Peter Bosz lovend: 'Vond hem echt goed spelen'

NielsE, 27-11-2016 om 16:54, 14786 views, FOX Sports |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Peter Bosz is na afloop van SC Heerenveen - Ajax (0-1) content met de overwinning van zijn ploeg. Uit in Friesland is het altijd een lastige uitwedstrijd, maar met name in de tweede helft hadden de Amsterdammers het goed voor elkaar. 'Uiteindelijk ben je blij dat je de winnende scoort', stelt de oefenmeester bij FOX Sports

'Het was een wedstrijd waarin wij de betere kansen hadden en terecht gewonnen hebben. We wisten dat het een hele zware wedstrijd zou worden. Twee ploegen die vol drukzetten.' Over Kasper Dolberg, die in de eerste helft een dot van een kans miste, was Bosz erg te spreken. 

'Ik vond hem echt goed spelen. Je moet ook zien in welke omstandigheden hij moest spelen, met de scheids die hem ook niet helpt. Als ik tegen een negentienjarige speler zou staan dan zou ik hem ook voor zijn donder schoppen. Dit deed Heerenveen en de scheids hielp Kasper niet. Hij zorgt voor veel balbezit en draait prachtig weg soms. In de eerste helft had hij kunnen scoren', sluit de coach af. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DonAdam
Ik dacht dat het over v.d. Beek ging, toen ik de kop zag.

Overigens moet Bosz niet zo mekkeren. Sterker nog, hij moet blij zijn dat Kasper eindelijk dit soort tegenstand krijgt, want dat maakt Kasper alleen maar beter. En sneller beter, ook.

