Galásek: 'Ajax zal niet weer in de fout gaan'

BartVeenstra, 20-09-2016 om 15:45, 14262 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajacied en Willem II-speler Tomáš Galásek denkt niet dat Ajax opnieuw in de fout zal gaan tegen Willem II. Eerder dit seizoen ging Ajax in de competitie in eigen huis met 1-2 onderuit tegen de Tilburgse club, maar wat betreft de wedstrijd van morgen verwacht de voormalig Tsjechische middenvelder dat Ajax zal doorbekeren, zo vertelt hij in gesprek met Ajax Showtime.

'Ik denk niet dat Ajax weer zal gaan verliezen van Willem II. Ze hebben waarschijnlijk geleerd van hun fouten tegen Willem II in de competitie, maar het blijft wel de beker en daarin is alles mogelijk', vertelt Galásek, die in zijn loopbaan voor beide clubs speelden. 'Bij Ajax heb ik mijn allermooiste jaren beleefd. Maar Willem II zit ook in mijn hart. Zij hebben ervoor gezorgd dat ik bij Ajax terecht ben gekomen. Met name Co Adriaanse, die mij meenam naar Ajax toen hij daar trainer werd. Als Co mij niet had meegenomen, had ik waarschijnlijk nog veel langer bij Willem II gespeeld.'

'Ik volg beide clubs nog op de voet en ik heb ook nog veel contact met mensen van beide clubs. Met Thijs Lindeman, bijvoorbeeld. Hij regelt vaak een reünie voor oud-spelers van Ajax en zoekt altijd veel contact op met oud-spelers van de club. Ik sprak ook met David Endt. Het is jammer dat hij niet meer bij Ajax werkt. Voetbal is mooi, maar soms ook erg hard. Het is verrassend, maar sommige mensen die erg lang bij een club werken, moeten in één keer weg', legt Galasek uit, waarna hij nog eens terugblikt op de twee gewonnen bekerfinales met Ajax. 'Tegen FC Utrecht was de mooiste finale, met de buitenspelgoal van Wamberto. Tegen PSV was het ook wel mooi, maar ik pakte wel een rode kaart. Aan de andere kant is de Nederlandse beker niet te vergelijken met die in Duitsland. Het was daar echt onbeschrijflijk, de sfeer was veel beter dan in Nederland.'

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxhowtime.com)
Harry Vlug (Twitter: @H_Vlugger | e-mail: harryvlug@gmail,com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxbrl
we gaan het zien ik steek me handen er niet voor in het vuur
0 0
RSM
Ajax moet uitkijken. Tegen Pec dachten ze het twee jaar geleden ook.
0 0
AFCAMM
Stevie Wonder kon zelfs zien dat het buitenspel was. Maar ik was er niet minder blij om.
Op de wedstrijd van Utrecht tegen jA (halve finale) was bovendien ook nog wel het één en ander aan te merken, als ik het me goed herinner.
0 0
Minsc
Wamberto buitenspel? Was op het randje, maar gelijk is toch geen buitenspel?
1 0
ajax2004
jij hebt de overwinning erg goed gevierd?
1 0
Minsc
Zie reactie van Ferd, vond het wel gerechtigheid.
0 0
Brucader
Haha! Man, hij stond een meter buitenspel. :) Tenminste, zo herinner ik mij dat moment.
1 0
Ferd
2 meter.

Maar het was gerechtigheid, Utrecht kreeg een pingel na een overtreding van Bergdolmo op Glusevic, aan de andere kant kreeg Ajax geen pingel na een identieke overtreding in het strafschopgebied van Utrecht. Streep die gegeven goal van Utrecht maar weg tegen die buitenspel goal van Wampie. De beker was terecht voor Ajax.
2 0
Minsc
Veel meer dan een meter, denk ik. Kan me in ieder geval niet herinneren ooit een erger geval van buitenspel gezien te hebben. Ha ha.
1 0
OntlastendeMiddenvelder
Goed geheugen.
0 0
Minsc
Beetje selectief misschien.
1 0
AjaxfanRoberto
Jouw randen zijn wel dik ;)
1 0
Minsc
Ik denk een meter of 3 in dit geval. :)
0 0