[Update VI] Neres voor 12-15 mln naar Ajax

JipVR, 31-01-2017 om 21:45, 298557 views, Voetbal International | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax lijkt bereid te zijn om flink in de buidel te tasten voor een nieuwe buitenspeler. De Amsterdammers boden maandag maar liefst 15 miljoen euro voor de diensten van David Neres, een 19-jarige vleugelspeler die onder contract staat bij het Braziliaanse Sao Paulo. Zo meldt Paulo Freitas, een gewaardeerde Braziliaanse journalist, aan Ajax Showtime.

Het hoge bod van de Amsterdamse club lijkt echter niet genoeg te zijn voor 100% van de transferrechten van het talent op de vleugels. Sao Paulo verlangde naar verluidt maar liefst 20 miljoen voor de speler. Ajax probeert nu een compromis te sluiten door slechts voor 80% eigenaar te worden van de speler die nog tot 2018 onder contract staat bij de Braziliaanse ploeg.

Door: Niels Engelman (@nielsengelman | n.engelman@ajaxshowtime.com)

Update - 21.36 uur
Mike Verweij meldt maandagavond dat het bod van vijftien miljoen op David Neres is afgewezen door Sao Paulo. Geheel kansloos is Ajax echter niet, denkt Verweij. 'Sao Paulo heeft schuld van ruim 19 miljoen euro en 100% rechten van Neres. Daar lijkt de kans voor Ajax te liggen', schrijft de journalist van De Telegraaf op Twitter. Neres zou al wel gekeurd zijn door de Amsterdammers. 

Update II - 23.30 uur 
Ajax en Sao Paulo hebben alsnog een akkoord bereikt over de transfersom voor David Neres. Dat is wat het Braziliaanse FOX Central maandagavond wereldkundig maakt. Het bedrag dat bij de transfer gemoeid is, zou rond de vijftien miljoen euro liggen. Naar verluidt krijgt Ajax daarmee (maar) tachtig procent van Neres in handen.

Update III - 08.55 uur (31 januari 2017)
David Neres zal snel een contract bij Ajax tekenen voor 4,5 jaar, zo meldt De Telegraaf. De jonge Braziliaan is op die manier tot de zomer van 2021 aan de Amsterdammers verbonden. 'Maar het afronden van het papierwerk wordt door de tijdsverschillen met Brazilië en Ecuador, waar David momenteel met Brazilië onder 20 aan het Zuid-Amerikaanse kampioenschap deelneemt, nog een hele klus', meldt Revien Kanhai, die namens Forza Sports Group bij de deal betrokken is. 

'Alle documenten kunnen dinsdag pas vanaf 15.00 uur in orde worden gemaakt en we hopen de deal rond 20.00 uur, 21.00 uur af te ronden', vervolgt Kanhai, die ook benadrukt dat de transfersom iets onder de vijftien miljoen euro ligt. Volgens Ajax is Neres van de buitencategorie en was er door de vele verkopen genoeg geld voorhanden.

Update IV - 14.05 uur (31 januari 2017)
David Neres is inmiddels medisch gekeurd door de Braziliaanse bondsarts. Het rapport is ontvangen in Amsterdam en de resultaten zijn positief, meldt Voetbal International. Neres is met de nationale ploeg van Brazilië O20 op pad, waardoor het op deze manier moest. De verwachting is dat het papierwerk, ondanks een race tegen de klok, voor 00.00 uur rond zal zijn. 

Eenmaal in Nederland zal het talent de tijd krijgen om te wennen. 'David Neres staat al maandenlang op de radar van Ajax. De scouting met Henk Veldmate, Hans van der Zee en Roy Wesseling bekeek de rechtsbuiten met grote regelmaat in Zuid-Amerika en gaven een positief advies af. Daarop werd ook het technisch hart enthousiast van de talentvolle vleugelaanvaller. Begin januari zette Ajax al in op de komst, maar het financiële verhaal was tot gisteren het grote obstakel.'

Update V - 20.28 uur (31 januari 2017)
Mike Verweij van De Telegraaf meldt dat het papierwerk omtrent de transfer van David Neres inmiddels ondertekend is en in de Amsterdam ArenA ligt. De overstap is bijna rond, maar men wacht nog op goedkeuring van de KNVB alvorens de deal officieel kan worden afgerond.

Update VI - 21.46 uur (31 januari 2017)
Ajax heeft de transfer van David Neres via de officiële kanalen bekendgemaakt. De Braziliaan kost 12 miljoen euro, maar het bedrag kan via verschillende variabelen nog oplopen tot 15 miljoen euro. Sao Paulo meldt op haar website dat Ajax 80 procent van de economische rechten van Neres in handen heeft voor dat bedrag, wat dat precies inhoudt zal nog moeten blijken. De negentienjarige aanvaller tekent een contract tot en met juni 2021. 

Showtime Poll
Is Neres volgens jou een goede aankoop? 71% Ja!
6% Nee!
23% Ik twijfel nog
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RoodWit
Als er ook maar iemand vanuit Ajax meeleest, geef deze jongen alsjeblieft een warm welkom en zeer goede begeleiding.

Wamberto zou in mijn optiek met uitstek de perfecte persoon zijn om Neres te begeleiden.

