'Spelers eigen worden met systemen'

FinnDekker, 10-07-2016 om 19:15, 7720 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Peter Bosz lijkt zich te gaan focussen op meerdere systemen met Ajax. Dat is wat VI-verslaggever Freek Jansen aangeeft op de site van het voetbalmedium. 'Bosz wil dat spelers eigen worden met meerdere systemen.'

'Hij begon met het vertrouwde 4-3-3 systeem, waarna in de tweede helft werd overgeschakeld naar een 3-4-3 systeem', analyseert de journalist de eerste oefenwedstrijd van Ajax. 'Je hebt een Ajax in Nederland en een Ajax in Europa. In Europa wordt er meer gevraagd dan alleen het ouderwetse 4-3-3 systeem, dus het is interessant dat hij die keuze heeft gemaakt.'

De tegenstander van afgelopen zaterdag, FC Liefering uit Oostenrijk, is volgens Jansen hét voorbeeld van het beoogde nieuwe Ajax onder Bosz. 'Liefering speelde eigenlijk het spel dat Bosz wilt spelen met Ajax. Heel vroeg druk zetten, echt afjagen en heel agressief op de bal verdedigen met een fysiek sterke ploeg. Echt een mix wat Bosz voor ogen heeft met Ajax.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
fanvooraltijd
wat ik ervan gezien heb vond ik niet goed.Er liepen weer een paar spelers arrogant te spelen ,met name Bazoer,maar het tempo was laag en de passes onnauwkeurig. weinig verandering met de Boer.
0 0
MS22
Younes, (aankoop), El Ghazi
Dijks, Klaassen(10), Van de Beek(6), Gudelj
Riedewald, Bazoer, Tete
Cillessen

Bank: Onana, Veltman, Sanchez, De Jong, Sinkgraven, Muric, Cassierra
0 -6
geDaante
Haha verschrikkelijk, wat is dat dan voor een rugby middenveld? Je hebt toch in de oefenwedstrijd gezien dat je juist zoveel mogelijk techniek, handelingssnelheid, handigheid en wendbaarheid, creativiteit en anticiperend vermogen nodig hebt?

Gudelj verkopen, Dijks als reserve-back, en ruimte maken voor spelers als Nouri, De Jong, Van de Beek, Sinkgraven.
0 0
MS22
Lijkt mij de beste opstelling voor dit seizoen.
0 -3
hakunamatata
genieten op voetbalfora altijd.

duarte was een miskoop, niemand die daar tegen in gaat.
vd hoorn daarentegen speelde een ijzersterk seizoen en iedereen was blij dat hij niet naar psv ging. natuurlijk zegt iedereen nu dat ze destijds allang zagen dat hij het niet had, maar als je de artikelen van die tijd googled zie je dat de "public opinion" meer positief dan negatief was. net zoals de public opinion over guardado erg gematigd was, terwijl nu iedereen roept dat het makkelijk is zo'n speler te scouten, want psv heeft er een gekocht. destijds riep iedereen dat ajax had moeten durven investeren in maher, ziyech had moeten kopen en ook vdv een kans had moeten geven (voor hij bewees bij betis niks waard te zijn). [[nu roept iedereen dat we jansen moeten kopen als we hem kunnen betalen, HOE is dit anders dan vd hoorn destijds?!)

ik ken veel mensen die voor een wedstrijd altijd negatief zijn, en na een gewonnen wedstrijd vaak excuses weten te bedenken waardoor het geflatteerd is. nou begrijp ik dat fans kritisch zijn van de grootste club van nederland maar sommige slaan hierin echt door ("sanches en cassieres zijn breedte aankopen, die gaan nooit aansluiting vinden met het eerste!" hoe weet je dat in godsnaam? mbv google zie je zelfde reacties onder de destijdse huur van milik.. maar niemand die toegeeft dat ze destijds fout zaten).

