Ook PSV B1 blijkt te sterk voor Ajax B1

BVeenstra, 30-11-2016 om 16:40, 13837 views, Ajax Showtime |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ajax B1 heeft op bezoek bij PSV B1 wederom een competitiewedstrijd verloren. Nadat afgelopen zaterdag de leeftijdsgenoten van AZ in Amsterdam met 0-2 te sterk waren, ging het elftal van trainer Gery Vink woensdagmiddag met 3-1 onderuit op sportcomplex De Herdgang in Eindhoven. Het aantal nederlagen voor Ajax B1 komt daarmee na tien wedstrijden op vier te staan.

In de eerste helft viel er niet veel te beleven. Beide ploegen wisten slechts één noemenswaardige kans te creëren. Ajax B1 werd via Jurgen Ekkelenkamp, na een steekbal van Giovanni de la Vega, gevaarlijk, terwijl PSV B1 het nodige fortuin had bij het openingsdoelpunt. Doelman Daan Reiziger gleed namelijk uit, waardoor PSV-aanvaller Daniels alle tijd had voor een stift.

Na rust kwam Ajax B1 met twee andere spelers het veld op, maar in plaats van dat de jacht op de gelijkmaker kon worden ingezet, stond het al snel 2-0 voor PSV B1. Trainer Vink besloot hierna nog driemaal te wisselen en via een schot van Quinten Maduro was het dichtbij de aansluitingstreffer.

Die kwam er uiteindelijk wel. Na een scrimmage uit een vrije trap wist Sven Botman voor de 2-1 te zorgen. Vervolgens kreeg Ajax B1 nog een goede kans op de 2-2. Een voorzet van Hossein Zamani leek Enrico Duenas Hernandez te bereiken, maar laatstgenoemde twijfelde te veel tussen koppen en schieten, waardoor de kans vervloog. In blessuretijd kwam PSV B1 er nog eens uit en via Kuisch werd de eindstand bepaald op 3-1 in het voordeel van de Eindhovenaren.

Opstelling PSV B1: Derks; Zeegers, Daverveld, Koné, Kuisch; Oostenbrink, Daniëls, Van den Berg; Melis, Vertessen, Aalillou.
Wissels PSV B1: Van Hove, Blackson, Thomas, Van den Broek, Van Dorp, Timan, Sambo.

Opstelling Ajax B1: Reiziger; J. Maduro, Aberkane, Botman, Douglas (Hernandez 46'); Q. Maduro, Farcas (Fosu-Mensah 52'), Ekkelenkamp; Sint (Iallouchen (41'), Margaret (Zamani 41'), De la Vega (Llansana 57').
Wissels Ajax B1: Ruijgrok, Zamani, Hernandez, Llansana, Mbinga, Fosu-Mensah, Iallouchen.

Doelpunten:
1-0 PSV (26')
2-0 PSV (41')
2-1 Sven Botman (64')
3-1 PSV (80')

Bijzonderheden:
-

Volg de wedstrijd via Twitter:

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
V12
Veel voetbalnamen in deze selectie: Reiziger, Maduro (2x), Fosuh-Mensa, Douglas, Ekkelenkamp en Botman. Daarnaast doet Zorro ook nog mee (De la Vega). On Topic, Gerry Vink blijkt niet in staat het Ajax voetbal over te dragen op zijn spelers. Graag een nieuwe coach op dit team. Niet een jaar laten doormodderen.
2 0
ElFlaco14
Helaas net niet gered. 1e helft door persoonlijke fouten achter met 1-0. 2e helft weer een fout en gelijk op 2-0 achter. Trainer Vink ging goed wisselen met Hernandez, Mensah, Henric en Hossain. psv kwam niet meer uit en ging op de counter spelen.
Positief is dat alle B2 speles goed invielen en een toegevoegde waarde waren en daar gaat het uiteindelijk om, individueel ontwikkeling.
1 0
FlyingDutchMan
Dat was ook niet zo moeilijk als je de kunstenaars op de bank zet en de houthakkers in de basis. Dan kan de terreinknecht nog succesvol wisselen..
2 0
janaja
Zonder spits Redan is o/17 helemaal een matige ploeg
1 0
amthree
Art langeler gaat definitief weg bij hun en nu willen hun supporters wim jonk en bergkamp binnen halen voor de jeugd.....voor een beetje ''amsterdamse bluf''.
1 0
geDaante
Als zij Bergkamp nou zouden nemen, en Jonk terug naar Ajax, zou ik daar helemaal achterstaan. De Cruijff visie moet uitgerold worden over heel nederland, dat alleen al zou de redding zijn van het nederlands voetbal. Daar heb je geen ellenlang rapport voor nodig.

