[Update] Geen optie tot koop voor Norwich

BVeenstra, 30-01-2017 om 07:30, 58098 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Mitchell Dijks maakt op huurbasis de overstap van Ajax naar het Engelse Norwich City, zo meldt De Telegraaf. De robuuste linkervleugelverdediger wees zijn nieuwe werkgever eerder af, maar heeft nu toch ingestemd met een overstap. Dijks wordt voor een halfjaar verhuurd.

Dijks zag, zoals eerder gesteld, een definitieve overgang naar Norwich niet zitten. Dick van Burik, de zaakwaarnemer van de vleugelverdediger, legde de 'nee' als volgt uit: 'De trainer had een goed verhaal, maar uiteindelijk heeft Mitchell toch besloten om niet voor Norwich City te kiezen. Het gevoel moet honderd procent goed zijn en dat was het niet. Een club als Norwich verdient ook geen negentig procent.'

Echter bleven The Canaries aandringen op de komst van de linksback van Ajax. Zodoende is er uiteindelijk gekozen voor een huurconstructie, aangezien Dijks een definitieve overgang naar de Engelse ploeg nog niet zag zitten.

Update - 07.30 uur (30 januari 2017)
Norwich City heeft geen optie tot koop bedongen bij het huren van Ajax-linksback Mitchell Dijks, zo meldt De Telegraaf. De verdediger wil namelijk volgend seizoen niet op het tweede niveau van Engeland spelen. Een definitieve transfer is echter niet helemaal uitgesloten. 'Nu gaat hij er alles aan doen om met Norwich te promoveren. En als dat lukt, kan de club hem alsnog kopen', aldus zijn zaakwaarnemer Dick van Buren.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hammerzeit
Tik, tak, tik, tak.

Marcie zal nog wel op de plee zitten van al dat Chinees. Die lange avondjes vallen natuurlijk niet mee.
Zo kan hij ook weer een aantal extra uurtjes meer claimen op z'n timesheet. Extra kassa!
0 0
Patrick78
Ajax contracteert Hongaarse jeugdinternationals

Ajax heeft twee Hongaarse talenten gecontracteerd. De verbintenis met aanvallende middenvelder Szabolcs Schön kent een looptijd tot en met 30 juni 2019. Schön (Boedapest, 27 september 2000) is afkomstig van Budapest Honvéd Kft. De definitieve overstap van de jeugdinternational is onder voorbehoud van akkoord door de FIFA.

Eerder heeft Ajax overeenstemming bereikt met Olivér Horváth (Boedapest, 18 juli 2000). De verbintenis met deze jeugdinternational kent eveneens een looptijd tot en met 30 juni 2019. De linksbuiten is afkomstig van de jeugdopleiding van MTK Budapest Zrt. Horváth is aangesloten bij de selectie van Ajax O17 en is inmiddels speelgerechtigd.

WOW!!!! Een echte versterking! man man man....
1 -1
ram
Precies! Kut Ajax! Ze mogen alleen maar spelers halen voor het eerste en de jeugd moeten ze verwaarlozen. En ook geen papier kopen voor de printer en al helemaal geen koekjes voor bij de koffie..,
0 -2
AFCSANCHEZ
Marc heeft nog iets meer dan 1 dag. Zou hij straks ook gewoon op weg gaan naar huis om lekker met zijn vrouwtje een stamppot naar binnen te mikken? De Chinees zal namelijk wel teveel kosten.
2 0
fc Barcelona_ke
Tot nu is erg stil. Het kan 2 kant gebeuren. Ze houden stiekem tot ie nieuwe aankoop binnen of geen nieuwe speler erbij...
4 0
han23
Ja er wordt ook geen melding gemaakt van ghazi en dijks
5 0
AFCSANCHEZ
Dat zal wel komen omdat Marc bezig is met vervanging. Lukt dat niet dan blijven El Ghazi en Dijks gewoon. Ga er dus maar vanuit dat ze allebei hier blijven.
2 -2
Stibba020
Dit jaar geen kampioen en je kan maar een hoofdschuldige aanwijzen. Marc Netto Overmars.
5 0
Duif63
Zou Marc vannacht gewoon netjes 8 uur gaan slapen of heel de nacht doorwerken om nog een paar echt goeie spelers te kopen, wat denken jullie ?
0 0
AFCSANCHEZ
Die gaat gewoon slapen.
0 0
Leo252
Hij slaapt al de hele maand.
1 0
Sjaakvaak
Maar we zouden dus met kerst een buitenspeler en evt een linksback gaan halen volgens Overmars. En nu verkopen we juist een linksback en buitenspeler?
5 0
Ferd
Lulkoek. Met de kerst valt er niets te halen omdat de transferperiode niet open is. Volgens Overmars zou Ajax er alles aan doen om een goede speler te halen, dat is helaas niet gelukt, ik ben allang blij dat er geen middelmaat is aangetrokken.
1 -4
Sjaakvaak
Haha doe niet zo dom man, natuurlijk was de transferperiode nog niet open. Maar rondom kerst kwamen de berichten van Overmars/Bosz naar buiten dat ze deze maand de markt op zouden gaan om daarnaar te zoeken.

