El Azzouzi: 'Had al spits van Ajax moeten zijn'

BvdPloeg, 04-08-2016 om 07:39, 8165 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Zakaria El Azzouzi vindt dat hij al verder had moeten zijn dan dat hij momenteel is. De spits wordt dit seizoen verhuurd aan Sparta, maar de aanvaller had naar eigen zeggen allang in het eerste van Ajax moeten staan. 

'Ik vind dat ik daar ook had kunnen staan, misschien wel had moeten staan', kijkt hij in het Algemeen Dagblad naar Kasper Dolberg, die reeds debuteerde. 'Kijk, ik heb voor vijf jaar getekend in Amsterdam. Het is mijn club en ik hoop in de toekomst mijn kans alsnog te krijgen. In dat opzicht zie ik Sparta als een volgende tussenstap naar de top.'

Bij Sparta hoopt El Azzouzi weer een stap te zetten, met zondag meteen de wedstrijd tegen Ajax op het programma. 'Als je in de jeugd van Ajax speelt, rijd je elke dag langs het stadion in de hoop dat je daar ooit terechtkomt. Die wedstrijd met Twente bij Ajax (3-0, vorig seizoen red.) motiveerde me enorm. Dat zal zondag opnieuw zo zijn. Het in dubbel opzicht een mooi moment om mezelf te bewijzen. Het belangrijkste is om het Sparta-publiek voor me te winnen, maar het is ook een kans om mezelf in de kijker te spelen bij Ajax.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geDaante
Deze jongen is technisch, snel, wendbaar, leep en slim, kan koppen en schieten, Cassierra zou nooit gehaald moeten worden, echt wanbeleid. Zeker als je nu nóg weer een spits erbij haalt, dan is Cassierra gewoon een breedteaankoop. Jeugd zou je moeten gebruiken voor de breedte, aankopen alleen voor de basis en directe versterkingen.
1 -7
JPC40
dat klopt ben met je eens, alleen zijn die direct versterking allejezus duur, dan ben je in een klap die 32 miljoen kwijt, moet je de rest nog betalen, maar je hebt wel gelijk.
0 0
geDaante
Hoeft niet zo duur te zijn, dan moet je creatiever en beter scouten. Maar los daarvan, Ajax gaat hoe dan ook een nieuwe spits erbij halen, en dan heb je dus twee spitsen gekocht, waarvan één voor vijf miljoen, die net zo oud is als Dolberg, El Azzouzi en Zivkovic. Dolberg krijgt al de voorkeur in de spits, en El Azzouzi schat ik ook hoger in.
0 -5
JPC40
tja volgens soccernews wil Ajax nu serieus achter die gestoorde italiaan aan gaan. zie je het voor je !!
0 0
geDaante
Dat zou echt te triest voor woorden zijn.
1 -3
Daantje Makkes
Hahahaha
0 -1
JPC40
hij moet scoren hij moet goeie assist geven, hij moet laten zien dat hij mee kan verdedigen, dat hij fysiek sterk genoeg is om balvast te zijn, hij moet Milik gaan overtreffen dat behoort zijn doel te zijn, laat zien dat jij drie stappen beter bent dan Arek Milik liet zien.
Dan zal Bosz jou opstellen !!!
0 0
Piejotter
Hij is nog jong en heeft nog geen kans gehad om zich te bewijzen in Ajax 1. Bij Twente deed hij het niet slecht en dit seizoen word voor hem het seizoen van de waarheid bij Sparta. Sommige schrijven hem nu al af, is te vroeg.
2 0
trainerdv
Vele vele spisen gingen hem voor. Als je het niet hebt als spits, heb je het niet.
Hij heeft het niet.
0 -1
geDaante
Toch wel.
0 0
A-west
Dit soort figuren moeten zich maar eens afvragen waarom ze niet in het eerste staan. Allerlei randzaken hebben de overhand. Akkefietjes in de maatschappij die nou niet bepaald bijdragen aan het ontwikkelproces. Zelfs in de wedstrijd kunnen deze gasten zich niet normaal gedragen. (Rood na vuistslag tegenstander.) Frank de Boer had het er snel meegehad. Jammer want voetballen kan hij wel.
0 -1
3sterren
Een coach is er ook voor om te zorgen dat de randzaken achterwege blijven of in ieder geval aangepakt worden. Een echt goede coach laat zijn spelers nooit vallen, louter en alleen omdat hun gedrag hem niet aanstaat.
FdB heeft ongetwijfeld goede eigenschappen om uit te groeien tot een toptrainer in één of andere grote competitie.
Maar heeft hij het ook in zich om een goede coach te worden? Af en toe een aai over een bolletje geven. Af en toe een vaderfiguur kunnen zijn voor een zogenaamd ’moeilijke’ jongen. Over dat aspect ben ik van mening dat die kwaliteit niet in zijn karakter zit ingesloten.
Net wat je zegt: ”jammer, want ...”
0 0
geDaante
Houd op met je vooroordelen, je weet niet eens wat er precies gebeurd is. Deze jongen presteerde zeer goed in de A1, was de beoogde nieuwe spits voor Jong Ajax, maar Stam moest zonodig Hendriks of all spitsjes per se opstellen, omdat hij niks van talentherkenning snapt, en Hendriks' zaakwaarnemer bevriend was met Ulderink.

