Bosz over Schöne: 'Geweldig als hij blijft'

SJvanveen, 08-01-2017 om 13:15, 22819 views, Ajax TV | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?

Peter Bosz hoopt op een contractverlenging van Lasse Schöne. Het contract van de ervaren Deen loopt af, maar de oefenmeester van de Amsterdammers erkent de mate van belangrijkheid van de spelmaker. 

'Besproken is het wel', doelt Bosz bij Ajax TV op contractbesprekingen tussen club en speler. 'We hebben iedere dag contact met elkaar. Lasse doet het uitstekend. Die zes-positie is heel belangrijk. Ik zou het geweldig vinden als hij blijft.' 

Of er spelers de selectie gaan versterken, is nog onduidelijk. Daarbij is het niet per se nodig, zo vindt Bosz. 'Ik vind de selectie behoorlijk in balans. Je komt wel dun in je vleugelspitsen te zitten, maar ik vind dat wij een uitstekende selectie hebben. Goede voetballers op bepaalde posities wil je er echter altijd bij hebben.' 

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Wordt volgens mij alleen nog maar beter op deze positie, verlengen dus!

Ik verwacht dat Klaassen, die toch weer erg goede dingen laat zien, aan het eind van het seizoen vertrekt. Ajax hoeft dan in ieder geval niet na te denken over een nieuwe aanvoerder.

Voor de toekomst geeft het de Jong en Eiting ook meer tijd om te vechten om zijn plekje, beide zijn er nu nog niet klaar voor.
0 0
dondonny
Opmerking 'besproken is het wel'. Zeg gewoon lasse moet koste wat kost blijven.
0 0
FlyingDutchMan
Dan zegt Lasse: "ik moet helemaal niks vriend" ;)
1 0
EricAjax1
hij zegt toch: het zou geweldig zijn als hij blijft?
2 0
Simon1
Dat zou toch mooi zijn. Gun Schöne toch een contract van 5 jaar voor zijn staat van dienst.
0 0
RSM
Ze mogen zijn contract opwaarderen
0 0
Ajaxforever1985
Ik vind Schone beangstigend veel trekjes van Pirlo vertonen en die werd ook na zijn 30ste pas echt goed! Schone is een modelprof in en buiten het veld, kunnen paar van die verwende (ex) collegas nog wat van Leren! Bazoer was aardige opvolger geweest, maar nog veel te jong. Baal wel dat hij weg is!
0 0
insectenverdelg
Dan is Riedewald, de Jong, Eiting, Sinkgraven of zelfs vd Beek veel meer die opvolger.als iemand geen opvolger is voor schone voor op 6 met de punt naar achter was t Bazoer.. die verdeelt t spel amper.
0 0
pizzapunt
Ik hoop dat 'ie blijft. Maar zal zo jongen nooit eens willen cashen voor het einde van zijn carriëre?
0 0
insectenverdelg
ik zou t kunnen begrijpen.
0 0
Pauw
Haha Bosz heeft zichzelf voorgenomen superlatieven te gebruiken om maar niet als zure lul over te komen.

Ga naar na: als iets positief zegt hij steevast 'geweldig'!
0 0
gi0vanni
Mooi toch. Op zure pruimen zit niemand te wachten. Bosz is een erg leuke trainer die het beter doet als vele dachten. Als Ajax1 weer op elkaar ingespeeld is zouden we het beste team van de tweede seizoenshelft moeten hebben. Maar met een jonge selectie is er een heel grote kans dat ze nog wat punten laten liggen. Ik hoop dat ze na een aardige voorbereiding goed gaan beginnen en wanneer ze Utrecht tegenkomen sportieve vraak nemen.
1 0
ramonski020
Lasse heeft altijd 100% inzet getoond en is er altijd geweest voor het team. Daarnaast een van de beste mensen in de eredivisie qua spelinzicht. Gewoon een zekerheidje.
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Schone is een van de beste spelers op dit moment. Ik hoop dat hij verlengt.
0 0
EVH
En dan te bedenken dat Schone onder onze vorige trainer jarenlang is misbruikt als buitenspeler....
1 -1
klopper
Beetje kortzichtig. Onder Frank heeft Lasse ook wel eens op 6 gespeeld en dat was toen een drama. Dat hij zich nu zo etaleert op die positie is bijzonder en gelukkige samenloop van omstandigheden. Hoop dat ie een fijne salarisverhoging krijgt met een goede extra termijn. Wat mij betreft 3 jaar.
2 -7
Ajacied1989
Een gelukkige samenloop van omstandigheden is natuurlijk onzin. Schöne geeft aan daar te kunnen spelen en Bosz heeft het aangedurfd hem daar op te stellen. De zoektocht naar een 6 was niet nieuw, die was er al sinds het vertrek van Blind.
De Boer is na het vertrek van Blind een seizoen lang op zoek geweest naar een geschikte 6, voordat hij besloot over te schakelen naar het spelen met een 10.
Zimling, Viergever, Serero, Riedewald en zelfs Klaassen werden als 6 uitgeprobeerd, maar niet goed genoeg bevonden. Schöne heeft daar geen één keer de kans gekregen. Dat geeft wel aan dat De Boer in een soort tunnelvisie was beland, waarin verdedigende zekerheid boven het voetbal werd verkozen.
1 -1
EVH
Je laatste twee zinnen snijden hout.
De rest is bullshit.
1 -2
insectenverdelg
das niet helemaal waar. speelde 2 goede potten en daarna 1 mindere. Daarna was z'n rol daar over.want hij bracht te weinig defensieve zekerheid. Frank speelde namelijk eerst alles uit de controle. en t werd steeds defensiever schone als vleugel was daar ook 1 van de zetten van.
2 0
EVH
Exact.
0 -1
gras
Overdrijven kan ook zeg. We doen alsof de nieuwe Pirlo lakens loopt uit te delen. Schone is een topgast omdat hij niet zanikt, ook niet op de bank. En hij brengt voetbal op 6, met af en toe een paar mooie passjes. Maar qua pure handelingssnelheid, qua loopvermogen en defensief komt hij tekort. En het is niet dat hij voetballend zo dominant is als Pirlo, dat hij als spelmaker vanaf de 6 fungeert. Dat is echt Ziyech.

