Stam: 'Jong Ajax nu eindelijk opleidingsteam'

BvdPloeg, 05-10-2016 om 11:35, 7481 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jaap Stam vindt het onterecht dat de verschillen tussen 'zijn' Jong Ajax van vorig seizoen en het Jong Ajax van dit seizoen als groot worden beschouwd. De trainer van Reading ziet in de nieuwe Voetbal International vooral een verandering in denkwijze.

'Ik vind het mooi om te zien dat Jong Ajax nu eindelijk als echt opleidingsteam wordt beschouwd. Die noodzaak heb ik vorig jaar meermalen aangegeven. Het gebeurde te vaak dat we met vijf of zes gefrustreerde spelers uit de A-selectie moesten voetballen', stelt Stam, die de kritiek op het elftal van vorig jaar niet begrijpt. 'Het valt me op dat sommige mensen bij Ajax nu doen alsof het voetbal anders is dan vorig jaar. Zo is het natuurlijk niet.'

'Wat de beloftenploeg betreft blijft het de vraag in welke spelers een hoofdtrainer het ziet zitten en in welke niet', legt hij uit. 'Daarbij lijkt de publieke opinie een rol te spelen bij sommige keuzes. Maar goed, voor jongens als Abdelhak Nouri en Frenkie de Jong is het mooi dat ze inmiddels hun debuut hebben gemaakt. Het is vanwege de wekelijkse wisselingen in de selectie niet makkelijk werken bij Jong Ajax, maar het was mooi om met spelersontwikkeling bezig te zijn.'

Bij Reading kan hij met een vaste groep werken en daar had hij graag nog wat Ajax-invloeden aan toegevoegd. 'Uiteindelijk hebben we nog een paar goede talenten weten te strikken. John Swift van Chelsea, Tyler Blackett van Manchester United, Liam Moore van Leicester City. Ook bij Ajax hebben we naar enkele spelers geïnformeerd, maar die waren te duur voor ons. Dus dat was voor ons geen optie. Daar klaag ik verder niet over, ik vind dat we een prima selectie hebben.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mistermiyagi
Jaap speelde met een team wat nooit Ajax 1 zal halen, we leiden deze spelers op voor de kat zijn kut.
Nu spelen ze bij de concurrentie vd Bruggen bv.

Jaap trainde Jong Ajax om zelf niet af te gaan als een gieter met een selectie bij lange na niet voetballers.
0 0
je
Jaap Stam zegt in een interview bij PSV leerde ik passen en voetballen toen was Jaapje 24 jaar oud is gewoon een grote kopsterke verdediger met geen techniek.
Elke speler in de AFC Ajax jeugd opleiding heeft meer techniek in zijn kleine linker teen Dan Jaapje Stam in zijn Hele lichaam.
En Jaapje heeft zijn Trainings diploma gekregen want hij snapte het niet.
1 -1
WesleySonck
Denk niet dat Stam besliste wie er speelden
0 0
JohnDylan
Ik ben ongelofelijk blij dat De Boer en Stam zijn vertrokken en vervangen door Bosz en Keizer. Ajax heeft nu zowel bij het eerste als Jong Ajax een hoofdtrainer die zijn ploegen met de juiste intentie laat spelen. Ik verwacht dat de ploegen dit seizoen alleen maar beter zullen gaan spelen namate de spelerssteeds meer de speelstijl van de voorgangers van Bosz en Keizer afleren.
3 0
jaribombari
Even z'n eigen straatje schoonvegen.
2 -1
JPC40
Klinkt hier een gefrustreerde coach die zelf niks wist bereiken, en nu uit jaloezie begint te reageren, wat hebben dat soort gasten toch ???.
2 -1
V12
Het valt hem op dat mensen zeggen dat het voetbal anders is en dan zegt Jaap. 'Zo is het natuurlijk niet'. Alleen Zz is het natuurlijk wel Jaap. Jij blijkt dat alleen niet te zien. Je herkent geen talent bij spelers en snapt niet wat een voetballend team nodig heeft, hoe de posities moeten worden ingevuld en wie je hoe en wanneer moet inspelen en wat er moet gebeuren om voorin een speler 1op1 te krijgen. Dat kan ik uit je voetbal en je interviews die je geeft opmaken en het is niet onwaarschijnlijk dat er nog meer schort aan jouw trainer/coach capaciteiten.
2 0
AFCA0492
de boer en stam zeggen dus allebij dat het voetbal hetzelfee is. ben benieuwd of ze überhaupt 1min gezien hebben van hun oude ploegen. ik denk het niet aan deze uitspraken te horen. elke idioot kan zien dat er een hoop veranderd is bij zowel jong als 1. vooral de opstellingen van jong sloegen helemaal nergens meer op. iets oudere jongens met veel minder talent kregen veelste vaak de voorkeur boven goed talent. het ging te veel op zekerheid en risico beberking. dus kom nu niet met deze stomme verhalen dat alles hetzelfde is.
1 0
trodat4030
Nouri tribune, Bakker basis?
El Azzouzi bank, Hendriks verzekerd(!?!) van een basisplaats (belofte van Brulderink aan z'n vriendje, de zaakwaarnemer van Sam).
El Mahdioui CVB (centraal verdedigend banken) en vleugelaanvaller/verdediger Clement CVM?

Explain please?
4 0
FlyingDutchMan
Wilde inderdaad ook voorbeelden gaan typen om zijn bullshit te ontkrachten. Hij maakte de opstelling en durfde het gewoon niet aan met jongens als Nouri en Zaka. Hij koos voor de 2e of 3e jaars jong ajax spelers in plaats voor de toekomst. Bakker, Mirani, Acolatse, Van Bruggen en Clement waren de eersten die op papier werden gezet. Tijdje nog een Vissie erbij. Terwijl een Cerny ook nog vaker bankte, net als Muric vaak. Dikke onzin Jaap, je durfde het talent niet op te stellen of je liet iemand anders de baas spelen..
1 0
trainerdv
Mooi dat er iets met zijn kritiek/aanbevelingen is gedaan.
Het klopt ook zeker, Jong Ajax was tot vorig seizoen echt een aalfluiting, een veel te bonte mix...
Nu heb je ook wel spelers uit de A-selectie, maar niet die gefrustreerde.. Hoewel dat natuurlijk later in het seizoen nog wel kan komen als Gudelj, Riedewald, Krul, Bazoer bijv. geregeld op de bank blijven bij het eerste.
0 -1
Kingoffdatoilet
Hij trapt in iedergeval niet na. Netjes
1 -1
Kingoffdatoilet
Hij trapt in iedergeval niet na. Netjes
2 -1
MosesD
Zelden zoveel onzin gehoord. Was een geweldige verdediger, maar daar houdt het ook mee op. Jaap kan beter een beetje gaan boeren in Kampen.
3 -1