Ik zie het al zo voor me, 12-15 miljoen betalen om vervolgens Neres zonder enige begeleiding in het diepe te gooien.
0 0
Niels.
Heeft Ajax nu de volledige rechten van Neres in handen of blijft de speler voor 20% van Sao Paulo?
0 0
suske
Zie ook Transfermarkt.nl daar vind je alles over Ajax met de marktwaarde van alle Ajax spelers Selectie,s Misschien voor sommige interessant hier?
0 0
chrisjuhhh
7,5 voor sanchez en 9 voor zoet .
Dit noem je toch niet echt serieus ?
1 0
suske
Weet ik daarom zij ik ook misschien voor sommige interessant. Ze willen een marktcomfort beeld schetsen.
0 0
Ferd
Die site lult maar wat.
1 0
Richerd
Laat Ajax aub voor een goede begeleiding zorgen voor die jongen. Een goede kok en een buddy in een fijn huis. Om maar te voorkomen dat ie in een flatje in Diemen pizzas laat bezorgen en zich kapot verveelt of gekkigheid gaat uithalen. Leer van t verleden.
2 0
3star
Waarom niet voor 5 of 5,5 jaar vastgelegd dan?
0 0
Stibba020
Wtf Ajaxshowtime... zie gewoon een Feyenoord reclame boven aan deze website. Gaat over een kakkerlakke boek en er staat bij Feyenoord de grootste... Haal het weg!!
2 -2
Ferd
Wat Russel zegt, reclame op basis van je eigen surfgedrag.
0 0
RusselWestbrook
Reclames zijn op basis van je cookies. Je zal wel iets te vaak op FR12 zitten, boefje ;)
3 0
Fritsie81
Hahah. Dat heet retargeting.
2 0
AsAjax
reclame is gebasseerd op eerdere zoekresultaten
1 0
Stibba020
Ik ben nog nooit op een website van feyenoord geweest en zal ook nooit gebeuren ook. Dan begeeft m'n tablet het spontaan.
1 -3
GvanderK
Marc heeft prima gehandeld zo.
0 0
JCr14
Bedankt PSV voor deze aankoop.
Voor de 12 miljoen van Bazoer
5 0
JHM
We hebben in ieder geval een nieuwe penalty nemer: https://youtu.be/RyujAsei1CE?t=170
1 0
Biss
Begrijp ik nou goed dat deze jongen aansluit bij ons nét voor de wedstrijd tegen Sparta en dus gelijk zou kunnen vlammen in de EL tegen Legia??
Kan heel mooi worden :)

Welkom bij Ajax Neres!
2 0
RaynoFischer
Net erna, speelt 11 Februari de finale met Brazilië o20
0 0
Stille14genieter
ZO 02 april 2017 Ajax - feyenooit


- Dolberg -
Neres Traore

Ziyech Klaassen
Schone

Sinkgraven Veltman
Viergever Sanchez

Onana

We maken ze helemaal kapot als we op 100% spelen!
Kluivert en Younes na 60/70 minuten erin om het helemaal af te maken!!!
2 -1
glob
Hoezo veel geld voor Neres? We krijgen 12 mio voor bazoer en 9 voor el ghazi. Ik had ze willen ruilen voor Neres. Nu houden we 6-9 mio over. En dan geb ik nog niet eens over de anderen handeltjes die Marc gedaan heeft. Werkelijk uitstekend zaken gedaan. Zowel financieel als voetbaltechnisch gezien. Bosz zal hier heel blij mee zijn.
5 -1
adutchbrew
Marc is lange tijd door vele uitgekotst, maar wie het laatste lacht, lacht het beste.
Toen Ajax nog geen grote bankrekening had, kon en mocht hij waarschijnlijk ook geen groot risico nemen. Hij heeft toen getracht om verassingen uit de pet te toveren. Dat is een paar keer gelukt en een paar keer falikant mislukt. Maar gedurende die periode heeft hij er wel al voor gezorgd dat de echte talenten alvast lang werden vastgelegd. Daarop is hij voor de toekomst gaan bouwen. Nu begint dat echt zijn vruchten af te werpen. 80miljoen aan inkomsten dit jaar. Pfff, wie had dat ooit gedacht? en daardoor kan Marc nu 20 spelers in een jaar halen die bij elkaar tot de 30 miljoen aan hebben gekost. Ook niet mals.
En we zijn ondanks al die transferinkomsten 80-30=50 miljoen, er naar mijn gevoel toch sterker door geworden.
Marc Netto is nu gewoon Marc Bruto geworden en kan naar mijn mening gewoon gezien worden als de beste technische directeur van de eredivisie. Wij kopen nu spelers waarvoor de andere eredivisie teams hun spelers (op een uitzondering na) verkopen. En door nu spelers te kopen voor 10 - 15 miljoen kun je er donderop tegen zeggen dat geinterreseerde buitenlandse clubs weten dat ze gewoon met een goed bedrag op tafel moeten komen wil er uberhaubt naar ze worden geluisterd. Dat kan in de toekomst de transfers alleen maar hoger laten uitpakken.

Gefeliciteerd aan de hele Ajax organisatie, want het is natuurlijk een succes project door de inzet van vele personen die Ajax in het hart hebben.
7 -1
Pierre Heno
Ach wat een geOH toch weer. Herinner je je nog de noodaankoop Ziyech na de blamages tegen Willem 2, Rostov etc? Wanneer Ziyech niet was aangetrokken zouden we nu heel wat punten minder hebben en heel wat slechter spel. De hele zomer na de blamage op de Vijverberg niets ondernemen om de selectie sterk te maken om de 2 voorrondes CL door te kunnen komen en wanneer het allemaal voorspelbaar mis gaat op de laatste dag nog snel Ziyech binnenhalen. Nee er is helemaal geen beleid bij Ajax. Wel jonge spelertjes elders uit (Oost) Europa wegkapen en jezelf maar op de borst blijven slaan van je 'eigen' jeugdopleiding. Jouw hele veer in de kont verhaaltje over Marc Overmars slaat werkelijk helemaal nergens op. Familie van 'm?
0 -1
AlexIbarra
7 spelers laten gaan die weinig uitzicht hadden op speeltijd, 4 talenten en 1 toptalent ervoor terug.
Wat geld verdiend, wat salaris bespaard, een selectie die meer in balans is en met redelijke vooruitzichten voor bijna iedereen. Prima transferperiode volgens mij.

