Ajax sneuvelt in kwartfinale Youth League

BVeenstra, 08-03-2017 om 17:50, 115116 views, AS |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ajax O19 is dankzij een 2-1 nederlaag bij Real Madrid O19 uitgeschakeld in de Youth League. De Amsterdammers kwamen al snel op achterstand, maar knokten zich terug in de wedstrijd en kwamen via Noa Lang op gelijke hoogte. Een onbegrijpelijke handsbal van Dani de Wit leverde Real Madrid vlak voor tijd een strafschop op, welke benut werd. Ajax O19 wist het tij vervolgens niet meer te keren.

De start van Ajax O19 was behoorlijk matig te noemen. Al na een minuut spelen was het Dani Gómez met een behoorlijke kans, maar wist doelman Stan van Bladeren op dat moment een vroege openingstreffer te voorkomen. Vlak erna kwam Ajax zelfs bijna op voorsprong nadat Real Madrid-keeper Ramos de bal miste, al haalde hij daarna de bal wel zelf van de lijn.

Toch was het Real Madrid dat al heel snel (5e minuut) op voorsprong kwam. Het was opnieuw Dani Gomez die helemaal vrij stond en dit keer wist hij het net wel te vinden. Real Madrid bleef zeker tot de dertigste minuut de betere partij, al wist het ook geen heel grote kansen te creëren. Bij een Madrileense counter was het rechtsback Deyovaisio Zeefuik die goed verdedigde en even later mikte Sergio Diaz van dichtbij naast.

In de laatste fase voor rust liet Ajax zich steeds meer zien en dat had voor een groot deel te maken met het feit dat de Amsterdammers wat hoger druk gingen zetten en Justin Kluivert vanaf rechts ging spelen. Tot tweemaal aan toe gaf hij een voorzet op Kaj Sierhuis, maar de normaal zo makkelijk scorende spits kwam er net niet bij. Bovendien was Zeefuik uit een corner eveneens dichtbij de gelijkmaker, maar zijn kopbal ging over het doel van Real Madrid.

Na rust was het opnieuw Real Madrid dat sterker was in de beginfase en was het Ajax dat het nodige geluk had dat het niet op een grotere achterstand kwam. Zo wist Van Bladeren een knappe redding te verrichten, maar raakten de Spanjaarden ook de lat. Pas na een kwartier in de tweede helft kwam Ajax weer wat meer in zijn spel en niet veel later kwam het zelfs op gelijke hoogte. Een vrije trap van Kluivert werd door Noa Lang middels een prachtige volley binnengeschoten.

Even leek Ajax los te zijn en via Kluivert en Mitchel Bakker kreeg het prima mogelijkheden op de 1-2. Toch ging het een kwartier voor tijd alsnog mis. Een overduidelijke handsbal van Dani de Wit in het eigen strafschopgebied leverde Real Madrid een penalty op. Deze werd door Alex Martin feilloos benut, waardoor Ajax opnieuw op achterstand kwam.

In het restant van het duel probeerde Ajax O19 nog wel gelijk te maken, maar echt grote kansen wist het niet meer te creëren. Het bleef bij 2-1 en dus vinden de Amsterdammers ook dit seizoen weer in de kwartfinale van de Youth League hun waterloo. Vorig jaar bleek in de kwartfinale Chelsea, dat het toernooi later zou winnen, te sterk.

Opstelling Real Madrid O19: Ramos; Hakimi, Martin, David (Seoane 53'), Hernando; Diaz (Zabarte 63'), Garcia, Oscar (Peeters 68'); Valverde, Gomez, Alberto.
Wissels: Belman, Zabarte, Martin, Peeters, Segura, Seoane en Soti.

Opstelling Ajax O19: Van Bladeren, Zeefuik (Bakboord 64'), Sidoel, Bakker, Kemper; Lang (Redan 84'), Eiting, De Wit; Kluivert, Sierhuis, Lopez (Nunnely 79') 
Wissels: De Lange, Bakboord, Doekhi, Matusiwa, Flemming, Nunnely, Redan. (Plomper en Boultam zitten op de tribune).

