Molenaar kritisch: 'Er is geen beleid, ongelofelijk'

BartVeenstra, 03-09-2016 om 08:20, 7992 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajacied Keje Molenaar is van mening dat er bij Ajax totaal geen beleid wordt gevoerd. Dat vertelt de advocaat in gesprek met het Algemeen Dagblad. 'Het grote probleem van nu is dat er geen beleid is. Ongelofelijk', beklaagt de Volendammer zich.

'Of gaan we de huidige malaise nu afschuiven op de Fluwelen Revolutie? Dat gebeurde andersom ook niet toen Frank de Boer vier keer achter elkaar kampioen werd. Dus dat is echt totale onzin', verdedigt hij de ideeën van de in maart overleden Johan Cruijff, om daarna terug te keren tot het huidige beleid. 'En áls je het al beleid noemt, dan is het 'hapsnapbeleid'. Er staat meer dan honderd miljoen op de bank. Nou applaus. Maar wat wil je ermee? Ziyech? Een lapmiddel.'

Volgens Molenaar is het probleem simpelweg op te lossen door voor elke linie een speler van 27 jaar aan te trekken. 'We moeten ook niet net doen of Cruijff daar op tegen was. Bij FC Barcelona deed hij het in de glorietijden ook', verduidelijkt hij dat vervolgens met een voorbeeld. 'En sluit je ogen niet voor de ontwikkelingen in het hedendaagse, fysiek voetbal. Achterin heb je bijvoorbeeld een knoert van een vent nodig. Zo eentje die niet in de kleedkamer past. Waar je speciale deuren voor moet laten maken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Eerlijke man, echte ajacied en ook hier heeft hij gewoon helemaal gelijk. Wil je internationaal iets voorstellen dan moet je gewoon 2-3 gasten hebben van 27+ die wekelijks spelen. En begin maar weer over het salaris... maar er zijn genoeg 'Guardado's' te vinden op elke linie die in een top-5 competitie op de bank zitten en gewoon iedere week willen spelen.
0 0
WinstonWeed
Hoewel Molenaar helemaal gelijk heeft, moet hij zich nu toch ernstig realiseren dat enkel en alleen maar roepen van de zijlijn en geen enkele verantwoordelijkheid nemen zo ongelooflijk gaat irriteren.
1 0
dumperPattiruhu
Als je de gebeurtenissen (of een timeline maakt) op een rij zet. Dan kom je wel tot de conclusie dat ziyech een lapmiddel is om de supporters tevreden te houden.
3 0
IamLegend
en daar is ie weer, onze media geile molonaar waar qas hij ten tijde van de stemming om voor het beleid van jc te stemmen.

keje molenaar met een grijs gezicht in plaats van rood en wit die kerel deugt niet. zit er gewoon voor zichzelf...

ajax beleid is niet de zijnez hij kan er wat an doen,... maar is alleen ma goed in zijn mening uiten via de media haha
1 -5
tonny
Ja helemaal goed wat hij zegt die anderen helpen de club naar de kloten
4 0
4xbestevaneurop
En voor de mensen die zeggen dat Ajax wel van Barca en City won zonder veel ervaring, ten eerste had dat helaas weinig effect op het vervolg in de CL, de lotingen waren vaak heel slecht, maar ten tweede, zeg dat eens tegen een psv'er en hij lacht je heel hard uit. Want wat ons 5 jaar op rij niet lukte in de CL, overwinteren, dat lukte psv na 1 keer vorig seizoen. Reken maar dat een Guardado en Moreno helpen met samen honderden primera wedstrijden als je bijv. tegen Atletico speelt.
1 -2
4xbestevaneurop
Niet vergeten dat hij wel gelijk heeft. Wat wil je zonder spelers met een paar jaar ervaring in een buitenlandse competitie? In NL kan dat, maar over de grens win je niet eens van Noren en Oostenrijkers of straatarme russen zoals Rostov.
Elke topclub moet toch spelers hebben die weten hoe het in de top moet gaan, wat ben je anders voor topclub? Wil je winnen van clubs uit Italie of Spanje dan moet je spelers hebben die daar jare ervaring mee hebben. En niet bij Ajax maar dag in dag uit seizoenen lang bij welke Europese club dan ook. Alleen die duitser past in dat plaatje. Geen enkele aanvaller ouder dan 25.. Wat wil je dan tegen middelmatige houthakkers die je overal in Europa tegenkomt? Dan moet je uit een ander vaatje tappen en dat gaat nu juist mis bij Ajax. We verliezen de laatste jaren niet van Europese subtop, maar nog lager. Want dat zijn clubs als Dnjepr,Rapid Wien, Molde,Rostov. Een subtopper vind ik Fiorentina of Bremen of Marseille. Niet 3e rangs Noren of Oostenrijkers.
Maar daar win je alleen maar van als je in elke linie mannen hebt lopen, die niet schrikken maar onder welke omstandigheid dan ook altijd een 7 spelen, ipv door de ondergrens te zakken. Daar heeft Ajax te veel spelers van, er is niemand waardoor het team vertrouwen tankt tijdens de wedstrijd.
Traore en misschien Younes en Ziyech zullen dat gat opvullen. Maar dan nog zijn dat studentjes vergeleken met doorgewinterde professionals uit Tsjechie,Griekenland of welk C land dan ook.
3 0
Piejotter
Keje Molenaar klaagt al meer dan 10 jaar over Ajax. Doe zelf eens wat i.p.v. altijd maar te zitten mopperen aan de buitenlijn. Lekker makkelijk!
3 0
Freddy Al
Klinkt erg simplistisch allemaal,3 spelers van 27 kopen waarvan er 1 minstens 1,20 breed is en 2 meter hoog.
Dat zal hij niet letterlijk zo bedoelen maar dan nog had ik wat meer inhoud van Keje Molenaar verwacht.
Ziyech is geen lapmiddel maar een zeer goede speler die met een doel is aangekocht.

