'Ajax kan komst Amerikaan Hilton vergeten'

HarryVlug, 28-10-2016 om 14:40, 26512 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het Amerikaanse talent John Kenneth Hilton mag niet in de jeugdopleiding van Ajax gaan voetballen. De NOS meldt dat het sporttribunaal CAS het besluit van de FIFA heeft bekrachtigd. 

Het is bij de FIFA verboden om talent onder de achttien jaar van buiten Europa te contracteren. Mochten de jonge voetballers vanwege andere reden in Europa terecht zijn gekomen, kan een topclub hier handig op in spelen. Dit was bijvoorbeeld bij Joshua Pynadath het geval.

Volgens het CAS probeerden de Amsterdammers via een omweg het talent aan zich te binden. De familie zou met de kinderen naar Nederland verhuisd zijn zodat de jonge Hilton 'educatief verrijkt' zouden worden door de buitenlandse ervaring. Daarnaast werd hij ingeschreven bij een zaalvoetbalclub die sterke banden met Ajax heeft.

Volgens het Sporttribunaal komen er te veel toevalligheden en een opeenstapeling van voetbalgerelateerde gebeurtenissen samen. Dit is overigens de eerste keer dat het CAS een transfer afkeurde van een jonge speler naar een Nederlandse club.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SEBAS0409
Jammer, heb hem zien spelen en hij is echt goed.
0 0
Noxin
Ze zinspelen nu erop dat Ajax de ouders van die jongen banen zou hebben aangeboden, zodat hij voor Ajax zou kunnen spelen. In Engeland kunnen ze met geld smijten en doen ze het geregeld, maar het lijkt me sterkt dat Ajax een ton per jaar overheeft voor een 15-jarig jochie.
0 0
Rinus M.
En terecht, je reinste kinderhandel, schandalig dat Ajax hierin meegaat. Regels zijn helder dus daar kan het niet aan liggen en het argument dat anderen het ook doen.....tsja.
2 -1
afcajacied00
Waar speelt hij nu dan? Chelsea en man city doen niets anders
1 0
Ajaxbrl
dan Paris maar contracteren..
2 0
Bullshit
Raar dat de leeftijd van de jongen niet wordt vernoemd.
1 0
Willem Alexander
Nouri in wedstrijdselectie voor zaterdag.
0 0
zuidzuid
Zn zus paris is altijd welkom.
1 -1
Onpartijdig
Eigenlijk toch vreemd dat hij wel voor een amateur club mag spelen? Nu kan je dus een samenwerkingsverband aangaan met een amateur club, daar ieder groot talent van 18 stallen en begeleiding geven van onze trainers (vanwege het samenwerkingsverband) en dan op zijn 18de een contract laten ondertekenen.
0 0
Cello
Deze jongen speelt dus nu voor AFC in Buitenveldert. Dat mag dus wel. Dat is op amateurbasis toch?. Dan traint hij dus daar, maar mag hij dan ook trainen bij Ajax?. Zo kan ik me nog voorstellen dat Ajax het op een accoordje gooit met AFC....totdat ie 18 jaar is.1 0
Cello
Voorop gesteld, dat het goed is dat er regelgeving is op dit gebied, daar waar kinderen betrokken zijn en om 'kinderhandel' aan te pakken cq. te voorkomen.

Toch vind ik het resultaat van de FIFA en daarna CAS enigzins dubieus. Er wordt namelijk gesproken over toevalligheden en voetbalgerelateerde gebeurtenissen. Tsjah....zouden ze zich niet moeten beperken tot feiten?. Feiten waarop blijkt dat er ongeoorloofd gehandeld is, wie het ook gedaan heeft?.
Daarnaast..... het is vreemd, dat wanneer dit een vooropgezet plan zou zijn, dat het nu in het water valt. Met tientalle jaren ervaring in het aantrekken van jonge spelers, zouden ze het dan niet zo gedaan hebben, dat het wel volgens de regels zou zijn èn wel door de beugel zou kunnen?.

Nu komt het best amateuristisch over, waardoor ik meer en meer het idee krijg, dat het ook zomaar wèl eerlijk gespeeld is geworden en de ouders wel degelijk eerst een baan kregen, onafhankelijk van Ajax, alvorens Ajax in de picture kwam.

