Makkelie: 'Kreeg door dat het rood was'

HarryVlug, 22-09-2016 om 08:13, 4668 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bij de eerste wedstrijd met videoscheidsrechter, is deze gelijk van waarde geweest. Anouar Kali kwam hard in op Lasse Schöne, Danny Makkelie gaf in eerste instantie geel, maar zijn collega en videoscheidsrechter Pol van Boekel zei hem daarna dat het honderd procent rood was. Makkelie vertelt dit in gesprek met De Telegraaf.

'Dat is niet leuk, maar ik ben er wel blij om', aldus de leidsman over de correctie van Van Boekel op zijn besluit. 'Ik kreeg door dat het rood was. Honderd procent rood. Dan bewijst dit wel het nut van de videoscheidsrechter. Anders was er iemand op het veld blijven staan die rood had verdiend.'

Het gebruik van een videoscheidsrechter was afgelopen woensdagavond een wereldwijde primeur. Vanuit een busje net buiten het stadion hielp de videoscheidsrechter Makkelie met het maken van beslissingen, die voor de arbiter moeilijk waarneembaar waren.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RafaelValentino1212
Dit had al veel eerder moeten gebeuren.
Als je al kijkt hoevaak er verkeerde beslissingen door scheidsrechters zijn genomen door de jaren heen dan kun je niks anders concluderen dan dat dit hoog tijd werd.

Wedstrijden zullen toch anders gaan verlopen nu dan voorheen, op een eerlijke manier en zijn dus niet te beïnvloeden door een scheidsrechter.
0 0
Redrum
Voor het eerst dat we iets aan Pol van Boekel hebben gehad. En dat nog wel vanuit een busje buiten het stadion. Het zijn echt nieuwe tijden die zijn aangebroken.
4 0
Dennisjez
Hahaha ja precies dit
0 0
Rsv
Wel vreemd dat de videoref niet zag dat onze eerste goal buitenspel was, zat ie er alsnog voor jan lul.
0 0
boye04
Hij heeft het wel degelijk beoordeeld en zei dat het geen hinderlijk buitenspel was omdat Westermann tever van de goal af was. Maar dit soort gezeik blijf je altijd houden want elke scheids beoordeelt dit anders. Die bal wordt zo hard geschoten dat er ook op die afstand iemand hinderlijk voor staat. Maar kan het aan de andere kant ook wel begrijpen want toen er geschoten werd had Lamprou gewoon goed zicht op de bal en reageert hij daarop. Dat Westermann dan hinderlijk in de weg staat maakt eigenlijk al niet meer uit omdat Lamprou niet meer reageren als hij de bal daadwerkelijk raakt. Hij is al in beweging en omdat hij een dwerg is en daardoor tekort komt, gaan er mensen zeiken over hinderlijk buitenspel.
0 0
Redrum
Tja, je blijft natuurlijk altijd situaties houden waarbij ook na het zien van de beelden de meningen verschillend zijn.
0 0
Dwergje48
Blij dat het er eindelijk echt is en dat het gelijk ook nut heeft gehad in deze wedstrijd. Wanneer wordt het definitief toegepast in elke wedstrijd? Is daar al iets over bekend?
0 0
trodat4030
Vanaf het WK 2018 heb ik begrepen. Daar zou het élke wedstrijd worden toegepast. Daarna zullen, mits de resultaten van alle tests positief zijn, de grootste landelijke competities en CL/EL volgen neem ik aan..
0 0
OKP-AFCA
Jaar of 10 waarschijnlijk.
0 0
AIR-S
Ben benieuwd hoe ze het met hands ballen gaan doen. Zelfs na 100 herhalingen zijn de meningen nog 50/50.

Beslist de scheids dan of moet hij blind op de video ref afgaan? Wat als de grensrechter en de video ref het oneens zijn?
0 0
klopper
Het zou natuurlijk gereguleerd moeten worden, zoals in het Rugby. De scheids maakt via de stadion speaker duidelijk, dat de videoref het moment bekijkt even wachten en de videoref geeft het oordeel via de stadionspeaker. Iedereen kan dit oordeel dan horen en heb je direct duidelijkheid. Dit werkt ook in het hockey zo, volgens mij.

