AD: 'Rostov angstgegner van Ajax'

SJvanveen, 06-08-2016 om 08:59, 5768 views, Algemeen Dagblad |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Als het aan het Algemeen Dagblad ligt, is FK Rostov geen fijne loting voor Ajax in de play-offs van de Champions League. De Amsterdammers ontmoeten de Russen tijdens de laatste horde voor mogelijke plaatsing van de groepsfase van het miljoenenbal.

Journalist Daniël Dwarswaard schrijft: 'Rostov is een ervaren team, leunend op een ijzersterke verdediging. Twintig doelpunten kreeg de ploeg van coach Kurban Berdyev vorig seizoen tegen in dertig wedstrijden. Het minste van alle Russische clubs. Balbezit? Het interesseert ze bij de club die er afgelopen jaren een financiële puinhoop van maakte, helemaal niets. Counteren doen ze, dodelijk counteren.'

'Een profiel dat perfect past bij een angstgegner van Ajax', vervolgt de journalist, die bij Ajax - FK Rostov op meer dingen zal letten dan alleen CL-plaatsing. 'Het is óók een wedstrijd waarin een Nederlandse ploeg moet laten zien dat 'we' in staat zijn aan te haken in Europa.'

 

 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OntlastendeMiddenvelder
Ik zeg het niet snel, maar misschien moeten we tegen Rostov zelf maar (weer) eens betonvoetbal spelen. Hoewel. Als die Russen toch niet uit te dagen zijn... Dan heeft het weinig zin. Maar het stomste wat we in deze wedstrijd kunnen doen is hoog verdedigen.
0 0
ram
Juist niet. Gewoon lekker voetballen. En juist meer creatieve spelers opstellen.
0 0
Runnerlex
zo heeft het ad het weer op zijn heupen...Je moet het niet groter maken,maar ja ad hè.
0 0
mistermiyagi
Speel met een tête, Veltman, Sanchez en een Dijks..

Een centraal duo, veltman die opbouwer, technisch super en kan inschuiven en Sanchez de beul, fysiek en op snelheid bijna niet te kloppen.

Daarvoor een Riedewald als CVM die een Veltman kan ondersteunen mocht Veltman inschuiven..

1 0
Amsteraaij
Dit klinkt goed! Hoop dat Sánchez het waarmaakt!
2 0
Catenaccio
Vooral hoog druk blijven zetten! Dan is de CL al na een wedstrijd verleden tijd
1 0
OssAjax
op voetbalzone staat een interessant stukje. Dat de trainer en 2 van de betere spelers op het punt staan over te stappen naar Spartak Moskou. Gaat iig om de spits Azmoun
1 0
Bedero
Ajax kreeg vorig jaar ook 21 goals tegen in de competitie. Het zegt allemaal weinig, we zien het wel.
1 0
AFCA37
Tuurlijk, Ajax speelt nog niet goed en er moeten idd nog 2 versterkingen worden gehaald!..Maar Rostov is denk ik, één van de ploegen die je op papier beste kon hebben. Dus laten we geen drama maken, dit moet te doen zijn.
0 0
AFCA.
Haha wat een gelul. Hoe kun je nou weer een angstgegner zijn als je nog nooit tegen elkaar gespeeld hebt?
4 0
gi0vanni
In het nieuws stond dat Ajax vier x tegen ze gespeeld heeft en geen een x gewonnen. Geen idee of dat waar is.
0 0
ram
Wilde ik net zeggen. En "in het nieuws", goede bron ook...
0 0
Ruff Rhythim
Mennnn wat een gelul hahaha
0 0
glob
Een angstgegner is een tegenstander die je angst inboezemt vanuit de resultaten uit het verleden. Daar is hier dus geen sprake van. Het is wel een gevaarlijke tegenstander waarschijnlijk maar dat heb je als je mee wilt doen op het hoogste niveau. Dan tref je bal op het dak 3 niet.
9 0
ram
Dat snappen ze bij het AD ook wel. Niet helemaal handig geschreven maar ik snap de strekking wel: we zijn vaak beter tegen een voetballende tegenstander en tegen counters zijn we niet heel goed bestand. Het kan dus best lastig worden; zeker met deze ongebalanceerde selectie. Toch zou ik lekker gaan voetballen, net zoals de eerste wedstrijd tegen PAOK.
0 0
ST
Precies
2 0
Tecmessa
Ah, het AD...
2 0