[Update] 'Het is niet eens voetbaltechnisch'

BVeenstra, 18-02-2017 om 08:45, 17157 views, Telegraaf, Algemeen Dagblad | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?

Verdediger Kenny Tete wilde afgelopen winter eigenlijk het liefst vertrekken bij Ajax. Dat heeft de rechtsback laten weten tegenover onder meer De Telegraaf en het Algemeen Dagblad.

De Amsterdammer zou niet het idee hebben dat hij een eerlijke kans krijgt onder trainer Peter Bosz en denkt daarom geen toekomst meer te hebben in Amsterdam. Op de vraag wat hij moet doen om in aanmerking te komen om te gaan spelen, geeft hij een cynisch antwoord. 'Misschien op handen gaan lopen.'

In het duel met Legia Warschau mocht Tete door de ziekte van concurrent Joël Veltman weer eens in de basis beginnen. De verdediger speelde prima, maar kreeg vlak voor tijd zijn tweede gele kaart, waardoor hij het veld moest verlaten.

Update - 08.48 uur (18 februari 2017)
Ajax-verdediger Kenny Tete heeft tegenover het Algemeen Dagblad nog meer laten blijken over zijn huidige situatie in Amsterdam. Desondanks blijft de geboren Amsterdammer geheimzinnig. 'Ik ben een goede jongen, ik praat met iedereen. Hij (Peter Bosz, red.) praat ook met mij. Maar het is niet dat ik bij hem op de koffie kom. Hij heeft wel wat gezegd, maar of ik me daar in kan vinden, is een ander verhaal. Het is niet eens voetbaltechnisch, maar ik laat het hier bij.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AnoniemeTank
Veltman is een dropveter, Tete zou beter zijn op de plek.

Ik ben wel voor om alle Raiola spelers systematisch te weren uit de selectie, wat een lul met vingers is dat joh.
0 0
arcaviiouse
blijft grappig tete wilde perse bijtekenen en heeft later open solicitaties gedaan bijv deze keer
https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/89385/tete-doet-open-sollicitatie-naar-contractverlenging.
tete is een ajacied, die gewoon geen kansen krijgt dit seizoen that's the case. ik snap kenny wel
1 0
RusselWestbrook
Haha. Ze zijn al anderhalf jaar 'in onderhandeling'.
0 0
Pierre Heno
Riola staat aan de basis van het feit dat Kenny veel te weinig met het verbeteren van zijn eigen spel bezig is ofte wel beter worden dan Veltman ( is toch echt wel te doen!). Tete moet niet zo leunen op wat die sjaggeraar Riola hem allemaal voorschoteld. Die zit de boel vooral te zieken ten koste van de ontwikkeling van Kenny. Wordt eens een man en schik je inje huidige rol en train/voetbal om beter te worden. Investeer in jezelf en wees een echte Amsterdammer via luctor et emergo. Zul jij eens zien.
0 0
ST
Heb Tete altijd een domme jongen gevonden. Dat is wat hem uit de basis houdt. Veltman doet het prima op die plek.
3 -1
LezDeBoer
Joh ga maar gwn weg. Je begint een vaag mannetje te worden met je uitspraken. Tekent ook al jaren niet bij.. aparte gozer
3 -2
JesusZoonVanGod
Technisch en met de bal aan de voet toch wel een klasse minder dan Veltman. Van een verdediger wordt meer gevraagd dan alleen goed kunnen tackelen. Hij liet in de wedstrijd tegen Legia meerdere steken vallen. Bij corners van Legia stond hij bijna iedere keer te ver van zijn man af en als hij al probeerde te koppen, dan kwam hij amper van de grond.

Gewoon aan het eind van het seizoen mee werken aan een transfer en hopen dat je er nog een mooie som voor vangt. Er zal ongetwijfeld interesse vanuit Italië gaan komen.
1 0
Aianteia
Heb me donderdag flink geërgerd aan het dedain waarmee hij die interviewer te woord stond na de wedstrijd. Hij heeft een paar goede wedstrijden in Ajax 1 gespeeld, maar dit is over nu, dat merk je aan alles.
1 -1
Panama
Wegwezen kenny, lekker janken! En nee voetbaltechnisch zal het niet zijn, maar als jij speelt is de balans compleet zoek. En je hebt mazzel dat Onana er stond donderdag en niet jasper, anders was er een tegengoal direct uit jou fout gekomen, en had je het lef niet gehad om zo stoer te doen voor de camera.
1 -2
Bennyben
Dag boilessen
Dag kishna
Dag tete
3 -2
Bennyben
zijn contract loopt tot 2018 en hij heeft nooit te kennen gegeven dat die bij wou tekenen, zijn zaakwaarnemer is raiola waardoor Ajax denk ik wel klaar is met tete. Veldman is voetballend beter en stelt zich ook altijd positiever op.

Van de zomer gaat tete weg en anders kan die gewoon lekker boilessen achterna
3 0
Duif63
Na zijn blessure vorig jaar heeft hij niet meer het niveau van het halfjaar daarvoor gehaald. Zelfde bij Riedewald die sinds hij met een plaat in zijn enkel speelt trager en veel minder wendbaar is geworden.
1 0
Wimmel
Tete wil al jaren niet bijtekenen.

Ik vond hem verleden jaar in zijn eerste paar maanden een verademing maar de laatste paar maanden vorig seizoen en de eerste paar onder Bosz kwam/komt hij niet uit de verf.

Hij is al jaren bezig zo goedkoop mogelijk weg te gaan en begint nu te muiten. Dat het niet voetbaltechnisch is, is de grootst mogelijke onzin, een trainer stelt altijd de speler op welke het best in vorm is of het best in zijn speelstijl past.

Kenny kan het beste in de zomer vertrekken, dat maakt ruimte voor een talent. Aan dit gedrag hebben we niets.
4 0
Ellende
Riedewald en Tete hadden verhuurd moeten worden.
1 -2
MankeNelis
Die is ook bezig met een relletje ingefluisterd door de zaakwaarnemer. Zoveel is wel duidelijk. Ajax is al over de horizon aan het kijken, als je de plannen van Overmars mag geloven. Niet zo lang geleden was de Paraguayaanse rechtsback Rodi Ferreira in beeld en misschien nog wel. Suc6 Kenny met je relletje..
2 0
AjaxCitizen
Tja. Die pizzabakker heeft vast weer een leuke club gevonden bij een Italiaanse middenmoter voor Tete. Al die spelers vallen ervoor, want de man heeft Zlatan, Pogba, Balotelli etc. bij topclubs weten te krijgen.
1 0
AFCAsphere
Het heeft wel met je voetbaltechniek te maken, Kenny. En het feit dat je dit verhaal moet uitlekken naar de media zal je waarschijnlijk ook niet helpen om je plek in de basis terug te krijgen.

Ik word echt een beetje moe van die tieners die net zijn gearriveerd bij het eerste, en nu al een basisplek eisen omdat ze toevallig een keertje in (wellicht) het slechtste Oranje ooit hebben meegespeeld. Als ze enige vorm van zelfreflectie zouden hebben, dan zou Tete moeten weten dat hij aan de bal gewoon een ramp is in vergelijking met Veltman. Riedewald kreeg genoeg kansen, maar presteerde niet op zijn best, en daarom staat Viergever terecht vast op LCV. El Ghazi is een blind renpaard die in de kleine ruimte niets kan uithalen, en Bazoer hangt graag de postbode uit op een slakkentempo.