Of Jonk gewoon naar PSV, zou zeer goed zijn voor het nederlandse voetbal, voor Ajax ook op termijn, want de jeugdelftallen zouden dan te maken krijgen met een tegenstander die goed aan de bal is, en hoog druk zet, en dat is mooie weerstand.

'Gevaar' bestaat dan alleen dat de opleiding van PSV beter wordt dan die van Ajax, waar geen duidelijke visie meer heerst.

Maar het schijnt dat de trainer van Jong PSV in beeld is.
2 -5
amthree
volgens mij is dit b1 team echt gewoon niks.
5 -1
foensai
het staat 2-0 voor fc verkeerslicht
0 -1
Redrum
Twee counters dus al
0 -1
Redrum
Ik gok op een counter of een goal uit een standaardsituatie. Op andere manieren kan psv namelijk simpelweg niet scoren.
0 -1
FlyingDutchMan
Wow, aan de opstelling te zien is het Fc houdenul ofzo... Totaal geen creativiteit in het team, alle leuke spelers zitten op de bank... Verdedigers op het middenveld en middenvelders in de aanval. Trainer van dit team heeft het niet begrepen..
1 0
geDaante
Zelfde zie je bij Winter, visie en speelwijze zoals Bergkamp deze zegt voor te staan, wordt niet bewaakt, trainers mogen zelf aankloten.

Het tijdelijk op andere posities van spelers zetten zodat deze beter en completer worden is goed, maar tegenwoordig post-Jonk wordt dat met een andere reden gedaan, niet om het individu beter te maken, maar eerder het als team winnen en met als doel inderdaad de nul te houden, Winter deed precies hetzelfde bij Oranje onder zoveel.

Het is enigszins speculatie van mijn kant, maar alles wijst erop dat trainers weer hun eigen stempel mogen drukken, afwijken van die visie, en resultaat weer belangrijker is geworden dan het individu.

Als dit zo door blijft gaan heeft Bergkamp Jonks werk voor niets in de knop afgekapt en maakt hij het ook nog eens kapot. Gaat dit zo door, dan heel snel Bergkamp eruit gooien, net als Ouaali, en menig jeugdtrainer. En dan Jonk terug, dat is de enige echte hoop voor de opleiding.
1 -2
insectenverdelg
Zelfde zie je helemaal niet bij Winter
Die speelt gewoon prima met het materiaal dat hij heeft. T is niet flitsend als Jong Ajax,aar dat heeft ook wel ff wat betere spelers. aar hij wint O goed als alles, relatief makkelijk en is redelijk aanvallend.
0 0
geDaante
Jij ziet het misschien niet, de bal naar voren werken is niet meteen goed aanvallend voetbal. En winnen, daar draait het helemaal niet om in een opleiding, tenminste, als het goed is, helaas lijkt daar nu weer meer de nadruk op te liggen. Onder Olde Riekering werd ook vanalles gewonnen als team, maar indivueel brak er alleen maar pure middelmaat door, als er al eens wat doorbrak.

In tegenstelling tot Bosz en Keizer, en ook Jonk, stelt Winter graag een middenvelder als buitenspeler op, een lopende werker liever op het middenveld in plaats van een extra creatieve man, eerder een verdediger op het middenveld, dan een middenvelder in de verdediging. Net als bij Oranje onder zoveel zet Winter ook nu weer een middenvelder op linksbuiten (Lang), een geen beste voetballer/loper op het middenveld, en gaat het bijna allemaal via de flanken, en steeds maar die voorzetten. Bosz en Keizer kiezen voor zoveel mogelijk voetbal, door juist echte buitenspelers te gebruiken, zoveel mogelijk voetbal op het middenveld, en zelfs een middenvelder in de verdediging. Centraal opbouwen, veelvuldig de middenvelders inspelen, die daar dan verder combineren en zowel via de flanken als centraal variëren en er ook voetballend en combinerend centraal doorheen proberen te komen. Winter hanteert een heel andere mentaliteit en speelwijze, precies zoals hij bij Oranje onder zoveel deed, dus is geen verrassing.

