Stats: Sam Larsson, dé versterking voor Ajax?

NielsE, 29-01-2017 om 18:45, 69575 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In de serie 'Stats' licht Ajax Showtime iedere week een speler, een combinatie van spelers of het hele team van de Amsterdammers uit. Deze week kijken we naar Sam Larsson, de potentiële aanwinst van Ajax op de vleugels.

Gebruikers van de app lezen het artikel hier!

Sam Larsson is een naam die bij menig Ajacied in het hoofd speelt als mogelijke versterking voor Ajax. Als we de geruchten mogen geloven, dan staat Larsson daadwerkelijk op het lijstje bij Marc Overmars. Alleen zou de directeur spelersbeleid zich eerst richten op andere vleugelspelers, alvorens hij met een zak geld aanklopt bij SC Heerenveen.

Mocht Ajax dan toch overschakelen op de optie uit het hoge noorden, dan is de vraag of Larsson iets aan het Ajax van Peter Bosz toe zou kunnen toevoegen. Ajax Showtime probeert hier door middel van een analyse van de prestaties uit het verleden van het talent op de vleugels antwoord op te geven.

Beginnen doen we eerst met een aantal basisstatistieken over Larsson. Om de cijfers van 'Samba Sam' een beetje in context te plaatsen, zijn de statistieken van Amin Younes, linksbuiten bij Ajax, bijgevoegd. Gekozen is er voor Younes, omdat dit eigenlijk het enige goede vergelijkingsmateriaal is dat we hebben bij Ajax. Anwar El Ghazi speelde te weinig duels om echt diep in te gaan op zijn presteren en hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld Justin Kluivert en Vaclav Cerny.

Wat we hier zien is dat Larsson in vergelijking met de Duitser prima presteert. De Zweedse buitenspeler kwam meer in acties en scoorde daarin significant meer. Tevens kwamen er twee keer zoveel assists van de voet van Larsson.

Als we verder gaan kijken en de seizoenen van Younes en Larsson gaan splitsen, zien we dat er vooral een flink contrast te ontdekken is tijdens dit seizoen. Het is niet heel gek, Younes verkeert immers niet in zijn beste vorm tijdens deze voetbaljaargang. Dit is duidelijk terug te zien in de cijfers.

In het seizoen 2015/16 onder Frank de Boer was de Duitser nog elke 147 minuten betrokken bij een doelpunt. Larsson moest het toen nog afleggen met elke 215 minuten. Bij deze statistiek moet wel een kanttekening geplaatst worden: Younes speelde vorig seizoen in een team dat in totaal 81 treffers produceerde, Larsson moest het bij Heerenveen doen met 46 doelpunten in totaal.

Als je dezelfde vergelijking voor dit seizoen maakt, is te zien dat Larsson, met ongeveer evenveel speelminuten als Younes (1326 om 1334), bij twaalf treffers meer direct is betrokken (15 om 3). De Zweed heeft gemiddeld slechts 88 speelminuten nodig heeft om te scoren of een treffer voor te bereiden, waar Younes met 445 speelminuten ver achter blijft. Deze cijfers zijn dit keer zonder kanttekening. SC Heerenveen scoorde tijdens dit seizoen 37 keer, waar Ajax 39 keer het net wist te vinden. Geen significant verschil dus. Tevens speelt de ploeg uit het hoge Noorden eenzelfde soort voetbal als dat de Amsterdammers doen, met hoge pressie en aanvalsspel in een 4-3-3-formatie. 

Als we vervolgens gaan kijken naar het rendement van andere spelers, uitkomend in de Nederlandse Eredivisie, dan scoort Larsson dit seizoen wederom opvallend goed. De buitenspeler van Heerenveen hoeft op dit moment wat betreft rendement per minuut spel alleen Eljero Elia en Nicolai Jörgensen voor zich te laten. Dit is dan weer niet heel gek, aangezien de nummer één en twee van het bovenstaande lijstje uitkomen voor koploper Feyenoord. De ploeg uit Rotterdam maakte tot nu toe verreweg de meeste doelpunten (50).

Naast doelpunten en assists zijn er natuurlijk meerdere aanvallende statistieken die belangrijk zijn. Om een goede vergelijking te kunnen maken (Larsson speelde in het afgelopen anderhalve seizoen ruim 1000 minuten meer dan Younes) zijn deze statistieken omgerekend naar een gemiddelde per 90 minuten.

