Kranten lovend over creatieve aanval Ajax

BVeenstra, 30-09-2016 om 07:25, 28075 views, AD, Telegraaf, Volkskrant, Trouw |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Nederlandse ochtendkranten schrijven daags na de 1-0 overwinning van Ajax op Standard Luik niet alleen over de moeizame zege van de Amsterdammers. De ploeg van trainer Peter Bosz krijgt ook complimenten en vooral over Bertrand Traoré, dit jaar gehuurd van Chelsea, spreekt men lovend.

Het Algemeen Dagblad schrijft dat er ondanks de nipte zege geen plaats was voor chagrijn in de ArenA. 'Vanwege de winst, de koppositie in de poule en vooral omdat de ploeg weer voetballers heeft om blij van te worden', doelt de krant op de Ajax-aanval, die tegenwoordig weer veel creativiteit zou herbergen. 'Geef Traoré de bal en je weet dat er iets staat te gebeuren. Ogenschijnlijk makkelijk dribbelend zoals de laatste weken, maar gisteravond ook opvallend door zijn gevoel voor ruimte en de steekbal. En ja, met Kasper Dolberg in de spits is het dan lekker voetballen.'

Dagblad De Telegraaf is vooral lovend over Dolberg. 'Kasper Dolberg is 18 jaar en 18-karaat. De jonge Deense spits was – net als in het competitieduel met PEC Zwolle – tegen Standard Luik goud waard voor Ajax', schrijft men, terwijl het ook inziet dat het een bepalende speler wel erg miste. 'Ondanks de zege (1-0) liet Ajax zien maar moeizaam zonder de geschorste Hakim Ziyech te kunnen. Wel werd een voorschot genomen op overwintering in Europa.'

In de naam van journalist Willem Vissers valt in De Volkskrant te lezen dat Ajax thuis is in de Europa League. 'Ajax is fier koploper (...). Dat is weer eens iets anders, na jaren van frustraties in de Champions League. Daarin was meedoen te vaak een kansloze affaire en soms ook een kwestie van net niet', begint Vissers zijn wedstrijdverslag. 'Nee, dan dit jasje van de Europa League. Hippe kleurtjes, gebruikersvriendelijk, een makkelijke rits in plaats van moeilijke knopen. Het is alleen even wennen na zo'n dure mantel, ook voor het publiek, dat niet bepaald massaal opkwam voor de eerste thuiswedstrijd tegen Standard Luik. Maar het volk beloonde Ajax met een gul applaus, ondanks het verval na rust.'

Dagblad Trouw tenslotte zag eveneens in dat Ajax een moeizame tweede helft kende, maar zag ook een goed spelende Traoré. 'Met name Traoré demonstreerde zijn niet geringe kwaliteiten. De huurling van Chelsea is sterk aan de bal, passeert makkelijk en heeft oog voor zijn medespelers', schrijft men. 'De pas twintigjarige aanvaller uit Burkina Faso beschikt over de talenten om uit te groeien tot een van de smaakmakers in Amsterdam. Na bijna een halfuur stond Traoré aan de basis van de enige Ajax-treffer. Hij zette met een sluwe steekpass Dolberg vrij voor doelman Gillet.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Restored
Aanval was inderdaad goed, ook al is het rendement van de vleugels nog te laag. Bovendien werden onze aanvallers niet goed bedient vanuit het middenveld, maar ja je verwacht oo niet veel anders van Betonblokken als Klaassen en Gudelj. Gelukkig is Ziyech er gewoon weer bij zondag, wat dat is iemand die wél en goede pass in de benen heeft.
0 0
chrisjuhhh
Hoe dan ook , gisteren zag je gewoon en zoals ik hier onder lees vele met me :
Gudelj en Klaassen kunnen niet samen op opgesteld worden , want dat ga ten koste van de prestatie .
Dan bedoel ik niet bij Ajax en zo simpel is het .
Sinkgraven gaat beter worden op de links back en helemaal als hij normale steun krijg van het middenveld dat zich gewoon aanbied en met Ziyech zie ik dat wel gebeuren (zag je tegen pec al )
Ja geef me de minnetjes maar als je denk dat je het beter zie , maar let op voor NU Viergever op de lcv en waarom ?
A hij onverzettelijk is en niet opgeef
B linkspoot is en makkelijker Sinkgraven rugdekking kan geven
C gevaarlijk bij corners is hij sta altijd op de juiste plek

Min punten te haastig in zijn inspeel pass , te kort kom voor 1 niveau hoger .
Al met al prima gast voor nu en een prima 12e man voor achter in .

