Zaakwaarnemer: 'Neres is fit en gretig'

JesseTH, 17-02-2017 om 07:27, 7150 views, De Telegraaf | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.

Vrijdag gaat Ajax dan eindelijk zijn nieuwe aanwinst David Neres welkom heten in Amsterdam. De Braziliaanse buitenspeler zal zijn reis van Sao Paulo naar Schiphol in de ochtend voltooien en wordt dan in de middag gepresenteerd in de Amsterdam ArenA.

Volgens Revien Kanhai van agency Forza Sports Group kan Neres niet wachten tot het zover is. 'David is fit en gretig', zo geeft hij aan in De Telegraaf. 'Hij heeft op het Zuid-Amerikaanse kampioenschap onder twintig bijna alles gespeeld.' Wanneer Neres daadwerkelijk zijn eerste minuten gaat maken, weet Kanhai nog niet. 'Dat ligt eraan hoe snel hij acclimatiseert. Ajax heeft al aangegeven geduld met hem te hebben en hem voorzichtig te brengen. En dat is heel verstandig.'

Zodra de 19-jarige Braziliaan gepresenteerd is, mag hij nog niet direct spelen voor Ajax. Hij moet zijn werkvergunning nog krijgen, een proces dat normaal gesproken nog vijf werkdagen zal duren, wat betekent dat hij volgende week donderdag in de thuiswedstrijd tegen Legia Warschau zou kunnen spelen. Al is het de vraag of Peter Bosz dan meteen een beroep op hem zal doen.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Koenniiee
@AjaxShowtime

Waarom is in hemelsnaam mijn reactie verwijderd in dit topic? Wtf!
1 -2
mvdk
Ik heb echt geen idee. Misschien heeft hij zijn reactie zelf verwijderd? Dan verdwijnen de reacties op zijn bericht ook.
0 0
J00DT0TMIJND00D
Wat zei je dan?
1 0
Koenniiee
Dat men niet zoveel moet verwachten van Neres. De reactie kwam neer op de discussie met Atmozfears hier: https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/102417/update-iii-neres-geland-op-schiphol-lets-go

Younes doet het namelijk prima. Maar dat ziet niet iedereen. Als je puur kijkt naar rendement, ja dan voldoet er geen een buitenspeler op dit moment. Dat is geen toeval, maar ook tactisch en komt ook door de inzakkende tegenstanders. Feyenoord's buitenspelers zijn echt niet beter dan die van Ajax. Maar hier ligt een punt van kritiek dat ik heb op Bosz. En het vervangen van een speler, dus de komst van Neres, gaat Ajax echt niet ineens laten floreren.
2 -2
JPC40
Het kan raar lopen Onana zat op de bank bij Barca kwam naar Ajax om daar eerst te schutteren en vervolgens keept hij als tierelier, en Cassierra ?? dat wordt helemaal niks, of althans zeer moeizaam... om het beetje af te zwakken.
0 0
J00DT0TMIJND00D
Oh ja mee eens, denk dat het niet realistisch is om te zeggen dat hij binnen no time Traore eruit speelt, en of hij een concurrent van Younes wordt weet ik niet, hij speelde volgens mij veel vaker als rechtsbuiten dan als linksbuiten in Brazilië.

Ben dus nog sceptisch, heb 'm meerdere malen in actie gezien met Brazilië U20, kwam in de wedstrijd tegen Ecuador meerdere malen zijn man voorbij, maar in de andere wedstrijden (gaf wel een mooie assist tegen Uruguay) werd hij helaas niet vaak gezocht. En als hij de bal kreeg deed hij er vrij weinig mee. Was in die paar wedstrijden ook vrij onrustig en slordig aan de bal, beetje on Braziliaans bijna.
Maar goed ik geef hem het voordeel van de twijfel. Zal tijd nodig hebben om zich aan te passen aan dit land.
2 -1
RaynoFischer
Precies en die tijd krijgt hij wat mij betreft en hopelijk van de meeste ook.
Niet dat ze en de media bij een paar tegenvallende wedstrijden gelijk gaan zeiken over de transfersom wat voor hem betaald is.
1 0
deKlenne
Is de presentatie live te zien op Ajax TV?
0 0
rastamario
Neres is veilig geland op schiphol deze ochtond
0 0
A Cohen
Ik heb dinsdagavond jl Jong Ajax - MVV gezien op de Toekomst.
Frankie de Jong stak er met kop en schouders boven uit.
Geweldige voetballer, heeft de bal aan een touwtje en weet wat hij met een bal kan en moet doen.