Doelpunten:
1-0 Dani Gomez (5')
1-1 Noa Lang (66')
2-1 Alex Martin (78', pen.)

Bijzonderheden:
- Ajax is met Kluivert, Eiting, Zeefuik en Van Bladeren in de selectie afgereisd naar Madrid.
- Matthijs de Ligt ontbreekt. Als hij donderdag speelt tegen Kopenhagen, mag hij ook geen Youth League meer spelen.
- Ajax Showtime sprak met een Real Madrid-kenner over de wedstrijd.
- Lees hier de voorbeschouwing van onze jeugdwatcher.
- Als Ajax de halve finale haalt, schrijft het geschiedenis.
- De wedstrijd wordt gespeeld over één duel. Een gelijke stand na 90 minuten? Dan volgen penalty's.
- De winnaar van de wedstrijd speelt in april de halve finale in Nyon tegen Benfica. Een paar dagen later staat de finale gepland tegen de winnaar van de wedstrijd tussen FC Barcelona en FC Salzburg.
- Koop nu de WZAWZDB-case voor op je iPhone 7!
Officiële wedstrijdsjaal Ajax-Kopenhagen verkrijgbaar.

Volg de wedstrijd via Twitter:

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geDaante
Ik hoor niemand over de trainer, Winter, die niet eens probeert te voetballen met zijn ploeg, en zeker niet des Cruijffs of des Bosz'/Keizers.
Resultaatgericht, zekerheidjes inbouwen, aanpassen, spelers die elkaar niet durven inspelen, ook als ze zeer vrij staan, veelvuldig ballen terug, erg veel lange ballen, zo snel mogelijk naar de flank, en vrijwel alleen maar aanvallen via de flanken, en voorzetten maar. Geen opbouw centraal, nauwelijks tot geen combinatiespel, etc. Zelfs achterin bij zeeën van ruimte om van de back direct naar de CV te spelen zodat de CV weer snel naar voren kan denken en spelen, wordt de bal weer terug naar de keeper gespeeld, om maar een voorbeeld te noemen. Spelers centraal met zeeën van ruimte worden overgeslagen, om dan een kansloze bal direct op de buitenspeler te geven, en dat veelvuldig. In niks lijkt dit op het spel van Keizer of Bosz.

Dat overslaan en mijden van het middenveld zijn De Boer praktijken. Het veelvuldig terugspelen op de keeper ook, en louter flankspel en lange ballen ook. Het gaat alleen wat sneller en directer naar voren.

Hetzelfde deed hij bij Oranje onder -19. Bij Ajax krijgt hij mee dat hij 'aanvallend en winnend/attractief' moet voetballen, dus speelt wat aanvallender dan bij Oranje -19, maar daar blijft het ook bij.

Een verschrikking voor de opleiding deze man, ookal lijkt het me een vriendelijke man. Dat hij ook op basis van zijn slechte voetbal en prestaties met Oranje -19 naar Ajax is gehaald, zegt ook veel. Puur het zijn van een oud-Ajacied en een vriendje is genoeg, en de jeugdtrainers mogen een speelwijze hanteren die ze maar willen, dus er is geen visie meer.

Jonk was altijd van de details, en bewaakte de rode lijn en speelwijze middels methodologie, en zat er strak op. Nu is dat volledig losgelaten en speelt iedere trainer anders.

Dit maakt dat de opleiding weer stappen terugvalt. Kwaliteit qua jeugdtrainers heeft plaatsgemaakt voor vriendjes, topsportklimaat voor gezelligheid, en allen ondergeschikt maken aan de visie en het individuele talent voor het ego van de jeugdtrainer.
0 0
NouriVandeBeek
Ik snap niet die negativiteit niet echt. De kwartfinale voor dit elftal is het maximaal haalbare denk ik. Gewoon een prima prestatie. Met Dani de Wit en Lang opp het middenveld ga je de YL echt niet winnen hoor.

Je zag dat we creativiteit mistte zoals heel het seizoen al duidelijk was. Eeuwig zonde dat Antonucci, Peeters, Malen, Fosu Mensah en Dilrosun hier ook hadden kunnen spelen.

