'Teleurstelling van veertien spelers managen'

BvdPloeg, 22-09-2016 om 14:29, 4170 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Peter Bosz had voor Ajax - Willem II al een heel goed gevoel over de wedstrijd, vertelt hij donderdagmiddag tijdens de persconferentie. De coach stelde tien andere spelers op, maar deed dat niet onder de noemer 'B-elftal'. De oefenmeester staat nu wel voor een belangrijke afslag.

'Ik zei vooraf al tegen Miel Brinkhuis (persvoorlichter red.) dat we een grote uitslag neer zouden zetten', stelt Bosz. 'Dat was een gevoel, dat te maken had met de training op dinsdag, waar de bal opeens heel makkelijk rond ging. Je kijkt ook naar de kwaliteiten van de spelers en een heleboel van hen hebben begin dit seizoen al in de basis gestaan. Het zijn veelal internationals en sowieso goede spelers. In de wetenschap dat zij zich wilden laten zien, had ik daar een fantastisch gevoel bij.'

'Iedere wedstrijd heb ik het idee dat we gaan winnen, maar nu dacht ik écht dat het goed stond', vervolgt de Ajax-trainer, die daarmee meteen zichzelf met een probleem opzadelt. Zaterdagavond moeten er weer elf basisspelers het veld in tegen PEC Zwolle. 'We hebben een heel sterke selectie, die veel mogelijkheden biedt. We zullen alle spelers nodig hebben, want we spelen tot aan de winterstop een dubbel programma. Je kunt een competitie niet winnen met elf man en normaal heb je twintig spelers. Wij 25 en als die elkaar opstuwen, is dat alleen maar goed.'

De komende twee dagen bestaan voor Bosz daarom vooral uit het teleurstellen van mensen. 'Ik zal niet veel wisselen, maar er zou wel iets kunnen veranderen', blijft hij schimmig. 'Ik wist dat er vragen zouden komen als ik met tien andere spelers zou spelen. Daar denk je over na, maar ik had er zelf een goed gevoel bij. Ik leg een speler altijd uit waarom hij niet speelt en daar ben ik veel tijd aan kwijt. Je moet de teleurstelling van veertien spelers managen, maar zolang ze perspectief hebben, kun je ze motiveren. Als er geen perspectief is, moeten ze weg. Ja, het is moeilijk als een speler moet vertellen dat hij het niet goed heeft gedaan. Maar is nog moeilijker om te vertellen dat iemand het goed heeft gedaan, maar niet speelt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mickey2602
Had dit stukje nog niet gelezen maar geeft me wel hoop dat Bosz het elftal a.s zaterdag op wat plekken gaat wijzigen.
Zoals ik al in andere topics zei verwacht ik niet veel wijzigingen,misschien Ziyech middenveld en Sinkie linksback.
De Ligt ga ik niet vanuit dat die speelt,is jong en zal rustig gebracht worden dus niet 2 wedstrijden in 4 dagen.
Boer als keeper verwacht ik ook niet,Onana is de toekomst en zal vanaf volgend seizoen als eerste keeper spelen. Dan is Krul weg en Boer heeft geloof ik ook maar contract tot 2017. Onana zal spelen totdat Krul fit is,daarna Krul eerste,Onana 2e en Boer derde keeper.
Op zich zie ik wel iets in wat Rickje28 hieronder zegt,een mix van basiself en de elf die woensdag speelden zou mooi zijn.
0 0
Ajaxbrl
het zou een teleurstelling zijn als bosz beslist om toch weer met het statige middenveld verder te gaat + onze afrikaanse verlosser in de spits.... inzicht van een goudvis??
2 0
Radikaal
Nou ja, die goudvis heeft in ieder geval afgelopen woensdag nogal gelijk gekregen op een manier die helemaal NIEMAND op AS had verwacht, dus allemaal weer even een beetje respect.
0 0
Truus de Bakker
'Teleurstelling van 14 spelers managen'. VI zal hem daarvoor wel roosteren. Dat is zeker goed voor een 10 minuten durende tirade van de besnorde dictator over 'trainersjargon' en 'de moderne trainer' tegenover de goede oude tijd die hij kent.
1 0
Joseph
Zo lang Gudelj maar op de bank blijft, elk team waar hij in speelt kun je het c-elftal noemen.
4 -2
Ruudje74
Wat hebben de meeste Ajax supporters toch tegen Gudelj?! Vorig jaar uitstekend seizoen gehad. Nu is het soms wat minder, maar zitten er ook goede wedstrijden van hem bij en kan ie er volgens velen hier niks van?! Hij moet meer als verdedigende middenvelder staan, hij heeft inderdaad niet het verfijnde van een aanvallende speler, maar brengt zoveel andere kwaliteiten op de mat (kracht, werklust, goed schot, functionele techniek)
3 -1
ck69
mja werklust op het middenveld hebben we al genoeg.. de supporters willen creativiteit (en vooral voetbal!!!) zien
0 -1
BDW
Zondag zou ik zo neerzetten;

