Tete: 'Ik wil mijn visitekaartje afgeven'

FinnDekker, 09-10-2016 om 21:02, 4759 views, FC Afkicken |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kenny Tete probeert zich bij Jong Oranje weer in de kijker te spelen. De rechtsback speelt de afgelopen tijd weinig door de vele wisselingen achterin bij Ajax. Door goed te presteren bij de ploeg van Art Langeler hoopt de Ajacied zijn visitekaartje bij zowel het grote Oranje als Ajax weer af te geven. 

'Iedereen wil bij het grote Oranje spelen. Nu is dat niet het geval', klinkt het enigszins teleurgesteld uit de mond van de rechtsback tegenover FC Afkicken. 'Het is apart want je denkt aan het grote Oranje. Het is nu omschakelen, het is niet anders. Ik maak er het beste van.' Bij Jong Oranje wil de verdediger zich opnieuw bewijzen. 'Tuurlijk wil ik mijn visitekaartje afgeven, maar iedereen weet wat ik kan.'

Tete is niet de enige Ajacied die van het Nederlands elftal wordt teruggezet naar Jong Oranje. Ook Riechedly Bazoer en Jaïro Riedewald moeten het doen met een plek bij de beloften. 'Dat er nog meer jongens zijn in dezelfde situatie is wel lekker', aldus Tete, die in een wat moeilijkere periode veel heeft aan de mensen om zich heen. 'Ik moet het hebben van vrienden en familie, die mij daarin steunen.' 

Kenny Tete: "Iedereen weet wel wat ik kan"

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Koenniiee
Ik kan de instelling van Kenny wel prijzen. Hopelijk is hij ook heel hard bezig met de daadwerkelijke verbeterpunten. Een aantal maanden geleden werd je hier nog uitgelachen als je riep dat Karsdorp beter is als back in het moderne voetbal, vrijdag bleek waarom zulke types zo goed zijn. Hoe dan ook, ik zie Kenny die passes diagonaal richting Promes nooit geven, van eerste helft. Maar het is ergens ook wel te verklaren, tegenwoordig kunnen de beste backs bijna als middenvelder spelen of zijn in het verleden aanvaller geweest.
0 0
DappreStryder
Echt jammer dat talenten als Riedewald, Tete, Bazoer, Van de Beek, Nouri, Frenkie de Jong, Cerny en El Ghazi zo weinig aan bod komen dit seizoen. Hopelijk weet Overmars hier in de winter een oplossing voor te vinden. Viergever kan wat mij betreft sowieso naar de bank. Linksback zou ik Riedewald eens proberen. Op het middenveld meer rouleren met de jonkies. Bazoer meer rouleren met Schone, Nouri met Ziyech, Van de Beek met Klaassen. Cerny mag het ook vaker proberen op de flanken en Cassierra in de spits. Ze zijn klaar voor meer speeltijd. Zeker Tete en Riedewald verdienen meer krediet, Bazoer ook.
1 0
gras
Dan hadden ze Gudelj en Sinkgraven maar niet moeten kopen.

Verder vind ik ook dat Tete moet spelen, maar als het elftal te jong wordt, mist dat ook weer stabiliteit. Met Schone, Viergever en Ziyech in de as is dat al beter.

En Riedewald moet verdedigend gewoon safer zijn en meer killer. Dan speel je Viergever vanzelf uit de basis. Maar hij is te dromerig, net als Bazoer vaak.

Dat is een mentale instelling. En nu moeten ze mentaal weerbaarheid kweken, omdat ze niet spelen. Hoeft dus niet per se nadelig uit te pakken. De lakmoestest is tweeledig als je het mij vraagt. 1. nu karakter tonen door niet gewoon mee te doen, maar je echt te laten gelden op de trainingen 2. als je weer speelt, niet de gemakzucht direct terug laten keren.

Wel eens met Cerny, al speelt die jongen niet te best. Maar die hoort iig wel bij de selectie te zitten.
0 0
Koenniiee
Meer rouleren? En uiteindelijk tekort komen voor de titel omdat je week in- en uit je elftal wijzigt? Nee, doe maar niet. Doe maar een 80% vaste basis waar je op kan bouwen met af en toe een wijziging. In de jeugd staat ontwikkeling voorop, in Ajax 1 is het presteren.

En kunnen we niet eens even rustig aan doen met die jonkies? Je kunt ze nu wel basisspeler maken (in het 'ergste' geval), maar lopen ze over drie jaar de deur uit. Nee, doe dan maar dat extra jaartje (of twee) waarin ze nog meer gegroeid zijn.
2 0
flodder
Kenny moet er gewoon in....ipv veltman
0 0
Rood Gevaar
op zich het met de leeftijden van Riedewald Tete en Bazoer ook niet gek dat ze voor Jong Oranje uitkomen.
De neerwaartse spiraal bij het grote Oranje werd ook ingezet toen er werd afgeweken van 'de grote 5', die ook de gemiddelde leeftijd hoog hielden.
Spelers als Vlaar, Sneijder, Van Persie, Robben en noem ze maar op zou de ervaren basis moeten zijn waar spelers van 22 23 bij kunnen aanhaken.
er werden nu te veel spelers van 19 tot 21 ingezet, dus logischerwijs overlopen werden en (mede hierdoor) een vormdip kregen bij hun club. Dan is de stap terug naar Jong Oranje een nederlaag voor die jongens.
ik ben veel meer een voorstander van een sterk Jong Oranje zoals Ajax nu ook een sterk Jong Ajax heeft en zo 1 op 1 een positie kan aanvullen als er een schorsing of blessure ontstaat.
0 -1
3*stars*3
Gedeeltelijk met je eens maar de neerwaartse spiraal werd al ingezet onder Guus.
Bij zijn intrede riep hij al dat Oranje weer ouderwets aanvallend zou gaan voetballen, terwijl Louis tijdens WK koos voor een ''realistische aanpak''.

Dat Robben ook de ene na de andere blessure kreeg tijdens kwalificatie hielp ook niet mee maar Guus (daarna Blind) moest gewoon realistisch zijn en inzien dat je systeem moest aanpassen aan je materiaal.
Depay werd gebombardeerd tot onze grote jongen....Maar was in 10 kwalificatieduels betrokken bij 0 goals en aan de rechterkant hadden we Narsingh, tja...

0n-topic-Ik denk dat het een win/win situatie is voor Traoré en Ajax, as Tete op rechtsback positie staat.
Laat Veltman dan maar concurreren met Viergever.
0 0
zuidzuid
Ze spelen tegen jong cyprus.

Als je m dan niet af kan geven...
0 0
afcajacied00
Verdient een basisplek ter vervanging van veltman
2 0