Deze jongens zitten in hetzelfde vriendengroepje, en zorgen ervoor dat ze elkaar geloven wanneer ze elkaar vertellen dat ze het alle 4 verdienen om in de basis te staan. Ze vergeten dat je als tiener niets te eisen hebt, en dat - na het eeuwige zeiken van men om ervaring - Bosz logischerwijs ook voor oudere, ervaren spelers als Schöne en Viergever kiest.

Het ergste is misschien nog wel dat het geleuter van deze jongens uiteindelijk een slechte invloed kan hebben op de teamprestatie. Terwijl Feyenoord te maken heeft met een ontevreden Kuyt en Vermeer, denkt Kenny Tete slim te zijn door cynische opmerkingen te maken richting zijn trainer, omdat dat vast en zeker een basisplaats zal opleveren...

Na die opmerking van hem in de bus, en deze uitlatingen in de media mag hij van mij een transfer maken in de zomer. Absolutely done met deze omhooggevallen tieners.
11 0
ST
Niks aan toe te voegen. Mee eens.
2 0
Leo252
Prima Verwoord !
2 0
AFCAsphere
Thanks Leo, ik leer elke dag nog om mijzelf beter te verwoorden :)
0 0
MSwertz92
Amen.
1 0
AjaxCitizen
Ben zo klaar met dit soort gejank van bepaalde spelers in onze selectie of die erin hebben gezeten. Zeuren dat de trainer hun geen eerlijke kans geeft, maar als ze erin staan bakken ze er vrijwel niets van. Als je hun dan vergelijkt met die jankers, dan moet je toch concluderen dat Bosz qua basiself gewoon de juiste selecteert? Kijk naar jongens als Viergever, Schöne en Sinkgraven. Niet zeuren, blijven knokken en je kans afwachten. Neem daar eens een voorbeeld aan.

Ironisch dat de jongens die vaak worden gezien als spelers zonder karakter juist degene zijn die wel vechten voor hun plekje en de jongens waarvan je dacht dat dat strijders waren de strijd gewoon lijken op te geven.
4 0
Maik
Tja, de verwarring van een grote mond met karakter is niet op zichzelf staand.
0 0
Ruff Rhythim
Overigens. Al die spelers die zeggen "geen eerlijke kans te hebben gekregen" en uiteindelijk zijn vertrokken hebben het ergens anders zelden waargemaakt.
2 0
ajaxinho
Nee, het is je voetbalmentaliteit blijkt nu wel.

Veltman heeft qua ervaring gewoon een streepje voor.
Net zoals Younes en Traore dat hadden voor El Ghazi.

Ze moeten niet zo janken allemaal!
Ligeon is 3 jaar reserve geweest en toch hoorde je niks van hem.

Gaan ze ook zo janken als ze in het buitenland op de bank belanden?
Of wordt het dan wel voetbaltechnisch verantwoord?

Teveel gepamperd allemaal...
2 0
RusselWestbrook
Kenny heeft even met Anwar gebeld. Dus gaat ie nu ook vriendjespolitiek suggereren.

Want het kan natuurlijk niet voetbaltechnisch zijn. Het is doodnormaal dat een back van Ajax geen bal aan kan nemen en direct in paniek raakt als ie onder druk gezet wordt. Doodnormaal dat ie geen bal vooruit kan passen.

Hou toch op, is puur voetbaltechnisch.
1 -1
chuckie88
Gewoon voor 6 tot 8 verkopen deze zomer...dit soort jongens moet je niet willen
1 -1
kampioen0809
Als voetballer wil je iedere wedstrijd spelen, logisch. Maar garantie op een basisplaats heb je nagenoeg nergens. Maar het afwisselen van spelers op basis van tegenstander lijkt mij ook geen goed idee. Om de 2 weken een andere back werkt niet echt mee aan de stabiliteit van het team.
1 0
godofajax1900
Kan misschien zo maar zijn dat veltman vertrekt aan het eind van t seizoen.dan is tete een goede vervanger!
0 -2
Wimmel
Tete was een prima vervanger in voorgaande jaren. Nu is het een zeurpiet met te weinig zelfkritiek.

Ook afgelopen donderdag weer na de wedstrijd, alsof alles hem zomaar overkomt. Hij begaat zelf een domme overtreding welke zijn 2e gele kaart oplevert. De scheids had geen geel hoeven te geven maar het kan zo maar met zo'n actie. Hij benadeeld zowel zichzelf als zijn team weer eens.
1 -1
tijger19
Toch apart dat dit soort jongens (lees: Bazoer, Riedewald, Tete en El Ghazi) echt ontevreden zijn en de schuld min of meer bij de trainer leggen en niet reflecteren op het eigen vertoonde spel. In het begin heeft Bosz heel erg gezocht naar de juiste spelers op de juiste posities, hierbij stonden Riedewald, Bazoer en Tete iig allemaal basis. Bazoer sjokte alsof hij de avond voor de wedstrijd uit was geweest, van Tete's goede defensieve acties was niets meer zichtbaar, iedereen kwam er langs, en Riedewald laat kleine steekjes vallen defensief en qua positionering (als CV) en is voetballend niet vaardig genoeg (als CM) en heeft de pech dat Sanchez en Sinkgraven baat hebben aan iemand die op hen let en ze kan helpen door goed te coachen.

Stuk voor stuk zijn het allemaal logische keuzes geweest, dus dan kan je twee dingen doen: Knokken, strijden, trainen als een beest en in de minuten dat je speelt je longen eruit rennen bij de club waar er jaarlijks enorm veel talenten doorbreken, en de talenten zich goed kunnen ontwikkelen; of de weg van de minste weerstand kiezen en denken dat je door een aardig goed jaar onder een andere trainer de grotere competities al aan kan. Maarja goed.. Aan de andere kant, we hebben ipv Riedewald nu ook al De Ligt staan, ipv Tete hebben we Zeefuik, ipv Bazoer hebben we Nouri, Vd Beek en De Jong en ipv El Ghazi hebben we Neres, Cerny en Kluivert. En dan moet je als club duidelijk zijn, wil je geen geduld opbrengen en investeren in jezelf, dan hebben we andere jeugd waar we op kunnen focussen. Eerdere carieres hebben een onrealistisch beeld geschetst dat je op je 18 al basis moet spelen en en dat je op je 20-21 naar een top competitie kan. Het is daarom goed dat jongens als Veltman, Klaassen, Ziyech, Vilhena en Willems nog in Nederland spelen, en dat jongens als Van Ginkel, De Jong (Siem en Luuk) en Elia weer in Nederland spelen omdat ze het niet aankunnen in het buitenland. We zijn niet meer dat kleine 'grote' voetballand, en bepaalde EK en WK successen hebben dat 10 jaar (extra) weten te verbloemen.

