Bondscoach: 'Volgen Dolberg nauwlettend'

BartVeenstra, 04-10-2016 om 11:55, 4653 views, BT |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bondscoach Åge Hareide van Denemarken sluit niet uit dat Ajax-spits Kasper Dolberg zich binnenkort mag gaan melden bij het Deense nationale elftal. De oefenmeester spreekt in gesprek met het Deense medium BT lovende woorden over het achttienjarige talent.

'Hij is jong, heeft veel goede kwaliteiten en is veelbelovend. We volgen hem nauwlettend voor in de toekomst. Zoals ik het zie, hebben we een speler op de achtergrond, die jong is en alleen maar beter wordt. Dat is alleen maar goed', aldus Hareide, die afgelopen augustus ook al complimenten uitdeelde aan Dolberg. Destijds gaf hij aan dat de spits beschikt over de X-factor.

Lasse Schöne, teamgenoot en landgenoot van Dolberg, is eveneens zeer te spreken over de aanvaller. 'Hij heeft veel potentie. Hij is een grote jongen, die snel en technisch sterk is. Bovendien heeft hij een hard schot. Hij doet het erg goed op het moment, maar hij is zelf niet zo onder de indruk van wat er allemaal gebeurd met hem. Of hij nou in de Amsterdam ArenA voor 45.000 mensen speelt of voor een ander team, het maakt hem niets uit. Hij is belangrijk voor ons geweest en heeft een aantal belangrijke doelpunten gemaakt. We moeten zeker een oogje op hem houden, we gaan meer van hem zien in de toekomst', besluit Schöne met een knipoog.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mvdk
Tijdens interlandperiodes zaken ze alleen maar geblesseerd. Leuk natuurlijk als ze opgeroepen worden, maar ik hou mijn hart altijd weer vast.
1 0
Ajaccus
Die bondscoach heeft tenminste iets om naar uit te kijken.
0 0
Beelzebart
Met een knipoog? Hoezo met een knipoog? Maakt hij een grapje? Denkt hij eigenlijk dat het helemaal niets wordt met die Dolberg?
0 0
V12
Waarom is hij nog niet uitgenodigd dan? Zo'n klasbak hebben ze nu niet lopen!
0 -1
RaynoFischer
Die Jørgensen, die in Rottedam zit is ook een prima spits, lekker rustig aan met Kasper, zijn tijd in het nationale team komt wel ;)

Hoop dat hij bij u21 niet alles speelt de komende week, hij is nu eigenlijk al onmisbaar voor ons
1 0
Jwduijm
Kasper heeft meer kwaliteit in 1 been dan die rotterdommer in zijn hele lichaam.
3 -1
RaynoFischer
In potentie is hij uiteraard 10x beter
voetballend is hij waarschijnlijk al beter idd ;)
2 -1
davidsglory
Doe maar ff rustig hoor met hem. Prima zo
1 0
amthree
Maar goed ook anders word het te veel en we kunnen hem dit seizoen nog goed gebruiken.
0 0