Kranten: 'Spannende, maar matige Klassieker'

BVeenstra, 24-10-2016 om 07:40, 4018 views, NL Media |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Nederlandse ochtendkranten zijn het daags na De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax eens met elkaar. Qua voetbal, en dan met name aan de kant van Ajax, viel het tegen, maar de spanning maakte een hoop goed.

Het Algemeen Dagblad somt op dat het gat met Feyenoord vijf punten blijft, dat Ajax niet het spel speelde van de afgelopen weken en dat de Amsterdammers vlak voor tijd de overwinning uit handen gaven. 'Na Feyenoord-Ajax is het zoeken naar pluspuntjes voor Ajax-trainer Peter Bosz. Dat er niet werd verloren natuurlijk, na al die grote kansen voor Feyenoord, dat zou hij als positief kunnen zien.'

De Telegraaf is lovend over Ajax-spits Kasper Dolberg. 'Kasper Dolberg (19) onderstreepte zijn status als supertalent van Ajax in De Kuip met een prima tweede helft en een echte spitsengoal. Dat het koopje van 350.000 euro over stalen zenuwen beschikt, bewees Dolberg in de 55e minuut. Bediend door Hakim Ziyech etaleerde hij zijn klasse. Het was een Bergkampiaans doelpunt.'

In De Volkskrant valt te lezen dat er afgezien van veel opwinding nog meer te genieten viel. 'De zwoele herfstdag in Rotterdam schonk gelukkig ook de sublieme balberoeringen van Dolberg, het bedreven cipierswerk van El Ahmadi, de ziedende sprints van verdediger Kongolo en de intens bejubelde gelijkmaker van Kuijt. Al met al was het daarom toch wel een aardige middag.'

Dagblad Trouw tenslotte is tenslotte kritisch op beide ploegen, maar twee Ajacieden krijgen wel complimenten. 'De per saldo toch weinig opwindende 'klassieker' leerde vooral dat Feyenoord uiteraard zo goed niet is als hier en daar misschien toch al gedacht, en het technischer geachte Ajax ook niet. Op een dag dat weinig kon worden verhuld, zoals anders tegen mindere tegenstanders, sprongen slechts een jonge Deen en Colombiaan, Dolberg en Ajax' oerverdediger Sanchez, eruit - en natuurlijk de 36-jarige Kuijt, die nu eenmaal uit een andere tijd stamt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MankeNelis
Het mooiste waren al die vertrokken smoelen bij de 0-1 onbetaalbaar. Ook al spelen we slecht we verliezen daar nooit.
0 0
Van Reenen
Zoals ik vooraf al aangaf, werd de huid door vele supporters hier op AS, al verkocht voordat de beer geschoten was. Opmerkingen als, we rollen ze op of spelen ze van de mat waren ongepast. Feijenoord heeft de minste doelpunten tegen, dus waarop die uitspraken gebaseerd waren, was mij onduidelijk en nog steeds.
En voor de rest gaan wij weer over tot de orde van de dag, DWDD met al haar tekortkomingen. Er zijn ergere dingen op de wereld dan een gelijkspel in Rotterdam.
0 0
Redrum
Jammer dat Ajax zijn eigen spel niet heeft gespeeld en jammer dat ze de overwinning niet over de streep konden trekken. Over de hele wedstrijd gezien mogen we echter tevreden zijn met een gelijkspel en de conclusie is dan ook dat een Feyenoord op zijn best niet kan winnen van een slecht Ajax. Het belangrijkste is dat we niet hebben verloren en de dip van Feyenoord kan nu elk moment gaan beginnen. Voor de titelrace is dit geen heel erg beroerd resultaat.
1 0
rsvh88
Zoals Bosz zei. Deze wedstrijd is niet cruciaal voor de titelstrijd. Mensen vergeten dat de klassieker altijd een wedstrijd op zichzelf is. Al zou Feyenoord 8ste staan. Dan nog weet je dat ze thuis tegen ons 200% geven. Dus vind deze wedstrijd niet de ultieme graadmeter.
1 0
insectenverdelg
Maar het is wel een test voor Ajax geweest waar in ze niet geslaagd zijn. Zoals Costa t gisteren verwoorde Bosz z'n spel is vroeg dutten. snel de bal veroveren, in balbezit goed aan de bal spelen veel openen op de andere kant. middenvelders die doorschuiven en vleugelspeler die opkomen. Dit alles zat gisteren niet in de wedstrijd. we gingen totaal mee in t spel dat Feyenoord wilde speelt. Op een gegeven moment was t zo erg dat ik tegen een vriend van me zei dat t wel 2e divisie Engeland leek met een lekker potje kick and rush. En met dit spel ga je als Ajax zijnde niet de baas op t veld worden tegen Feyenoord. Kortom goed analyseren waarom we niet ons eigen spel konden spelen is toch wel een must.
0 0
Arie Vink
Jup, het was erg matig. Toch mooi dat een slecht Ajax al jaren een goed Feyenoord van het winnen af kan houden.

Hebben jullie trouwens het filmpje van Mitchell Dijks bij het vertrek van de bus uit Amsterdam gezien? Daar hoor je iemand (Bazoer..?) over de supporters zeggen: "Moet je ze nou de hooligan zien spelen, in het stadion hoor je ze niet".....

Pijnlijke uitspraak...
0 0
Eastwood
Zie foto. Ze staan er weer mooi op, die Feyenoord-supporters. Ze lijken Schöne en Ziyech niet echt lief te vinden.
0 0
atalantanio
Het viel mij ook op, die pure haat in hun ogen. Zeker de helft van het aantal bezoekers gisteren zou rechtstreeks naar een cursus zelfbeheersing gestuurd kunnen/moeten worden.
0 0
AjaciedNB
Hahaha je zou eigelijk bij al die gezichtjes wat schuim erbij moeten photoshoppen.
0 -1
chrisjuhhh
niet alleen dat, hier hoor je niemand over , maar een journalist zag het wel die debiele kramer

http://voetbalflitsen.nl/wtf/pn3nzr/dit-gedrag-van-kramer-past-prima-thuis-in-het-pieter-baan-centrum
0 0
Maxwell_5
Die gast heeft echt een steekje los wat Ajax betreft. Is niet de eerste keer dat hij zijn "elleboog laat hangen" "gewoon voorbij liep" of in dit geval "even snel de bal wilde pakken". Wat dat betreft ben ik blij dat Voetbalflitsen het in de titel gelijk kwalificeert.
0 0
ram
Ik zag het in de herhaling ja.. Beetje dom maar volgens mij wil ie hem niet raken. Alleen is hij motorisch niet zo sterk ;)
Misschien wilde hij hem even terugpakken voor zijn juich bij de goal van Dolberg.
0 0
insectenverdelg
aDieptepunt van matigheid was we de kans in de 1e helft voor Feyenoord waas 3 keer vrij gekopt mocht worden (1x net buiten de 16 en 2 keer in de 16) en bothering vrij mocht schieten. gewoon 4 keer zat er geen Ajax speler in de buurt. was echt ongelofelijk.
0 0
chrisjuhhh
Ach lees je al jaren .
Onthoud dat als Ajax nu slecht speelt enkel maar beter kan worden en 010 op hun hoogst niveau speelt .
en het wordt 1-1
0 0
insectenverdelg
Feyenoord heeft zelf ook weinig echt gevoetbald. doe wilde duels en kregen die.
0 0
chrisjuhhh
Dit dus en er moeten nog 24 wedstrijden gespeeld worden
0 0