Dit is gebaseerd voor dit seizoen !
1 0
PJK54
Ze kunnen moeilijk Ajax afkraken is de enige club uit NL die gewonnen heeft de overige zijn gewoon op hun bek gegaan P=V kon hun favoriete laffe voetbal niet spelen dus met mazzel 2-2, AZ komt dus te kort kan een enkele wedstrijd vlammen maar dan dooft de vlam weer en 010 tsja die dachten al kampioen te zijn en kregen daarom de deksel op hun neus. Ik denk dat dit gaat doorwerken in de competitie waar wij alleen maar gaan groeien.
1 0
Luie
met mazzel wil ik niet echt zeggen. moest toch wel hardop lachen na de penal
0 0
mickey2602
Wat is het verschil tussen een penalty van PSV en een ijskoud biertje...Een ijskoud biertje gaat er altijd in!
0 0
PJK54
2x een van richting veranderde bal waardoor ze gelijk komen noemen ze als dat bij Ajax gebeurd ook mazzel.
Ja pingels dat wordt nog een gedoe daar
0 0
Bullmajor
Dat is inmiddels al een gedoe. deze id mooi: http://speld.nl/2016/09/29/psv-spelers-woedend-penalty-mee/
0 0
Frankeritus
gister was gudelj wederom de beste man in duels ontwijken en als hij ze aanging verloor hij ze! hij gaat er gewoon niet vol voor als hij doorloopt op de man met de bal dan trekt hij zn poot terug.. ook durft hij geen diepte pass te geven of steekpass. hij is een is een schijterd
2 -3
jackwolf
Goh..die Willem Visser wordt nog poëtische op zijn oude dag. Maar zo'n dure mantel vond ik het niet verleden jaar . Het was meer een Wibra jack. Beetje vormeloos en weinig creatief.
1 0
Hwb
Het komt hier niet zo lekker uit de samenvatting van van AS, maar in zijn stuk vergeleek hij de 'dure mantel' van de CL met het 'jasje' van de EL. En dat jasje blijkt nu perfect te passen.
0 0
A Cohen
Jammer dat er niet wordt geschreven over het DOOR DE MAND vallen Gudelj.
Veel balverlies, geen rendement, geen steekballen, niet of slecht meeverdedigen.
Dat hij mocht blijven staan van meneer Bosz ????
4 -5
wladimir
Klaassen speelde veel slechter.
1 -1
Frankeritus
gudelj heeft ook maar in heel de wedstrijd 2 dingen gedaan die lukte het balletje op traore die daarna dolberg lanceerde en 1 crosspass op sinkgraven die toen redelijk gevaarlijk werd.. je ziet gewoon dat een middenveld met gudelj er op 30% minder is
0 0
Frankeritus
misschien wilde bosz genoeg beeld materiaal hebben om te laten zien dat hij er niks van kan..
0 0
mistert
Younes haalt totaal geen rendement uit zijn dribbels. Die moet echt zijn vorm snel terug vinden anders mag die wat mij betreft de bank een tijdje warm houden.

Offtopic: ik snap niet dat Viergever hier af en toe nog word afgebrand want vind hem best wel een stabiele factor in de verdediging. Dankzij the beast kan hij ook nog af en toe aanvallend wat bijdragen.
1 0
Lekiam
Younes houdt gewoon 2 man bezig wat weer ruimte oplevert voor andere. Ook gisteren heeft die rechtsback van Luik weer een vreselijke avond gehad, werd aan alle kanten uitgespeeld door Younes. Inderdaad als zijn rendement nog iets omhoog gaat is het helemaal top. Maar ook nu zeg ik lekker laten staan en die verdedigers doldraaien.
1 0
Ricoo
Heel leuk maar Cerny is niet echt linksbuiten en El Ghazi ook niet. Dus wie dan?
0 0
prinsmp
Rendement van traore valt ook wel beetje tegen vind ik. 9 van de 10 blijft het ook bij een foutieve pass , bal verlies of slap schotje op goal. Zowel younes en traore mogen wel eens gaan werken aan hun schot kracht en afwerking.
3 0
mistert
Schotkracht mag inderdaad aan gewerkt worden. Maar ik vind Traore wel een stuk gevaarlijker dan Younes op dit moment. Ik denk als Younes zijn eerste erin prikt en zijn rendement iets hoger word onze aanval om te smullen is. Voor nu is het belangrijk dat we gewoon blijven winnen en vooral van Utrecht.
1 0
blessure
Natuurlijk is er een alternatief en dat is Schone.
Die moet dan op 10 en Klaassen en Gudelj er achter, waarvan er een, in dien dat mogelijk is, de aanval zoekt.
Met deze opstelling, geef je ook minder kansen weg.
0 -2
ram
Dit is sarcastisch hoop ik, toch?
0 0
chrisjuhhh
Betonvoetbal 2.0
0 0
nummer14
Wat is er met die Gudelj aan de hand zeg, gister ook weer, die man vertraagd alleen maar en dan ook nog iedere keer op doel schieten uit super kansloze posities. Klaassen werkt hard maar komt technisch gewoon veel te kort. Voetballend is hij zoveel minder dan de anderen voorin.
2 0
masterrr
Voelt denk ik aan dat hij het slachtoffer gaat worden. Past uiteindelijk ook niet echt thuis in het voetbal wat Bosz wil spelen. Vind het echter schandalig dat een gedeelte vh publiek hem gisteren uitfloot.

