Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

Bosz hint naar langer verblijf van El Ghazi

BVeenstra, 09-01-2017 om 07:55, 32604 views, De Telegraaf | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Ajax-trainer Peter Bosz is zeer te spreken over het optreden van Anwar El Ghazi in de oefenwedstrijd tegen RB Leipzig (5-1) en lijkt te hopen dat de aanvaller voorlopig nog wel even in Amsterdam blijft. De buitenspeler wist zijn prima spel vlak voor tijd te belonen met een doelpunt.

'Ik vond dat Anwar het op de laatste zoveel minuten na, waarin hij ging overdrijven, uitstekend deed', vertelt Bosz in De Telegraaf. 'Dat is wel een geruststellende gedachte. Fijn, nu Bertrand Traoré naar de Afrika Cup is en Vaclav Cerny last van zijn rug heeft', aldus de trainer, die daarmee lijkt te hopen op een langer verblijf van El Ghazi bij Ajax. De aanvaller zou namelijk in de belangstelling staan van SS Lazio.

Verder was Bosz ook tevreden over zijn andere buitenspeler, Amin Younes. De Duitser, die een moeizame eerste seizoenshelft kende, scoorde zowaar een hattrick. 'Younes heeft er voor de winterstop zo tegenaan lopen hikken. Hij was echt op zoek naar zijn doelpunten en nu scoort hij drie keer. Dat is ongelooflijk. En hij levert een assist. Dat rendement is waanzinnig. Los daarvan vond ik hem ook prima spelen. Hij was vast in zijn aannames, had dreiging en oog voor zijn medespelers.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sammy Sosa
Zou wat zijn als Anwar op voorspraak van Bosz blijft en dan opeens echt doorbreekt. Mooi dat Bosz dat zo openlijk uitspreekt na het incident, klasse.
6 -1
chuckie88
Waar ze bij Ajax wel heel goed in zijn is het verstrekken van voor informatie om grote teleurstelling te voorkomen. Wordt heel subtiel gedaan.
2 -1
ZeeuwseAjacied
Juist beter dat we El Ghazi en Younes kunnen behouden; nog een buitenspeler erbij en Bertrand komt ook gewoon weer terug. El Ghazi en Younes zullen alleen maar beter worden, heerlijk!
1 -1
Web
Nog steeds mensen die denken dat iedereen in deze competitie wil spelen, wij in Nederland stellen niets voor, dat weten wij toch al jaren
0 -3
Pierre Heno
Leuk zo'n grote uitslag tegen de Duitse vice winterkampioen. Maar om nu meteen de voetbalkwaliteiten van deze Ajax selectie ineens volledig te gaan ophangen aan één wedstrijd tegen RB Leipzig op een knollenveld gaat me toch wel wat te ver. En bij Ajax 2 (tegen Excelsior) droop de gelatenheid er wel heel erg van af. En daar lopen toch flink wat beoogde invallers te ballen. Een gerichte kwaliteits aankoop die er direct staat in de EL en titelstrijd lijkt me geen overbodige luxe.
3 -3
Ajax_95
Een gerichte aankoop is inderdaad nodig, maar als je goed luistert naar Bosz is de kans vrij klein dat die er ook komt.

Dat b elftal heeft trouwens ook genoeg goede wedstrijden gespeeld in de EL en de beker dus we moeten daar ook niet al te dramatisch over doen. Net zoals we niet euforisch hoeven te zijn na die 5-1 tegen Leipzig.
2 0
DJMokum
De transfermarkt/periode is tegenwoordig voor niemand meer te voorspellen...tot op de laatste minuut kunnen er altijd nog gebeuren/ of juist niet gebeuren...
0 0
Duif63
Met andere woorden : er komt geen nieuwe buitenspeler!
2 0
DappreStryder
Waar haal je dat vandaan? Voor zover ik weet zoekt Ajax sowieso naar een extra buitenspeler.
0 -2
voorland
Hij heeft ook niks achter de hand nu traore er niet is,en gaat ie nu El Ghazi de hemel in prijzen,hou toch op,er wordt een beleid gevoerd van lik me vestje.
2 -7
Myers
Jij zit echt al weken te janken hier, even een tip, doe geen schuurpapier op die dildo.
2 0
kade88
Ik heb een zwak voor Anwar. Heeft bij vlagen laten zien over heel veel talent te beschikken. Ik denk dat we gewoon een beetje geduld moeten hebben met hem. Vertrouwen geven.
Misschien ben ik de enige maar ik vind hem eigenlijk meer een type spits dan rechtsbuiten.
4 -1
Lazell
Anwar heeft heel veel kwaliteiten, maar mist imo de voetbalintelligentie om het echt ver te schoppen. Doet veel op kracht en snelheid. Steekt buiten de training ook veel moeite in voorzetten, schoten en afmaken. Maar voetbalintelligentie leer je niet uit trainingen. Younes is veel intelligenter, maar die mist weer Anwar zijn kwaliteiten.
1 -1
Cisco
Younes intelligent? Als hij een klein beetje verstand had dan zou hij na 20 mislukte drippels een x afspelen.