Realiteit is dat we gelijkwaardig zijn aan landen als Griekenland, Polen, Zwitserland en Oostenrijk en dat Belgie en Oekraïne ons voorbij zijn gegaan. Zaak is nu aan de KNVB om te moderniseren en een hele goede stap zou zijn om Jonk en Jordi Cruijff aan te gaan stellen voor het vernieuwde jeugd- en trainersbeleid en om daarmee een paradigma verandering te gaan realiseren. De KNVB moet niet, zoals het nu doet, een paar oude (succesvolle) trainers gaan polsen om wat oppervlakkige veranderingen door te voeren.
2 0
PabloXXX
Ik vind Bosz geen hele bijzondere trainer, tot nu toe oogt die tactisch niet heel sterk. Hij heeft 1 systeem waar hij al bijna een hele seizoenshelft aan heeft gewerkt en nog steeds is het heel afhankelijk van de vorm van de dag en van spelers. Vind dat hij een matig wisselbeleid heeft. Hij grijpt niet echt in als het slecht gaat. Ik zie nooit een plan B als het niet gaat, want dat kan soms. Ik ben nog niet overtuigd van Peter Bosz, kiest heel veel voor zekerheid, vind dat altijd een matige eigenschap van coaches. Van Gaal, Guardiola, Klopp en Ancelotti, die zouden bijvoorbeeld bij een 1-1 stand 60 minuut zo een gekke jeugdspeler er in gooien. Ik mis dat toch bij Bosz, had daar wel meer in verwacht. Ik snap dan ook wel de onvrede van sommige spelers. Je krijgt niet echt gevoel alsof je belangrijk bent voor het team als je nooit is gewisseld wordt of tegen Sparta, Excelsior en dergelijke basis mag staan.
2 -4
JPC40
voor een deel ben ik zeker met jou eens, voor andere deel weer niet, je ziet bij Guardiola hoeveel moeite hij heeft om zijn team aan de praat te krijgen....en vergeet even het geld en soort competitie..... puur en alleen naar de resultaat kijken meer niet.... .
Carlo idem dito hij wint wel maar vraag niet hoe.
Bosz ervaart nu hoe het werkelijk is bij Ajax, en wat Frank allemaal gepresteerd heeft met telkens vreselijk matig team.
Tete moet niet zeuren, hij moet zijn voeten laten spreken, van janken en piepen, motten we niks van hebben.
1 -1
Sulejmanibesteaankoopooit
Bosz is tactisch gezien de beste trainer van de afgelopen 10 jaar. Als je dat niet ziet dan denk ik helaas dat je niet goed kijkt naar wat er allemaal op het veld gebeurd en hoe drastisch het spel veranderd is in zo'n korte tijd.
Ajax kan alleen maar beter worden hoe langer Bosz er blijft zitten. Er is op dit moment geen betere coach dan Bosz voor Ajax.
2 0
AjaxCitizen
"Ik ben nog niet overtuigd van Peter Bosz, kiest heel veel voor zekerheid, vind dat altijd een matige eigenschap van coaches. Van Gaal, Guardiola, Klopp en Ancelotti, die zouden bijvoorbeeld bij een 1-1 stand 60 minuut zo een gekke jeugdspeler er in gooien."

Wat een onzin. Voor zekerheid kiezen een matige eigenschap vinden. Bijna elke trainer kiest voor zekerheid. Verder is vrijwel de enige die van de genoemde namen die vaak een jeugdspeler erin bracht Van Gaal. De anderen doen dit vrijwel nooit.
0 0
PabloXXX
Zekerheid als je 1-1 staat en voetballend loopt het niet, maar je kiest er toch voor om je basis elf te laten staan, dat vind ik een slechte eigenschap. Misschien Ancelotti wat minder, maar de andere trainers en voornamelijk van Gaal en zeker wel Guardiola durfde gewoon risico's te nemen in hun opstellingen en wisselbeleid. Dat inzicht hebben van op welke positie er wat moet veranderen en wie kan dat het beste doen, dat maakt je voor mij een goede trainer. Niet in de 80e minuut slap wisselen om het wisselen.
0 0
AjaxCitizen
Bosz vind je kennelijk een gebrek aan durf hebben, aangezien hij in jouw ogen geen risico's neemt. Hoe verklaar je dan dat hij tegen een Paok met een 3-5-2 systeem begon? Hoe verklaar je dan dat hij het aandurft om tijdens een belangrijke Europese wedstrijd iemand als Justin Kluivert bij een 0-0 stand erin te brengen voor Traoré? Dat zijn ook gewoon risico's die hij neemt.

Welke risico's nam Guardiola dan die uiteindelijk voordelig voor hem bleken uit te pakken? In zijn Bayern tijd switchte hij enkele wedstrijden van systeem. Dat kostte hem vaak genoeg wedstrijden die erom gingen. Bijvoorbeeld tegen Barca in 2015.

Luis Enrique koos er in 2015 voor om tegen Sociedad niet met de volledige MSN te spelen, terwijl hij 3 punten kon inlopen op Real. Verloor uiteindelijk de wedstrijd en moest nog een inhaalrace maken om de titel te winnen.

Vorig jaar nog koos onze FdB ervoor om tegen FC Utrecht 3-4-3 te spelen. Een systeem waar de selectie niet eens eerder mee gespeeld had. Dat heeft ons 2 dure punten gekost.

Snap dus nog steeds niet dat wanneer een trainer voor zekerheid kiest, hij kennelijk over een slechte eigenschap beschikt. Alsof risico's nemen bij voorbaat voor succes zorgt. Ik zeg niet dat het slecht is om risico's te nemen, maar voor zekerheid kiezen is gewoon een eigenschap die begrijpelijk is. Ook in de top zitten er genoeg trainers die ervoor kiezen met zekerheid te spelen.
1 0
kampioen0809
Ik vraag me af of er een opstelling/tactiek is die niet afhankelijk is van de vorm van de spelers.
0 0
PabloXXX
Goed punt, vorm van het team is heel belangrijk als geheel. Ik had het beter kunnen formuleren. Ik vind Petet Bosz te afhankelijk van de vorm van bepaalde spelers. Dolberg, Ziyech. Voornamelijk Ziyech, die heeft rol als echt voetballer en wanneer dat niet lekker loopt, loopt dat hele aanvallende spel van Ajax niet. Als je als trainer er voor kiest om met Klaassen 12 doelpunten in het jaar te pakken en 1 minder aanspelpunt te hebben, want laten we eerlijk zijn ik ben fan van hem, maar voetballend is die niet echt heel sterk. Dan moet je als Peter Bosz zijnde een back-up plan hebben. Lef hebben om te wisselen, zowel ziyech als Klaassen. Peter Bosz wil mooi aanvallend voetbal met risico, maar leg dan als trainer niet alle risico's bij het team neer.
0 0
mickey2602
Leuke discussies lees je hieronder.
Als Tete vindt dat hij meer speeltijd moet hebben dan moet hij dat bewijzen aan de trainer op de training en in de minuten die hij wel in het veld staat. Niet de hulp van de media inschakelen als hem dat niet lukt. Want zo is het wel,Veltman laat zien waarom hij wel in de basis staat ten opzichte van Tete.
Een sliding maken ziet er wel spectaculair uit maar dan is er voorafgaand daaraan een fout gemaakt. Of dat door Tete is of iemand anders laat ik in het midden maar feitelijk ben je dan te laat.
Het enige wat je Bosz zou kunnen verwijten is dat hij Tete niet iets meer minuten geeft.
Bosz heeft de mond vol van spelers rust geven omdat ze zo jong zijn en ze willen rustig aan doen met hem(voorbeeld Dolberg) maar desondanks wisselt hij die spelers vrijwel nooit. Of hij wisselt laat.
Een Veltman of een Schöne zou je best rust kunnen geven tegen een "kleinere"tegenstander en dan Tete en Riedewald opstellen maar dat doet ie ook niet.
Dát valt Bosz te verwijten maar niet dat Tete nu niet meer speelt,dat valt met name Tete te verwijten.
1 -1
Ajax34
Bosz zou ook eens Viergever mogen wisselen want die levert iedere wedstrijd wel 5 of meer ballen in bij de tegenstander, nationaal wordt het nog niet altijd afgestraft maar bij een beetje tegenstander krijg je de goals om de oren. Veltman en Sanchez in het midden en Tete op rechts.
0 -2
RusselWestbrook
Hou op man. Met afstand de meest stabiele verdediger dit jaar
1 0
fanvooraltijd
ik lees het alweer ;Bosz is dom, hij stelt niet de beste spelers op.Het ligt niet aan de spelers het ligt aan Bosz en aan nog vele anderen.
1 0
AjaciedForLive
Wel vreemd dat alle bankzitters zeggen geen vertrouwen te voelen.
5 -1
Bazenvan95
Sorry maar hoe graag ik ook een bijtertje als Tete heb die het liefst ook nog de aanvallende kwaliteiten heeft van een cafu of dani alves.. Ik geef de voorkeur aan stabiliteit die Veltman waar maakt. Veltman is wekelijks niet op een foute wedstrijd te bespeuren en leest het spel overall gewoon goed, ookal is hij geen pure back.. Zolang hij het niet verpest is dat dan maar jammer voor Tete, als hij aanvallend meer zou brengen kon je echt niet om hem heen, nu wel
4 0
ajax4ever01
Als Tete multifunctioneler was dan had hij dat probleem niet. Hij moet gewoon geduld hebben, voorbeeld nemen aan Schöne.
4 0
Ruff Rhythim
Sja....hij zegt wel dat hij geen kansen heeft gekregen maar als hij er in staat pakt hij ze vooralsnog niet.

