Sanchez vaste waarde in Elftal van de Week

HarryVlug, 03-10-2016 om 09:30, 8123 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Davinson Sanchez en Lasse Schöne staan deze week in het Elftal van de Week van De Telegraaf. De Deense middenvelder scoorde vanaf de stip en de Colombiaanse stopper wist met defensief werk Elftal van het Jaar-rapporteur Harry Lubse te overtuigen.

Voor Sanchez is het inmiddels normaal om in het Elftal van de Week te staan. De centrumverdediger stond deze week voor de derde keer in de opstelling van de ochtendkrant. De Colombiaan wist niet de nul te houden zondag tegen FC Utrecht, maar had wel een paar hele sterke ingrepen. Zo wist hij ternauwernood Richairo Zivkovic af te stoppen en de 0-2 te voorkomen. Door het goede spel van de afgelopen weken staat hij inmiddels bovenaan in het Speler van het Jaar-klassement met 22,5 punten. De zomeraanwinst van Ajax moet deze plek wel delen met Davy Pröpper van PSV.

Schöne kan ook terugkijken op een prima periode. De Deense middenvelder vult de laatste weken de controlerende positie op het middenveld in en lijkt steeds meer een vaste waarde te worden. Hij nam afgelopen zondag de verantwoordelijkheid toen Ajax een strafschop kreeg. De ervaren kracht faalde niet en schoot strak binnen. Hij kon rekenen op een zeven van Lubse. In het 'algemeen klassement' vinden we ook Kasper Dolberg (22,0), Hakim Ziyech (21,5), Davy Klaassen (21,0), Bertrand Traoré (20,5) en Nick Viergever (20,5) terug bij de eerste dertig spelers.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
Haha, Klaassen er weer tussen. Ongelooflijk. Ik had hem wederom bij de 30 slechtste gezet, maar okay.. Ze zullen het wel weten..
1 -1
trainerdv
Simpelweg een beest.
Als je me vóór het seizoen had verteld dat de verdediging met Viergever in t centrum, zonder veldman in t centrum, zonder Tete, Riedewald, Dijks, maar dan weer met Sinkgraven zou zijn had ik je voor gek verklaard... Maar het lijkt te werken!
0 0
Ruudje74
Gaat steeds beter met bijna het hele team, Ziyech begint beter te draaien, Traore, Viergever (behalve gisteren), Dolberg, Sánchez en Schone. Nu nog een betere invulling op de backposities, Younes die een hoger rendement haalt en dan staat het goed. Denk dat ze ook eenvoudig van Feyenoord gaan winnen, die imponeert me niet, behalve hun statistieken dit seizoen. Ajax en Feyenoord krijgen beide een stevig programma, ben benieuwd hoe het er over 9 speelrondes voor staat...
Verwacht dat PSV nog verder achterop raakt, loopt niet daar, Guardado die minder goed is, Willems die het niet meer heeft, Luuk die amper meer tot scoren komt...
1 0
JPC40
PSV moet plots de CL spelen, nu ontdekken ze de druk die daarop staat, maar inderdaad het loopt voor geen meter met hun.
0 0
Saanchez
Toch best bizar dat er ineens deze zomer een jongen uit Colombia binnenvliegt en eigenlijk direct zijn stempel drukt en een leider achterin is. Pas 20 jaar oud, de taal nog niet machtig en in een totaal ander land en cultuur. Ik vind het bijzonder knap van hem!
Kan best dat hij en Mateo straks in de winter meer moeite hebben maar het talent druipt er vanaf bij beide! Ik stem voor meer scouten in Colombia!
5 0
4xbestevaneurop
Natuurlijk is het knap. Aan de andere kant, de verdedigers uit NL die Ajax had de laatste 10 jaar waren vaak heel matig. Ik hoef alleen maar Wielaert en Vd Hoorn te noemen. Ik denk dat het ligt aan de kunstgras velden. De jeugd groeit op en spelen zeker 50% van hun wedstrijden en training op kunstgras. Dan denk je 2x na voordat je een sliding maakt. Dan kan je nog beter op een heel slecht veld spelen zoals misschien in Colombia waar je tenminste wel slidings kan maken. Die actie van Sanchez toen Zivkovic op Onana afliep, hoe wil je die sliding elke week aan de jeugd gaan leren op kunstgras....Zie het al voor me, rijtjes jongens die slidings moeten gaan oefenen op een droog kunstgras...Doe dat elke week en je hebt het hele seizoen lang 10 strips met pleisters nodig per persoon...
Zelfde als met aanvallers, een aanvaller leert van slechte velden want dan moet hij meer corrigeren en dat is goed voor zijn techniek. Als je zo vaak op kunstgras speelt ben je minder gewend aan weerstand.
0 -1
ram
Klopt, maar aan de andere kant is het juist weer een wapen als een verdediger op zijn voeten kan verdedigen en zelden een sliding hoeft te maken.