Sinkgraven linksback met Riedewald / Viergever achter de hand lijkt me op zich voldoende. Als Traore en Neres aansluiten hebben we 5 spelers voor 2 vleugels, en ook nog Cassierra.
We hebben zat goede middenvelders, alleen blijf ik het jammer vinden dat Bazoer en Gudelj tegelijk speelden, tegelijk bankten, tegelijk zeurden en tegelijk vertrokken. Een fysiek sterke middenvelder in je selectie is erg fijn. Maar twee in de basis was wat veel van het goede. ;)
3 0
deheerHeitinga
Weten we nog de hype Martin Ødegaard? Was ook de nieuwe Messi van het noorden. Kijk waar hij nu is? Boodschappen doen bij de Jumbo in Leeuwarden, de meest depressieve stad van het land. Neres kan beter groeien in Amsterdam met een wereld opleiding en een sprinkplank naar wereldniveau. Ik ben overtuigd dat deze gast het gaat halen en de gemiddelde eredivisie verdediger zoek speelt. En over 3 jaar verkoopt Marc hem voor 45 mil en dan hoor je niemand meer.
0 -7
La Bomba
Denk dat Odegaard meer in zijn mars heeft dan Neres!
0 0
Ferd
Waarom gaat hij van Heerenveen naar Leeuwarden om boodschappen te doen? Hebben ze in Heerenveen geen supermarkten?
0 0
RusselWestbrook
Ik kom in beide steden wel eens en ik kan je verzekeren dat ze allebei gewoon supermarkten hebben :p

Maar dat wist jij ook wel natuurlijk ;)
0 0
Leo252
Ene Miralem Sulejmani zouden we ook wel even voor het dubbele verkopen........Heb veel vertrouwen in Neres die prima gescout is maar ook hier : eerst zien en dan geloven.
1 0
wdka
Ik begrijp dat je in de veronderstelling bent dat de zon om de randstad draait maar het schijnt dat er ook supermarkten in Heerenveen te vinden zijn. Misschien is er deze week goede smaak in de bonus, dat kun je wel gebruiken als je Leeuwarden onder geürbaniseerde gedrochten als Zoetemeer, Purmerend en Almere schaart.
1 -1
Kingoffdatoilet
En ik maar denken dat Sao Paulo het bod van 15 miljoen had afgewimpeld. Is dr toch nog wat moois uitgekomen.
0 0
BGB
Zou hij nummer 7 gaan krijgen?
0 0
NouriVandeBeek
Wanneer komt David Neres nou precies naar Ajax?
0 0
Johan5Derksen
Officieel gesloten. Ajax heeft dus mooi op de laatste slotdag een nieuwe speler binnen.
0 0
TikkieTerugJaap
Jack van Gelder meldde zojuist dat Ajax tevergeefs heeft geprobeerd Vincent Janssen te huren.
0 0
Broekzak
dat hij op huurbasis naar ajax kon vertrekken maar dat tottenham dat blokkeerde. beetje tegenstrijdig lijkt me dat.

Club Brugge trekt Dorian Rotariu aan. ook wel aardig buitenspelertje
0 0
Ricbun
Hahaha voor degene die Twitter hebben: check de reacties van de Sao Paulo fans onder de officiële tweet van Ajax. Veel gehuil omdat ze zo'n goede speler kwijt zijn maar ook succeswensen gelukkig.
0 0
AFCAsphere
Zelfde geldt voor Instagram
0 0
TikkieTerugJaap
Neres - 12 miljoen + eventuele bonussen

Antonucci - 3 miljoen
Bazoer - 12 miljoen
Dijks - verhuurd met optie tot koop
El Ghazi - 9 miljoen
El Idrissi - contract ontbonden
Gudelj - 6 miljoen
Krul - huurcontract ontbonden

Dat was hem dan, in totaal 18 miljoen winst gemaakt en het scheelt een hoop salaris. Alleen jammer dat Serero er nog is.

Zijn we tevreden?
2 0
gi0vanni
Prima dat hij er nog is. Een prima middenvelder. (Vooral op 6.)
2 0
JanTa
Maar Serero is een aardige jongen dus die mag nog ff blijven.
1 0
TikkieTerugJaap
Prima kerel, maar heeft ondertussen wel al 2 transferperiodes alle clubs die interesse hadden afgewezen. En loopt eigenlijk alleen maar in de weg bij Jong.

In de zomer loopt z'n contract af, ik zou als Ajax zijnde nu gewoon z'n salaris in 1x uitbetalen tot de zomer en contract ontbinden. Kan ie mooi transfervrij naar een andere club.
1 0
Knalpot
Hij kan nog naar Rusland een paar weekjes.
0 0
De_Realist
Maar 80% van de rechten?
2 0
Mikee
Snotverdorie. Nu is er ook nog een talentvolle speler gekocht. Waar kunnen we nu over gaan zeiken. Spel gaat verdorie beter, gaan wat overbodige spelers weg, jeugd debuteerde, Onana is een held, er blijft straks niets meer over om over te zeiken. Bah.
7 0
Dwergje48
Gelukkig hebben we Younes nog ;)
1 0
Knalpot
Te weinig witte stoeltjes?
1 0
FCMax
12 miljoen is en blijft fors, maar 10 jaar terug had je waarschijnlijk 8 miljoen betaald en was er hetzelfde gezeik. De prijzen op de transfermarkt blijven maar stijgen, bij de 5 miljoen voor Cassierra en Sanchez werden al vraagtekens gezet. Als hij echt zo goed is als velen hier zeggen, is 12 miljoen een prima bedrag, want hij is pas 19 en over 2/3 jaar hoogstwaarschijnlijk minimaal het dubbele waard. En mocht het een miskoop zijn heb je met Ziyech en Dolberg al 2 spelers die het driedubbele waard zijn, dus zo'n probleem vind ik de transfersom niet echt.
1 0
TKMT88
Ach ja wat maakt het uit. Geld hoort op het veld te staan. Zo zien wij er teniminste wat van! Ik heb er niks aan als ze het geld op hun bank storten hoor!
0 0
Ajax27
Na wat magere jaren nix meer kunnen kopen en dan weer janken dat het kutbeleid is en ze beter op hun centen hadden moeten passen.
0 0
TKMT88
Ach ja wat maakt het uit. Geld hoort op het veld te staan. Zo zien wij er teniminste wat van! Ik heb er niks aan als ze het geld op hun bank storten hoor!
0 0
3*stars*3
Lang geen Braziliaan in een Ajax shirt gezien.
Laatste, die echt een succes was, is toch een long time en dat was Maxwell.
Ajax betaald een fors bedrag maar Veldmate, heeft hem natuurlijk al een tijdje geobserveerd en weet waar hij mee bezig is.
1 0
FCMax
Wamberto iets voor die tijd ook natuurlijk. Leonardo had 1/2 momentjes, maar was voor de rest helaas niet top. Kerlon was al helemaal een afgang, hopelijk dat Neres het niveau-Maxwell kan halen.
0 0
Ardoe
Die actie van Leonardo tegen Fiorentina, ohhhh :D ik wist niet hoe ik 't had joh haha
0 0
JanTa
Kost een paar centen maar dan krijg je ook wat. Spelers uit dit soort landen zijn mentaal een stuk verder en dat heeft vaak te maken met hun sociale achtergrond.
1 -2
gofee
Laten we wel wezen, er zit nu toch veel meer lijn in de selectie en waar we naar toe willen. Eigen spelers first prima maar wel met de gedachte er achter dat ze ook de kwaliteiten daarvoor hebben, zo niet dan jammer maar dan zoeken we extern
0 0
amthree
Nu is het maar de vraag of die aan het weer kan wennen de kou en regen vaak, inplaats van warmte 80/90 % van het jaar.
0 -1
FCMax
Aan regen is hij hopelijk wel gewend, dat heb je ook best veel in Brazilië volgens mij (tropische regenbuien)
0 0
NouridolbergNeres34
Welkom bij onze mooie club Neres weer een klasbak erbij

