'Bij momenten, maar Traoré kan veel beter'

BvdPloeg, 16-08-2016 om 23:54, 5598 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Peter Bosz was dinsdag tevreden over Bertrand Traoré, maar volgens de coach heeft de spits het achterste van zijn tong nog niet laten zien. In gesprek met Ajax TV hoopt hij snel op doelpunten van zijn pupil. 

'Bij momenten hebben we zijn klasse gezien, maar hij kan veel beter. Dat is ook logisch. Hij kent zijn ploeggenoten nog niet, zijn ploeggenoten kennen hem nog niet en ze weten dus nog niet hoe ze hem moeten inspelen. Iedereen ziet dat die jongen goed kan voetballen, daar gaan we nog veel plezier aan beleven.'

Ook Ajax-watcher Freek Jansen zag, in gesprek met VI Radio potentie. 'Het is echt een dikke, vette toegevoegde waarde voor Ajax. Elke bal in zijn buurt was gevaarlijk. Hij is snel, heeft een goede balbehandeling, hij kan kaatsen. Het is echt een topversterking. Na een kwartier was hij eigenlijk niet te houden en jammer dat hij ongelukkig was in de afronding.' (video voor app-gebruikers)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax4ever01
Traoré is een grote toegevoegde waarde voor Ajax, ook al had hij niet het geluk om het om te zetten in een doelpunt zie je aan zijn balaannames, het wegdraaien enz wat een klasse hij in huis heeft, het was dan ook een genot om naar zijn acties te kijken. Zet er een creatieve middenvelder bij en je krijgt een doelpuntenmachine als spits!
0 0
MNJ7
Als je Ziyech toch achter deze jongen zou zetten .. Dat zou pas watertanden zijn zeg !
2 -1
jaribombari
Het is wel een toppertje hoor!
2 0
Rockpotje
Als hij ook nog eens gaat scoren hebben we een meer dan prima spits. Maar ik heb toch het gevoel dat hij minder een goalgetter is. Naar mijn idee is Dolberg veel scherper voor het doel en loert hij meer op die ene kans die hij krijgt. Ik zou tegen Willem II Traoré wel vanaf rechts willen zien met Dolberg in de punt, dan heb je echt een heerlijke aanval met veel voetbal. El Ghazi speelde vanavond best redelijk en kwam ook zijn man een aantal keer goed voorbij, maar hij speelt ook heel veel ballen gewoon weer terug als hij zijn actie niet kan maken. Traoré zou veel meer creativiteit brengen in zijn loopacties en zichzelf meer betrekken in het positiespel.
0 0
Amsteraaij
Luister gap, ik zat in t stadion. Ik heb die traore dingen zien doen die ik in geen jaren in de arena heb gezien. Wat een draaicirkel. Die jongen zet zichzelf een paar keer helemaal vrij. Gekke dingen achter t standbeeld, hakje en omhaal. Kan je niet vergelijken met dolberg, behalve dat t allebei spitsen zijn. Jij zegt dolberg had die kansen gemaakt. Veel van die kansen maakte traore voorzichzelf dat zie ik dolberg minder snel doen. Je voelde t genieten van de arena. Ik vind het een top aanwinst. Ga we nog veel meer mooie dingen van zien
9 0
Rockpotje
Ik zeg helemaal niet dat Dolberg die kansen wel had gemaakt. Ik zeg alleen dat hij naar mijn gevoel meer een goalgetter is. En volgens mij is mijn punt juist dat je ze niet kan vergelijken. Ik vond dat Traoré een mooi voorschot gaf op wat hij allemaal in huis heeft (ik zat ook in het stadion) en hij is zonder meer een hele goede voetballer, maar als spits moeten die ballen er uiteindelijk wel in. Misschien komt dat nog (twee onvolledige wedstrijden is wel erg weinig om een oordeel te vellen), maar ik denk dat hij vanaf rechts, met wat meer ruimte ook heel goed tot zijn recht komt. Dus het lijkt me gezien het goede spel van Dolberg sinds zijn debuut niet raar om die twee een keer samen voorin te zetten. Het is allemaal nog maar zoeken naar de juiste formatie natuurlijk.
0 -1
chrisjuhhh
In zo een massa van spelers is Dolberg te statisch en net wat Amsteraaij zegt , Traore maakte zijn eigen kansen
0 0
Chesterson93
Haha heerlijke teksten !
0 0
WyZynDeBeste
Prima speler. Bij vlagen zag je hoe goed zijn techniek is en hoe makkelijk hij wegdraait.
0 0
Gouda
Ben erg blij met deze man! Na de invalbeurt tegen Roda was had ik even wat twijfels (onrealistische verwachtingen in zo'n korte tijd en beïnvloed door resultaat), maar heb hele goede dingen gezien! Eindelijk een spits die zelf een kans kan creëren. Sinds Suarez niet meer gezien. Zijn eerste aanname is heel goed en kan dit combineren met een lichaamsschijnbeweging, waardoor hij gelijk los is van zijn directe tegenstander. Gaat veel dreiging van uit en is behoorlijk snel. Moet zoals gezegd wel wat scherper voor de goal worden (kopbal moest hangen). Maar ik denk dat we nog veel mooie dingen gaan zien van Bertrand!
0 0
dannyberg
dolberg had gvd wel die kansen benut.
wtf zet je een nieuwling zo snel basis als dolberg zo op dreef was.
deze traniner is traore geil
0 -4
UltimateKaos
Ik weiger te geloven dat jij gisteren in het stadion zat.

