Veltman: 'Milik groeit als hij vertrouwen krijgt'

BVeenstra, 20-07-2016 om 11:10, 5355 views, Voetbal International |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ajax-verdediger Joël Veltman is blij dat Arek Milik ook in het komende seizoen te bewonderen is in het shirt van Ajax. De Poolse spits en Ajax kwamen onlangs tot overeenstemming om nog minimaal een seizoen met elkaar door te kunnen gaan. In gesprek met Voetbal International doet Veltman zijn woordje over de aanvallers van Ajax.

'We hebben vorig seizoen veel aandacht besteed aan hoe we Arek het best in stelling konden brengen', begint Veltman over Milik. 'Dan bekeken we beelden van zijn loopacties, we spraken er met hem over en daarna brachten we het op het trainingsveld in de praktijk. Zijn loopacties werden steeds beter, maar de bal kwam dan niet altijd op het juiste moment. Of helemáál niet. In de loop van het seizoen ging die wisselwerking duidelijk vooruit. Arek bleef in de ruimtes duiken en als we hem daar lanceerden was het vaak raak.'

'Dat Arek bij ons blijft is heel positief. Hij groeit zodra hij langdurig het vertrouwen krijgt', vervolgt de IJmuidenaar, die mogelijk doelt op het feit dat Milik onder voormalig trainer Frank de Boer niet altijd het vertrouwen kreeg. 'Onder de nieuwe trainer zal Arek willen bewijzen dat hij dat vertrouwen een heel seizoen verdient. Hij heeft natuurlijk ook stappen gemaakt sinds zijn komst naar Ajax. Arek heeft de speelwijze leren doorgronden, hij heeft een goede serie wedstrijden neergezet, plus de ervaring van een EK met Polen er achteraan.’

Verder behoren nu ook Mateo Cassierra en Kasper Dolberg tot de selectie van Ajax. 'Mateo voetbalt makkelijk en lijkt zich al op zijn gemak te voelen in de groep. De onderlinge communicatie is nog lastig, maar het is een vrolijke jongen en Gudelj is vaak bij hem in de buurt om te vertalen. Nemanja spreekt Spaans, dus die heeft het druk', grapt Veltman, die vervolgens ook lovend spreekt over Dolberg. 'Kasper is nog jong, maar aan zijn lichaam zie je dat niet af. Hij is sterk, heeft een goed schot, is goed in het combinatiespel. Natuurlijk moet Kasper op deze leeftijd nog veel leren, maar in potentie is hij behoorlijk compleet.’

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Barric
Wat een dooddoener is dit. Iedere voetballer groeit als ie vertrouwen krijgt!!
0 0
BRR59
Het vertrouwen geven en krijgen is voor elke speler belangrijk. Voor Milik maar ook voor alle anderen. Sinkgraven die het duidelijk heel moeilijk heeft is daar een goed voorbeeld van. Die jongen is het voetballen echt niet verleerd.
0 0
TheRiviera
Sinkgraven is een klassiek voorbeeld van een speler die te vroeg is gehaald in een periode waneer we hem niet nodig hadden. Destijds zei FdB tijdens de winter transfer periode nog dat hij een ervaren middenvelder wou , iemand die wedstrijden kon beslissen en Ajax kampioen kon maken. En uiteindelijk was Sinkgraven het resultaat een jong talentje die nauwelijks schaamhaar op ze ballen had. Dus het is logisch dat Sinkgraven nooit kon voldoen aan de verwachtingen.

En wanneer het op Milik aankomt is het logisch dat hij beter word met vertrouwen maar dat is helaas niet hoe Ajax werkt. Hoe beter je presteert hoe meer vertrouwen je krijgt maar zodra een spits zoals Milik niet stabiel is of niet elke wedstrijd wat levert word hij al snel naar de bank gestuurd. Een goed voorbeeld hier van is Kishna die goed speelde wanneer hij ook de vertrouwen kreeg van FdB maar zodra hij afzakte en er geen 100 procent uitkwam wat hij in zich had werd hij weer op de bank gezet en dit had een negatieve effect op zijn zelf vertrouwen.

Bij Milik is dit nu het gevolg dat er nou onzekerheid is over zijn toekomst want ook al is hij een betere spits dan we de afgelopen jaren hebben gehad krijgt hij alsnog niet het volledige vertrouwen.
0 0
3sterren
Is hij net aan het Ajax spelletje gewend, moet hij alweer een ander spelletje onder de knie krijgen...
Een spelletje waar de andere spelers ook nog moeite mee hebben.
Wordt spannend.
0 0
Flarkow
Mooi dattie maar snel iedereen vertrouwen geeft dat ze allemaal groeien ze kunnen allemaal wel n cm of 20 gebruiken denk ik..
0 0
Amsteraaij
Mooi dat gudelj zich zo ontfermd over nieuwe jonge gasten. Verder ook goed om te lezen dat er dus vorig jaar bewust gewerkt is om milik zo goed mogelijk in stelling te brengen! Hoop echt dat hij er dit jaar 30 in ramt en topscorer wordt!
7 0
gwn_rj
de eigenlijke captain? laat klaassen zich eerst meer op zijn eigen spel richten... gudelj ik echt een voorbeeldprof en mits op de juiste manier gebruikt een belangrijke speler voor ajac dit jaar!
0 -3
3*stars*3
Moet dan gekozen worden tussen Bazoer of Gudelj want Klaassen is de captain en gaat er niet uit.

Gudelj is zeker een voorbeeldprof en spreekt 4 of 5 talen en dus handig om zo'n speler in de groep te hebben.
1 0
Redrum
Ik krijg bij Bazoer steeds meer het idee dat we hem gewoon voor 30 miljoen aan Napoli hadden moeten verkopen. Je hoort de meest wilde verhalen over hoe goed hij wel niet is, maar ik zie het gewoon niet. Vertraagt het spel enorm en heeft amper creativiteit.
0 0
Jojo14
Gudelj is een topgozer inderdaad, maar op het veld (naar mijn mening) past Gudelj echter niet in de speelstijl van Bosz/Ajax. Hoewel het wel echt een leider blijft kan je daar denk ik toch beter een speler als Nouri/De Jong/VD Beek neerzetten. Over Milik: Hopelijk wordt hij goed bediend ja!
1 0
MSwertz92
Gudelj past meer bij ajax dan bazoer en klaassen (Op basis van nu tot een jaar terug)
0 0
Truth
Het is jammer dat we Gudelj nog niet (veel) hebben gezien vanuit de rol die hij bij az had. Daar speelde hij bij vlagen echt prima voetbal en op die manier zou hij ook zeker bij ons veel meer waarde kunnen hebben
3 0
Maxwell_5
En voorlopig zullen we het ook niet zien want hij is geschorst tegen PAOK en zal ook niet spelen tegen Marseille.
1 0
Cesc87
Weer een goed nieuws bericht. De werkelijkheid is helaas dat we twee onervaren spitsen hebben en alles tot nu toe verloren hebben in de voorbereiding.
3 -2
Ajacied1978
Ach de eerste overwinning onder Bosz komt iedere minuut dichterbij.
2 0
Redrum
Dat zou je ook kunnen zeggen van de eerste titel van Feyenoord deze eeuw. Al is een minuut dichterbij te verwaarlozen als je nog minstens 50 jaar moet wachten. De eerste overwinning van Bosz zou zomaar eens over een uurtje of 2 een feit kunnen zijn.
0 0
Jojo14
Prima gesproken
1 0