Bosz blij met De Ligt: 'Heel volwassen speler'

JipVR, 29-11-2016 om 16:09, 6570 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De carrière van Matthijs de Ligt is dit seizoen in een stroomversnelling geraakt. De zeventienjarige verdediger maakte tegen sc Heerenveen zijn competitiedebuut en coach Peter Bosz spreekt lovend over zijn pupil.

'Dit - maar dat kunnen we ook over Kasper Dolberg zeggen - had niemand voor de eerste training durven dromen', begint Bosz tegenover AjaxTV. 'Deze jongen maakt vanaf de A-jeugd de stap naar Jong toe en toen hij naar ons kwam was hij pas zestien jaar. Dat zou je niet zeggen als je hem ziet, maar ook als je ziet hoe hij op het veld staat, dan zie je dat hij veel verder is dan zeventien jaar.'

'Dat laat hij ook op de trainingen zien, vandaar dat we hem ook naar het eerste hebben gehaald', vervolgt Bosz. 'We zetten hem in wanneer we hem nodig hebben. Als je in de winterstop gaat kijken naar hoeveel minuten hij gemaakt heeft in het eerste, dan is dat erg veel. Zeker voor een centrale verdediger. Vaak worden er in de aanval wel minuten gegund aan jonge spelers, maar een verdediger moet per definitie betrouwbaar zijn. Matthijs presenteert zich als een heel volwassen en goede speler. Vandaar dat we hem in durven zetten.'

'Hij maakt logische keuzes, doet geen gekke dingen', vervolgt Bosz zijn lofzang over De Ligt. 'Ik kan hem met een gerust hart op die leeftijd een aantal wedstrijden in de basis laten starten. Dat zal ik ook doen voor het eerste elftal als het nodig is. Hij heeft alleen de pech dat hij een twintigjarige Davinson (Sanchez, red.) voor zich heeft staan die ook uitstekend presteert. Als hij daar niet had gestaan, had hij veel meer gespeeld. Maar dit is een uitstekende aanloop voor hem. Hij heeft een mooie toekomst voor zich.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Ik vraag mij toch wel af waarom hij Viergever boven Sanchez plaatst in het centrum. Het lijkt mij toch een ijzersterk duo met Sanchez..
0 0
Clarence
Omdat veel trainers graag een rechtspoot en een linkspoot in het centrum van de verdediging hebben. Dat zorgt ervoor dat je gemakkelijker kunt opbouwen en tegenstanders je minder makkelijk vast kunnen zetten in de opbouw. Daarnaast is het vaak praktischer in de rugdekking.
0 0
Joseph
Vind ik achterhaald, spelers trainen hun zwakke been meer dan genoeg en het kleine voordeel van een voorkeursbeen, weegt niet op tegen alle andere facetten die horen bij die positie.
0 0
Ricoo
Moet jij eens opletten bij Ajax wie er allemaal heel geforceerd altijd naar hun goede been draaien. Ik vind spelers redelijk eenbenig hoor.
0 0
Joseph
Dat mag, ik zie dat alleen bij de vleugelspelers als geforceerd.
0 0
Boccara
En weer worden wij Ajax supporters gemanipuleerd door Ajax. Ik kan dit proefballonetje niet los zien van de bekend geworden belangstelling voor onze Colombiaanse vriend. Weer zal Ajax 1 van zijn sterkhouders voor veel geld verpatsen en is Ajax weer terug bij af. De Ligt is een groot talent met een grote toekomst. Maar fysiek komt hij in Europese wedstrijden te kort. We vinden nooit de aansluiting met de Europese top als we steeds weer volwassen geworden spelers verkopen.
0 -1
RusselWestbrook
Ik moet echt in de aluminiumfolie business.
1 -1
SPRKY020
Hahaha :')
0 0
Hans Kraay Jr.
Hahaha mooie reactie. Dacht precies hetzelfde te veel Michael Moore documentaires gezien.
0 0
Freddy Al
Bosz laat in elk geval zien wel degelijk oog te hebben voor de talenten in de jeugdopleiding.
0 0
mickey2602
Deze jongen is net 17 en ik zie nu al veel reacties dat hij maar in de basis moet en naast of ipv Sanchez.
Laten we hem aub nu maar eens af en toe invallen en over een jaar of 2 kan hij er dan staan,als Sanchez weggaat. Want alhoewel Sanchez het goed doet over het algemeen laat ook hij nog wel wat steekjes vallen af en toe. En lijkt me stug dat Sanchez na 1 jaar Ajax alweer zal vertrekken,al weet je het nooit met de bedragen die nu betaald worden door sommige clubs.
Als we de Ligt nu al op gaan stellen is hij met 20 jaar weg en dan zitten we met zijn allen weer te jammeren dat hij zo jong al weggaat.
1 -1
insectenverdelg
Eerst 18 worden en een angst contract tekenen. Dan pas basisspeler worden.
0 0
insectenverdelg
lang contract.
0 0
De_Realist
Bosz, hij kan ook gewoon links naast Sanchez.