Natuurlijk goed dat er geen middelmaat is aangetrokken maar het is armoe troef dat je niet eens 1 kwaliteitsspeler kan aantrekken. Cerny heeft het nog niet laten zien in het eerste, Younes heeft het mentaal zwaar, Cassiera is meer spits dan buitenspeler. Dan hebben we Traore en Kluivert over. Waarbij Kluivert ook nog prima een terugslag kan krijgen zoals zoveel talenten die krijgen.
4 0
chuckie88
Paniekkippen zijn jullie en geen vertrouwen in de huidige groep...Marc Overmars veruit de beste TD die Ajax ooit gehad heeft... en de verstandigste
0 -2
Duif63
Financieel wel ja, maar sportief...
1 0
chuckie88
Ook...veruit...
0 0
ziz0u.
Altijd als Dijks speelt is het een enorme aderlating op het spel van Ajax. De opbouw loopt opeens voor geen meter, omdat je één persoon hebt die niks anders kan dan draven aan de linkerflank. Wat is het voordeel van hem behouden? Geen enkele dus gun je deze jongen een mooie verhuur periode. met zoals in de tekst staat, als Norwich erin blijft hij waarschijnlijk alsnog gekocht wordt.
Heus wel dat er genoeg zijn die minimaal hetzelfde kunnen brengen als Dijks, mocht sinky geblesseerd raken.
3 0
Sjaakvaak
Klopt maar alsnog zou een fatsoenlijke linksback niet misstaan in onze selectie. Sinkgraven vult het fantastisch in maar we hebben gewoon geen waardige back-up.
2 0
Ferd
Riedewald? Viergever? Zelfs Tete kan daar nog spelen. Alternatieven genoeg.
1 -1
RusselWestbrook
Tete is alleen in de opbouw minstens net zo droevig als Dijks. Zou ik ook gewoon verkopen, voor elk redelijk bedrag.
2 -1
ziz0u.
Ik ben voorstander voor sinkgraven lekker laten staan. Dat zou betekenen dat je nu een back-up linksback moet kopen. Waar moet die aan voldoen dat je zegt, hey dat is een goede 2e linksback? Als je haps haalt, haal je em voor basis. Zonde voor de mogelijkheden van sinky..
Enn volgens de filosofie van Cruijf moet je backs altijd zelf kunnen opleiden, dus gooi lekker riedewald of savastano dr in. Eventueel de ligt in het centrum en viergever naar links. Er zijn wel genoeg mogelijkheden. Het gaat erom de juiste balans te vinden en niet te veel mensen op de bank te laten verpieteren.
In mijn favoriete situatie heb je 8 verdedigers, 2 per positie. waarbij 1 wissel RB en RCV kan spelen en 1 wissel LB en LCV kan spelen, dan houdt je vaak 2 full backs die zelden tot minuten komen (zie dijks en tete in dit geval), die laat je lekker spelen bij jong en komen in beeld bij blessures.

In deze situatie is dat:
veltman sanchez viergever sinky
tete de ligt westermann riedewald

0 0
Leo252
Niemand halen voor de linksback positie. Als back up Riedewald en evt. Viergever. Volgend jaar Warmerdam.
0 0
Pierre Heno
Al maanden bekend dat er wat bij moet indien je mee wil kunnen blijven doen voor de titel en in de EL maar Overmars strikt vandaag of morgen (last minute koopjes dag) nog een of ander 13 jarig talentje uit Kroatië. Schijnt een topper te worden in 2027 dus...eh nog even een paar seizoentjes wachten. Van de zomer zouden Klaassen, Ziyech, Sanchez m Schöne en misschien zelfs wel Dolberg voor mooie prijzen van de hand kunnen worden gedaan. Vullen we gewoon aan met jeugdige talentjes. Lekker beleid. Maar Marc zit goed want heeft net weer van de RVC voor 4 jaartjes ruim baan gekregen de bankrekening te spekken = weer 4x een eindejaarsbonus binnengeharkt.
3 -1
Ferd
En dat is dus onzin, Overmars krijgt 2 bonussen, een kampioensbonus en een bonus voor het doorschuiven van jeugd, waarbij de kampioensbonus het hoogste is.
0 -1
Web
Bel Marc even, dom oor
1 -6
Bil
Vitesse en Heerenveen hebben zich aardig versterkt.

Waar blijven de aankopen van Ajax??
Overal zijn er transfers, behalve bij Ajax.
6 0
Ferd
Er zijn bij Ajax heel veel transfers. Heb jij onder een steen gezeten de laatste maand?
Transfers bij Ajax:
Antonucci
Gudelj
Dijks
El Ghazi
Bazoer

