Fans Ajax en Utrecht willen banden aanhalen

HarryVlug, 29-09-2016 om 07:45, 6667 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Over drie jaar moet het weer volkomen normaal zijn om als Utrecht-supporter op bezoek te gaan in de ArenA. Vanaf aanstaande zondag gaan beide clubs de banden proberen aan te halen tussen beide supportersgroepen. Dit vertelt Teun den Hartog, voorzitter van de supportersvereniging SV Utrecht aan het Algemeen Dagblad.

'De supporters moeten elkaar netjes ontvangen', zegt Den Hartog. 'Dus de politie wat meer op de achtergrond en een peloton ME het liefst onzichtbaar. De supporters moeten elkaar vriendelijk ontvangen, normaal met elkaar omgaan. In Utrecht moeten supporters van de uitspelende club nu door een donkere tunnel. Die willen we een beetje opfleuren. Ik hoorde al dat we zondag in Amsterdam koffie met koek krijgen. De clubs, de KNVB, de politie en de gemeenten zijn er ook bij betrokken. Het is een ambitieus plan, maar we willen het proberen.'

Aanstaande zondag neemt FC Utrecht 171 supporters mee naar Amsterdam voor het Eredivisieduel tussen Ajax en FC Utrecht. Vorig jaar bleven beide uitvakken nog leeg tijdens de ontmoetingen tussen de Amsterdammers en de Domstedelingen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ConstantijnAjax
Zinloos, met hun nazi liedjes op de tribune, de gas geluiden in het centrum van Utrecht
voor en na elke wedstrijd van Utrecht tegen welke club dan ook, altijd op het Ledig Erf in
Utrecht voor en na wedstrijden urenlange gas geluiden en nazi liedjes..

Ik wil niks met die mensen te maken hebben!
0 0
HenryVakH1972
Banden aanhalen, net alsof we ooit bevriend zijn geweest met Utreg.

Proberen te normaliseren en de-escaleren klinkt realistischer.
0 0
FlyDutchman
Jodenkoeken?
0 0
RusselWestbrook
Het gaat nooit normaal worden als iedereen als een kleutertje naar de ander blijft wijzen.

'Ja maar hunnie deden!' toe nou even. Lijkt wel een schoolplein.
1 -1
Jessey1981
eeuwige zonde dat zowel wij als feyenoord supporters niet fatsoenlijk naar zowel uit als thuis wedstrijden kunnen gaan. er is niets mooiers dan dat.
0 0
Spuit11
ah joh die utrecht fans hebben meer haat voor ons dan liefde voor hun eigen club. Het maakt ze geen reet uit als ze 8 wefstrijden op rij verliezen als ze maar die ene tegen Ajax winnen. Kansloos is nog een te mooi woord voor de fanatieke Utrecht supporter. Maar best dat ze een initiatief starten, change the world, start with yourself.
0 0
bugz
Gezonde rivaliteit is goed. Iedereen wil toch een keer naar Feijenoord- Ajax kunnen. Of dat deze supporters weer in de arena zijn. Ik vond dit vroeger, toen ik nog geregeld uitwedstrijden bezocht, de mooiste potjes. Geeft de sfeer nog net dat beetje meer schwung bij dit soort wedstrijden. De zogenaamde " IQ-lozen" heb je bij iedere club er tussen zitten, we moeten nu niet doen alsof we er bij Ajax geen last van hebben.
0 0
IDJosh
En zondag weer massaal Hamas zingen, mogen we weer niet naar de uitwedstrijd.
1 0
Ar-AFCA
Banden aanhalen met clubs prima, maar Utrecht heeft zo'n extreme enge haat, dat je daarmee geen banden moet willen aanhalen! Eigenlijk te vergelijken met Feyenoord... ook daarmee haal je geen banden aan omdat het dweilen met de kraan open is...
Voor altijd weg laten dat tuig uit de Arena, misselijk volk!
1 0
HenryVakH1972
Ze mogen best komen naar de ArenA, als we daar ook welkom zijn.

