Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

De Jong passt JA naar winst in Groesbeek

SJvanveen, 17-02-2017 om 22:25, 40863 views, Ajax Showtime | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Jong Ajax heeft vrijdagavond voor het eerst gewonnen bij Achilles '29. Frenkie de Jong excelleerde met assists op Ezra Walian en Kaj Sierhuis (2), die de eindstand mede op 2-3 bepaalden.

De beloften van Marcel Keizer begonnen heel stroef in Groesbeek. De thuisploeg kwam dan ook op voorsprong door Kortstam. Lang hoefde Jong Ajax echter niet te wachten op een gelijkmaker. Een kleine tien minuten later was het namelijk Walian die zijn eerste goal in het betaalde voetbal maakte. 

Vanaf de gelijkmaker nam Jong Ajax het heft in handen. Met name Frenkie de Jong en Noussair Mazraoui hadden het op hun heupen en combineerden lekker. Laatstgenoemde raakte het houtwerk. Even daarvoor had Sierhuis met zijn tweede goal in het betaald voetbal de talenten op voorsprong geschoten: 1-2.

Jong Ajax kreeg kansen, maar de ruststand bleef bij de nipte voorsprong. Na rust ging het jonge team verder waar het gebleven was. Sierhuis scoorde, na weer een heerlijke pass van De Jong zijn tweede van de wedstrijd en het affiche leek beslist. Was het niet dat Achilles kort erna alweer de 2-3 op het bord zette door Versteegen. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker, maar de verantwoordelijke speler voor de 1-0, Kortstam, kreeg een rode kaart waardoor de wedstrijd gespeeld was. Zo werd het 2-3.

Opstelling Jong Ajax:
Alblas, Dankerlui, De Ligt, Bergsma (Doekhi 90'), Savastano; Eiting, De Jong, Mazraoui (De Wit 90'); Cerny (72' Lartey Sanniez), Sierhuis, Walian. 
Wissels Jong Ajax: 
Stan van Bladeren, Terry Lartey-Sanniez, Nathan Leyder, Markus Bay, Dani de Wit en Danilho Doekhi.

Doelpunten: 
1-0 Kortstam (13')
1-1 Walian (22')
1-2 Sierhuis (31')
1-3 Sierhuis (63')
2-3 (68')

Bijzonderheden: 
- Matthijs de Ligt en Vaclav Cerny zijn van de partij bij Jong. Net als Frenkie de Jong

Lees hier de laatste Blik op Jong Ajax. 

Volg de wedstrijd via Twitter:

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EVH
Cerny wordt beetje verhaal Fischer.

Jan Klaassen en eigenlijk ook Schone ( jaja ik weet het ..) moeten eigenlijk verkocht worden om jongens als Van den Beek, Nouri, DeJong, Eiting en ook Riedewald kansen te geven op het middenveld.

0 -3
Leo252
Nee, je weet het niet. Belachelijk als je Davy Klaassen een andere naam geeft en Lasse Schöne zijn naam verkracht. Ben je eigenlijk wel een Ajacied ? Zo ja, ga dan in ieder geval respectvoller met onze spelers om en zo nee blijf hier dan weg a.u.b.
1 0
EVH
Schone schrijf ik zonder puntjes omdat dat gemakzucht is. Niet omdat ik het niet beter weet.
Jan Klaassen omdat ik dat grappig vind.

Voor de rest, ik heb al 14 seizoenen een seizoenkaart bij AJAX.
En jij, lekker met je duim in je mond bij mama op de bank naar de tv kijken?