de hierboven benoemde fans slaan door in het negatieve, verliest ajax een oefenwedstrijd van liefere dan betekent dat dat we een poepclub zijn, winnen we van manchester city dan betekent dat dat city er niet vol voor ging. (om een voorbeeld te noemen)
hebben we een boilesen die niks kan, dan is dijks iemand die geen bal kan aannemen.
hebben we een v.rhijn die alleen kan aanvallen, dan is tete iemand die aanvallend niks kan brengen.
hebben we een sightorsson die nergens echt iets van bakt, dan is milik teveel afhankelijk van zijn linkerbeen.
hebben we een #10 die er 10-15 prikt per seizoen, dan is die niet creatief genoeg.

ik weet best dat ik, onterecht, de reactie krijg dat ik te positief ben over ajax, maar de meeste reacties hier zijn veeeeeeelste negatief. (als psv straks 3 miskopen doet á la manolev, bouma en maher dan zijn ze weer terug bij af, ben benieuwd of de antisupporters dan hun fout erkennen).

waarom zouden spelers als nigel, wesley of klaas-jan hier terug naar willen? zijn wij een voorbarige groep supporters? juichen wij voor een speler die al 5 wedstrijden geen pepernoot raakt? zorgen wij als publiek dat een speler beter gaat presteren door onvoorwaardelijk voor hem te juichen?! (de eerste die mij een kakkerlak noemt omdat ik "onvoorwaardelijk juichen" benoem bewijst eigenlijk juist mijn punt)

er van uit gaande dat geen enkele speler clubliefde/loyaliteit erkent zonder fans, noem mij eens 1 reden waarom topspelers terug zouden keren?

(om enkele standaard reacties van mensen wiens pis een lage ph waarde heeft te voorkomen: IK VIND HET HUIDIGE AANKOOP BELEID NIET VOLDOENDE. dat betekent niet dat ik me meer negatief dan positief uit over "mijn" club.)
5 0
AFCAsphere
Top comment! Ben het met je eens.
0 0
Ajax27
Ik heb nog niet vaak (wellicht nooit) zo een lange reactie gelezen waarin zo ontzettend veel kleine en grote voorbeelden in staan waar ik het 100% eens mee ben.
0 0
Koenniiee
Zo, jij voelt je aangevallen zeg. We kunnen wel bij iedere aankoop roepen dat het de nieuwe Johan Cruijff is, maar dat scheppen we weer te hoge verwachtingen. Dus wat is je punt. Ik zie in Cassièrra op die filmpjes eerder de nieuwe Sanogo, dan de nieuwe Suárez. Nogmaals, ik schrijf 'm niet af, ik heb er alleen lage verwachtingen van.

Je wilt toch niet gaan vertellen dat je Tete en Dijks aanvallend wel goed genoeg vindt? Ik snap je punt wel hoor, dat het nooit goed is. Maar het is maar net hoe je wilt voetballen. Wil je spelen zoals Frank, risicoloos, op de nul, dan voetbal je met non-voetballers. Wil je spelen zoals Bosz, heb je daar een hele andere selectie voor nodig. En die staat er nu niet. Bosz zou voor zijn type spel veel meer hebben aan jongens als Warmerdam, Owusu en Boilesen (zeker voor zijn blessure). Qua types dan, want die jongens zijn nog te licht.