Het blijkt dat Larsson naast zijn eigen productie ook beter scoort op het voorbereiden van kansen voor medespelers. Per 90 minuten volgt er gemiddeld 2,7 keer een doelpoging van sc Heerenveen na een pass van Larsson, tegenover 1,8 doelpogingen per 90 minuten van Ajax na een pass van Younes. Ook geeft Larsson per 90 minuten meer voorzetten (3,7 tegenover 2 van Younes). De nauwkeurigheid van deze voorzetten is licht in het voordeel van Younes. Waar Younes zich op onderscheidt is het aantal dribbelpogingen: per 90 minuten zet hij ruim zeven dribbels in, tegenover bijna vijf dribbelpogingen van Larsson. Ook hier verschilt het succespercentage niet opvallend veel.

Mocht Ajax Larsson binnenhalen, dan lijkt de strijd om een plek achter de bal bij een vrije trap alleen nog maar groter te worden. Waar Lasse Schöne en Hakim Ziyech op dit moment de ballen moeten verdelen, lijkt de vleugelspeler van Zweedse afkomst volgens de bovenstaande statistiek ook te solliciteren naar een plek achter de bal bij een directe vrije trap. 

Als afsluiter is het nog even leuk om te kijken naar een touchmap van Larsson en zijn tegenhanger bij Ajax, Younes. Beide spelers worden bestempeld als een ‘linksbuiten’ en bij Younes klopt dit beeld wel. Het tegenovergestelde is het geval bij Larsson. Heel veel conclusies kunnen we hier natuurlijk niet uit trekken, behalve dat Larsson ook prima als rechtsbuiten zou kunnen fungeren. De vleugelspeler trekt er van nature toch al naartoe.

Wat wel een puntje bij een mogelijke transfer van Larsson naar Ajax lijkt te zijn, is het keurslijf waar de Amsterdamse spelers in worden gedrukt door coach Peter Bosz. De Zweed zal bij Ajax bij lange na niet zoveel bewegingsruimte krijgen en dit zal mogelijk zijn productiviteit aantasten.

Conclusie:
Als we alle cijfers bekijken, dan lijkt Larsson afgezet tegen Younes een versterking voor Ajax. Ook in het ‘goede’ jaar van de Duitser, 2015/16, presteerde de vleugelspeler, als we de mindere productie van de ploeg uit het Noorden in ogenschouw nemen, vergelijkbaar met Younes. Dit jaar is diezelfde Younes natuurlijk hopeloos uit vorm en dient de Duitser dus niet echt als goed vergelijkingsmateriaal. Uit de vergelijking met alle andere spelers uit de Eredivisie blijkt dan weer dat Larsson nog steeds goed presteert. Zodoende lijkt Larsson theoretisch gezien in potentie een goede aankoop voor Ajax. Maar de invloeden van buitenaf bij Ajax (lees: druk) en het opereren in een nog kleinere ruimte dan bij Heerenveen maken het slagen van Larsson bij Ajax een onzekere factor. Zoals elke transfer. 

Door: Niels Engelman (@nielsengelman | n.engelman@ajaxshowtime.com)

Lees meer 'stats':
Deel 1: Peter Bosz versus Frank de Boer
Deel 2: Lasse Schöne versus Riechedly Bazoer
Deel 3: Is de kritiek op Klaassen terecht?
Deel 4: Werk aan de winkel voor Nouri
Deel 5: Jaïro Riedewald of Nick Viergever?
Deel 6: Joël Veltman of Kenny Tete?
Deel 7: Bosz het plezier, De Boer het rendement
Deel 8: De transformatie van Hakim Ziyech

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rommy
Met Larsson erbij gaat Dolberg veel meer scoren !
2 0
Ferd
Met Larsson erbij gaat Dolberg geen goal extra maken.
0 -2
Bennyben
Larsson speelt bij Heerenveen enniet bij ajax die cijfers zeggen me niet zoveel
1 0
carel romijn
Younes uit vorm is een groot probleem.
Kluivert en Cerny zijn nog te jong om AJAX TE DRAGEN.
2 0
Rdk1983
We hebben nu alleen Younes als volwassen flankspeler. En die scoort nog niet echt dit seizoen. Dus haal maar. Hebben 120 miljoen ofzo dus als t tegenvalt kan best keer.