De malaise die hij nu benoemt zou dus dit seizoen gestart moeten zijn? Lijkt me ook niet waar,daarbij heb ik niet vaak gehoord dat de 4 kampioenschappen werden gerelateerd aan de fluwelen revolutie dat is waar maar de mening van velen is dat het voetbal van Frank de Boer juist haaks stond op de plannen van Cruijff.
Het beleid wat hij zegt te missen is voor Keje niet duidelijk,dat kan maar daar heeft hij ook zelf schuld aan.
Sterker; hij had actief kunnen meewerken aan dat beleid.
Dan zegt hij dat het vermogen wat op de bank staat niets te betekenen heeft als je niet weet wat je er mee wil;dat mag dan voor Keje niet duidelijk zijn waar de centjes aan besteed kunnen/moeten worden maar het feit dat er winst gemaakt is kun je toch niet als een signaal van wanbeleid noemen.
Ik had een hogere pet op van Keje,valt me een beetje tegen allemaal.
0 -4
Matzet
Ziyech is wel degelijk als lapmiddel ingezet. Lange tijd niet nodig en na de wanvertoningen tegen Willem II en Rostov was hij opeens wel nodig.
Wat betreft uitgaande transfers is Overmars wel een topper, maar qua aankopen laat hij een totaal gebrek aan visie en daadkracht zien.
Met visie had je Zyech veel eerder gehaald en veel meer balans in het elftal gehad.

Als voetballer en als Ajacied respecteer ik Van der Sar, Bergkamp en Overmars zeer. Ik zal hen dan ook nooit uitfluiten of zeggen dat ze moeten oprotten, maar helaas blijken ze niet geschikt voor hun huidige functie. Ik hoop dat ze dat ook zelf inzien en op waardige
manier afscheid nemen van hun functie, zodat we hen herinneren als fantastische voetballers en Ajacieden en niet als mislukte directeurtjes.
1 0
Ferd
Makkelijk roepen dat er spelers van 27 gehaald moeten worden, maar die zijn niet haalbaar of betaalbaar.

Molenaar had kans om beleid te voeren bij Ajax maar besloot zelf voor een rol aan de zijlijn, dan moet je nu niet gaan janken over het beleid.
1 -2
RiezZ
Nee maar jij mag hier wel lopen te janken....
1 -2
Ferd
Ja, want ik heb nooit geweigerd voor een functie bij Ajax. Zodra je zelf weigert de verantwoordelijkheid te nemen verlies je het recht op openbare kritiek.
2 0
eros
vGaal ipv Overmars, jonk hoofd jeugdopleiding.

Contact en kwaliteit trecin en cape toen verbeteren.
Trecin kunnen we spelers als bailey stallen (en niet naar Genk laten gaan)
Cape town u17 is voor het eerst kampioen geworden (met afstand) de structuur wordt daar ook langzaam verbeterd.
0 -9
footietsar
Wat een onzin allemaal....