Maar ik kan me heus wel in je reactie vinden dat het nooit goed is. Maar je begrijpt toch wel dat men nog liever voetballers heeft die een bal naar de goede kleur kunnen spelen, of technische spelers die eens in de fout gaan dan laf tikkie' terug met absolute non-voetballers in combinatie met betonvoetbal. Toch?
0 0
Ajax27
Hij heeft gewoon gelijk koen.
0 0
chrisjuhhh
koen hij onderbouw het heel goed .
ik was in Oostenrijk en heb de wedstrijd gezien .
Alles heeft tijd nodig
0 0
Koenniiee
Maar ik geef 'm ook geen ongelijk, Chris. Hij raakt absoluut de waarheid!
0 0
werner86
Topreactie. Ik deel je mening volledig. Veel te veel negativiteit altijd. Kritiek mag er best zijn, maar wacht alsjeblieft tot de eerste reeks officiële wedstrijden is gespeeld.
1 0
atalantanio
Het is te hopen dat hij niet 3-4-3 gaat spelen Europees, eerder 5-3-2.
0 0
TikkieTerugJaap
Morgen Ajax nieuws in de Telegraaf.
0 0
Ajacied33
Is dat je gevoel of iets opgevangen?
0 0
TikkieTerugJaap
Mike Verweij op Twitter
0 0
BaaszoeRoermond
Ajaxnieuws.. van Rhijn in gesprek met club Brugge.
0 0
Ajacied33
Als ik dit zo lees dan lijkt Bosz me wat realistischer dan de Boer was. Die speelde ook in Europa op z'n 'Nederlands'. In Europa moet je gewoon concessies doen aan je strijdwijze. Met Frank speelden we gewoon zelfmoordvoetbal door op de aanval te spelen tegen Madrid, Barca en alle andere grote jongens. Ik juich het toe om van eigen kracht uit te gaan en bluf te tonen, maar niet met de selectie die Frank telkens tot zijn beschikking had
1 0
Pauw
Frank zei altijd: 'we gaan ons eigen spelletje spelen' en hield daarmee heel wat supporters en media voor de gek. Want met dat 'spelletje' pretendeerde hij recht te doen aan waar het Nederlands voetbal voor staat, maar koos hij in werkelijkheid voor een zeer defensieve versie van 4-3-3.
0 0
Roovers419
stop met systemen..stop met druk zetten stop met alles.

begin met 1 ding..
stel spelers op met een goede balaanname. Want daar gaat het al mis.
1 -3
Intec
We missen kwaliteit en dat is het grootste probleem. Gaan ze zich niet meer versterken wordt het weer een seizoen waar we veel teleurgesteld worden.
1 -1
Koenniiee
Dan wordt Bosz - een aanvallende trainer - verkracht door Rvc en Overmars als je hem opzadeld met dit defensieve team en wat technische jonkies die een handjevol wedstrijden pieken.
2 -3
BRAMHOUTEN
Wat kan jij dom lullen
2 -6
Koenniiee
Oke, Bram. Dank voor je reactie. Ik hoop niet dat je de Bram Houten bent die op Social Media te vinden is. Fijne avond!
1 0
BRAMHOUTEN
Waarom hoop je dat niet vriend?
0 0
EVH
Nee hij heeft gewoon gelijk
4 -2
Pettersson1963
Nee, hij schrijft onzin. De Boer werd op dit netwerk weg gezet als een onbenul die de verkeerde keuzes maakte. Volgens de kenners lag het niet aan de selectie maar was het De Boer die verantwoordelijk was voor het slechte spel. Onzin natuurlijk, de selectie mist gewoon echte kwaliteit.
2 -5
PetrosQ
Het heeft denk ik niet met kwaliteit te maken, maar met mentaliteit. De spelers gaven mijn inziens te weinig. Daarnaast kan je niet ontkennen dat de Boer af en toe rare keuzes maakte. Maar zo stellig zeggen dat het enkel de schuld van de spelersgroep is, slaat nergens op. Het zal waarschijnlijk gewoon een combinatie zijn geweest. Het is denk ik wel goed dat er nu een nieuwe trainer is. Het zal mij benieuwen wat Bosz er uiteindelijk van gaat maken. Het is mij inziens zeker mogelijk dat hij jou ongelijk gaat bewijzen.
1 -1
Pettersson1963
Dat is dus exact mijn reactie op Koenniiee. Hij schreef wel vaker dat De Boer een tactisch onbenul en een te behoudende coach was. Nu Bosz, een meer aanvallende coach, voor de groep staat gaat hij Overmars en de RvC verwijten dat de selectie ondermaats is.
1 -3
Redrum
Klopt, deze selectie is van een ongekend Ajax-onwaardig niveau. Onze backs hebben het voetballend vermogen van een gemiddelde g-voetballer en ons middenveld is net zo creatief als een blok beton. Dan maakt het echt geen reet uit wie je voor de ploeg zet, het wordt nooit wat!
1 0
CHRISSSSZ
Die selectie is grotendeels door de Boer zelf samengesteld. Nu ga jij roepen dat dat Overmars was, maar FdB had een hele dikke vinger in de pap. Aankopen als vd Hoorn en Duarte zijn gewoon op voorspraak van FdB gekomen. Dramatische keuzes dus.
1 -1
Pettersson1963
Ik heb nooit beweerd dat Overmars alleen verantwoordelijk was voor de aankopen, natuurlijk gebeurde dit in samenspraak met De Boer. Ik ben het met je eens dat zowel Van der Hoorn en Duarte ongelukkige aankopen waren, maar je komt automatisch bij spelers van dit niveau terecht wanneer de RvC de hand op de knip houdt.
0 -4
Intec
Zo is het. Selectie mist echt kwaliteit. De plek van Riedewald zie ik graag een versterking. Op het middenveld zie ik graag versterking maar zeker aan de buitenkant voorin.
0 0
NouriVandeBeek
Laat de spelers is maar eigen worden met 3 keer een bal spelen naar de goede kleur.
1 0
J00DT0TMIJND00D
Dat was echt het meest schokkende van die wedstrijden tegen het verdeelde jeugdteam van Salzburg, geen enkele bal kwam aan, zelfs de terug speel ballen werden niet eens zuiver gespeeld. Veltman begon ook maar met lange ballen te strooien omdat het middenveld totaal niet in balans was (vind je het gek met 3 statische spelers).
0 0
EVH
Meerdere systemen kunnen en willen gaan spelen.