Cerny/Kluivert leuke talenten maar die kan je nog niet hele seizoen erin zetten. Misschien naast n ervaren spits, maar ook die hebben we niet.
0 0
Koenniiee
Doen! Een speler die niet uit is op eigen gewin, maar voornamelijk uit is op assisteren. Wil graag combineren en kán dat ook, speelt goed tussen de linies en heeft een prima schot. Hij zal er niet gemakkelijk via snelheid en een dribbel drie voorbij gaan, dus zul je een goede back achter hem neer moeten zetten die linkerflank beloopt, zoals Sinkgraven dus.

Ik zie alleen maar voordelen, aangezien hij ook niet zo duur is als die Braziliaantjes die genoemd worden. En over het algemeen zijn dat ook spelertjes zoals El Ghazi, weliswaar wat beweeglijker, wat beter, maar ook uit op show en eigen gewin!
4 -2
Rolleman
ik zag BREAKING: dacht eerst nieuwe buitenspeler. pff.
3 0
foensai
Dijks op huurbasis naar Norwich voor een half jaar.
2 0
Rolleman
beetje vreemd. las t ook ja
1 0
Ajax#1900
Lees het ook net. Mag toch hopen met optie tot koop.
0 0
A-west
Niet halen die Larsson. Is geen echte versterking. Leuk spelertje voor in de provincie , maar niet voor Ajax. Haps is wel een versterking. Wel een verdediger, maar is beter dan Sinkgraven. Die komt verdedigend echt tekort. Had het moeilijk tegen notabene Schaken. Is ook geen echte verdediger. Schuif Sinkgraven dan door naar linksbuiten. Daar doet hij het goed als hij opkomt. Haps als back.
5 -3
Koenniiee
Kun je mij momenten geven van een Schaken (of überhaupt een ADO speler) die Sinkgraven aftroefde!? Ik mag hopen dat je het niet hebt over dat moment dat in de samenvatting zit.
0 0
Ferd
Kort van geheugen, onder De Boer liet Sinkgraven zien dat hij geen linksbuiten is. En hij doet het prima als back, vele maken beter dan blinde draver Haps.
4 0
Freddy Al
Larsson is een goede speler,hij is wat mij betreft niet een logische versterking.
De stats maken veel duidelijk over hoe hij bij Heerenveen speelt maar iedereen kan zich nog Sulejmani herinneren die bij ons nauwelijks mee kon, daar zit denk ik ook het probleem als je Larsson koopt.
2 -1
SjakieWolfs
Ik heb m'n twijfels bij Larson maar kom op haal die gast gewoon. We hebben het meeste geld te besteden. Een miskoop van 10 miljoen kunnen wij ons toch wel permitteren?
2 -1
Ozymandias
Ik vind het moeilijk om in te schatten of een speler bij Ajax zou slagen maar Larsson speelt bij Heerenveen erg goed. Als hij dat niveau van Ajax kan halen zou hij snel tot een lieveling van het Ajax publiek uitgroeien. Ik zou Nouri volgend seizoen graag op linkshalf zien en Ziyech een vrije rol op rechtsbuiten geven. Mocht Larsson dan bij Ajax op linksbuiten spelen zouden er drie spelers staan met een geweldige steekpass. Laat Dolberg dan maar zo veel mogelijk loopacties de diepte in maken want die drie zorgen er wel voor dat hij vrij voor de keeper komt te staan.
0 -4
ST
Ziyech in de spits!
0 -1
ST
Misschien kunnen we beter een nieuwe spits kopen.
0 0
ST
Ik vind het vooral een vervelend ventje.
0 0
FlyingDutchMan
Opzich geven deze statistieken mij wederom een groot vraagteken of ajax hem zou moeten kopen. Ik heb geen idee omdat hij een aardige speler is, maar hoe aardig is niet duidelijk. Zelfde type speler als Younes, wellicht kan ajax dan beter voor een echte linksbuiten gaan.
0 0
de-Ajacied
we hadden Larsson al een paar weken eerder nodig
2 -1
JPC40
allemaal weer leuk en aardig, maar heeft Larson ook ervaring in CL of EL ?? want dat is wat we werkelijk heel hard nodig hebben, meer ervaring, dan mooie statistieken.
Kan Larson goed handhaven in grote in grote clubs ??.
ik gun die jonge een club als Ajax wel ,maar we zagen wat met Sinkgraven is gebeurd en Zivkovice hoeveel moeite zij hadden, om staande te houden.
Je hebt ervaring nodig jongens die gehard zijn in voetbal, haal dan maar Huntelaar op, minst slechtste optie.
0 0
gi0vanni
Ja die komt ook echt naar Ajax voor op de bank. Die is te oud en zit Dolberg maar in de weg.
0 0
JPC40
Misschien, maar Larson zal veel tijd nodig hebben om zich te handhaven, en daar zal Huntelaar geen enkel moeite mee hebben.