Dat hij ontevreden is snap ik wel. Lijkt me logisch als je op de bank zit.

Maar op deze manier je onvrede naar buiten te brengen heeft nog nooit iets positiefs opgeleverd.
Hij laat de uitgang uit de ArenA op deze manier wel heel snel dichterbij komen. Niet echt slim.
2 0
trodat4030
Vreemd dat ie niet durft (of mag) aan te geven waar het dan wél aan ligt.. Aan dit soort uitspraken heb je geen hol.. Zeg dan niks. Deze uitspraak bied alleen maar ruimte voor speculaties. Maar zit vast een bedoeling achter (ingegeven door Raiola?)..
3 0
Mokum_32
Wat een irritante gozer zeg blij als die weg is
3 0
tonny
Hij hoort er gewoon in
0 -4
gras
Alleen zeikerds denken dat Tete een zeikerd is. Bosz is gewoon een domme rukker als het gaat om omgang met reserves. En ook als het om invulling van de backposities gaat.

Veltman is geen back. En met dat opbouwende vermogen voegt hij helemaal niets toe aan Ajax. Het oogt leuk. Liever dat hij vanuit het centrum zulke passes geeft. Eindelijk een keer eens met VI. Alle drie - inclusief Boskamp wat het meest zegt - vonden Tete de betere back en Veltman een centrale verdediger.

Verdedigen zoals Tete kan alleen Sanchez. Echt lachwekkend hoe het gros van de supporters Tete op handen draagt na vorig jaar en nu als tamme schoothondjes achter Petertje Bosz aanlopen omdat Veltman, die niet opkomt, die niet voorzet, zo leuk opbouwt.

Opbouw moet via de middenvelders gebeuren, aldus een zekere J.C.

En Tete moet spelen, Bosz moet inbinden.
0 -17
trodat4030
En Tete bouwt op via de keeper, of heb je donderdag niet gekeken? 8 Vd 10 ballen gingen terug, 1 breed en 1 (uit nood) vooruit. Het spijt me verschrikkelijk, Tete is absoluut de betere verdediger, maar Veltman weet iig wat hij moet doen in positiespel, daar heeft Tete nog een héleboel te leren.. En verdedigend is Veltman helemaal niet zo slecht, wel minder dan Tete, maar niet slecht.
4 -1
Tecmessa
Tete veroorzaakt twee directe kansen in de eerste helft tegen Legia. Vorig seizoen vond ik m verdedigend top, maar hij is het momenteel gewoon he-le-maal kwijt.
0 0
AFCSANCHEZ
Zeggen dat wij niet achter Bosz aan moeten lopen wat betreft Veltman omdat hij niet op kan bouwen.

Maar dan wel met Tete aan komen zetten als vervanging, iemand die alleen maar kan verdedigen en nog moeite heeft met een bal aannemen.

Hahahaha.
4 0
ZeeuwseAjacied
Haha dus de backs hoeven niks met een bal te kunnen? J.C. zou zich kapot lachen om jouw comment.
4 0
NouridolbergNeres34
Tete loopt wel te zeiken hoor hij ziet veltman toch ook spelen, dan weet hij toch ook dat ie terecht wissel is , eerst zei die nog in een interview we moeten niet zeuren iedereen zou in mijn schoenen willen staan als profvoetballer. Tete moet in de zomer lekker gaan, zijn aannames ballen springen van ze voet.
2 0
AFCSANCHEZ
Doei Kenny
2 -1
DonDias
Alleen wisselspelers zeggen dit... De keuze is niet op jou ge allen Tete. Deal with it zoals Schone dat deed.
0 0
Web
Dat moet de trainer vertrouwen in je hebben, op deze leeftijd wekelijks wissel staan is funest, Bosz jaagt alle jeugdspelers de der uit, verschrikkelijk
0 -10
RaynoFischer
Hij geeft veel jeugd gewoon de kans hoor.
Bazoer, Riedewald, Tete, El Ghazi begonnen als basisspelers, maar hebben het zelf verpest toen, waardoor andere kansen kregen, als je dan niet de mentaliteit hebt om je terug te knokken houdt het op....
4 0
SoAFCA
als je te kort komt kom je te kort. Veltman VS tete is jeugd VS jeugd. Veltman voegt voetballend veel meer toe.
2 0
RaynoFischer
Precies, maar mensen hebben op ene van een manier een hekel aan Veltman terwijl hij het gewoon goed doet en duidelijk beter is dan Tete...
2 0
mistermiyagi
Geduld Tete!
0 0
R.F.
Ja. Tete en Riedewald kunnen volgend jaar aan de bak als Joel en Nick vertrekken. Dat zal het zijn.
0 0
Web
Dan stelt Bosz ze nog niet op, maar jongens nog een jaartje vol houden, ( hoop ik) want daarna staat er een andere trainer voor de groep, met Bosz word je nooit kampioen

Mogen jullie mij op afrekenen, onthoud dit, ik Web heeft dat gezegd
0 -1
Frankeritus
wat je moet doen om te gaan spelen? de bal vooruit spelen ipv terug en lef tonen niet de veiligste oplossing kiezen... duidelijk?
1 0
Web
Kansen geven om wijdstrijd ritme op te doen, dat heeft Tete nodig.laat hem eens wat meer minuten maken, betaald hij terug
0 -1
MSwertz92
Je bent gewoon duidelijk minder dit jaar tete, bek houden en beter worden, zogenaamd ben je stoer mannetje toch, grote bek tegen autoriteit, maar als je er terecht naast staat snap je er niks van en ga je janken, klein kind.
3 -1
dan300491
Die zal je bij iedere trainer hebben. Spelers die niet spelen zullen altijd klagen.
0 0
vvz1917
Ik kan niet wachten op de dag dat Peter Bosz vertrekt bij Ajax. Dan kan eindelijk deze zwarte bladzijde (Peter Bosz) afgesloten worden. Hij is NIET de juiste man voor Ajax.......
1 -8
afcas
maar het is wel een vooruitgang tov de boer...
0 0
Frankeritus
??? hahaha
0 0
Ajax412
Wil je Guardiola?
0 0
LANS
VVZ1917, wanneer ben je dit jaar Jarig ? Of ben je al bij de " uitverkoren " . .
0 0
Michels
Wat heeft die jongen toch een geweldige zelfreflectie...
0 -2
gras
Al dat gejammer dat Tete niet levert in de opbouw. Hij voorkomt een zekere goal, had weer goede tackles, is sneller dan Veltman en met vertrouwen zo'n beetje de enige echte killer/mandekker in Nederland.

