Alleskunner Eiting: 'Op 6 ligt mijn toekomst'

BvdPloeg, 23-08-2016 om 08:24, 6084 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Carel Eiting is aan het genieten in de Jupiler League. De middenvelder straalt op het veld en ook erbuiten is de glimlach niet van zijn gezicht te krijgen. Dat Jong Ajax koploper is na vier competitieduels helpt daar natuurlijk aan mee. 

'We zijn hartstikke blij natuurlijk', vertelt Eiting na de 2-1 overwinning op Fortuna Sittard. 'Het was een goede wedstrijd tot eigenlijk de 2-1, die heel onnodig valt uit een dood spelmoment. We weten dat daar de grote kansen uit komen, omdat wij vaak fysiek wat minder sterk zijn dan de tegenstander. We moeten zelf eigenlijk al 3-0 maken en maken het onszelf onnodig lastig. Het laatste kwartier was het nog even bikkelen, maar als team hebben we het over de streep getrokken.'

Wie bovenaan staat en uit Amsterdam komt, wordt meteen geconfronteerd met de titel, maar Eiting blijft nuchter. 'We zijn vier wedstrijden onderweg en we moeten niet te hard van stapel lopen. Dat beseffen we goed. Vrijdag krijgen we weer Waalwijk-uit en dat wordt weer een pittig potje. Geen enkele wedstrijd is een honderd procent overwinning, we moeten zelf altijd alles geven.'

Over zijn eigen spel kon hij alleen maar tevreden zijn, ondanks dat hij de laatste weken telkens ergens anders werd opgesteld. 'Ik speel op 4, op 6, op 10... Ik denk dat het voor mijn ontwikkeling alleen maar goed is dat ik op meerdere posities speel. Op 4 moet ik verdedigend aan de bak en op 10 kom ik in kleinere ruimtes terecht. Op welke positie ik speel, maakt nu even niet uit, al wil ik het uiteindelijk laten zien op 6. Daar ligt mijn toekomst. Maar uiteindelijk heb ik weer negentig minuten gespeeld in de Jupiler League en we winnen voor de derde keer op rij, dat is hartstikke lekker.' (video voor app-gebruikers)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
preme
Eindelijk een speler die zich niet schaamt om op 'zes' te spelen. Heb het gevoel dat dat 'betonnen' middenveld allemaal 10 willen staan maar dat niemand de kwaliteiten daarvoor heeft. Niemand lijkt in ieder geval volledig in dienst van het team te willen spelen, behalve wellicht Riedewald.

Volgend seizoen tijd om ook daar door te selecteren. Het talent is in ieder geval al in huis.
2 0
afcazeist
klaassen ook wel, maar zijn kwaliteiten liggen meer op 8 (boxtobox). ik hoop iig dat in elke wedstrijd er met een 6 of een 10 wordt gespeeld: riedewald of sinkgraven/nouri/frenkie/vdbeek. dan heb je pas een gebalanceerd middenveld. niet met 3 werkers die simpelweg niet de kwaliteit hebben iemand met een actie of steekpass vrij te zetten voor het doel.
0 0
M.Olsen
Haal ons miljoenentalent in een vorm dip (bazoer), aanvoerder (klaassen) en enige gemotiveerde speler (gudelj)/werkpaard er uit en ruil ze om met 18 jarige talenten die hun zondagen vullen met potjes tegen koningfifa?