De 2e spits, Cassiera kwam er tegen MVV al niet aan te pas.
Ik vraag mij echt af of hij een vaste waarde kan en zal worden voor Ajax 1.

Op rechtsbuiten rende ene Cerny langs de lijn.
Hij kreeg in de 1e helft 2e grote mogelijkheden en bakte er werkelijk niets van.
De rest van de wedstrijd nagenoeg onzichtbaar met enkele kleine uitzondering.
Tot dat...........................:
Er in blessure tijd een vrije schop genomen mocht worden zo'n 2 mtr buiten de "16" iettewat links van het doel. Donny vd Beek pakte de bal en ging deze laatste mogelijkheid op de winst "nemen".
Cerny had al eerder geprobeerd Donny af te troeven met het nemen van een vrije trap, maar dat liet Donny toen niet toe.
Je zag dat er wat gekibbel was, Cerny wilde deze vrije trap nemen. (nee toch)
Donny nam een aanloop, liep over de bal heen en Cerny trapte de bal op weergaloze wijze de bal HOOG over de ballenvanger achter het doel en het kantine gebouw heen.
Hiermee gaf hij zich zelf een brevet van onvermogen en liet zien dat hij nog een hele lange weg te gaan heeft voordat hij aanspraak mag maken op een plek bij Ajax-1.

Ik ben blij dat men dit bij Ajax ook hebben ingezien. Met Cerny ga je geen potten breken.

David Neres van harte welkom in Amsterdam en bij ons aller Ajax.
2 -2
MosesD
Cerny is één van de vele voorbeelden dat er een groot verschil tussen junioren en senioren voetbal. Ik twijfel sterk of hij de laatste stap echt gaat kunnen maken. Zelf vindt hij zich heel wat, dat helpt natuurlijk ook niet mee....
0 0
Simon1
Dolberg is echt hopeloos uit vorm. Soms denk ik wel eens dat ze Klaassen in de spits moeten zetten al een valse 9 en een middenveld met Ziyech - Schöne - Van de Beek. Dan heb je wellicht wat meer dynamiek en vooral balbezit op het middenveld. Laat Kluivert en Neres de gaten die dan achter de verdediging ontstaan opvullen.
0 -4
Ajaxbrl
we hadden gewoon een ervaren spits achter de hand moeten hebben! hoe kan je nou op 2 ventjes van 19 bouwen in de spits!?
2 0
JPC40
ben ik zeker mee eens Neres zal ongetwijfeld wel wat in zich hebben, maar een oudere ervaren spits was veel beter geweest.
0 0
Ruff Rhythim
Volgende week donderdag op de bank zetten.
Volgende week zondag minuten laten maken in het eerste.

Maar of dat werkelijk gaat gebeuren betwijfel ik.
0 0
AFCA-CBS
Erg benieuwd naar deze jongen. Ik heb het idee dat er veel meer vuur en power in hem zit dan al onze huidige aanvallers bij elkaar.
0 0
Ajaxbrl
Amsterdamse Branie :)
0 0
Alexander40
Mag hij wel al trainen? Soms mag dat zelfs niet
0 0
DannTheDon020
Gewoon laatste 10 minuutjes in laten vallen volgende week als de score er naar staat, helpt bij het acclimatiseren als 55 duizend man hem toejuichen
0 0
mvdk
Gewoon minimaal een half uur. Ik ben erg benieuwd naar hem. Younes en Traoré weten in ieder geval hoe laat het is...
0 0