Nou is Cassierra op dit ´´ moment geen enkel bedreiging voor Dolberg´´ dus onderling strijd is ook geen sprake van.

Maar goed het is voorbeeld wat ik benoem.
0 0
Woodenshoe1
Spelers met CL ervaring zijn nagenoeg onhaalbaar.
0 0
JPC40
Dat is zeker zo, ze zijn nogal duur.
0 0
Wzawzdb1997
wat speelt dat heereveen goed zeg pff
0 0
J00DT0TMIJND00D
Leukste voetbal om naar te kijken.
0 0
N-ajax
Hoeveel jaar is Overmars nu al aan het zoeken voor een kwaliteitsimpuls voor op de flanken? Bijna 5 Jaar toch (in 2012 keek hij nog naar Assaidi/Narsingh).
6 -1
afcas
tussendoor younes nog gehaald die vorig jaar een duidelijke kwaliteitsimpuls was. dus 8 maanden ofzo.
1 -1
AFCACBS1900
Dat het een kwaliteitsimpuls was, is alleen maar later gebleken. Een 23-jarige bankzitter van Gladbach klinkt voor mij niet meteen als een duidelijke kwaliteitsimpuls. Was een gok die toevallig goed uitpakte.
5 -1
N-ajax
Younes was zeker niet als kwaliteitsimpuls gehaald, ookal was hij dat uiteindelijk wel. Die jongen speelde voor geen meter voor ajax, ze zagen alleen potentie en wouden de poging wel wagen voor zijn lage prijs. Anders kan je Boerrigter ook een kwaliteitsimpuls noemen omdat hij zijn eerste seizoen 10 goals maakte.
2 -1
Sterretje73
wouden zijn grote bossen...
2 -1
Woodenshoe1
Ik kan het niet aanzien hoe Younes elke week loopt te ploeteren. Hoort gewoon niet in de basis thuis, staat er bij gebrek aan beter. Larsson is zeker een goede optie. Uitstekende speler met een hoog rendement. Alleen als je een snelle diepgaande buitenspeler zoekt, moet je het niet doen. Ik hoop dat ze het wel doen. Meer creativiteit met Larsson erbij, meer goals en assists. Dolberg zal meer worden gevoed met goede ballen. Sinkgraven kan erover heen komen, Kluivert met zijn snelheid op rechts. Heerlijke creatieve aanval, met het beste middenveld van Nederland erachter!
0 0
RvhC74
wat een voetbeweging van Larsson woh....
0 0
Ajacied33
Larsson is gewoon een goeie voetballer joh, of hij bij ons zou passen is een tweede
0 0
JHM
Ik zie liever dat ze vd zomer een Pavon halen dan nu overhaast Larsson.
3 0
JesusZoonVanGod
Ik hoop dan maar dat het een verstandige jongen is, want ik las dat PSG reeds interesse in hem heeft. Voor ons is 15.000.000 veel geld, zij gooien dat zonder blikken of blozen op tafel. Maar ik hoop ook dat ze hem halen, de klasse druipt er nu al van af.
0 0
Ajacied33
Heb toch liever Larsson dan die Neres. En een goedkopere optie en een betere voetballer is eerstgenoemde
1 -1
Talent
Ik denk dat het vanmiddag een saaie 2-0 wordt.
Ik ben meer benieuwd naar Vitesse tegen AZ.
Kijken wat Rashica kan doen daar.

