Kranten: 'Keuzes worden er moeilijker op'

BvdPloeg, 22-09-2016 om 07:52, 8463 views, NL Media |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Nederlandse ochtendkranten zijn donderdagochtend louter positief over de wedstrijd tussen Ajax en Willem II. De Amsterdammers maakten er feestje van op het veld, maar ook het gebruik van de videoscheidsrechter wordt uitgelicht.

Het Algemeen Dagblad zag vooral een Ajax dat in niets leek op het stroperige elftal van de laatste weken. 'Het 'tweede' elftal van Ajax, vol getergde reserves en debuterende talenten, bewees zichzelf en Ajax gisteravond een prima dienst. (...) Zo veel wijzigingen in een elftal wil op een bekeravond nog wel eens slecht uitpakken, maar met een elftal vol jongens met bewijsdrang was daar totaal geen sprake van. Sterker: de keuzes worden er voor Bosz na gisteravond alleen maar moeilijker op.'

De Telegraaf is net als het AD lovend over onder meer Lasse Schöne en Daley Sinkgraven en geeft Peter Bosz uiteindelijk complimenten. 'De vraag was vooraf gerechtvaardigd. Neemt Ajax het bekertoernooi, waarin een rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Europa League kan worden verdiend, wel serieus? Peter Bosz wijzigde tegen Willem II zijn vaste basisteam van de laatste duels op elf(!) plaatsen en verving tien spelers. Het bleek uiteindelijk een geval van "gegokt en gewonnen".'

De Volkskrant richt zich vooral op de videoref: 'Ajax-Willem II kende woensdag een wereldprimeur. De videoscheidsrechter maakte zijn entree. Meteen al werd op diens advies een gele kaart in een rode omgezet. (...) Het nut van de videoassistent heeft zich bij de eerste officiële test in ieder geval direct bewezen in het duel waarin Bazoer, Ziyech Schöne en de debutanten De Ligt en Nouri de doelpunten maken namens Ajax.'

Ook Trouw vond het historische gebruik van de videoscheidsrechter interessanter dan de wedstrijd. 'Voor het eerst werd gisteren een videoscheidsrechter ingezet. Arbiter Makkelie kreeg hulp van 'videoreferee' Van Boekel bij Ajax-Willem II. En zo werd een gele kaart een rode.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JohnDylan
GK: 1) Krul en 2) Onana

RB: 1) Veltman en 2) Tete
RCD: 1) Sánchez en 2) De Ligt
LCD: 1) Viergever en 2) Westermann
LB: 1) Sinkgraven en 2) Dijks

RCM: 1) Klaassen en 2) Bazoer
CDM: 1) Riedewald en 2) Schöne
LCM: 1) Ziyech en 2) Nouri

RAM: 1) Traoré en 2) Cerny
ST: 1) Cassierra/Dolberg en 2) Cassierra/Dolberg
RAM: 1) Younes en 2) El Ghazi