En dan nog wat binnenkomende jeugdtalenten.
1 0
Web
Jij ook Marc bellen
0 -5
rss-dion
Snap hier ook geen reet van, Moet die jongen nu helemaal naar Engeland verhuizen, om miss max 10 wedstrijden in england te spelen. Je kan toch ook spelers aan bieden. had willem 2, heerenveen en groningen even gebeld of ze hem een half jaar ritme konden geven. dan had die nog 14 potjes eredivisie gedraaid, daarna nog een zomer kamp bij ajax, en dan kan je kijken of die nog voor waarde kan zijn. Dit slaat nergens op
2 0
JPC40
Daar wordt hij niet beter van, bij Willem II was zijn ontwikkeling ook maar van korte duur, dit is veel beter zo.
0 0
Afc22
Niet om respectloos te zijn tegen dijks want zijn instelling is geweldig. Maar waarom huren ze hem voor een half jaar zonder optie tot koop. Verwachten ze dat Dijks Norwich bij de hand gaat nemen en ervoor zorgt dat ze promoveren.
2 -1
Ferd
Ze verwachten dat Dijks bij Norwich veel speelminuten maakt in een competitie die bij hem past waardoor hij zijn transferwaarde verhoogd in plaats van verlaagd door bij Ajax op de bank te zitten.
0 0
AlexIbarra
Hopelijk kan hij daar ritme opdoen, een competitie waar met wat meer energie wordt gespeeld is op zich wel iets voor hem.
2 0
spcHenk
Dijks wil dus eigenlijk helemaal niet weg en wil gewoon voor zijn plek vechten. En Ajax duwt hem gewoon de deur uit. Huur zonder optie tot koop heb je gewoon helemaal niks aan. En nu zit er niet één echte linksback in de selectie....
3 -1
Ferd
Huur zonder optie tot koop is geweldig, stel dat je hem had verhuurd met optie voor 4 miljoen maar hij doet het geweldig, dan willen ze meer voor hem betalen.
0 0
AFCA1510
Welkom bij ajax
2 0
booya4afca
En terecht. Dijks is niet de linksback die wij nodig hebben.
Dit is voor Ajax natuurlijk plan B, want zij hadden Dijks liever verkocht.
3 0
Tinseltown
Goede keuze, starten bij Norwich en je in de kijkert spelen bij grotere engelse clubs, deze competitie past jou heel goed, je nooit meer laten verleiden om terug te keren, bij Bosz krijg je geen kans, ik hoop dat je dit leest, ga ervoor!!
5 0
DeWijsneus
Dit begrijp ik totaal niet. Ik neem aan dat we dus een back aangetrokken hebben. Anders echt totaal wanbeleid.
2 -4
Ferd
Geen wanbeleid, nu een back aantrekken zou wanbeleid zijn. Sinkgraven doet het prima, het verhoogd de kans op speelminuten voor Riedewald en volgend seizoen staat Warmerdam uit de jeugd mooi als back-up back klaar.
0 -2
Kip020
Maar voor de rest snap ik er niets van, Dijks was toch een prima bankzitter doet geen rare dingen en is er wanneer je hem nodig hebt
2 -4
godezonensuper
Ja hij kon prima op de bank zitten.
Het werd alleen een probleem wanneer hij het veld in moest.
4 -1
AFCSANCHEZ
Is er wanneer je hem nodig hebt? Dat hebben we in de Kuip gezien. Toen hadden we hem nodig en toen heeft hij ons de punten gekost. Dijks kan er echt helemaal niks van.
3 -1
Kip020
Waarom niet een keer proberen met LB viergever, CV riedewald, CV sanchez, RB Veltman
0 -7
Ferd
waarom niet een keer proberen geen onzin uit te kramen?
1 0
Leviathan
Viergever heeft vaker LB gestaan en dat is niet zijn positie Viergever is echt een centrum speler. En de reden dat viergever speelt is omdat Riedewald het centraal ook niet geweldig dee dan kan je nog beter Riedewald back zetten als alternatief, maar denk dat de 6 positie het beste is voor hem.
4 -1
TOOL
Riedewald is geen centrale verdediger! Te veel momenten dat hij staat te slapen.
3 -1
Web
Kan daar prima spelen, in andere dingen zo veel beter dan Viergever
0 -1
Ferd
maar in bepaalde dingen zo veel slechter dan Viergever.
0 0
Sjaakvaak
Dat laat hij niet zien.
0 0
Leviathan
Snap er nog maar weinig van.. Dat Dijks wilt spelen kan ik begrijpen dus een verhuur kan ik nog wel in komen, maar wat is de gedachte van Ajax? We hebben 1 middenvelder die omgetoverd is tot back en nog zat te leren heeft dus eigenlijk hebben we geen 1 echte linksback meer nu.
5 -1
godezonensuper
Ja dus? Sinkgraven doet het prima en in noodgevallen kunnen Viergever en Riedewald daar makkelijk spelen.
1 -1
AFCA.
Dragi Gudelj!
Nee maar het is ook belachelijk. Ajax is veel te lief voor de spelers. Dijks wil spelen, dan ga naar lekker joh. Dat wij net 1 halve back zitten maakt niet uit.
Is je enorme ego een beetje gekrenkt omdat je even niet speelt. Ga naar lekker. Dat wij geen buitenspelers meer hebben maakt niet uit. Denk eerst even aan je selectie Marc!
1 0
14Abdelhak14
Verhuur?? Wat is daar in godsnaam het voordeel van? Dijks heeft geen enkele toekomst bij Ajax als basisspeler, maar had nu nog een half jaar nuttig kunnen zijn als back-up op een matig bezette positie. Verder is het ook een prima jongen in de groep waar je geen last van zult hebben.

Verkopen was prima geweest. Maar dat gaat Norwich niet meer willen als ze Mitchell een half jaar aan het werk hebben gezien vrees ik.
0 -3
Jajijdaar
Wat denk je wel niet wat de clubs zeggen als Ajax een speler van hun wilt overnemen?
Die zeggen dan: ''De hoofdprijs moet je betalen Ajax! Omdat jullie zo laat komen, hebben wij ook weinig tijd om een nieuwe versterking te halen''

Waarom kan Ajax nooit haar zaakjes op orde stellen en een keer vroeg beginnen met versterkingen?
2 0
Avontia
Waar is Overmars in godsnaam mee bezig? Ik neem toch aan dat hij nu al 2 spelers gegarandeerd binnen heeft en de 3e op de laatste avond binnen gaat halen? We verkopen spelers (kan) maar die spelers spelen op posities waar we juist versterkingen nodig hadden zoals ik een maand geleden kon opmaken uit Overmars' woorden.. Wie snapt de logica achter deze strategie nog? Als Overmars hier gaat falen en niet met twee goede versterkingen komt gaat dit ons het kampioenschap en CL kosten.. Met goede versterkingen bedoel ik dus niet "bord-op-schoot-scoutings" versterkingen zoals Larsson.
9 0
ajax4ever01
De transfermarkt duurt een maand maar wat doet Ajax?
Op de slotdag doen ze meestal pas iets. Onvoorstelbaar
2 0
Ajax418
Verwachten jullie nog nieuws of kan ik gaan pitten?
0 0
ajax4ever01
Ga maar pitten er komt geen versterking
1 0
AFCA7
Slaap lekker :P
0 0
Johan5Derksen
Nu gaan mensen weer zeggen: ''Daar heb je hem weer hoor over Amin Younes'' maar ik heb vanavond Rondo gekeken en raad eens... Pieter Zwart zei het ook al. Hij rendeert totaal niet en staat nog steeds op 0 treffers. Zelfs zijn assists zijn lager geworden het afgelopen jaar.