1. Jonk en van Gaal is een slechte combinatie.
2. Van Gaal heeft toch duidelijk aangetoond bij o.a. United dat hij niet in staat is de juiste spelers aan te trekken. Wat hij wel goed beheerst is met jonge talenten werken en er een team van maken. Als TD gaat hij zich dan ook te veel met het eerste elftal bemoeien net als destijds toen Koeman trainer was.
3. De reden dan Bailey destijds niet naar Ajax kwam had geloof ik met de werkvergunning te maken. En waarom zou je überhaupt speler willen stallen in de Slowaakse competitie? Dan kun je ze net zo goed bij jong Ajax stallen of verhuren aan een ander eredivisie clubje. Dan kunnen ze alvast wennen aan Nederland, de eredivisie, de taal etc.
0 0
eros
Waarom ik speler bij Trecin zou stallen of eerst door Trecin zou laten aantrekken:
1. Werkvergunningen zijn makkelijker te verkrijgen.
2. Trecin heeft de 'niet-EU' regel niet. Speler hoeven dus geen tonnen te ontvangen zonder dat ze nog maar iets gepresteerd hebben. Zo kan je ze eerste echt goed volgen voordat ze naar ajax komen.
3. De ajax speelstijl
4. Spelen Europees voetbal
5. Spelen om kampioen te worden, niet om te degraderen.
6. Opening naar Oost-Europa en de Balkan. Regio's waar naar mijn mening te weinig spelers vandaan komen nu. '
7. Overbodige spelers van ajax kan je bij Trecin aanbieden.
0 -1
footietsar
1. Zoals ik hier beneden al schreef, alle grote talenten worden toch wel opgepikt door de rijke clubs. Ajax maakt kans op die talenten, maar alleen als ze bij Ajax terechtkunnen. Wie zit er nou op te wachten om verhuurd te worden aan Trencin in Slowakije?
3. Hoe weet jij dat het de Ajax speelstijl is? Volg je Trencin op de voet?
4. Ja ze spelen de voorrondes van Europees voetbal en worden vervolgens uitgeschakeld zelfs voor de EL.
5. Het feit dat zo'n klein clubje daar kampioen wordt zegt genoeg over het niveau. Dat betekent dat de tegenstand zwak is. Je kunt zo'n talent beter stallen bij een eredivisie clubje daar hebben ze ook met druk te maken en ze spelen tegen betere tegenstanders, meer weerstand. Dezelfde omgeving, taal en cultuur. Je kunt ze ook beter volgen en beter beoordelen.
7. Zo werkt het niet. Wat dat betreft zijn er veel clubs die overbodige spelers van Ajax willen overnemen, maar ze kunnen de salaris niet betalen en dat kan Trencin ook niet.
0 -1
Ferd
Je antwoord op punt 1 klopt echt niet, neem bailey en madu.
1 -1
footietsar
Zoals ik al eerder schreef, Bailey is een uitzondering net als Pienaar. Op de lange termijn heb je een hele waslijst aan spelers die het niet hebben gered en die wel geld hebben gekost.
0 -1
Ferd
Als ze geen werkvergunning krijgen kan je ze ook niet in de eredivisie stallen. Daarnaast is er geen 'minimum salaris' voor niet EU spelers in Slowakije, speelt Trencin hetzelfde spoort voetbal als Ajax (in tegenstelling tot de Nederlandse club waar je zo'n speler aan verhuurt) en heb je meer controle. Bovendien speelt Trencin mee om de prijzen, het niveau ligt hoger dan het rechterrijtje eredivisie
1 -1
footietsar
Ik denk dat jij Trencin en de slowaakse competitie een beetje overschat en als je echte controle wil dan moet je zo'n club kopen.

Als het aan mij ligt moet Ajax zich helemaal niet in dit soort constructies storten. Op de lange termijn heb je er toch al niet zo veel aan, het kost alleen maar geld. Zo'n Bailey is gewoon een uitzondering net als Pienaar dat was.
De beste talenten worden toch al opgepikt door de rijke clubs. Ajax moet gewoon voor de top talenten gaan die ze direct naar Amsterdam willen en kunnen halen. Dan kun je het nog enigszins opnemen tegen de rijkste clubs omdat de Ajax opleiding hoog staat aangeschreven. Zo'n Cerny kiest bijv. voor Ajax omdat hij op de toekomst het meest onder de indruk was, terwijl hij ook bij clubs als Chelsea stage had gelopen. Op het moment dat jij zo'n talentje naar Trencin wilt sturen dan haken ze natuurlijk af. Het feit dat zo'n clubje in een klein stadion speelt met weinig publiek en dan ook nog op kunstgras speelt zegt genoeg.

Ajax kan het geld beter investeren in de ontwikkeling van eigen jeugdcomplex, daar heb je meer aan.
0 0
Ferd
Germinal Beerschot heeft ons anders flink wat opgeleverd, Cape Town ook (zelf bedruipend, kost dus geen geld) en Trencin speelt gewoon Europees voetbal, ervaring die verhuurde spelers daar wel opdoen en bij pak m beet Willem II niet. Ook is Trencin een topclub in de competitie, met druk om iedere wedstrijd te winnen, iets wat bij een Nederlandse middenmoot club ook ontbreekt.

Met controle bedoel ik: door de samenwerking kan je er veel makkelijker een coördinator plaatsen waardoor je meer invloed hebt op speelwijze en speeltijd.
0 0
footietsar
Hoe groot kan de druk zijn bij een club die tijdens de voorrondes van de CL niet eens een halve stadion kan vullen? Een stadion met een capaciteit van vierenhalf duizend. Volgen mij is Trencin ook in Slowakije een klein clubje die er pas bij is gekomen in de top daar. Het is dus een clubje waar niets moet, maar alles mag.