Ajax heeft momenteel elke positie redelijk dubbel bezet en het is nu aan Bosz om alle poppetjes op de juiste positie te zetten. Als Overmars ervoor zorgt dat de contracten van spelers die in 2017 (Schöne) en 2018 (Viergever, Veltman, Dijks, Younes en Tete) aflopen worden verlengt. Verder moet hij zorgen dat deze winter overbodige spelers (Serero en Gudelj) worden verkocht. Dan kan Bosz de komende jaren zonder al te veel wisselingen in de selectie bouwen aan een team wat de speelstijl hanteert die bij Ajax past.
0 -2
gi0vanni
Ziet er allemaal wel leuk uit. En ook al ben ik het niet overal mee eens. Jammer dat je Dolberg geen speeltijd gunt. Of is dat een vergissing?
0 0
JohnDylan
Op de positie van spits zou ik Cassierra en Dolberg elkaar laten afwisselen. Daarom heb ik het als 1) Cassierra/Dolberg en 2) Cassierra/Dolberg opgeschreven. De ene wedstrijd zou ik Cassierra in de basis zetten met Dolberg als wisselspeler en in de andere Dolberg in de basis en Cassierra als wisselspeler. Ze zijn dus beide zowel eerste als tweede keuze.
0 0
AjaciedForLive
Hoop dat bosz met de beste elf speelt en niet met de beste spelers.
0 0
SjaakieSwart
Krul
Tete - Sanchez - Riedewald - Sinkgraven
Klaassen
Ziyech - Bazoer
Traore - Dolberg - Younes
2 0
HarryHarHar
De spelers hebben hun voeten laten spreken, en hebben heel Ajax minnend Nederland en Bosz in het bijzonder heel duidelijk gemaakt dat er momenteel meer dan voldoende kwaliteit aanwezig is bij Ajax en ze wel heel scherp kunnen zijn en blijven de gehele 90 minuten en ook een prima wedstrijd mentaliteit kunnen laten zien op het veld,
Nu is het aan Bosz en zijn kader om deze toppers scherp te houden en de juiste poppetjes op de juiste plaats te zetten en niet persee vast blijven houden aan de gevestigde orde want die mogen zich van lieverlee gaan zitten schamen op de reservebank en een voorbeeld nemen aan de spelers van gister avond.. zo willen heel veel supporters Ajax zien spelen!............
Hier stond een team dat wilde winnen en bleef door voetballen ook na de 2-0 (zo hoort het ook!)

0 0
Minsc
Of je nou fan bent van Schöne of niet, gisteren werd wel duidelijk dat Ajax met een spelverdeler moet spelen i.p.v. met de door velen geprefereerde '6'.

1 -1
Kevin436
Wat vinden jullie van deze opstelling :

Dolberg

Younes Traoré
Ziyech Klaassen

Schöne


Riedewald Veltman Tete
Sanchez


Krul (indien fit)
0 -1
ajaxinho
Geweldig dat Bosz mijn ongelijk heeft bewezen.
Door een hele reserve elftal het veld in te sturen.

Maar ook mijn gelijk bewezen dat een aantal reserves een klasse beter zijn.

Nu ben ik benieuwd of Bosz het lef heeft een aantal basisspelers te vervangen.
In het as.
1 0
ntdune
Waarom niet Riedewald en Bazoer op het middenveld samen met Ziyech? Hoeft Riedewald niet terug in de verdediging en dan kan bijv de Ligt achterin plaatsnemen, ik moet even liggen. Sanchez en de Ligt in de verdediging.
0 0
Biss
Klaassen ...
0 -1
ajaxinho
... Gudelj
0 -1
Mathijsvenner
Krul
Tete Sanchez Riedewald Sinkgraven
Bazoer ( mits in vorm en gemotiveerd ) anders Gudelj..
Klaassen Ziyech
Traore - Dolberg/Cassiera - Younes.

Bank :
Onana, Westerman, Veltman, Dijks Gudelj, Schone, Cassiera/doblberg, Cerny.Nouri, De Light en Frenkie rustig brengen en af en toe laten ruiken aan het eerste.

Helaas is dit een illusie want Bosz zet nooit Gudelj, Dijks, Viergever en Veltman op de bank.,.
1 0
klopper
Wat een onzin weer. Rustig brengen...we zagen gisteren duidelijk dat De Ligt er klaar voor is. Waarom niet gewoon laten staan voor nu? Hij is zeker niet minder dan Viergever. Dit is wat mij betreft het grote probleem bij Ajax. De Amsterdamse bluf is bijna geheel weg. Spelers rustig brengen, in positie blijven en vooral niet zelf iets creatiefs proberen. Ajax heeft altijd gefloreerd met jonge jongens die probeerde te voetballen. Dus gewoon De Ligt en Dolberg opstellen, die laten zien dat ze in het eerste thuishoren. Vond ook Bazoer gisteren erg fijn weer. Dus weg met Gudelj op het middenveld en gewoon potentie neerzetten op het middenveld.