Ik heb geen bron, maar verwacht dat ajax daar nog wel eens een scout naar toe kan sturen.
Dat hoop ik tenminste.
0 0
JesusZoonVanGod
Rashica is een naam die je in de discussies soms voorbij hoort komen, maar toch niet vaak. Best vreemd, want het is een type speler die wel bij Ajax past en ook de kwaliteiten heeft om te slagen. Hij is snel, technisch, heeft overzicht en is niet zelfzuchtig. Zijn contract loopt tot en met 2018 en Vitesse heeft nog een optie om daar 2 jaar aan vast te plakken, dus dat zou wel eens een probleem kunnen zijn. Veel clubs zitten er niet om te springen om zo voor het sluiten van de markt nog even een basisspeler te verkopen. Hoewel Vitesse met Koryan een interessante vervanger heeft.
0 0
DareToKishna
Kishna coming back?
3 -13
Johan5Derksen
Alsjeblieft niet zeg! Je moet is die documentaire bekijken van hem. Ik heb het serieus te doen met die verslaggeefster, die werd gewoon op het einde vol genegeerd door die zelfde Ricardo Kishna, terwijl hij geblesseerd thuis zat met zijn zwangere vriendin. Die jongen is terecht eruit gezet onder Frank de Boer bij Ajax, dat arrogante kwal.
2 -1
Raoul14
Ben bang dat het een last-minute paniek aankoop gaat worden. Niet omdat het een zekere versterking is, maar om de supporters zoet te houden en de concurrentie voor te zijn. Gokje van 8-15 miljoen. Zou het niet meer doen. Selecteer maar door en haal in de zomer als het nodig echte versterkingen.
1 0
chrisjuhhh
Geruchten machine verteld dat Pavon in de zomer komt , maar of het waar is geen idee is voor mij nog niet echt duidelijk .
0 0
ck69
in de zomer is kluivert alweer een halfjaartje ouder (en dus volwassen) en staat er waarschijnlijk alweer een C junior te trappelen..
1 0
Ajaxbrl
komt niks
0 0
Robertoitalia
ik heb liever een onbekende waarvan je in iedergeval weet waar ze voetbal ademen en niemand weet welke standaard acties ze maken.
larson doet iedere keer het zelfde. Daarom heeft iedere verdediger younes in zijn zak omdat hij altijd de zelfde bewegingen maakt.
0 0
Woodenshoe1
Larsson is wel 3 klassen beter dan Younes hoor...
3 0
godofajax1900
Ik zou de gok wel wagen voor 8 miljoen beter dan een onbekende mexicaan voor 15 miljoen + dat larsson de ed kent hebt ie al een streepje voor en hoe het uit pakt is een raadsel maar ja is dat met die mexicaan niet dan? Alles blijft een gok
1 -4
wendoo9
De beste Teams uit Europa bestaan met alle respect
voor deze jongens niet uit Scandinaviers maar door invloed van Zuid -Amerikanen. Deze jongens spelen met hun hart, ziel en zaligheid. Ze zijn gretig en willen altijd winnen ! Ik ga vanuit dat ze deze jongens (uit Mexico en Brazilie ) goed hebben bekeken en goed zijn bevonden, maar willen ze niet te veel voor betalen zoals altijd. Marc ziet gewoon niet dat we tegenwoordig met de hakken over de sloot winnen en dat Clubs ons moeilijk maken wat vroeger ondenkbaar was. Je verkoopt 5 a 6 spelers van de bank en koopt niks voor terug. Hoor Marc gisteren zeggen dat ze vertrouwen hebben met wat we nu hebben om het seizoen mee af te maken ! Droom maar lekker verder pik !
0 0
RvhC74
Gewoon weer terug naar 5 + 6 regel...

of net als in China wetgeving in Europa aanpak naar maximaal 3 buitenlanders
0 0
Ajax#1900
Haha aub niet zeg. Er zijn veel te weinig Nederlandse talenten die het vereiste niveau hebben. Door zo'n maatregel worden de verschillen alleen maar groter. De 18 clubs uit Duitsland kunnen uit een vijver van 80 mln vissen en hier moeten we het met 17 mln doen, waarvan 99.9 % ongeschikt is.
0 0
D4nny
Waar heb je het over man? Veel te simpele aanname dat Nederland niet genoeg talenten zou hebben in vergelijking met andere landen vanwege het aantal inwoners. Juist het feit dat er in de eredivisie derde-rangs buitenlanders spelers die niets toevoegen aan het niveau remt de ontwikkeling van Nederlandse talenten en daardoor zou een limiet van buitenlandse voetballers in een team werken.