Huilebalk
0 -1
Leo252
Huilebalk, aangenaam, mijn naam is Leo. Mijn moeder heb ik al 42 jaar geleden moeten begraven. Verder beter geen vooroordelen. Ik zat al in de Meer toen jij nog in die zaadbuis van je papa zat. Ben ik duidelijk ?!
0 0
EVH
Het spijt me van je moeder, Leo.
0 -1
gras
Stakker.
0 0
EVH
Bemoei jij er even lekker niet mee. Oud wijf
0 0
Leo252
Is ok ! Weet jij ook niet maar zo zie je maar een beetje voorzichtig met je uitspraken. In ieder geval sterkte met ons Ajax !
0 0
EVH
Maar je kijkt dus in het stadion?
0 0
Leo252
Als ik er nog kom dan meest in een sky box. Ik woon tegenwoordig in Zwitserland.
0 0
chrisjuhhh
ik kwam ook in de Meer en de 1e seizoenen F side , maar nu vakkie 123 .
Maar skybox ik hoop wel met bitterballen :)
0 0
EVH
Toe maar
0 -1
Aianteia
Super grappig ja. Ik kom niet meer bij. LMFAO!
1 0
EVH
Graag gedaan meissie
0 -1
Aianteia
*Schöne
1 -2
Web
Jongens even de colum van Ruud Gullit in de telegraaf lezen, hij sprak Capello, die zij in Italië zijn geen goede verdedigers meer, en Nederland neemt hij NIET serieus.

Ajax supporters droom lekker verder, verdedigen is niet belangrijk, een verdediger moet kunnen aan vallen

Ik weet het commentaar alweer, Capello en Gullit oude stempel

Droom lekker door, DR Bosz mee lopers

Jullie zijn allemaal zo wild van Bosz , nog twee eigen jeugd spelers in het eerste

Geef niet te denken he toch? , nee ik praat weer onzin, prima, droom lekker verder

Maar ik sta vanmiddag weer op de toekomst jongens.
0 -10
AFCA14JC
Door mensen als jij gaat het Nederlandse voetbal achteruit, we moeten juist terug naar de basis, voetbal. Iedereen doet alsof Nederland technisch vooruit strevend is maar we zijn allang links en rechts ingehaald door Spanje en Duitsland op dat gebied. Realistisch, Fysiek van Ruud Gullit en consorten is geleuter. Nederland en Ajax moeten juist nu nog meer op basis focussen.
0 0
FriescheAjacied
Zei*
1 0
Gooseman
Dus omdat Fabio Capello dit zegt is dit de absolute waarheid. Moord en brand! Nu is het afgelopen met het Nederlandse voetbal. Laten we allen overstappen op dammen nu het nog kan, of korfbal waar we wereldtop zijn....
1 0
Web
Nee de resultaten die wij halen in Europa zijn de maatstaven en niets anders, dat is de harde realiteit, lekker naïef blijven.

Morgen zullen wij het zien, ik hoop dat Bosz realistisch voetbal speelt, zodat wij de punten mee nemen in Arnhem, en dan zeg ik niet dat je achter uit moet lopen, maar met dit mindenveld( met name Ziyech) veel balverlies, danmoet je rest verdediging goed staan.

Is toch verschrikkelijk als wij morgenavond moeten vast stellen dat het kampioenschap ver weg is, ja dan kon het wel eens 8 punt zijn niet te geloven toch?
0 -2
Aianteia
Gast, ga je roes uitslapen
0 -1
Dennisjez
Probeer anders even met je goede been het warme nest uit te stappen
1 0
Web
Dat heb ik zeker gedaan in alle rust, maar ik maak mijn zorgen om de realiteit.
Moet er niet aan denken als Feyenoord kampioen word.
0 0
sirfugy
Toch knap dat Sierhuis ook weer een niveautje hoger gewoon blijft doorgaan met scoren.
3 0
NouriVandeBeek
Bosz was aanwezig. Frenkie een goede beurt gemaakt dus.
1 0
BennJii020
Bosz is volgens mij iedere wedstrijd van Jong Ajax erbij
2 0
ST
Sierhuis is een baas.
1 0
abel
Weet niet of ik de juiste conclusie trek, maar Cerny wordt wel zorgelijk. Ook na wat ik hoor dat er verhalen op de toekomst zijn. Eerst zag je echt dat zijn maatjes Appie en Donny waren, maar sinds de Gudelj broers er zijn zie ik die nooit meer echt samen met tegenstelling tot appie en nouri, en zijn houding en vorm is sindsdien ook alleen maar verslechtert (binnen en buiten het veld) .