Goed idee....
1 -4
FCMax
Hoeveel motivatie Gudelj ook heeft, kwaliteit komt hij tekort. Dit middenveld functioneert niet, dat hebben we nu al meer dan 1 jaar gezien. Bazoer en Klaassen zou je er niet uit moeten halen, dus is Gudelj sowieso al de ongelukkige. Zet daar lekker Riedewald of Donny neer, maar ik bid er voor dat Gudelj na dit jaar weggaat.
0 -3
Ajax4life16
Je moet gewoon Bazoer eruit halen en Nouri erin. Was gister ook weer de grote man. Krijgt alle ballen van de centrale verdedigers zovan: 'doe jij er maar weer wat mee'. Dat zie je ook bij echte legendes zoals Iniesta gebeuren.
0 0
Pingpong
Donny brengt nu echt wel minder dan Gudelj. Dat hen je afgelopen zaterdag toch kunnen zien? Liet lekker zijn man weglopen, 1-1. Bij 2e goal keek hij ook niet echt om zich heen. Keek alleen naar de bal
6 -1
Koenniiee
Van de Beek als meest verdedigende posteren is hetzelfde als met een '10' spelen en Sinkgraven als LM neerzetten. Waar Frank toen de fout in ging, gaat Bosz dat nu. Beide horen een speler achter zich te hebben of schuin achter zich, zeker Daley.
1 0
gwn_rj
sinkgraven - klaassen en er achter riedewald op 6 is imo het beste middenveld op dit moment. veltman en SANCHEZ kunnen centraal. Dat gelul van linkspoot op linkse vind ik een beetje overdreven.. gudelj, donny of bazoer kan je inbrengen indien nodig. voorin younes - dolberg - traore of younes- traore - ghazi..
0 0
NouriVandeBeek
Dat deed die niet goed. Alleen Bazoer, Gudelj en Klaassen doen nog meer niet goed.
0 0
FCMax
Heb afgelopen zaterdag niet gezien, zat in het vliegtuig. Heb enkele beelden teruggezien en dat van de 1-1 viel me ook op ja. Maar dan is het dus de andere optie, Riedewald. Ik vind het met Riedewald op 6 altijd stukken beter gaan dan het heen-en-weer getik van Gudelj, daar wordt ik echt helemaal knetter van.
0 -1
M.Olsen
Persoonlijk zou ik met deze houding bazoer er uit halen. En dan sinkgraven of nouri laten proberen de tegenstander te verassen.

Ik ben zelf ook voorstander van een ander middenveld, maar alle 3 er uit vind ik iets te ver gaan
2 0
Bjorn2321
Ik zou nu graag eens deze opstelling willen:
Younes - Dolberg - Traore
Nouri - Riedewald - Gudelj
Dijks - Sanchez - Veltman- Tete
Krul

Niet dat ik Gudelj beter vind dan Klaassen en/of Bazoer, maar als je zo'n jong team hebt kan het niet kwaad daar een type Gudelj te hebben. Als Bazoer weer in vorm (lees vooral minder lui) is hoort hij misschien daar.
Klaassen is een fantastische kerel en misschien wel een echte Ajacied, maar niet geschikt voor dit voetbal. Als hij niet scoort heb je er niets aan, en dat mag natuurlijk niet bij een middenvelder.

Verder zou ik ook het liefst vervanging voor de backs zien (of Veltman RB), maar met de huidige selectie dit misschien.

Ook is het fijn om in jong Ajax te zien welke talenten de komende twee jaar toch echt moeten doorbreken. Buiten Nouri (die nu echt de kans moet krijgen) de Jong, Eiting, de Ligt...
2 0
M.Olsen
Jeetje wat een reacties weer. Middenveld van JA wisselen met ajax 1.... Alles onder het motto creativiteit.... Sommige zijn echt een partij stonned hier
1 -2
vdvaart23
Je bent zelf stonned
3 0
Jornnn
Klaassen, Bazoer en Gudelj moeten samen zo'n 55 miljoen op gaan leveren. Dat is de enige reden dat ze nog spelen.
0 -1
ajax4ever01
Ja dat is het spaargeld wat ze erbij willen hebben om Suarez over 2 jaar terug te halen ;)
0 0
Rene1990
Nou ik neem toch aan dat klaasen en bazoer allebei minimaal 25mil opleveren anders mogen ze wel blijven hoor
1 0
gwn_rj
zorgde voor balans op het middenveld gister met jong ajax. speelde erg goed!
1 0
JubbegaAFCA
Dit word er ook eentje hoor...
0 0
FlyingDutchMan
Inderdaad. Mooi om gisteren na het eindsignaal die vreugde te zien bij onder andere Eiting, Alblas en De Ligt. Van dit Jong Ajax spat de spelvreugde af!
0 0
AFC98
Met appie en frenkie ervoor pfff. Dan heb je wel de creativiteit die je nodig hebt
1 0
afcas
tikken het huidige middenveld van het 1e helemaal zoek...
6 0