Ik blijf mij steeds af vragen; Hij scoort er wel 3 tegen Red Bull Leipzig, maar tegen mindere tegenstanders uit de Eredivisie geeft hij zich niet thuis. Heeft iemand soms daar een verklaring over?
2 -1
AFCA.
Haha Pieter Zwart
0 0
3*stars*3
Hij heeft wel 2 goals gemaakt in Europa League en JA ik ben wel een fan van die gozer maar het kan en moet echt beter!
1 -1
Johan5Derksen
Klopt, twee keer tegen Celta de Vigo uit en thuis.
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
leipzig had waarschijnlijk geen beelden van hem gezien en liet zich verassen door zijn wendbaarheid. eredivisie tegenstanders verdedigen hem altijd met 2 man, zodat hij niet naar binnen kan. Daarnaast gaat hij nooit diep dus ik hij eenvoudig af te stoppen.
2 -1
aanval86
Ja hij is niet goed genoeg voor ajax met alle respect.
1 -1
Rdk1983
Zou gek worden als ze toch Haps en Larsson halen nog. Maar gok dat we met n te dunne selectie transfermarkt in gaan en met n nog dunnere eruit.
1 -1
Sammy Sosa
Wanneer is de laatste keer geweest dat Ajax 2 dagen voor het sluiten van de winter transfer window nog een speler kocht?
0 0
afca4eva
de laatste was Rommedahl volgens mij :")
0 0
Sammy Sosa
Dat valt dan nog mee, en ook nog een vleugelspeler haha, toe maar...
0 0
gwn_rj
had dijks niet gelijk "ja" kunnen zeggen?! Dan had Ajax er ook nog wat aan gehad!!!
1 0
BennJii020
ach, Riedewald kan daar.... De Ligt in het centrum en Viergever naar links kan ook nog... Ben wel erg benieuwd of er nog iets bijkomt voor woensdag...
1 -1
johnd
Beetje vreemd om een speler te verhuren als de spoeling al zo dun is op linksachter. Sinkie doet het goed, maar blijft blessuregevoelig.
2 0
Pierre Heno
Sjinkie is veel te traag tegen een snelle buitenspeler. Tegen Becker en Schaken werd hij er ook al regelmatig uitgelopen. Viergever vangt aan die kant veel op.
1 -2
afca4eva
niet vreemd als er nog zeker 2 versterkingen komen wat ik verwacht..
Tete kan ook linksback maar als dan Veltman of Sinkgraven wegvalt begeef je je wel erg op glad ijs. Dat risico mag en zal een club als Ajax nooit nemen
1 -1
afca-mark1990
Tjah "Als"
0 0
BGB
Geen optie tot koop voor Norwich? Wat kan de gedachte hierachter zijn
0 0
AFCAWZAWZDB
Dat Dijks er niet permanent heen wil of in ieder geval nog niet
0 0
AjaciedMike
Salaris vrij maken? Net of we krap bij kas zitten...
0 0
foensai
verhuur van Dijks is geen optie tot verkoop opgenomen.
0 0
3*stars*3
Las net tweet van Verweij.
Belachelijk dat Ajax hier mee akkoord is gegaan.
Als Sinkgraven wegvalt, hebben we geen back-up of moet er geschoven gaan worden met Viergever of Riedewald.
Maar Bosz riep in begin dat hij in Riedewald geen linksback ziet.

Echt gekkigheid in Arena...
3 -1
Ferd
Misschien Riedewald zondag in laten vallen op die plek, als invallende linksback tegen Roda heeft hij z'n sporen al verdiend.
0 0
Koenniiee
Riedewald zal het meer dan prima doen op die plek. Geen paniek!

En niets is zo veranderlijk als de voetbalwereld. Mij kan het een biet interesseren wat Bosz eerder gezegd heeft betreffende Riedewald en de linksbackpositie. Hij zal echt niet voor Dankerlui gaan.
1 -3
Ozymandias
Hopelijk doet Dijks het daar goed en kan Ajax hem komende zomer voor een paar miljoen euro verkopen. Sinkgraven doet het goed als linksback en zal alleen maar beter worden en Warmerdam zou ik als concurrent gebruiken wanneer die terugkeert van PEC Zwolle. Hopelijk blijft Savastano vanaf nu bepsaart van blessures en kan die als derde keuze en basisspeler van linksback fungeren.
0 0
Koenniiee
Dat vind ik nou een prima rijtje. Warmerdam vind ik prima als linksback, Savastano moet zich herpakken door veel wedstrijden achter elkaar te spelen. Goede voetballende spelers met veel snelheid. En sowieso moet je een back op kunnen leiden, vind ik.

