Talenten Jong Ajax ontmoeten Bosz ook

BvdPloeg, 30-06-2016 om 14:59, 4519 views, Ajax.nl |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Peter Bosz heeft donderdag met een grote groep spelers de tweede veldtraining van Ajax tot een goed einde gebracht. De coach haalde enkele spelers uit Jong Ajax om een grote partij elf tegen elf te spelen.

Daardoor was er naast talenten zoals Frenkie de Jong en Kasper Dolberg ook plek voor onder meer Matthijs de Ligt, Pelle Clement en Django Warmerdam. Via de officiële kanalen stelt Ajax dat de 'jonkies' flink tekeer gingen. 'Daarbij lieten de talenten trainer Peter Bosz zien voor hun kansen te willen gaan. Dat kwam tot uiting in mooie duels die de jongelingen uitvochten met de ervaren clubgenoten.'

Spelers als Abdelhak Nouri, Carel Eiting en Vince Gino Dekker waren niet van de partij. Zij dienden zich donderdag, samen met Deyovaisio Zeefuik, te melden voor een trainingsstage met Oranje U19. De Jong paste daarvoor en zal, zoals donderdagochtend gemeld, voor zijn kans gaan bij het eerste elftal. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rood Gevaar
Jammer dat Nouri niet heeft bedankt en voor zn kans vecht bij het eerste.
die zou ik als linksbuiten ook nog wel een kans willen geven.
met zn tweebenigheid kan hij binnendoor en buitenom passeren, heeft passeerbewegingen in huis, kan naar het middenveld zakken om te combineren zoals Lasse maar dan met snelheid.
een beetje hoe Iniesta ook debuteerde bij Barcelona
2 0
scstan94
Hmm geen Andersen zo te zien, gelukkig wel Zivkovic. Ook Sanniez en Dankerlui trainden mee.
0 0
Michael25
Als Andersen het goed doet op de olympische spelen maakt hij best nog kans om aan te sluiten, maar dan moet hij zich echt laten zien. Zivkovic moet zich nu professional tonen en zich laten zien aan de nieuwe coach, of dat nou Bosz is of Keizer. De Boer stelde enorm veel eisen aan een spits, die eigenlijk onrealistisch waren. Bosz heeft graag een aanvaller met snelheid, dat heeft Zivkovic. Hopelijk kan hij het dan eindelijk eens laten zien. Hij is nog steeds een talent, maar het kwartje moet nu echt gaan vallen.
1 0
Chesterson93
Als Bosz redeneert zoals jij nu doet, hoop ik alleen maar op het beste. Want dat hij talent heeft, is duidelijk. En Bosz gaf talenten bij Heracles en Vitesse zeker de voordeel van de twijfel.
0 0
flasher93
is Andersen al terug van Vakantie dan? Heb hem nog niet op foto's gezien volgens mij hoor.
0 0
Voetbaldier
Andersen gaat naar de spelen met Denemarken, hij zal zich daar wel op voorbereiden.
2 0
Barric
Ja, en ik vrees dat als ie terug is dat het elftal dan al min of meer staat en de plekken al vergeven zijn. Om je dan nog in de basis te spelen met een totaal andere voorbereiding is schier onmogelijk. Erg jammer. Zowel voor Andersen als voor Ajax!! Want Andersen is toch één van de weinige en misschien wel enige met zoveel voetbalintellect, techniek en spelinzicht!! Hoop dat Bosz dat ziet en hem toch een eerlijke kans geeft!!
0 0
MS22
Ik zie van der Hoorn oook niet op de foto's vandaag. Lijkt me dat die morgen ofzo wel gepreseerd zal worden bij the swans.
1 0
NouriVandeBeek
Geen Van der Hoorn te zien op de foto's. Die zal wel naar Wales zijn.
3 -1
Sjaakvaak
In het filmpje van gisteren was ie gewoon nog aan het meetrainen.
0 0
NouriVandeBeek
Eergisteren ook. Vorig jaar ook. Dit artikel gaat over vandaag.
2 -1
aarong
Goed nieuws dat hij de Ligt meteen mee laat doen I guess?
8 0
flasher93
Vd Hoorn was er blijkbaar niet. Davinson Sanchez is er nog niet, Zeefuik is weg met U19. Meer dan terecht dat de Ligt dan mee kan doen, anders zou het beetje raar zijn toch? Clement mag ook mee doen, ben benieuwd wat daar de gedachte achter is.
0 0
Cruyffie
Lijkt mij wel. Speelde Lucas Andersen ook mee?
0 0
scstan94
Als ik de foto van de warming-up bekijk lijkt het van niet. vanuit JA zie ik Zivkovic, Clement, Dankerlui, De ligt, Warmerdam, Sanniez.
0 0
Voetbaldier
Die gaat naar de spelen met Denemarken.
0 0
Toekomst1900
Weet iemand wanneer de internationals aansluiten? Bij psv zag ik dat Willems zich vrijdag weer meldt, Vermeer meldde zich vandaag ook in Rdam. Bij Ajax maandag?
1 0
Koenniiee
Django Warmerdam moet het Dijks maar eens heel moeilijk gaan maken. Past qua profielschets (wat een verschrikkelijk woord) veel beter als linksback dan Dijks (onder Bosz), voegt voetballend namelijk veel meer toe dan vroeg een bal voorslingeren. Verdedigend zal hij zeker nog stappen moeten maken, maar fysiek staat hij er ook gewoon goed op. Snel, flexibel, uithoudingsvermogen. Mooi dat zulke jongens mee mochten trainen vandaag.
2 0
chrisjuhhh
Django is de helft van Dijks zijn lichaam , dus internationaal is wat anders dan eredivisie laat staan JA .
mannetje was ook nog een a junior
1 -2
Koenniiee
Is ook maar net wat je van een vleugelverdediger verwacht. De Boer verwacht geen risico op die plek, ballen vroeg voorslingeren en weer je stekkie' in de restverdediging innemen, plus goed verdedigen.