Je vergist je als je denkt dat er geen druk is bij de clubs uit het rechter rijtje. Niemand wil degraderen, de druk is dus hoog. De eventuele druk bij Trencin komt niet eens in de buurt bij die van Ajax.
Het gaat ook niet alleen om het niveau van de club zelf, maar het niveau van de tegenstanders. Op het moment dat Trencin top is in Slowakije dan zegt dat genoeg over de rest.

Waarom zou je je talenten naar een vreemd land sturen met een niets zegende competitie, een andere omgeving, andere taal en een clubje die op kunstgras speelt. Als ze in eredivisie spelen kun je ze nog goed volgen en hebben zij het gevoel dat ze gevolgd worden.
0 0
Ferd
Nogmaals: in Nederland stallen kan niet als er geen werkvergunning is en je zit met een hoog minimum salaris dat er in Trencin niet is.

Voor de onderste 5 clubs is er wat druk, maar de clubs tussen positie 10 en 15 hebben geen druk, bij Trencin MOET er gewonnen worden van iedereen terwijl dat bij geen enkele andere club dan de topclubs in Nederland het geval is, iedereen wil van Ajax winnen maar behalve bij PSV en Feyenoord is er nergens druk om van Ajax te MOETEN winnen, bij Trencin is die druk er wel het hele jaar.
0 0
footietsar
Op het moment dat jij stallen bij eredivisie clubs vergelijkt met stallen bij Trencin ga ik er vanuit dat je ook de spelers bedoeld voor wie een werkvergunning geen probleem is. De standaard Ajax talenten zeg maar. In het geval dat jij deze niet bedoeld dan hoef je zelf die vergelijking ook niet te maken of wel? Dan is er maar één reden (werkvergunning) en die andere zijn overbodig.

Bij clubs tussen 10 en 15 is er wel degelijk druk. Een paar wedstrijden verliezen en je zit in de nacompetitie. Een paar wedstrijden winnen en je zit in de playoffs.

Trencin is GEEN topclub, maar een clubje die de afgelopen twee jaar kampioen is geworden in een zwakke competitie. Dat is toch iets anders dan een topclub waarbij het verwacht wordt. Het gaat ook niet alleen om kampioen worden, dat kun je ook in de jupiler league. Het gaat om de grootte van de club, de competitie, de ambient, de achterban, de verwachtingen, de media etc. En dat stelt bij Trencin niets voor in vergelijking met Ajax. Dus een speler die het daar aan kan, wil niet zeggen dat hij het ook bij Ajax aan kan. Bij Ajax begint hij gewoon weer opnieuw.

Ik snap ook niet wat jouw obsessie is met de 'druk'. Voor jongen gasten is het belangrijker dat ze veel spelen en dat ze goede tegenstand hebben en in de eredivisie is dat veel meer het geval. Er is altijd druk in de vorm dat er gepresteerd moet worden want anders zit je op de bank en dat wil geen één voetballer.
Als het gaat om verhuurde spelers is het altijd de vraag of zij die druk van de club voelen. Sommige voelen het wellicht wel mee, de druk om niet te degraderen of om kampioen te worden en anderen zal het een worst zijn want ze zijn immers geen speler van die club en wellicht spelen ze volgend jaar ergens anders. De grootste druk voor die jongens is het feit dat ze in de gaten worden gehouden door Ajax en dat ze moeten presteren willen ze het maken. Je ziet bijv. ook dat veel verhuurde spelers minder goed spelen als ze tegen Ajax moeten en anderen presteren dan juist beter. Dan willen ze zich erg laten zien en dit is dan ook een goed moment om ze te beoordelen. Bij Trencin kan dit niet.

Weinig spelers zullen er ook wat voor voelen om daar gestald te worden. Dan krijg je dus met B of C talenten te maken. Want A talenten willen naar Amsterdam of kiezen anders voor een rijkere club.
0 0
eros
vGaal ipv Overmars, jonk hoofd jeugdopleiding.

Contact en kwaliteit trecin en cape toen verbeteren.
Trecin kunnen we spelers als bailey stallen (en niet naar Genk laten gaan)
Cape town u17 is voor het eerst kampioen geworden (met afstand) de structuur wordt daar ook langzaam verbeterd.
0 -6
Raoul14
Keje heeft alles in zich om Ajax te leiden, voetbalinzicht, intelligentie, uitstraling, visie. Maar Keje blijft al jaren vanaf de zijlijn roepen, jammer!
3 0
ibrahendriks
Zo is het ook, maar ook al zou hij willen, dan moeten er eerst een aantal moven.
0 0
Wesl
He He Eindelijk! Als iemand het begrijpt is het Keje! Helemaal mee eens!
3 -1
Warrior
Tsss, alsof die iets voorstelt of heeft voorgesteld. Als hij niet achter Cruijff aan had gelopen, was iedereen hem allang vergeten. Gemakkelijk praten vanaf de zijlijn. Beetje natrappen?
1 -3
Ajaccus
Het voordeel van geld op de bank is dat je nu wel kunt anticiperen
en spelers kunt halen voordat er verkocht is. Dan heb je niet een weekje
maar de hele transferperiode om gewenste spelers te overtuigen.
En die fysieke kopsterke LCV zie ik ook nog graag komen. Eigenlijk is die bijna
net zo belangrijk als een spits gezien de tegendoelpunten uit dode spelsituaties.
0 -1
Eduard
Ik lees net het AD. Ik zal toch op iedereen reageren.

