Bosz: 'Overtreffende trap koele Scandinaviër'

NielsE, 29-01-2017 om 17:10, 9822 views, Fox Sports, NOS |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Peter Bosz heeft zich na afloop van het duel tussen Ajax en ADO Den Haag (3-0) wederom lovend uitgelaten over Kasper Dolberg. De oefenmeester van de Amsterdammers zag goed spel en eindelijk weer een doelpunt van de jonge Deen.

'Hij bewijst het niet alleen maar met zijn goal, ook met zijn spel', begint Bosz in gesprek met FOX Sports. 'Het is natuurlijk jammer dat zijn omhaal op de lat uiteenspatte, dat was natuurlijk een spectaculair doelpunt geweest. Maar ik ben vooral blij voor Kasper dat hij gescoord heeft, als hij een tijdje niet scoort dan hoop je het zo voor zo'n jongen.'

Volgens Bosz bleef het Deense ijskonijn ijskoud onder zijn 'droogte': 'Ik heb niets aan hem gemerkt, maar sowieso merk je niet zoveel aan Kasper. We praten erover, en natuurlijk wil hij scoren. Maar ik had niet het idee dat hij geforceerd opzoek ging naar een doelpunt. Hij is de overtreffende trap van een koele Scandinaviër. Hij laat echt niets merken.'

Gehoopt op meer doelpunten
'We winnen, we houden de nul en ik denk dat we het publiek vermaakt hebben. Die mensen gaan denk ik met een goed gevoel naar huis', stelt de Apeldoornse oefenmeester voor de camera van de NOS. 'Ik had alleen wel graag meer doelpunten gezien. We hebben natuurlijk enorm veel kansen gehad. Ik vind dat je als ploeg moet leren aanvoelen dat er hier een grote uitslag mogelijk was.'

Bosz had graag nog wat extra doelpunten gezien, vandaar dat bijvoorbeeld Jaïro Riedewald en Kenny Tete op de bank bleven. 'We wilden graag meer doelpunten maken, dus was het logischer een aanvallende middenvelder en een spits te brengen. Ik had nog een over, maar ik vind dat een wissel effectief moet zijn. Jairo en Kenny trainen goed, die gaan echt hun minuten nog wel maken', sluit Bosz in gesprek met Ajax Life af.

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
LiefhebberVan GOED voetbal
Heb genoten van Kasper. Een spits die de bal goed kan controleren, kan het verschil zijn tussen winnen en verliezen. Dan hoeft ie zelf nog niet eens te scoren.

Een assist kan al voldoende zijn. Maar de controle op de bal en die bijhouden in de spits geeft je teamgenoten de tijd om bij te sluiten. En dan komen er meer afspeel mogelijkheden, waardoor er weer meer kansen kunnen ontstaan.

Wie er scoort maakt niet uit, als het maar gebeurt. Deze spits moet je niet beoordelen op zijn doelpunten maar op zijn meevoetballen. Als hij dat blijft doen dan zijn we goed bezig. Dan komen die doelpunten ook vanzelf. Eerst je taak goed uitvoeren dan komt het wel goed.

Hoop dat ie nog een paar jaar blijft
3 0
Kip020
Voetbal inside heeft weer speler van de week. Laten we een keer geen Feyenoorder laten winnen en stemmen.
1 0
Ajacied33
Heerlijke pot idd, maar jammer dat het geen 7-0 is geworden. Zat er dik in zo'n uitslag. Al wordt de titel beslist in ons voordeel in punten, dus niet in doelsaldo. Bovendien lopen we ver voor qua doelpunten op Psv, de nummer 2 straks na 34 wedstrijden
0 0
nightgoat
Het gouden joch is terug.
0 0
ZeeuwseAjacied
Kan en moet nog veel beter, maar dit team heeft zoveel potentie.
0 0
Middenweg401
Die Kraai moet een keer kappen met de vragen over zijn emoties. "Cold" (zoals hij hem weer noemde in het interviewtje met Kasper) i.p.v. cool vind ik ronduit negatief klinken. Laat die gast toch gewoon zijn zoals hij is. Of moet hij geforceerd leuk gaan doen of zo?
7 0
davidodo98
op de paal, op de lat, een doelpunt en een assist. speelde een mooie wedstrijd hoor.
8 0