[Update IV] Neres officieel gepresenteerd

Volgens Freek Jansen, verslaggever van Voetbal International, komt David Neres eind deze week naar Amsterdam toe. Dat is wat de journalist meldt op Twitter. De kersverse Ajacied zal dan voor het eerst in de Nederlandse hoofdstad zijn. 

Het enige wat nog in de weg staat zijn een aantal stempels, die de aanvaller momenteel probeert te verkrijgen in Sao Paulo. Als deze binnen zijn, kan de Braziliaan op het vliegtuig richting Nederland. Eenmaal in Amsterdam zal de buitenspeler zich spoedig aansluiten bij de selectie.

Update - 16.19 uur (16 februari 2017)
Goed nieuws voor Ajax en zijn nieuwste aankoop David Neres. De Braziliaan kan zijn reis naar Amsterdam gaan beginnen. Dat laat Ajax weten via de officiële kanalen. De Amsterdamse club bedankt hiervoor de Nederlands Consulaat-Generaal in São Paulo voor de medewerking.

Update II - 16.56 uur (16 februari 2017)
Meerdere journalisten, waaronder Mike Verweij (De Telegraaf) en Daniël Dwarswaard (Algemeen Dagblad), laten weten dat David Neres vrijdag gepresenteerd zal worden als nieuwe speler van Ajax. Volgens AT5 zal de presentatie om 15.00 uur zijn. De Braziliaan moet bij het IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst) nog wel een werkvergunning halen, maar dit zou snel geregeld moeten zijn.

Daarna mag hij in actie komen voor de Amsterdamse club. De kans is daarmee aanwezig dat hij de return tegen Legia Warschau volgende week donderdag kan halen. Of dat ook daadwerkelijk zal gebeuren, is een tweede. Al een aantal keer gaf men in Amsterdam aan Neres eerst te willen laten wennen.

Update III - 12.25 uur (17 februari 2017)
David Neres is geland op Schiphol. De Braziliaan werd rond het middaguur opgewacht door een delegatie van Ajax en gehuld in een Ajax-jack en een Ajax-sjaal in de hand sprak hij zijn eerste woorden. (foto: social media Ajax)

Update IV - 15.28 uur (17 februari 2017)
David Neres is officieel gepresenteerd bij Ajax. De Braziliaan werd met veel bombarie opgehaald van Schiphol, kreeg een rondleiding door de ArenA en tekende daar later een vijfjarig contract tot de zomer van 2021. Bij zijn presentatie legde hij uit dat Ajax al langer dan een jaar interesse had en dat hij in de Amsterdammers de ideale topclub ziet om zich te ontwikkelen. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterren
Afgaand op de foto boven het artikel is hij heel blij dat hij bij Ajax mag spelen...
; )

Van mij krijgt hij in ieder geval de nickname ”De kampioenenmaker”.
Nu afwachten of hij het waar gaat maken.
Bem-vindo a Ajax Amsterdam Neres !!!
0 0
GregNeck
Wat een jochie zeg... Komt een beetje onzeker over, niet als iemand die zich wel even aanpast hier. Maar de tijd zal 't ons leren. Hij is in ieder geval uitgebreid bekeken dus wat dat betreft moet het wel goed zitten.
0 -1
Suarez16_
Zou gek zijn als hij geen kampioen zou willen worden :).
0 0
Afc22
Voor de mensen die het willen zien, het eerste interview met Neres staat op het youtube kanaal van Ajax.
0 0
Myers
Hij tikt iedereen scheel op de training, speelt dan tegen Legia voor het eerst mee. Welkom bij de mooiste club van Nederland, dank je wel voor je komst en dank je wel dat je met je komst heel Nederland weer groen laat worden van afgunst.
0 0
AFCSANCHEZ
Niks die jongen een tijd laten wennen, hij wil gewoon voetballen. Gewoon zondag even aankijken en anders tweede helft er gewoon in. Vitesse heeft problemen in de verdediging, dus het is heerlijk als ze 60 minuten hebben lopen rennen en moe zijn maar niet vervangen kunnen worden, en Neres komt er nog eens bij.
1 0
Atmozfears
Marc Overmars: “Dat is wat vroeg, ik denk niet dat hij zondag al speelt. We geven hem de tijd”

Wat een onzin. Die jongen moet je gelijk erin knallen, niet meer laten wennen bij Jong Ajax.