Daniel Dwarswaard (weet niet wie hij is maar waarschijnlijk van het AD)
Hij zegt "wat is er nu van de fluwelen revolutie terecht gekomen,wat heeft die opgeleverd Ajax zit muurvast tussen verwachtingen en de realiteit" Dit is een non argument in mijn ogen. Ajax heeft zich vier zaken voorgenomen:
1. Attractief mooi en aanvallend voetbal
2. Goed scouten op spelers die van meerwaarde zijn en geen jeugd in de weg staan
3. De beste opleiding die volgens de ajax filosofie wordt opgeleid
4. Een vruchtbaar netwerk aan satelietclubs
Hiermee moest Ajax de weg omhoog inslaan en terug naar de europese (sub) top
Dit is helder Dit is een goede visie Je kan twijfelen of ie goed wordt uitgevoerd Maar je kan nu eenmaal niet zeggen "wat heeft het allemaal opgeleverd". (je kan wel stille rancune hebben dat dit allemaal ten koste ging van jouw (lees het AD) favoriete mensen bij Ajax maar daar koopt Ajax nu niets voor. Ik persoonlijk vind alle strijd die uitgevochten word over hoofden van mensen tragisch maar dat is gebeurd en draai je niet terug)
Wat je wel kan zeggen is dat we de visie aanpassen maar daar heb ik niemand over gehoord Ik ga er dus vanuit dat deze visie nog steeds wordt gevolgd. Persoonlijk vind ik het een heldere visie.

Van Os
Volgens van Os zijn we doorgeslagen met de jeugdopleiding. Daar ga je het niet mee redden als je in de internationale Top wil meedoen. etc etc "we zijn het gekste jongetje van europa"
Ik verwijt van Os gebrek aan realiteitszin. Wij kunnen financieel niet mee met de top van Europa, en sportief kunnen we met de Eredivisie sportief geen alternatief bieden voor spelers uit de (sub) top. Wij moeten dus op een andere manier zien te concurreren. Je moet je dan op de jeugd focussen (dwz ook de jeugdige grote talenten in Europa) Jij moet als club het beste doorgangs huis worden voor die spelers die de stap naar de sub(top) willen maken. Alle top clubs in Europa moeten als het ware zeggen "daar bij Ajax leiden ze het best top spelers op" Daar verdien je je geld aan en daar moet mooi onbevangen voetbal vandaan komen. Overigens als je transfer inkomsten op een rij zet kun je deze periode vaststellen dat wat dat betreft het beleid of de fluwelen revolutie goed werkt.
Wat niet voldoende goed werkt is dat we nog lang geen top opleiding zijn Daarom was het vertrek van Jonk een enorme aderlating voor Ajax.
Kortom wat van Os wil is lucht fietserij van iemand die nostalgisch is ok maar niet iemand die inziet dat de realiteit hem allang heeft ingehaald.

Keje Molenaar
Hij wil meer routine op het veld om de jeugd/het elftal meer balans en houvast te bieden. Ik hoor dit vaak en ben geen expert. Maar mijn gevoel zegt dat ie een punt heeft. Maar wat is dat routine. Hij heeft het over iemand van ca 27 jaar. Mijn probleem is dat een speler van 24 dit wellicht ook kan brengen. Ik zou wel eens iets specifieker wilen weten wat we met "ervaring en routine etc" bedoelen van mensen hier die er verstand van hebben. Ik voel dat ie een punt heeft maar laat ik het zo zeggen als ik scout was kon ik niets met de "brief" ga maar routine halen.

Als laatste valt me op dat heel de Nederlandse pers etc wel erg met Ajax bezig is. Met ca 35Mio aan transferopbrengsten, met Ziyech, Troare erbij etc toch niet zo slecht als al die mensen willen doen geloven. Of zijn het allemaal gekrenkte zieletjes die nog allemaal hun gelijk willen halen. Van Journalist, tot oud bestuurder tot .....je zegt t maar.
0 0
Cruijffiaan
Tja Keje, dat is altijd heel apart.
De 4 titels lagen altijd alleen aan Frank maar verder alles wat er misging lag altijd alleen aan de revolutie.
1 0
deMeester
Gelukkig dat er steeds meer geluiden TEGEN RvC en de vereniging komen, dit incompetente vuilnis dient op te rotten! Vooral figuren als Duivenbode, Slob, Henrichs en Collee dienen en op te rotten en een stadion verbod te krijgen.
1 0
BrandjeXL
Waar waren die zogenaamde geluiden toen Jonk en JC een mes in hun rug kregen? Dan zeggen dat Ziyech mosterd na de maaltijd is maar toen deze twee eruit werden gewerkt was er van niemand. Dit is pas mosterd na de maaltijd.
0 0
Redrum
Mee eens
0 0
atalantanio
Van Keje Molenaar had ik wel wat meer nuance verwacht. Dat mensen op tv roepen wat ze uitkomt zijn we wel gewend, daar moet je doorheen kunnen kijken, maar van Molenaar verwacht ik dat hij de telefoon oppakt en met Van der Sar of Overmars belt als hij het niet eens is met het beleid. Nu scoort hij makkelijk in de media, dat vind ik wel een zwaktebod eerlijk gezegd.