Ergens in een praatprogramma hoorde ik dat Van Breukelen wel bezig schijnt te zijn met een 'potje' zodat alle profclubs op gras kunnen spelen. Zou héél goed zijn (en zeg ik al tijden, maar dat terzijde). Zou overigens ook de eerste goede actie van De Dominee zijn.
1 0
Ajacied1989
Veltman, Tete en Viergever maken meer slidings dan Sanchez....
0 0
Sterretje73
Sanchez is een topper. Kan me nu al verheugen op het moment dat hij zijn eerste foutje maakt die een tegengoal oplevert. Dan krijgen we hier direct weer ongezouten reacties dat hij terug moet naar Colombia e.d. Soms is dit forum echt lachwekkend (of treurig als je glas altijd half leeg is) Maar verder is deze man weergaloos en ben ik er ook helemaal voor een fulltime scout voor midden/centraal America in te gaan zetten.
2 -2
Saanchez
Heb mijzelf al aangeleerd dat soort fans te negeren. Bij Ajax horen jonge, grote talenten en bij die talenten horen nog wat fouten. Helemaal niet erg, worden ze alleen maar beter van
0 -1
3*stars*3
Helemaal met je eens maar moet niet alleen meer scouten in Colombia maar echt heel Z Amerika.
1 0
OntlastendeMiddenvelder
Sanchez had inderdaad een paar sterke ingrepen, waarvoor hulde, maar dat passje in de voeten van de tegenstander... Ai.
1 -2
trodat4030
Jemig, hoe blij ben ik wel niet dat Barca hem voor Barca B wilde halen en hoe nog veel meer blij ben ik dat hij dáár geen zin in had! Ik denk dat als ie dat wél had gedaan, hij daar niet eens zo heel lang had gespeeld, maar vrij snel doorgeschoven zou worden naar de A-selectie. Verdedigend ijzersterk en vind hem in de opbouw vaak goed de middenvelders inspelen (Schone en Ziyech iig, Davy wil hem imo nog iets te vaak graag níet hebben) of de voorhoede spelers zoeken dmv een lange bal. Hieronder zie ik een lichtend voorbeeld van iemand die denkt dat een verdedigend beest per definitie niet kan opbouwen, maar ik vind hem dat prima doen. Ok, hij is niet iemand die indribbelt zoals velen graag zien, maar als de bál maar naar voren gaat, dan hoeft de verdediger van mij niet per se mee naar voren..
Edit: zo'n beest achterin geeft de rest van de ploeg ook vertrouwen, we kunnen wat meer risico nemen, want als een actie mislukt en we verliezen de bal, hebben we Davinson er nog staan..
4 0
Civilengineer
Beste verdediger van de Eredivisie.
10 0
jaripettersson
Ik heb het idee dat zijn medespelers aardig op hem leunen. Sanchez neemt het voortouw en de leiding in dat elftal en stuwt het niveau omhoog. Schöne doet dat ook. Dat is eigenlijk iets wat een aanvoerder hoort te doen. Tegen een aanvoerder hoort een beetje opgekeken te worden. Die verhoudingen liggen helaas momenteel niet goed bij het eerste en dat voelt onnatuurlijk. Daar valt wat winst te halen.
0 0
PetrosQ
Je bedoelt Schone aanvoerder maken?
0 0
jaripettersson
Ja. Sanchez is de taal nog niet machtig. Of l*l op tafel en vervolgens 20 cursussen Spaans bestellen.
0 0
RusselWestbrook
Je kan die cursus ook vast wel bestellen zonder je lul uit je broek te halen :p
1 -2
Prethoofd123
Eigenlijk hebben we nog zo'n sloper nodig. Viergever is echt een zwaktepunt in de verdediging.
0 0
Youp020
Riedewald op de plek van viergever. Viergever is de perfecte 12/13 man.
0 0
svanrensen
Wat een onzin. Mensen zeggen dit gewoon puur omdat hij zo slecht begon. Hij speelt elke wedstrijd gewoon degelijk, vaak nog goed ook. Accepteer gewoon dat hij basisklant is want het is 100% verdient.
3 -1
31xAjax
Viergever maakt niet meer fouten dan Riedewald of Veltman in het centrum. Doet voetballend goed mee, was zelfs al matchwinnaar en had gisteren zelfs een lekkere panna.