Iemand idee welk rugnummer hij zal krijgen??
1 -1
Leviathan
12 of 15? Speelt nu met 14 dacht ik maarja om die te verdienen moeten er een wonder gebeuren.
0 0
AFCA1986jan
14 kan niet meer is van Cruijff voor altijd
4 0
Leviathan
Weet ik daarom zeg ik ook er is een wonder voor nodig.
0 0
DannTheDon020
7 denk ik, het nummer van El Ghazi. 14 durven ze nog niet aan denk ik
0 -3
ram
Nooit zal iemand nog 14 dragen. Dat weet je hoop ik? ;)
4 0
DannTheDon020
Iknow, maar je weet het nooit haha
0 -2
AFCA1986jan
Kan niet 14 is van Cruijff voor altijd
4 0
robert R.
7 is vrij nu, dus die verwacht ik.
4 0
lion
Als hij echt zo goed is als ze zeggen, dan heeft Overmars dit toch prima gedaan
0 0
DannTheDon020
@psvinside: Aankopen #Ajax dit seizoen al boven 35 miljoen euro. #PSV heet de koopclub te zijn. Wat beeldvorming kan doen..Paniekbeleid in Amsterdam!

HAHAHAH
14 -1
Ellende
Elke topclub is een koopclub. Iedereen koopt het grootste deel van de selectie bij elkaar. Daarin is AJAX inderdaad niet anders dan PSV.

AJAX geef wel duidelijk altijd D jeugd de als om door te breken. Daar geeft Overmars nu wel een duidelijk signaal mee af. Alleen een echt potentieel enorm talent op een positie die minder bedeeld is. Mocht er deze transfer niet zijn doorgegaan was het toch eigen jeugd geworden.

AJAX staat bekend als club die de jeugd de kans geeft. Vaak maar niet altijd eigen jeugd.
Met dit seizoen: Onana, de Ligt, Nouri, Clement, Kluivert en Dolberg die gedebuteerd hebben.
Vorig seizoen: vd Beek, Cerny
Verder jonge talentvolle spelers op de bank die het even niet hebben als Tete, Riedewald

Eigen spelers in de basis met Klaassen, Veltman

PS Neres stond al lang op het lijstje en AJAX wilde deze speler al langer. Brazilianen zijn nou eenmaal duur. Ziyech was een paniekaankoop. Gelukkig wel.


1 0
ram
Ze hebben we een punt hoor.

PSV puur een koopclub noemen is belachelijk. En het is ook niet zo dat Ajax puur opleidingsclub is en PSV niets uit de jeugd haalt.

Het is grotendeels beeldvorming. In de praktijk ligt beide veel dichter bij elkaar.
0 -4
Frankeritus
haha dat slaat helemaal nergens op er gaan 3 spelers weg in de winterstop en er word er 1 bijgehaald.. appels met peren vergelijken die lampies hebben een overvol middenveld en huren siem de jong die gast van city en van ginkel om eigen jeugd in de weg te lopen.
1 0
Patrick78
Pfffffffff...kut boeren.
0 0
DannTheDon020
Wat tweet deze Feyenoorder dan xd:

@JoepaFR: #Ajax doet er ondertussen alles aan om het zichzelf zo moeilijk mogelijk te maken met het oog op de titel. #neres

@JoepaFR: Met afstand de beste #Feyenoord-transfer in jaren; #Neres naar #Ajax. #DeadlineDay

Hahahaha hoop dat Neres lekker een hattrick tegen ze scoort in de ArenA
2 -1
robert R.
Neres zal die houthaker botteghin eens laten zien wat echte samba is.
1 -1
EVH
Dadelijk met Dolberg Neres Kluivert en Traore op 12 april feyenoord opwachten in De Arena
0 0
3sterren
Marc Overmars kent zijn klassiekers: ”regeren is vooruit zien”...
0 0
Kingoffdatoilet
12 miljoen is tegenwoordig niet gek
1 0
OntlastendeMiddenvelder
Twaalf tot vijftien miljoen vind ik geen geld voor deze jongen, die ik niet ken.
0 0
markplas
In deze totale gekte ontkom je niet aan zulke bedragen.
Het is proberen aan te haken of definitief afhaken.
Met Talenten van fc buiksloot red je het niet helaas

Hij is door 3 scouts bekeken en beoordeeld ook door de ontdekker van suarez.
Ach ik geef het een kans
1 0
OntlastendeMiddenvelder
Eens.
0 0
WyZynDeBeste
Ja, we hebben veel geld. Maar dit is ook veel geld om een uit te geven. Een paar keer 12 miljoen uitgeven aan miskopen en je zit wederom in de problemen, zie het verleden.