Echter ga je helemaal gelijk krijgen, want Bosz gaat weinig veranderen aan de basis. Wat een slechte trainer/manager is hij. Pffff.
1 -2
Vak M
Ik ben het helemaal met je eens maar wil wel zaterdag even afwachten voordat ik dezelfde conclusie over Bosz trek. Hij heeft gisteren niet voor niets gedaan. Overigens vind ik Schone als 6 een hele goede voor dit elftal
0 0
klopper
Ik wil zaterdag ook best afwachten, maar in het recente verleden heeft Bosz hetzelfde gedaan met Van de Beek en Cerny. Krijg langzaam het idee dat Bosz zichzelf belangrijker vindt dan of het team draait.

Duidelijk is dat Bazoer veel en veel meer potentie en kwaliteit heeft, dan Gudelj. Dat De Ligt een veel betere en stabielere verdediger is dan Viergever. Dat Tete veel meer in zich heeft (verdedigend), dan Veltman. Dat Sinkgraven best nog een keer mag proberen op linkshalf. Dat Ziyech de spelbepaler moet zijn op het middenveld. Dat Dolberg veel beter past, dan Traoré. We zullen zien wat Peter er van maakt zaterdag.
0 0
Redrum
Schöne als zes was voor mij echt een openbaring. Hij was constant aanspeelbaar voor de achterhoede en draaide steeds goed en soepel open om vervolgens de bal naar voren te spelen. Riedewald terug naar zijn plekkie achterin en Schöne op 6. Ik hoop echt dat hij dit gaat doen.
0 0
BRAMHOUTEN
De boer heeft schone ook wel eens op 6 gezet, en tegen goede tegenstanders valt schone door de mand. Zet in grote wedstrijden klaassen daar neer
0 0
Ruudje74
Wie je wanneer opstelt kun je ook van de tegenstander laten afhangen. Dijks is verdedigend beter dan Sinkgraven, dus tegen PSV en Feyenoord en in Europa Dijks laten spelen. Afhankelijk van de kracht van de rechtsbuitens van andere tegenstanders Sinkgraven of Dijks. Middenveld moet sowieso Bazoer/ Gudelj met Ziyech en Klaassen zijn.
Dolberg spits, El Ghazi of Traore rechts.
Sánchez altijd achterin met Riedewald, Tete rb.
Kortom, op 4 posities kun je twijfelen welke keuze de beste is.
Traore mag van mij wel weer vertrekken. Voor een huurling heeft ie te veel tijd nodig om te wennen. Hij houdt Cerny uit de selectie, zonde!
0 0
Dwergje48
Zo hoort het ook! Op elke plek genoeg concurrentie.
0 0
f*ck010
Krul
tete-sanchez-de ligt-sinkgraven
riedewald
ziyech nouri
traore dolberg younes
Wij zijn gvd Ajax!!!
4 -3
Joseph
Zou ik geweldig vinden om een keer te zien, al is het verdedigend aan de linker kant wel heel kwetsbaar. Maar ik geloof ook dat het aanvallend zo gevaarlijk is dat tegenstanders weinig risico zullen nemen met deze jongens, je hebt zo een gevaarlijke counter aan je broek als je ze ruimte geeft. Sinkgraven,Nouri,Younes.. ik kan die driehoekjes nubal dromen.
0 0
Voetbal1900
Een ding weet ik in ieder geval zeker (en denk meerdere met mij) dat El Ghazi er niks van kan, en dat het tijd wordt dat het tegen hem verteld gaat worden. Namelijk dat hij naar een andere club mag gaan vertrekken.
2 -2
Redrum
Dat was wel de enige bij wie eigenlijk elke actie mislukte gister. Die jongen wil te graag en verliest daardoor alle rust en overzicht. Zonde!
0 0
ambtenaar
Wat een luxe.
0 0
Leefieg
Ik heb genoten van het spel gister. Mijn favoriete opstelling zou er als volgt uit komen te zien:
Onana
Tete, Sanchez, Veltman, Viergever
Riedewald
Schone Ziyech
Traore Klaassen Younes