Zo jammer, hoop echt dat hij dit inziet en zijn vorm weer herpakt, want talent heeft die wel.
1 0
Duif63
Cerny wordt vreselijk overschat. Al jaren. Hij kan er gewoon niet zo veel van naar dat willen de meesten hier niet horen.
1 0
NoPants
Tja, ik denk dat appie en nouri wel goeie maatjes zijn..;-)
6 0
atalantanio
Gudelj speelt in China, de andere kant van de wereld, dus lijkt me sterk dat die nog enige invloed op hem heeft. En dat hij met Dragi omging weet ik niks van. Cerny heeft gewoon een vormdip en te veel bewijsdrang.
0 -1
abel
Dragi is zijn beste maatje, Er is een vlog van hem gemaakt waarin hij met hem en gudelj zo doet, (gudelj speelde toen al in china) dus daar baseerde ik het op

hoop dat die uit zn dip komt.
0 0
insectenverdelg
hoe gaat t eigenlijk met de jonge Gudelj telg?
0 0
willycicci
Hoe speelde Cerny? Ik ben bang dat hij de volgende stap niet zo makkelijk maakt als verwacht. Is een tijdje uit vorm en hoopte dat hij het bij Jong weer zou oppakken.
1 0
Alexander40
Het is overigens echt gewoon knap dat Sierhuis ook in jong Ajax door gaat met scoren. Hij komt daar pas net kijken, is nog jong en moet opboksen tegen oudere sterke verdedigers. Toch flikt ie het steeds. Knap.
3 0
Mr.P.
10 man en bang zijn, allemaal in het doel liggen want je mist vaak daarom is vertrouwen minder... misschien wat meer oefenen op goed vrijlopen, aangeven waar je de bal wilt hebben en hem daar krijgen en goed afwerken ... zoveel mislukte passes en niet goed vrijlopen terwijl er veel ruimte lag richting 1 - 7 had gekund
1 0
NouriVandeBeek
Ik zie Frenkie echt graag in Ajax 1. Wat moet hij nog meer doen?
4 0
Mr.P.
klaassen eruit spelen tijdens de training met het eerste maar dat lukt hem nog niet want hij is nog jong en onervaren maar in de jl doet hij wel aardig, kan beter, niet teveel ophemelen, heeft geen zin want jl is ander dan ed en zeker anders dan el want tegen legia word hij omver geblazen als ik het zo zag had klaassen er zelfs moeite mee
0 -3
Alexander40
Frenkie viel ook erg goed in tegen Sparta. Was maar 5 minuten maar meer heb je niet nodig om iemand te beoordelen. Tegen Heracles volgende week meer speeltijd gunnen, 20 minuten of zo
3 -1
Ellende
Dus doordat iemand 5 minuten top speelt tegen moegespeeld SPARTA kan je zijn kwaliteiten al beoordelen..... ik zou je niet aannemen als scout. Niets persoonlijke hoor
1 -2
AFC Ajax
een ding is zeker, als je een resultaat wilt halen in venlo dan moet je alblas niet op doel zetten, maar die zal wel onvoorwaardelijk vertrouwen blijven krijgen.
3 0
IboAFCA
De keepers daarachter zijn niet veel beter, tenzij ze De Lange een kans willen geven
2 0
insectenverdelg
hakken over de sloot. rommelige 2e helft.
1 0
Milanajax
Walian is zo slecht
2 -1
insectenverdelg
ze spelen t echt slecht uit...
0 0
J00DT0TMIJND00D
Wat worden de kansen toch zeer slecht uit gespeeld zeg.
0 0
insectenverdelg
4 tegrn 3 moet beter dan dit.
0 0
Ajax_33
Cerny speelt bijna elke wedstrijd ongelukkig, hopelijk herpakt hij zich
1 0
FriescheAjacied
Eerder zeer dom, naïef en zelfzuchtig. Sorry hoor, maar zijn kruit heeft hij inmiddels bij mij al verbruikt. Ik heb vanavond nauwlettend gekeken naar Cerny, en hij misgunt anderen opzettelijk de kans om te scoren. Dat is een zeer zorgwekkende instelling! Dit heeft eveneens invloed op de groep, en het plezier van de groep. Deze negatieve jongen moet eens flink aangepakt worden, en terug op aarde gezet worden. Dit enge gedrag mag niet getolereerd worden.
6 0
ambtenaar
Zo zonde inderdaad.
1 0
Bertus2002
Wat is die Alblas toch een waardeloze kut keeper zeg! Hoe is die gozer nou de 3e keeper?!
5 0
FriescheAjacied
Qua keepen beetje zoals Pinto toentertijd bij Barca. Meevoetballend erg sterk, maar houdt de ballen alleen niet tegen :p.
0 0
Keizer020
Noem een betere 3e keeper binnen Ajax?
0 0
robert R.
Jeroen "pizza" Verhoeven
0 -1
Bertus2002
Van Bladeren, de Lange, om er maar even twee op te noemen.
4 0
insectenverdelg
maar als je serieus wil. van Bladeren.
1 0
insectenverdelg
wie staat er bij de F1 op doel?
0 0
didierajax020
Frenkie zijn techniek en inzicht, damn man. Die jongen gaat het maken, is hij overigens al hard mee bezig.
1 0
FriescheAjacied
Velen hebben dit kennelijk niet gezien, maar Cerny liet z'n man in eerste instantie lopen. Niet de eerste keer overigens. Ik hoorde Keizer meerdere malen "vac, sprinten!" roepen, maar tevergeefs. Cerny vertikt het defensieve werk te verrichten. Waar het op neerkomt is dat Cerny structureel slecht speelt, maar overloopt van de kapsones en profileert zich als een vedette. Tijd voor een draai om z'n oren.

