KNVB staat selectievergroting clubs toe

SJvanveen, 11-07-2016 om 14:23, 4643 views, KNVB |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De KNVB staat vanaf volgend seizoen toe dat clubs meer dan zeven wissels op de bank mogen hebben. De selectie wordt uitgebreid van 18 naar 23 man en dat betekent automatisch dat het aantal wissels toeneemt van zeven naar twaalf spelers. Dit allemaal meldt de KNVB zelf op zijn website

De wijziging komt voort uit het plan 'Winnaars van Morgen' dat de KNVB onlangs introduceerde om het Nederlands voetbal te verbeteren. Onder andere in voorbereidingen wordt er met meer spelers naar wedstrijden toegewerkt. Voor individuele ontwikkeling en het teamproces is het beter als spelers bij het team blijven in plaats van dat ze op de tribune moeten plaatsnemen. 

Het is overigens geen must voor clubs om meer spelers op de bank te hebben. Wil een club 'gewoon' zeven wissels hebben, dan is dat toegestaan. In Italië hadden clubs vorig seizoen al de mogelijkheid om het aantal wissels op de bank uit te breiden. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Caparzo
Hèhè.. Eindelijk! De enige vraag die rest, waarom nu pas. Maar goed, besser spaet als gar nicht..
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Geweldig nieuws, nu maken we allemaal een kans. Misschien niet direct bij Ajax, maar wel bij Telstar en op termijn bij Feyenoord.
0 0
AFCABart
goede regel. Ik kan me voorstellen dat het behoorlijk frustrerend is als je als speler op de tribune moet plaatsnemen. Op de bank voel je je toch betrokken bij het team en wat meer gewaardeerd.
0 0
MS22
Spelers tot een bepaalde leeftijd mogen toch op vrijdags in Jong Ajax spelen en zondag nog op de bank bij 1 toch?
0 -1
Jayq
Interessante wijziging.

Biedt de mogelijkheid om de selectie iets breder te maken zonder dat het de doorstroming van talenten belemmert. Valkuil is natuurlijk dat er té veel dure, overbodige, 2de-rangs spelers gecontracteerd worden.

Tot nu toe was het eigenlijk zo dat de ideale samenstelling van de selectie bestond uit maximaal 18 spelers die Jong Ajax ontgroeid zijn (je wilt namelijk geen Van Rhijn's of Serero's op tribune zetten, daar zijn ze te duur voor, had je hun salaris beter kunnen investeren in een betere basisspeler). Nu heb je dus de mogelijkheid om een extra verdediger, middenvelder en aanvaller onder contract te hebben, terwijl er dan nog altijd plaats is voor een paar talenten op de bank.

Al met al, een gunstige wijziging van de regels.
0 -1
Suarez16_
Prima. Als je een keer 0-3 voor staat bij heereveen kan je een Nouri, De Ligt of De Jong hun minuten geven. Als je een keer voor staat met 0-1 dan kun je Cerny er in brengen voor snelheid. Goede ontwikkeling.
0 0
Simon1
Als het totaalvoetbal zo heilig is waarbij alles draait om positiewisselingen en noem het maar op, dan moeten alle spelers toch per definitie multi-functioneel zijn. Waarom zie ik dan mensen dit plan toejuichen? Ik ben eerder een voorstander van onbeperkt wisselen met maar vijf wissels. Hierdoor kan er aanvallender worden gespeeld daar moeheid van mindere rol is en daardoor stijgt de kwaliteit én de amusementswaarde. Jammer vind ik dit besluit.
1 -1
Ajax412
Lijkt me een prima verandering.
0 0
johnd
Prima beslissing, is geen reden om dat te limiteren.
0 0
trainerdv
Ik denk dat dit voor Ajax met zijn individuele aanpak wel goed kan zijn. Ik denk dat we nu gaan zien dat elke positie één-opéen vervangen gaat worden. Iedereen is basisspeler en heeft een vaste back-up. Minder multifunctionaliteitsonzin, dat is positief. Wel meer ontevreden spelers, dat is minder, Al met al is dit voor de grote clubs natuurlijk een voordeel, dus ook voor ons.
0 0
ram
Waarom meer ontevreden spelers?
Eerst zaten ze op de tribune. Nu op de bank. Dan zou ik liever op de bank zitten.

Verder heb je gelijk. Sowieso gewoon prettig voor trainers: veel meer keus in de wedstrijd en ook voor de wedstrijd hoef je je niet zo druk te maken om je selectie.