0 -12
Joseph
Ben je Gudelj niet vergeten?
1 0
ntdune
Wat een kut opstelling.
10 0
Dwergje48
Als je gaat zeiken onderbouw je mening dan even.
1 -1
jaripettersson
Niet nodig. Prima samengevat.
2 -1
vortexs
mwa vond het eigenlijk perfect verwoord door ntdune
1 -1
ntdune
Ik ben een woordensmit. Nee, het is niet een beste opstelling, alleen al omdat Klaassen in de spits staat.
0 0
ntdune
Klaassen in de spits terwijl we met Cassierra en Dolberg twee uitstekende spitsen hebben.
2 0
Dwergje48
Ik vind het ook geen beste opstelling maar als je zo fel reageert mag je ook best even vertellen waarom..
1 0
DS
Bosz krijgt het lastig!
Ik zou zoiezo riedewald terug naast Sánchez zetten, en bazoer op 6.
Ziyech erbij, Maar dan komt de moeilijkste keuze Schone of Klaassen....

El ghazi speelt beter door / met Ziyech dus die weer terug op rechts buiten. Traoré / Dolberg afwisselen in de spits.
0 0
Joseph
Schone of Klaassen zijn geen concurrenten. Schone moet je niet te veel laten lopen en heeft wat meer ruimte nodig ivm zijn wat tragere handelingssnelheid, lijkt op 6 tegen de wat zwakkere tegenstanders een uitstekende optie. Zal het verdedigend tegen PSV bijvoorbeeld afleggen op het middenveld.
1 0
JubbegaAFCA
Bosz kan eigenlijk riedewald al niet meer terughalen naar de verdediging! Hij heb immers al gezegd dat hij in hem een 6 ziet
0 0
Redrum
Op basis van de wedstrijd van gister zou ik eigenlijk niet teveel meer wisselen. Tete mag blijven staan als rechtsback, eigenlijk mag de Ligt ook blijven staan maar vanwege zijn jeugdigheid toch maar wisselen voor Sanchez. Westermann vond ik gister een prima indruk maken, maar daar zou je voor het voetballend vermogen Riedewald voor terug kunnen brengen en Sinkgraven kan afhankelijk van de tegenstander wisselen met Dijks. Het middenveld met Schöne als controleur en Ziyech en Bazoer daarvoor liep gewoon heel goed. Ik zou alleen Klaassen voor Bazoer brengen en verder Schöne en Ziyech laten staan. In de voorhoede zou ik Traoré op rechts zetten en Younes op links en Dolberg gewoon lekker laten staan en af en toe wisselen voor Cassiera. Ik denk dat je dan gewoon een prima voetballend elftal hebt.
5 -2
ntdune
Toch maar wel Sanchez? hahahaahhaha Blijf van de lijm af.
3 0
Vak M
Helemaal met je eens Redrum!
0 -1
OKP-AFCA
Ik ga er gewoon vanuit dat we hetzelfde zaadmiddenveld te zien krijgen tegen PEC, waardoor het weer met hakken over de sloot wordt.