Edit: net keurig terecht gewisseld.
7 0
insectenverdelg
Gudelj z'n invloed. Maar ik heb ook al zulke verhalen van de toekomst gehoord. itt jongens als Nouri en Donny bijvoorbeeld.
5 0
FriescheAjacied
Zo'n vermoeden kreeg ik ook. Begint de nare maniertjes van Gudelj exact over te nemen. Zegt dus genoeg over de instelling van zo'n jongen, eigenlijk. Bah.
1 0
didierajax020
Verhalen van de toekomst?
0 0
insectenverdelg
yup. wat via via info. nog the record. Kan niet zeggen hoe waar t is, maar t is me wel ter oren gekomen.
0 0
insectenverdelg
off the record. niet via de media.
0 0
Koenniiee
Die Mazraoui heeft 'm ook al dertig keer mee kunnen geven op Kaj, maar gaat telkens voor het schot. Nog ffe en Sierhuis gaat niet meer diep, dat moet je voorkomen!
2 0
insectenverdelg
zou Sierhuis toch wel is met Ziyech willen zien. De huidige aanvallers zoeken te weinig de diepte in Ajax 1. Kluivert doet t overigens wel. Dolberg af en toe maar komt ook vaker in de bal.
4 0
R.F.
Frenkie heeft ook wel een klein beetje door dat hij leuk tegen een balletje kan trappen , zo blijkt.
1 0
***1900***
Keepertje!!
0 0
Mokum_32
Weer een fout van de keeper
0 0
Dennisjez
Alblas?
0 0
didierajax020
Sorry maar mijn god, Alblas.. Hoort geen derde keeper te zijn
0 0
insectenverdelg
hoort geen eens geld te verdienen met keepen.
0 0
didierajax020
Eens
0 0
insectenverdelg
Das ook Jong Ajax....
0 0
J00DT0TMIJND00D
Lekker gedaan Alblas!
0 0
Koenniiee
Tijd voor Heiko op doel..
0 0
NouriVandeBeek
Alblas?
0 0
J00DT0TMIJND00D
Zagen jullie die kaats van Frenkie net op Dankerlui? Man oh man
0 0
Dennisjez
Ja snoeihard maar zo zuiver
0 0
Milanajax
Frenkie wordt eerder een vaste kracht dan van de Beek, Nouri, Cerny. Als Schöne na dit seizoen weggaat, dan staat zijn opvolger al klaar!
7 0
achterlijn
Goed gezien de Jong is duidelijk beter dan de andere gasten die jij opnoemt
1 -1
insectenverdelg
vind 'm heel goed spelen, maar die periodes hebben Donny en Appie ook gehad. Geef ze dus de tijd
Komt vanzelf.
0 -1
achterlijn
Heeft niks met periodes te maken.... je moet naar de kwaliteiten kijken die een voetballer bezit, De Jong heeft meer kwaliteit om het zo meteen bij het echte mannenvoetbal te redden dan Nouri, vd beek en wie dan ook.... hij is ook beter dan Davy Klaassen.
1 -1
foensai
frenkie frenkie frenkie toch.... natuurlijke opvolger van Schöne. .. Hij is zo goed!!
1 0
DeToekomstheeftdeJeugd
Als cvm? Lijkt me niet ideaal voor hem.
0 0
Alexander40
Juist wel. Waarom niet? Je ziet toch dat hij hetzelfde type is als Schone en dat werkt goed op die positie. Draait heel makkelijk weg, goede techniek, groot inzicht, verliest weinig ballen en blijft rustig ook onder druk.
0 0
DeToekomstheeftdeJeugd
Schone speelt nu in echt controlerende rol. Ik zie Frenkie toch echt meer als de spelverdeler, een nummer 10 pur sang.