Ik heb bijna tranen van vreugde in mijn ogen wanneer ik dit lees.

Peter Bosz kan weleens een zegen voor onze club gaan betekenen.

Nu nog de selectie doorselecteren.
4 -2
deMeester
Van deze wedstrijd wordt ik absoluut niet vrolijk! Het is duidelijk, of de RvC gaat eens een keer investeren of het wordt het derde jaar zonder prijzen!
1 0
3sterrenAjax1
3-4-3 met alleen jeugd. vol druk vooruit. geen aankopen meer. zelfvoorzienend zijn!
0 -1
mistermiyagi
3-4-3 met een ruit!# Zo wil ik AJAX zien spelen.
3 -1
AsAjax
Ik kan echt niet wachten tot het nieuwe seizoen
1 0
@Maar7en
Ikke wel.. eerst inslijpen want dat heeft wat tijd nodig. Verwacht niet dat het meteen morgen goed gaat.
0 0
ajaxinho
Geweldig!

Dat riepen we hier al jaren.

Met deze selectie kun je meerdere systemen spelen.
0 0
Pauw
Ach in de jeugd (onder Jonk) zagen we Ajax (A1) ook al met succes varieren van systeem als de speelwijze van de tegenstander daarom vroeg. De vraag is alleen of Bosz de juiste spelers heeft om effectief te zijn in balbezit.
8 -2
Yoyoyoyo
Nee.
Veltman, Viergever, Serero, Sinkgraven, Gudelj en schone zijn er nog steeds.
En die kan je niet ineens leren voetballen.
0 -1
mistermiyagi
Lul niet zo dom joh, Veltman is voetballend één van de beste verdedigers van Europa alleen komt hij fysiek en snelheid te kort om de top te halen
0 0
@Maar7en
Volgens mij kunnen Veltman, Sinkgraven en Gudelj aardig goed voetballen.. Het manko is niet of ze kunnen voetballen maar of het als een team kan spelen. Weten wat je medespeler gaat doen (sprinten, schijnbeweging etc). Anticiperen op elkaar en dan om druk te zetten en aan te vallen. Dat is jaren niet gebeurd. Voorzichtig schoof de bal van rechts naar links en meer naar achteren dan naar voren tot uit pure wanhoop de lange bal werd gebruikt onder het mom het moet opportunistischer allemaal. Dat is wel een ommezwaai voor spelers die behoud en controle zijn ingestampt. Geef het tijd en de spelers laten hun kant zien die ze zelf ook preferen vol gas aanvallen.
1 0
Bensco
Ik denk het wel eerlijk gezegd, vorig jaar werd er ook een kleine poging toe gewaagd door frank maar die wist er op een gegeven moment 3-2-2-3 van te maken door met 2 controleurs te gaan spelen.
0 0