Off: Hij heeft nog geen bal aangeraakt en gelijk zeuren mensen over zijn hoofd. Volgens mij hebben die zelfde mensen het syndroom van down. Mijn steun krijg je alvast David Neres!
1 -1
Koenniiee
On: Hij heeft nog geen bal aangeraakt met zijn ploeggenoten en gelijk zeuren mensen dat 'ie erin moet. Volgens mij heb jij.. [nee, dat ga ik niet zeggen en meen ik ook niet]

Het is geen zomeravondvoetbal en zeker gezien zijn laatste wedstrijden is het laatste wat je kunt gebruiken bij Vitesse uit een showmannetje die voor zichzelf voetbalt. Daarnaast, heb jij enig idee hoe jij 'm moet aanspelen, diepte of in de voeten? Loopt 'ie vaak weg van rechtsbuiten, is 'ie doelgericht of passt 'ie een bal af? Allemaal factoren die van belang zijn om te weten en je een wedstrijd kunnen laten gelijkspelen of verliezen..
1 -4
Atmozfears
De eerste regel heb je helemaal zelf verzonnen, want dat heb ik namelijk niet omschreven in mijn post. Ochtend, middag of avond voetbal.. or whatever. Die jongen moet je gewoon gelijk voor de leeuwen gooien. Kijk Neymar en Gabriel Jesus als voorbeelden. Die werden ook gelijk erin gezet. Zo maak je als club en trainer meteen duidelijk aan zo'n jongen dat hij voor de basis is gekocht.
1 -1
geDaante
En wat als ie er dan nog weinig van bakt? Dan moet je hem weer uit de basis halen, met een teleurgestelde Neres als gevolg. Beter is het te kijken waar hij staat, speelwijze aan te leren, en rustiger te brengen, dan kan hij een basisplaats afdwingen, in plaats van wellicht snel weer te verliezen.

Ik snap dat je blij bent met een mogelijke versterking, en dat je deze wil zien spelen, maar we weten nog niet of het wel zo'n versterking is, of ie wel echt beter is op de flanken dan Kluivert en Nouri, want die kan daar ook spelen.
0 0
Mokum_32
Kijk hem stralen xd
0 0
Rubenafca020
Hij heb wel een beetje een dom voorkomen...
2 -21
GvanderK
Ach als hij eerdaags 3x scoort sta je weer hypocriet te juichen en is het een fantastische jongen. Met zulke vooroordelen op iemands uiterlijk kom je niet ver.
1 0
RaynoFischer
Het is een voetballer, hoeft niet over te komen als een hoogbegaafde professor ofzo :p
Ik wil jou voorkomen wel is zien, gezien deze reactie is ie niet al te best
1 -1
Roboy
Zet voor de gein eens een foto bij je profiel. Enne....met een spelfout (hij heb) schrijven dat iemand een beetje dom lijkt getuigt ook van een beetje eh ....domheid!
5 0
AFCZlatan
Kan niet dommer overkomen dan Noa Lang in elk geval
8 -1
Chesterson93
Gaat wel lekker zo.
1 0
niquedegraaff
Zondag is te vroeg volgens overmars. Ja, zal eerst wel weer 65 jaaar warm moeten draaien in het tweede. Want het Ajax systeem is zoo speciaal. Man man man. Zet hem er gewoon in, dat levert verassingen op en ook andere inzichten.
4 -1
aissati
Ziet er niet uit dat ie er heel veel zin in heeft op die foto
2 -16
Jarl1989
Afgeschreven! Miskoop!!!! Verkopen. Marc netto super slecht gedaan!!

Nu al negatief over een foto....sjonge jonge.
3 -3
Wimmel
zucht.....
0 0
markplas
Tis ook maar een half uur vliegen natuurlijk
22 -2
NouriVandeBeek
Mooi nieuws dat hij speelgerechtigd is. Volgende week zondag tegen Heracles lijkt mij het beste moment voor zijn debuut.
1 -1
gras
Hopelijk speelt hij zich direct in de basis of laat hij Traore eindelijk eens wat stabieler presteren.
0 -1
Toekomst1900
Arena kleurt al aardig rood trouwens als je dat zo ziet op Instagram..
0 -1
Ajaccus
Zoals je hoort spreekt Neres geen meter over de grens. Met Spaans is de klik ook beperkt weet ik uit ervaring. Dus de communicatie zal handen en voeten werk worden en goede begeleiding dus essentieel. Het klimaat zal wel meevallen, het kan s'avonds in Sao Paulo ook koud zijn.
2 0
Maik
Gewoon lange ballen op Neres ;)
2 0
amthree
Wel mooi dat die wat langer bij de foto van Luis blijft staan. zegt toch wel wat.
2 0
LezDeBoer
LETSGO!
7 0
gebruikersnaam
Het is eigenlijk op vrij weinig gebasseerd maar ik heb totaal geen goed gevoel bij deze aankoop
5 -11
3*stars*3
Vooral zijn laatste duels met u20 viel hij mij tegen.
Alleen maar zeiken op arbitrage en acteren maar vond vanaf begin dat hij niet happy rond liep in dat team vol ego's.
We hebben ook gezien dat het ook een weggegooid toernooi was voor hun want Brazilië u20, gaat niet naar WK.