Schone doet het aardig tot prima en echte vervangers hebben we niet, tot De Jong doorbreekt of vdBeek daar leert spelen. Ik vond Anita nog sterker op die positie eerlijk gezegd, zij het op een andere manier.

Maar voor de balans in Ajax zou het wel prettig zijn als hij bijtekent. Is ook geen enkele reden voor hem dat niet te doen.
3 -4
4-3-3
Mwa, denk dat Schøne het misschien wel leuk zou vinden om nog eens in de PL ofzo te spelen. Zou ik ook wel begrijpen en ik denk dat Riedewald daar ook wel voor is ;) Maar ik geniet van hem bij Ajax op deze positie en ik hoop dat nog wel één of twee seizoenen te kunnen doen :)
0 0
WyZynDeBeste
Topverdiener maken voor 2-jarig nieuw contract.
2 -1
Johan4Derksen
De goals tegen Paris Saint-Germain, Celtic en Panathinaikos zegt voor mij al voldoende dat Lasse Schöne heel belangrijk kan zijn bij Ajax in (zowel) de Eredivisie als Europees voetbal.
1 0
insectenverdelg
vergeet vooral de assist op Siggy tegen PSV niet. wat mij betreft z'n mooiste actie in een Ajax shirt.
2 0
De Stift
(K)Lasse moet blijven. Revelatie van het seizoen. Sowieso een mooi middenveld met Schone, Klaassen en Ziyech.

Schone brengt zoveel voetbal in deze ploeg. Zijn passing is geweldig, zijn handelingssnelheid hoog. Hij brengt rust en ervaring. Die man verdient een topcontract en nog twee jaar erbij!

Daarna behouden voor de club als jeugdtrainer. Echte Ajacied!
1 -1
FlyingDutchMan
Mooi gesproken!
0 0
ajax0916
Ongekend hoe belangrijk deze baas voor Ajax is. Wie had dat ooit gedacht toen hij van nec kwam. Met lasse in het team winnen we volgens mij 80% van de wedstrijden. Zelfs toen hij op rechtsbuiten stond was hij keer op keer belangrijk
4 -1
ajax0916
Ongekend hoe belangrijk deze baas voor Ajax is. Wie had dat ooit gedacht toen hij van nec kwam. Met lasse in het team winnen we volgens mij 80% van de wedstrijden. Zelfs toen hij op rechtsbuiten stond was hij keer op keer belangrijk
0 0
Web
Bosz heeft gelijk,alleen spelers halen die echte versterkingen zijn, anders niet.

Schone bijtekenen is nu het belangrijkste, beste speler van Ajax op dit moment
5 0
Robinjo1988
We hebben een goede selectie. Maar een ervaren pinch hitter en een goede buitenspeler zijn toch wel welkom.
3 0
Afstandsschot
Precies wat je zegt. Het is welkom en dat bevestigt Bosz ook, maar het is in mijn ogen ook logisch dat Bosz niet van de daken schreeuwt dat er 100% zeker iemand komt. In de winter een topspeler op de vleugels halen is gewoon erg lastig, zo realistisch moet je ook wel weer zijn.
3 0