalijk nemen na al die blessures? Zonder De Ligt en Zeefuik is het gewoon allemaal wat minder. Dat Alblas derde keeper is bij ajax is een schande. Een wedstrijd als deze is wel goed voor die jonkies, haat van publiek, hard spel, hopelijk kan Ajax er nog een punt uit halen.
0 0
Ajax#1900
Jammer dat we geen goede keeper in de jeugd hebben rondlopen die derde keeper kan spelen. Indy is ook geen groot talent, maar speelt wel in Denemarken op het hoogste niveau. Had hem dan teruggehaald of beter toch, haal eens 2 goede talenten op. Er zijn een aantal op stage geweest maar tot nu toe heb ik er niks concreets over gehoord.
0 0
DannTheDon020
We hebben al zo'n pool gekocht in de winterstop die de stats van Neuer in de jeugd had verbroken hoor er niks meer over
0 0
wolterx
Hij komt in de Zomer pas over, zullen we dan ook weinig over horen komende tijd.
0 0
insectenverdelg
jochie is 16. Je wil wel heel snel. :)
0 0
DannTheDon020
Als ie even goed is als neuer in de jeugd laat hem lekker in de A spelen en de lange in jong
0 0
insectenverdelg
kan niets over hem vinden behalve dat we m gecontracteerd hebben.
0 0
DannTheDon020
Tik maar op google in: Gorski Neuer
0 0
insectenverdelg
bedoel meer over hoe t nu gaat.
0 0
DannTheDon020
Oh ja ik ook niet haha, helaas.
0 0
Figo
schitterende goal die 3-2. Wel jammer uiteraard.
0 0
Jornnn
Ik hoop dat de Graafschap degradeert.
12 -1
DannTheDon020
Ja schakelprogramma doet alleen de doelpunten. GAY.
0 0
afca1985
Die slome Sanniez doet geen ene fuck, hij ziet m gewoon aankomen he
0 0
Pauw
Prachtaanval
0 0
insectenverdelg
zit cassierra niet mee vandaag.
0 0
Ajax_33
Die zat toch??????????
0 0
@Maar7en
Het spel van JA is mij te frivool zonder doelmatig te zijn. Jammer want als ze gas geven moet de Graafschap toch zeker te verslaan zijn.
1 0
Onpartijdig
Niet doelmatig? Ze scoren verreweg het meest van iedereen.
0 0
@Maar7en
Veel scoren betekent niet direct dat je doelmatig bezig bent. De laatste westrijden wordt ook niet zoveel meer gescoord. Wel slap verdedigd. Ik zie ze over het veld dartelen en acties maken (5x schaarbeweging schter elkaar bv) zonder dat de actie rendement oplevert. Had vandaag echt niet verloren hoeven worden. Zit meer in.
0 0
insectenverdelg
t heen en weer blijven schuiven tussen spelers gaat ook bij JA z'n tol eisen
dat Gudelj en Bazoer vertrokken zijn, betekent ook minder minuten voor Donny en Appie in JA. Niet erg hoor, dat is hoe t hoort.
0 0
afca1985
Die verdediging
0 0
altijdwelwat
Het moet gezegd een fantastische 3-2 .....
0 0
Ajax95Duivendrecht
Laten we het erop houden dat verdedigen niet het sterkste punt is van Jong Ajax.
0 0
FlyingDutchMan
Whaha, zo'n bankzitter van Vitesse wilde de legendarische goalgetter Arnold Kruiswijk een hand geven, maar de sterverdediger had geen oog voor zijn clubgenoot xD
0 0
J00DT0TMIJND00D
Maar goed het is wel Arnold Kruiswijk he, die voelt zich ver verheven boven alles en iedereen.
0 0
insectenverdelg
adieu sterveling durft.
0 0
Ajax_33
Lekker kut dit, 1-2 voor en toch achterstaan.
0 0
IboAFCA
Volgende keer Van den Hurk beter dekken
0 0
J00DT0TMIJND00D
Natuurlijk... Gozert kopt 'm nooit meer zo erin hoor -_-
0 0
AjaxBaggio
3-2
0 0
AjaxisMokum
Schakelprogramma noemen ze dat.... Prutsers
0 0
Pauw
Die Lartey kiest mij te gemakkelijk voor de weg terug.
0 0
insectenverdelg
hrb niet de illusie dat 1 van deze verdedigers van vandaag veel minuten in t eerste gaat maken.
0 0
Pauw
Bergsma misschien met een lange aanloop
0 0
insectenverdelg
Die kan onderkant eredivisie halen. Maar mag hopen dat t geen Ajax 1 materiaal wordt. Zelfs Viergever had als jeugd exponent meer talent.
0 0
insectenverdelg
jammer.
0 0
FlyingDutchMan
Dankerlui heeft het voetbalinzicht van Cerny helaas niet..
0 -1
insectenverdelg
Lang niet alles lukt bij Cerny, maar ik zie vandaag af en toe een glimp van de Cerny van een jaar geleden. tijd niet gezien
2 0
FlyingDutchMan
Mijn gedachte
1 0
J00DT0TMIJND00D
Pfff Dankerlui!!!
0 0
DannTheDon020
Lachwekkend dit. Alleen de goals laten ze zien geen momenten. Dan maar wachten op de samenvatting morgen of overmorgen
0 0
Ajax_33
Bay voegt helemaal niks toe aan het team. Ik vind het toch maar raar hoe weinig buitenspelers Ajax heeft.
2 0
Aeter
Lekker goaltje van Volendam.
0 0
DannTheDon020
Zal leuk zijn als zij weer eens een jaartje in de ED gaan spelen!
0 0
Aeter
Daar hebben ze ook kunstgras toch? Dan liever niet. Kunstgras moet uitgebannen worden.
0 0
DannTheDon020
Kan me switch programmas herinneren die na elk mooi/leuk moment meteen door switchen
0 0
DannTheDon020
Ze gaan het niet eens laten zien let maar op
0 0
Aeter
Voetbal op vrijdag is een beetje zinloos als je constant de twee wedstrijden laat zien die al op de overige zenders beschikbaar zijn.
2 0
DannTheDon020
Marketing technisch zo slecht, zal wel een koekebakker achter FOX zitten
1 0
gi0vanni
Ik denk eerder een pannenkoek. :d
0 0
Toon meer reacties