Hij kan zeker wel voetballen maar hij moet die nare maniertjes snel afleren.
FF geduld hebben.
2 -6
gebruikersnaam
Dat had ik dus ook, die maniertjes werd ik ook niet blij van. Verder vind het vooral een hoop gedribbel zonder rendement maar dat is misschien ook gewoon een kwestie van ontwikkeling. Maar goed het zijn maar een paar beelden, laten we eind volend seizoen maar eens kijken dan moeten we wel een goed beeld hebben.
0 -2
Duif63
Gedribbel zonder rendement ? Hij zal toch geen familie van Younes zijn ?
0 -2
Ajax34
Zlatan heeft in het begin ook veel gedribbeld zonder veel rendement.
Komt wel goed
0 0
RaynoFischer
Ik heb hier wel een goed gevoel bij, alleen denk wel dat deze jongen tijd nodig heeft en hoop dat het hem door supporters en de media gegunt wordt en niet al na 2 of 3 tegenvallende potjes gaan zeiken over de transfersom etc.
2 0
gebruikersnaam
dat sowieso, eind volgend seizoen hebben we denk ik pas echt een realistisch beeld van die jongen
0 0
DonAdam
Waar baseer je je goede gevoel dan op? Dat vind ik wel interessant om te horen, want het Brazilaanse voetbal is niet meer wat het geweest is en de Braziliaanse competitie is volledig uitgehold; elke topspeler speelt elders. Neres had geen basisplaats bij Sao Paolo, dat sowieso geen topper (meer) is, en hij speelde er nauwelijks.