Nu Ajax Ziyech heeft gehaald ''doen ze maar wat'', als Ajax Ziyech niet had gehaald ''zitten ze te slapen''. Zo kun je altijd je gelijk halen.
1 -1
rodnet
Ik denk dat Cruijff-getrouwen op dit moment niet zoveel directe communicatie met de directie hebben. En het halen van Ziyech, een week nadat je hebt gecommuniceerd dat je hem niet nodig hebt om dan direct na twee onnodige nederlagen een 180 graden draai te maken is natuurlijk geen toonbeeld van gestructureerd beleid. Een pure ad-hoc paniekaankoop. Daar heeft Molenaar gelijk in.
1 0
gi0vanni
Dat het niet goed gaat weten we al dus daar hebben Molenaar niet voor nodig. Dat ze toen hij er zat Cruijff's beleid opvolgde is een grote leugen want Cruijff heeft zich niet voor niets teruggetrokken met de woorden dat ze zijn naam niet mogen misbruiken.

En wat Ziyech betreft ging het er niet om of hij wel of niet moest komen maar wanneer. Iedereen zal wel blij met hem zijn maar toch is het triest dat hij mosterd na de maaltijd.

Als Ajax de selectie rond had voor de belangrijke wedstrijden en eruit waren gegooid was het hun minder aan te rekenen omdat ze er dan alles aan gedaan hadden.
0 0
versman
Heeft ie dat niet gedaan dan? Misschien heeft ie wel 10 keer op de stoep gestaan en gebeld. Als er dan niks gedaan wordt kan ik me voorstellen dat je het via de media probeerd.
0 0
BrandjeXL
Hij heeft meerdere keren de kans gehad om bij Ajax wat te doen maar meneer de advocaat durfde steeds niet in te stappen.
0 0
Robinjo1988
Iedereen ziet al jaren dat we ervaren spelers met kwaliteit missen...

Als Ajax een ervaren speler haalt kan hij er meestal niks van.
1 0
Warrior
En de rest is te duur of wil hier gewoon niet spelen. Ik vind het wel raar dat Groningen, Heerenveen en Twente wel leuke spelers kunnen vinden, en dat Ajax dat blijkbaar niet (meer) kan. Waar zijn de tijden dat ze Zlatan, Mido, Maxwell, Trabelsi enz enz konden vinden?
0 -1
Ferd
Sánchez, Cassierra, Younes, Milik, El Ghazi, Bazoer. Waar lul jij over?
2 0
BrandjeXL
Vroeger konden wij als Ajax inderdaad spelers halen van 18/19/20 jaar echter zijn deze spelers al te duur of zitten ze al bij de clubs met het grote geld. Dus Ajax moet nu spelers halen van 15/16/17 en dan blijft het afwachten. Hoeveel spelers heeft Ajax door de jaren al niet weg gehaald uit de eredivisie die bij hun club top waren maar binnen Ajax niet die stap kunnen maken? Ajax heeft deze zomer prima materiaal gehaald.
0 0
Rds1977
ik zie/zag in hem altijd de grote leider van Ajax. ipv vd Sar
Maar dat wil hij qua blijkelijk niet, dan moet je nu geen kritiek op anderen geven.
1 0
Zeljko
@Showtime redactie:

Hoe komt dit artikel nu tot zijn stand? Is Keje benaderd om een mening te geven over de huidige situatie of benaderd hij jullie? Heeft hij de dingen uit het artikel elders gezegd?

Ik ben benieuwd net als velen hier op het forum vermoedt ik waar dit artikel ineens vandaan komt ;) Ik zie staan in gesprek met het AD maar die sturen het artikel dan door naar jullie of?
1 0
Middenweg401
Wat wil je nou precies weten?
In regel 2 staat genoemd dat hij dit vertelt in een gesprek met het AD. Dat is dus meer dan een vermoeden. En AS scant doorlopend alle nieuwssites op zoek naar Ajax nieuws. Dat is ook niet zo ingewikkeld.
Vermoed je samenzweringen of zo? Het AD wordt aangestuurd door deze site? Wat wil je zeggen?
0 -1
Zeljko
Mijn vraag is niet zo vreemd/moeilijk lijkt mij, ik vraag mij af hoe het precies tot zijn stand komt. Het is mij nu wel enigszins duidelijk maar was inderdaad nieuwsgierig hoe dit verhaal nu tot stand komt en hoe AS tot de keuze komt om dit zo over te nemen.