Ik ben in de rust weg voor een topavond in de ziggodome.
0 -2
PeterVKV
Zou zomaar kunnen dat de basis van de laatste weken er weer staat tegen PEC. Als het voetbal dan weer matig is volgen de maatregelen. Als er nu al iets verandert denk ik dat het Schone is voor Viergever met Riedewald terug op LCV en verder Sinkgraven voor Dijks. Bosz maakte Sinkgraven niet voor niets man van de wedstrijd. Het voetbal van achteruit verbetert hiermee behoorlijk. Hij was weer heel kritisch op Ziyech dus die gaat weer even terug naar rechtsbuiten. Veltman moet zich zorgen maken om Tete en Gudelj om Bazoer.
0 0
wladimir
Schone speelde goed, maar het was wel Willem II, hè. Ik vind Gudelj beter spelen dan Klaassen eigenlijk. Je kunt niet anders concluderen dat Veltman, Viergever en Klaassen in de etalage staan om deze winter te vertrekken. Ziyech gaat natuurlijk op het middenveld spelen en ook Bazoer komt weer in de basis. Dolberg en El Ghazi moeten gaan uitmaken wie het grootste talent is. Absolute waanzin natuurlijk dat die Traore is gehuurd.
0 -2
PeterVKV
Ben ook geen fan van Schone maar dit is gewoon wat ik denk dat Bosz gaat doen gebaseerd op zijn wisselbeleid en uitspraken. In de loop van dit seizoen moeten al de grote talenten doorbreken en kan de middelmaat (Viergever, Veltman, Gudelj, Klaassen, Schone) stuk voor stuk vervangen worden. En dan breken weer mooie tijden aan want dit is een nog betere generatie dan de laatste echt goede met vd Vaart, Sneijder, Heitinga, de Jong
0 0
wladimir
Viergever, Veltman, Gudelj, Klaassen en Schone hebben allen wedstrijden voor hun nationale elftal gespeeld. Het is best verwend om dat middelmaat te noemen.

Viergever, Veltman, Klaassen en Schone gaan deze winter voor veel geld vertrekken. Met Tete, de Ligt, Ziyech en Gudelj hebben we de vervangers al in huis.

Het zou zo maar kunnen dat de zwakste plek linksback ook is opgelost met Sinkgraven. Die deed het verassend goed.
0 0
PeterVKV
Ik ben ook verwend want heb ook de echt goede jaren meegemaakt. Maar ok, geen middelmaat maar ook geen top. Veltman, Klaassen en Gudelj zijn nu al een tijdje de dragende spelers en het voetbal is nou niet bepaald om aan te zien geweest.
0 0
wladimir
Die heb ik ook meegemaakt. Na het Bosman arrest is de achterstand op de grote buitenlandse clubs onoverbrugbaar geworden.

Tete is verdedigend niet slechter dan Veltman en Sanchez is verdedigend zelfs beter. Westermann is langer en sterker dan Viergever. Hij is twee benig en heeft meer internationale ervaring. We hebben gisteren kunnen zien Mathijs de Ligt komt eraan. Ziyech is beter dan Klaassen.

Deze winter is het de tijd om afscheid te nemen van Veltman of Tete. Sowieso moet Overmars Viergever en Klaassen goed proberen te verkopen.

Met een eigen stadion, de beste jeugdopleiding van Europa en een eigen vermogen van 500 miljoen verwacht ik dat Ajax weer kan meedoen. Dat zal nog wel even duren.
0 0
Linkspoot
De goede jaren ? 68/73 daarvoor was t ook niet heel super met bijna degradatie . Jaren 80 ? Enkel toen toen Cruijff aan het roer stond was het echt goed te pruimen . Periode 92/98 ..Daarna vrijwel geen hoogte punten meer (ieder geval Europees niets meer gewonnen ) Ja de 4 titels verbloemden een hoop .
0 0
wladimir
Die periode 92 / 98. Edwin van der Sar, Sonny Silooy, Danny Blind, Frank de Boer en Stefan Petterson hebben die periode bijna in z'n geheel meegemaakt. Michel Kreek, Aaron Winter, Marciano Vink, John van 't Schip en Bryan Roy werden door geselecteerd. Michael Reiziger, Frank Rijkaard, Winston Bogarde, Clarence Seedorf, Edgar Davids, Finidi George, Marc Overmars, Nwankwo Kanu, Ronald de Boer en Patrick Kluivert waren beter.