Laten we hopen dat dit een klasse speler is.
1 0
Dit is mijn club
Besef wel even dat de huidige selectie nu al een vermogen waard is. Ajax is gewoon goed bezig en staat er financieel natuurlijk uitstekend voor.
2 0
Hillie99
Ziyech is al zeker geen miskoop. Cassiera heb ik mijn twijfels over.. te vroeg om te zeggen i know.

Sanchez topaankoop.

0 0
mickey2602
Je vergeet Dolberg,voor een paar ton gekocht en de winst daarop zal ook niet zuinig zijn...
0 0
Freddy Al
Hoop op een positieve verrassing, is in feite een vroege zomertransfer waarbij je al inspeelt op vertrek Traore.
Kan rustig aan omgeving wennen en wanneer nodig aan de bak, betekent ook dat Kluivert niet constant belast hoeft te worden en Younes af en toe afgelost kan worden .
0 0
Hillie99
Ja waar blijft dan de vervangingvoo el ghazi.
Kluivert niet meetellen he! Die 17
1 0
Freddy Al
Dat is zo maar vergeet niet dat we tot het einde van het seizoen ook Traore hebben, je zou dus kunnen zeggen dat Kluivert over een half jaar de plaats van El Ghazi in neemt en Neres die van Traore.
Ik weet niet wat er dan van de zomer nog gaat gebeuren als dit niet voldoende blijkt.
0 0
JHM
Goeie deal Neres voor Bazoer!
2 0
Johan5Derksen
Hij kan (zowel) rechts als links buiten uit de voeten. Met Kluivert en Dolberg heb je een heerlijke voorhoede.
0 0
Onpartijdig
12 miljoen, het is te doen. Op links youness en Kluivert, op rechts Traore, Cerny en Neres, Traore gaat straks weer weg dus Neres heeft een half jaar om zich te acclimatiseren. De selectie zit 10X logischer in elkaar dan een jaar geleden.
4 0
kampioen0809
Ik denk dat ik vooral blij ben met het feit dat er een buitenspeler bij is gekomen en niet eens zozeer deze jongen.
2 0
ElPistolero16
Net als 99% hier ken ik hem niet. En ik kijk geen YT-filmpje. Ik kijk wel naar zijn eerste wedstrijd bij Ajax, dan pas kun je oordelen. We zullen zien. Prijskaartje die aan zijn nek hangt zorgt voor druk voor die gozer. Ik hoop dat het een geweldenaar is.
1 0
Leviathan
12-15 miljoen vind ik niet zo bijzonder voor een buitenlandse speler vandaag de dag.. Het is veel geld maar er wordt meer betaald voor middelmaat. En Sulejmani was 17.4 miljoen en kwam van Heerenveen.
0 0
JanTa
Marc kennende is hij niet over 1 nacht ijs gegaan dus zal het wel een bijzonder talent zijn toen hij zijn portemonnee open trok.
1 0
DaenerysTargaryen
Ik verwacht eigenlijk nog wel publieke excuses van alle jankerts de afgelopen weken.
7 -3
Patrick78
Precies! Sorry Marc!
5 0
godezonensuper
Een aantal zijn volgens mij allang voor de trein gedoken. Lachwekkend hoe er hier tekeer is gegaan.
4 -2
R.F.
Eerlijk 12 miljoen is prima deal.
1 0
Aeter
Dat moet nog blijken.
0 0
Santiago
Ik wil niet de pessimist uithangen maar hoe weten wij precies dat deze jongen goed genoeg is? Ik zie allemaal positieve reacties hier wat natuurlijk alleen maar mooi is maar stel het was Larsson geweest dan was er een stuk meer negatief. (Wat te begrijpen is want ik vind Larsson persoonlijk ook niet goed genoeg). We weten in principe niet of Neres beter is dan bv. Larsson.

Laten we het natuurlijk hopen maar we moeten niet te voorbarig zijn. Succes Neres!
0 0
Freddy Al
Zekerheid bestaat niet daar zijn we destijds met Sulejmani wel achter gekomen.
0 0
markplas
Ik neem aan dat ie gewoon europees ingeschreven mag worden toch.
Als je nog geen eufa of champions wedstrijd gespeeld heb mag dat toch??
0 0
DannTheDon020
Ja hij speelt gewoon EL, aldus Verweij
1 0
markplas
Ok bedankt
0 0
AFCSANCHEZ
Nu heeft Marc nog 2 uurtjes om een spits binnen te halen.
2 -2
DannTheDon020
Geweldig dit
1 0
AFCA.
Hij wordt steeds goedkoper! Gister zou er nog een bod van 15 miljoen zijn afgewezen.
3 0
Mikey Stormram
Nou he he, eindelijk! Goed gehandeld Ajax en ben razendbenieuwd om hem in actie te zien!
1 0
fc Barcelona_ke
Iedereen kunnen nu eindelijk slapen. Het komt niet meer ajax nieuws
2 -4
M.Olsen
Iedereen kunnen? Het komen?
3 0
Ajacied1989
Spreekt hij wel Nederlands? Heb hem hier volgens mij wel eens vaker wat zien posten met teksten die sterk aan google translate deden denken.
0 0
markplas
Precies maar des te leuker dat ie ajax volgt toch
0 0
M.Olsen
Sorry normaal ben ik niet zo van het verbeteren. Maar moest nu echt 3x lezen voor ik het snapte.
4 0
Chesterson93
Hahaha
0 0
Raikkonen94
Lag niet in de lijn der verwachting een paar dagen geleden maar ben blij dat hij er nu is! 12 miljoen vast en 3 miljoen variabel is mijns inziens ook het maximale wat je moet uitgeven, maar laten we hopen dat deze jongen het waar gaat maken. Ik heb vertrouwen in Veldmate en die schijnt lyrisch over deze jongen te zijn dus ik ben benieuwd! Hopelijk krijgt hij wel de tijd en wordt hij niet na een zaadpartij de grond in geboord.
3 0
X-RaY
Nou mij benieuwen boys,ga er vanuit dat hij goed gescout is en dat we geen kat in de zak hebben gekocht.