Wanneer won het NL-se elftal het EK? Wanneer won PSV de EC-1? Wanneer won Ajax de Champions league? Het antwoord; Toen er maar drie buitenlanders in een team mochten staan.
0 0
afcas
alsjeblieft niet.
0 0
RvhC74
je hebt dus liever alleen maar buitenlanders whaha en dus tegen een vooruitgang van het nl voetbal. Liever dus een champions league zonder nl clubs.....

ga je schamen
0 0
afcas
alsjeblieft niet.
1 0
Talent
Ik was/ben altijd al gecharmeerd geweest van Larsson.

Echter , ben je op zoek naar een snelle, goede, vaardige rechtsbuiten, dan moet je hem niet kopen.

Hij komt namelijk het best tot zijn recht op links !!!!!
1 0
Woodenshoe1
Daar zijn we er ook een nodig
0 0
talent020
ik vind Rashica veel meer een Ajax speler, is snel, heeft een goede dribbel, en oog voor zijn medespelers
0 -1
Talent
Ook ik denk dat je daar nog wel eens gelijk in kunt hebben. Hij is snel en heeft een goede voorzet.
0 0
ElPistolero16
Rashica is beter dan Larsson inderdaad.
2 0
Johan5Derksen
Gewoon nee. Dit is niet de speler die Ajax beter gaat maken en de kar gaat trekken. Zonde van het geld.
4 -1
RvhC74
Ajax werd destijds ook uitgelachen bij de aankoop van Pantelic..... dus misschien niet te snel conclusies trekken....

Pantelic heeft zijn voeten laten spreken....
2 -3
Johan5Derksen
Wat een rare vergelijking. Pantelić was bij Rode Ster Belgrado en Hertha BSC altijd het mannetje geweest. Dat zag je bij Ajax en Olympiakos ook weer.

Van Hanegem en Waterreus zeiden 'des tijds' dat het niks zou worden.
3 -1
RvhC74
het gaat erom dat je niet zo snel moet oordelen en iemand moet afschrijven die nog geen minuut voor Ajax gespeeld heeft...Als hij überhaupt komt....
komende zomer voetbalt hij bij pisvee en slaagt hij daar misschien wel....aankoop is altijd risico
0 0
Johan5Derksen
Huntelaar was iedereen van overtuigd dat hij van Heerenveen naar Ajax het zou gaan maken. Dat van Sulejmani was een twijfel geval en dat heb ik nu ook bij Larsson. Huntelaar deed bijvoorbeeld dingen in zijn Heerenveen periode een omhaal, raak koppen en schoot de bal altijd keihard erin. Zulke facetten heeft Larsson overduidelijk niet en bij Ajax komt er ook meer druk bij kijken dan in die polder strekken van Heerenveen.
1 0
RvhC74
Suljemani was een voorbeeld van wanbeleid. Van Basten kreeg de vrije hand was zowel trainer als technisch directeur.... veel te veel geld betaald.