1 0
JesusZoonVanGod
Frenkie de Jong is een behoorlijk complete speler, zowel aanvallend als verdedigend is hij een meerwaarde. Het lijkt me heerlijk om hem als controleur op het middenveld te hebben. Zijn passing, overzicht en dribbel zijn uitstekend en hij is een speler die het onderste uit de kan halen. Ja, ik ben een fan.
0 0
ajax4ever01
Frenkie de Jong, Nouri en vd Beek het middenveld vd toekomst
0 0
JesusZoonVanGod
Echt wel! Ik word er behoorlijk warm van (op een niet seksuele manier).
0 0
insectenverdelg
Geen pornhub je? :)
0 0
willycicci
Compleet met je eens
0 0
Alexander40
In het huidige systeem van Ajax vind ik de cvm meer de spelverdeler dan de ram en lam
0 0
insectenverdelg
mee eens
Als je met de punt naar achteren speelt is dat de sleutel positie. Alleen moet je ook zonder bal de juiste verdedigende keuzes maken. Vraag is of de Jong al zo ver is. De vraag is overigens of als zowel Klaassen als Schone mochten vertrekken, je niet wat ervaring nodig hebt. Zat aan Anita te denken als ervaring erbij.
0 0
insectenverdelg
vraag is of ie al voldoende ervaring heeft met zijn soort spel voor die positie. Carel is meer de natuurlijke speler voor die positie. Maar geloof dat Bosz ook Donny wel in de toekomst op die positie ziet.
0 0
foensai
juist wel. daar kan hij fantastisch spelen. mijn bescheiden mening
1 0
DeToekomstheeftdeJeugd
Klaassen zou hij ook goed kunnen vervangen, als die een stap gaat maken.
0 0
Alexander40
Eens
0 0
HZMKK
De jong voor Ziyech !
6 0
R.F.
Alblas wel zwak. Maar na Onana zegt dat niets meer.
0 0
Fieldman
Wat een pass, niet normaal. Xavi-eske kwaliteit.
0 0
Koenniiee
Frenkie, geen woorden voor!
2 0
J00DT0TMIJND00D
Jaja Sierhuis met de 1-3
0 0
foensai
bamm
0 0
R.F.
Hoppa
0 0
Dennisjez
Cerny doet me aan Fischer denken. Niet best op t moment. Loopt zich alleen maar vast
1 0
J00DT0TMIJND00D
Vreemde bal van Alblas.
0 0
J00DT0TMIJND00D
Oh nee he Cerny weer geblesseerd?
0 0
altijdwelwat
Je kan tegen dit soort tegenstanders helemaal niemand beoordelen ! Dit Achilles heeft helemaal geen achilles meer , volledig afgescheurd !! 25 wedstrijden 2 x gewonnen , is profvoetbal onwaardig, eigenlijk moet je gewoon 3 man uithalen en maar 1 terug het veld in brengen als soort van statement....Amateurs...
0 0
Alexander40
Paar observaties nav de eerste helft. Frenkie de Jong rijp voor meer speelminuten in Ajax 1. Mazraoui toch weer verrassend goed. Cerny? Ach wat zal ik zeggen. Ik heb zelden een speler gezien waarbij werkelijk alles fout gaat. Ik blijf me afvragen hoe dit toch kan. Zo een groot talent en al zolang zo slecht. Dat is geen vormcrisis meer daarvoor duurt het te lang
3 0
RobbertB
Boerrigter (rug), Fischer (hamstring), El Ghazi (enkel)