Banden aanhalen is alleen bullshit, met Utrecht zullen we idd nooit bevriend kunnen zijn/worden en dat uberhaupt willen.
0 0
jaripettersson
Goed idee. Die haat moet er gewoon uit, want slaat nergens op. Mekaar een beetje voor de gek houden en zo is juist leuk, maar haat en geweld gaat nergens over. En volgens mij vindt iedereen dat ook, maar wordt er nu koffie gezet en koekjes gebakken voor een handjevol simpelen.
0 -3
KlasseLasse
hoop dat wij ook een lekker bakkie krijgen en een koekje
0 0
ajaxminimax
Goed initiatief hoor, maar vrees dat het niet lukt. De haat van utrecht naar ajax zit wel heel diep. Die Utrechters zijn net zo als Rotterdammers iq loos
3 0
Dwergje48
Andersom zit die haat er blijkbaar ook wel in, anders is het toch niet nodig om ze "iq loos" te noemen? Ook nog alsof het over álle Utrechters gaat ook.
1 -3
3*stars*3
Nou, ik geef Ajaxminimax gewoon gelijk hoor.
Kan mij een spandoek herinneren van die Utrecht fans paar jaar geleden met tekst; 'liever verliezen in 010, dan Ajax als kampioen zien'.
Op slotdag van Eredivisie, kon FCU nog een EU ticket pakken en stonden ze thuis achter tegen Az maar ipv hun clubbie steunen klonk er gejuich...Waarom? Ajax liep de titel mis -_-
0 0
Dwergje48
Ach gut, een groep fans hangt een spandoek op en de club FC Utrecht verliest waardoor Ajax daar nadeel van heeft. Alsof een groep Ajax fans niet soms kwetsende/rare/vervelende dingen op een spandoek zetten of iets dergelijks. Alleen zegt dat niks over Ajax fans in het algemeen, net zoals dit voorbeeld wat jij op noemt niks zegt over FC Utrecht fans in het algemeen.
0 0
3*stars*3
Tuurlijk zitten er bij ons ook van die ezels maar kom op, FCU fans hebben meer haat voor Ajax dan liefde voor hun clubje.
Welke Ajacied heeft nou meer haat voor Utrecht, ADO, PSV etc. dan liefde voor Ajax?
Wij kijken naar onszelf en hebben daarna leedvermaak om hun.

Komt altijd vanuit die kant, terwijl wij hun helemaal niet zien als rivalen.

Ik ben het 100% met Ajaxminimax eens.
0 0
Dwergje48
Als ik de reacties lees tijdens de CL wedstrijd van PSV van gisteravond (om maar een voorbeeld te noemen) lijkt het alsof de overgrote meerderheid van AS-leden meer haat heeft voor PSV dan liefde voor Ajax..
Probeer ik nog enigszins objectief te zijn etc en dan ben ik gelijk alweer een PSV supporter en zit ik op het verkeerde forum.

Misschien is dat (gelukkig) bij jou niet het geval maar sommigen hier zijn net zo erg of misschien wel erger..
0 0
Ar-AFCA
Ze ZIJN iq-loos...
Maar heel eerlijk, die iq-lozen heb je bij Ajax ook.....
1 -1
Dwergje48
Als je iq loos bent is de kans groot dat je niet leeft, maar goed.
0 -1
Talent
Helemaal goed.
Ik zal wel niet van deze tijd zijn, maar ik vind het belachelijk dat je niet normaal met elkaar kunt omgaan.
Ieder heeft zijn eigen favoriete clubje. Dat is mooi, dat moet ook.
Ik heb ook vrienden die voor Feijenoord (redelijk fanatiek) en PSV zijn.
Nou en, dat is toch een gezonde rivaliteit.
Doe alsjeblieft eens normaal met elkaar.
3 -2
FlyingDutchMan
Politie wat meer op de achtergrond en de ME onzichtbaar. Dus als ze er wel staan met machtsvertoon dan is het normaal dat er wat mis gaat? Alsof ze smeken om aangevallen te worden lol. Dat verbaast mij, beetje omgekeerde wereld.
0 -2
AlexIbarra
Ik hoef helemaal geen banden met Utrecht aan te halen... ;)
5 -8
M8
precies, een lekkere matpartij daar heb ik meer zin in!!
2 -1
AlexIbarra
Ik dacht meer aan iets moderns als een drone-aanval of zo..
Maar een lekker ouderwetsie kan ook, zij zijn toch maar met 171 man. :P

Geintje uiteraard, ik ben waarschijnlijk aan het werk tijdens de wedstrijd en anders kijk ik thuis.
1 0
Talent
Kijk, door mensen als jou gaat het helemaal mis, jammer dit.
Je moest je schamen.
6 -2
AFCA54
Hoezo? Ga jij wel een band met ze krijgen dan? Ik moet ze niet. Zal nooit gebeuren ook maar ik doe wel normaal. Maar de vraag is wat is normaal?
4 -1
Jordy1337
Hoezo is de vraag wat is normaal? Dat werd mij ook altijd gevraagd, dat is toch vrij simpel? Normaal is iets wat door de maatschappij geaccepteerd word. Oftewel, niet met elkaar vechten, geen racistische spreekkoren.
0 0
afcas
dus hele steden en dorpen in het midden oosten verwoesten is hier normaal. willen we dan nog wel normaal zijn? zoals 1 of ander bekend persoon ooit zei: wat normaal is voor de spin, is chaos voor de vlieg. normaal is iets wat jij zelf bepaald op basis van je eigen normen en waarden. daarbij is racisme in dit land heel normaal, maar racistische spreekkoren zouden dan niet normaal zijn? beetje vreemd allemaal...
0 0
Dwergje48
Dat iets veel voorkomt wil nog niet zeggen dat het sociaal geaccepteerd en/of normaal is.
0 0