Ik denk ook dat je meer kunt rouleren op de bank en dat er meer kansen zijn om jeugd te laten debuteren. Met 7 man wil je toch echt je sterkste spelers kunnen inbrengen. Nu kun je er een paar jonkies bijzetten die je kunt laten spelen als je met 3-0 voorstaat.
0 0
AFCAjax
Dan wek je bij die 5 extra de illusie op dat ze kans maken op minuten, dan zit ik liever op de tribune.. maar van de andere kant wil er wel eens een momentje voorkomen van had je die maar meegenomen omdat je nou niemand voor die positie hebt waar een blessure valt.
0 0
godofajax1900
Is het nu dan ook zo dat je in plaats van 3 keer ook 5 keer mag wisselen of blijft dat dan op 3 staan ?
0 -1
ram
Haha, goeie dag zeg... Ben je serieus?!
1 0
godofajax1900
Is toch gewoon een vraag of niet
0 -1
ram
Ja. Is gewoon een vraag. Maar ik vind het een beetje een domme vraag. Sorry. De 'enigszins' sarcastische reactie van DeWijsneus kan ik dan ook wel begrijpen ;)

PS.
In een andere post vroeg je om uitleg maar die reactie heb je verwijderd. Alleen was ik hem al aan het typen. Bij dezen redenen die direct bij mij opkomen:

1. Als we van 3 naar 5 wissels zouden gaan: zou dat niet vermeldt worden in de tekst, denk je? Het is nogal een aanpassing namelijk... Van 7 naar 12 wisselspelers is al een grote aanpassing maar het aantal wissels aanpassen verandert de hele dynamiek van een wedstrijd en daarmee van de sport. Kortom: als zoiets niet staat beschreven, is het echt niet aan de orde.
2. Je trekt een vrij random conclusie. Waarom zou het aantal wissels ook omhoog gaan? Dit punt slaat een beetje terug op punt 1, maar okay.
3. In Italië heb je ook 12 spelers op de bank. Dat weet je misschien niet, dat kan. Maar ook daar mag je maar 3 keer wisselen.
4. Zo'n verandering kan de KNVB natuurlijk nooit alleen doorvoeren. Nogmaals: meer wisselen verandert de basis van de sport. Meer wisselspelers op de bank niet. Dus als dat ooit wordt toegestaan zal dat wereldwijd (door de FIFA) gebeuren.
0 0
godofajax1900
Kijk daar heb ik wat aan daar had ik zelf idd niet aan gedacht maar om iemand dan gelijk dom tevinden dat is wel beetje overdreven je had ook deze uitleg kunnen geven zonder iemand gelijk een stempel tegeven maar bedankt voor je uitleg en tijd tof van je
0 0
ram
Ik noem jou niet zozeer dom. Ik noemde je vraag dom. Dat is wel een verschil; al bestaat er uiteraard een kans dat dat hand in hand gaat, maar daar ken ik je niet goed genoeg voor.
1 0
koeman1
domme vragen bestaan niet alleen domme antwoorden
0 -1
ram
Onzin. Er zijn ook echt hele domme vragen hoor. Je kunt er zelf vast voldoende bedenken.
0 0
godofajax1900
Dat is idd zo maar even goed thx
0 0
Stuyvesant
Ho, ho. Een domme vraag is een vraag die niet gesteld wordt!

Hoe logisch het antwoord soms ook is.
0 0
ram
Ja, leuk... Maar daar ben ik het niet mee eens. Sommige vragen zijn gewoon niet al te snugger.

Of misschien moet je het anders stellen: een vragensteller is (misschien alleen wat betreft een bepaald onderwerp) niet slim en stelt daardoor 'bepaalde' vragen.

In dit geval weet iedereen met een beetje (voetbal-) verstand, om verschillende redenen, dat hier geen sprake is van 5x wisselen. Ik dacht daarom eerst dat het een grapje was, maar okay. Het was serieus.

0 0
Jayq
Dat blijft gewoon 3 keer
0 0
Stuyvesant
Maar wat zijn hiervan de gevolgen voor de selectie van Jong Ajax? Gaan er dan niet meer spelers tussen twee elftallen vallen, omdat ze op vrijdag niet mogen voetballen, zodat ze zondag als speler 19-23 op de bank mogen zitten? Gaat dit dan juist niet ten koste van de ontwikkeling van jeugdspelers? Volgens mij is het beter om 90 minuten te spelen, dan om 90 minuten op de bank te zitten als extra vulling.
0 0
gwn_rj
daar zal een.balans in moeten worden gevonden. aan bosz om te beslissen of die evt een talent in gaat zitten in t 1e of liever minuten laat maken in 2e
0 0
MS22
Volgens mij mogen spelers die vanaf 1 januari 1994 geboren zijn op vrijdag bij jong Ajax spelen en zondag of zaterdag in 1 bij de selectie. Dat was vorig jaar 1993. Dat is toch ook met Hendriks gebeurd die wedstrijd tegen Vitesse
0 0
TinussOptioneel
Goed! Snapte überhaupt al nooit dat dat verschil er was vergeleken met veel andere landen.
0 0
IboAFCA
Bij Frank hadden we in dit geval 5 extra verdedigers op de bank gezien.
4 -1
Dennisjez
Haha zeker 4 en een extra keeper
0 0
TinussOptioneel
Hahha zat hier al op te wachten
1 0
NouriVandeBeek
Interessant. Ik denk niet dat er altijd 23 man in de selectie zal zitten, maar 20 man geeft al meer mogelijkheden.
1 0