Kritiek punt is dus wel dat Beleidsbepalers van de jeugdopleiding wel wat meer jonge talenten van deze leeftijdscategorie had aan kunnen trekken.

1 0
gras
Wel met je eens, maar toch valt het krachtsverschil niet mee. Maar die vertrokken spelers zijn gewoon weg, klaar. Dat maakt het niet minder pijnlijk.
0 0
ajaxminimax
Snap ik ook niet, En bovendien het is geen schande om van dit Real te verliezen.
1 0
eros
Zo zie je maar weer dat we ook dit jaar bij lange na niet over de grootste talenten van Europa beschikken.
Blijven scouten!!
4 0
trooop
Real was sneller, feller en behendiger. Best frustrerend als je al jaren uitspreekt de beste jeugdopleiding ter wereld te willen zijn. Het jeugdbeleid schiet tekort op (tenminste) twee punten. Ten eerste hebben we een fantasieloze rukker als trainer, en dat op het vlaggenschip van de jeugd. Dat geeft aan dat er onder onze beleidsmakers mensen zitten bij wie het aan de juiste visie ontbreekt.

Daarnaast zit er amper techniek in dit team. Hoe dat ook moge komen; dat is gewoon mislukt beleid. Of het de komende jaren beter gaat zal daarom vooral van toeval afhangen. Zo zijn we wat de jeugd betreft in feite weer zo ongeveer terug op het punt van voor de revolutie. Meer nog dan binnen de lijnen staat of valt alles op beleidsgebied met de juiste mensen op de juiste posities.
2 -1
Duif63
Niet Ajax maar Real heeft de beste jeugdopleiding ter wereld. In de 5 Europese topcompetities (Spa, Eng, Dui, Ita, Fra) is Real de club waar de meeste spelers hun opleiding hebben genoten.
0 0
carel romijn
Te weinig voetbal en kracht, maar dat geld voor vele AJAX spelers
0 0
EVH
Is geen schande.
0 0
AFC Ajax
Verdomme ik heb me de hele dag hierop verheugd, maar ik had in mn hoofd zitten dat het om 7 uur begon, nou schakelde ik toevallig nog in de 83e minuut in.. maarja mooi kut dit..
Hoezo had die commentator het de hele tijd over dicht bij een stunt hebben gezeten, hoezo een stunt? bij O19 is het in mijn ogen vrij normaal dat Ajax van real zou winnen.
0 -1
zlatan-beast
ajax werd vooral in de 1e helft weggetikt, ook had real de gehele wedstrijd tot de 1-1 de beste kansen
1 0
Rood Gevaar
En nu Sierhuis definitief afscheid laten nemen van de A1.
lekker eerste spits bij Jong Ajax maken, past daar veel meer dan bijvoorbeeld Cassierra
3 -1
Bram410
Matige lichting dit waarvan ik alleen Kluivert, Eiting, De Ligt en misschien Sierhuis als 2de spits AJAX 1 zie halen. Naar mijn mening zit er ook gewoon te weinig technisch en tactisch vermogen in deze groep en dan kan je er wel een Jonk voor de groep zetten maar die gaat spelers als de Wit en Sierhuis niet even leren voetballen.
2 -2
Mikes
Bakker?? Gewoon basisspelers als b junior? Dit is echt een groot talent, ook aanvoerder van oranje o17.
2 0
Ardiles
Grappig dat je het dan een matige lichting noemt. Drie spelers die 1 halen is echt goed.
Je kan per lichting beter 3 uitschieters hebben dan een sterk team. Leuk voor de Youth League maar het gaat er om wie 1 haalt.
3 0
wolterx
Twee van die 3 namen zijn van '99, de '98 groep is na vertrek van TFM, Peeters en Dilrosun gewoon zwak.
1 0
Chesterson93
En je mist Donyell Malen ook nog.
0 0
wolterx
Die is van '99, zou u18 zijn. Had het puur over 2e jaars A-jeugd oftwel '98.
0 0
Chesterson93
Maar je weet dondersgoed dat hij zou spelen in dit elftal. Ik heb het over kwaliteit en geen leeftijd, want daar ging deze wedstrijd om. Maar inderdaad, is van '99.
0 0
Web
Daar gaat het om.
0 0
Web
Vind ik best veel vier spelers.
0 -2
Onpartijdig
Ik heb wel respect voor dit team, er zitten weinig echte voetballers in maar ze hebben qua werklust wel alles eruit gehaald dit toernooi. Ik had niet verwacht dat ze zo ver konden komen. Ja Dani is gewoon geen ajax materiaal, jammer dat er in de eerste seizoenshelft nooit een middenveld is geweest met Antonucci en Lang samen. Lang speelde dan altijd als rechtsvoor.