Dit is eerder gebeurd met Daley Blind. Zo ga je niet om met eigen spelers die zich volledig inzetten
2 0
oudzuid2
eerste helft was gewoon goed voor een EL pot, toen hadden ze ook uit moeten lopen, dan was t de tweede helft niet meer zo spannend geweest. wat ze in de rust gedronken hebben weet ik niet, maar ze kwamen dramatisch uit de kleedkamer, waardoor Luik weer hoop kreeg. de wissels van Bosz hielpen ook niet. haalt Schone eraf, de enige middenvelder die nog wel es een pass naar voren speelt. kan niet wachten om Ziyech zondag weer op t middenveld te zien.
0 0
ibrahendriks
Met Zyech en wedstrijdminuten voor de talenten bloeit er wat moois.
1 0
oudzuid2
als Bosz jongens als Bazoer, Tete en Riedewald nou niet op de bank liet zitten zou ik t met je eens zijn.
2 0
Henkjanklaas
we slaan weer eens door ! In de eerste helft ging het nog redelijk hoewel de kansen niet werden verzilverd. Over de hele wedstrijd genomen, was het zonder meer van een zeer teleurstellend niveau en had een matige ploeg als Standard dit zelfs kunnen afstraffen. Alleen Dolberg en Sanchez hebben het niveau en Traore af en toe. Youness is een mooie pingelaar, een zaalvoetballer, die echter qua effectiviteit totaal geen potten breekt. Ik zou die andere Colombiaan op die positie eens proberen, die maakt ten minste nog een goaltje.
De hele linker kant was een drama doordat Singraven volkomen alleen kwam te staan, maar Bosz greep helemaal niet in ! Gudelj kan echt niet meer en zonder Ziyech is dit een zielloos middenveld. Kortom, zeker de tweede helft deed pijn aan de ogen en het is tekenend dat een 18 jarige Dolberg in de spits er met kop en schouders boven uitstak samen met de geweldenaar Sanchez.
1 -4
AjaxCitizen
Het trio Younes-Ziyech-Traoré is echt een dodelijk trio in de Eredivisie. Met een Dolberg of Cassiera in de punt om het af te maken. Alleen je ziet dat de aanvoer vanuit het middenveld veel minder is als Ziyech eruit is. Duo Klaassen-Gudelj gaat veel te traag om met de bal, zoeken gelijk de kaats zonder te weten of er daadwerkelijk een medespeler staat in de ruime waar ze naartoe passen en ze spelen ook nog eens de bal veel achteruit. Het wordt nog knap lastig als Ziyech en Traore op moeten voor de Africa Cup. Hoop dan ook dat Bosz Nouri, De Jong en ook Cerny een beetje klaar stoomt. Voor je het weet is het januari en mis je 2/3 van je creativiteit voorin.
0 0
Nieuwegein
alle overmarshaters hebben nu de deksel op hun neus gekregen. er staat een uitstekende selectie
0 0
wladimir
Ook vorig seizoen stond er een uitstekende selectie.
0 0
ambtenaar
Met Sánchez en Ziyech heeft hij 2 zware jongens in huis gehaald.
0 0
3sterren
Bosz werkt nagenoeg met dezelfde selectie als zijn voorganger. Hij vult het strijdplan alleen net anders in en hier en daar een ander accent. De spelers voelen zich steeds meer thuis onder zijn leiding.

Ik zeg hulde voor Overmar én Bosz.
1 -1
Ruben
Na de komst van Ziyech, Sanchez, Cassierra en Traore kun je toch niet echt zeggen nagenoeg zelfde selectie. Bijna de halve basis bestaat uit spelers die zijn voorganger niet tot zijn beschikking had.
1 -2
3sterren
Misschien is de betekenis van ‘nagenoeg‘ niet helemaal bij je bekend, of misschien helemaal niet, en ik doelde voornamelijk op de gisteren gewonnen wedstrijd in de EL, wat lang op zich liet wachten…

Gisteren waren twee spelers in de basis opgesteld die De Boer niet tot zijn beschikking had: Sanchez en Traoré. Later (69ste minuut) kwam daar een derde speler bij.

Dus in mijn ogen is ‘nagenoeg‘ hier helemaal op zijn plaats, betweter.

Nog gefeliciteerd met de overwinning...
1 0
Nieuwegein
dodelijk duo is traore/dolberg. met ziyech als aangever zijn we levensgevaarlijk
1 0