Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Overtuigende zege Ajax A1 bij FC Utrecht

JipVR, 10-12-2016 om 16:20, 31214 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax A1 heeft zich zaterdag goed hersteld van het 2-2 gelijkspel tegen Feyenoord van vorige week. De Amsterdammers gingen op bezoek bij FC Utrecht en wisten daar een prima pot te spelen: 0-3. Ook de B1 kruiste de degens met de Domstedelingen. Op de Toekomst boekten de Ajacieden een 2-0 overwinning.

FT | Ajax C1 - Vitesse C1 (0-3)
De C1 van Ajax heeft voor het eerst dit seizoen puntenverlies geleden. Op eigen veld gingen de jonge Amsterdammers met liefst 0-3 onderuit tegen Vitesse C1. Voor Ajax C1 was het de eerste nederlaag na liefst 41 (!) overwinningen op rij.

Al vrij snel in de wedstrijd wist Mike Cyubahiro de score te openen. Ajax had weliswaar balbezit, maar de spelers van Vitesse waren fysiek sterker en bovendien waren de Arnhemmers gevaarlijk in de counter. Vrijwel direct na rust wist Cyubahiro voor de 0-2 te zorgen, waardoor de problemen voor Ajax C1 groter werden.

Trainer Nordin Wooter bracht meteen Allouch, Hoever, Hansen, De Waal en Taylor in en met deze normaal gesproken basisspelers werd er meer gecreëerd. Uiteindelijk mocht het niet baten en tot overmaat van ramp werd het via, opnieuw, Cyubahiro zelfs nog 0-3 in de slotminuut.

Opstelling Ajax C1: Zimonyi; Misidjan, Warmerdam, Bonnah, Scholten; De Vries, Beelen, Unuvar; Pynadath, Hoogewerf, El Kadiri.
Wissels Ajax C1: Dieker, Hoever, Aksit, Taylor, De Waal, Hansen, Allouch.

Doelpunten:
0-1 Mike Cyubahiro (12')
0-2 Mike Cyubahiro (39')
0-3 Mike Cyubahiro (70')

FT | Ajax B1 - FC Utrecht B1 (2-0)

FC Utrecht kwam beter uit de startblokken dan Ajax en kreeg meteen een reuzenkans op de openingstreffer, maar even later kreeg de ploeg een enorme domper te verwerken. Tanay Uzan kreeg binnen vier minuten zijn tweede gele kaart en zodoende kon Ajax tegen tien man verder spelen. Niet veel later werd de 1-0 gemaakt door Ajax, toen Bakker op aangeven van Brobbey de bal tegen de touwen werkte.

Voor rust kwam Ajax ook op 2-0 via Margaret, die de bal met een schot in de korte hoek binnen werkte. Voor de thee kwam Ajax nog bijna op 3-0, maar het schot van Douglas miste wat richting en ging net voorlangs. Na rust probeerde Utrecht vooral de schade te beperken en ging Ajax niet actief genoeg op zoek naar de derde treffer. Zodoende werd er niet meer gescoord en trokken de Amsterdammers de winst over de streep.

Opstelling Ajax B1: Meuwese; Dest, J. Maduro, Bakker, Douglas (Llansana 41'); Farcas (Ekkelenkamp 60'), Q. Maduro, Gravenberch; Zamani, Brobbey (Sint 48'), Margaret;
Wissels Ajax B1: Ruijgrok, Ekkelenkamp, Llansana, Sint.

Doelpunten:
1-0 Mitchel Bakker (25')
2-0 Richonell Margaret (30')

14.30 uur | FC Utrecht A1 - Ajax A1 (0-3)

Ajax A1 begon goed aan de wedstrijd en liet de bal lekker rondgaan op een actief middenveld. Het leek dan ook snel 0-1 te worden, maar de vrije trap van Struijk ging rakelings naast. Vervolgens moest Ajax-goalie De Lange in actie komen om een actie van Venema, die door goed optreden van de De Lange niet wist te scoren.

Voor rust kregen beide ploegen nog een aantal kansjes op de openingstreffer, maar ondanks het vermakelijke spel werd er niet gescoord. Na rust schoot Ajax meteen op de lat en leek het aantrekkelijke spel niet verdwenen. Pas twintig minuten voor tijd was de eerste treffer daar: Flemming probeerde het van afstand en wist prima raak te schieten.

In het slot van de wedstrijd besliste Ajax het definitief, toen invalles Mees de Wit en Flemming allebei nog wisten te scoren: 0-3.

Opstelling Ajax A1: De Lange; Ter Heide (Bakhoord 68'), Doekhi, Struijk (Sidoel 46'), Kemper; Matusiwa, Antonucci (M. de Wit 20'), D. De Wit; Lang, Sierhuis (Flemming 60'), Nunnely;
Wissels Ajax A1:  Plomper, Bakboord, Sidoel, Benninga, Flemming, Blöte, M. De Wit.

Doelpunten:
0-1 Zian Flemming (69')
0-2 Mees de Wit (76')
0-3 Zian Flemming (89')

Overige wedstrijden:

FT | Ajax C2 - Sparta Rotterdam C2 (2-1)
Ajax C2 heeft in eigen huis met 2-1 weten te winnen van Sparta Rotterdam C2. De bezoekers kwamen dankzij een treffer van Emanuel Emegha nog wel op voorsprong, maar nog voor rust zorgde Jay Enem voor de gelijkmaker. In de tweede helft wist invaller Dillon Hoogewerf voor de winnende Amsterdamse treffer aan te tekenen.