Frank heeft dat idiote "linksbeen op links, rechtsbeen op rechts" er goed in geslepen bij Ajax. Real (Ramos, Pepe, Varane etc.), Bayern (Boateng, Martinez, Badstuber etc.) , Barcelona (Pique, Puyol, Mascherano etc.), Manchester United (Vidic, Ferdinand etc.) hebben volgens mij allemaal de CL finale gewonnen met rechtsbenige centrale verdedigers.
1 -2
klopper
Linksbenig op links en rechtsbenig op rechts XD waarom doet Bosz dat dan voorin ineens niet?
2 0
Moozz03
Ik vind het jammer dat Bosz zei dat de Ligt Sanchez voor hem heeft. Kan Ajax echt met 2 rechtsbenige centrale verdedigers spelen? Is dat echt zo belangrijk (serieuze vraag aan de kenners onderons)?? Ik zou een duo Sanchez- de Ligt heerlijk vinden namelijk
5 -1
3*stars*3
Typisch Nederlands iets, meeste toplanden/clubs spelen gewoon met 2 rechtspoten als CV duo.
Duitsland en Spanje werden er zelfs wereldkampioen mee, zie hierboven nog meer voorbeelden van De_Realist, van topclubs.
1 -2
RaynoFischer
En De Ligt is ook nog 2 benig, dus dan zie ik het probleem helemaal niet ;)
Het is misschien wel handig om het te hebben, maar het lijkt mij ook geen must, gaat uiteindelijk om andere dingen
2 -2
Beretta
De Ligt is werkelijk een supertalent. Het zou me niets verbazen als hij meegaat naar het WK. Het hangt er heel erg vanaf wat er aankomende zomer gaat gebeuren bij Ajax want ik denk dat er hard getrokken gaat worden aan Sanchez. Zeker als we kampioen worden en ver komen in de EL.
0 -1
Duif63
Het WK ? Gaan we daar naar toe dan ?
4 -1
BDW
De Ligt is inderdaad echt fantastisch.. Nu al zo'n groot fysiek een echte verdediger maar ook voetballend heel goed! Over Sanchez, ik denk dat huh ook na dit seizoen nog een jaar bij ons blijft. Zelfs bij hem zie je dat als hij onderdruk gezet word het soms nog lastig krijgt, ook bij steekpases is hij soms nog kwetsbaar. Is een fantastische verdediger maar ook voor hem nog werk aan de winkel.
2 0
RaynoFischer
Tuurlijk, maar dat is ook niet gek van iemand van 20 :), al zou je dat niet snel zeggen als je hem ziet haha.
Misschien speelde vermoeidheid ook mee, want hij heeft sinds de copa America amper rust gehad
0 0
gi0vanni
Erg knap dat hij zonder rust zo speelt en al helemaal op zo'n jonge leeftijd. Een Sana speelde in het begin ook aardig maar was al snel oververmoeid.

Sanchez lekker aan Barcelona verkopen. Maar laat hem eerst hier nog maar 2 jaar spelen. de Ligt wordt ook al zo'n topper. Dat talent St. Juste is ook niet verkeerd. Die zou Ajax ook goed in de gaten moeten houden.
1 0