Sanchez is ook geen gele goede voetballer, maar wel goud waard. Je kunt best met slechts 1 voetballende back spelen. Reiziger was opbouwend ook niet bijzonder, De Boer of Bogarde op links juist wel. Alles draait om een balans.

Veltman heeft de snelheid niet voor een back en ook niet de voorzet. Veltman moet centraal komen. Op de back heeft hij in oranje totaal geen indruk gemaakt. Centraal naast Vlaar juist wel met zijn debuut.

Maar de teerling is al geworden. Bosz moet hem niet, dat is bijna tastbaar. Hij zegt ook niet dat Tete een super mandekker is, maar gewoon voetballend niet zijn type is. Hij zwijgt hem dood. Dat is erger en veelzeggender. Dat maakt dat bepaalde reserves Bosz' bloed wel kunnen drinken.

Ga nou eens wat pedagogisch verantwoorder om met je jeugdkapitaal. Je hoeft hem niet op te stellen, maar je moet hem wel enigszins AJax waardig laten voelen. Heeft hij al lang bewezen.
1 -5
suitie
Bogarde op links wel?!?! Hou toch op man! Bogarde had zn fysiek mee en stond zn mannetje maar aan de bal was ie zwak. Die kon je als tegenstander vrij laten in de opbouw. Reiziger was aan de bal veel beter en stoomde vaker mee op langs de lijn dan Bogarde. Tete is juist vergelijkbaar met Bogarde..verdedigend top maar aan de bal zwak.
0 0
Koenniiee
Hij levert toch ook niet in de opbouw? Denk je werkelijk dat al die trainers er geen snars van kunnen, getuigen dat er nooit (!!) een CV opgesteld wordt als back, maar wel buitenspelers of middenvelders. Dat heeft een reden: juist, lonen in de opbouw!

Dat is de moderne denkwijze. En je kunt daar niet in mee gaan, zoals Frank de Boer deed. Maar dat levert ook niet echt, toch? Met louter balletjes terug en slechts 1 overwinning in Europa in de laatste zoveel wedstrijden!

Maar dat kun je hier duizend maal zeggen..
0 0
Radikaal
Ik vind dit een raar verhaal. Veltman speelt enorm solide op de back en zijn lange passes worden steeds beter. Zou hem graag nog meer zien opstomen, maar het lijkt er langzaam in te komen.
Tete zegt zelf dat ie wel met Bosz praat, dus als jij hier roept dat Bosz hem doodzwijgt en hem er niet bij wil hebben - dan verzin je volgens mij maar iets.
1 0
RobbertB
Ik ken je verder niet. Maar dit is wel echt "inside information". Of is het enkel speculatie??

Heeft Bosz gezegd dat Tete "voetballend niet zijn type is"? Tegen hem? Of tegen jou? Of in de media?

"Hij zwijgt hem dood" heb je dat van Tete zelf gehoord? Want dat klinkt wel echt als iets dat alleen de speler zelf kan ervaren...
3 0
RSM
Tete is een goede back. Doet zijn werk goed. Hij komt heus wel volgend seizoen in de picture als Veltman verkocht wordt.
2 0
De Stift
Ik stoor me dus ontzettend aan de wijze waarop Tete gisteren voor de camera stond. Net als Riedewald en ook Bazoer en El Ghazi amper geduld. Een carriere opbouwen gaat met ups en downs. Deze jongens staan allemaal aan het begin van hun carriere, maar willen altijd spelen. Dat gaat niet. Bovendien is Veltman op dit moment gewoon beter dan Tete. Hard werken en leren van de momenten dat je speelt. Sterker worden. Extra trainingsarbeid leveren. Laten zien dat je in de basis hoort. En dan de kans grijpen als die komt.

Maar als ook Tete en Riedewald dat niet op kunnen brengen, dan verdwijnen ze maar voorgoed naar de bank van een buitenlandse club. Doodzonde natuurlijk. Echter zou ik als Ajax op dit moment vooral investeren in de jongens die nu in de basis staan. Dus liever heb ik dat Veltman, Viergever, Schone en Klaassen nog een seizoen blijven, dan dat Tete en Riedewald tevreden worden gehouden.
4 -1
KingJames23
Bosz mag ze wel eens een keer meer minuten geven. Hij wacht altijd veel te lang met wisselen, dat doet hij pas aan het einde van de wedstrijd. Iedereen ziet dat sommige jongens er op een gegeven moment kapot zijn en dan moeten er verse krachten in. Hij kan schone er toch wel eens afhalen en riedewald er in zetten. Of Ziyech er een keer afhalen want die speelt gewoon vreselijk slecht na de winterstop, al vond ik hem voor de winterstop ook nog niet top. Je moet de jongens ook tevreden houden die op de bank zitten. Zo gaat iedereen op de loop.
2 0
RobbertB
Natuurlijk. Ze moeten eigenlijk uiteraard wel beseffen dat ze nog jong zijn en geduld hebben.

Tete gaf dat ook laatst nog aan in een "normaal interview", dat hij zich gezegend voelde als profvoetballer. Dat bank zitten niet leuk is, maar er wel bij hoort..

Nu had ie natuurlijk net die rode kaart gekregen en was ie sowieso gefrustreerd, dan laat hij zich gaan. Gelukkig was er geen politie-agent in de buurt om te beledigen.. haha.

Ik snap de genoemde "ontevreden" spelers overigens wel hoor. Bosz doet het toch net iets anders dan De Boer qua alles. Tactisch, beleidsmatig, persoonlijk.. En de komst van 100% zekerheidje in de basis-elf Ziyech heeft ook wel wat veranderd in de hiërarchie.

Luister. Bazoer kon naar Napoli voor een godsvermogen en hij hoopte denk ik op een (nog) betere club maar belandde op de bank bij Ajax. Dag droom voor rechtstreekse transfer naar absolute topclub | Exit Wolfsburg.

El Ghazi zat na zijn blessure al niet zo lekker in zijn vel. Kwam terug in de basis, kwam niet in vorm en zag ineens een huurling op zijn positie komen, hoppa op de bank. Zonder de exposure op het veld voorzag hij ook geen èchte stap omhoog! | Exit Lille. Ben benieuw hoe dit afloopt, nu daar net een nieuwe trainer is....

Riedewald was de "enige echte nummer 6 in de selectie" volgens Bosz, maar Schöne stond daar ineens en die doet het daar heel goed (zo niet een stuk beter). Riedewald is echt nog niet klaar voor een stap omhoog, maar hij moet wel meer spelen anders wordt hij niet beter.

Tete zelf is gewoon de één van de beste verdedigende rechtsback van Nederland.... Kijk, Arias en Karsdorp zijn 70% aanvallers. Veldman is eigenlijk een centrale verdediger, maar is op de backpositie completer dan Tete.

Tete weet ook wel dat hij in verdedigen de beste is op zijn positie en dat zegt Raiola waarschijnlijk ook tegen hem. Tete kan eigenlijk overal wel heen, daar zal Mino hem vaak genoeg aan herinneren.

Ik gok voor Tete op een club in Italië. Mino biedt hem waarschijnlijk nog wel aan bij Juventus. Dani Alves en Lichtsteiner kunnen Tete aanvallend nog wel wat bijspijkeren gok ik zo.... :D

Ben benieuwd naar deze zomer. Als Veldman inderdaad weggaat, tekent Tete dan bij...? Voor minimaal één nieuw seizoen onder Bosz...? Want tekent hij niet bij, z'n contract loopt natuurlijk wel af in 2018, dan is het wegwezen. Dat is dan alleen wel als kleine meneer, voor speeltijd bij een kleine club of bank bij een grote club. Of hij kan natuurlijk gewoon z'n contract uitdienen en een seizoen lang niet spelen (want Ajax-beleid muv Schöne) en gratis weg naar wederom kleine club in het veld of grote club op de bank.