Zomaar even wat spelers die echt aan het koningen waren, absolute topvorm. Maar door een (lange) blessure(s) niet meer direct op hetzelfde niveau waren.

Dit is echt psychologisch..

Je wilt weer direct alles kunnen, je baalt dat dit niet lukt, de denkt dat je "vroeger" beter was, je gaat harder je best doen, nog meer doen in het veld, maar nog minder lukt, je gaat denken "wat als ik niet geblesseerd was", kom ik wel weer terug op niveau...

Het is een neerwaardse spiraal.

Zeker die jongere jongens hoor, je moet echt wel heel bewust van jezelf zijn en onwijs stevig in je schoenen staan om hieraan te ontkomen. Psychologische hulp is misschien wel lekker. Denk wel dat een professionele organisatie als Ajax hier zelf aan gedacht heeft. Maar toch... Precedenten zijn er wel.

Denk trouwens wel dat voor Fischer, na de verkeerde diagnose door de Ajax-artsen, geldt dat hij ook nog eens in zijn hoofd had dat hij weg wilde uit Amsterdam en daardoor NOG veel meer (fout) ging doen in het veld....

0 0
insectenverdelg
Fischer was t half jaar voor z'n blessure al riluk aan 't spelen.
1 0
Koenniiee
En toch zet hij Sierhuis 1 op 1, scoort bijna na een goede actie en geeft hij een geniale voorassist bij de goal van Walian. En liep - vooral in de beginfase - een aantal keer prima diep, maar kreeg de bal niet. Het is ook deels beeldvorming, al zag ik niet zeggen dat hij in een goede fase zit nee.
1 0
Alexander40
Ok, wat lichtpuntjes. Hoop dat hij dan nu eindelijk de weg omhoog vindt.
0 0
Koenniiee
Ik geloof ook echt dat hij niet fit was, net voor de winterstop. Hij was totaal niet actief en ging niet voluit. Dat is nu al anders, maar moet zeker beter!
0 0
insectenverdelg
de niet goal tegen de Graafschap en de gevolgen ervan zullen mentaal ook meegespeeld hebben.
0 0
NouriVandeBeek
Careltje speelt wat slordig net zoals de 2e heft tegen MVV. Zijn we niet gewend van hem. Al speelt iedereen altijd wel een fase wat minder. Cerny al 6 maanden.