Uit ervaring (Warmerdam opperen) weet ik dat je niet veel fans krijgt hiermee. Maar goed, de helft met kritiek heeft hem niet veel wedstrijden zien spelen. Hij was vorig seizoen veruit de beste Ajacied (met De Jong) bij JA!
1 0
kolan
Een ding is zeker Lozano komt niet, Pachuca heeft zojuist een bod op Lozano (20 mil) afgewezen. Waarschijnlijk van Benfica. Ajax nog bezig met andere Brazilian, die goedkoper is dan Neres.
1 0
erikje
Geen enkel probleem. Riedewald op links mocht Sinkgraven geblesseerd raken.
1 -1
BarryAjax
wat is er mis met haps? degelijke back die ook aanvallend zijn arbeid prima doet, 10x beter als dijks
0 -2
Ferd
Wat is er mis met Haps? Zijn niveau en z'n transferprijs. Beter dan Dijks wil nog niet zeggen goed genoeg voor Ajax!
3 0
BarryAjax
nee iemand voor meer dan 10 miljoen halen uit Brazilië of van waar ook is wat, moet je ook maar afwachten of zo iemand wel aard en het aankan
0 0
GregNeck
En daar ging de enige pure linksback uit de selectie...
5 -3
Sam Badi
En als ik zou vertrekken is Ajax zijn enige robuuste, ervaren spits kwijt. En toch zou het geen verlies betekenen.
0 -1
AjaciedForLive
Iemand rondo gekeken? Pieter zwart had het over onze problemen op de vleugels aan de hand van statistieken.Hij had helemaal gelijk.
1 0
ajax4ever01
Joehoe Marc, vergeet je niet iets?
2 0
Ajacied33
Dag Dijks, zien je weer van de zomer
1 0
AFCA.
Jongens geen paniek! We hebben Dragi Gudelj nog als extra linksback! Hopen dat hij wel op de bank wil zitten...
4 -3
TikkieTerugJaap
Het Parool :

Ajax verwacht dat de transfers van Mitchell Dijks en Anwar El Ghazi morgen rond komen.
0 0
jollie18
Als er dan ook andere transfers rond komen
0 0
TikkieTerugJaap
Dit gaat Ajax trouwens vast wel oplossen met dat Riedewald daar ook kan spelen enzo. En Nouri kan linksbuiten dus komt er helemaal niks. Zoiets.
2 0
TikkieTerugJaap
Deze "sympathieke jongen" die op zn instagram zie te willen blijven omdat we niemand kunnen missen, gaat toch nog ff 1 dag voor het sluiten van de markt naar een andere club. Echte Ajacied!

Ben sowieso blij dat ie weggaat omdat ie samen met Westermann de minste van de hele selectie is, maar het is natuurlijk wel erg sneu gehandeld van hem. Hadden we beter die 4 miljoen kunnen hebben en hem definitief kwijt zijn.
1 -3
mvdk
Let op: We krijgen Haps en Larsson. AZ en Heerenveen zijn onze vaste transferpartners.
3 -1
Duif63
Zou zo maar kunnen, maar ik hoop niet dat je gelijk krijgt.
1 -1
KennyTeteTuTuTuTu
Nee
0 0
luiszwaaris
Ja
1 0
MankeNelis
Die dan maar niemand
0 -1
AYounes11
Lekker lekker, 3 uur in de trein terug naar Roermond. pfff :'-)
0 0
BGB
Zie Hateboer nog wel uit de hoge hoed komen
1 -1
TikkieTerugJaap
Een rechtsback als opvolger van Dijks? Knap.
2 0
Duif63
Die gaat naar Atalanta Bergamo las ik ergens.
1 0
Jood1983
Afgelopen jaren was het verhaal nog we kunnen pas kopen als we verkopen...nu hebben we een absolute leegkoop en er is geen enkele versterking opkomst! Zeg dan direct dat we het met deze jongens gaan doen en dat we alles opgaan vangen met eigen jeugd of paniek aankopen
1 0
AFCSANCHEZ
Hoppa, en weer eentje weg. Ik ben niet rouwig om het feit dat Dijks weg is, want die kan er toch niks van. Maar ik ben er wel rouwig om dat Netto te gierig is. Dit kan toch niet man. We hebben behoefte aan minstens 3 spelers nu, met nog 2 dagen transfermarkt. Wat een beleid.
5 0
Matabroski
Aub geen Larsson
4 -1
Restored
Weet niet wat ik hier van moet vinden...
0 0
Boer
Dat verlangt ook niemand van jou. Sterker nog: het zal weinigen interesseren.
2 -3
Restored
Met je verkeerde been uit bed gestapt Diederik?
2 0
Keizer020
Haps en een buitenspeler zijn nodig , maar er komt toch niks.
0 -1
Ferd
Haps is helemaal niet nodig om twee redenen: linksback is dubbel bezet en volgend seizoen komt Warmerdam er ook bij. Reden twee: Haps is te slecht.
0 0
Murrays
Scheelt salaris en met een beetje geluk optie tot koop van de eerder genoemde 4 miljoen. Krul zal nog vertrekken scheelt ook salaris.