1 0
Tyfusventje
Kaas
0 0
Talent
Verdedigend is hij prima. Opbouwend komt hij heel veel tekort.
Het nadeel voor hem is dat ajax met opbouwende backs wil voetballen. Dat kan hij niet en gaat hij ook niet leren.

Dus meneer tete....het ligt niet aan je verdedigende kwaliteiten, maar aan je opbouwkwaliteiten. Daarin is Veltman veel verder dan jou...helaas voor jou.

Nu niet meer verontwaardigd reageren voor de camera, want gisteren heb je bewezen een uitstekende verdedigende back te wezen, maar met zeer beperkt voetballend vermogen.
1 -2
RSM
Wanneer was hij eigenlijk beperkt gebleken in de opbouw? De rendament van Veltman is ook nihil in de opbouw. En weet je waarom? Degene die opbouwen zijn Sanchez en Viergever.
0 -1
Ruff Rhythim
Gister heeft hij een ding bewezen en dat is dat hij momenteel terecht op de bank zit.
Had me dit een jaar geleden voorgelegd en ik had er mn verontwaardiging over uitgesproken, maar ik zag gisteren een onzeker persoon in het veld staan, vanaf het begin tot zijn tweede gele kaart.
3 -1
Bennyben
Tete overschat zichzelf een beetje, maakte een grootte fout.
Toen hij in de voorbereiding speelde en ajax veel wedstrijden verloor had hij een spiegel moeten kopen om te zien wat zijn aandeel hierin was
1 -2
10Sneijder10
"Kenny Tete weet ook niet meer wat hij bij Bosz moet doen om te gaan spelen."

Als het elftal wint dan blijft het in grote lijnen ongewijzigd, vooral achterin. Lekker kortzichtig om te denken dat je erin komt als verdediger omdat je "zo hard en goed je best doet".

Ik geloof bij Bosz ook wel dat hij het elftal zo neerzet om het beter te laten functioneren en niet selecteert op basis van het individu.
2 0
Simon1
Ik hoop toch van harte dat we een moderne RB halen aankomende zomer. Een back die gewoon de gehele rechterflank kan bestrijken, snelheid heeft, goede voorzet én kan verdedigen. Zo moeilijk is dat toch niet als Sinkgraven het in een krap half jaartje geleerd heeft.
0 -1
Web
Sinkgraven hoe dom ben je, totaal geen back, maar DR Bosz en de mee lopers van hem zien in Sinkgraven een back, zelfs de toekomstige back van Oranje, ja dat zij DR Bosz, gelukkig ziet de rest van Nederland dat hij dit TOTAAL niet beheerst

Ik vind Sinkgraven een prima middenvelder
1 -7
Ajaccus
Sinkgraven heeft defensief nog stappen te zetten en is daarmee bezig. Potentieel als voetballende rb lijkt iig aanwezig. Duidelijk is dat het nog wat tijd nodig heeft.
0 0
Bennyben
Voetballend is het een verademing om Sinkgraven linksback te zien, in balbezit is hij heel belangrijk in de opbouw.

Je zal wel teveel vi hebben gekeken met de mening van die kakkies
3 0
RusselWestbrook
De rest van Nederland?

Oh, je bedoelt dat volk dat reageert op stellingen van VI.
3 0
Web
Ik kan soms best mee gaan in jou ideeën, maar wij zijn maar Ajax, tellen echt niet( meer )mee in Europa, als een eenvoudig ploegje als Legia je al in de problemen brengt met druk zetten, zegt heel veel, en dan kun je niet voldoen met backs die alleen maar hoog staan, Middenvelders die geen bal in de ploeg kunnen houden,veel te veel balverlies, je zag het aan Barcelona deze week, deze ploeg kan het als geen ander, maar daar zit de sleet ook op, zelfs die ploeg krijgt het dan al moeilijk
0 0
RusselWestbrook
Dom verhaal. Als er één speler is die er een puinhoop van maakt zodra hij onder druk gezet wordt is het Tete.

En daarom 'dat volk'. Ziet alleen maar spectaculaire tackles en denkt dan iemand een goede back is.
0 0
Web
Nee dat doe ik op eigen inzicht, prima dat jullie daar anders over denken. Maar het gaat goed met Ajax, het word met de week minder.
Wat bedoel je met dat volk, denigrerend , misschien de ploeg die wel realistisch voetbalt, en zondag 8 punten op ons voor staan, met een heel matige selectie, geeft jou niet te denken he?
0 0
10Sneijder10
Er stemmen bijna alleen maar kakkerlakken op die stellingen en speler van de week zooi van VI.
3 0
A Cohen
Tete speelde een prima wedstrijd.
Hij is in mijn ogen gewoon nog steeds beter dan Veltman.
Hij moest zijn 1e gele kaart pakken omdat zijn team hem daartoe dwong.
Een perfecte 1e gele kaart.

Die 2e gele kaart tja dan wordt hij het slachtoffer van een dwaling van de scheidsrechter.
Gewoon weer domme pech.

Bosz moet zijn ogen eens gaan openen. Tete hoort in de basis.
1 -5
PJK54
Het lijkt tegenwoordig wel een schande om bij Ajax te spelen en helemaal als je voor je plekkie moet vechten, helaas schijnt dat bij de huidige spelers niet meer in hun hoofd op te komen nee als de pers een keertje lovend over je schrijft hoor je gelijk bij één van de grote clubs in Europa te spelen. Jammer TeTe je bent de volgende waarschijnlijk die richting de achterdeur verdwijnt en we over zeg een jaar of 2 weer terug zien bij een JL clubje.
3 -2
gras
Je hebt duidelijk verschillende kampen. Pro en contra. Maar niemand liet een wanklank horen over Tete's eerste periode, waarin hij echt grandioos speelde en wekelijks de man op het veld was. Waar waren de opmerkingen dat hij te weinig diep speelde?

Dat kwam nu trouwens ook voort uit onzekerheid. Want de wijze waarop hij kalt gestellt werd door Bosz was echt niet normaal. Bosz heeft niet geselecteerd, hij heeft geamputeerd. Bepaalde jongens als Tete, Bazoer, Riedewald en Ghazi werden echt uit de groep verwijderd.

Ghazi kwam na zijn goals in JA nog terug omdat Bosz hem bij gebrek aan alternatieven niet kon negeren, maar Gudelj kreeg dan wel weer echte kansen. Leg me dat eens uit.

Je merkt aan alles dat er niet gewoon sportieve keuzes worden gemaakt, maar dat het signaal wordt gegeven dat er geen enkel vertrouwen bestaat in deze jongens. Terwijl Bazoer, Riedewald tot op zekere hoogte en Tete echt oranje materiaal zijn. Nog steeds. Maar niemand speelt lekker zonder vertrouwen.
1 -5
@Maar7en
Volgens mij stond het spel toen bekend als tikkie terug tikkie breed... het was niet om aan te gluren. Kan me herinneren dat ik niet de enige was die er zo overdacht en ja toen speelde Tete.
2 0
Koenniiee
Haha, toen waren er geen opmerkingen? Ik heb continu gefoeterd op de keuzes van Frank; de type spelers waar hij voor koos en de tactiek. Dus dat is niet waar. Het is alleen nu zo dat men elkaar gaat 'napraten'. Dus nu lijkt het ineens of iedereen het licht gezien heeft, maar je hebt gelijk als je zegt dat er maar enkelen de keuzes van Frank in twijfel trokken. Een groot gedeelte niet, inderdaad.