Frenkie de Jong kan zo in Ajax 1 voetballen. Wat een fenomeen.
4 0
Mauroafca
Ik zit elke week te genieten van Frenkie, geweldig die gozer!
2 0
insectenverdelg
op teletekst staat t nog steeds 1-1
0 0
Myers
Ik ken een ado fan. Die heeft zijn televisie omgedraaid, zodat het nog wat lijkt op teletekst.
1 -1
insectenverdelg
1 troost. volgend jaar hoeft ie wss de tv van niet om te draaien. met een beetje geluk staan ze wel op 2. Hij zal alleen 830 moeten in toetsen en raad is wie ze boven hun zien staan. :)
0 0
J00DT0TMIJND00D
Grote kans voor Sierhuis
1 0
Koenniiee
Lekker weer van Cerny. Ik ben blij om dit te zien. Grote kans Sierhuis!
1 -1
insectenverdelg
Mazraoui begint overigens wel steeds beter te spelen.
1 0
Ajax4life16
Jong is wel een paar klasses beter hoor!
1 0
jaribombari
Mag het? Achilles heeft een begroting van 2 ton en Jong Ajax misschien wel iets van 10 miljoen.
0 0
Dwergje48
Achilles heeft een begroting van 1,2 miljoen.. Volgens een artikel op www.gelderlander.nl
0 0
jaribombari
Ach ja zoiets. Wel 3 miljoen in het rood ook. Allemaal semi profs. Trainen 2x in de week. Alleen Cerny verdient al meer dan die hele basiself bij elkaar.
0 0
Ajax#1900
Ik kan mij niet voorstellen dat Achilles een begroting van 2 ton heeft hoor.
0 0
Jwduijm
iets meer geluk in de afronding en dit wordt 1-7.
1 0
J00DT0TMIJND00D
Lol die Mazraoui zit op schieten hoor!
1 0
insectenverdelg
zonde.
0 0
abel
Ben nogsteeds wel fan van Cerny, maar heb het gevoel dat die jongen veelste gefrustreerd is en ook te veel met randzaken bezig is (instagram met de Gudeljs). Hoop zo dat we hem nog wel zien schitteren in Ajax 1
2 0
didierajax020
Cerny.. Gehoord van kansen afmaken?
1 0
Koenniiee
We moeten uitkijken dat we niet op elke slak zout gaan leggen. Zo makkelijk was die kans niet..

Ik voorspel dat Cerny - na Younes en eerder al Veltman - het nieuwe pispaaltje gaat worden.
2 -3
J00DT0TMIJND00D
Kom op Vasa!
0 -1
Koenniiee
Heerlijke combi De Jong en Cerny. Schot zwak van Vaclav. Komt wel goed met die jongen!
1 -1
Ajax4life16
Cerny zwakste man van het veld
3 0
insectenverdelg
wat er met die jongen aan de hand is. Waar is de oude Vaclav...
1 0
Koenniiee
Mwah, hij had een hele slechte periode waarin hij niet vol kon gaan met zijn rug. Nu zie je weer een Cerny die er vol voor gaat. Was wat ongelukkig vorige wedstrijden, niet best, maar nu zie je al weer vlagen van zijn oude spel.

Nu met weer een prima actie en schot. Het komt goed!
1 -1
Dennisjez
Hij speelt echt niet best vandaag! Vind hem zeker niet zijn niveau halen wat die al wel eens gehaald heeft. Ik geniet vandaag enorm van Frenkie. Ook van sierhuis zie ik goede dingen. Draait toch wel (op zijn eigen manier) een aantal keer mooi weg. Walian ook niet onaardig voor zijn doen.
0 0
insectenverdelg
Ik hoop t. t moet niet te lang duren. Als Gudelj maar niet ook 1 van onze grootste talenten heeft verneukt met z'n "mentor" rol..
3 0
Heiko
Dat vraag ik mij al heel lang af
0 0
Jwduijm
sooo dan, mooie pass van frenkie, goed ingekopt door sierhuis.
1 0
didierajax020
Sierhuis, lekkerrrr
0 0
insectenverdelg
doet ie goed.
1 0
Koenniiee
KAJ!
0 0
Koenniiee
Lekker Savastano. Dat zie ik graag. Net als die loopactie van Dankerlui (en assist) voor dat doelpunt. Dat zijn wisselwerkingen!