Samenzwering? Nee, ik zit niet met een aluhoedje op achter mijn pc ;)
0 0
Middenweg401
AS zet alle nieuws artikelen over Ajax op deze site. Zo simpel werkt het.

Hoe het verhaal tot stand kom moet je aan het AD vragen, maar mijn logica is: zij willen een sport krant vullen. Voetbal is de populairste sport, AJax de grootste club...wat speelt er?... gedoe rond wel of niet Zyech halen (eerst niet nodig omwille van doorstroom jeugd, en nu wel). Laten we het Cruijff kamp vragen wat ze er van vinden.
Niets ingewikkelds.
0 0
ajax4ever01
Keje met alle respect, waar was jij dan al die maanden? Jij hebt zelf toch ook geen actie ondernemen? Maar wel roeptoeteren? Net zoals veel Nederlanders goed in zijn.. klagen en nog eens klagen maar actie ondernemen ho maar!
2 -2
BrandjeXL
Persoonlijk word ik een beetje simpel van Molenaar. De beste man zegt niks anders als velen al hebben gezegd. Een beetje van de zijlijn commentaar geven zich altijd achter Cruijff scharen maar wanneer de beste werd gevraagd voor een functie dan was het antwoord altijd "nee" terwijl hij zat kansen daarvoor heeft gehad. Het beleid is warrig. Mee eens maar waar bijvoorbeeld vorig seizoen werd gezegd na de blamage tegen Rapid dat we het met deze selectie zouden doen haalt men nu wel Ziyech. Die zogenaamde reus/beer van een verdediger hebben we al met Sanchez die alleen nog zijn draai moet vinden.
2 -3
blessure
Zo is het en niet anders.
Molenaar heeft diverse keren de kans gehad, om zijn nek uit te steken, maar nee, hij is bang voor imago schade en blijft dus al commentaar leverend, langs de zijlijn staan.
2 0
Ar
Hoewel hij gelijk heeft is het probleem natuurlijk dat er heel weinig spelers van enige kwaliteit in die leeftijd rondlopen en de afgelopen jaren rondgelopen hebben.
Je hebt de generatie Sneijder, Robben, Huntelaar, Vlaar en van hen naar Daley Blind, Strootman, Anita, Wijnaldum zit helemaal niemand en tussen die generatie en Klaassen, Veltman en de aanstromende jeugd Bazoer, Tete, Riedewald, Ghazi en Mempay, zit ook heel weinig. En daar gaat het met Mempay al weer bergafwaarts. Daarom dat je spelers als Klaassen langer aan je moet zien te binden, zodat zij straks in die leeftijd het elftal kunnen dragen. Wat dat betreft doet Ajax zichzelf de das om door te gemakkelijk spelers als Blind en Cilissen te laten gaan.
0 0
RvhC74
EINDELIJK!!!!

Keye Molenaar is wat mij betreft de beste opvolgers voor van de Sar. Wim Jonk als technisch directeur. van Gaal als hij water bij de wijn wil doen hoofd jeugdopleiding.

De 4 kampioenschappen hebben alle ellende en wanbeleid verbloemd.

Op het moment dat je je bek opentrekt als Ajacied ben je een azijnpisser of negatief. Ik noem het bewust en realistisch.

Dat gezeik van niet haalbaar blabla is al achterhaald. Kijk naar het beleid van Pisvee. Daar begrijpen ze het toch echt beter dan die eigenwijze haantjes die bij onze club de verantwoordelijkheid dragen.... Zij maken onze club kapot.

Niet alleen in Zeist is het een puinhoop ook in Amsterdam. Met de aankoop van Zijech proberen ze de kritiek een beetje te verminderen....

HET WORDT DAT DE SUPPORTERS VERENIGINGEN OPSTAAN EN ACTIE ONDERNEMEN

Vergeet niet!!!! de supporters hebben de macht niet het bestuur.