Bosz verwacht van vleugelverdedigers meer zoiets als types als Alba, Shaw, etc. Voorzetten hebben (statistisch) zo ontzettend weinig zin, zeker van die vroege voorzetten. Dus die gebruikt hij ook niet snel, maar juist types die voetballend wat bijdragen en die een goede wisselwerking vormen met de buitenspeler, aan beide zijdes.

In principe is de allermakkelijkste plek om druk te zetten een back. Dus als je dan niet zo'n goede voetballer bent (Dijks en Tete), zul je eerder balverlies lijden of dat tikkie' terug naar de keeper zien. Voetballende types lossen dat wel op.

Dusja, het is maar net wat je op welke plek van iemand verlangt als trainer. Na De Jong (en Nouri) was Warmerdam de beste speler van het seizoen in Jong Ajax.
2 -2
tijger19
Ben het niet helemaal met je eens, gelukkig mag dat ook haha. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de wisselwerking van WIllems en De Jong bij PSV zie het een mooi voorbeeld van hoe vroege voorzetten juist wel werken. Daarnaast moet de back zich ook helemaal niet met de opbouw bemoeien, de passes naar de back maken het spel vaak dood. creëren alleen maar veel 1 tegen 1 situaties Dit is iig hoe ik het vaak gezien heb, daarnaast had ik ook een keer een video gezien van Tussen de linies ( voor de geïnteresseerden kun je zoeken op FB pagina van Tussen de linies, 'Dit is één van de grootste krachten van het Duitse voetbal elftal')
0 -1
Koenniiee
Dat mag zeker, haha. Mooi zelfs. Die wisselwerking levert absoluut wat op. Maar over het algemeen leveren voorzetten gewoon nauwelijks doelpunten/doelkansen op (er zijn heel veel bronnen van: http://www.volkskrant.nl/sport/-de-voorzet-is-het-meest-overschatte-wapen-in-voetbal~a3585339/) Vandaar ook dat je tegenwoordig bij bijna elk sub- en topteam naar binnen trekkende spelers ziet en dat het ras El Ghazi en Dekker (de echte vleugelspitsen) met uitsterven bedreigd wordt.

Backs moet je inderdaad ook niet benutten in de opbouw. Maar de bal zal er toch een keer uitkomen, vaak. Liefst in fase 2 en 3 van de aanval. Dan is het toch wel een fijne bijkomstigheid als je in de kleine ruimte kunt voetballen om die één-twee te maken, zoals Alba en Shaw vaak zoeken, en dan via hun snelheid buitenom kunnen gaan en het liefst die lage voorzet of pass kunnen geven.

Dijks en Tete gaan in mijn optiek veel te veel voor zekerheid. Liever voor die hoge voorzet (Dijks) of voor die bal terug (Tete). Wellicht instructies van Frank, maar dat moeten we dan inderdaad afwachten. Leerdam, Diks, Van Aanholt, allemaal spelers die voetballend beter zijn dan genoemde twee en waar Bosz van gebruik maakte. Verdedigend hebben Dijks en Tete strepen voor, natuurlijk.

Edit: min was niet van mij! :)
1 0
Michael25
Tete en Dijks hebben wel de snelheid en het uithoudingsvermogen om de hele flank te bestrijken, wat zeer prettig is als je met flankspelers speelt die vooral naar binnen komen. Daarnaast zijn ze verdedigend erg sterk, wat ik wel een must vind. Aanvallend maak je me niet wijs dat ze, wanneer we onder Bosz aanvallender spelen en hoger staan, niet in staat zijn om na een paar weken extra trainen een goede voorzet af te leveren.
0 -1
Koenniiee
Nouja, voorzet is ook niet moeilijk. Het gaat er meer om dat je ook mee kunt doen in het positiespel en die pass tussen de linies kunt geven aan de middenvelders of buitenspelers. Daar liggen absoluut niet de kwaliteiten van beide.

Django is in de passing wel een stuk beter. Ziet het spelletje beter, maar heeft ook zijn mankementen natuurlijk. Real zal ook altijd eerder gaan voor een Willems dan voor een Dijks of Tete. Om diezelfde voetballende kwaliteiten. Toch?
2 0
Michael25
Grotendeels mee eens, maar ik denk dat we vooral moeten koesteren dat we twee goede backs hebben. Als ze aanvallend ook goed waren, speelden ze niet voor Ajax :)
1 -1
Koenniiee
Goed punt!

Al vond ik Savastano echt de potentie voor beide hebben. Maar die heeft een klote jaar achter de rug en het is afwachten hoe hij daar uit komt.
1 0
J00DT0TMIJND00D
Ik heb altijd (wellicht nog een klein beetje) heel veel vertrouwen gehad in Owusu, ik dacht echt dat het onze toekomstige rechtsback zou worden met zijn snelheid en aanvallende impulsen, echt een back van deze tijd.
1 0
Michael25
Ja daar heb ik nog steeds hoop op. Ik vond het vooral teleurstellend dat we zo slecht geïnformeerd werden over zijn toestand. Hij zou vorig jaar als tweede linksback bij het eerste aansluiten. Vervolgens raakt hij geblesseerd en horen we een jaar niks meer over hem.
1 0
kevinyounes11
Mooi! Laat ze maar strijden voor een plekkie!
0 0