We zijn ook wel verwend door de afgelopen jaren. Kluivert laat zien dat hij verder is, Eiting heeft de potentie ook.. Voor Sierhuis, Lang en Zeefuik wordt het erop of eronder. De andere basisspelers acht ik niet goed genoeg.

Leuk dat Redan erin kwam, die moet gaan beseffen dat ajax de juiste plek voor hem is.
4 -5
Mikes
Toch raar dat jij Bakker volledig over het hoofd ziet. Is als b junior gewoon basisspeler van o19 en is vaak toch een van de betere spelers in deze selectie. Speelde vandaag ook zeker niet slecht.
0 0
Pauw
Jij begrijpt t
0 -3
Web
Mooi realistisch , zo kan het ook, best trots op de jongens
0 0
Fredschuit1
Sierhuis twijfel ik geen enkele seconden aan. Die gaat het gewoon redden.
0 0
Onpartijdig
Ik zag het eerst nooit in hem, niet enorm snel, sterk of technisch. Maar zijn timing en waar hij moet staan en afronden is prima. Ik dacht dat hij al wel kopje onder zou gaan in de JPL, maar ook daar doet hij het naar behoren. Hij moet gewoon Huntelaar als voorbeeld nemen. Lijkt me ook echt een sympathieke dus hopelijk kan hij zich vroeg of laat net zo makkelijk aanpassen in Ajax1.
0 0
Web
Weet je nooit zeker, hopen
0 0
AFCSANCHEZ
Iemand een video of gif van de actie van Dani? Heb het niet gezien maar ben benieuwd.
0 -1
Fredschuit1
Had het idee dat hij er gewoon met zijn hoofd bij kon. Beetje laat die Lopez gewisselt. Die was vrij dramatisch.
1 -1
Duif63
Tsja, hoe zeggen we dat ook al weer na een internationale wedstrijd van een Nederlands team
"er had meer in gezeten"
Toch wel genoten van de inzet en het fanatisme van dit team.
3 -2
3*stars*3
Een hecht ploegie maar itt voorgaande seizoenen, niet een ploeg waar je echt voor gaat zitten.
Generatie Nouri, vd Beek, Cerny etc, was een lichting wat echt potentie had om het te winnen en waar zelfs buitenlandse media lyrisch over was.

Kan mij Ajax-Sevilla vorig seizoen herinneren en zelfs de Spaanse commentator zei dat dat Ajax team gewoon EU top was, in hun lichting.
Volgens mij zat die man zelf te hopen dat Ajax zou doorgaan ten koste van Sevilla want echt alles vond hij fantastisch en terecht.
1 -1
Web
Zo is het
0 -1
Erik1966
absoluut
0 -1
Web
Er is hier heel weinig verstand van voetbal, als je denkt dat je op dit niveau tegen deze tegenstander kan domineren begrijp je er niet veel van, lekker weer gaan zeuren over Winter, en over de beste trainer van de hele wereld, Wim Jonk, ja want het voetbal bestaat alleen uit Wim Jonk
3 -5
Joseph
Typ voor de grap even op ctrl f (niet die indrukken dus he, slimmerd), dan lees ik toch erg weinig over Jonk.