Dit was één van de beste wedstrijden die ik de afgelopen 5 jaar gezien heb. Hier heeft Traoré een aardig aandeel in gehad.
Het wegdraaien, kappen en zichzelf vrijzetten... poh.

Maar misschien had Kasper die ballen wel benut ja...
2 0
3*stars*3
Hmmm, ik had jou wel willen horen als Traore er minimaal 1 zou inprikken...
0 0
Rockpotje
Dolberg is natuurlijk ook nog maar 18 en had tegen Roda al gespeeld, die jongen moet je ook niet te snel brengen. Tegen PAOK-uit was hij ook onzichtbaar. Maar ik ben wel met je eens dat Traoré scherper voor de goal moet worden.
1 0
ajaxminimax
Die kansen creëert hij zelf, en het waren geen kansen die je absoluut moest afmaken. Maarja jij zal wel zo'n bosz hater zijn.
0 0
4EVERAJAX
mooi zou zijn om Klaassen, Bazoer en Gudelj te laten strijden voor de 2 defensievere plekker en op 10 Sinkgraven, Nouri de kans te geven. Zeker tegen mindere ploegen moet dat toch wel eens uit te proberen zijn.
2 0
deajaxcommissie
Zeker een uitstekende spits voor ons!
1 0
Ajacied1989
Wat een speler. Ajax heeft echt geweldige zaken gedaan met de verkoop van Milik. Dolberg viel ook weer lekker in. Cassierra iets onzichtbaarder, maar was niet slecht. Dan wordt Zivko dit jaar onder handen genomen door Ten Hag, wie weet wat dat gaat brengen. We zijn er in ieder geval niet op achteruit gegaan. En dan te bedenken dat Traoré, Dolberg, Cassierra, Zivko en Milik gezamenlijk nog geen 15mln hebben gekost.
4 0
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
Jezus, wat een speler! Is een verschil met houthakker De Jong
2 -1
Daniellieuwe020
Na dit seizoen toch maar proberen te kopen :)
1 0
AYounes11
Denk niet dat we 20 Miljoen gaan neerleggen haha.
0 0
Kingoffdatoilet
Ik denk dat Dolberg deze wedstrijd beter had gepresteerd als hij in de basis mocht beginnen
1 -4
ajax4ever01
Wat zeik je nou?
2 -1
Maiktoe
Wat een heerlijke techniek heeft die jongen, kunnen Klaasen en Gudelje een hoop van leren!
1 0
DoorenAFCA
Geweldige voetballer. Draait echt ongelooflijk makkelijk weg van zijn man, alleen nog ongelukkig in de afronding.
1 0
TimAFCA
Wat een ongelofelijke eerste aanname heeft hij, zo goed en snel zodat ie kan doorspelen!
7 0
Starring
Heerlijk hé, techniek is en blijft de basis. Hij is best klein, maar kan in één aanname los zijn van een beer van een tegenstander.
2 0
AYounes11
Ja, geweldig. Soms ook nog wel rommelig, maar komt goed
0 -1