Hij heeft onder Jonk niet voor niets een contract tot 2020 gekregen, Twente en Sparta wilden hem niet voor niets graag hebben. Is gewoon een goede spits, heel compleet.
1 0
AlexIbarra
Zoals ik het lees had hij zelf gewoon gehoopt al iets verder te zijn in zijn ontwikkeling. Dus eerste spits bij Ajax en niet bij Sparta.

Heeft iemand een link naar een kort en duidelijk verhaal over dat gedoe met die agente?

Toen het een nieuwshype was en iedereen liep te speculeren dacht ik: ik lees het wel een keer als de feiten echt bekend zijn. Maar daarna nooit meer echt iets over gehoord.
1 0
SvenG
Wat ze bij Ajax nog steeds niet door hebben is dat je ervaren spelers nodig hebt waar de jeugd van kan leren. Bergkamp is nooit een echte spits geweest dus kan ze ook nooit leren om op het juiste moment op de juiste plaats te lopen of te wel dat killer instinct om te willen scoren. Als je alleen maar jeugd koopt zal je dat er ook nooit in krijgen bij ze. Daarom moet je gewoon voor elke linie en ervaren iemand hebben waarvan ze kunnen leren alleen zo maak je je jeugd beter.
2 0
JPC40
gefeliciteerd dat roep ik nou al de hele tijd.
0 0
Labanda
Ik snap het beleid van Ajax zovaak gewoon niet.
Je hebt Dolberg en el Azzouzi, 18 en 19
jaar oud. Iedereen snapt dat je niet met die 2 jongens de competitie kunt ingaan, er moest iets bij. Dan heb imo 2 opties.
- je huurt een spits voor 1 seizoen.
- je koopt een ervaren spits.
Wat doet Ajax? Ze kopen de 19 jarige Cassierra voor 5 miljoen. En nu komt er nog iemand bij waarschijnlijk.
Volgend jaar heb je 4 spitsen waarvan er 3 van dezelfde leeftijd ongeveer, wanbeleid.
0 0
Piejotter
Het leven is gemakkelijk als je alles van tevoren weet. Zo simpel ligt het niet. En je dient op elke positie een back up te hebben. Cassierra is een slimme aankoop en ook Younes. El Ghazi blijft een vraagteken. Dolberg gaat het maken, zeker. Cerny heeft al prima wedstrijden gespeeld, voor mij is Muric echter nog een vraagteken. Maar dat wijst zich komend seizoen wel uit. De rest kan verhuurd of verkocht worden. Al geef ik Azzouzi nog wel een kans het te gaan maken.
0 0
FissaDeGekste
Ja Zakka je had al spits moeten zijn van Ajax en hoe cru ik het ook vind dat was je ook geweest als je niet bij het incident met de agent betrokken was geweest. Net voor 5 jaar getekend toen, tja..