Verder hebben ze de simpele regel. De scheids volgt altijd het advies van de videoref. De videoref kan zeggen: er is niets toe te voegen, dan blijft de beslissing van de scheidsrechter staan. Simpel en duidelijk.
0 0
trodat4030
Op zich wel, maar dan zouden de spelers/trainers aan moeten geven dat ze gebruik willen maken van de videoref. In dit geval werd een beoordeling van de scheids overruled door de videoref op initiatief van de videoref zelf.. Ik denk dat de regels wat betreft deze nieuwe techniek nog gefinetuned moeten worden.. Wanneer wordt er gebruik van gemaakt en op wiens initiatief?
0 0
Ajaxamersfoort
hadden we dit maar in de thuis wedstrijd tegen realmadrid gehad
0 0
ajaxminimax
Had het dan geholpen? Misschien was dan zelfs de video arbiter omgekocht....
0 0
OpNaarNummer4
Moet eerlijk zeggen dat ik het in het stadion heb gemist.. Dacht dat ie gewoon geel kreeg haha
0 0
Loek14
Had ik ook gisteravond, mensen voor mij zeiden ineens: 'huh heeft er iemand rood gehad, ik zag net toch echt geel de lucht in gaan'
0 0
OpNaarNummer4
Ja idd, ik zag daarna wel commotie ontstaan maar ik dacht dat het gewoon voor die gele kaart was.
0 0
Simon1
Waarom moet dat busje net buiten het stadion staan? In het stadion in een aparte kamer kan toch ook...
1 0
trodat4030
Wellicht om niet beïnvloed te worden door derden (mensen met bepaalde clubbelangen). Ik vond het ook vreemd, maar nu ik erover nadenk lijkt dit me wel een plausibele reden..
0 0
ram
Ik neem toch aan dat dat is omdat ze er net mee beginnen. Als de testfase voorbij is, verwacht ik dat er in alle stadions wel een bezemkast gereserveerd wordt voor deze 7e man.
0 0
Jwduijm
Als je het bij iedere wedstrijd gaat gebruiken, zal dat wel gebeuren, nu is het niet echt praktisch om een hele kamer op te tuigen voor 1 wedstrijd.
0 0
OerWouter
dit gaat zo goed zijn voor het kijkplezier, smerige overtredingen zullen verdwijnen, aanstellerig gedrag zal verdwijnen, Schwalbe zal verdwijnen, doelpunten, buitenspel etc zal correct beoordeeld worden. of is dit ijdele hoop?
2 0
mickey2602
Nooit meer Lucky Ajax...Potver,wat zullen de andere clubs gaan janken dat ze dat niet meer kunnen gebruiken tegen ons;-)
0 0
Maxwell_5
Mooie is dat Kali zelf anders dacht en na de overtreding met handgebaren duidelijk maakte dat ze naar de tv-beelden moesten gaan kijken...In tijden iemand zo gelaten de straf zien accepteren.
0 0
Dwergje48
Echt? Dan is dat inderdaad een goede en sportieve actie van hem. Heb ik op tv niet mee gekregen.
0 0
Maxwell_5
Ja dat zijn dan van die beelden die je niet terugziet in een samenvatting. Maar wat hij dus deed. Hij maakte vlak daarna met zijn handen, richting de scheidsrechter, een vierkant / rechthoek beweging. Wat voor mij duid op het bekijken van de beelden, waarvan hij mogelijk dacht dat het hem vrij zou pleiten, maar uiteindelijk de straf verzwaarde.
0 0
Reicer
Heeft nog meer toegevoegde waarde dan ik vooraf had gedacht. Het was terecht rood, maar denk niet dat iemand het er na de wedstrijd over had gehad als het gewoon bij geel was gebleven.
0 0
Runnerlex
goede zaak ,zo krijg je wel meer fairplay. .Zou ik ook met de wedstrijd feyenooit -ajax willen zien..
1 0