Sierhuis: 'Team dit jaar wat minder ervaren'

BartVeenstra, 27-08-2016 om 23:20, 3467 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax A1-spits Kaj Sierhuis heeft veel vertrouwen in het nieuwe seizoen met het vlaggenschip van de jeugdopleiding van de Amsterdamse club. De aanvaller geeft in gesprek met Ajax.nl aan dat de huidige groep minder ervaren is, maar dat er veel goede voetballers actief zijn in de selectie.

'Vorig jaar hadden we nog spelers die wat meer ervaren waren. Vince Gino Dekker, Appie (Nouri) en Donny (Van de Beek) die nog weleens meededen, maar ook Carel (Eiting) en Matthijs (De Ligt) hadden ervaring en ook Kasper (Dolberg) kwam van een hoog niveau. Nu zijn we wat minder ervaren, maar we hebben wel goede voetballers', vertelt Sierhuis, om daarna aan te geven wat de doelen zijn. 'Het kampioenschap staat op één. Het is jammer dat we geen groepsfase Youth League spelen, maar we willen zo ver mogelijk komen. Dat geldt ook voor de beker.'

De A1 van Ajax wist dankzij een 2-0 zege op Vitesse A1 de Supercup te veroveren. 'Het is heerlijk om meteen de eerste prijs te pakken, net als vorig jaar. We hebben goed voetbal laten zien. Aandachtspuntje is wel dat de kansen van de eerste helft erin moeten. Het is goed dat we ze creëren, maar de volgende stap is dat we ze benutten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
altijdwelwat
Minder ervaring ? Zijn toch gewoon net als verleden jaar 1e en 2e jaars A-junioren ? Probleem is meer dat de 2e jaars A-junioren veel minder kwaliteit hebben als die van verleden jaar. Boultam, Benninga, de Wit 2x , Matisuwa, Blöte, Flemming zijn allemaal matig tot zeer matig. Bakboord, Bakker, Lang, Kluivert en Nunnely zullen voor de kwaliteit moeten gaan zorgen.
0 0
jaribombari
Kan deze jongen niet naar Jong Ajax?
0 0
FlyingDutchMan
Weet iemand of een Nouri, Cerny of Donny volgend seizoen nog de Youth League kan meeballen? Eiting en De Ligt zekers.
0 0
trodat4030
Het mag, als Ajax hen inschrijft als dispensatiespelers. Daar mogen er 3 van ingeschreven worden en deze mogen in de winterstop gewijzigd worden voor anderen. Voorwaarde is dat ze max 1 jaar senior zijn (dus geboren in 1997). Maar ik denk dat van Bladeren 1 van de 3 dispensatiespelers zal worden en dat vd Beek niet meer mee zal doen.
0 0
Tijmen122
Kan iemand mij vertellen wie de hoogtepunten zijn van dit team ?
0 0
willieovertoom
Deze wedstrijd iig vooral Carel Eiting.

De Lange, Bakker en Sierhuis zijn grote talenten en ook Lang, Kluivert, Nunnely, Antonucci zie ik het betaald voetbal wel halen.
1 0