Iig congrats Ajax en fans top nieuws :)
2 0
Bram410
Neres, Kluivert, Traore, Dolberg, Schone, Ziyech ..... Dat is toch gewoon lekker voetballen man.
14 0
Wilbert
Ajax heeft nu ook gemeld
0 0
Ajacied33
Welkom David bij de mooiste club van allemaal
1 -1
R.F.
Mike zit er gewoon lekker op.
0 0
swing
Welkom David
0 0
Santiago
Welkom! Nu hopen dat hij zichzelf bewijst.
0 0
wolterx
Toen zijn naam hier hier voor het eerst genoemd werd een paar weken geleden ( na een filmpje van Yaya ) was ik er nog zeker van dat hij normaal niet haalbaar zou zijn, dit is dan wel extra mooi. Heel blij mee, heb zin om nog eens 2 vleugels te zien die dodelijk in de 1 op 1 zijn, de aanval heeft nu zoveel spelers met kwaliteit in de 1 op 1 dat er bizar veel ruimte moet gaan vallen voor het middenveld.
1 0
RaynoFischer
Bem-vindo Neres!! =D
0 0
Ajax1977
BAM nu kampioen worden en die kakkerlakken vernederen thuis
3 -1
Rolleman
hoppa
0 0
vdvaart8
BREAKING: deal #Ajax en #Neres rond. Braziliaan Sao Paulo (19) officieel Ajacied
1 0
DannTheDon020
De deal is rond, aldus Mike Verweij! #NeresAjacied
2 0
Caparzo
Bazoer, Gudelj, El Ghazi, Dijks en Krul out (al had ik Krul graag erbij bijgehouden, maar weet, te goed als 2e keeper). Neres en diverse talenten in. Per saldo prima, bank-opruiming (meer kans jeugd) en nieuw vers bloed, kijken wat het wordt,

Neres is per definitie veelbelovend, want onze Zuid Amerikaanse Meesterscout Henk Veldmate heeft hem vaak gezien. Krijg steeds meer vertrouwen in onze scouting en uitvoerder Mighty Marc (hallo kereltje Brands! Neres was toch ook bij jou aangeboden? Toch?). En wellicht vindt onze andere (Scandinavische) Meesterscout John Steen Olsen ook nog wel wat van de zomer.. :-)

De enige angst, vrees dat Riedewald en Tete deze zomer niet blijven, dat zou pijn doen... Vooral Riedewald. Maarja, ook dat overleven we wel weer..
1 0
Niels.
Fox Sports Brazil meld dat het gaat om een transferbedrag van 13,7 miljoen euro.
Is alleen wachten op de bevestiging.. de klok tikt en de tijd gaat dringen!
2 0
RaynoFischer
Ik las ook 12 miljoen met bonussen die kunnen oplopen tot 15 miljoen.
Komt goed
0 0
Hziyech14
Als er nu nog wat fout gaat word ik echt gek,
Begin toch wel zenuwachtig te worden duurt wel aardig lang.
0 0
OpNaarNummer4
Wat is er nou waar van die Braziliaanse spits? Is dat iets wat uit de duim is gezogen? Verweij reageert ook niet op mensen die het vragen.
0 0
MBAFCA11
waarschijnlijk omdat hij niks meer weet.
0 0
OpNaarNummer4
Zal wel niks zijn, maar klonk wel als een leuk spelertje. Tweebenig en scoorde geloof ik ook al redelijk vaak.
0 0
TVD020
lol daar schok ik ff
0 0
SR83
Huntelaar op de valreep
3 -1
Kip020
Vind het zelf wel prima zo
0 0
Kip020
Staat die dan niet alleen maar in de weg voor dolberg?
1 0
Mokum31
Lekker! Vrees van niet
0 0
Stibba020
Serero maakt het seizoen af bij Ajax dat meld Mike net.
1 0
Jood1983
Welkom in de kleuterklas. Wil je ook een Liga koek?
0 -15
Ruff Rhythim
jesus gast....
1 0
insectenverdelg
ga lekker 75 km verder op naar echte mannen als Kuyt, toornstra bothegin Elia el Ahmadi vd heyden en vermeer kijken. 1 tip verander wel ff je naam.
3 0
Jood1983
Ja lachen met jou
0 0
Kip020
Wtf?
1 0
Jood1983
Ja sorry maar deze jongen gaat gewoon tijd nodig hebben gezien zijn leeftijd! Ik hoop dat ik het mis heb, maar ben de laatste jaren niet vol vertrouwen wbt aankopen op de allerlaatste dag. Deze jongen had op trainingskamp mee gemoeten! Das mijn visie
0 -1
Kip020
Richarlison is een spits toch? Kan die ook linksbuiten en rechtsbuiten?
0 0
Chesterson93
Richarlison is een spits inderdaad. Een behendige, ook. Tweebenig(althans, hij schiet met beide benen) en dribbelt ook heel aardig. Als Ajax dat ook nog wist te regelen .. Dan was je helemaal zoet geweest zeg!
0 0
insectenverdelg
op transfermarkt niet echt. is 1m 79 lang. niet heel erg positief wordt ik er van.
0 0
Ajax1977
En als het kan Huntelaar nog even terug halen
0 -1
geDaante
Waarom? Nog meer spitsen? Ook helemaal niet geschikt voor het spel van Bosz.
1 0
Kip020
Heeft Ajax daar echt interesse in?
1 0
Ajax1977
Zo is dat wij zijn Ajax wij zijn dit seizoen en alle volgende seizoenen de beste.
0 0
foensai
BREAKING: Last-minute bod op #Richarlison van 13,5m euro, kan door bonussen oplopen tot 18m. Nog 3 uur te gaan.. #Ajax #Fluminense