Ik hoop echt dat hij het gaat maken en hij verdient een eerlijke kans, maar als ik eerlijk ben verwacht ik meer van Cerny en Kluivert dan van Neres.
2 -4
luiszwaaris
Vitesse haalt hij dus niet
0 -3
nuff-said
Ik wordt wel blij van de 'lets go'. Betekent dat ie niet schuw is en waarschijnlijk makkelijk kan opschieten met andere mensen. Zo kom je ook sneller in je element. Ik hoop dat ie et goed gaat doen
1 -2
amthree
Ook fijn dat niemand een dikke jas heeft mee genomen voor hem is dan wennen voor hem na sao paulo
2 -2
AFCA37
Hebben sommige hier de wedstrijd wel gezien?? Zeiken en zeiken op Younes...De man geeft gisteren 3 keer een assist wat gewoon een goal moet zijn. Tuurlijk kan het beter...maar niemand zie ik zo makkelijk een man uitspelen als Younes. En ja hij moet meer gaan scoren. ..maar een hoop hier doen net of hij er niks van kan...en dat is zeker niet waar. Was gisteren in de aanval de beste
32 -6
ratje
Gelukkig nog iemand die het begrijpt.. de meeste reacties die op jou zijn gegeven getuigen van weinig intelligentie en inzicht.
5 -1
Knalpot
Gudelj is weg, het nieuwe pispaaltje moet gezocht worden door de 2-celligen onder ons, er zijn nog 3 topkandidaten over voor deze vacature: Younes, veltman en klaassen. Pick your choice!
7 -3
Koenniiee
True story! Ongelofelijk eigenlijk..
0 0
Duif63
Younes speelt zijntegenstanders altijd in de breedte uit en nooit in de diepte. Dat is een van zijn tekortkomingen. Verder herhaal ik maar weer eens dat hij geen overzicht heeft, geen voorzet, geen pass en geen scorend vermogen. Wat blijft er dan nog over wat hem een basisspeler in Ajax 1 maakt ?
0 -4
FlyingDutchMan
Gisteren ging hij zowaar een keer buitenom en dat werd gevaarlijk, zelfs de commentator was verrast.
1 -1
Kingoffdatoilet
Volgens mij zelfs een aantal keer
0 0
Bram410
De enigste dieptepass die hij gister gaf was te hard (op Ziyech). Ik vond Younes gister de eerste helft wel goed spelen. In Europa is het altijd wel goed, dit komt denk ik toch omdat ze hem daar niet goed kennen.
0 0
Van Reenen
Vind jij 3x niet wat weinig in 90 minuten? Eén van de 3 passes was onzuiver, te hard, anders had Ziyech een niet te missen kans gehad. Alhoewel, wat is niet te missen als je de goal van Dolberg meerekent. In rugby termen was het een doelpunt geweest. Maar wellicht dat het slechte veld ook een oorzaak was voor Younes.
We zullen hem afrekenen op a.s. donderdag in de thuisbeurt tegen Legia en ik hoop van harte dat het niet bij 3 voorzetten blijft.
2 -6
FUBAR
Die bal op ZIyech was een goal geweest als die goed was geweest. Echt verschrikkelijk slordig. Pass op Dolberg was perfect.
3 -5
Raikkonen94
Speelde eindelijk weer eens goed na lange tijd, en ging ook eindelijk eens buitenom voor de verandering. Zou fijn zijn als hij dit niveau vasthoudt, of de bal vaker afspeelt (zoals hij perfect deed waaruit Dolberg had moeten scoren) want soms loopt hij nogal met oogkleppen op en als je Robben heet is dat prima, maar als je Amin Younes bent hoeft iedere keer op goal geschoten te worden door hem.
0 -2
La Bomba
Niet overdrijven we doen net of Messi is geland!
Eerst zien dan geloven en geef hem inderdaad even de tijd .
1 -1
Mikey Stormram
Leuk om te zien op Snapchat dat ie al goed wordt herkend op Schiphol
0 -1
PabloXXX
Wat is zijn snap dan?
0 -1
Mikey Stormram
Snap van Ajax zelf
Die van Neres is dneres5
0 -1
Biss
Snap er niks van
0 0
PabloXXX
Toch zou ik het niet gek vinden om af en toe Dolberg in de 60e minuut te wisselen voor Neres en Traore naar de spitspositie door te schuiven. Younes - Traore - Neres.
0 -1
Web
Bosz dekt zich nu al weer in, hij moet eerst acclimatiseren bij ons , direct minuten laten maken, en vooral niet de spontanie tijd er uit halen, akties maken, net als Kluivert.

Zulke spelers zitten wij op te wachten
1 -6
Koenniiee
Kluivert moet inmiddels ook al anders spelen dan hij deed bij PEC uit, hoor. Tegen PEC uit liep hij heel veel in het centrum en gaf daar ook meerdere prima steekballen. In die wedstrijd kon Ziyech daardoor veel zwerven naar linksbuiten en scoorde daar ook (onder andere) door. Maar Bosz houdt daar niet zo van en gaf Kluivert zowel tegen Roda als tegen ADO de opdracht om veelal aan de zijlijn te blijven. Helaas, ik zie het liever ook anders. Op zijn minst aan één zijde dan.
0 -1
ajax4ever01
Welkom bij de mooiste club die er bestaat David! Heel veel succes en vermaak ons met je Braziliaanse techniek en temperament!
6 -2
Masthab
Wat vinden jullie van Nares Younnes Traore als aanval? Dolberg is gewoon een goede spits maar ik denk dat rust voor hem ook weleens goed is. Is maar een mening!!!!!
0 -4
ajax4ever01
Volgend seizoen de vaste voorhoede: Kluivert/Dolberg/Neres
2 -1
Wimmel
Rust voor Dolberg kan best maar om dan Younes in de spits te zetten? Ridicuul.
2 -1
JPC40
Eerst maar laten wennen aan het weer, denk ook dat hij niet opgesteld zal worden bij thuiswedstrijd van Ajax.
0 -2
AFCSANCHEZ
Gewoon Neres op de plek van Younes, Traore heeft echt geniale momenten en hebben we gewoon nodig. Neres - Dolberg - Traore
1 -1
Altijdbrutaalenarrogant
tegen legia proberen debuut te maken als invaller en tegen heracles 2de helft brengen
2 -1
JHM
Die speelt de eerste komende twee weken nog niet. De komende 3/4 dagen zal hij eerst moeten wennen aan de andere tijdzone. Denk dat hij op zijn vroegst over 3 weken speelt.
1 -2
Atmozfears
Sterspeler Younes eruit en Neres meteen erin. Een speler met een prijskaartje van 15M moet er gelijk in Ajax1. Dat laten wennen in Jong Ajax is nooit een succes geweest en gebleken.
5 -8
Koenniiee
Heb jij enig idee hoe vaak onze buitenspelers tegen twee of zelfs drie verdedigers staan wanneer ze de bal hebben? Volgens mij niet. Het is onwijs knap hoe vaak Younes alsnog voorbij zijn directe tegenstanderS (!) komt en een kans creëert. Natuurlijk laat de afronding te wensen over.