Younes zijn techniek is veel fijner, El Ghazi doet t op kracht en snelheid.
0 -1
Lazell
Younes intelligent ja. Hij ziet in een flits de oplossing tussen 3 mensen door. Daar heb je toch zeker voetbalintelligentie voor nodig. Het niet afspelen heeft niet zo veel met zijn intelligentie te maken.
1 -2
Restored
Traoré is bij de Afrika cup en maar gehuurd voor één jaar, Cerny is vaak geblesseerd en uit vorm. Je moet dan hoe dan ook een backup kopen..Younes en El Ghazi zijn beide ook geen zekerheidjes. Bovendien als je iemand voor 12m strikt dan heeft Marc nog steeds 9m die hij in zn geldpakhuis kan leggen
2 0
A Cohen
Anwar moet zijn verstand gebruiken.
Wordt als 2e keus gehaald en dan weet je genoeg.
Bij Ajax kan hij spelen en zich profileren.
0 0
PeterVKV
uit de woorden van Bosz blijkt dat hij ook bij Ajax 2e of zelfs 3e keus is..........Tenzij hij zich deze maand heel sterk laat zien. Zijn laatste kans.
0 0
Redrum
Conclusie na afgelopen zaterdag: komen er nog nieuwe spelers bij? Ik denk het niet. Kunnen we met deze selectie toch kampioen worden? Dat denk ik zeker van wel ja.
3 -3
DaniAjax
Eens!
0 -2
jandoedel
Heeft best wat sterke punten voor een buitenspeler. Zowel El Ghazi, Younes en Traore kunnen beter dan ze de eerste seizoenhelft hebben laten zien en hebben in mijn ogen zeker potentie. Het komt bij deze spelers alleen (nog) te vaak voor dat ze hun dag niet hebben of onzichtbaar zijn. Ik hoop daarom echt dat er nog iemand bij komt, mits hij echt aantoonbaar beter is dan deze drie. Larson schat ik op het zelfde niveau, of misschien ietsjes hoger.
0 -1
PeterVKV
Uit de woorden van Bosz blijkt wel dat hij structureel veel meer gelooft in Younes dan in El Ghazi. Hij is nu alleen blij met El Ghazi omdat Traore en Cerny er niet zijn....Er lijkt geen toekomst voor El Ghazi bij Ajax onder Bosz. Veel te bewijzen dus voor Anwar de komende wedstrijden en dat kan misschien wel eens mooi gaan uitpakken voor Ajax.
0 0
DannTheDon020
Naast dat de beelden er leuk uitzien van Lozano zijn zijn fifa 17 stats ook om over naar huis te schrijven (alhoewel dit niet veel zegt) Hij is een rare gold 76 rated lv met 93 snelheid 71 schieten 69 passen 79 dribbelen 34 verdedigen en 63 fysiek. Zie hem wel graag komen.
5 -6
chrisjuhhh
FIFA 17 ???
OMG waar gaan we heen ????
4 0
DannTheDon020
Geef toch aan dat het niks betekend.
3 -1
Ruff Rhythim
Als nou beide vleugelspelers hiermee het licht hebben gezien en dat doorzetten in de tweede helft van het seizoen dan hoor je mij niet klagen verder.
0 0
DannTheDon020
Hopen op Lozano en Haps deze winter en dat we Dijks nog kunnen dumpen, zal heerlijk zijn
2 -5
Ferd
Lozano ja, haps nee! Haps is niet beter dan Sinkgraven, Haps is een gehyped dravertje dat pas een paar wedstrijden opvalt terwijl hij al 5 jaar prof is.
0 0
ajaxminimax
Had nog nooit van die Lozano gehoord. Dus even opgezocht, maar die kan wel heerlijk voetballen. En inderdaad veel geruchten over hem en Ajax. Hoop dat Mike Verweij er straks nog meer over kan zeggen of er iets van waar is
0 0
Sam Badi
El Ghazi heeft in mijn ogen twee belangrijke zwakke punten: Het de hele tijd aan de zijlijn in de bal willen komen en ten tweede het overdrijven van zijn CR7 acties als hij het gevoel heeft dat hij lekker op dreef is, inclusief de oogkleppen als hij eenmaal zelf in scoringspositie komt. Dit zijn tactische keuzes van de speler. Hij KAN wel die juiste keuzes maken. Tegen Standard liet hij even zien wat je aan hem hebt als hij wel af en toe de zijlijn loslaat of diep gaat. Ik zou geloof ik toch nog wel een half jaar zou willen aanzien of Bosz dit eruit krijgt. Bosz benoemt het ook in de media, neemt Anwar minder in bescherming: het is nu of nooit. Want hij heeft misschien niet de allerbeste techniek van de wereld maar als hij minder vaak op onmogelijke momenten de dribbel in zou zetten, zou die ook minder vaak mislukken. Hij heeft ook op volle snelheid niet de beste voorzet maar hij levert als hij goed speelt toch genoeg rendement.