3x raden van wie dit komt
0 -1
TikkieTerugJaap
AFCAHeadlines zeker?
1 0
foensai
Jij gaat door voor de koelkast haha
0 0
aegon
Altijd die onzin van hun
0 0
aegon
Nog 3 hele uren en dan zit het er weer op tot de zomer er zal niks meer bijkomen denk ik
0 0
geDaante
Waarom zou er nog wat bij moeten komen? Alles is goed of zelfs overbezet, en spelers waar je niks meer aan had en die goed talent in de weg liepen zijn weg, en dat is alleen maar goed.
1 0
Kip020
Ik heb echt zin om die neres live bij Ajax te zien spelen ben heel benieuwd! Heb er het volste vertrouwen in!
4 -1
HZMKK
Manmanman wat kunnen mensen toch zeiken en janken. Zit ik hier op een Ajaxpagina of...?
Het lijkt wel of iedereen hier ongesteld is en het wiel heeft uitgevonden. Het is nooit goed.
Als er gekocht wordt dan is het niet goed en zonde van t geld. Als er niet gekocht wordt, dan is het Marc netto.
Als er ervaring komt dan staat het de jeugd in de weg. Als er geen ervaring komt is het een kleuterklas.
Ongelofelijk, het wordt hoogtijd dat iedereen eens als 1 man achter Ajax gaat staan ipv te gaan lopen bekvechten en zeiken.
47 -1
wt4ajax
Beetje jammer van dat manmanman, je bent Rob Geus niet.
0 -1
Hans Kraay Jr.
Kansloos, hier wordt ik niet vrolijk van.
0 0
Maxwell_5
Juist
0 0
Kip020
Ik vind dat Ajax het heel goed doet zowel op het veld als in de transferperiode
20 -1
LezDeBoer
Precies. Ik zie alleen maar goeie zaken sinds Bosz z'n aanstelling. Dat men hun best doet om maar iets negatiefs te graven is gewoon triest.
6 0
vdvaart8
Amen!
5 -1
Ajax1982ajax
eens
5 -1
Kip020
Prima aankopen en prima mensen weggedaan alleen had ik misschien el Ghazi gehouden, maar dan hadden we waarschijnlijk Neres niet gehaald waar ik vertrouwen in heb. Alleen snap ik af en toe niet waarom het op de laatste dag pas moet gebeuren, maar daar zal ook wel een rede achter zitten dus ik vind het allemaal wel prima deze transferperiode
3 -1
MBAFCA11
Ik denk zelf dat er nu niks meer bij komt, ben echter al heel blij met deze versterking.
1 -2
aegon
Zo netto trek de champagne maar los en bestel maar chinees niet bang geweest om veel geld te inversteren had wel iets sneller gekund maar ja en beetje middelmaat opgeruimd nu nog een verrassing uit de hoge hoed en klaar
0 -2
Ajacied33
Kom op, zou toch mooi zijn om Huntelaar binnen te halen. Zoveel ervaring achter Dolberg zal alleen maar goed zijn. Is gewoon nog een killer onze Hunter
1 -3
mvdk
Er zou een bod van 9 miljoen zijn afgewezen op Richarlison.
1 0
Ajaxmax
Daar moeten we Matthijs bij halen!
0 0
@Maar7en
en in de Amsterdam Arena licht ...... (ligt lijkt me beter in dit geval) ;-)
1 -1
JipVR
Ja thanks zag even t ligt niet meer
2 0
@Maar7en
haha kan gebeuren in deze donkere dagen!
0 0
anrejane
Als er nu niets meer gebeurt, kan ik niet zeggen dat Ajax er in deze transferperiode beter op is geworden: Bazoer, El Ghazi, Gudelj en Krul weg. Oké, geen echte basisspelers (meer), maar wel allemaal inzetbaar, gewend aan Ajax en al redelijk ervaren, zeker in vergelijking tot al het superjonge grut dat voor hen in de plaats is gekomen. Conclusie, ondanks die 15 miljoen: Ajax heeft nóg meer geld op de bank en nóg minder ervaring en breedte in de selectie ...
2 -12
HZMKK
Nee Bazoer was ook echt ervaren, nam ook altijd het voortouw *kuch*...
El Ghazi heeft ook 90% van z'n wedstrijden niets laten zien.
Gudelj voegt al helemaal niets toe.
Krul, tsja daar hoef k niets een wat over te zeggen.

En hoe kun je nu beweren dat Ziyech jong grut is?
3 0
stefanwillem
Redelijk ervaren en (op Krul na) allemaal een waardeloze instelling. Doe dan maar dat gemotiveerde jonge grut. Met Schone, Klaassen, Veltman en Viergever heb je genoeg ervaring.
3 0
TikkieTerugJaap
Bazoer is opzich jammer. Maarja met Frenkie, Appie en Donny hebben we genoeg goede wissels natuurlijk.

Gudelj gaat niemand missen.
El Ghazi voor goed geld verkocht en je heb nu Neres en Kluivert.
Krul heeft me bij Jong ook niet overtuigd, Boer prima 2e keeper.
Dijks gaan we ook niet missen, alleen maar meer kansen voor Riedewald.
El Idrissi gaan we niet missen.
Antonucci, tja... Je heb nu Pasquali en die jongen van Bayern.

Al met al een prima transferperiode, zeker qua geld. Je maakt 15 miljoen winst en er is een hoop salaris weg.