Maar goed als het er dan toch over gaat, ik mis die man inderdaad bij Ajax. Ik heb vandaag gezien dat er goed druk gezet kan worden door dit team, maar voetballend is het wel mager en dat was toch wel iets dat Jonk hoe lukte met zijn teams, maar ondanks dat vond ik dat Real slechts 2 x 10 minuten in de wedstrijd beter was, daarna was het Ajax dat de wedstrijd bepaalde.
0 -1
Web
Zal mij best doen, kan heel veel van je leren, ben erg onder de indruk, ook best slim van je, en in iedergeval bedankt
0 -2
Joseph
Fijn! Goed onthouden dus voor de volgende keer, als je vingertjes weer over de toetsen bewegen zonder er bij na te denken..
0 0
RH1900
Zoooo onnodig weer. Ook al was Real sterker.
0 -2
wladimir
Jammer. Wat ik ervan heb gezien was Madrid beter. Behalve voor de penalty. Toen had ik echt het gevoel dat het goed zou komen.
0 0
Joseph
In tegenstelling tot de mening van die wanker die het commentaar deed, heb ik een sterker Ajax gezien. Beter in de duels, beter in het druk zetten en beter in het creëren van kansen. Gestolen overwinning dus, maar als je zo'n ontzettend domme fout maakt, dan zou je je af kunnen vragen of je had kunnen winnen..

0 0
3*stars*3
Jammer maar dit is eigenlijk ook geen typisch Ajax ploeg.
Wel een hecht team die voor elk meter vecht maar ivm teams van voorgaande jaren en dat van 2012 (wat next gen finale haalde), heeft dit eigenlijk weinig met Ajax voetbal te maken.

Een beetje goedkoop om nu na te trappen richting die De Wit maar als er 1 De Wit imo kan voetballen, is het Mees.
Deze Dani heb ik nog nooit kunnen betrappen op iets moois maar hij heeft een Ajax opleiding en komt wel op zijn pootjes terecht.
Die zien we binnen een paar jaar wel bij een Utrecht ofzo.
2 -2
Bram410
Denk eerder bij Emmen
2 -1
3*stars*3
Mwa, zo'n harde werker kunnen veel ploegen in Eredivisie wel gebruiken.
Ik zei expres FCU want dat zal waarschijnlijk zijn top zijn in NL.
Zijn reis kan waarschijnlijk in Zwolle beginnen.
0 0
Pauw
Ik heb sympathie voor dit team omdat ze ondanks een tekort aan technische en tactische kwaliteiten hetgeen wat ze doen, ze vol overgave doen. Uitstekende fysieke en mentale (de Wit uitgezonderd :P) kwaliteiten.

Het resulteert niet - kan ook niet - in prachtig combinatievoetbal, maar ze hebben ook tegen deze tegenstander echt prima gepresteerd. Zit niet heel veel meer in.

Stel je voor dat de heren bij Ajax1 deze hoeveelheid energie en overtuiging in de wedstrijd zouden leggen...
1 0
Duif63
Ik ben het 100% met je eens. Het 1e heb ik nog nooit zo zien knokken terwijl daar toch ook niet bepaald heel veel technisch superieure spelers in spelen.
0 0
petwes
Heel matig Ajax team dit, helaas zijn beste spelers afgelopen jaren naar Europese topclubs vertrokken. Toch goed gevochten tegen een beter team.
1 0
Web
Jammer jongens, maar ze hebben het goed gedaan tegen een sterke tegenstander,en het gaat om opleiden, de Ligt, Kluivert, Eiting, Zeefuik, wij mogen niet klagen, en dat met de talenten, Cery, Nouri,vd Beek en de Jong.