Younes, Dolberg, Traore
Ziyech, Klaassen
Riedewald
Sinkgraven, De Ligt, Sanchez, Tete
Onana

Veltman, Gudelj en Dijks moeten zich echt gaan bewijzen en laten zien dat ze ook zo kunnen spelen als Bosz dat wilt. Voorlopig lekker leren banken, er zitten veel spelers in onze slectie die wil kunnen spelen volgens Bosz z'n filosofie die moeten we opstellen en niet die beton voetballers en prutsers!!
1 0
Radikaal
Sinkgraven op LB? Hoe kom je erbij. De Ligt? Die jongen staat net in JA. En Riedewald is toch een CV, geen middenvelder?

Vind ik allemaal wel heel creatief bedacht van je. Die Bosz is echt een prutser, net als de helft van de selectie. Allemaal prutsers. Gelukkig dat er hier op AS nog wat echte voetbalkenners rondlopen.

Bah.
0 0
PuurGeluk
Is Ziyech niet geschorst?
0 0
Rickje28
Ik ben gewoon fan van peter bosz, tuurlijk maakt hij ook fouten maar zijn hele manier hoe hij naar voetbal kijkt en er over praat is erg mooi.Komende weken worden erg belangerijk voor bosz. Gaat hij door met de 'oude' garde? Of gaat hij nu door met het team wat gister veel indruk maakte? Ik zou een balans gaan zoeken tussen team van gister en daarvoor. Achterin zou ik boer laten keepen, brengt veel meer rust. Zodra krul fit is hij erin. Rechtsback tete, sanchez en de ligt achterin en sinkgraven gewoon linksback(why not?) middenveld zou ik kiezen voor riedewald,schone en ziyech, schone zou je met klaassen nog kunnen wisselen zodat je iets meer loopvermogen hebt. Voorin zou ik younes,dolberg en traore laten starten. Ik ben zeer benieuwd. Schone en ziyech en trouwens bazoer gisteren ook brengen veel snelheid aan de bal mee. Gudelj is wat mij betreft een sterke controleur maar riedewald de betere voetballer. Klaassen is een loper en zou je goed kunnen gebruiken op middenveld maar niet in de vorm van de laatste weken. Bosz is niet gek en gisteren was het perfecte moment om te kiezen voor de voetballers in het team. Nu kan hij zonder gezeik doordraaien.
2 0
Mark10
mijn opstelling:1-3-4-3
Obama(Krul als hij fit is)
Tete-Sanchez-vd Ligt
Riedewald
Bazoer-Klaassen
Ziyech
El Ghazi-Dolberg-Traore

1-4-3-3
Onana(Krul als hij fit is)
Tete-Sanchez-Riedewald-Sinkgraven
Bazoer
Klaassen-Ziyech
El Ghazi-Dolberg-Traore
0 -3
BDW
Waarom El Ghazi en geen Younes?
0 0
Mark10
Younes heerlijke dribbels, maar veel te weinig rendement.
0 0
aietos
Obama? Denk dat deze man het momenteel te druk heeft.
1 0
KingVince
Kan bijna niet wachten tot de opstelling tegen PEC bekend wordt gemaakt. Denk dat dit een alles bepalende fase is voor de rest van het seizoen. Ik ben voorstander van Peter Bosz maar de afgelopen weken begon het vertrouwen toch af te breken. Puur omdat ik zijn keuzes niet begrijp (ik weet het dat ligt meer aan mij dan aan hem).