Kijk je wel eens een wedstrijd?
3 0
AjaxCitizen
Met 2 slopers achterin spelen, gaat niet werken. Je hebt ook een voetballende CV nodig in de opbouw. Viergever speelde wel minder dan de afgelopen wedstrijden, maar is wel indirect betrokken bij de 2-1 en 3-1. In de opbouw moet hij betere momenten kiezen om in te schuiven. Deed dat de vorige wedstrijden prima, maar gisteren was het iets te veel van het goede.
0 0
trodat4030
Vind Sánchez anders een prima inspeelpass hebben. Ze gaan niet altíjd goed, maar heel vaak wel. Goede snelheid, goede richting, vaak vooruit, dikke prima! Dát vind ik opbouwen, wat Viergever doet is zelf doorbewegen naar voren om een man meer op het middenveld te creëeren, wat imo niet altijd nodig is. Sánchez zoekt gewoon een middenvelder om de bal te geven. En zijn lange ballen zijn ook niet verkeerd. Men doet hier alsof een 'sloper' per definitie niet kan opbouwen..
1 0
AjaxCitizen
Een strakke inspeelpass hebben, vind ik niet perse opbouwen. Anders zou je ook kunnen zeggen dat Otamendi of Godin goede opbouwers zijn.
Dat zijn ze niet.

Vooruit passen doet Viergever ook prima, maar door zijn diepgang brengt hij een extra dimensie aan het spel. Een beetje a lá Verthongen, maar dan een paar niveaus lager. Durft aan de bal meters te maken, zodat de 6 wat dieper kan staan en zo dus meer mensen voor de bal staan. Probeert zelf ook een overtal situatie te creëren, door diep te gaan. Voor ons spel is dat gewoon erg gewenst, omdat we de meeste wedstrijden tegen clubs spelen die diep op eigen helft staan.

Enige wat Viergever moet doen, is zijn momenten beter uitkiezen om diep te gaan. De afgelopen wedstrijden ging het goed, alleen gisteren deed hij het iets te vaak.
1 0
Chesterson93
Je zegt alleen niet dat Viergever een betere verdediger dan Sánchez is, toch?
0 0
AjaxCitizen
Zie je mij dat ergens zeggen dan? Sinds het duo Viergever-Sanchez er staat, heb ik gezegd dat ze elkaar goed aanvullen. Viergever is er meer voor het opbouwen, Sanchez meer voor de fysieke duels. Beide zijn verder kopsterk, dus dat is mooi meegenomen.
1 0
Rood Gevaar
misschien moet je je prethoofd een keer afzetten en je vooroordelen naast je neer leggen.
als je objectief de wedstrijden bekijkt zie je dat Viergever een fantastisch seizoen draait.
kwalitatief dit seizoen sowieso beter Tete Veltman Dijks Westermann en Riedewald (als op de 4 positie)
0 0
Mauroafca
Met alle respect, maar Nick was gisteren echt verschrikkelijk. Hij heeft bijna alle ballen over de zijlijn gelopen of gespeeld. Tuurlijk,er lukte af en toe ook wel wat, maar dat mogen we ook echt wel van hem verwachte. Ik was zeer tevreden over hem vorig seizoen, maar dit seizoen is het echt niet om aan te zien.
1 -5
Rood Gevaar
als je zegt dat hij dit seizoen slechter is dan vorig seizoen dan kijk je echt naar een hele rare samenvatting van de wedstrijd.
want hele wedstrijden kijk je sowieso niet.
echt heeel bizar wat je hier nu zegt
1 0
AjaxCitizen
Dit seizoen niet om aan te zien? Afgezien van de wedstrijd van gisteren, kent hij gewoon een goede periode.
0 0
AjaciedForLive
Voetballend voegde hij gister veel toe daardoor kwamen vaak ook de verdedigende fouten
0 0
Prethoofd123
Geweldig scout werk is dit geweest! Wat een geweldenaar!
1 0
AjaciedForLive
Sanchez tegen jorgenson HAHAHA!!!
0 -1
3*stars*3
Ik zie hem Luukie ook gewoon opvreten.
Luuk zal wel tegen hoofd van Sanchez aankoppen en weer zijn kop openhalen, Sanchez schud ff met zijn hoofd en staat dan weer op.
Deze man is van titanium.
Hij kopte een bal gister van eigen helft tot Ruiter, WTF...
1 0
s.vdb
Dat word genieten in de kuip een schouderduw en die jorgensen licht hele kuip schreeuwen om een penalty en ajax voetbalt rustig door
1 -1
AjaciedForLive
Al krijgen ze een penalty Onana is niet te stoppen
1 -1
s.vdb
Zie het al voor me kuyt achter de bal plukt onana hem uit de hoek
1 -1
mickey2602
En dan een snelle uittrap en Traoré is er vandoor en scoort voor Ajax.
0 -1
s.vdb
In de 90 ste minuut al staat het 1-1 dan counter scoort Traore, mooier kan je het niet hebben
0 0
TVD020
nah el ghazi als invaller is ook leuk... die wordt ook erg gewaardeerd daar
0 0