Hopelijk blijver er daar 4 van over, en dan doe je het erg goed.
0 0
ajacied277
Wat een zwakke droevelingen hier allemaal zeg, ongelooflijk. Fanatiek oke, maar jeugdspelers met de grond gelijk maken is toch wel diep triest hoor. "Die rooie" staat onder contract bij Ajax en staat tegen Real Madrid te voetballen, jullie zitten haatreacties te schrijven op jonge spelers van onze club. Echte toppers jullie!
6 -1
Bobo het Konijn
Precies, verliezen is ook een kunst. Alsof er persoonlijk onrecht is aangedaan hele zielige reacties zitten ertussen.
0 0
Stibba020
Precies volgend jaar hopelijk beter
1 0
petwes
Ja, ben ik met je eens, nergens voor nodig. Het is best logisch dat we het jeugdvoetbal zo intensief gaan volgen. Maar de lichting van Nouri kom je eens in de 10 jaar tegen, dus voorlopig kunnen we de jeugd weer de jeugd laten.
0 0
Afcagauke95
Je gaat over een aantal jaren volgens mij weer een echte top lichting krijgen met univar, Hansen en bijvoorbeeld aksit
0 0
Beretta
Terecht verloren, we zijn technisch en tactisch afgetroefd en konden alleen gevaarlijk worden dmv lange ballen of voorzetten. Het positiespel was ver te zoeken. Food for thought voor de (jeugd)beleidsmakers bij Ajax, hopelijk. Winter kan gewoon echt niet bij je belangrijkste jeugdelftal.
1 -1
fc Barcelona_ke
Real madrid door dankzij meegeholpen van de wit. Graag speler ruilen. De wit voor diaz of valverde
3 -1
Dennish
Volgend jaar ook geen Youth League als Ajax geen kampioen wordt. Zul je zien dat de jonkies van Feyenoord dit wel gaan winnen. Heb de wedstrijd niet gezien, maar dit is wel knullig om op deze manier eruit te vliegen zeg.
1 0
3*stars*3
Jonkies van die kakkerlakken wel winnen?
Hou toch op man, die leiden alleen maar verdedigers op joh.
Of ze moeten 8-1-1 gaan spelen en elk wedstrijd met 1-0 winnen.

Maar je hebt gelijk, heel de wereld is bang voor de boys van Varkenord....
0 0
wolterx
Naar volgend jaar toe zie ik Feyenoord een betere u19 hebben dan wij hebben, zeker als die Chong er nog had gezeten. Hebben een goede u17 kwalitatief gezien, volgendjaar hebben we niemand op het middenveld die goed aan de bal is vrees ik, volgend jaar gaat zwaar worden. Jaren erna zien er wel goed uit nu.
1 0
3*stars*3
Ik had gereageerd maar waarschijnlijk op annuleren geklikt.

Korte samenvatting van mijn vorige reactie.
In de jeugd zijn ze daar fysiek altijd goed en dat is waarschijnlijk dat alleen maar bikkelaars en verdedigers doorstromen en aanhaken.
KJijk alleen maar naar afgelopen 5/6 jaar; BMI, Clasie, De Vrij, v Beek, Kardorp, Kongolo, Vilhena en enige technische speler was Boëtius maar die zit nu te banken in Genk...
0 0
Rood Gevaar
het voetbal heeft gewonnen.
alleen jammer dat er niet meer uit is gescoord
1 -1
insectenverdelg
ben jij dat Dani?
1 0
Rood Gevaar
jij vond Ajax zeker veel beter voetballen Stevie?
0 0
insectenverdelg
ik heet geen rood gevaar.
0 0
Mokum_32
Ach ja t is maar jeugdvoetbal jongens, als we donderdag maar winnen
1 -1
AjaxBaggio
Ik volg De Wit al een tijdje.

En het kan aan mij liggen. Maar ik zie het gewoon niet ? Waarom heeft deze jongen onlangs een contract getekend ?

Trouwens een verdiende overwinning van Real. Ze hebben gevochten, maar voetballend was het maar magertjes.

Ook van Kluivert mag je toch wel meer verwachten.
5 -1
Chesterson93
Kluivert was gewoon goed gap, niets op aan te merken. Aannames op hoog niveau, ging er vaak voorbij en tekent voor de enige assist. Maar Ajax zelf was niet klaar voor de strijd.
2 0
dondonny
Onzin, kluivert was veruit de beste en was constant gevaarlijk met acties en voorzetten
3 0
mgtow
Moet wel afpersing zijn geweest.
2 0
godenzoon92
Ook echt die handsbal maken in een fase waarin de 1-2 dichterbij was dan de 2-1...
Zo achterlijk.
1 0
Bobo het Konijn
Jammer, 2de helft goed gespeeld. Sneue manier om er zo uit te gaan, zitten wel goede voetballers in.
1 0
R.F.
je vliegt er hier echt niet uit door winter of de scheids. maar door kwaliteit en een totale blackout van een individu.
1 -3
Leprechaun
Zet deze lichting af tegen die van Jong Ajax. Wat een gigantisch verschil zeg. Zit zo weinig voetbal in dit elftal.