Erg jammer wel, ik zag in hem echt DE spits voor Ajax 1. Nooit in Dolberg gezien, ik vond het maar overrated wat hij liet zien vorig jaar. Echter heeft Dolberg me natuurlijk al half de mond gesnoerd na vorige week ;-)
2 -4
JohnDylan
Persoonlijk ben ik het met El Azzouzi eens aangezien ik hem beter vind dat Dolberg. Alleen denk ik dat het voor El Azzouzi wel goed is dat Ajax hem heeft verhuurt. Er zal namelijk een nieuwe spits komen en El Azzouzi leert veel meer van wedstrijden in de Eredivisie met Sparta dan van het op de bank zitten bij Ajax. Technisch is El Azzouzi goed, hij heeft een enorme rust wanneer hij is scoringspositie komt en een fluwelen traptechniek. Nu moet hij nog meer inhoud ontwikkelen zodat hij 90 minuten lang op Eredivisie niveau het beste uit zichzelf kan halen.
2 -1
Bogie
De trainers die dag in dag uit met hem werken zullen het allemaal wel verkeerd hebben gezien idd... Wat een gelul.. Als hij zo goed was stond ie er echt wel!!! Kansen dwing je af op het trainingsveld..
3 -1
eros
Zivko had er allang moeten staan!
Helaas verneukt hij het elke keer tot nu toe.
0 0
ProfessorX
Kom door de oud trainers , zoals J Stam en A Ulderink , ook F de Boer stelde hem niet op of gaf hem een kans .
Gozer ik zou zeggen laat je zien bij Sparta ( behalve zondag) en PB haal je terug .
4 0
FlyingDutchMan
Inderdaad, of in elk geval een kans moeten krijgen. Jij bent in elk geval momenteel niet minder dan een Dolberg of een Cassierra.
1 -2
TikkieTerugJaap
Is gewoon een goede keus om hem te verhuren. Ik snap echt niet waarom mensen op elk bericht wat negatiefs te melden hebben, maakt niet uit waar het over gaat.
1 0
FlyingDutchMan
Misschien naweeën van gisteravond. Zonder dollen is het inderdaad goed dat hij wederom wordt verhuurd, daar leert hij het meeste van. Vind alleen dat dit weer een talent is waar ajax matig mee omgaat. Heeft voor 5 jaar getekend, vervolgens verhuurd aan twente en niet slecht gedaan. Beloon dan zo'n jongen dan in de voorbereiding of biedt hem perspectief. Intensief contact over zijn ontwikkeling. Afgelopen jaren al vaker gehoord dat zodra je verhuurd wordt, einde bij ajax nadert. Andersen zelfde verhaal, niet voor niks dat Daley Blind de laatste was die wel terugkeerde. Verhuren is bij ajax te vaak een exit. Dat motiveert jeugdspelers niet.
0 0
geDaante
Omdat deze jongen niet slechter is dan Cassierra, waarschijnlijk beter, en even oud is, en Cassierra voor 5 miljoen gehaald is. Zonde van El Azzouzi, zonde van het geld, en dat voor de breedte, daar er nóg een spits komt. Gewoon wanbeleid.
0 0
Wimmel
Heeft het nog niet laten zien. Laat hem het maar bewijzen bij Sparta. Als hij daar minimaal 25 wedstrijden in de basis staat en er 10 in schiet zonder pingel, dan heeft hij alle recht van spreken.
0 0
geDaante
Cassierra toch ook nog niet? Dolberg krijgt al de voorkeur voor nu in de spits (wat door het gemis van Younes kan komen overigens), en Cassierra kennen de scouts alleen vanuit Colombia, en Bosz alleen vanaf een filmpje.

El Azzouzi speelde sterk bij Twente, in de eredivisie, in een 4-3-3 formatie. Combineerde makkelijk, was creatief en leep, technisch maar is ook handig voor een counter, met zijn snelheid. In de A1 ook sterk gespeeld.
0 0
BRAMHOUTEN
El azzouzi moet het eerst maar eens laten zien. Alleen met talent ga je het niet redden. Laat hem eerst maar eens bij Sparta de pannen van het dak spelen
0 0
geDaante
Toonde bij Twente een prima inzet, mocht ook het hele seizoen blijven staan, dus qua mentaliteit is er geen reden te denken dat dat niet goed zit.

Ik heb elke wedstrijd van Twente gezien, daar mijn vader daar vandaan komt, en Twente volgt.
0 0
nuff-said
Cassierras kan je niet zeggen. Heeft nog niet de kans gekregen daar. Maar vind Cassierras wel echt een goede voetballer. Zo goed zie ik el azouzi niet voetballen
1 0
FlyingDutchMan
Beide grillig, dat komt met hun wel goed.
0 0
geDaante
Jij kent de voetballer El Azzouzi dus duidelijk niet.
1 0