Doel: Onana, Boer
Rechtsback: Veltman, Tete
Rechts centraal: Sanchez, de Ligt
Links centraal: Viergever, Westermann
Linksback: Sinkgraven, Riedewald
Verdedigende middenvelder: Schone, van de Beek
Box to Box middenvelder: Klaassen, de Jong
Aanvallende middenvelder: Ziyech, Nouri
Rechtsbuiten: Traore, Kluivert
Spits: Dolberg, Cassierra
Linksbuiten: Younes, Cerny

dit is goed genoeg voor het kampioenschap. In de zomer verder door selecteren. Vertrekken: Boer, Tete (Raiola), Westermann, Traore, Younes. Deze kunnen worden opgevangen met Rajkovic (Maccabi Tel Aviv), Rodi Ferreira (Olimpia), Rick van Drongelen (Sparta), Cristian Pavon (Boca), Hirving Lozano (Pachuca).
7 -3
Keizer020
Van Drongelen hahahahahaha
3 -2
Murrays
of Riedewald weer naar centraal schuiven en die guilherne aan oppikken. zou eventueel ook een mooie oplossing zijn
0 -1
arigold
Het liefst zou Marc Onana ook nog verkopen en Edje weer op doel zetten in een soort van dubbelrol, weer een besparing gerealiseerd en een dikkere bankrekening!
2 -1
klopper
Snap werkelijk niets van deze deal. Je weet dat Dijks in 4/5 maanden echt gaat laten zien dat hij miljoenen waard is, dus zit je straks met een speler in een uitzichtloze situatie. Beter verkopen of houden.
1 0
Ferd
Ik denk juist wel dat hij het daar laat zien. Kracht, inzet, lengte, hard werken, past prima in de championship en het kan best zo zijn dat we door deze verhuur in de zomer meer dan 4 miljoen krijgen.
0 0
Ajax418
En ik had m nog zo'n lang bericht gestuurd op Instagram, waarin ik zijn instelling zo prees. Hij antwoordde toen met een hartje en een spierballen smiley. En nu kiest hij alsnog voor Norwich?
3 0
Ferd
Schande, na zo'n bericht, uitgerekend van jou, alsnog vertrekken, hoe durft hij!
6 -1
Labrador
#teleurstelling dan maar?
1 0
GvanderK
Denk dat we hooguit op Larsson kunnen rekenen.
2 -2
Johan5Derksen
Dat zou wanbeleid zijn en dat vindt ook trainer Peter Bosz: ''Het moet kwaliteit zijn, anders doen we het niet''. Vandaag tegen Groningen was hij nergens te bekennen.
2 0
GvanderK
Ik zat er gelukkig naast, nu Neres komt haha.
0 0
Ajax1982ajax
je doet je naam eer aan pfff
0 -1
Mokum_32
Dus we zitten nu met 1 linksback die eigenlijk geen linksback is.. lijkt wel alsof we in de financiële problemen zitten
8 0
Rolleman
idd. vraag het me soms echt af..
0 0
SanchezBeastOfAjax
Nee hoor, we hebben nu één prima linksback en mocht hij wegvallen hebben we nog twee of drie spelers die daar uit de voeten kunnen. Ik denk dat Riedewald of Viergever het zelfs beter doen op die positie dan Dijks.
4 -3
Mokum_32
Dat zijn beide geen linksbacks dat zijn slechts alternatieve opties
2 0
SanchezBeastOfAjax
Dus? Ze hebben beiden al bewezen er prima te kunnen spelen. Daarnaast, hoe vaak denk jij een extra linksback nodig te hebben? We spelen maar heel af en toe twee wedstrijden in de week.
0 -1
Flarkow
Zeker weten
0 0
Ajaciedforever
Wel bijzonder, Mitchell roept vd week nog dat wij iedereen nodig hebben.. dan vraag ik mij; zou Mitchell deze dan niet hebben zien aankomen? dan is dit wel een heel duidelijk signaal van Ajax, blijkbaar vinden ze Mitchell niet goed genoeg. Anderzijds, kan het natuurlijk ook zijn dat Mitchell dit heeft gezegd om geen onrust te zaaien. Jammer dat deze jongen voetballende kwaliteiten mist, aan de instelling ligt het niet iig.
2 0
Ajax_33
Daar gaat onze back up linksback. We hebben gewoon totaal geen diepte.
Wat doen ze toch bij Ajax allemaal?? KOOP IS WAT
0 -2
SanchezBeastOfAjax
Riedewald, Viergever en Eiting kunnen daar allemaal spelen. Diepte zat op de linksback. Daarnaast, ''KOOP IS WAT'' klinkt wel heel wanhopig man. Moeten we Ard van Peppen maar halen om jou tevreden te stellen? Voor de diepte?
0 -3
Jornnn
Eiting kan daar helemaal niet spelen. Sterker nog, ik denk dat je hem daar kapot maakt. Carel hoort in de as.
2 0
SanchezBeastOfAjax
Eiting is inderdaad een speler voor in de as. Ik bedoelde alleen te zeggen dat wanneer de nood hoog is en Sinkgraven, Riedewald en Viergever allemaal niet beschikbaar zijn, Eiting dit best prima een wedstrijdje kan opvangen. Ik probeer zeker niet te zeggen dat hij zich op die positie moet gaan richten ;)
0 -3
AjaxIsBeast
Marc Netto vóór de transferperiode: ''We hebben behoefte aan een extra linksback, buitenspeler en eventueel nog een spits''

Verkoopt:
- Dijks
- El ghazi
- Gudelj
- Antonucci
- Bazoer

Koopt:
-
-
-
Iets gaat er hier fout...
10 -2
Ferd
Middelmaat wordt verkocht en jij vindt dat fout?
2 -4
Ajaciedforever
en Bazoer niet te vergeten
1 -2
BGB
Bazoer?
1 -1
Johan5Derksen
De hand van trainer Peter Bosz wordt steeds zichtbaarder met het opruimen van Frank de Boer zijn oude spelers groep. Ik heb er nu ook meer geloof er in dat er nog wat gaat komen.

Ik geloof wel dat er in de zomer Klaas-Jan Huntelaar over komt van Schalke 04. Die jongen wilt zo snel mogelijk weg uit Duitsland om zijn voetbalcarrière af te sluiten bij ons aller Ajax.
3 -2
3*stars*3
Wat een onzin zeg.
Verkoop hem of hou hem gewoon.
Je hebt niks aan, als hij daar gaat en niet slaagt zoals met Muric nu in Italië.
Nu ga je verhuren en moet je zelf ook een versterking gaan zoeken...