Groot verschil met nu. Spelers als Cillessen, Veltman en Klaassen hebben de boel moeten dragen, terwijl ze zelf ook pas net komen kijken.
0 0
rodnet
Ik vond Sinkgraven gisteren best goed voetballen maar verdedigend was hij de eerste helft zelfs tegen Willem II kwetsbaar. Alleen maar een man voor je houden (en zelfs dat niet altijd) is natuurlijk geen verdedigen. Met zijn gebrek aan duelkracht wordt hij tegen sterkere tegenstanders weggeblazen ben ik bang. Ik vond de Ligt aanzienlijk overtuigender en een veel betere optie voor man van de wedstrijd.
0 0
Leprechaun
Zo zie je ook maar hoe belangrijk concurrentie is in je selectie. Deze jongens waren zo heerlijk getergd. Iedere speler moet beseffen dat hij keihard moet werken om z'n plekkie in de basis te verdienen.

Zet Gudelj of zelfs Klaassen er gewoon maar eens een paar potjes naast...
1 0
Ben
Als Bosz nou slim is wijzigt hij ook het 'basis' elftal op veel plekken. Zet Klaassen en Gudelj er een keer naast, zet Veltman er een keer naast, er zijn maar een paar spelers die het echt verdiend hebben in de basis te staan, Sanchez, Riedewald en Ziyech. En uiteindelijk zet je Younes en Traore er in omdat er geen betere vervangers zijn. Maar als je nou het hele elftal op 5, 6 plekken wijzigt, dan krijgen de huidige 'basis' spelers misschien ook een duidelijke boodschap, en zullen die ook een stapje extra doen. Motiveer ze! Laat zien dat niemand alleen op basis van naam en waarde in de basis staat (Klaassen, Gudelj, Veltman)

Dus komende wedstrijd:

Krul (als hij al kan) / Onana
Tete, Sanchez, Riedewald, Sinkgraven
Bazoer, Ziyech, Schone
Traore, Dolberg, Younes

2 0
Leprechaun
Je captain er naast zetten is altijd lastig. Dat zou weleens de balans in de selectie kunnen verstoren. Hoewel ik het met je eens ben dat Klaassen op basis van zijn spel er niet in hoort te staan.

Daarnaast ben ik fan van Riedewald op 6, maar wellicht is het handiger om hem een linie terug te zetten zodat er een plekje op het middenveld vrij komt.

Krul (als hij al kan) / Onana
Tete, Sanchez, Riedewald, Sinkgraven
Bazoer, Ziyech, Klaassen
Traore, Dolberg, Younes

Met dit middenveld is het wellicht ook slimmer om met een 10 te spelen in plaats van met een 6. Hoewel ik het spelen met een 10 wel achterhaald vind.
0 0
Ajaxamersfoort
ik mag toch hopen dat Gudelj vanaf nu op ht bankje Zit
3 0
Ferd
Ik hoop het ook. Gister tegen W2 en thuis tegen Paok waren de enige 2 leuke wedstrijden, en beide keren zonder ballerina nemo.
1 0
Runnerlex
Wij gaan het zaterdag zien wat pep op gaat stellen..
2 0
Leviathan
Ja dat zeker nu stonden er 10 andere spelers maar ik denk dat je met een paar andere spelers hetzelfde resultaat had het grote probleem zit gewoon in het middenveld vanaf nu moet Gudelj minimaal banken en Ziyech of eventueel Sinkgraven daar spelen misschien kan je ook eens Sinkgraven Ziyech en Klaassen op 6.. Klaassen is aanvoerder en is vaak toch wel belangrijk ondanks hij matig speelt maar een creatieve speler naast of voor hem doet wonderen denk ik. In aanvallend opzicht Traore gewoon rechts Cassierra/Dolberg spits links Younes met Cerny en evt Sinkgraven als backup/wissel
1 0
OlavMokum
´minimaal banken´.... hehe helemaal mee eens!
0 0