Maar ik ga jou zeggen dat noch Kluivert en noch Traoré presteren wat Younes lukt op het gebied van dribbelen. Of wat denk je van Neres? Die gaat ook niet even 2-3 man passeren om hem vervolgens nog keihard in de krul te jagen. Ridicuul om dat te verwachten.

Sowieso beseffen maar weinigen hoe moeilijk het is wat Younes presteert. Dat gaat Neres niet zomaar lukken hoor..
7 -3
Atmozfears
Ik ruik hier een Amin Younes fan. Hij kan alleen de bal bij zich houden en gauw weer inleveren aan de tegen partij. Jij praat nou net of we een wereld speler in handen hebben in de naam van een Amin Younes. Het is een kabouter met een kabouter plopbaard die in je achtertuin thuis hoort. Bij Borussia Mönchengladbach mocht hij ook vertrekken, omdat hij nooit buiten om gaat, maar altijd binnen door gaat waar een spits altijd al staat. Vraag mij soms echt af of het wel een buitenspeler is... ik denk van niet. Die zien we over paar jaar in de Championship van Engeland. Wat een beperkte speler.

Is Amin Younes het scoren verleerd? Leuk die 3 goals tegen Red Bull Leizpig in een oefenwedstrijd, maar als het om het echie gaat geeft hij zich niet thuis.

Leuk al die minnen, maar zoek zijn statistieken maar op van Amin Younes.
4 -7
Knalpot
Hoewel ik het zeker niet altijd met Koen eens ben, acht ik Koen iemand die wat van voetbal snapt en bij jou heb ik dat gevoel geheel niet. Je hebt stoere praatjes en denkt een beetje wijsheid in pacht te hebben maar op maar enig niveau heb jezelf al zeker niet gespeeld laat staan dat je weet wat er gevraagd wordt voor het niveau waarop Amin wekelijks mag presteren.
1 -1
Koenniiee
Sterke reactie, maat. Hoop inhoud, wederom.

Nee, ik ben geen Younes fan. Ik ben een Ajax fan. Ik bekijk dingen liever in de nuance en lekker objectief.

Edit: Oh, je hebt een volledige reactie weten te typen. Goedzo. Nee, Younes is geen wereldspeler. En als je kunt lezen, zie je ook dat ik zeg dat hij niet kan afwerken. Dan ben je per definitie al geen wereldspeler als buitenspeler.

Wat respectloos, trouwens. 'Kabouter'. Hij ging gister twee keer perfect buitenom en zijn voortzetting was ook goed. Dat er niets mee gedaan wordt, is een ander verhaal. Net als Gijp een beeld heeft als 'Sinkgraven kan niet verdedigen en hoort daar niet' is de beeldvorming nu bij veel Ajacieden 'dat Younes er geen fuck van kan'.

Maar dat is onzin. Hij creëert veel kansen voor Ajax en heeft het hoogste percentage geslaagde dribbels van de afgelopen tien jaren in de hele Eredivisie. Younes is geen wereldspeler en wordt dat niet, maar hij is goed genoeg voor Ajax. Ik denk alleen wel dat Bosz er middels wat tactische ingrepen meer uit moet kunnen halen en dat het gebrekkig rendement niet alleen aan Younes toe te schrijven is.
5 -2
Atmozfears
Haha hij creëert veel kansen!? Zeker op je voetbal spel FIFA. Daarom de 0-0 gisteren tegen Legia Warschau. Ajax speelde wederom met 10 man tegen de Polen, omdat Amin Younes weer onzichtbaar was (zoals) het hele seizoen al is gebleken.