Verder moeten er één of twee van die drie enorme kansen in de eerste helft in, dan hoef je je sluitspier niet 90 minuten verkrampt vast te houden.
0 0
DOPEBOYsGAME
Alleen de 2de helft gezien helaas.. Maar ik vond de scheids toen wel genoeg fluiten voor Dolberg!
0 -1
oudzuid2
toen ik de kop las dacht ik even dat het over Traoré zou gaan...
1 0
Piejotter
De man die op Dolberg stond bleef alleen overeind omdat hij meerdere malen overtredingen maakte weliswaar geen grove overtredingen maar genoeg om Dolberg uit balans te brengen. Als scheidsrechter kun je dat een paar keer toelaten maar na vijf maal vond ik dat ie had moeten optreden.
7 0
Barric
Goed van Bosz om juist in een wedstrijd dat ie niet scoort lovend over Dolberg te spreken. Slim en tactisch sterk!!
3 0
klopper
Maar Dolberg speelde ook gewoon uitstekend. Hij werd inderdaad erg zwaar belaagd en won desondanks hier en daar zijn duels en bleef dreigend.
2 0
Van Reenen
Ik begin zo langzamerhand te vermoeden dat Bosz een bonus krijgt uit Engeland als Traore tot de winterstop wordt opgesteld. Wat een armoede en ik ben blij dat het geen speler van Ajax is. Of hij is uit vorm of hij kan er inderdaad weinig van en wordt in U.K. de hemel in geprezen door bij vlagen te schitteren. Dus vanaf december a.s. staat El-Ghazi weer rechtsbuiten.
Bovendien begin ik steeds meer te geloven in de visie van Wim Jonk.
2 -6
Rujar
El Ghazi heeft geen diepte en geen dreiging. ondanks dat traore echt 0 scoren vermogen heet is hij echt 2 klasse beter dan el Ghazi.
6 -3
Marcoryn
Het is pure armoe wat de buitenspelers laten zien. Ik begin een lichtelijke aversie tegen Traore te krijgen. Dat hij niet in vorm is, zich keer op keer vastloopt en Ajax straks punten gaat kosten is tot daar aan toe. Maar dat hij keer op keer mag blijven klooien en niet hoeft te banken is een bloody shame. Onbegrijpelijk.
1 0
Maxwell5
Geen bloody shame. Voorheen 2e keus El Ghazi is niet beter, sterker hij is zelfs minder dan Traoré dat in matige vorm steekt. Zie bijvoorbeeld vandaag, ondanks dat ie matig tot slecht speelt wint ie geregeld (kop)duels, verdedigd bijna altijd mee en wat belangrijker is, hij lijdt veel minder snel balverlies zowel in z'n acties als in zijn passing.
Ik zeg niet dat je dan tevreden moet zijn met Traoré, maar het geroep om een ander is mijns inziens op het moment vrij onterecht.
1 -1
insectenverdelg
exact. in t land der blinden.... Zonde dat ze Muric zo makkelijk lieten gaan.
0 -2
Sjaakvaak
Muric was enorm slecht bij Jong Ajax. Overschatte speler, beetje gevalletje Andersen.
1 -1
Raikkonen94
Dolberg speelde naar omstandigheden inderdaad een prima pot. Hoe hij op de achterlijn in de laatste minuten nog even wat spelers dolt en er een vrije trap uithaalt, dat is gewoon klasse. Had ook echt wel wat meer in bescherming genomen mogen worden.
0 0
JanTa
Zonder dat hij gescoord heeft is het gewoon een genot om naar die jongen te kijken want hij blijft zo gevaarlijk dat iedere club een mannetje tegenover hem zet die hem heel kort dekt en dan nog...
0 0
RusselWestbrook
Zoals ik zei, Dolberg is 90 minuten lang mishandeld. Makkelie stond er bij en keer er naar.
9 -1
RaynoFischer
Idd, ik vind het wel mooi hoe kalm hij daaronder blijft en gewoon zijn ding blijft doen, geen overdreven geschreeuw en op de grond rollen etc. ;)
Laat zich niet gek maken
1 0
Johan1
We moeten echt wat aan de buitenspelers doen, want die gaan niet mee in het voetbal van Ajax. Younes kan geen bal voorgeven met links en Traore speelt alleen voor Traore. Cerny en El Ghazi zijn niet goed genoeg, dus moet er in de winterstop wat gebeuren, al moeten we Cerny en El Ghazi natuurlijk niet afschrijven. Younes is gewoon verkeerd gescout. Een speler die te weinig snelheid heeft én geen linkerbeen, kan geen linksbuiten van Ajax zijn.
0 0
mickey2602
Nou,Younes gaf in de eerste helft 1 keer de bal voor en was echt niet slecht maar helaas liep er geen speler van Ajax. Logisch want volgens mij is het de eerste keer dat Younes een bal voorgeeft;-)
Maar dat moet ie wel vaker doen,gewoon afwisselen met naar binnen en buitenom.
0 0
IDJosh
Die Helene Hendriks begint d'r eigen echt op te stellen als een stoker, donderdag ook al over Westermann.
1 -1
10Sneijder10
Wanneer komt tete er nou eens in voor veltvrouw?
0 -11
Tinus
Je zou een ban moeten krijgen voor het gebrek aan respect voor eigen spelers. Oelewapper.
1 0
insectenverdelg
Veltman speelde een prima pot.
2 0
Ricoo
Inderdaad, al gebeurt dat de laatste tijd te weinig. Ik vind Tete ook beter op dit moment.
1 -1
RusselWestbrook
Op basis van wat?
2 -1
voorkennis
Bosz heeft hierin gelijk, vond Dolberg ook een van de betere.....Viergever, Klaassen en schone waren ook niet verkeerd. vd Beek viel geweldig in
Dissonanten waren Traore en Younes, niet te kort wat slecht (lees : dramatisch)
11 -1
Restored
Met Younes en Traore in het veld speel je gewoon 9 tegen 11..
0 -2
WyZynDeBeste
Dacht iemand bij de titel ook aan Traoré?
0 0
mickey2602
Ik niet want heb op tv dit intervieuw gezien. Bosz moest echt moeite doen om niet te schelden op de arbitrage. Heeft Bosz trouwens een verleden met Makkelie? Er werd gezinspeeld op zijn tijd bij Heracles en deze scheidsrechter.
En wat Dolberg betreft heeft ie gelijk,zeker een spits bij Ajax hoeft niet te scoren om goed te spelen en gezien de omstandigheden heeft Dolberg het gewoon goed gedaan. Toen ik zag dat Cassiera zou komen hoopte ik ook dat hij niet in plaats van Dolberg zou komen.
0 0
Siemmie
Nee, er staat een foto van Dolberg bij
0 0
Luigi020Ajax
jaa
0 0
SJvanveen
Foto zegt ook iets hè? (:
0 0