ook Zijech heeft veel te lang geduurd
0 0
Johan5Derksen
Marco Van Basten was een wereld voetballer, maar als coach en technisch vlak was het inderdaad nul coma nul.
0 0
RvhC74
Hij bewijst zijn onkunde bij de FIFA nu....jammer dat zo'n goede voetballer zo verpest is door de mafia FIFA
0 0
Johan5Derksen
Dat is zeker zo, maar over Sam Larsson gewoon niet eraan beginnen als Ajax zijnde en daar laat ik het bij.
0 0
Sasz25
Is ook echt een vergelijking van niks hè.. Larsson krijgt bij Heerenveen veel meer ruimte om te voetballen. Ik durf niet te zeggen hoe die statistieken eruit gaan zien op het moment dat die ruimte minder wordt.. kan hij nog steeds zn acties maken?
2 -1
fc Barcelona_ke
Ik ga zo heerenveen tegen Groningen een kraker kijken of hij ook goede spelen..
0 0
Lekkeraanvallen
Maar kan Sam het ook in de kleine ruimte onder veel grotere druk?
1 0
Jornnn
Ja Younes staat altijd met 3,4 verdedigers om hem heen. Maar vooral omdat ALLE acties van hem bestaan uit naar binnen trekken voor het schot.
Tegenstanders stellen tegenwoordig ook 3 cv's op en geen rechtsback als ze tegen Ajax spelen.
0 0
MankeNelis
Dat bedoel ik dus. Ajax is echt een ander verhaal dan Heerenveen.
1 0
Jornnn
Jij bedoelt wat anders. Mijn punt is dat een vleugel speler van Ajax buitenlangs moet kunnen gaan als zijn acties binnendoor niet lukken. Younes kan dit niet en is ook niet geschikt voor Ajax.
Of Larsson hier de meest geschikte speler voor is weet ik dan ook niet. Ik denk van niet.
0 0
riordan
Groot verschil of je bij Heerenveen of bij Ajax speelt. Vaak een veel verdedigendere tegenstander en minder druk. Alleen op basis van stats vergelijken geloof ik dus niet in. Denk niet dat Larsson beter is dan Younes, dus zou er geen geld aan uitgeven.