Ajax onwaardige speler die op de bank thuis hoort. Eigen jeugd first! Ik zie liever Justin Kluivert dan deze beperkte Duitser.
2 -5
ZeeuwseAjacied
Hij speelde gister toch prima? Die back van Legia had een verschrikkelijke avond, bovendien gunde hij Dolberg een 100% kans, die moet er gewoon in.
1 0
Koenniiee
Wat was je vorige account hier?

Wederom een prima reactie, 'FIFA'. Maar goed, je reactie daarna zegt al precies wat ik eerder zei: 'de beeldvorming die men heeft van een speler laten ze liever zoals die is. Younes, de Duitser die er geen fuck van kan'. Want hij speelde gister namelijk prima..
2 -2
Atmozfears
Jouw hele kijk over het voetbal is echt lachwekkend. Je praat nou net of je het voetbal hebt uitgevonden. 0-0 vind jij dus prima tegen dit Legia Warschau? Dan ben je Ajax supporter onwaardig. Ajax moet altijd winnen en voor het hoogst haalbare gaan. Amin Younes scoort dus wederom weer niet, en dat gaat de kop kosten straks. Ik zie liever eigen jeugd, dan een buitenlander die niet presteert.

De filosofie van Johan Cruijff staat nog letterlijk in mijn geheugen en velen geschrift; ''Eigenjeugd first!''.
1 -5
Koenniiee
Waar de fack zeg ik dat ik 0-0 een prima resultaat vind tegen een Legia? Ik vond dat Ajax prima speelde in de eerste helft, de tweede was matig.

Ja, kijk jij alleen maar naar de statistieken, kerel. Dan kun je inderdaad Ziyech eruit halen, Younes eruit halen, Dolberg sommige wedstrijden, Traoré, maar ook Kluivert hoor. En snel ook Neres. Geloof jij nou maar dat het puur kwaliteit is dat deze jongens een gebrekkig rendement hebben, dan kijk ik liever naar de nuance, zoals de tegenstanders die inzakken, 2-3 tegenstanders op de vleugel, tactische instructies en ja, ik neem ook de kwaliteit in ogenschouw. Zo formuleer ik mijn voetbalmening. Met nuance dus..

Dat is iets anders dat het 'voetbal uitvinden'..

Zet Elia en Berghuis in Ajax 1 en ze hebben een net zo gebrekkig rendement.
3 -2
Atmozfears
We hebben het over Amin Younes, hou alsjeblieft andere spelers van Ajax1 erbuiten. Je moet niet in eens een andere onderwerp bij betrekken. Trouwens, ik heb het over zijn statistieken en wat ik zie van Amin Younes.

Conclusie; we mogen gewoon heel duidelijk zijn.. wie niet scoort, moet maar gaan banken en beter leren afwerken op de training. Iedereen moet knokken voor een basis plaats. Dat deden we vroeger al en dat moet nu ook niet anders zijn. Trainer Peter Bosz heeft dat helaas niet.

De tijden van trainer Rinus Michels mag wat mij betreft weer ingevoerd worden; wie zijn dag niet heeft moet vechten voor zijn plekje en harder trainen op de training.
1 -3
Koenniiee
Oké, dus als iemand niet scoort, voegt hij niets toe aan Ajax 1? Factoren als het opzetten van een aanval, dus het vooruit denken, passen, etc. speelt geen rol? Wat een kortzichtige reactie. Younes is bij veel meer kansen en doelpuntrijke aanvallen betrokken dan jij denkt.

En ik betrek het rendement van Younes ook op de andere spelers. Als onze buitenspelers zover aan de zijlijn moeten spelen en wachten dan krijg je nou eenmaal dat ze ver van het doel afspelen. Dan zijn ze niet gevaarlijk. Dus nogmaals, geloof jij nou maar inderdaad dat het toeval is dat onze spelers een gebrek aan rendement tonen!

En om er voor jou beeld aan te geven; als bij Liverpool de bal op rechtsbuiten is, dan heeft de linksvoor de vrijheid om zich ook aan te bieden. Bewegingsvrijheid. Dat geeft Bosz (om verschillende redenen) niet. Dat is zijn goed recht. Maar dit is onder andere een factor (bewegingsvrijheid en dus tegen 2-3 verdedigers staan) dat men weinig beslissend is.
2 -1
Atmozfears
Wij zien de prachtige techniek die sommige jongens hebben en gaan er meteen van uit dat dit dan ook een geweldige voetballer moet zijn. Maar geloof mij maar: er zijn vuilnismannen die een betere techniek hebben dan sommige Eredivisiespelers. Helaas is er veel meer nodig dan balbeheersing, weergaloze acties en prachtige passes. Pas als alles klopt bij een speler, kan hij de top halen. Als Younes bij Ajax geen topper wordt, was hij het ook niet geworden als hij bij Borussia Mönchengladbach was gebleven.