Dit staat los van mijn hoop dat Ajax Lozano weet te strikken.

3 -1
Knalpot
Het eerste is de opdracht van Bosz, omdat Veltman niet die diepgang heeft die Sinkie wel heeft moet hij het spel daar breedhouden ook omdat ie anders in de zone van Klaassen komt. Bij Youness is het juist de bedoeling dat ie naar binnen knijpt alleen moet ie er alleen niet al staan maar moet ie daar op het juiste moment opduiken. I.m.o zou het beter zijn als Anwar op links zou spelen die komt dichter bij Dolberg te spelen en dat is prima een beetje zoals Locadia bij PSV als 2e spits. Ik heb alleen geen idee wat Youness op rechts kan, ben bang dat je hem zn onvoorspelbaarheid afneemt en ik vind hem te goed om te laten 'banken' dan liever onze huurling er maar naast.
0 0
Sam Badi
Dat is zeer zeker niet de opdracht van Bosz. Veltman komt steeds meer mee naar voren. Zo wil Bosz namelijk spelen en dit probeert hij er in gematigd tempo in te brengen. El Ghazi heeft ook veel meer de potentie om een insnijdende rechtsbuiten te zijn dan een lijnklever. Hij moet alleen eens wat vaker lopen zonder bal, de momenten herkennen om zijn snelheid te gebruiken. Zeker nu Schöne op 6 speelt.
0 0
Knalpot
Bosz heeft meermaals Traore of Ghazi/Czerny de huig vol gescholden dat ze het veld breed moeten houden. Veltman mag opkomen maar moet in eerste instantie altijd op de restverdediging letten, Sinkgraven mag doen en laten wat ie wil. Wat nou niet de opdracht van Bosz?
0 0
Ajax412
Dit is goed verwoord, hij laat de touwtjes ook vaak vieren als het even goed gaat.
1 0
iammike
Toch heb ik bij het El Ghazi het gevoel als die dit 3 x heeft gedaan (goede wedstrijd spelen) dat hij dan weer denkt: het is wel prima zo, ik ben de beste. Dat is al vaker gebeurd in zn carrière. Ik hoop echt op een kwaliteitsimpuls als Lozano!
1 -1
Ajax412
Ik heb net even kort wat beelden en info over Lozano opgezocht, daar kun je natuurlijk geen conclusies over trekken maar wat ik zag beviel me wel!
1 0
de-Ajacied
Cerny en Kluivert kunnen nog lang niet tippen aan ElGhazi
3 -1
AjaciedMike
Vind Cerny helemaal niet zo topper, helaas.
1 -1
MosesD
Gewoon weer eens een bewijs dat goed zijn in de jeugd beslist geen garantie is om het ook te gaan redden in Ajax1. Daarom zijn die 'toekomstige opstelling' ook altijd zo naïef en kinderachtig.
Overigens is men bij Ajax totaal krankzinnig als men El Ghazi de winter laat gaan.
1 -2
de-Ajacied
Cerny en Kluivert kunnen nog lang niet tippen aan ElGhazi
1 -1
Ajax412
El Ghazi heeft al zoveel kansen laten liggen dat ik het vertrouwen in hem niet zomaar weer terug heb. Als het lukt ziet het er geweldig uit, maar dan gaat hij daar de rest van de maand op teren.
1 -1
Lekiam
In deze oefenwedstijd deden Younes en El Ghazi het zeer goed. Alleen in alle wedstijden dit seizoen waar het er echt om ging stelde ze toch beide teleur. Dus ondanks hun goede optreden hoop ik op een buitenspeler.
1 -1
Cisco
Goedzo, vasthouden deze jongen. Anders is de spoeling veel te dun op de vleugels.

Begint langzaam in vorm te komen, de waarde kan zo alleen maar stijgen.
1 0
TikkieTerugJaap
Met al dat vertrouwen in Younes en nu dit bericht weer denk ik dat er gewoon echt helemaal niemand komt deze maand, ook al staan we al op 21 miljoen winst.
2 0
wijzijnajaxwijz
Denk dat je gelijk hebt maar vond younes ook wel top zaterdag. Hopen dat ie dit volhoudt en vaker zijn medespelers aanspeeld als hij weer 2 man het bos in heeft gestuurd ;-)
0 0
TikkieTerugJaap
Tja, na 1 goede wedstrijd vind ik het een beetje vreemd. En het blijft zo dat ie totaal geen concurrentie heeft, beetje sneu voor een topclub.
1 0