Ik laat me graag positief verrassen en dit weekend zullen we zien uit welk hout hij werkelijk gesneden is. Is hij de coach die Ajax verder kan brengen of is een club als Ajax een maatje te groot voor deze trainer? We gaan het meemaken.
1 0
Ruff Rhythim
Alleen al de gedachte dat er zaterdag hoogstwaarschijnlijk weer spelers in zullen staan die het nieuw bedoelde systeem domweg nooit zullen kunnen uitvoeren zorgt ervoor dat alle werkende lichaamsdelen verschrompelen....
2 0
JubbegaAFCA
Dat klaassrn speelt snap ik volkomen, topscorer, goede mentaliteit! Maar gudelj viergever veltman gaan ook weer in de basis terugkeren helaas...
1 0
3*stars*3
'Dat was een gevoel, dat te maken had met de training op dinsdag, waar de bal opeens heel makkelijk rond ging'.

Vooral dat woordje ''opeens'', ik had al een sterk gevoel dat spelers als Klaassen en Gudelj MOESTEN spelen en dat van achter de schermen word ingefluisterd maar dit zegt natuurlijk genoeg man...
2 -1
jariafca020
Ik zou zo spelen: Onana Tete Riedewald Sanchez Sinkgraven Bazoer Ziyech Klaassen Traoré Dolberg Younes
4 0
Ruff Rhythim
Ik vind dit helemaal niet zo onaardig.
1 0
AFCA1510
Ik zou zo graag een middenveld met bazoer, riedewald en ziyech zien... Zit zoveel meer voetbal in
1 0
ajaxinho
Goede reservespelers op de training moest je eerder belonen met een basissplek.

Ik kan niet geloven dat Gudelj de pannen van 't dak speelde op de training.
0 0
Pauw
Ik heb t al eerder gezegd, maar vind dat Bosz 'verkeerd' (misschien niet geheel hem toe te rekenen) begonnen is.

Hij had wat mij betreft eerder kunnen zien dat het 'A-team' te weinig 'voetbal' in zich heeft. Wij weten echter niet wat de invloed is van transferwaarde, status e.d.

Voorlopig zal t in elk geval een mix blijven. Ik verwacht Sinkgraven stieken toch wel terug tegen PEC. Ziyech ook ten koste van Gudelj. Traore op RB. Dolberg Spits en Younes LB.
2 0
BDW
Zou top zijn, al hoop ik dat ook Veltman (vrouwtje) uit de basis verdwijnt.
0 0
AFCACBS410
Ziyech op het middenveld, Gudelj banken! Traoré rechtsbuiten en Dolberg of Cassiera op 9...zal ons al ENORM helpen wbt het veldspel.
1 0
Redrum
Het begint er bijna op te lijken dat Peter geprobeerd heeft om het met de veilige basis opstelling van vorig jaar te proberen, maar dat hij het spel nu toch echt helemaal zat is zo. Zou hij dan toch nog op tijd wakker worden en ingrijpen? Deze bekerwedstrijd was natuurlijk het ideale moment om dingen uit te proberen en dat heeft hij gelukkig gedaan. Nu zal moeten gaan blijken of hij ook echt van plan is drastisch in te grijpen of dat hij toch op safe blijft spelen. Ik ben benieuwd, want het blijft natuurlijk wel een ontzettend eigenwijs mannetje.
1 0
ajaxinho
Hopen dat hij geen Frank de Tweede wordt.

Al heeft Frank nooit gedurfd zijn reserveteam op te stellen.
Dat geeft meer hoop op een goed vervolg.
0 0