Ook kan hij niet op rechts spelen, dus daarvoor hoef je hem ook niet te halen. Binnenkort is Traore weer terug, dus misschien beter om in de zomerstop weloverwogen een speler te halen
Read more at https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/102038/live-1430u-ajax-ado-den-haag-0-0#9cFP6BRK8OkzYeOi.99
0 0
fc Barcelona_ke
Maak niet uit of hij niet kan in rechrbuiten speelt. Younes krijgt dan serieus concurrentie aangaan. Kluivert cerny traore op recht. Genoeg opties
0 0
fc Barcelona_ke
Ii ben ook gejuichen als overmars maar vleugel wel binnenhalen.. maak niet uit of ze goed of niet. Vleugel is heel krap. We hebben geen alternatief in de jeugd na kluivert.
Dekker is slecht bij jong en verdient geen kans. Horvath is blessure en te jong. Nunnely moet eerst wedstrijden in jong laten zien.. larsson komt? Doet hij goed? Dan mag die younes in zomer wegwezen..
1 -1
Thedude
Tja die Younes is ook zo voorspelbaar en niet effiecient. Doet altijd hetzelde. Sam is een leuke speler, maar Ajax gaat er niets bij halen dat is wel duidelijk.
1 -1
MankeNelis
Appels met peren vergelijken of je bij Ajax speelt wekelijks tegen dubbele dekking of bij Heerenveen met een zee aan speelruimte. Wij staan altijd tegen een muur te foebelle. Younes staat vrijwel wekelijks met 2 man in zijn nek. Bij Heerenveen denken ploegen wat te halen en is er veel meer ruimte. Dat is vaak de reden dat spelers die bij AZ of Heerenveen vandaan komen mislukken. Laat Larsson maar bij Heerenveen ik zie liever Kluivert, die is nu al een klasse beter.
4 -1
Thedude
Wauw en dat basseer je op nog geen halve wedstrijd Kluivert...knap. Younes is de meest makkelijk te verdedigen vleugelspeler van de ed...gaat altijd naar binnen doet altijd hetzelde. Daar hoef je geen 2 man op te zetten hoor...ook nog nooit gezien trouwens
0 0
Ferd
Beter kijken, altijd dubbele dekking.
0 0
riordan
vleugelspelers zijn sowieso vrij makkelijk te verdedigen
0 0
RvhC74
whahaha Kluivert is nu al beter....op basis van een paar invalbeurten....
wacht maar ff af als hij elke week speelt en echte mandekker krijgt.....kortzichtige reactie
1 0
MankeNelis
Lach maar, voorlopig zijn al die middemoot toppers mislukt. En hoezo is Larsson ineens de geweldenaar? Dat is net zo kortzichtig.
0 0
RvhC74
lees het artikel en statistieken....is dat kortzichtig whahaha
laat me niet lachen wat een onsamenhangende conclusie
0 0
Ferd
Blind naar statistieken kijken en zeggen "kopen, die is goed" dat is pas een onsamenhangende conclusie. Manke Nelis heeft overschot van gelijk.
0 0
RvhC74
Ja absoluut...Kluivert heeft allang bewezen dat 20x beter is dan Larsson whahaha
0 0
MankeNelis
Haal Larsson maar die loopt in dezelfde fuik als Younes of wie dan ook. We worden echt niet beter met Larsson. Dan moet je echt een ander kaliber halen.
0 0
RvhC74
Suarez was ook maar afwachten of hij een klasbak werd zoals hij nu is geworden. Dat heeft hij zelf ook gedeeltelijk afgedwongen door zijn professionele instelling. Ook Zlatan is hier een voorbeeld van. Het is niet alleen kunde en talent. Kijk naar Opa Kuijt en kijk naar de mislukking Depay....voelt zich te goed. Kwaliteit en talent genoeg maar totaal verkeerde instelling....
0 0
Kingoffdatoilet
Larsson wordt echt niet zo'n grote als Suarez. Werkt veel minder, maakt veel meer fouten en is meer een middenvelder dan een aanvaller
0 0
RvhC74
Dat staat er toch ook niet....lezen!
0 0
RvhC74
Suarez was ook maar afwachten of hij een klasbak werd zoals hij nu is geworden. Dat heeft hij zelf ook gedeeltelijk afgedwongen door zijn professionele instelling. Ook Zlatan is hier een voorbeeld van. Het is niet alleen kunde en talent. Kijk naar Opa Kuijt en kijk naar de mislukking Depay....voelt zich te goed. Kwaliteit en talent genoeg maar totaal verkeerde instelling....
0 0
BlueDuke
Suarez was toch ook middenmoot topper? Zegt niets. Maar vraag me af of larson het antwoord is. Vind hem te inconsistent. Soms geweldig soms onzichtbaar.
0 0
Ferd
Suarez toonde veel meer talent, die was niet in alle topwedstrijden op vakantie zoals Larsson.
0 0
ambtenaar
Ik ben om, halen maar.
0 0
koreem
Hij heeft een contract voor anderhalf jaar nog. Heerenveen zal niet de hoofdprijs vragen en anders haal je hem van de zomer toch gewoon op.
0 0
Eastwood
Als hij deze zomer goedkoper is, kaapt Brands hem voor onze neus weg. Die handelt in dit soort situaties sneller dan Overmars.
0 0
RvhC74
Dat zal mij ook niet verbazen....onze tuinkabouter netto is een goede verkoper....
Maar beleid gaat ook over aankopen....Daar schiet hij toch echt tekort
1 0
PJK54
Ik denk dat iedere NL club de hoofdprijs wil van Ajax en zeker bij een dragende speler dan maakt het ook niet uit of je hem nu haalt of in de zomer.
0 0
RvhC74
Ja is een versterking voor Ajax. Ook als breedte aankoop. Achter Younes heb je ook niks. Younes is bv uit vorm. Beetje extra concurrentie is niks mee. Geef die jongen de tijd om bij Ajax er te staan. Hij heeft de potentie. Met de juiste begeleiding, mentaliteit en professionaliteit komt hij er wel....mits Bosz hem beter behandelt als sommige bepaalde spelers....ligt niet alleen aan de spelers zelf. Het mes snijdt nog altijd aan twee kanten....

Ik zeg doen plus nog een spits en een extra buitenspeler
0 -1
AFCA1510
Kan zeker iets toevoegen maar is alles behalve één voor op de flanken!
0 0
jollie18
Ik denk dat je hem er gerust bij kunt hebben. Denk dat hij met onze spelers nog beter word. En slechter als Younes is hij niet
1 0
AFCA.
Ik zou er wel blij mee zijn als Larsson komt. De laatste afbeelding is daar de reden voor!
0 0
A Cohen
31 januari is akelig dichtbij.

Er komt niets.

Gaat af van de bonus voor die bobo's
2 -4
PJK54
Het zal waarschijnlijk een aanwinst voor Ajax zijn ben alleen bang dat Heerenveen een hoofdprijs wil ontvangen zo'n Sulamani prijsje zeg maar en daar zal Marc niet intrappen denk ik dus zal het een buitenlandse speler worden of helemaal niets.
0 -3