Ik blijf erbij dat dit een Championship speler wordt, omdat hij nooit constant zijn niveau haalt in Ajax1.
1 -2
Koenniiee
Ik denk zelfs dat Younes in de Championship niet eens zou slagen. 'Gek genoeg' denk ik dat hij in La Liga of in Italië weer wel van waarde zou kunnen zijn. Maar daar zal het verschil tussen ons voetbalinzicht zitten. Geen zin om dat ook te moeten uitleggen. Younes in de Championship verwachten is al ridicuul, namelijk.

Oja, Younes heeft dit seizoen één heel matige pot gespeeld en dat was tegen Roda uit. Overige was hij niet slecht, maar scoorde hij ook niet. Maar wij hebben andere standaarden, blijkbaar.
2 -2
afcas
precies, andere speelstijlen vergen andere kwaliteiten. daarom denk ik ook dat dijka in engeland wel kan slagen maar niet in die landen die jij noemt of bij ajax.
1 0
3*stars*3
Idd rare vergelijking over Younes.
Ik ben nog steeds fan van hem want zo'n linksbuiten die wekelijks zijn man passeert hebben we lang niet gehad.
Hij moet wel wat slimmer worden als zijn acties lukken en sneller een medespeler vinden en ook blijven werken aan zijn schot natuurlijk.

Probleem van een aantal forumleden, is dat ze teveel naar VI kijken en dan hoor je ze praten over voorspelbaar, zaalvoetballer en spelers inschatten op niveau van belachelijke clubs.

Je kan Younes voorspelbaar noemen maar hij heeft zovaak zijn mannetje gepasseerd maar was niet scherp voor het goal want anders stond hij nu al op +-10 goals.
1 -1
Atmozfears
Waarom lukt het dit seizoen niet en vorige seizoen wel dan? Is de druk te goot omdat Marc Overmars eist dat hij dit seizoen minimaal 15 goals verwacht van Younes?

https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/98310/younes-overmars-verwacht-vijftien-goals

Ik zie de laatste jaren wel vaker bij Ajax van buitenspelers die in hun eerste jaar presteren en daarna de boot uitvallen. Kijk maar naar; Fischer, Kishna en El-Ghazi.

Ik kijk overigens VI en Rondo, Studio Voetbal kan ik niet meer aan gluren door Tom Egbers met zijn autocue.
1 -2
Masthab
deed het niet slecht gisteren
2 0
Kingoffdatoilet
Younes presteert gewoon top en heeft een geweldige dribbel in huis. Hij moet alleen z'n geluk met afwerken weervinden en dab scoort hij elke wedstrijd.
1 -1
Wimmel
Top reactie.
1 -1
Altijdbrutaalenarrogant
maak het waar mn jongen stel ons niet teleur
0 0
NouridolbergNeres34
Welkom david Neres in Amsterdam ! Dit is wel een mannetje hoor , hoop dat we komende jaren veel plezier aan gaan beleven.
2 0
AFCSANCHEZ
Kan je de presentatie ergens zien?
0 0
grannig mokum1
Deze jonge speler zal meer moeite krijgen met de weer in Nederland dan de spel van ajax
0 -2
JesusZoonVanGod
Mwa, dat is een kwestie van wennen. Sánchez en Onana komen ook uit landen met een warm klimaat en zij gedijen prima in Amsterdam. Belangrijkste is dat dit soort gasten goed begeleid worden.
4 0
Wimmel
Onana en Cassierra hebben beiden al uitgesproken moeite met het huidige klimaat te hebben.
0 0
JesusZoonVanGod
Ach, er spelen een heleboel Brazilianen in Oekraïne en Rusland en zij gedijen daar goed, ongeacht dat het weer daar veel extremer is. Er wordt bijvoorbeeld in Rusland tot december door gespeeld, terwijl het dan gemiddeld tussen -6 en -15 is. In maart wordt de competitie hervat en dan is het doorgaans gemiddeld ook nog maar tussen de 1 en -5. Bij ons ligt de temperatuur in maar gemiddeld al tussen de 2 en 10 graden.
0 0
ST
Neres kan met een sinaasappel wat Younes met een voetbal kan.
1 -8
simok
Naast schieten?
8 -1
Ajaxbrl
15M even half jaartje laten wennen XD
1 -4
iammike
Ik hoop dat die volgende week tegen Heracles thuis zijn debuut kan maken. Legia thuis is wel erg snel. Misschien kan die als dispensatie speler A.s. Dinsdag meespelen in de Youth League? Dan kan die aan de speelstijl wennen en wat minuten maken op een redelijk niveau. Onder 19 heeft namelijk ook wat blessures op de vleugels volgens mij..
3 0
NouridolbergNeres34
Nicee goed nieuws!
0 0
Duif63
Wennen in een vreemde omgeving doe je het snelst door te doen wat je leuk vind en goed kan. In zijn geval dus voetballen. Zo snel mogelijk in het eerste en aan de linkerkant op de plek van Younes.
3 -3
Barrabrava
ik zou traore wel eens op links willen zien ipv younes. Kluivert of Neres op rechts uiteraard
0 -3
afcas
kluivert is n linksbuiten...
0 0
Ajaxbrl
kluivert en neres op de flanken dat word smullen
2 0
De_Realist
NEE NIET LINKS