Nu hopen dat Serero toevallig nog een club weet te vinden en anders gewoon z'n contract ontbinden en salaris meegeven tot de zomer. Gun die jongen dat.
5 0
AjaciedForLive
Goed gesproken pik.
0 0
Ajax1982ajax
dit is nou eens een prima en realistische opmerking
0 0
Ajax#1900
Kortom, er is een hoop middelmaat weg en er is ruimte voor spelers met meer talent die bij de speelwijze van Bosz passen en hier een toekomst hebben. Wat een achteruitgang.
4 -1
Katwijker93
Ik ben nog wel benieuwd of Overmars nog gaat proberen om die Braziliaanse spits binnen te hengelen.
0 0
fc Barcelona_ke
Brazilie naar amsterdam vliegt 20 uren. Zal niet gebeuren
0 0
Ajacied33
Maak er maar 11 uur van..
0 -1
AFCSANCHEZ
Dus? Neres komt ook niet naar Amsterdam om te tekenen hoor, die is bezig met een toernooi, en onderhandelen met clubs gebeurd gewoon telefonisch/mail.
1 -1
Ajax418
Welke braziliaanse spits?
0 0
Katwijker93
Richarlison heet hij volgens mij. Die van Fluminense. Het eerste bod van 9mil werd afgewezen
1 0
Ajacied33
Was niet echt concreet heb ik me laten vertellen
0 0
Ajax418
Waar lees je dat?
0 0
Ajax1982ajax
oud nieuws is afgewezen en schijnbaar was dat bod niet vandaag maar al eerder gedaan
0 0
vdvaart8
UPDATE: alle getekende documenten in ArenA. Deal #Ajax en #Neres nadert voltooiing. Wachten op akkoord @KNVB
1 0
aegon
Hoelang zal dat in beslag nemen
1 0
@Maar7en
de KNVB is niet erg op onze hand dit jaar dus waarschijnlijk na 24:00 uur ¿
1 0
aegon
Storing in de systemen van de knvb dat zal je gebeuren
0 0
ST
Aardig wat filmpjes nu gezien. Geweldige dribbelaar en heel snel. Wel is het te hopen dat het geen tweede Younes is. Het rendement van zijn acties kijkt me namelijk erg laag. Ergens is het jammer dat ze niet voor een type Traore of El Ghazi zijn gegaan. Met Younes en Kluivert heb je namelijk ook geen echte goalgetters maar meer jongens die van de indirecte assist zijn. Met Kluivert én Neres voorin denk ik dat je scorend vermogen gaat missen. Ik zou zodra Traore terug is zo spelen: Kluivert (Neres) - Dolberg - Traoré
0 0
Ajax1982ajax
kluivert kan makkelijk scoren. hij heeft pas 140 min gespeeld hoe kun je dat nou al zeggen dat die scorend vermogen mist
1 0
ST
Baseer ik op zijn statistiek in de jeugd van Ajax en Oranje.
0 0
Ajax1982ajax
we hebben dit jaar weer andere spelers die veel scoren.
kijk alleen al naar ons middenveld.
ziyech al 8 goals en klaassen 9 en schone stuk of 5 schat ik.
dolberg 9. en die goals komen vanzelf wel. ik vind dat het spel onder bosz al vele malen beter is als onder de boer.
1 0
Barra
Ben benieuwd naar deze jongen gezien de grote transfersom die Ajax durft te betalen. Heb even wat filmpjes bekeken, want dat is momenteel de enige manier om een kleine indruk van hem te krijgen en het valt me op dat hij wel een doorzettertje lijkt en een ietwat rommelige manier van acties maken heeft net als bv Suarez. Hopelijk blijkt het een echte aanwinst en heeft hij meer doorzettingsvermogen en afwisseling in zijn acties dan een El Ghazi en Younes.
0 0
ElPistolero16
Wordt Björn Vlasblom nog aan de haak geslagen als grote vis tijdens deze winterse transfermarkt?
1 0
AFCSANCHEZ
Er gaat niks meer bijkomen helaas, Marc heeft het te druk met deze deal afronden. Had nog wel een spits willen zien.
0 0
Yoyoyoyo
Liever 2 GOEDE verdedigers om die rechtsback "Veltmannetjeeeeeee weer een blunder!" en die linker centrale te vervangen.
0 -3
Kingoffdatoilet
Die twee verdedigers die al.het hele seizoen gewoon prima staan te spelen. Waarom wil je die vervangen? Totaal niet nodig en populistisch gezwam. Het team is prima in balans en presteert gewoon goed.
1 0
Hammerzeit
Goed werk Marcie. Ben je er trouwens?

Oh nee, je hangt nu natuurlijk aan de lijn met Gelsenkirchen, my bad.
0 -1
ST
Was het maar zo
1 0
Bobo het Konijn
Goedgekeurd door Henk Veldmate. Dan moet het goed zijn, maar wat een geld. Ben benieuwd.
1 0
Robinjo1988
Mooi dat Ajax weer flinke investeringen doet en ook scout in andere landen dan Denemarken.

Had eigenlijk niet meer verwacht dat er nog iemand zou komen..
1 0
EVH
Hoppa

De tijden van de Sana- en Zimling-achtige aankopen zijn voorbij. Hoop ik
3 0
BennJii020
kan niet wachten tot ik m in de Arena zie... hoop dat hij t waarmaakt!
1 0
Van Reenen
Kijk even op youtube naar het filmpje: David Neres Amazing Skills & Goals Brasileirao 2016
En kijk niet alleen naar zijn doelpunten maar ook naar het gemak waarmee hij voetbalt, de klasse straalt eraf.
Alleen jammer dat Ajax het weer op het laatste moment laat aankomen. Dit had toch ook enkele dagen eerder afgerond kunnen worden? Ook in Brasil hanteren ze geen Albert Cuypo (kennen ze niet eens) prijzen.
2 0
SoAFCA
veel trucs en bal on de voet maar weinig resultaat.
0 -1
afcas
ja, maar zo zag je ook veel acties van neymar bij santos die mooi waren en niets opleverde. je zag ook geweldige acties met goals/assist tot gevolg, maar gaat erom dat neymar bij barca ook zakelijker leerde spelen. dat leren de grotere talenten vaak wel snel. hopelijk valt hij daar ook onder.
0 0
Leviathan
Ajax kon 1 januari 20 miljoen aftikken of meer of het onderste uit de kan halen en ruim 5 mil in de portemonnee houden eind januari.
1 0
fc Barcelona_ke
Maak niet uit of hij eerder moest komen. Hij is sinds begin januari al met brasilie u20 aan de voorbereiding en wedstrijden..
3 0
Toon meer reacties