Alleen Eiting (en Kluivert uiteraard) gaat zeker het eerste halen, de rest is pure middelmaat.
0 0
Semmier
die linksback wel een paar goeie wedstrijden zien spelen
0 0
Leprechaun
Boy Kemper? Ik betwijfel of dat ooit een vaste kracht gaat worden. Maak me sowieso enigszins zorgen over het niveau van de jeugdopleiding. In de B1 loopt ook niet vreselijk veel rond.

Daarnaast is Winter absoluut geen Ajax-trainer. Veel te behouden. Laat die jongens gewoon lekker avontuurlijk - en in de geest van Cruijff - voetballen.

Ik wil de hele Jonk-discussie niet weer heropenen, maar ik mis zijn visie en filosofie oprecht.
0 0
W Z A W Z D B
En Sierhuis, in mijn ogen.
1 0
Leprechaun
Houdt zich knap staande, mede door z'n fysiek. Vind hem technisch verder te beperkt.
1 0
Bensco
De commentator van BT sport is wel chill.. volgens mij stiekem een Ajacied
0 0
Geoffajax06
bracht het sowieso op een positieve manier
0 0
Restored
waardeloos, die kut fout kost je gwn de wedstrijd..
1 0
Mokum_32
Was een pingel...
2 0
altijdwelwat
Hoezo niet die de Wit eraf ipv Lang ?? Typische Winter wissel altijd anti-voetbal kiezen voor voetbal .
3 -1
Dexy
Deze A1 grossiert wel in het geven van lange ballen. Veel minder combinatievoetbal dan in Jong Ajax.
3 -1
Pauw
Man man man. Ja, ze geven er meer. Maar jij schakelt waarschijnlijk net in. De tactiek IS nu lange ballen...
2 0
iammike
Wat een jankerds daar bij real
1 0
Pauw
Lekker even de angel eruit halen
1 0
godenzoon92
Die scheids is het ook kwijt hoor.
1 0
mgtow
Ze zetten meestal van die net-niet scheidsen op dit soort potjes.
0 0
vak114
Hoe is die de Witin godsnaam in de Ajax opleiding gekomen ?

Hebben zijn ouders zoveel poen ?
6 0
Mokum_32
Spelen wel meer spelers die helemaal niet bij ajax thuis horen zoals boultam en lopez
0 0
Keizer020
Verschrikkelijk veld
2 0
dondonny
Die aannames van kluivert zijn echt goed
4 0
Afcascheme015
100procent voodoo van die commentator
2 0
AjaxDordt
Ben ff helemaal over de rooie
14 -1
fredajax
10 Duimpjes haha
0 0
Mokum_32
Nu gewoon alles of niets 1 op 1 achterin spelen
0 0
iammike
Wel echt een amateur die de wit.. Tjezus zeg hoe dom kan je zijn..
4 0
Afstandsschot
We hoeven nu echt niet De Wit te gaan verdedigen hoor. Gewoon superdom dit, of je nou 14 of 34 bent. Gewoon met je hoofd naar die bal gaan, anders moet je op volleybal gaan. Benadeelt zijn hele team.
5 0
Dwergje48
Maar je hoeft hem ook niet helemaal af te branden.

Domme fout, slecht gedaan, dat is alles.
1 0
Afstandsschot
Ik brand hem ook niet af hoor, ik loop hier niet ineens te verkondingen dat ik "altijd al gezegd heb dat ie er niks van kan" of dat we "hem weg moeten sturen". Dit is alleen wel een waardeloze actie en daar mag je bij Ajax best op aangekeken worden.
0 0
Dwergje48
Dan zijn we het eens! :)
0 0
mgtow
Desnoods bukt ie.
0 0
Afcascheme015
Idiot
2 0
J00DT0TMIJND00D
Ik heb De Wit nooit wat gevonden, onbegrijpelijk dat Lang op rechts moest spelen terwijl je hem naast Antonucci kon zetten. Is toch geen Ajax 1 materiaal?
2 0
Toon meer reacties