Kluivert/Younes links, Traore/Neres rechts
1 -1
Altijdbrutaalenarrogant
we hebbe ook nog cerny en binnekort muric eh
0 -1
CPLP
Je hebt er ook mee te maken dat je weet hoe je medespelers spelen/denken. Als je hem er gelijk inzet, verkloot hij alles en heeft hij veel balverlies. Enige dat je daarmee wint is dat hij gelijk afgeschreven wordt. Laat m ff lekker twee of drie weken mee trainen, paar inval beurten en dan evt basis.
4 -1
DeKes
Nou ben ik benieuwd hoe ze zo'n jonge jongen willen laten "wennen"?
Dit is toch (ongewild) wel eens niét helemaal goed gegaan! Flatje alleen? Gastgezin? Ik ben héél benieuwd! Uiteindelijk is dit nogal investeren in zo'n jonge dure speler. Wie kan ons daar meer over vertellen?
2 0
Drentenaar
Ben heel erg benieuwd naar Neres. Natuurlijk meteen research gedaan naar hem toen bekent dat hij naar Ajax kwam. Word in Brazilië toch gezien als 1 van de grotere talenten daar. Hopelijk valt hij meteen in het team en hebben we een geweldige rechts buiten die ook links kan. Lijkt me toch beter om dan Neres - Dolberg - Kluivert te laten wennen want zeg nou zelf; zo goed is Younes ook niet in vorm. Hopelijk word je een grote naam, D. Neres!
0 0
Bapinho
Waarom zou je een linksbuiten op rechts zetten en een rechtsbuiten op links? Ik neem aan dat je weet dat Kluivert in jeugd merendeels op links gespeeld heeft?
0 0
Drentenaar
Omdat Kluivert al zijn wedstrijden bij Ajax 1 op rechts heeft gespeeld en daar zal geen verandering inkomen denk ik. Neres kan ook op links. Kluivert dit seizoen zoveel mogelijk minuten laten meepakken zodat hij volgend jaar, zodra Traoré weg is, meteen daar kan spelen zonder te wennen.
0 -2
Leviathan
Wilt nog niet zeggen wat daadwerkelijk je beste positie is.. in de jeugd spelen meer op andere posities dan waar ze eindigen uiteindelijk
1 0
3star
Neres, Traoré, Cerny, Kluivert (en Younes). Zou leuk zijn als de potentie van eenieder eruit komt het resterende seizoen, want dan wordt het pure verkrachting van de eredivisie!
2 0
Raikkonen94
Dat is vrij snel! Goed dat ie al kan meetrainen en acclimatiseren en je kunt hem in het begin altijd wat minuten geven als de stand dat toelaat.
0 0
insectenverdelg
ook gelijk speelgerechtigd?
0 0
Myers
Nee, staat in het stukje. Maar zal niet al te lang moeten duren.
0 0
Loek14
Hopelijk speelt die de sterren van de hemel
2 0
EenAjacied
NIce goed nieuws!
0 0
Rommy
Waarom moet hij voorzichtig gebracht worden ? Iemand van 15 miljoen moet meteen knallen !!!
9 -2
Toon meer reacties