'Als we zo spelen, worden we kampioen'

BVeenstra, 09-01-2017 om 07:01, 18876 views, De Telegraaf | De trainingscollectie voor thuis is beschikbaar!

Ajax-aanvoerder Davy Klaassen heeft veel vertrouwen in een goede afloop van de competitie. De Amsterdammers wonnen afgelopen zaterdagmiddag in een oefenwedstrijd tegen RB Leipzig met 5-1 en dat zorgt voor een flinke boost, zo laat de Hilversummer weten in De Telegraaf.

'Als we elke week zo spelen, verliezen we niks meer en worden we kampioen', spreekt Klaassen vol vertrouwen. 'We staan vijf punten achter, dus we moeten aan de bak. In principe zegt dit voor PEC-Zwolle uit van zondag niet gigantisch veel, maar dit geeft wel een heerlijk gevoel. De uitslag en de manier waarop we hebben gevoetbald, hebben indruk gemaakt, denk ik. Het was gewoon hartstikke goed.'

Volgens Klaassen was het spel van afgelopen zaterdag een bevestiging dat het onder trainer Peter Bosz op de goede weg is. 'Tegen PSV vergaten we onszelf alleen te belonen. Zolang we het daar niet over hebben, lukt het me wel om die 1-1 een plekje te geven. Dat puntenverlies blijft zonde', aldus de aanvoerder, die beseft dat Ajax niet de laatste zeventien duels, negentig minuten lang, zo sterk zal zijn als tegen RB Leipzig. 'Dat zou wel heel mooi zijn en is ook ons streven. Maar als we dit een uur of 75 minuten kunnen brengen, zijn we veel ploegen de baas.”

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Een beetje hoopvol, maar wel naief. Zo wordt er in Rotterdam natuurlijk ook gesproken en daar kunnen zij iets meer ontspannen naar elke wedstrijd toeleven. Zonder druk van de EL.
Terwijl Ajax zich geen enkele misstap kan veroorloven. PEC hoeft geen probleem te zijn, maar Utrecht kan al een probleem zijn! Dus laten wij onze schoenmakers bij de leest houden.
0 0
johnd
Oefenwedstrijdje natuurlijk, ja was mooi, maar zegt niet alles.
0 0
Ajaxsupzuidned
Het was maar een oefenwedstrijd de tegen Twente en psv gingen om de punten....
1 0
VerstandVanVoetbal
Ik denk niet dat wij kampioen worden.Feyenoord speelt echt beste voetbal op dit moment.Mischien hopen op blesures van hunnie
1 -2
Arie Vink
En dat is nu het probleem: Als je zo blijft spelen....Ajax is veel te wisselvallig. Krijgt het voor elkaar om de ingelopen 5 punten binnen een week weer terug te geven. Doelpunten in de laatste 10 minuten tegen krijgen, het is om moedeloos van te worden. Er moet nog veel veranderen voordat Ajax kampioen wordt.
2 0
Pierre Heno
Wàt een overmoed toch weer. Vertrouwen hebben is prima maar jezelf daarbij overschatten is weer het andere uiterste.
0 -1
djdelix
Beetje Amsterdamse bluf is oké toch?
0 0
klopper
Zo moet je altijd spelen als Ajax of Oranje zijnde, daar ligt de kracht waar bijna elk team moeite mee heeft. Aggressief en onbevangen voetballen.
0 0
chrisjuhhh
Net wat Klaassen zegt "als we zo voetballen " juist want lange ballen en dat zag je tegen RB Leipzig ook weer kom je onder druk te staan , blijf je voetballen wat ze na de 4-1 weer deden dan scoor je gewoon weer 1 en was het spel ineens weer beter .
0 0
Redrum
Laat die voetbal elke week maar eens zien ja!
1 0
Ruff Rhythim
We gaan het zien Davy...
0 0
Hziyech14
Hopen dat bij de kakkies vermeer weer op doel komt staan die jones is veel te rustig als ze vermeer er weer neerzetten en die maakt een onrustige indruk werkt dat door op heel het team.
2 -1
mickey2602
Collega van me die voor 010 is zei vandaag wel dat ze de 2e seizoenshelft Vermeer weer op doel gaan zetten. Waarop ik zei,dat is mooi,garantie voor puntverlies,te beginnen met a.s zondag uit naar Roda. ;-)
0 -1
Redrum
Klopt, die Jones is belangrijker voor hun dan iedereen denkt.
0 0
AFC34
Dat laatste gedeelte baart me wel zorgen.. vaak spelen ze nu al een uur of iets langer goed, maar is de tussenstand nog niet goed genoeg, waardoor we al heel vaak puntverlies hebben geleden.. eerder wisselen zou een optie zijn, dan moet de rest maar op hun tandvlees verder en dat lijkt me normaal voor zo'n loon haha. Hopen dat ze Pec 90 minuten lang overlopen en overklassen op elke mogelijke manier!
0 0
Lazell
Een uur goed spelen moet voldoende zijn. Ik heb nog nooit een ploeg 90 minuten zien overlopen en overklassen. Als je dan maar zorgt dat je 2 of 3x scoort en door concentratieverlies niet meer tegengoals om je oren krijgt.
0 0
piemonte
Heerlijk dat Davy zich na een slehtr periode weer heeft herpakt en de critici (incluis mijzelf) de monden snoert. Dat balletje op Younes tegen Leipzig was van wereldklasse.
0 0
strafschop
'Als we elke week zo spelen, verliezen we niks meer en worden we misschien kampioen.'
0 -1