Riedewald: 'Gevaar als je constant de bal hebt'

SJvanveen, 14-08-2016 om 15:21, 7969 views, Ajax Life |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Jairo Riedewald waakt voor defensieve nonchalance als Ajax de bal heeft. 'Er is een gevaar als je constant de bal hebt. Dan denk je: we krijgen hem toch wel weer terug', vertelt de multifunctionalist tegen Ajax Life.

'We moeten zorgen dat we niet meer nonchalant zijn. Want met alle respect: tegen Roda horen we niet zo veel kansen en goals tegen te krijgen', vervolgt Riedewald, die met zijn allen scherper wil verdedigen in de komende wedstrijden. 'We moeten wapens hebben om ons hiertegen te weren, alert zijn als de tegenpartij countert. Het is een groot gevaar dat je minder scherp verdedigt als je veel de bal hebt.'

De verdediger praat voornamelijk over het defensieve aspect en wil leren van het gelijkspel van zaterdagavond. 'We kunnen niet alleen op balbezit spelen en zullen altijd counters tegen blijven krijgen. Bij een volgende wedstrijd moeten er twee of drie spelers opstaan en zeggen: weet je nog wat er tegen Roda gebeurde? Dat overkomt ons nu niet weer.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Riedewald rendeert meer op het middenveld en is geen echte CV. Kunnen Gudelj en Bazoer eens vanaf de bank gaan kijken hoe het eigenlijk moet.
0 0
Ellende
De laatste 25 minuten werd Roda niet meer opgejaagd. Kwamen middenvelders van Roda aan de bal. In plaats van direct een aanval op de bal gingen wij achteruit lopen. Weet iemand of Bazoer mee speelde tegen Roda. Ik heb hem niet gezien.
0 0
Ellende
Doelpunten tegen: verkeerd stappen van Riedewald zelf. En niet goed verdedigen bij een dood spelmoment. Geen doelpunten tegen omdat we iemand te kort hadden bij een dood spelmoment.
De verdediging had de handen vol aan 1 middelmatige spits van RJC. Daar Mag Riedewald over nadenken.
0 0
Sallons@AS
Baas!
0 0
Sterretje73
Ga eerst eens terug naar de basis met dit elftal zolang je spelers nog niet op elkaar ingespeeld zijn en automatismen missen. Met name de verdediging heeft hier heel veel last van. Dijks is sterk en snel maar momenteel moet je niet willen dat hij zich voorbij de middenlijn begeeft omdat je dan gelijk uit balans bent. Concentreer je op de verdediging en ga van daar uit kijken of je wat kunt scoren. Met een Traore en een Younes in de ploeg en evt een technische man erbij moet dit kunnen en loop je ook niet tegen een enorme zeperd op wanneer je tegen Rostov en hun counterploeg speelt. Momenteel is het zaak te temporiseren tot ze op elkaar ingespeeld zijn.
0 0
blessure
Ik ben het er mee eens, nu moet alleen Bosz dit nog lezen.
0 0
ST
Dinsdag:
------------ Cillessen ----------
Tete - Veltman - Sánchez - Dijks
----------- Riedewald ----------
---- Klaassen ------- Gudelj ---
El Ghazi ---- Dolberg --- Younes

Wissels: Traoré (Dolberg 70'), Cassierra (Younes 70')

0 0
Ajax27
knap dat je nu al weet wie er gewisseld moeten worden als je de vorm van de dag niet kent...
0 0
zuidzuid
Wissel elghazi voot traore en de voorhoede is 3 keer dreigender
0 0
ST
Thanks
0 0
freshfield
Gaat weer niks worden dit seizoen, titel en CL kun je vergeten. Is nu eenmaal verkeerd ingekocht onder het tijdperk de Boer.Heb er weinig vertrouwen in.
1 -3
babeldeman
Tegen Rostov moet Ajax verdedigend zeker uitkijken, Die gasten zijn in de counter niet normaal snel...
0 0
Dastaan
We moeten denk ik geduld hebben met dit aanvallend Ajax. Onder de boer was het te vaak verdedigend en werden er zekerheidjes ingebouwd. Wel ben ik van mening dat je creativiteit mist op het middenveld. Bazoer zag je ook de 2e helft niet meer die kon het denk ik niet meer belopen. Hoop dat Ziyech komt om het middenveld te versterken. Dan moet het vast goed komen.
0 0
WyZynDeBeste
Same old story, seizoen na seizoen. Het is pijnlijk maar waar.

We kunnen alleen hopen dat Bosz dit eruit krijgt.
2 0
DappreStryder
Is ook gewoon lastig. We hebben jongens met veel talent en potentie, dus nonchalance ligt altijd op de loer. Als dat er eenmaal uit is, zijn de spelers vaak direct goed genoeg en worden ze opgekocht...
0 0
zuidzuid
Goed voorbeeld is el ghazi. Alles in de voet en de aktie. Zet daar nu s een cerny of een traore. Die staan op t randje en wachten op de bal diep. Een v beek en gudelj kunnen hem prima geven.

Youness wil m ook in de voet maar daar komt meer vanaf dan el ghazi.

0 0
Intec
Dat vind ik dus juist meevallen met het talent en potentie. De meeste gaan al een tijd mee maar worden niet echt beter. Maken ook continue dezelfde fouten. Zei het begin van het seizoen ookal al we missen goede sterke verdedigers. Riedewald is geen verdediger riep ik ook al begin van het seizoen. Heb ook het gevoel dat Gudelj te belangrijk wordt gemaakt maar die jongen moet gewoon vrijuit voetballen.
0 0
Johan1
De spelers van Ajax praten beter dan dat ze voetballen.
3 0
komopajax777
Wat een kleuterblabla.Dit moet op dit niveau toch een abc'tje zijn.
4 0
AsAjax
Ja wamt Barca en Real enzo hebben nog nooit gelijk gespeeld tegen een veel minder team....
0 0
AFCACBS410
'Weet je nog wat er tegen De Graafschap gebeurde? Dat over komt ons nu niet weer''

BLABLABLA
6 -2
AsAjax
Hebben ze nu gelijk gespeeld tegen de graafschap dan?
0 -1
BennJii020
auw
0 -2
Suarez16_
We mistten Veldheer.
0 -4
@Maar7en
Klopt. Die zet zich altijd 100% in en kan nog een beetje sturing geven aan de verdediging. Daar was gisteren totaa geen sprake van. Op het verkeerde moment stappen voor buitenspel bv. Er moet echt meer gecommuniceerd worden in het veld.
0 0