Bosz heeft gewoon een prima keuze gemaakt door Veltman op te stellen. Die is wekelijks de beste speler van het veld. In dit type spel. Kenny heeft aangetoond in Jong Ajax, de Europa League, voorronde CL en in de KNVB Beker volkomen ongeschikt te zijn als Ajax-speler. Je speelt bij Ajax als je iets kan met een bal. De bal kan aannemen en in hoog tempo door kan spelen. Daar gaat het al mis, laat staan dat hij iets geniaals doet. De keuze voor Veltman is 100% terecht.

Riedewald is niet meedogenloos genoeg. Bazoer loopt te 'lanterfanteren' (zeggen we in Brabant, biedt zich nooit aan, sjokt, etc.) en Kenny kan niets met een bal. En dat is Oranje materiaal? Haha, funny!
1 0
Chesterson93
Je laatste alinea, verre van eens. De rest van je alinea's kan ik wél bevatten. Maar dit is dus wel hoe Ajax de laatste tijd met talenten omgaat. Kan je het men dan kwalijk nemen dat zij een stap maken naar het buitenland? Dolberg is gewoon uit nood geboren. Maar van de Beek is er dan niet eens aan toe. En Nouri lijkt helemaal niet aan bod te komen. Dan is het bij die laatste al slim dat hij al als een selectielid betaald werd, anders had hij ook verder gekeken. Dat Kluivert en de Ligt wachten, heeft ook met hun leeftijd(en speeltijd) te maken. De Jairo van 17 en 18 zeurde ook niet. Ik hoop gewoon dat het goed gaat met de club, want ik heb niet het idee dat de talenten op een heel stimulerende manier worden benut in het eerste.
0 0
RusselWestbrook
Die waren er wel.

Kalt gestellt? Serieus? Mocht aan het begin van het seizoen elke wedstrijd als basisspeler op komen opdraven en maakte er een potje van, vooral in de voorronde CL.

Gudelj maakte er ook een potje van toen ie nog speelde.

Er is wel een sportieve keuze gemaakt en Tete heeft dat gisteren maar weer eens aangetoond door dramatisch te zijn aan de bal.
1 0
Bobo het Konijn
Kan me de teleurstelling wel voorstellen vorig jaar de man op rechtsback, Oranje en de loftrompet van iedereen. Nu niet meer voorkomen in de plannen, dat is een verandering en dan is het niet gek dat je verder wil. Gisteren speelde hij prima. In een onsamenhangend Ajax dat is pas zorgelijk.
1 -1
Ferd
Hou toch op met 'speelde prima'. Dat Ajax zo onsamenhangend was komt juist doordat Tete geen bal naar voren durft te spelen, alles terug en achteruit met een enorme kans voor Legia na zon ziekenhuisbal, Tete had je zomaar de wedstrijd kunnen kosten.
4 -2
Web
Komt door DR Bosz
0 -3
Koenniiee
Deed het gister niet slecht. Maar hoe haal je het in je hoofd, gozer? Veltman speelt gewoon prima. Dan moet je geduld hebben!

Alsnog heb je het totaal niet laten zien in de Europa League en KNVB Beker. Maar ook gister weer, neemt een bal aan, bal stuit twee meter omhoog. Dat blijft een Tete momentje. Aan de bal houd je je hart vast en is het gewoon geen Ajax-materiaal. Dat ziet Bosz ook!

Of met die aanvallende bewegingen, leek meer een bambi op ijs. Er zal ook nooit een geniale bal tussen zitten, zo een die Veltman drie gaf bij Roda uit. Nee, de keuze is honderd procent begrijpelijk!
4 -1
Sammy Sosa
Dit meeste voetballers hebben al niet zo veel hersencellen. En dan ook nog zo n zaakwaarnemer die je indoctrineert. Je kan het ze bijna niet eens kwalijk nemen.
1 0
TOOL
Tijdens dat interview dat hij na de wedstrijd gaf kreeg een vreemde indruk van hem. Voetballend vind ik al niet super sterk, op zijn tackle na want dat kan hij echt super goed. Tijdens dat interview kijkt hij alle kanten op, zoekt naar woorden maar vindt eigenlijk niet de juiste. Heel raar vond ik het.
2 0
Siemmie
Prima, rot maar op dan. Als je niet de mentaliteit hebt om te vechten voor je plaats, ben je ook niet geschikt voor het profvoetbal. Stelletje lamzakken, Bazoer, Gudelj, Tete, Riedewald... Stuk voor stuk verwende jochies onder De Boer.
2 0
mistermiyagi
Riedewald echt niet!
0 0
ambtenaar
Bizar, een hele generatie natte winden met een ruggengraat van pudding.
8 -1
@Maar7en
Die gast mag van mij weg. Heeft totaal geen zelfreflectie en brengt met zijn wilde spel Ajax anderma al in de problemen door rood te pakken. Snap wel dat ie Veltman voor zich moet dulden. Die is een stuk stabieler en betrouwbaarder. Kenny is de weg kwijt sinds het incident en rechtszaak. Tegen Willem 2 Kozakken Boys en in JA kan ie zich al niet onderscheiden. Helaas want onder FdB leek ie een grote te worden.
1 -1
mistermiyagi
Wacht op volgend seizoen, Veltman zal vertrekken..
Basisplaats heb je dan zeker.

Prima spelertje, scherp, snel en een killer. (aanvallend is het niks)
0 0
Ferd
Nogmaals: Tete is al anderhalf jaar bezig met een vertrek komende zomer. Basisplaats volgend seizoen? Misschien wel maar niet bij Ajax, dat hebben Mafia Mino en Tete vorig seizoen al besloten toen we wegliepen van de onderhandelingstafel
0 0
bojansuarez
Wat een misplaatste arrogantie man. Als hij nou 24-25 was geweest had ik deze uitspraken begrepen maar dit vind ik gwn respectloos tegenover je concurrent die de strijd gewonnen heeft. Hij zegt nog net niet "als Joel geblesseerd raakt dan is er miss nog toekomst v mij bij Ajax"
Je kan met zon instelling erbij lopen of hard blijven werken voor je kans. Hij heeft duidelijk al zijn keuze gemaakt in deze. Ik vind hem persoonlijk een geweldige verdediger die ik ook altijd zou opstellen. Maar helaas voor hem ben ik zn trainer niet en moet je de trainer gwn respecteren v zijn keus. Ik verdenk Bosz er absoluut niet van om spelers express buiten de boot te laten, integendeel denk ik zelf dat hij hier ook wel wen beetje mee zit. Snap dat ie niet blij is maar dit vind k wel erg rancuun om zulke uitspraken te doen,en dan ook nog na een rode kaart..
0 -1
peet-w
Als je zo gaat beginnen kan je inderdaad beter weggaan, Kenny.
2 -1
Pierre Heno
Gezien deze reactie is hij nog niet klaar voor de basis en te veel met andere zaken bezig. Ajax 1 moet de focus nu zijn , niet Kenny Tete. Die komt vanzelf wanneer hij constant en goed speelt. Maar geduld is een schone zaak emn daar wenst Kenny blijkbaar zijn handen niet aan vuil te willen maken. Beetje gevalletje Royston Drenth. Hij moet uitkijken dat het met hem niet dezelfde richting opkukelt als bij Bazoer, Kishna, El Ghazi en Gudelj.
1 0
AJAXTHELEGEND
De kwaliteiten van Tete staan voor mij buiten kijf. Net zoals die van Veltman.Maar ik vindt het moment van uiten onvrede of toespelingen in een interview na de wedstrijd niet bepaald clever van Tete. Beter als een professional reageren . sans rancune .
3 0
jarenfan
Een veel te wilde speler,soms ongecontroleerd.
1 -1
Fredschuit1
Papegaai
0 0
jarenfan
Een veel te wilde speler,soms ongecontroleerd.
0 0
Suarez16_
Hahahaha en dit hier noemt zich "supporter"? Tete was vandaag gewoon 3x heel belangrijk. Als hij daar niet had verdedigd had je 3 goals om de oren gekregen. 2de geel was onterecht. Hij is opbouwend niet zo goed als Veltman, maar "anti-voetballer" en "niet goed genoeg" slaat nergens op. Ga is achter je speler staan. Deze jongen heeft Oranje gehaald en ziet met alle respect Veltman zijn plek overnemen. Dan kan ik best begrijpen dat je weg wilt. Veltman doet het goed, maar daar wordt je als Tete niet warm of koud van.
3 0
Koenniiee
Blind speelde met eenzelfde opvatting als De Boer. Natuurlijk komt Tete dan in aanmerking. Verdedigend een prima speler. Maar je speelt goddomme bij Ajax. Dan moet je aan de bal wat kunnen. En dat kan hij niet, klaar.