Geniaal die Keizer op de achtergrond!
1 0
AFCA.
Hoop dat Keizer de kans krijgt als Bosz vertrekt
2 0
J00DT0TMIJND00D
Carel de grote al 2x balverlies, wat doet die jongen bij Ajax!
0 0
insectenverdelg
hee je hebt mail overgenomen, Carel de Grote. :)
0 0
Jwduijm
walian is niet bepaald snel of wat? lijkt wel alsof die niet 100% kan sprinten.
0 0
FCMax
#WalianInAjax1
0 0
Fieldman
Lekker, minuut nadat ik de stream aanzette.
0 0
Koenniiee
UIT/AAN graag!
0 0
AFC Ajax
walian!
0 0
Koenniiee
Wat een bal van Cerny. Prima terug gelegd Dankerlui en goed afgewerkt Walian!
0 0
Jwduijm
1-1 Walian mooie aanval over rechts.
0 0
DeToekomstheeftdeJeugd
Eiting ook erg zwak, net als maandag trouwens.
0 0
Koenniiee
Vind ik ook de slechtste eruit op dit moment, met Alblas.
0 0
Fieldman
Fuck 13' heeft gescoord. Goede speler.
0 -2
Jwduijm
ze beginnen wel heel zwak.
0 0
Suarez16_
Die Alblas is echt een koekkebakker, hé?
0 0
Koenniiee
Over de vorm van Cerny kun je zeggen wat je wilt, maar loopt een paar keer echt uitstekend diep. Krijgt weliswaar de bal niet, maar is wel een verschil met spelers van 1.
1 -1
Koenniiee
Wat spelen ze slecht vandaag. Geen druk op de bal, spelers kunnen zo voorgeven en aan de bal is het slordig. Positief: het kan alleen nog maar beter worden!
0 0
Jwduijm
zag alblas er niet heel goed uit.
0 0
didierajax020
Mooi man, Keizer heerlijk fanatiek
0 0
Mauroafca
Wedstrijd begint dus 20:30
0 0
Ajax4life020
boeie die van gister bij legia zag ook niks of die er nou wel of niet is gwn spele
0 -3
abel
4e man is onwel geworden las ik
0 0
HoutenKlaassen
Wedstrijd is nog niet begonnen zeggen ze net op Fox
0 0
Mauroafca
gaven ze ook een reden?
0 0
DeToekomstheeftdeJeugd
De 4e official is niet goed geworden...
0 0
Mauroafca
aj, dat is ongelukkig!
0 0
R.F.
4e man viel flauw
0 0
NouriVandeBeek
Waarom doet Alblas wel mee terwijl die in Polen zat en Nouri niet? Nouri mag zondag weer warmlopen en misschien 10 minuten spelen in een heel weekend. Waardeloos.
1 0
J00DT0TMIJND00D
Precies! Zo komt die jongen nooit aan 90 min, frustrerend als wat!
0 0
AYounes11
toto zetten? zo ja opwie?
0 0
Ajax#1900
Achilles is de slechtste profclub van ons land, dus gebruik je gezond verstand zou ik zeggen ;)
0 0
Ajax412
Altijd op Ajax, je moet sowieso gokken op basis van je emotie en je niet laten leiden door logica.
0 0
AYounes11
Ja, heeft me gister gekost die logica. Door spurs en de scheids bij Ajax genaaid.
1 0
Red Devil
Kleine overwinning voor Ajax verwacht ik.

Docu op BBC gisteren.
https://youtu.be/7fZ7QAMNnz8
0 0