Opstelling Ajax C2: Wassenaar; Gooijer, Dakriet, Braspenning, Bonsu (Misidjan); Mukeh, Yah, Karahasanivic; Quaedvlieg (Hoogewerf), Enem, Markelo;
Wissels Ajax C2: Dijkstra, Oehlers, Banel, Hoogewerf, Misidjan.

Doelpunten:
0-1 Emanuel Emegha (4')
1-1 Jay Enem (27')
2-1 Dillon Hoogewerf (42')

Volg de wedstrijden via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Afstandsschot
Off: Kluivert bij de wedstrijdselectie!
0 0
Myers
Toch heeft Vitesse een degelijke jeugd hoor, net als AZ. Is alleen maar goed voor het Nederlandse voetbal denk ik. Ik vind het wel jammer dat wij niet veel verder zijn qua voorsprong op de rest, want met het geld dat wij hebben, op de bank en op het veld kunnen we ons prima meten als degelijke (sub)topper in Engeland. Tactisch zijn we in Nederland veel verder dan zij en qua opleiding van jeugd ook.
0 -1
jaribombari
Zian Flemming is een filmsterrennaam. .
1 0
ck69
ian fleming is toch de schrijver v james bond? haha
1 0
FlyingDutchMan
Is Kaars geblesseerd? Flemming voor Sierhuis..
0 0
gijsajax
flemming is een echte goaltjesdief haha 0-1
1 0
FlyingDutchMan
Zal je net zien lol. Lopez is er trouwens ook niet erbij. Spitsen gezocht.nl
0 0
Mace0107
3 14 jarige in de basis, Brobbey, Gravenberch en Zamani. las dit op Twitter, mooi.
1 0
FlyingDutchMan
Redan nog steeds geschorst?
0 0
Onpartijdig
Een foutje van Struik... heeft het toch lastig bij Ajax.
0 0
FlyingDutchMan
Halen die Mike Cyudabidabidoda!!
0 0
Onpartijdig
Ja hoor, Antonucci is weer terug en Lang wordt gelijk weer op de flanken geknald. Zet Antonucci eens op het middenveld met Lang, als Antonucci er niet bij is kan het ook met lang op het middenveld.

Lang en Antonucci op het middenveld, Mees de Wit op de flank. Waarom Ter Heide erin staat voor Bakboord snap ik niet. Kemper op linksback heeft me nog allerminst kunnen bekoren.
1 0
FlyingDutchMan
Nee eens, zo jammer van die laffe coaches..
0 0
Ozymandias
Eén vreemde keuze (D. de Wit in plaats van Lang op het middenveld) en een coach is direct laf?
0 -1
FlyingDutchMan
Winter zet elke keer Lang op de flank ten koste van een buitenspeler als Mees De Wit of Nunnely. Vink zet verdedigers op het middenveld en middenvelders in de aanval. Inderdaad twee laffe coaches ja. Dat kan je beginnen met gelul over de balans in het elftal blabla. Dikke bullshit, trouwens Winter met zijn Oranje jeugdelftal was net zo laf. Creativiteit zat op de bank...
1 0
Ozymandias
De enige keuze die je als laf kan opvatten is het kiezen voor D. de Wit in plaats van Lang voor de rechtshalf positie. Lang als buitenspeler laten spelen in plaats van M. de Wit of Nunnelt heeft namelijk niets met lafheid te maken. Lang doet verdedigend namelijk niet meer dan die twee. Ik vind het dus vreemd om Winter een laffe coach te noemen aangezien hij maar één keuze maakt die echt als laf opgevat kan worden. Of dat ook daadwerkelijk een laffe keuze is weet ik niet want ik weet niet of Winter die maakt om meer balans op het middenveld te brengen of omdat hij D. de Wit beter vind. Zelfs Jonk zette D. de Wit regelmatig in de basis van de A1 als Vd Beek niet beschikbaar was.
0 -1
FlyingDutchMan
Als Aron Dani De Wit beter vind dan Lang is het een terechte keuze van hem. Of als daardoor de balans op het middenveld beter is ook. Dan moet je Lang op de bank zetten of het middenveld omgooien. Alleen een middenvelder als een buitenspeler neerzetten in een thuiswedstrijd tegen fucking Utrecht gaat nergens over terwijl je De Wit en Nunnely achter de hand hebt. Is het ajax spel verkloten met tactische keuzes..
1 0
willieovertoom
Mooie opstelling van de B1.
0 0
iammike
Als de B1 maar wint. Dan zijn ze teminste zeker van de sterke poule na de winterstop. Laat de beste c1 spelers daar maar meedoen en bakker uit de A1 ook vandaag.
0 0
trodat4030
Ze waren al zeker want onderling resultaat geld en niet t doelsaldo.. Was overigens bij weinigen bekend, ook bij de club..
0 0
insectenverdelg
Dit is niet des C1 zeg.
0 0
FlyingDutchMan
Moest 2 keer kijken of het niet omgedraaid was inderdaad
0 0
Mace0107
Speelden ook met veel spelers uit de C2.
0 0
pettuh
arrogantie ten top dus..
0 -2
trodat4030
Heeft meer te maken met blessures en schorsingen in hogere teams waardoor er gewoon veel doorgeschoven moest worden. Niet slap in de ruimte lullen als je de feiten niet kent he?
0 0
OKP-AFCA
En jij weet dat de insteek om die andere spelers te laten spelen was dat de C1 toch wel gemakkelijk zou winnen?

Of waar baseer jij je op?
0 0
Middenweg401
Hoezo?
0 0