Dertigste plek Ajax in lijst uitgaande transfers

BVeenstra, 20-09-2016 om 13:10, 5070 views, NOS, International Centre for Sports Studies |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Als het gaat om inkomsten uit uitgaande transfers vindt Ajax zich in een ranglijst van honderd clubs terug op de dertigste plek. Dat is de uitkomst van een onderzoek van het International Centre for Sports Studies, dat een top-100 maakte van clubs die sinds 2010 spelers hebben verkocht aan clubs uit de vijf grootste Europese competities (Engeland, Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje).

In totaal verzamelde Ajax zo'n 176 miljoen euro bij elkaar, zo valt te lezen op de website van de NOS. Met name de transfers van Luis Suárez (26,5 miljoen euro, Liverpool) en Arek Milik (32 miljoen euro, Napoli) leverden de Amsterdammers veel geld op. Ook PSV (45), FC Twente (71) en AZ (76) vinden zichzelf terug in de top-100.

Helemaal bovenaan de lijst staat het Engelse Liverpool. De club genereerde sinds 2010 liefst 442 miljoen euro aan inkomsten. Dit heeft het met name te danken aan transfers van Fernando Torres (58,5 miljoen euro, Chelsea), Suárez (82 miljoen euro, FC Barcelona) en Raheem Sterling (62,5 miljoen euro, Manchester City).

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3*stars*3
Suarez voor 26.5 mil naar Liverpool en die verkochten hem daarna doodleuk voor 82mil aan Barca.
Alleen maar goed dat Ajax nu Milik voor zo,n bedrag verkocht aan een Italiaanse club en dat hij het zo goed doet.
Die Engelsen moet je vanaf nu ook gekke bedragen durven te vragen en die betalen het toch wel, zie Vincent Janssen met 1 jaar Eredivisie ervaring...

Wel opmerkelijk dat PSV pas op 45e plek staat en dat die club hier word opgehemeld om hun beleid want die hebben vanaf die gemeentedeal, heel wat dure selecties gehad.

1 0
Lazell
Wat dacht je van 'de beste opleiding van Nederland'. Die zouden toch wat dure toppers moeten kunnen voortbrengen en staan nieteens in de top 100 :)
1 0
ram
Super... Nu nog ervaren topspelers halen. Op deze manier worden we structureel derde.
0 0
RusselWestbrook
Ervaren topspelers.

En toen werd je wakker?
0 -1
ram
Het is een 'droom' omdat we weten dat Ajax niet zo snel investeert in goede ervaren spelers. Maar het hoeft absoluut geen droom te zijn.

Ajax zegt altijd "wij kunnen dat soort spelers niet halen". Veel supporters geloven dat en knikken lekker mee. "Nee, dat kan inderdaad niet".
Volgens mij kan het alleen niet omdat Ajax zegt/denkt dat het niet kan én de voorwaarden niet schept waardoor het wél kan.

Waarom kan PSV het wel? Waarom kan Feyenoord het, in mindere mate, wel? Volgens mij is het simpel: gewoon doen. Een beetje ambitie tonen en moeite doen.

Als Ajax goed scout, veel ervaren spelers benadert en in sommige gevallen iets meer salaris en/of bonussen uitkeert, kun je spelers als Moreno, De Jong en Guardado echt wel halen. En beter zelfs!

Volgens mij is Ajax degene die wakker moet worden. Niet ik. Ik vind al dat we jaren in een vrije val zitten maar met zo'n ongebalanceerde jonge (en matige) selectie ga je die vrije val niet stoppen. Jeugd heeft ervaren spelers nodig om van te leren en om steun aan te hebben in het veld. Als de 'generatie Nouri' straks moet debuteren kun je ze direct afschrijven. Zich optrekken aan 'ervaren mannen' als Veltman en Klaassen? Kansloos.
0 0
RusselWestbrook
Echt, waar heb je het over? Op welke planeet zijn de Jong, Guardado en Moreno ervaren topspelers?

Voor Moreno zou je nog een case kunnen maken, maar de Jong en Guardado zijn gewoon mislukt in betere competities dan de Nederlandse en ze speelden niet eens bij een topclub.
1 -2
ram
Okay, true. Topspelers voor de Eredivisie. "Ervaren topspelers" is niet helemaal goed gekozen. Maar het gaat toch niet om de terminologie? Volgens mij snap je m'n punt best.

En uiteraard doel ik niet op de absolute top want dat is écht onhaalbaar. Spelers als Moreno en Gurdado (en beter) kan wel.
Toen Sneijder bij ons speelde deed hij dat met Davids en Gabri in zijn rug, om maar een voorbeeld te noemen. Dat soort gasten naast onze grote talenten is als 1 plus 1 is 3. Daar ben ik echt van overtuigd.
0 0
RusselWestbrook
Ik snapte wel wat je bedoelde, maar het is niet aan mij om uit te vogelen wat jij bedoelt, het is aan jou om het goed te zeggen.

En dan nog: van die 3 spelers was alleen Moreno een zekerheidje. De Jong raakte al een jaar of 2 geen pepernoot meer en Guardado zat redelijk vaak op de bank.

Dat soort categorie spelers kom je dan bij uit. Bankzitters en mislukkingen. Het is nog maar de vraag of die voor jou de kar gaan trekken.

De Jong speelt trouwens ook bij PSV met enige regelmaat als een natte krant
1 -2
ram
Ja, nou ja.. als je het snapt is het natuurlijk een beetje flauw om je te focussen op 1% van de tekst ;)

Maar volgens mij zijn spelers als Guardado, De Jong en Moreno wel de spelers die zorgen dat PSV goed/constant is. Daarbij komt natuurlijk dat hun selectie, in mijn ogen, veel meer in balans is.

Ik denk dat kwalitatieve ervaren krachten, mits goed gescout, de kar wel voor je gaan trekken. In tegenstelling tot een selectie met een gemiddelde leeftijd van 20. Maar goed, daar kun je anders over denken.
0 0
ntdune
Mooi, geld is natuurlijk altijd welkom.
0 0
0164AFCA
Lekker boeiend, geld maakt voetbal toch kapot.
1 -1
rakker57
zeker weten
iedere land eigen nationaliteit dan buitenlanders in elftal zoals regel met 3 buitenlandse speler in elftal
8 eigen nationaliteit en 3 buitenlanders is beter
oude regels toen bosman arrest niet bestaat was beter en boeiend
0 0
Oliveira
Het minst relevante deel van het voetbal. Zonde van mijn tijd dit...
0 -1
LuisSuarez2010
Hahaha. Dan moet je zéker reageren. Kost je nog meer kostbare tijd.
2 -1