Er zit nooit een geniale bal tussen, speelt amper vooruit, heeft moeite met aannames (gister stuit 'ie ook weer twee keer op). Dat zijn allemaale seconden of handelingen die je in de problemen brengen. Hij heeft aan de bal niets bij Ajax te zoeken. En bij Ajax hoor je te spelen als je goed kan voetballen. Die opvatting hanteert Bosz ook. Vandaar ook de keuze voor Sinkgraven linksback..
0 0
AFCSANCHEZ
Ach jochie toch, hij weet niet wat hij moet doen voor een basisplaats. Nou, wat denk je van gewoon goed spelen, zeikstengel. In al die minuten die je kreeg liet je duidelijk zien waarom Veltman erin stond. Wel eisen en huilie huilie doen, maar presteren ho maar. Ga toch lekker weg vent, voor jou 10 anderen. Want bijzonder is ie niet.
1 -1
EVH
Verdedigend gezien, fenomenaal.

Ik ben fan van Kenny Tete.
2 0
Ferd
Ik ben een fan van sarcasme, daarom vind ik deze uitspraak fenomenaal.
0 0
djdelix
Ik erger me kapot aan de nieuwe generatie jongens als Bazoer El ghazi Tete die tonnen verdienen en bij het eerste beste tegenslagje de handdoek in de ring gooien en weg willen
7 -2
3*stars*3
Daarom zoals Waterreus gister zei, respect voor een wereldkampioen zoals Müller.
Is dit seizoen bankzitter en kwam gister in slotfase erin en scoorde maar was als een kind zo blij, met zijn goal en overwinning.

Mentaliteit van de Nederlandse voetballers is verrot.
Wat nou teamverband en groepsproces.
Ik, IK en nog eens, IK.
5 0
EVH
Muller kan qua club en qua salaris niet zo heel veel hoger dan Bayern.

Voor een speler van Ajax ligt dat anders. In elk geval qua salaris valt er vaak een enorme stap te maken.

Dat is een verschil.
0 -1
3*stars*3
Daarom begon ik ook over groepsproces.
Ajax heedt gewoon een brede selectie nodig om te strijden om de prijzen.

Wil je na seizoen 16/17 vertrekken ok maar niet tijdens het seizoen gaan zeiken maar gewoon mondje dicht en hard door blijven werken.
0 0
WyZynDeBeste
Stond gewoon in de basis aan het begin van het seizoen.
2 -2
BRR59
Je ķunt vechten of vluchten Kenny.........
3 -1
DeWareRealist
Dan gaat hij toch lekker, Zeefuik staat al klaar om back-up te zijn. Ik vond hem niet goed spelen, mede door hem was het onrustig. Verdedigend net zo goed als Veldman, in balbezit gewoon niveau te laag.
3 -2
Ferd
Verdedigend net zo goed als John Veldman inderdaad, joel Veltman is een stuk beter.
0 0
RusselWestbrook
Heeft bijna geen bal goed aangenomen. Zelfs een keer in twee keer (!) de bal nog niet onder controle.

Niet goed genoeg voor Ajax. Alleen daarom al.
6 -4
NouriVandeBeek
Geen eerlijke kans?? Volgens mij heeft hij die gekregen en niet gepakt.
5 -3
Heiko
Precies, hij stond "gewoon" in de basis toen Bosz bij Ajax begon. En klagen voor de camera of andere journalisten zal niet in zijn voordeel gaan werken.
1 0
gi0vanni
Als je weg wil werkt tegen de media klagen prima dan weet je gelijk dat je weg mag. Dan maar die back van Arsenal halen. :d
0 0
R.F.
Ik ben geen Veltmanfan. Maar ik moet erkennen dat hij lekker bezig is momenteel. En Tete, ja, geweldig talent, maar past niet in Ajax filosofie. Hoe dan ook moet Kenny niet zeiken, zelfde geldt voor Jairo en gold voor Riechedly. Alledrie spelen echt beroerd, beetje zelfreflectie mag ook wel zo nu en dan.
5 -1
ajaxajaxajax
Hij speelde best wel weer goed hoor, oke, één slechte terugspeelbal maar hij zat overal bovenop. Jammer dat die scheids zo blind was en hem een tweede gele kaart gaf. Geef hem het vertrouwen en je hebt de beste linker verdediger sinds jaren.
2 -2
Ferd
Dat je hem een linkerverdediger noemt zegt genoeg. Hij speelde kut, alleen maar ballen achteruit op Sánchez of Onana, geen enkele pass vooruit.
0 0
Knalpot
Ja joh laten we hem op Sinkie zn plek zetten als rechtsbener.
0 0
supergoes
Best wel goed?? Heeft alleen maar 20 terugspeelballen gegeven waarvan 10 ruk waren met een stuit of tekort. 100x liever veltman op dit moment op die plek!
2 -1
Tscheu
Eens
1 0
Ajax#1900
Haha, TG probeert ook weer even te stoken richting Bosz. Zo voorspelbaar dit.
1 0
kevinski94
Daar is de Boertje nummer 4... Al die basisspelers van FdB denken dat ze nu onrecht wordt aangedaan, maar feit blijft dat ondanks die 4 kampioenschappen (en de 2 jaren daarna) dat elftal gewoon dramatisch voetbalde.. Veltman is momenteel gewoon beter, Tete is verdedigend goed, maar aanvallend moet het echt veel beter..
5 0
Heiko
Maar zijn houding irriteert mij meer dan dat hij momenteel minder goed is dan Veltman. Beetje klagen voor de camera.
0 0
R.F.
Kansloos ja. Hij mag dit uiten als Joel het veel slechter had gedaan vanavond.
1 0
zlatan-beast
zo zonde, hoop dat hij volgend jaar basisplek pakt en veltman een mooie transfer maakt ,maar vrees het ergste
2 0
Ferd
Hij had hoe dan ook vertrokken deze zomer vanwege een aflopend contract dat hij al 15 maanden niet wil verlengen.

Daarnaast liet hij wederom zien waarom hij niet speelt, wat een slechte pot.
0 0
Knalpot
Gaat toch nooit bijtekenen, gewoon van de zomer afscheid nemen van Tete.
0 0
Heiko
Niet zo klagen Tete. Voetballen !
0 -2