Vink stelde net ook weer een totaal creativiteitsloos elftal op met de B1, met weer een middenvelder als buitenspeler, verdedigers of verdedigende types op het middenveld. Het lijkt een trend in de opleiding. Gaat zwaar de verkeerde kant weer op.
1 -1
FlyingDutchMan
Winter heeft inderdaad de lichte vorm van dit voetbal kapot makend virus met zijn Lang als linksbuiten en kiest zijn defensieve zekerheid op het middenveld, maar deze opstelling van Gery Vink... Waar haalt hij het lef vandaan om met zo'n kansloos defensief team te gaan spelen als je zo'n bank hebt. Stelt me dit van hem teleur joh.. Ga naar Roda om een bus te parkeren mafkees..
1 0
Maxwell5
Je snapt het niet. Het gaat niet om 'makkelijk' winnen. Het gaat om het principe dat er volgens één filosofie spelers zich ontwikkelen. En dat gebeurt niet op de juiste manier als je hoofddoel slechts het winnen van wedstrijdjes is. Wat je dus onder Winter wéér ziet.
1 0
geDaante
Precies.
1 0
Maxwell5
Je snapt het niet. Het gaat niet om 'makkelijk' winnen. Het gaat om het principe dat er volgens één filosofie spelers zich ontwikkelen. En dat gebeurt niet op de juiste manier als je hoofddoel slechts het winnen van wedstrijdjes is. Wat je dus onder Winter wéér ziet.
1 0
insectenverdelg
Ik snap t prima, en ik zie een A1xdoe met druk naar voren probeert te spelen. Winter probeert prima in de lijn van Ajax en Jong Ajax te spelen. probleem is dat de A1 en B1 wat minder goede voetballers hebben. De C1 daarentegen is wel weer smullen.

Iedereen rekent Winter nog steeds af op zijn periode bij het jeugd team van Oranje. Echter is hij Cruijff adept van het eerste uur.En bij de A1 probeert hij te spelen zoals bedoeld is met het materiaal dat hij heeft. Soms lukt t beter dan de andere keer., maar hij doet t zeker niet slecht.
0 0
geDaante
Winter is in zijn visie helemaal geen Cruijff adept, meer een KNVB-pupil. Hij doet hetzelfde als wat hij deed bij Oranje, dus is een keuze, een 'visie'; kiest niet voor de beste voetballers, maar voor verdedigende zekerheid en balbezit.

De A1 is minder getalenteerd dan de lichting Nouri, zeker, maar hij stelt ook de beste spelers niet op. Lang hoort op het middenveld, voor extra voetballend vermogen naast Antonucci. In plaats daarvan zet hij Lang op linksbuiten, en non-voetbal Dani de Wit naast Antonucci. Met Lang als buitenspeler, gaat dat weer ten koste van een echte buitenspeler.

Zijn opstellingen en speelwijze zijn niet gericht op het korte aanvallende combinatiespel zoals Keizer en Bosz dat spelen. Bosz liet daar ook al vlagen van zien met de selectie vóór de aankopen, en dat was geen beste selectie voor dat spel, toch zag je die intentie en bij vlagen ging het al heel goed. Winter doet daar nauwelijks aan. Vrijwel alles gaat naar de flanken, en dan komen er voorzetten. Dus in plaats van centraal op te bouwen en te combineren en over de grond de tegenstander uit te spelen, gaat de bal gewoon zo snel mogelijk naar de buitenspeler, en die moet dan voorgeven. Standaardstramientjes, heeft weinig met Cruijffvoetbal te maken.
3 0
J00DT0TMIJND00D
Heel vaag inderdaad. Waarom niet De la Vega op het middenveld en Hernandez op de flanken ofzoiets?
2 0