Ha, gekkenhuis in Arena...
2 -1
Ellende
Met Tete, de Ligt en Riedewald heb je alle verdedigende posities dubbel bezet.
Op het middenveld ook.

Valt mij wel op dat iedereen het over de buitenspelers heeft. Maar als Dolberg geblesseerd raakt hebben we geen goede vervanger.

Vind het goed dat er wordt doorgeselecteerd. Hopelijk worden er alleen maar echte toppers aangetrokken.
1 -2
Ferd
Cassierra
0 -1
AsAjax
als je een goede vervanger voor dolberg hebt, zal die echt geen 2de spits willen zijn
0 -1
Myers
Huntelaar misschien.
0 0
Mokum31
Op zeker
0 0
@Maar7en
Alles voor de poet! Marc heeft al een nieuwe zwembroek gekocht voor het geldpakhuis heb ik vernomen.
0 -4
Mundus
Hou toch eens op met die onzin. Ajax gaat verstandig met zijn geld om en koopt bewust en weloverwogen. Jij wilt toch ook geen rare fratsen als Kinkladze en Sulemanie meer ? Wacht maar rustig af en geef de beleidsmakers het vertrouwen !
1 -1
@Maar7en
vind het op zich niet erg dat hij Dijks laat gaan, maar ik zou ook graag een speler erbij zien komen. Vorig jaar liepen we het kampioenschap mis door een gebrek aan een backup spits voor Milik. Nu hebben we voorin een probleem als Dolberg geblesseerd raakt of een buitenspeler maar niet in vorm geraakt en geen alternatief voor is die minstens gelijkwaardig is (dus niet met Cerny of Clement aankomen aub). Genoeg binnen geharkt maar het wil niet lukken om een speler op tijd (al bij de voorbereiding) te kopen net als in de zomer.
0 0
EVH
Als Pieters zich kan staande houden in Engeland, waarom dan niet Dijks.

Succes Mitchell.
9 0
SanchezBeastOfAjax
Lijkt me een goede zet. Gaat hier toch niks meer toevoegen en op deze manier kan hij zich even een halfjaar in de kijker spelen met hopelijk een hogere transfersom als gevolg. Wij hebben in ieder geval genoeg opties achterin om een eventuele schorsing of blessure van Sinkgraven op te vangen. Mensen die hieronder zo gefrustreerd zijn, zijn dat denk ik vooral door het uitblijven van aanvallende versterkingen. Probeer het los van elkaar te zien zou ik zeggen.
1 -1
RvhC74
hoppa nog een smallere selectie.... niks kopen
mochten we straks aantal blessures hebben staan we met veredeld a1 elftal in de weide..... forza netto Overmars
2 -4
RvhC74
hoppa nog een smallere selectie.... niks kopen
mochten we straks aantal blessures hebben staan we met veredeld a1 elftal in de weide..... forza netto Overmars
0 -2
AFCA-CBS
Vreemde move, althans een half jaar op huurbasis naar een club die je eigenlijk niet zag zitten? Dus ff een half jaartje aankijken en dan de defintieve stap maken? Hier heeft Ajax natuurlijk niks aan. Niet dat ik hem ga missen hoor..
0 0
ambtenaar
Er lekt gewoon helemaal niks bij Ajax, zodra dingen bekend worden is de inkt al droog.
7 0
Myers
Tot zeer grote frustratie van velen hier xD
0 0
ambtenaar
Haha klopt.
0 0
AFCA-pride
Ik vond Sinkgraven vandaag weer prima spelen. Fel, snel, voetbalgogme en maakt meters. Als alternatief heb je Riedewald en Tete kan ook gewoon als linksback spelen in geval van nood. Ik zie geen probleem, al had een verkoop wellicht beter geweest.
2 0
afca4eva
Veltman: Er wordt zeker nog iemand gekocht...
Die wist natuurlijk al dat Dijks zou vertrekken.
Lijkt me dan ook duidelijk dat Ajax dicht bij een akkoord is of al een akkoord heeft met een linksback, als dat zo is denk ik dat het die Arana of zoiets is.
6 0
kolotoure1235
met optie tot koop?
0 0
fc Barcelona_ke
Zou mogelijk ja
0 0
Ricoo
En nu hebben we ook nog maar 1 linksback...
0 0
foensai
Nee man!! Wij hebben Dragi!!
1 -1
godlike
Ik hoorde dat die motivatieproblemen had...
1 0
BennJii020
Hahahah, vergeet Boilessen niet
0 0
BennJii020
oh nee sorry, die was al weg
0 0
godezonensuper
Niet huilen he?
2 -3
Ferd
En en plots veel meer kans op speelminuten voor Riedewald
0 -2
IboAFCA
Niet eens. Sinkgraven is een middenvelder :P
3 0
Johan5Derksen
Succes Mitchell Dijks! Ik heb je altijd gemogen als persoon, altijd vriendelijk om op de foto te mogen en handtekeningen uit te delen. Nooit gezeur, altijd voorbeeldig gedragen bij de club.
7 0
ConstantijnAjax
Tja, de kreet we hebben iedereen nodig voor de strijd op 2 fronten, tja...
en verhuren nog wel? was de noodzaak dan zo hoog hem van de hand te doen?
onze standin van Sinkgraven.. Tsjonge jonge....
0 0
FriescheAjacied
Ik snap de frustratie van velen van jullie. Maar met Tete, Riedewald én Westermann heb je genoeg back-ups met meer kwaliteit in de verdediging. Riedewald kan immers prima op linksback uit de voeten.