Dus ja...
0 0
Hwb
Verhaal dat ik hoorde op radio1 is dat die moeder met hem loopt te leuren bij grote Europese clubs. Eerder is ze al in Manchester gaan wonen onder het mom dat ze daar een cateringbedrijfje zou willen starten. Dat is nooit gebeurd. Hij kon niet bij een van de Manchesters terecht (weet niet of dat ook door de FIFA kwam) en kwam toen naar Amsterdam, waar ze een koffiebar zou willen beginnen.
Als dat inderdaad het verhaal is, kan ik me er wel iets bij voorstellen. Je ziet bij de andere Amerikaan dat de FIFA er best voor openstaat als het daadwerkelijk om verhuizing van de ouders gaat, mits dat niet voetbalgerelateerd is. In dit geval lijkt het niet zozeer om de ouders te gaan, maar juist om een club voor dat jochie te vinden. Gezien de regels is het niet gek dat daar een stokje voor wordt gestoken.
2 0
wendoo9
Voorlopig niks meer halen !! We hebben genoeg talenten rond lopen en wat er aan komt is ook niet mis ! En voor mij mag Nouri en Cerny morgen gewoon een helft mee doen om te proeven aan het niveau van de Eredivisie. Geweldige spelers zijn dit !
0 0
Hwb
Dit gaat om een jongen van 15, dat is nog wat anders dan 'wat eraan komt'.
0 0
yasso
Het geeft mij een beetje een dubbel gevoel. De regel is goed, want het handelen met jonge kinderen zoals veel Engelse clubs doen, gaat veel te ver en kan je wel vergelijken met kinderhandel, alleen gaat Ajax heel anders om met talenten. Waardoor in dit geval het negatief is voor het kind, omdat die zich niet optimaal kan ontwikkelen in USA en bij Ajax zou hij als talent goed worden behandeld. Eigenlijk zouden ze clubs als Ajax, Anderlecht en Schalke een licentie moeten geven voor dit soort transfers omdat ze hebben aangetoond goed met talenten om te kunnen gaan.
2 -1
3sterren
Als Ajax deze jongen echt had willen inlijven zijn er echt wel constructies te bedenken die dat mogelijk hadden gemaakt.
Bijvoorbeeld via een tussenpersoon de ouders van die jongen een fake baan aanbieden die niets met de voetballerij te maken heeft. Of via een tussenpersoon een bedrijfje (restaurant) opzetten met, je raadt het al, zijn ouders als managers. Later stel je de verantwoordelijke persoon/personen schadeloos.
Dit is slechts een voorzet, anderen moeten maar voor de uiteindelijke afwerking zorgen...
0 -1
Ajacied1989
Had hij maar een ((bet)over)grootouder ergens in Europa gehad (zoals Pulisic), dan was hij volgende maand Europees staatsburger geweest en had hij gewoon kunnen aansluiten bij elke Europese club.
Om maar even aan te geven dat de regel al weer een tijdje is ingehaald door de praktijk. Het is goed dat clubs worden beschermd tegen ongewild verlies van hun talenten, maar handhaving van de regel lijkt in dit concrete geval geen enkele club of persoon te beschermen. Het werkt Hilton tegen, die nota bene al in Nederland woont, en het werkt Ajax tegen.
1 0
JanTa
Ach we hebben al een Hilton in Amsterdam.
7 -1
ZeeuwseAjacied
Speelt nu bij AFC O17 totdat hij 18 is, zal dan een contract tekenen bij Ajax.
0 0
Lars0344
Duurt nog 3 jaar he
0 0
Michael25
Ik wil het CAS graag uitnodigen eens bij de jeugdopleidingen in Engeland...
2 -1
Dwergje48
Dus omdat het ergens anders misschien (ook) niet goed gaat moeten ze dat bij ons maar negeren?
0 0
Zlatan1900
Of bij Barca, waar ze zogenaamd onder het mom van "plezier hebben" al experimenteren met ventjes van 4 jaar oud.
1 -1
Hwb
En waar Barca ook straf voor heeft gekregen inmiddels, mochten twee transferperiodes geen nieuwe spelers aantrekken.
0 0
BojanAjax
Tsja, jammer, maar geen rare regel ofzo
0 0