Neres: 'Mijn moeder vond het erg vroeg'

BvdPloeg, 08-03-2017 om 07:20, 11556 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

David Neres, groot fan van Ronaldinho en dribbelaar van beroep, leeft zijn droom bij Ajax. Maar in een uitgebreid interview met De Telegraaf stelt de Braziliaan zich ook kwetsbaar op. De jongeling komt van ver, zo blijkt uit zijn verhalen.

'Pas toen ik zestien was, kreeg ik door dat mijn talent iets kon opleveren en mijn familie een betere toekomst kon bezorgen. Dat was ook het moment om alles op alles te zetten om te slagen', begint Neres, die in een buitenwijk in Sao Paulo opgroeide. 'Mijn moeder Maria werkt niet meer, is huisvrouw en mijn vader Miguel is schilder. Vanaf mijn tiende speelde ik voor São Paulo en een aantal jaren heb ik ook op het trainingscomplex gewoond. Omdat dat vanuit Perus met de bus en metro moeilijk was te bereiken, maar vooral omdat de voetballers bij São Paulo een beter leven hadden. We kregen in de ochtend, middag en avond goed te eten.'

De behendige aanvaller verklapt dat zijn moeder het eigenlijk niet eens was met zijn vertrek naar Ajax. 'Ze vond het heel erg vroeg, omdat ik pas negentien was en kort in het eerste van São Paulo speelde. Moest dat nu al, de stap naar het buitenland? Maar ik vond van wel. Dit is nu eenmaal het leven van een profvoetballer. Je moet je kansen benutten.' Hij noemt Ajax 'de ideale tussenstap' en hij is de club dankbaar dat het veel moeite heeft gedaan. Het hield constant contact met Neres en het was best spannend toen de transferdeadline naderde. Nu moet hij vooral wennen aan het weer en aan het eten. 'De trainingen in Nederland gaan snel, zijn intens, maar zijn goed voor me. De communicatie verloopt nog moeizaam, omdat ik nog alleen Portugees spreek. Maar via de Spaanstaligen probeer ik veel mee te krijgen en dat gaat redelijk goed. Mijn doel is om hier zowel binnen als buiten het veld zo veel mogelijk te leren. En daarnaast om prijzen te winnen met Ajax en Champions League te spelen. Die wordt in Brazilië veel bekeken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
koetje
Mijn mening is dat iemand van 12 mio gewoon een directe versterking moet zijn. Ziyech stond er ook gelijk. Volgens mij valtie en beetje tegen, maar durven ze dat nog niet te zeggen.
1 -3
gras
Maak me een beetje zorgen om deze jongen. Komt erg timide over. Krijgt ook geen speeltijd om vertrouwen te tanken. Al is het maar een kwartiertje. Zelfs in een wedstrijd waar het lievelingetje van de meester weer schaamteloos loopt te falen.

Siem de Jong en Klaassen hadden - ten onrechte - de naam het lievelingetje van de trainer te zijn, maar die jongens waren functioneel enorm belangrijk voor het team. Niet voor niets aanvoerders geworden. Traore heb je niets aan als hij niet scoort. Want hij sterft nog liever dan een assist te geven geloof ik.

Hopelijk krijgt Neres snel zijn kans. Speeltijd is de beste vorm van aanpassing aan een nieuwe omgeving. En niet andersom, Peter.
7 -2
Dwergje48
Nu al zorgen maken? Hij is er net een maandje joh.
2 0
ProfessorX
2 weken pas .
0 0
WinstonWeed
Fisher?
0 0
Leviathan
Hoe kan je je in hemelsnaam zorgen maken over een speler die er net een paar weken is? Het is een jong talent van een ander continent die de taal niet spreekt.. Ik had hem liever ook wel meer zien spelen , maar misschien is het ook niet zo gek even wat meer meetrainen paar weken en dan meer minuten dan leert ie iig Ajax een beetje kennen en is ie lekker gretig
3 -1
Elflashy
Ik hoop zo erg dat Ajax kampioen word en 1 van Neres ze dromen laten uitkomen.
0 0
Stibba020
Hij mag zondag beginnen
0 0
klopper
Nee hoor, Traoré blijft gewoon de voorkeur krijgen.
1 -1
AsAjax
ja idd. traore is een klein beetje egocentrisch ingesteld
1 -1