Owusu wint, zeperd Warmerdam en Menig

BartVeenstra, 23-07-2016 om 20:55, 5493 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De door Ajax verhuurde spelers hebben zaterdag in de voorbereiding op het nieuwe seizoen wisselende resultaten geboekt. Zo won Leeroy Owusu met Excelsior van Helmond Sport, speelde Zakaria El Azzouzi met Sparta Rotterdam knap gelijk tegen Bundesliga-club Augsburg, maar verloren Django Warmerdam en Queensy Menig met PEC Zwolle hard van Southampton.

Excelsior wist ternauwernood met 1-2 te winnen van Helmond Sport. Ajax-huurling Owusu kwam bij een stand van 1-1 direct na rust in het veld voor Henrico Drost. Nigel Hasselbaink had de Rotterdammers na achttien minuten al op voorsprong gezet, maar zag Robert Braber vlak voor rust nog voor de gelijkmaker zorgen. In de slotminuut won Excelsior dankzij een doelpunt van Jerson Anes Ribeiro alsnog.

Het duel tussen Augsburg en Sparta Rotterdam leverde een knap gelijkspel (0-0) op voor de Nederlandse promovendus. Ajax-huurling Zakaria El Azzouzi begon in de basis bij de Rotterdammers en speelde uiteindelijk 75 minuten mee. PEC Zwolle, dat aantrad met Warmerdam en Menig, verloor met ruime cijfers van Southampton: 4-0. Bij de derde Engelse treffer zou Warmerdam, volgens het Twitter-kanaal van PEC Zwolle, in de fout zijn gegaan. De linksback werd overigens na 68 minuten gewisseld, terwijl Menig het 74 minuten volhield.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JohnDylan
Hopelijk ontwikkelen Warmerdam en Owusu zich optimaal want zij passen qua type veel meer bij het spel van Bosz dan Dijks en Tete. Bosz laat zijn backs namelijk de gehele flank bespelen en Warmerdam en Owusu hebben veel meer drang naar voren en voetballende kwaliteiten dan Dijks en Tete. Het zou mij niet verbazen dat als Dijks en Tete zich niet goed aan de speelstijl van Bosz aanpassen hij Overmars verzoekt om de twee volgend jaar zomer te verkopen. Als Warmerdam en Owusu zich bij respectievelijk PEC Zwolle en Excelsior optimaal ontwikkelen kunnen zij misschien een basisplaats veroveren.
0 0
FlyingDutchMan
Tot nu toe hoor ik vanuit de Zwolle hoek nog weinig lovende woorden over Django haha. Het is pas zijn tweede wedstrijd, maar hij heeft nog niet veel indruk gemaakt.
0 0
Kingoffdatoilet
Die onzin over Dijks ook altijd. Die gaat vrij veel mee naar voren en bestrijkt de hele flank. Ideaal toch voor Bosz zijn systeem. Tete kan het aanvallende ook wel hoor alleen hoefde hij het onder Frank de Boer niet te doen.
1 -1
Yoyoyoyo
Probleem met Dijks is dat ie over de middellijn niks meer toevoegt (waardeloze passes en voorzetten), om dan bij balverlies niet op tijd is om te helpen verdedigen.
1 0
Kingoffdatoilet
Ik vond zijn voorzetten voor een linksback gewoon prima. Zijn acties, schoten en passing kan nog wel beter maar hij is in mijn ogen zeker geschikt voor het systeem van Bosz. Heeft ook het vermogen om dit vol te houden. Ook is warmerdam er nog niet klaar voor dit jaar om als back bij Ajax te spelen.
1 0
FlyingDutchMan
Qua passing en acties kan Mitchell zeker verbeteren, toch gaf hij afgelopen seizoen regelmatig een gevaarlijke voorzet richting de zestien. Dat Milik en consorten hier niet altijd raad mee wisten is een ander verhaal. Dijks heeft met Anwar denk de beste voorzet vanaf de flank. In elk geval vooral strak, waardoor er al gauw paniek ontstaat.
1 -1
JohnDylan
Persoonlijk vind ik het vooral een probleem dat Dijks altijd met de bal op wil komen terwijl een back pas op de helft van de tegenstander aan de bal moet komen. Dijks moet leren zonder de bal op te komen (en over de buitenspeler heen te gaan als die aan de bal is of naar binnen trekt). Dijks zal een seizoen de tijd hebben om aan te tonen of hij zich aan zo'n speelstijl aan kan passen. Als hij dat niet doet zal Bosz zeker afscheid van hem willen nemen. Bosz speelt namelijk altijd met backs die in zijn speelstijl passen.
0 0
Kingoffdatoilet
Het opkomen zonder bal is inderdaad nog niet goed genoeg. Hij loopt bijna altijd met bal op inplaats zonder. Maar ik denk dat hij dit nog wel aanleert. Z'n voorzetten zijn in iedergeval gewoon prima. Zijn overige passing kan wel iets beter.
0 0
DeWareRealist
Dus iedereen moet ondergeschikt zijn aan het systeem? Juist die snelheid en verdedigende kwaliteiten van die twee zijn ideaal voor dit systeem. Tete zijn tackle is ongeëvenaard en Dijks verliest geen duel. Juist lekker die zekerheid op de backposities.
1 -1
JohnDylan
Niet aan het systeem maar wel aan de speelstijl. In het moderne voetbal heeft een aavallend ingestelde ploeg weinig aan een verdedigend ingestelde back. Zeker als er een moderne buitenspeler opgesteld staat moet er een back staan die de gehele flank kan bespelen.
0 0
DeWareRealist
Dus iedereen moet ondergeschikt zijn aan het systeem? Juist die snelheid en verdedigende kwaliteiten van die twee zijn ideaal voor dit systeem. Tete zijn tackle is ongeëvenaard en Dijks verliest geen duel. Juist lekker die zekerheid op de backposities.
1 -1
Jilt
allemaal leuk en aardig maar als de tegenstander echt gaf geeft zijn clubs zoals Sparta en 010 kansloos in oefenpotjes zoals vandaag. Het zijn nietszeggende resultaten. Uiteindelijk gaat het er om dat je er staat als het er om gaat. Daar pak je prijzen mee, niet met een oefenpotje tegen Valencia of Augsburg.
1 -1