TIJD VOOR DE NIEUWE REVOLUTIE MET ECHTE BELEIDSBEPALERS
0 -2
Vak M
Dat van die ervaren spelers klopt als een bus. Cruijff zelf haalde 'lelijke voetballers' als Leo van Veen, Ron Spelbos, Danny Blind, Jan Wouters. En kijk naar de jeugdige kwaliteit die hij toen tot zijn beschikking had! Alleen is dit sinds het inzetten van de fluwelen revolutie niet gebeurd, ook niet toen Johan nog invloed kon uitoefenen. Molenaar heeft dus gelijk, maar het is een open deur intrappen. Iedereen zag het behalve een de Ajax directie, Kinsbergen voorop met zn 'trots op het Europese opleidingsinstituut Ajax' ( hij heeft er zelfs een boekje over gemaakt....) en een paar malloten op AS. Molenaar vind ik een beetje vreemd doen, is wel erg met zichzelf bezig, misschien zelfs openlijk aan het solliciteren. Hij lijkt mij zeker niet de oplossing, te ijdel. Vlaar had bij ons de verdediging moeten leiden. En een paar harde werkers zonder spatsies erbij in de winterstop. NIet prima donna's zoals Dijks, Ghazi en Bazoer.
0 0
aniel.rambharos
Heeelllmaaal meeee eeens!. Niks op aan te merken. Dit is gewoon een echte ajaxied die denkt in het belang van de club. Top!. DIe moet in de RvC!.
0 -2
BrandjeXL
Wat is een Ajaxied?
3 0
Middenweg401
Zonder hoofdletter zelfs.
1 0
3*stars*3
Echte Ajacieden worden geliquideerd en ratten blijven zitten.
Dat ons kent ons shit, weet je wel?
Gewoon maffia praktijken joh.

Die RVC mannetjes vinden het ff vervelend dat Ajax eruitgeknikkerd is door Rostov maar treuren niet omdat Ajax voor 55mil heeft verkocht.

Wij moeten leven met schaamte en aanhoren hoe we belachelijk worden gemaakt.

Er was een duidelijke plan uitgestippeld door Jonk en JC maar Collee en zijn mannen wisten het wel beter.
Qua jeugdaanpak gaan we weer naar periode van aantal jaren geleden.
Waar onder 17 teams EK wonnen met Kakkies, Spartanen en PSV'ers en waar Ajacieden categorie Gravenberch op bank zaten....
1 -1
geronimo
Beste stuurlui staan aan wal, bij Ajax is dat echt zo
1 0
RuffRhythim
Keje, vind toch eens de tijd om een belangrijke functie bij Ajax te bekleden....
1 -1
D.B.
Keje kom eens van die zijlijn vandaan en neem het heft in handen. Rot onze stagiares Overmars en Van der Sar eruit en bouw een ervaren topclubwaardig bestuur om jezelf heen!!!
0 -1
robizkit
is leeftijd belangrijker dan kwaliteit? nee! hoe kan je nou roepen dat er in elke linie een 27jarige bij moet. heb liever een goede speler van 23 of 30 dan een middelmatige van 27.
en het maakt niet uit of ziyech nu wel of niet was gekomen. het is toch allemaal klote. geen ziyech is wanbeleid. wel ziyech is ook wanbeleid. overmars kan het dus nooit goed doen. bet wordt tijd dat we dit soort idioten snel kwijtraken. die horen zichzelf liever praten dan dat ze de club belangrijker vinden. vorm 1 front en anders rot op!
1 -10
Andre As
Ben je nu echt te dom om dit artikel te begrijpen?
1 -1
robizkit
ben je nu echt te dom om inhoudelijk te reageren? superkneus. overal waar onrust is, komt deze feyenoorder met zijn gladde praatjes wat zout in de wonden strooien. opzouten! als Ziyech niet gehaald was, had hij weer het hardst geroepen dat het wanbeleid is, en dat de jeugd een dergelijke speler nodig heeft zodat jonge spelers zich op kunnen trekken. nu is het een lapmiddel
0 -3
SoAFCA
Zo er is er weer eentje wakker. Op zijn laatste zin na gaat het verder weer nergens over. Ik ben voorstander van Jonk en Cruijff filosofie etc. maar volgens mij is de huidige directie in die tijd aangesteld. Bergkamp samen met Jonk waren profeten van Cruijff. Is Bergkamp een andere koers gaan varen?
1 -5
DurumDoner
Overmars is niet door Cruijff aangedragen. En Bergkamp is overduidelijk een andere koers gaan varen.

Verdiep je eens in de feiten ipv maar weer eens wat te roeptoeren.
6 -1
Andre As
Ja dat is hij.
2 0
grunnjood
Helemaal mee eens. Kwaliteit en ervaring in één en dezelfde speler is wat je nodig hebt. Niet óf talent óf ervaring wat we nu te vaak zien. Trek eens een keer flink de knip voor een speler die bij een Europese (sub)topclub net buiten de boot valt en die zich bij ons in de Champions of Europa League eventueel nog in de kijker kan spelen. En als ze dan niet van een jaarsalaris van een slordige 3-4 miljoen terug moeten vallen tot de 1 miljoen, maar door middel van tekengeld en prestatiebonussen zeker 2-2,5 per jaar kunnen verdienen dan zien ze een overgang naar Ajax zelf misschien ook als een reële optie. Als we dat dit seizoen hadden gedaan bij de aantrek van een speler in plaats van Westermann en Traoré, dan hadden we met twee vingers in de neus kampioen kunnen worden.
0 0