Deze zet van Overmars vind ik dus helemaal niet zo dom. Salaris wordt betaald, Dijks is tevreden en komt aan meer speeltijd toe. Dit is weer handig met het oog op doorverkopen in de zomer. Ook kan er nu gerichter getraind worden zonder deze houtenklaas. Met alle respect hoor, maar Dijks is niveau Willem II.
0 -2
AFCAWZAWZDB
Precies dit, verwacht ook geen vervanger.
0 -2
foensai
Wintertransfers Ajax: Middelmaat eruit, kwaliteit komt er bij/of..
1 -2
AjaciedForLive
Bosz ziet in Riedewald geen linksback dan zou alleen viergever daar kunnen spelen. Het worden spannende dagen!
1 0
robert R.
Viergever doet het harstikke goed centraal, die zou ik daar niet weg halen.

Boz zei maanden terug Riedewald alleen als optie op 4 en 6 te zien. Dus ik ben benieuwd wat ze van plan zijn.
3 0
Siemmie
Vind t prima hoor, maar van waar komt die instagram post van Dijks met 'we hebben iedereen nodig voor de tweede seizoenshelft' dan vandaan?
1 0
markplas
Dan moet ie weten dat ie nu helemaal niet meer in de plannen voorkomt misschien door een versterkking???
1 0
robert R.
Dat verhaal op telesport....

Die Dijks lijkt wel een wijf, die weten ook altijd niet wat ze wel en niet willen.
1 -6
AFCAsphere
Ach rot toch op met je sexistische bullshit.
0 0
Heiko
Dijks scheert ook zijn beentjes, dus het zou goed kunnen.
0 -1
Pauw
Verhuren...?

Backup Riedewald?
0 -1
ram
Huh, apart dit zeg... Blijkbaar wil Dijks toch heel graag spelen.

Ik zou alleen een opvolger halen als het écht een topper is (zowel verdedigend als aanvallend). Anders maar Riedewald/Viergever als back-up van Sinkgraven.

Een buitenspeler erbij lijkt me wel noodzaak. Vrij treurig dat alles weer last minute moet bij ons..
1 0
Am*dammer
mss dat ze d88 dat ie dan ff kan wennen? En dan van de zomer alsnog definitief verkopen? Anders is dit echt een heel vreemde verhuur.. schieten we zoals hieronder al aangegeven niet echt veel mee op.. mits er een andere back rond is?? Of gaat Riedewald daar spelen vanaf nu als backup voor Sinkgraven?
0 0
Rsv
Benieuwd wie er in de winterstop naar Ajax wilt komen om tweede keus op linksback te worden, iemand mogelijke voorbeelden?
0 0
jollie18
Zie geen vervanger komen hij is op huurbasis weg he
0 0
Michael25
Prima, komt tekort en met Riedewald hebben we een uitstekende vervanger achter de hand.
0 -2
N-ajax
Misschien met optie met koop ofzo? Of een dikke vergoeding? Anders snap ik er niks van.
0 0
Dwergje48
Huh? Nu voelt het wel goed?
0 0
Keizer020
waarvoor is dit nodig?
0 0
ambtenaar
Dan ben ik benieuwd wie de nieuwe lb word, ze laten hem echt niet gaan zonder alternatief.
0 0
prinsmp
Pfff van min een linksback en plus vier miljoen, naar min een linksback en nul, nul centjes om te investeren. Dan hadden ze hem net zo goed als backup kunnen houden. Wordt Ajax hier echt beter van?
2 0
AFCA1510
Fucking een backup verdediger verhuren. Waar zijn we mee bezig?
1 0
jollie18
Goed van Dijks om er toch naar toe te gaan. Zo komt hij hopelijk weer aan spelen toe en zie we in de zomer wel.weer verder.
0 -1
fc Barcelona_ke
Gaat je goed dijks
We hebben riedewald eiting voor jouw positie.
0 -4
AjaxDaniel
Dan komt er dus een linksback bij, Overmars is echt niet zo achterlijk dat hij zijn backup linksback weg doet.
0 0
Duif63
Van Overmars kun je alles verwachten als het geld oplevert. Hij is staat om zijn eigen dochter te koop aan te bieden.
3 -4
Wimmel
pfff wat slecht zeg...
2 0
suitie
Lul niet zo dom man..
2 0
Dwergje48
Nou nou..
2 0
Rsv
Hahaha die laatste zin is wel grappig
0 -4
AjaciedMike
Donald duck wel hoor. ;)
1 0
BGB
Bijzonder
0 0
insectenverdelg
verhuurd? terwijl er 4 miljoen klaar lag?
0 0
GrandMasterFlex
Dat wilde Dijks niet, dus Ajax heeft niks te willen.
0 0
insectenverdelg
m niet laten gaan.....
0 0
ElPistolero16
tsja
0 0
fc Barcelona_ke
Omdat dijks twijfel daarop. Prima halfjaar? Dan kan norwich hem alsnog contracteren...
0 0
AjaciedForLive
Dus nu moet overmars een linknsback en linksbuiten zien te vinden en kopen binnen 48 uur?... Hahaha hij makt het wel spannend
.
3 0
Ferd
Welnee. Riedewald kan er speler, Viergever kan er spelen en Tete kan er spelen.
0 0
jollie18
LB hoedt niet perse Riedewald kan er ook spelen.
0 -2
robert R.
Benieuwd naar het volledige verhaal. Maar, dat het nog 2 knetterende dagen worden lijkt mij nu wel duidelijk.
0 0
Toon meer reacties